Sony ZV-E1: high end vlogcamera

Ultracompact, fullframe, professioneel, bioscoopkwaliteit. Dat is de ZV-E1, de high end video- en fotocamera van Sony, in een notendop. Ontworpen met het oog op vloggers en andere content creators die met de ZV-E1 beelden met een verbluffende cinematografische uitstraling creëren. Nog kleiner dan de EV-10, en met de kracht van de A7S III. “Sony's krachtigste consumentencamera gericht op makers van videocontent.” TIPA-award 2023. EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Sony ZV-E1Sensor: fullframe | Resolutie: 12.1 megapixel | Objectief: Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K/60p / na firmware-update 4K/120p / Full HD op 240fps | Scherm: draai/kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 399gr | Release datum: 17 april 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 2.268 euro | Prijs inclusief lens: 2.399 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-E1Highlights van de Sony ZV-E1

 • Ideaal voor video: 12.1 megapixel fullframe sensor
 • High end filmen: 4K op 60p en (vanaf juni 2023) zelfs 4K op 120p
 • Professioneel: 10-bit 4:2:2 opname, S-Cinetone, S-Log 3
 • Speciale vlog functies: Bokeh Switch, Product Showcase Setting, Soft Skin Effect, Face Priority AE
 • AI-autofocus: geavanceerde AF, stabilisatie en tracking

Creëer cinematografische beelden

Met de ultracompacte Sony ZV-E1 creëer je prachtige cinematografische content. Al je vlogs, interviews en productdemonstraties krijgen een filmische uitstraling. Deze video- en fotocamera levert met z’n fullframe sensor professionele 4K 60p beeldkwaliteit. Met een gratis firmware-update kun je vanaf juni 2023 ook filmische 4K 120p slow motionopnamen maken.

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

Sony ZV-E1S-Cinetone- en cinematische vlogprofielen

De ZV-E1 biedt je volledige vrijheid om beelden van bioscoopkwaliteit te creëren, zelfs als er weinig licht is, zoals bij schemering of binnenshuis. Dankzij de filmische uitstraling van S-Cinetone- en cinematische vlogprofielen maak je gemakkelijk videocontent.

Bokeh Switch en Product Showcase

Dat de ZV-E1 ontwikkeld is met het oog op content creators, merk je aan specialistische functies waarmee je in een handomdraai hoogwaardige content maakt. Zo biedt de ZV-E1 een Bokeh Switch om de achtergrond onscherp te maken. De Product Showcase zorgt ervoor dat reviewers hun producten gegarandeerd scherp en helder op beeld kunnen zetten. Het draai- en kantelbare touchscreen en de tally light maken het daarnaast gemakkelijker dan ooit om professioneel te vloggen.

Sony ZV-E1Focus breathing-compensatie

Naast de hoge resolutie beschik je over nog veel meer mooie features voor videoproducties. De nieuwste functie is focus breathing-compensatie die wijzigingen in de beeldhoek elimineert als je scherpstelt op verschillende afstanden. Daarnaast kun je ook je eigen LUT importeren, zodat je snel het echte eindresultaat kunt bekijken.

AI-autofocus

Ook de autofocus van de ZV-E1 is van het hoge niveau dat we van Sony gewend zijn. Zo detecteert de camera mensen, dieren, vogels, insecten, auto's, vliegtuigen en treinen, waardoor je altijd scherpe beelden krijgt. Ook Eye-AF is aan boord, ideaal voor foto- en video-portretten. Handig zijn functies als automatisch kaderen en framestabilisatie, waardoor je onderwerp altijd in het midden van het beeld blijft en stabiel wordt weergegeven.

Sony ZV-E1Geavanceerde beeldstabilisatie

De Sony ZV-E1 biedt optische beeldstabilisatie die vijf verschillende soorten camerabewegingen compenseert die optreden als je foto's en video's uit de hand schiet. En dat betekent veel meer scherpe beelden en stabiele video’s. De optisch actieve modus verhoogt de beeldstabilisatie nog verder wanneer je met de camera loopt. De dynamische actieve modus voegt elektronische stabilisatie toe die nog effectiever is bij gebruik van snelle bewegingen en langere brandpuntsafstanden.

Eenvoudig delen en streamen

Dankzij de nieuwste Sony-app koppel je de Sony ZV-E1 eenvoudig met je smartphone en zet je hoogwaardige clips over. Met deze camera stream je bovendien tot 4K 30p of Full HD 60p zonder dat je een capture card of extra software nodig hebt. Zo kun je je content wel heel makkelijk delen met de wereld.

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Sony ZV-E1

De Sony ZV-E1 heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Beste camera voor content creators’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2023 voor de Sony ZV-E1

De Sony ZV-E1 heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste professionele camera voor content creators’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Sony ZV-E1

De Sony ZV-E1: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 

Sony ZV-E1Focus Magazine over de Sony ZV-E1

De Sony ZV-E1 is een ‘fullframe vlogspecialist’, kopt reviewer Jan Paul Mioulet van Focus Magazine (meinummer 2023). Dat belooft wat. En ik zal het maar vast verklappen: de ZV-E1 is een van de beste vlogcamera’s van dit moment.

Voor gevorderde vloggers

Doelgroep van de ZV-E1 is de gevorderde vlogger en filmer. Met dezelfde 12 megapixel sensor als de Sony A7S III en de Sony FX3 heeft hij ook een vergelijkbare beeldkwaliteit als die op video gerichte camera’s. Mooi is dat hij de krachtige Bionz XR-processor uit de A7S III in huis heeft, waardoor hij volgens Jan Paul bijzondere functies heeft die heel nuttig zijn voor vloggers die in hun eentje werken.

Dynamische beelden

De ZV-E1 herkent bijvoorbeeld een persoon die in beeld is. De camera kan op hem inzoomen en hem volgen. Daardoor kun je de camera op een statief zetten, en zelf iets presenteren, waarbij de camera je volgt en het beeld kan uitvergroten. Heel handig voor vloggers die graag dynamische beelden maken.

Uitstekende stabilisatie

Mooi is ook dat je de ingebouwde beeldstabilisatie kunt combineren met actieve stabilisatie, wat veel beter werkt dan enkel ingebouwde stabilisatie, zoals bij de Sony ZV-E10. De ingebouwde microfoon doet daarbij zo goed z’n werk dat je veel minder vaak naar een externe microfoon hoeft te grijpen. Bedenkingen zijn er ook. Zo ondersteunt het enkele kaartslot van de ZV-E1 geen snelle CFexpress-kaarten en de HDMI-poort is klein.

Uitstekend filmen en fotograferen

De ZV-E1 levert dezelfde video-beeldkwaliteit als de A7S III, maar dan voor veel minder geld. Jan Paul: “Het dynamisch bereik is hoog en ook bij weinig licht kun je met deze sensor nog uitstekend filmen en fotograferen.” Al kan de 12 megapixel-sensor bij fotografie niet de concurrentie aan met moderne fotocamera’s. Wel is de autofocus erg goed, inclusief alle op AI gebaseerde AF-functies van alle nieuwe Sony-camera’s.

Een van de beste vlogcamera’s

Kortom: de Sony ZV-E1 is een van de beste vlogcamera’s van dit moment, met een uitstekende beeldkwaliteit, 4K in 10bit 4:2:2 met 50 of 60 beelden per seconde. Dankzij de prima stabilisatie kun je ook zonder gimbal goed uit de voeten. De meerprijs ten opzichte van de ZV-E10 is hij volgens Jan Paul zeker waard. Eindoordeel: het cijfer 8.9.

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-E1Chip Fotomagazine over de Sony ZV-E1

De Sony ZV-E1 combineert een 12 megapixel fullframe sensor met kunstmatige intelligentie. De reviewers van Chip Fotomagazine (uitgave 76, juninummer 2023) testten hem zowel in de praktijk als in het lab. Hoe scoort deze camera die gericht is op content creators?

Vloggers en content creators

Volgens Chip staan vloggers en content creators hoog op het prioriteitenlijstje van Sony, met diverse camera’s op de markt speciaal voor deze doelgroep. De ZV-E1 lijkt als je naar de sensor kijkt erg op de professionele film-dslm Sony A7S III. Ook die heeft ‘maar’ 12 megapixel op de sensor. Reden: zo hou je de ruis heel laag als de ISO omhoog gaat. “Dat lukt behoorlijk goed, zoals de metingen en beelden uit het testlab laten zien.”

Spannende AI-functies

Zo goed, dat je je zelfs bij ISO 12.800 geen zorgen hoeft te maken over storende pixels. Maar toch houdt de ZV-E1 z’n professionele broer niet helemaal bij als je kijkt naar de beeldranden. Wel heeft de ZV-E1 volgens Chip “spannende nieuwe functies die op indrukwekkende wijze aantonen wat kunstmatige intelligentie voor toekomstige generaties camera’s gaat betekenen.

Framing Stabiliser

Zo heb je bijvoorbeeld de ‘Framing Stabiliser’. Die werkt volgens Chip zeer goed wanneer je tijdens het filmen naast een persoon loopt. Je schiet dan met stabiele beelden zonder gebruik van een gimbal. Hierbij combineert Sony de op AI gebaseerde onderwerp- en gezichtsherkenning met de stabilisatie van de sensor en de digitale actieve stabilisatiemodus. Resultaat: vloeiende beelden, ook als je beweegt tijdens het filmen.

Warmteontwikkeling

Je schiet beelden met 4K/60p en zelfs met 4K/120p. Chip merkte dat dan de batterij wel heel snel leeg raakt en de warmte in de camera snel toeneemt. In de allerhoogste resoluties stopte de camera al na 15 minuten vanwege die warmteontwikkeling.

Groot verschil in de videomodus

Maar al met al maakt Sony met de nieuwe op KI gebaseerde opnamefuncties volgens Chip “een groot verschil in de videomodus”. Eindoordeel: 84/100. Chip geeft ter vergelijking ook de score van de professionele A7S III: 92/100.

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-E1Andere professionele reviewers over de Sony ZV-E1

Bekijk hieronder wat andere (professionele) reviewers van de Sony ZV-E1 vinden!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De ZV-E1 is volgens Gordon “Sony's krachtigste consumentencamera gericht op makers van videocontent.” De camera levert de kwaliteit en beeldsnelheden van de Sony A7S III in een kleinere, meer betaalbare body, zo schrijft Gordon. Daarbij biedt hij de voordelen van verbeterde stabilisatie, een ingebouwde microfoon van betere kwaliteit en een “heleboel sluwe modi” om het filmen gemakkelijker te maken, vooral als je team uit één persoon bestaat.
  Gordon heeft tijdens het testen genoten van de nieuwe modi, vooral van de automatische framing. Toch noemt hij het een gemiste kans om geen optie voor verticaal bijsnijden aan te bieden. “Stelt u zich eens voor dat u tegelijkertijd horizontale en verticale versies kunt opnemen, waarbij de camera het onderwerp automatisch op beide in het midden houdt.”
  Schrikken is de prijs, die drie keer hoger ligt als die van eerdere modellen uit de ZV-serie. Gordon: “Natuurlijk is het nog steeds een goedkopere manier om te genieten van de uitstekende A7S III-sensor met wat meer vlog-vriendelijke modi. Maar de compacte ZV-camera is beperkt tot een enkele kaartsleuf, Micro HDMI-poort en mogelijk kortere opnametijden.” Geen probleem als het prijskaartje vriendelijk is, maar van een camera die meer dan 2.000 euro kost, word je kritischer.
  . Alternatieven in deze prijsklasse zijn de Sony A7 IV, Canon EOS R6 en Panasonic Lumix S5 II. Ze leveren allemaal foto's met een hogere resolutie en hebben onder meer dubbele kaartsleuven, mechanische sluiters, langere opnametijden en ingebouwde zoekers. De ZV-E1 biedt 4K 120p, minder rolluik, een betere ingebouwde microfoon en verbeterde vlogmodi.
  Deze camera is volgens Gordon ‘onbeschaamd’ gericht op videografen en vooral op makers van inhoud door één persoon. “Hij is zeker in staat tot geweldige resultaten, maar uiteindelijk moet je de voor- en nadelen afwegen om te zien of hij geschikt is voor jouw behoeften.” Eindoordeel: Recommended.
 • Sony ZV-E1Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Een paar jaar na de introductie van Sony's eerste camera voor vloggers, de Sony ZV-1, lijkt het er volgens Jim op dat Sony enkele eigenaardigheden van de vroege generatie heeft uitgewerkt. Zo biedt de ZV-E1 nu een gestabiliseerde sensor én het vernieuwde menusysteem van Sony, om enkele wensen van veel vloggers te noemen.
  Maar de ZV-E1 heeft nog veel meer in huis. Zo is er veel met AI gewerkt, onder meer voor een effectieve assistent. En de beeldkwaliteit is verhoogd naar full-frame. Met een eenvoudige switch biedt hij wazige achtergronden wanneer je dat maar wilt, waardoor je gemakkelijk het uiterlijk van je opnamen kunt aanpassen.
  Op dit moment leidt Sony op het gebied van vlogcamera's met vier modellen. Toch zijn er veel concurrenten, van Nikon, Canon, Panasonic en Fujifilm. “De Canon EOS R6 Mark II en Fuji X-H2S hebben geweldige functiesets voor de bioscoop, maar schreeuwen om een externe microfoon voor heldere audio.”
  Al met al is de camera volgens Jim “een dynamo voor vloggers” en past hij ook goed bij sommige indiefilmprojecten. Hij levert fantastische resultaten voor video's en vlogs dankzij een gestabiliseerde sensor, S-Cinetone-kleur en een aantal door AI aangedreven functies om videomakers te helpen zonder hulp van een crew. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Content creator en filmmaker Alwin Ritstier op Cameranu.nl: “Deze camera is in mijn ogen een combinatie van een compactcamera en een fullframe camera. Het is een mengelmoes van deze twee en dan met nieuwe functies erin. Deze functies zullen heel handig zijn voor mij en andere creators.”
  “De prijs-kwaliteitverhouding vind ik goed. Alleen denk ik wel dat voor een beginnende creator de prijs aan de hoge kant is. Mocht je een beginner zijn en dit te duur vinden, zou ik eerst de Sony ZV-1 aanraden.”
  “De fullframe sensor en het compacte formaat vind ik de beste onderdelen van deze camera. De stabilisatie in de camera zelf is heel goed, waardoor ik fijn uit de hand kan filmen. En als laatste is de camera heel gebruiksvriendelijk ook voor een beginnende beeldmaker.” Bekijk het volledige review van Alwin >>
 • Sony ZV-E1Petapixel.com (David Schloss, full review): De Sony ZV-E1 nadert perfectie, zo kopt David boven z’n review. Hij is zo goed dat David er zelf één gaat bestellen om zijn huidige studio- en veldcamera's te vervangen. “Ik hoop dat de concurrenten zoveel mogelijk van de functies kopiëren en de ZV-E1 gebruiken als maatstaf voor dit soort camera’s. Tot die tijd is de ZV-E1 naar mijn mening de beste camera die een YouTube- of vergelijkbare videomaker kan kopen. En hij verhoogt de inzet op een markt waarvan de meeste bedrijven niet eens dachten dat die bestond.”
 • Cined.com (Johnnie Behiri, full review): Sony heeft goed werk geleverd met de ZV-E1, schrijft Johnnie, “door de prestaties van de camera, de bruikbaarheid en functies voor het beoogde vloggerpubliek in balans te houden”. Net als bij de A7S III zijn de mogelijkheden bij weinig licht volgens hem ”krankzinnig”. “Ook werken de AI-trucs heel goed zonder het gevoel een significante beeldkwaliteit te verliezen. Persoonlijk mis ik een EVF voor meer filmflexibiliteit, maar ik denk dat ik hierin een ouderwetse filmer ben.”
  Een vraag die bij velen zal opkomen is: waar staat de A7S III die 1.300 euro duurder is? Johnnie: “Mijn antwoord: misschien niet op zo'n goede plek. Toegegeven, de A7S III is in sommige opzichten misschien een geavanceerdere camera door zich op filmmakers te richten, maar als ik naar het volledige pakket kijk, ben ik er niet zo zeker van dat het prijsverschil van 1.300 euro tussen de twee camera's gerechtvaardigd is. Dit zet de A7S III in een lastige verkooppositie.”
 • Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): De Sony ZV-E1 is ogenschijnlijk ontworpen voor vloggers, schrijft Sam. “Maar de draagbaarheid, prestaties en beeldkracht van deze fullframe camera maken hem aantrekkelijk voor iedereen die verbluffende video-inhoud wil maken.” Voor fotografie is het echter geen goede keuze. Sommige gebruikers zullen ook een zoeker en dubbele SD-kaartsleuven missen.
  Maar de Sony ZV-E1 is uitstekend geschikt voor vloggen. Hij zal volgens Sam indruk maken op iedereen die mooie video's wil maken. “Filmische beeldkwaliteit, opties in overvloed en geweldige autofocus en stabilisatie maken het een verbluffende allround filmmachine – en hij is nog compact ook.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Sony ZV-E1Pocket-lint.com (Cam Bunton, full review): De aantrekkingskracht van de ZV-E1 is helder, schrijft Cam. “Door zoveel mogelijk van zijn beste functies in zo'n kleine behuizing te stoppen, heeft Sony een superdraagbare krachtpatser van een camera gemaakt die ook – zoals bij Sony-camera's – eenvoudig te gebruiken is.” Sony heeft volgens Cam uit de ZV, A7S III en A7R V een camera samengesteld met de beste eigenschappen van alle drie. “Het is echt een fantastische kleine camera.”
  De camera heeft veel in huis. Zo biedt hij geweldige autofocus, objectherkenning, achtergrondvervaging. Hij is zelfs geschikt voor professionals, schrijft Cam. met z’n hoge bitrate video-opnames en geweldige stabilisatie.
  Eén knelpunt is er wel: het hoge prijskaartje. Dat ligt meer op het niveau van de Alpha-camera’s dan op dat van de ZV-serie. Maar heb je het budget ervoor en ben je op zoek naar een echte allrounder, dan is de ZV-E1 een uitstekende keuze.
 • Stuff.tv (Sam Kieldsen, full review): “Je hoeft niet van vloggen te houden om de geweldige videotalenten van de ZV-E1 te waarderen,” aldus Sam.
  De Sony ZV-E1 is volgens de reviewer “een ongelooflijk krachtige videocamera die filmische beelden produceert met een paar drukken op de knop”. Tegelijk is het een camera die een breed scala aan flexibiliteit en functies biedt voor mensen die al weten hoe een camera werkt. Ervaren filmers zullen hier het meeste uit weten te halen. “En we vermoeden dat echte vloggende groentjes sowieso iets goedkopers zullen kopen.”
  De Sony ZV-E1 is kortom “een geweldige keuze voor iedereen die waarde hecht aan goede video en compacte afmetingen”. Maar een camera waar fotografen dol op zullen zijn, is het niet. Wil je een videocamera die je ook als fotocamera kunt inzetten, wijk dan uit naar de Sony A7S III. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Photofacts.nl (Antonette de Groot, full review): Antonette vergelijkt de Sony ZV-E1 met de eveneens op video gerichte Sony A7S mark III, FX3 en FX30. Daarbij ziet ze naast voordelen ook nadelen van de ZV-E1. Om met dat laatste te beginnen: de hardware is wat minder. Zo heb je een enkel kaartslot, een mini HDMI-aansluiting en geen koeling in de body. Daardoor leent de ZV-E1 zich beter voor korte clips dan voor lange filmproducties.
  Dat de body licht en handzaam is, biedt voordelen. Maar voor wie juist een robuuste camera met meer grip zoekt, zijn de andere modellen beter geschikt. Van oververhitten bij shoots heeft Antonette overigens niets gemerkt.
  Voordelen zijn er legio, vooral ook voor de beginnende filmer. “Naast de aantrekkelijkere prijs ten opzichte van de Sony A7S III en FX3 zijn dat vooral de meer uitgebreide automatische opties. De AI getrainde autofocus bijvoorbeeld maakt het vrij eenvoudig datgene scherp in beeld te hebben en houden dat jij graag wil.”
  Ook is de bediening intuïtiever met meer mogelijkheden om instellingen via het scherm te veranderen. De compacte vorm en het lichte gewicht vindt Antonette zelf een voordeel. Bij langere trips haar zware werkpaarden meenemen is geen optie. “Zeker bij een wandeling is dit voor mij te zwaar. De kleine en lichte Sony ZV-E1 kon ik prima voor langere tijd bij me dragen.” Antonette gaat de ZV-E1 vooral gebruiken voor korte films uit de hand. En als tweede camera bij bijvoorbeeld een tutorial of webinar.
  De beeldstabilisatie van de ZV-E1 vindt Antonette een van de grootste voordelen. “Als ik lopend film, zoals bij een wandeling of een dagje uit, dan is het verschil echt heel groot. Zeker als je met anderen op pad bent is het niet handig als je bij het filmen dan telkens met een ninja-loopje naast de rest loopt om het beeld maar zo smooth mogelijk te maken.”
  Daarnaast is de autofocus zeer goed. “Zo goed dat het filmen echt een stuk makkelijker is dan met andere camera's die ik heb.”
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sony ZV-E1 is volgens Jan Paul “ongetwijfeld een van de beste vlogcamera’s van dit moment, tenminste, voor wie graag in fullframe 4K filmt in 10 bit 4:2:2 en dan liefst nog met 50 of 60 beelden per seconde. Dat kan de ZV-E1 namelijk allemaal en meer.”
  Mooi is volgens Jan Paul dat de stabilisatie uitstekend werkt en ervoor zorgt dat je ook zonder gimbal prima uit de hand kan filmen. “En dankzij de Framing Stabilizer en Multiple Face Recognition kan je heel snel en makkelijk bijzondere resultaten boeken.” Wel is de ZV-E1 flink duurder dan de Sony ZV-10 (een model met een aps-c-sensor), maar de camera is volgens Jan Paul de meerprijs zeker waard. “Vergeleken met camera’s als de A7S III en de FX3, die dezelfde sensor hebben, is de ZV-E1 een koopje.”
 • Techradar.com (Timothy Coleman, full review): De kleine Sony ZV-E1 is volgens Timothy “de meest capabele vlog-camera die beschikbaar is.” Voor de meeste contentmakers biedt hij eigenlijk te veel. “Maar hij zal waarschijnlijk ook opduiken bij serieuzere videoproducties, dankzij de zuivere 4K-videobeeldkwaliteit bij elk licht, plus uitstekende in-body beeldstabilisatie en autofocus.”
  Mooi aan de ZV-E1 is verder z’n eenvoudige bedieningslay-out en ‘AI-smarts’. “Die maken het leven van een bescheiden filmploeg gemakkelijk. En ze geven een hint over hoe camera's waarschijnlijk zullen evolueren.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Sony ZV-E1Dpreview.com (Richard Butler, first impressions): Veel camera’s die de laatste jaren zijn verschenen, zijn volgens Richard op ‘makers’ gericht, maar die groep is enorm divers. Van tieners die je met de ZV-1F probeert weg te lokken van hun smartphone tot de ZV-E1 waarmee Sony meer ambitieuze content makers probeert te bereiken. “Deze camera probeert een gebruiksvriendelijke solo-vlogcamera te bieden voor mensen die geld willen verdienen met YouTube.”
  Zoals ooit de balans verschoof van tijdschriften naar website, is de focus nu verschoven van websites naar YouTubers. “Of je het nu leuk vindt of niet (en je kunt waarschijnlijk wel raden in welk kamp ik zit), veel mensen geven er de voorkeur aan hun online inhoud van YouTube te halen.”
  YouTuber zijn is tegenwoordig een plausibele carrière. “De ZV-E1 is ontworpen als een professionele tool om die carrière te ondersteunen. Het is ontworpen om mensen die niet weten wat 24p of 2.35:1 of Log betekent, hun eigen shows te laten maken en produceren en ze er goed uit te laten zien.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “De AI-auto focus is echt heel goed. Zowel voor mensen als dieren, auto’s en nog meer. Je hoeft je geen zorgen te maken over of iets wel scherp in beeld is. De full-frame afkomend van een APS-C is echt vele malen beter. Zelfs bij minder ideale lichtomstandigheden.”
  “Nu even over de nieuwe Dynamic Active SteadyShot. Ja, het beeld wordt gedeeltelijk bijgesneden, maar het lijkt net alsof je een gimbal gebruikt. Het gebruik van een externe microfoon is overbodig geworden, omdat je de microfoon kunt instellen om alleen aan de achterkant, voorkant of van alle kanten geluid op te nemen. Of je kunt de camera dit automatisch laten bepalen. Bovendien wordt er ook een compacte popfilter meegeleverd die je eenvoudig in de hotshoe kunt plaatsen. En later dit jaar wordt er een update uitgebracht waarmee je kunt opnemen in 4K met 120fps.”
  “Dit alles resulteert in een supercompacte camera die niet zwaar is. Zo hoef je niet meer zwaar getrainde te zijn op professionele vlog beelden te kunnen schieten! Ik ben ontzettend blij met mijn aankoop en kan niet wachten op de 4K 120fps functie en de momenten die ik vast ga leggen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een hele fijne degelijke camera met oneidige mogelijkheden. Ik ben de camera nog vollop aan het ontdekken maar wat een feestje is dat! Doordat de camera gelijk met mijn telefoon verbonden is, zijn de foto's heel erg makkelijk te bewerken en door te sturen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-preview): Chris en Jordan van DPReview TV hebben weer een mooie en uitgebreide video-preview van de Sony ZV-E1 op Youtube gezet. Ze nemen deze op video georiënteerde camera onder de loep en kijken vooral hoe geschikt hij is voor de doelgroep: professionele content creators.
  Benieuwd naar deze video-preview? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

 

Sony ZV-E1Belangrijkste kenmerken van de Sony ZV-E1

 • Ideaal voor video: 12.1 megapixel fullframe back illuminated sensor
 • High end filmen: 4K op 60p en (vanaf juni 2023) zelfs 4K op 120p
 • Hoge kwaliteit: fullframe 4K zonder pixel binning
 • Professioneel: 10-bit 4:2:2 opname, S-Cinetone, S-Log 3
 • Speciale vlog functies: Bokeh Switch, Product Showcase Setting, Soft Skin Effect, Face Priority AE
 • AI-autofocus: geavanceerde AF, stabilisatie en tracking
 • Dynamische actieve modus: gestabiliseerde opnamen uit de hand
 • Lichtsterk: standaard ISO-bereik van 80 tot 102400 in videomodus
 • Schaduw en licht: 15+ stops dynamisch bereik
 • Perfect geluid: nieuwste generatie audiosysteem
 • USB-streaming: zeer eenvoudig content delen

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-preview van de Sony ZV-E1

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Sony ZV-E1 door Chris en Jordan van DPReview TV (13:02 minuten). Ze testen deze foto- en videocamera om te zien of hij voldoet aan de behoeften van content creators. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony ZV-E1 op Cameranu.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy