Sony A7 III: perfect Kruising Sony A9 & A7R III | Alle reviews

Voorganger Sony A7 II werd door reviewers de hemel in geprezen. Deze A7 Mark III is nog veel beter. Fullframe systeemcamera met geweldige specs. Kruising tussen topcamera’s Sony A9 en A7R III. Winnaar TIPA-award 2018 & EISA-award 2018-2019. Alle belangrijke reviews!

Mijn review van de Sony A7 IV >>

Sony Alpha A7 III Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Sony 28-70mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 650gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs inclusief lens: 2.199 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Bekijk reviews van kopers op Cameranu.nl >>

Bekijk reviews van kopers op Kamera-express.nl >>

Alle technische hoogstandjes aan boord

Voor de Sony A7 III heeft Sony al z’n technische hoogstandjes uit de kast gehaald. Je vindt features terug uit recente camera’s als de professionele Sony A9 en A7R III. En die zijn in de Sony A7 Mark III ook nog eens verder geperfectioneerd. En dat voor een aantrekkelijke prijs. Zo komt een fullframe topcamera nu ook voor niet-professionals binnen grijpbereik.

Sony Alpha A7 III Highlights van de Sony A7 III

 • Fullframe 24.2 megapixel CMOS-sensor
 • Razendsnel autofocussysteem met 693 fasedetectie autofocuspunten
 • In-body 5-assige beeldstabilisatie compenseert 5 stops
 • Schiet UHD 4K video’s of 120fps Full HD-opnames
 • 2280mAh accu: capaciteit voor 710 foto's
 • Schiet 10 foto’s per seconde in normale én stille modus

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Vernieuwde snellere sensor

De Sony Alpha A7 III heeft een compleet vernieuwde 24.2 megapixel fullframe Exmor R CMOS-sensor in huis. Deze is bijna 2 keer sneller dan die van voorganger Sony A7 II. De combinatie van deze sensor met de Bionz X processor zorgt voor een forse verbetering van de beeldkwaliteit. En het dynamisch bereik is immens: 15 stops. Dat betekent een betere weergave van diepe schaduwen en felle lichten.

Sony Alpha A7 IIISnel schieten: 10 foto’s per seconde

Snel is hij ook op een andere manier. Met deze fullframer schiet je liefst 10 foto's per seconde in de maximale resolutie. En dit is mogelijk in de normale én de fluisterstille sluiterstand.

Scherpstelling: enorm verbeterd

Ook het scherpstelsysteem is enorm verbeterd. De systeemcamera beschikt over liefst 693 fasedetectie autofocus-punten met een beelddekking van 93 procent. En dat betekent: je kunt razendsnel en uiterst nauwkeurig scherpstellen. Ook als je onderwerp snel beweegt of het licht beroerd is. De autofocussnelheid is verdubbeld ten opzichte van voorganger A7 II.

Superhandige features

Hele handige features heeft de A7 III ook. Zo is er een nieuwe autofocusknop, waardoor je de ontspanknop niet half hoeft in te drukken. Kun jij je beter concentreren op het ideale fotomoment. Met een joystickje verplaats je snel en nauwkeurig het scherpstelpunt. En wanneer je de viewfinder gebruikt, kun je het touchscreen gebruiken om je focuspunt te bepalen.

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Beeldstabilisatie: 5 stops compensatie

Hoe trilvast zijn jouw handen? De 5-assige in-body beeldstabilisatie van deze Sony is geweldig. Hij compenseert tot wel 5 stops, zodat je zonder problemen met langzame sluitertijden kunt fotograferen of filmen. Ideaal bij schemering.

Adembenemende video’s

Over filmen gesproken. Daarmee loopt Sony sowieso voorop. Ook weer met de A7 III. Filmen uit de hand gaat vloeiend en levert bijzonder mooie beelden op. Je schiet video’s in UHD 4K met 30 frames per seconde. Of in Full HD met 120 beelden per seconde voor adembenemende slow motion-filmpjes.

Lange accuduur

Systeemcamera’s blinken niet uit in accuduur. Deze Sony vormt de uitzondering. Z’n NP-FZ100 accu heeft een enorm uithoudingsvermogen. Zodat jij je niet druk hoeft te maken of je camera het einde van de dag wel haalt. Op een volle accu schiet je liefst 710 foto's. Op dit punt blaast de A7 III alle andere systeemcamera's van tafel, die vaak niet eens de helft halen.

Flexibel opslaan van bestanden

En dan nóg een professionele feature: de Sony A7 III heeft een dubbel kaartslot. Zo kun je een afbeelding bijvoorbeeld als RAW én als JPG apart opslaan. Kortom: een dijk van een camera die enorm populair gaat worden. Mark (III) my words!

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Winnaars van de TIPA-awards 2018Winnaar TIPA-award 2018

De Sony A7 III is winnaar van de TIPA-award 2018. In totaal 15 camera's en 9 objectieven hebben deze prestigieuze award in de wacht gesleept. Bekijk alle winnaars!

Winnaars TIPA-awards 2018 >>

 

Deze Sony zomer-cashback op Kamera-express.nl

 

Professionele reviewers over de Sony A7 III

De Sony A7 III: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Sony A7 III

 • Indrukwekkend veel features voor deze prijs
 • Zeer goede beeldkwaliteit: scherpe beelden met prachtige kleurweergave
 • Lichtgevoelig: ruisvrije beelden bij hoge ISO’s
 • Prima ergonomie en veel langere accuduur dan concurrenten
 • Veelzijdige allrounder: hoge beeldkwaliteit, hoge snelheid én mooie 4K-video
 • Biedt technologie uit topmodel Sony A9
 • Alles beter dan voorganger: autofocus, lichtgevoeligheid, ergonomie,
 • Echte actiecamera: snelle autofocus, hoge seriesnelheid en grote buffer
 • Ideale mix voor veeleisende vrijetijdsfotografen

Zwakke punten van de Sony A7 III

 • Traagheid van de user interface
 • Teleurstellende autofocus-tracking bij video
 • Weerbestendig, maar sealing is niet top of the bill
 • Bediening via touchscreen kan beter

Awards voor de Sony A7 III

 • EISA-award: Camera van het jaar 2018-2019
 • TIPA-award: Beste fullframe systeemcamera voor experts 2018
 • DPReview: Gold Award
 • Zoom.nl: Diamant Award
 • Fotomagazine Focus: Super
 • Digifoto Pro: Goud Award

 

Sony Alpha A7 IIIFototijdschrift Zoom.nl over de Sony Alpha A7 III

“Bijna een A9 light”, kopt de redactie van Zoom.nl in z’n review (mei/juni-nummer 2018). “Zoek je een compacte camera met een grote sensor, dan kun je eigenlijk niet om Sony heen.” De A7-serie is het basismodel, en de Mark III is de nieuwe update van dit basismodel.

Indrukwekkend veel specs

Het is weliswaar het basismodel uit de fullframe-range, maar dat is een flink understatement. Want wat Sony in dit ‘basismodel’ heeft gestopt is “indrukwekkend veel”. De compleet nieuwe sensor bijvoorbeeld, waarvan je de gevoeligheid kunt opschroeven naar 204.800 ISO. En hoewel je nooit zo’n hoge ISO zult gebruiken, maakt de A7 III wel indruk op dit punt, met ruisvrije beelden bij hoge ISO-waarden.

Schieten in een donkere treincoupé

Dat merkte de reviewer toen hij foto’s schoot in een donkere treincoupé (slecht licht + beweging): “Als een camera dát kan, maakt hij op ons indruk. Want goede foto’s maken in uitstekende lichtomstandigheden kan natuurlijk (bijna) elke camera.”

Prima ergonomie & lange accuduur

De prima ergonomie lijkt erg op die van de voorganger, hoewel hij op hele welkome punten is verbeterd. Met een joystickje bijvoorbeeld, waarmee je het focuspunt makkelijk verlegt met de camera aan het oog. Heel fijn is de zeer lange accuduur, veel langer dan die van de meeste andere systeemcamera’s.

Veelzijdige camera

Interessant aan de A7 III is de veelzijdigheid, aldus Zoom.nl. “Beeldkwaliteit, snelheid en 4K-video gaan hand in hand en dat maakt deze camera gek genoeg een concurrent voor de andere camera’s van Sony, zoals de A7R III en de A9. Die zijn erg goed in respectievelijk beeldkwaliteit en snelheid, maar de A7 III biedt voor de meeste mensen ruim genoeg op precies deze twee gebieden.”

Wellicht de perfecte camera

Het is dan ook wellicht de perfecte camera voor een groot aantal fotografen. “Daarbij is het interessant om te zien dat Sony zoveel technieken en onderdelen uit topmodel A9 ook in dit nieuwe basismodel integreert. Dat maakt deze A7 III bijna een A9-light – en dat is natuurlijk bedoeld als compliment.”

Sony blijft de baas

Sony blijft met deze nieuwe camera de baas in het segment van fullframe systeemcamera’s, een segment dat Sony zelf heeft uitgevonden. “De camera is een aantrekkelijke mengeling van eigenschappen van de duurdere A7R III en A9.” Concurrenten zijn de Fujifilm X-H1 en de Panasonic GH5. Die zijn wat goedkoper, maar hebben een kleinere sensor.

Diamant-award voor de A7 III

De nieuwe A7 III is volgens Zoom een “indrukwekkende nieuwe stap en het is mooi om te zien hoe Sony de hele cameramarkt vooruit stuwt door het ‘basismodel’ riant uit te rusten.” Eindoordeel: het cijfer 8.6 en de hoogste Diamant-award.

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

 

Sony Alpha A7 IIIFototijdschrift Focus over de Sony Alpha A7 III

Met de A7 III introduceert Sony innovatieve technologieën die normaal gesproken het hogere camerasegment bij fullframe camera’s onderscheiden van het basissegment. Aldus Dennis Hissink van fototijdschrift Focus in z’n review (meinummer 2018). De term basismodel gaat dus op de schop en Sony dwingt de markt van systeemcamera’s om in beweging te komen.

Systeemcamera’s worden steeds beter

Die markt is de laatste jaren al enorm in beweging. Systeemcamera’s zijn in razend tempo heel veel beter geworden op tal van gebieden: scherpstelling, processorkracht en sensortechnieken. Waardoor ook systeemcamera’s voor beginners belangrijke innovaties meekrijgen.

Bereikbaar voor de hobbyist

Als instapper is de A7 III wel prijzig, maar voor een fullframe is hij zeker bereikbaar voor de hobbyist. En de specs zijn niet voor de poes. De reviewer vindt hem veel meer dan alleen een verbeterde opvolger van de A7 II. “De A7 III leunt duidelijk tegen Sony’s topmodel, de A9. Dat klinkt natuurlijk veelbelovend voor een fullframe camera in het basissegment!”

Opvallend scherpe 4K-video’s

Alles is veel beter geworden. Van de autofocus en de lichtgevoeligheid van de sensor, tot de ergonomie en de beeldstabilisatie. Ook heb je nu net als in de A9 de stille modus, en de video kan opnemen in 6K, wat uiteindelijk resulteert in “opvallend scherpe” 4K-video’s. En de zoeker is verder verbeterd.

Autofocus zoals de A9

De autofocus is sterk verbeterd, de prestaties doen op dit gebied denken aan die van de A9. Zeker bij weinig licht en bij AF-tracking vallen de verbeteringen op dit punt op. “Het maakt dat je nog meer kunt vertrouwen op de technologie en anders om kunt gaan met de autofocus tijdens het werken met de camera.”

Echte actiecamera

De A7 III is ook een echte actiecamera geworden. Niet alleen door de snelle autofocus, maar ook door de hoge seriesnelheid en de grote buffer. Daarmee kun je elke vorm van actie uitstekend vastleggen.

Uitstekende beeldkwaliteit

Dan de beeldkwaliteit. Die is uitstekend, zo blijkt uit technische lab-testen en in de praktijk. Die beeldkwaliteit is onomstreden. En de processor is krachtig genoeg om die beelden ook snel te verwerken. Het basismodel A7 III staat dus voor snelheid én beeldkwaliteit. “Een ideale mix voor de grootste groep gebruikers, namelijk de veeleisende vrijetijdsfotografen.”

Kleurweergave natuurlijk, ruisprestaties uitstekend

De kleurweergave is heel natuurlijk, en de ruisprestaties bij hoge ISO’s is uitstekend. Kortom: de Sony A7 III is een volwaardige fullframe systeemcamera die de instapper toegang biedt tot een krachtig, modern camerasysteem. “Deze allround inzetbare camera biedt een uitstekende beeldkwaliteit en een optimale snelheid. Met dergelijke fullframe systeemcamera’s wordt het voor een spiegelreflex-fotograaf wel heel verleidelijk om over te stappen!” Eindoordeel: het cijfer 9.1 en het predicaat Super.

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

 

Sony Alpha A7 IIIDPReview over de Sony Alpha A7 III

Reviewsite DPReview biedt een uitgebreide review. Als je van plan bent om de A7 III te kopen, zou ik die zeker doorlezen en de testresultaten bekijken. De reviewers Carey Rose, Rishi Sanyal en Dan Bracaglia zijn in ieder geval uiterst enthousiast over de nieuwe A7 III, zoveel mag duidelijk zijn.

De nieuwe benchmark voor fullframe

Simpel gezegd is de Sony A7 III de nieuwe benchmark voor fullframe camera’s, vanwege z’n zeer aantrekkelijke combinatie van kwaliteit en mogelijkheden. Dat Sony met deze A7-serie zover is gekomen in slechts 5 jaar tijd is indrukwekkend.

Snel, nauwkeurig en groot dynamisch bereik

Voor dezelfde prijs als instap fullframe camera’s in 2012/2013 biedt de A7 III snelheid voor de sportfotograaf, nauwkeurige autofocus voor de portretfotograaf, dynamisch bereik voor de landschapsfotograaf en beeldkwaliteit bij weinig licht voor wie foto’s schiet bij een diner dat met kaarsen is verlicht... En dan biedt hij nog zeer goede videokwaliteit en alle videofeatures die je je als fotograaf maar kunt wensen.

Toch nog verbeterpunten...

Maar DPReview zou DPReview niet zijn, als ze in de vele testuren niet een aantal verbeterpunten zouden vinden. Zo zullen hardcore DSLR-fotografen klagen over de traagheid van de user interface. De uitmuntende videokwaliteit wordt dwars gezeten door teleurstellende video autofocus-tracking. En de camera is weliswaar weerbestendig, maar deze sealing is niet top of the bill.

Simpel geweldige foto’s schieten

Maar in bijna alle situaties waarin de camera is getest – fotograferen bij voetbal, een bruiloftreportage, portretten schieten van vrienden – waren de reviewers onder de indruk van hoe makkelijk het is om met de A7 III geweldige foto’s te schieten. En hoewel de prijs niet voor iedereen betaalbaar is, reikt de Sony uit boven de concurrentie die vergelijkbare prijzen vraagt.

Gold Award met 89% score

Kortom: de Sony A7 III is een goed geprijsde, afgeronde camera die geschikt is voor allerlei soorten fotografie. 24 megapixel is meer dan genoeg voor de meeste fotografen. En het autofocussysteem met 693-punten en de burstsnelheid van 10 beelden per seconde zorgen ervoor dat je met deze camera ook actiefotografie aankunt. Ook de videokwaliteit en videofeatures zijn een sterk punt. De A7 III scoort maar liefst 89% en de hoogste onderscheiding: Gold Award.

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

 

Sony Alpha A7 IIIAndere reviews van de Sony A7 III

Hieronder staan andere interessante reviews van de Sony Alpha A7 III voor je op een rij.

 • Klantreview op Cameranu.nl: “Hoewel ik de camera net een paar dagen heb ben ik nu al enthousiast. Ik kom van de Sony SLT-A77 en was al een tijdje op zoek naar een full-frame camera. De functies in deze body voor deze prijs is echt een buitenkans. De focussnelheid en het focusgebied (93% sensor) zijn echt zo fijn. Daarnaast is the silent mode heel fijn voor concerten waar ik regelmatig foto's maak.
  De bovenstaande punten en de nieuwe accu zoals ook gebruikt wordt in de A7RIII en A9 met veel meer capaciteit, gaven voor mij de doorslag dat dit mijn nieuwe camera ging worden. En ik ga hier absoluut weer jaren plezier van hebben.” Bekijk alle klantreviews >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Zeer tevreden met mijn upgrade! Ik ben overgestapt van een APS-C camera (Sony ILCE-6000) naar een 35mm Sony A7III. Ik ben onder de indruk van de extra features en vooral van de hoge kwaliteit van de foto's. Deze camera is een kampioen in situaties met weinig licht, de kwaliteit bij hoge ISO-waarden is verbluffend. Ook de stille modus is zeer handig in situaties waar men niet mag storen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Fotomagazine Digifoto Pro (juli 2018): Reviewer Christel de Wolff is zeer lovend over de Sony A7 III, een “zeer kleine, maar stevige camera die in alle gemakken voorziet.” Dit ‘instapmodel’ van Sony bevat eindeloos veel functies, aldus De Wolff.
  De zoeker geeft een mooi helder beeld, en “is een ware eye-opener”. De display achterop is daarentegen vrij basic uitgevoerd, maar “doet wel wat hij moet doen”. Dan het echte werk: “Fotograferen met de Sony A7 III is fantastisch en dat ligt puur en alleen aan de verbluffende autofocus die zowel snel als accuraat is.” En niet alleen de autofocus is snel: “de hele camera reageert sneller dan het licht”.
  In combinatie met de Bionz X processor zorgt de sensor voor een verbetering van de beeldkwaliteit en een dynamisch bereik van 15 stops. En dat zie je, zelfs als je op de automatische stand schiet is. Ook de ISO-waardes “reiken skyhigh zonder daarbij overdreven veel ruis te produceren”.
  Conclusie: de A7 III is overduidelijk veel meer dan een instapcamera. “Met de supersonische autofocus die gezichten kan tracken gooit de camera hoge ogen. In andere opzichten blinkt de camera niet uit, maar juist de veelzijdigheid is een waardevol kenmerk. En dat alles in een compacte body met een full frame sensor.” Ontvangt van Digifoto Pro de Goud Award.
 • Chip Fotomagazine (juni 2018): “Professionele beeldkwaliteit, opties voor elke denkbarae fotosituatie en een ongeëvenaarde prijs. Het lijkt bijna onmogelijk, maar Sony krijgt het voor elkaar. De voordelen van fullframe komen nu ook binnen het bereik van beginners.” Aldus de mooie samenvatting van de reviewer. De kale technische gegevens lijken volgens hem op het eerste gezicht op die van een krachtige alleskunner. “En op het tweede gezicht blijkt dat ook te kloppen.”
  Van buiten én van binnen is de A7 III flink verbeterd ten opzichte van z’n voorganger. De specs en features schurken nu aan tegen grote (en veel duurdere) broer A7R III. Maar uiteraard is er hier en daar wat bezuinigd. Zoals op de wat lagere resolutie van scherm en zoeker. Toch blijven die ook in de A7 III van uitstekende kwaliteit.
  Kortom: het is bij deze uitstekende camera moeilijk om minpunten te vinden. “Meer beeldkwaliteit en prestaties in een dergelijke compacte body zijn er voor fullframe-beginners niet te krijgen.” Testoordeel: zeer goed met een puntentotaal van 92/100.
 • Techradar.com: Uiteraard haalt de A7 III niet de adembenemende prestaties of resolutie die z’n veel duurdere grote broers neerzetten, aldus reviewer Phil Hall. Maar het is zeker een briljante camera die heel veel goeds te bieden heeft voor veel fotografen. Sony heeft namelijk de beste specs van vlaggenschip A9 en de A7R III genomen en deze in één enkele camera gestopt. Resultaat: een fantastische mix van prestatie, beeldkwaliteit en prijs.
  Het autofocussysteem is gewoonweg verbluffend goed. Concurrerende camera’s met een vergelijkbare prijs kunnen er niet aan tippen. De fullframe sensor levert daarnaast excellente beelden over het hele ISO-bereik. En het dynamisch bereik is ook al indrukwekkend. Ook het design van de body is zoveel beter dan dat van z’n voorganger. En tel daarbij ook nog op z’n vermogen om niet-gecropte 4K-video te schieten. Wát een veelzijdige camera is dit.
  Natuurlijk is er ook met de A7 III nog ruimte voor verbetering. Bijvoorbeeld meer controlemogelijkheden via het touchscreen. En de weersbestendigheid kan op sommige plekken naar nog een hoger niveau. “These are all minor niggles though, which fade away when you look at the wealth of features the Alpha A7 III offers. For the price, there's nothing that can touch it.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com: Reviewer Michael Topman is zeer enthousiast over de Sony A7 III. Het is gewoon het beste voorbeeld van de meest betaalbare fullframe camera die op dit moment op de markt is. Voor het geld is het niet minder dan een sensationele camera. Hij completeert de Sony A7-serie op een briljante wijze.
  Met de A7 III raakt Sony de ‘sweet spot’ van wat vele fotografen zoeken in een fullframe camera in deze prijsklasse. Alle zwakke punten van z’n voorganger zijn eruitgehaald. En het superbe autofocussysteem en de uitstekende in-body stabilisatie gaan hand in hand met de geweldige bedienings-lay-out. Deze A7 III blinkt uit in waar een geweldige allround camera in moet uitblinken: uitzonderlijk goed presteren in een zeer groot aantal onderwerpen en foto/video-scenario’s.
  “Within a few minutes of picking up and using the A7 III you’ll realise how far it has come from the A7 II and how much more complete it feels. From an operational perspective it’s more intuitive to use, it happily keeps apace with unpredictable subjects, and combines all of the above with sensational image quality in its Raw files, even at high ISO.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com: De Sony A7 III is een uiterst veelzijdige camera die volgepakt zit met features. Hij herdefinieert wat we kunnen verwachten van een fullframe camera op dit prijsniveau. De foto’s zijn knisperscherp en zeer bevredigend. Ook de video’s zijn uitstekend, zowel in fullframe- als in aps-c-mode. En dan is hij ook nog betrouwbaar snel voor actiefotografie. De autofocus is zeer goed. En de gezichts- en oogherkenning zijn excellent.
  Professionals zullen de dubbele kaartslot waarderen. Studiofotografen de high speed tethering and USB-kracht. Reis- en sociale fotografen zullen de Wifi en effectieve locatie-tagging waarderen. En ook de bediening en accuduur zijn sterk verbeterd. Kortom: de beste fullframe camera in deze prijsklasse. En hij zal ook veel DSLR-eigenaren verleiden om te switchen naar een systeemcamera. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Kenrockwell.com: De Sony A7 III is zo goed als het topmodel, de A9, en de A7R Mark III. En het mooie is: hij kost de helft. Er mist niets: geen features, geen innovaties en geen beeldkwaliteit. De A7 III is het topmodel voor de fotograaf die kan nadenken. De enige echte verschillen met de duurdere Sony’s zijn de resoluties en de schietsnelheid. En de 24 megapixel en 10 beelden per seconde zijn echt genoeg om alles te schieten wat je maar verlangt. “Unlike Canon and Nikon who pull features from their less expensive cameras, this A7 III just costs less than the top models, but performs exactly as well.”
 • Imaging-resource.com: De reviews op Imaging-resource.com behoren tot de uitgebreidste die op het web te vinden zijn. De moeite waard om te bekijken als je deze camera echt wilt gaan kopen. De reviewers halen de camera echt door de mangel, en onderwerpen hem aan meerdere ‘testen in het veld’. Deze reviewer is zeer te spreken over de A7 III. Bijvoorbeeld over de uitstekende en zeer professionele autofocus, en dat voor een camera die binnen het bereik van velen ligt. De reviewer is serieus onder de indruk van alle kwaliteiten van de camera. “If you want the most camera possible for your money in a relatively compact body for around US$2,000... well, you will definitely want the A7 III near the top of your shortlist.”
 • Theverge.com: De reviewer vergelijkt de A7 III met z’n grote broer, de A7R III, die ook zeer goed besproken wordt. De A7 III is beste allrounder. De A7R III is meer geschikt als je zeer gedetailleerd wilt werken; hij heeft meer pixels aan boord en de elektronische zoeker is beter. “If you’re a landscape, fine art, or still life photographer or you’re in the realm where pixel quality and image resolution is a major key, the A7R is the more appropriate camera.”
  Is dit je eerste systeemcamera, of wil je meer dan de Sony Alpha die je nu hebt, dan is de A7 III de beste optie. Zeker als je van alles en nog wat en overal wilt fotograferen of filmen: sport, productfotografie, landschappen, straatfotografie. “The larger image buffer gives you more flexibility in the moment, with as many AF points as the sports-oriented A9. It’s also slightly lighter and of course $1,200 less expensive.”
  De A7 III is dus een geweldige allrounder en met de A7R III kun je last krijgen van ‘pixel overkill’. Maar het zijn allebei schitterende camera’s. De A7R III is meer bedoeld voor de niche van professionele fotografen die superveel details nodig hebben. Maar de A7 III zal op het wensenlijstje staan van vele nieuwe fotografen.

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sony Alpha A7 III

 • Verbeterde autofocus voor portretten of bewegende onderwerpen
 • Flikkering van kunstmatige verlichting wordt geminimaliseerd
 • Uitgerust met kantelbaar 3 inch touchscreen
 • Compatibel met PlayMemories app via Bluetooth
 • Voorzien van USB-C 3.1-poort voor tethered fotograferen
 • Met twee slots voor geheugenkaarten
 • Accu goed voor 710 foto's bij gebruik LCD-scherm
 • Magnesiumlegering op behuizing en verzegelde knoppen tegen stof en vocht

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7 III versus Fujifilm X-T3: welke is beter?

De Sony A7 III en de Fujifilm X-T3 zijn twee immens populaire systeemcamera’s. De Fuji is een camera met een aps-c sensor, de Sony heeft een fullframe sensor aan boord. In een mooie video vergelijken twee professionele fotografen beide camera’s met elkaar: Usman Dawood en Anete Lusina.

Een duidelijke winnaar is er niet: de Sony heeft duidelijk meer scherpte en is sneller, maar de Fuji heeft meer karakter. Erg leuk om te bekijken als je twijfelt tussen Fujifilm en Sony, én tussen aps-c en fullframe.

Sony A7 III op Cameranu.nl >>

Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (18 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy