Sony ZV-E10: vlogcamera met verwisselbare lens

De Sony ZV-E10 is een fantastische nieuwe vlogcamera, bijzonder geschikt als je videocontent maakt voor social media als YouTube. Aan boord zijn veel snelle en intuïtieve functies die het leven van een vlogger vergemakkelijken en verrijken. Dankzij de Sony E-mount kun je kiezen uit een zeer ruim lenzenarsenaal. Silver Award bij DPReview, Diamant Award bij Zoom.nl. “De 4K-beelden zijn rijk aan details.” Winnaar TIPA-award 2022. EISA-award: Beste vlogcamera. Alle belangrijke reviews!

Sony ZV-E10Sensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K UHD: 24/30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 299gr | Release datum: augustus 2021 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs inclusief lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Sony ZV-E10

 • Perfecte beeldkwaliteit: grote 24.3 megapixel aps-c sensor
 • Altijd scherpe 4K-video: Real-time Eye AF-systeem
 • Mooie onscherpe achtergrond: speciale bokeh-schakelaar
 • Touchscreen: snelle en intuïtieve bediening
 • Sony E-mount: meer dan 60 compatibele lenzen

Sony ZV-E10Vlogcamera met verwisselbare lens

Sony timmert aan de weg met z’n compacte camera’s die speciaal voor vloggen bedoeld zijn. In 2020 kwam de Sony ZV1 op de markt, een compactcamera met vaste zoomlens die uitstekend werd besproken door de reviewers (een mooie Gold Award op DPReview). En nu is er de Sony ZV-E10, een systeemcamera met verwisselbare lens.

Intuïtieve vlogfuncties

De Sony ZV-E10 beschikt over een flink aantal vlogfuncties die heel intuïtief werken. Hij heeft een naar de zijkant uitklapbaar touchscreen. Met de modus Face auto-exposure houd je gezichten goed belicht bij weinig licht. En een speciale bokeh-schakelaar zorgt met één druk op de knop voor een heerlijk vervaagde achtergrond.

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-E10Keuze uit ruim 60 lenzen

Mooi aan de ZV-E10 ten opzichte van de ZV1 is natuurlijk dat hij is uitgerust met een Sony E-mount. Daardoor heb je een zeer ruime keuze: er zijn meer dan 60 Sony-lenzen geschikt voor deze camera. Daarnaast zijn er ook andere fabrikanten die lenzen voor de E-vatting maken, waardoor het lenzenareaal nog veel groter is. Dus aan jou de keuze: een veelzijdige zoomlens, een fantastische groothoekprime-lens of toch die lens waarmee je perfect over producten of food kunt vloggen.

Grote aps-c sensor: perfecte beeldkwaliteit

De kwaliteit van de beelden ligt hoog dankzij de grote 24.3 megapixel aps-c sensor, en dat is ook weer een verschil met de Sony ZV1 die het met een 1 inch sensor moet doen. Met die aps-c sensor schiet je 4K-video’s met 30fps (met crop) of met 24fps (zonder crop) en Full HD slow motion video's tot 120fps. Dankzij die sensor zijn de resultaten bij weinig licht uitstekend. Ook de bokeh profiteert van die grote sensor, waardoor je een schitterende onscherpe achtergrond in je opnamen kunt bereiken.

Sony ZV-E10Live streamen

Mooi aan de Sony ZV-E10 is verder dat je kunt live streamen rechtstreeks vanaf de camera door de camera eenvoudig via USB op een computer of een compatibel mobiel apparaat aan te sluiten. Daardoor kun je de video- en audiomogelijkheden gebruiken voor social media, maar ook voor bijvoorbeeld videoconferenties. Dankzij ondersteuning van UVC- en UAC-normen zijn de beeld- en geluidskwaliteit tijdens het streamen uitstekend.

Ragscherpe ogen: Real-time Eye AF

In veel videocontent spelen mensen de hoofdrol. Mooi is dat deze Sony daarom Real-time Eye AF-systeem aan boord heeft. Dat volgt het menselijk oog en houdt je videobeelden ragscherp terwijl je filmt. Maak je reviews van producten voor bijvoorbeeld YouTube? Activeer dan de Product showcase-modus: daarmee krijg je een snelle en nauwkeurige overgang wanneer je voorwerpen op camera toont.

Perfect geluid, ook bij wind

Geluid is bijna net zo belangrijk als beeld bij video’s. Zelfs in een winderige omgeving is je stem goed te horen met de richtmicrofoon en het meegeleverde windscherm. Ook kun je een extern audioapparaat aansluiten op de digitale audio-interface van de hotshoe voor nóg beter geluid. Deze camera heeft ook een 3.5mm-aansluiting voor een externe microfoon.

Sony ZV-E10Stabiele beelden, bluetooth vloggrip

De Sony ZV-E10 heeft beeldstabilisatie, maar er is ook een optionele bluetooth vloggrip beschikbaar: de Sony GP-VPT2BT Wireless Shooting Grip. Daarmee schiet je nog stabielere vlogs en ook wordt het filmen zelf comfortabeler.

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

Twee andere vlogcamera’s van Sony

Sony heeft nog twee andere vlogcamera’s die interessant voor je zijn: de Sony ZV-1 met een veelzijdige zoomlens en de Sony ZV-F1, met een ultragroothoeklens. Benieuwd naar deze twee vlogcamera’s?

Mijn review van de Sony ZV-1 >>

Mijn review van de Sony ZV-1F >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

TIPA-award 2022 voor de Sony ZV-E10

De Sony ZV-E10 heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste vlogcamera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

EISA-award 2022-2023 voor de Sony ZV-E10

De Sony ZV-E10 heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is de ZV-E10 de ‘Beste vlogcamera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony ZV-E10Professionele reviewers over de Sony ZV-E10

De Sony ZV-E10: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review): Sony speelt goed in op de behoefte van veel fotografen om naast stilstaande beelden ook bewegende beelden vast te leggen of vlogs te schieten. De Sony ZV-E10 is een van die compacte en betaalbare modellen, naast de Sony ZV-1, waaraan de ZV-E10 erg doet denken.
  Grootste verschil met de ZV-1: de ZV-E10 heeft verwisselbare lenzen. Jasper: “Een enorm pluspunt voor veel fotografen en filmers, want met enkele handelingen kun je compleet andere beelden maken. Fors verschil is ook de grotere aps-c sensor, versus een 1 inch sensor voor de ZV-1. Die sensor tref je ook in veel duurdere modellen, en biedt meer speelruimte in het dynamisch bereik en een grotere scherpte."
  Filmen met de ZV-E10 gaat volgens Jasper soepel en intuïtief, dankzij de handig geplaatste bedieningselementen. De autofocus doet z’n werk goed in het volgen van je onderwerpen, zelfs als dat onderwerp snel en onvoorspelbaar beweegt. En de ingebouwde microfoon geeft mooi geluid, ook bij weer en wind. Het is een van de betere in dit segment.
  De camera heeft ook leuke extra’s, zoals het kunnen inzetten als webcam, en een knop waarmee je een wazige achtergrond creëert, die overtuigend werkt. Kortom: een aantrekkelijke camera voor filmers die graag van lens wisselen. Helaas heeft hij geen elektronische zoeker. Maar zet hem op je lijstje als je een compacte camera zoekt voor contentproductie of vloggen. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.
 • Dpreview.com (Dan Bracaglia, full review): De vlogcamera ZV-E10 heeft volgens Dan veel te bieden: oversampled en niet gecropte 4K/24p-video van goede kwaliteit, poorten voor hoofdtelefoon en microfoon, een selfie-touchscreen, een hoogwaardige vlogmicrofoon, toonaangevende autofocus voor video, livestreaming en ook nog de beste accuduur in zijn klasse.
  Er is veel goed aan de ZV-E10, aldus Dan. Bijvoorbeeld de ingebouwde microfoon is goed: hij biedt aangenaam geluid. Het touchscreen kan nog beter, maar het zeker geschikt om snel een scherstelpunt te selecteren. Ook de gezichts- en oogdetectie van deze Sony werkt buitengewoon goed, zowel voor foto's als voor video’s. En de ZV-E10 heeft een handige modus als je als vlogger veel product-reviews schiet.
  De beeldkwaliteit van de ZV-E10 is zoals we van Sony gewend zijn: behoorlijk goed. De 4K-beelden zijn rijk aan details. Helaas is er wel een crop bij de 30fps-modus (1.23x), waardoor je lens aan groothoek verliest. Bij 24fps is er geen crop.
  Toch zijn er twee belangrijke minpunten voor de videokwaliteit: hij heeft last van ‘rolling shutter’ bij 4K en ook de Full HD-opties schieten tekort. Die rolling shutter (ook wel jello-effect genoemd) treedt op als je bewegende beelden maakt in 4K: je ziet dan golvende lijnen in je video’s. En bij Full HD kun je weliswaar schieten in 120p (ook 24/30/60p), maar helaas is de kwaliteit hiervan een van de slechtste in zijn klasse.
  Dat betekent dat de ZV-E10 de droomcamera voor vloggers lijkt, zowel wat prijs als wat functies betreft. Maar de camera produceert geen probleemloos beeldmateriaal. Bewegende 4K-beelden laten rolling shutter zien, en kies je voor 1080p-beelden dan is de beeldkwaliteit onder de maat. Toch krijgt de ZV-E10 een hoge score van DPReview, wat mij verbaast. Eindoordeel: Silver Award met een score van 82%. Als (iets) betere camera’s voor vloggers noemt DPReview de Fujifilm X-T200 en de Sony ZV1.
 • Fotomagazine Focus (Martien de Man, full review, oktobernummer 2021): “Sony heeft met de ZV-E10 de vlogger goed gereedschap gegeven”, stelt Martien in zijn review. De kitlens is volgens hem een praktisch objectief voor deze camera. Zeker als je de ZV-E10 samen met de optionele GP-VPT2BT grip gebruikt, die via bluetooth verbindt met de camera.
  Die grip dient overigens ook als driepootstatiefje. Handig aan die grip: je bedient met je duim de powerzoom en de knoppen voor starten van een video of het maken van een foto. Nog een handige knop op het handvat: de C1-knop, standaard toegewezen aan de defocus-functie. De prima audiomogelijkheden zijn volgens Martien ook een pluspunt van deze vlogcamera.
 • Photofacts.nl (fotograaf Nando Harmsen, full review): Nando heeft twee weken met de Sony ZV-E10 gewerkt, ook onder stormachtige omstandigheden op de Wadden. “In deze tijd is het duidelijk geworden dat deze camera een laagdrempelige vlogcamera is waarin je rustig alles aan de camera kan overlaten.” Je hoeft als content creator niet bezig te zijn met de instellingen, en kunt doen wat je het liefst doet: mooie vlogs schieten.
  Wel laat de bediening van de camera wat te wensen over voor Nando. Sony heeft de menustructuur niet vernieuwd, helaas. Ook het ontbreken van een bruikbare touchscreen-functionaliteit maakt het lastig om snel en doeltreffend instellingen te wijzigen tijdens het vloggen.
  Qua beeldkwaliteit is er enerzijds uitstekende 4K-kwaliteit aan boord. Maar anderzijds hebt je volgens Nando veel last van rolling shutter-effect bij bewegende onderwerpen. Film je in Full HD, dan verdwijnt dit effect, maar heb je niet meer die hoge 4K-kwaliteit. “Hou ook zeker rekening met de cropfactors die de ZV-E10 heeft. De beeldsensor heeft al een 1,5x crop, maar daar komen nog extra cropfactors bovenop. Er is een 1,23x crop voor 4K30p en een flinke 1,44x crop als je de active beeldstabilisatie aanzet.”
  Mooi is dat je dankzij de E-mount allerlei objectieven kunt gebruiken. En je kunt dus ook een ultragroothoek-lens aanschaffen waarmee je de cropfactor compenseert.
  Al met al vindt Nando de Sony ZV-E10 een leuke vlogcamera voor de content creator. “Gebruik is laagdrempelig en het resultaat is redelijk tot goed, afhankelijk in welke resolutie je filmt. Je moet zelf bepalen of de voordelen voor jou opwegen tegen de nadelen.”
 • Techradar.com (Basil Kronfli, full review): De Sony ZV-E10 vult volgens Basil een bestaand gat in de camera line-up van Sony. Deze camera die vooral vloggers als doelgroep heeft, heeft een kantelbaar scherm, versterkte microfoons en een compacte body. Het is daarmee een kleine maar krachtige camera om video’s mee te schieten, maar hij maakt zeker ook indrukwekkende foto's. De ZV-E10 is ook prima te gebruiken als webcam of camera voor live streaming.
  Perfect is de ZV-E10 volgens Basil zeker niet. Op drie punten zijn verbeteringen mogelijk. Zo is er een aanzienlijk rolling shutter-effect bij het pannen. Dit is vooral voor dynamische video’s een probleem. Ook is er een menu-systeem dat je niet kunt bedienen via het aanraakscherm en ontbreekt 4K-video met 60p. Dat laatste had je wel mogen verwachten voor deze prijs.
  Als je deze beperkingen kunt hebben, vind je in de ZV-E10 een betaalbare, op video gerichte hybride camera met solide audio-opties. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Icreatemagazine.nl (Ward Edema, full review): De Sony ZV-E10 is volgens Ward een interessante vlogcamera. Hij is veelzijdig dankzij z’n E-Mount. Maar perfect is hij niet. Zo is hij minder compact dan de Sony ZV-1, is de accuduur beperkt en de beeldstabilisatie minder goed dan mogelijk. Ook is de bediening wat onhandig.
  Toch is het volgens Ward “een mooi totaalpakket voor vloggers: zeer goede beeldkwaliteit, een prima geïntegreerde microfoon met genoeg mogelijkheden voor externe microfoons, een helder uitklapbaar scherm en een handige optionele grip. Een mooie nieuwe optie voor de vlogger die de keuzevrijheid van een verwisselbare lens wil.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De Sony ZV-E10 is in potentie een geweldige vlogcamera. Hij is heel simpel gemaakt, waardoor je niet afgeleid wordt van wat je wilt doen: het schieten van geweldige vlogs. Daarbij biedt hij een veelheid aan nuttige functies voor vloggers.
  Toch is het niet een bijzondere camera, en schiet hij ook op belangrijke vlakken tekort. Zo is de autofocus niet zo betrouwbaar als je zou willen. Erger: filmen voelt alsof je je moet haasten om oververhitting te voorkomen. Alternatieven als de Sony A6100 en de Sony ZV-1 zijn geschikter als vlogcamera.
 • Cined.com (Johnnie Behiri, full review): De poging van Sony om een camera als de ZV-E10 toe te voegen aan z’n arsenaal is bewonderenswaardig, aldus Johnnie. Maar de wijze waarop dit is uitgepakt is niet helemaal duidelijk. Sony heeft als het ware aan de Sony ZV1 een grote sensor toegevoegd en de optie om lenzen te verwisselen. Maar je levert tegelijk de elektronische zoeker en het interne ND-filter in. Kortom: één stap vooruit, twee stappen terug.
  De compactere ZV-1 is comfortabel om mee te werken. Hij werkt heel goed als een camera die je kunt inzetten om je opnamedag te redden als je professionele videocamera het heeft begeven. En tegelijk is het een geweldige ‘familiecamera’, die je kunt inzetten als betere optie dan je telefoon. Maar voor de ZV-E10 gelden deze punten veel minder.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Sony mikt met deze ZV-E10 op creatieve vloggers, en het ontwerp en de functies van de camera zullen dat publiek zeker aanspreken, aldus Jim. Bij deze camera staan de videofuncties voorop. De bedieningselementen zijn daarop afgestemd en het geluid is helder zonder extra microfoon. “We zouden graag meer camera's met dergelijke microfoons zien.”
  Hij heeft dezelfde sensor en processor als de Sony A6100 en A6400. De autofocus is snel en nauwkeurig voor foto's en video, en detecteert gezichten en ogen prima. De kwaliteit van 4K-video en foto’s is niet de beste in deze prijsklasse, maar loopt daar niet te ver achter.
  Nadelen zijn er wel. Zo is de accu sneller leeg dan je zou willen als je de hele dag wilt schieten. Ook het ontbreken van in body beeldstabilisatie is een gemis voor video uit de hand. Elektronische stabilisatie ondervangt dat slechts ten dele. Ook de touchscreen-functionaliteit houdt niet over. Je kunt maar weinig via het aanraakscherm regelen.
  Toch: op het gebied van vloggen en video doet de ZV-E10 volgens Jim meer goed dan fout. Voor contentmakers is het een aantrekkelijke upgrade voor een smartphone, vooral omdat one-touch-functies zoals Background Defocus en Product Showcase gebruiksvriendelijk zijn. Mooi is ook dat je enorm veel lenzen kunt kiezen, waardoor je creatieve mogelijkheden sterk toenemen. Eindoordeel: Good met 3.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De Sony ZV-E10 is volgens Rod “een zeer sympathieke kleine camera die technisch niet echt baanbrekend is”. Voor fotografen missen ook een paar functies die ze graag zouden willen hebben. Voor beginnende vloggers is het volgens Rod zeker een redelijk goede camera.
  De ZV-E10 biedt 4K-video, en je profiteert van het uitstekende autofocussysteem van Sony, een variangle-scherm en een demper om windgeruis te verminderen. Mooi is dat hij goed geprijsd is. Nadelen zijn het ontbreken van in-body stabilisatie en rolling shutter-effecten. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techweekmag.com (Dimitri Sokolov, full review): De Sony ZV-E10 is volgens Dimitri speciaal ontworpen voor vloggers. De 4K-video biedt zeer gedetailleerde beelden, hoewel er een enorme crop is als je 4K / 30p of elektronische beeldstabilisatie gebruikt.
  Daardoor heb je een echte groothoeklens nodig (of een langere selfiestick). Ook is bij het pannen ‘rolling shutter’ erg merkbaar.
  De ZV-E10 is volgen Dimitri “een geweldige camera voor fotografie, maar als je in een dergelijke camera geïnteresseerd bent, dan is de Sony A6100 of A6400 misschien de beste keuze. Deze modellen hebben niet alle handige vlog-trucs, maar ze hebben wel een elektronische zoeker en ingebouwde flitser”.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Het is een hele fijne camera, zowel voor foto's als voor video's. Zeer makkelijk in te stellen, niet al te veel poespas. Erg stevig gebouwd. Het scherm is makkelijk te draaien en de touchscreen is gevoelig. Hierdoor kan je makkelijk het menu bedienen. Het instellen gaat heel vlot en is zeer eenvoudig te verbinden met Wi-Fi.
  Er zitten veel opties op, voor ieder wat wils. Voornamelijk gebruikt voor het filmen. Beeld is erg scherp en met een mooie hoge resolutie. Jammer dat er na 30 minuten filmen, de video in tweeën wordt gesplitst. Dit werkt een beetje in het nadeel, voor de video bewerking.
  Over de audio ben ik zeer te spreken. Normaal is dit met camera's wat minder in het algemeen, maar deze Sony doet het uitstekend. Al met al zeer tevreden over deze camera, en zeer ideaal voor de vloggers met handzame selfiestick.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een gebruiksvriendelijke camera voor zowel foto's en video's. De camera bevalt goed. De reden dat ik de camera heb aangeschaft is voor mijn kleine onderneming. Ik had een camera nodig om scherpe productfoto’s te maken. Daarnaast creëer ik met de camera content voor mijn sociale mediakanalen.
  Waar ik eerst altijd de camera van mijn telefoon heb gebruikt, was ik toe aan scherpe foto's en deze camera heeft mij hierin niet teleurgesteld. Ik heb de camera nu een week in gebruik en naast foto's is de camera ook goed te gebruiken voor video's. Het is ook ideaal voor het vloggen. Door het schermpje naar je toe te draaien kan je jezelf ook zien. Verder zijn de foto’s die ik met de camera heb gemaakt erg scherp, ook als je inzoomt.
  Ondanks dat de camera prachtige foto’s maakt heb ik wel gemerkt dat de camera meer gericht is op video. Verder is het zonder flits ook lastig om in de avond scherpe foto’s te kunnen maken. Kortom een hele fijne en gebruiksvriendelijke camera.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-E10Belangrijkste kenmerken van de Sony ZV-E10

 • Perfecte beeldkwaliteit: grote 24.3 megapixel aps-c sensor met goede prestaties bij weinig licht
 • Altijd scherpe 4K-video: Real-time Eye AF-systeem
 • Rechtstreeks live streamen: vanaf de camera via computer of mobiel apparaat
 • Mooie onscherpe achtergrond: speciale bokeh-schakelaar
 • Helder geluid: richtmicrofoon en meegeleverd windscherm
 • Stabiele beelden: ingebouwde beeldstabilisator + optionele bluetooth vloggrip
 • Prachtige productvideo's: speciale Product showcase-modus
 • Touchscreen: snelle en intuïtieve bediening
 • Sony E-mount: meer dan 60 compatibele lenzen

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Sony ZV-E10

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony ZV-E10 (2:15 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. In 2 minuten weet je alles over de geweldige video-features van deze vlogcamera. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony ZV-E10

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony ZV-E10 door Chris en Jordan van DPReview TV (11:34 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (19 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy