Sony Alpha A5100: ideale instap systeemcamera

De geweldige Sony Alpha A5100 is van eind 2014. Hij heeft misschien niet de allernieuwste snufjes. Maar het mooie is: doordat hij flink in prijs is gedaald, is hij een absolute topper in deze prijsklasse. Krijgt excellente reviews. “Uitstekende, veelzijdige lichtgewicht camera met professionele trekjes.” Alle belangrijke reviews!

Sony Alpha A5100Sensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: 16-50mm / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 6 | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 224gr | Release datum: eind 2014 | Frankwandelt-rating 90/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Alternatief Sony A6000 op CameraNU.nl >>

Alternatief Sony A6000 op Bol.com >>

Alternatief Sony A6000 op Kamera-express.nl >>

Broertje van de Sony A6000

De Sony A5100 is het kleine broertje van de zeer populaire Sony A6000, die nog steeds geldt als geweldige systeemcamera. Deze A5100 biedt beginnende fotografen dezelfde excellente beeldkwaliteit in een kleiner en goedkoper pakketje.

Sony Alpha A5100Beest van een camera

De lage prijs en het zeer lichte gewicht doen niet vermoeden dat er een beest van een systeemcamera huist in deze compacte systeemcamera. De beeldkwaliteit is in één woord: ongelofelijk.

Aps-c sensor: uitstekende beeldkwaliteit

Oorzaak van die fantastische beelden: de 24.3 megapixel aps-c sensor in combinatie met de krachtige BIONZ X beeldprocessor. Ondanks al die power onder de motorkap is het een zeer draagbare camera die je moeiteloos overal mee naartoe kunt nemen. Gewoon naast je smartphone. Hij is niet alleen compact en superlicht. Hij kan ook elke onverwachte opnamesituatie aan.

Sony Alpha A5100Indrukwekkend snel

De Sony A5100 stelt indrukwekkend snel scherp dankzij een hybride scherpstelsysteem met 179 scherpstelpunten. En hoe snel je onderwerp ook is: raak het display aan met je vinger om scherp te stellen en leg dat razendsnelle onderwerp direct vast.

Schieten in de schemer

Als het licht wat minder is, staat de Sony A5100 ook z’n mannetje. Hij heeft een hoge ISO-gevoeligheid tot ISO 25600 plus een uitstekende ruisonderdrukking. Zo kun je moeiteloos foto’s maken binnenshuis of buiten in de schemering zonder dat de ingebouwde flitser nodig is.

Kantelbaar scherm

Achterop vind je een 180° kantelbaar 3.0 inch TFT-display. Die dient als zoeker en biedt tal van nieuwe perspectieven. Maak eenvoudig foto's boven een publiek uit (concerten), maak gedetailleerde opnames vanaf de grond zonder languit te hoeven gaan liggen. Of maak een selfie door het scherm omhoog te klappen.

Sony Alpha A5100Superlicht en handzaam

Deze camera is ongelofelijk licht: slechts 224 gram. De handzaamheid wordt verder gewaarborgd door een ontwerp met een minimum aantal knoppen aan de achterkant en op de bovenkant. Slim van Sony: de knoppen zijn geplaatst aan de rechterkant van het display zodat je de A5100 simpel met één hand kunt bedienen.

Zeer gebruiksvriendelijk

De Sony A5100 is een zeer gebruiksvriendelijk: een kind kan de was doen... eh de foto nemen. Dit heeft hij te danken aan het slimme ontwerp en het eenvoudige menu. De automatische stand herkent wat je wil vastleggen en bepaalt in een oogwenk de beste instellingen voor dat moment.

Delen op social media

Natuurlijk kun je ook zelf achter de knoppen gaan zitten. Want naast de automatische stand kun je diafragma en sluitertijden zelf aanpassen. De geweldige foto’s en filmpjes kun je direct delen dankzij wifi en NFC. En dankzij de PlayMemories Camera App kun je ook op afstand je mooie beelden schieten!

Update: niet meer verkrijgbaar!

De Sony A5100 is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is er een uitstekend alternatief: de Sony A6000. Die is nog beter en sneller en heeft vrijwel dezelfde prijs. Benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Sony A6000 >>

Sony A6000 op CameraNU.nl >>

Sony A6000 op Bol.com >>

Sony A6000 op Kamera-express.nl >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

Sony Alpha A5100(Professionele) reviewers over de Sony A5100

 • Klantreview op CameraNU.nl: “Uitstekende, veelzijdige lichtgewicht camera met professionele trekjes. Ik heb een Sony 35mm (OSS) lens bij deze camera gekocht en die combinatie is erg goed. De aspecten die ik belangrijk vind zijn scherptediepte, supersnelle autofocus en de video-mogelijkheden. Dit is de beste/goedkoopste body die ik kon vinden met verwisselbare lenzen, waarvan ik de kwaliteit zeer goed vind. Ik krijg bijzonder mooie foto's en video's, die zich gemakkelijk kunnen meten met professionele camera's. Ik ben zeer tevreden.”
 • Klantreview op Bol.com: “Dit is mijn eerste camera en ik ben er zeer tevreden over. Ik heb hem de laatste maanden uitgebreid kunnen testen in Polen, Marokko en en hier in België zelf. Allereerst is het super handig dat je selfies kan trekken. De camera trekt ook snel en het is fijn dat je enkele filters kan instellen. Als volgt is hij zeer handig in gebruik en foto's zijn makkelijk over te zetten naar je smartphone via een app. Het enige jammere is dat je de touchscreen voor niet meer dan het focussen kan gebruiken. Verder zijn het super mooie foto's en ideaal voor reizen en dagelijkse foto's.”
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Cees de Jonge): De redactie was al erg enthousiast over de Sony Alpha 6000. Maar deze Alpha 5100 biedt “voor de beginnende fotograaf dezelfde beeldkwaliteit in een iets kleiner en goedkoper pakketje.” Die A6000 is bejubeld om z’n fantastische beeldkwaliteit. “De belangrijkste delen van de camera, de sensor en de beeldprocessor delen de twee. Dat betekent dezelfde hoge beeldkwaliteit en het geavanceerde hybride contrast en fasedetectie autofocus systeem.”
  Wat de A6000 niet heeft, heeft de A5100 wel: een aanraakscherm. “Je kunt het scherm niet alleen 180 graden kantelen, ideaal voor je selfies, maar er ook op de plek kiezen waar je wilt scherpstellen en eventueel af wilt drukken.” Daarentegen heeft de A5100 weer geen optische zoeker.
  Ook op het gebied van video heeft de Sony A5100 “dezelfde ijzersterke papieren als de Alpha 6000.” Je kunt met 60 beelden per seconde in 1080p zelfs slow motion video's opnemen. Maar er is nog iets mooiers aan de hand: de A5100 hogere videokwaliteit registreren dan de duurdere A6000. “En dat is opmerkelijk.”
  Kortom: de Sony A5100 heeft met z’n beproefde aps-c sensor en processor “voor deze prijsklasse erg goede papieren aan boord. De beeldkwaliteit wordt eigenlijk beperkt door de bijgeleverde kitlens. Al zal de beginnende ontdekkende fotograaf, voor wie deze camera natuurlijk bedoeld is, niet snel tegen de grenzen aanlopen. Wie meer wil, kan later altijd nog gaan shoppen voor beter en lichtsterker glaswerk.” Eindoordeel: de Goud Award met een score van 7.8.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein): De Sony A5100 is het bewijs dat de verschijning bedrieglijk kan zijn. Hoewel hij er vrijwel hetzelfde uitziet als het vorige model, de A500, is de A5100 een veel betere camera, vooral op het gebied van scherpstellen en het maken van video. Het is ook een veel compacter alternatief voor z’n grote broer, de A6000. Als je bedenkt dat beide camera’s veel dezelfde features hebben, en de A5100 zelfs in sommige opzichten de betere camera is.
  De uitstekende autofocus is zeker een van de redenen om voor de Sony A5100 te kiezen. De Sony A5100 is een van de weinige spiegelloze camera’s die een snel bewegend onderwerp kunnen volgen en die in focus kunnen houden. Voeg daar de snelle 6fps burst en een autofocussnelheid van 0.06 seconde aan toe en de A5100 is de beste compacte systeemcamera in z’n klasse voor snel bewegende onderwerpen.
  De A5100 heeft ook dezelfde 24.3 megapixel sensor en Bionz X processor als de A6000. En dat verzekert je van excellente beeldkwaliteit, met foto’s en video’s die makkelijk kunnen concurreren met spiegelreflexcamera’s. En hij geeft op dit gebied de concurrentie onder de systeemcamera’s het nakijken. Ruis in beelden zie je pas boven ISO 3200.
  Verder zit de A5100 volgepakt met allerlei mooie en handige features, zoals creatieve effecten, HDR en panoramo-modus. Ook de touchscreen interface voegt waarde aan de A5100 toe en maakt hem aantrekkelijk voor smartphone-fotografen. Kortom: een geweldige camera. Eindoordeel: Essential (allerhoogste score) met 5 van de 5 sterren.
 • Tom’s Guide: “Sony's a5100 entry-level mirrorless camera packs a DSLR-size sensor in a compact body, delivering high image-quality and fast shooting.” Score: 4 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com: De Sony A5100 is een zeer krachtige tool voor het schieten van foto’s en video’s. Kijk je naar de lage prijs, dan is dit echt een intrigerende optie. Niet alleen voor wie van een smartphone komt en op zoek is naar betere beeldkwaliteit en meer mogelijkheden, maar ook voor Sony Alpha-fotogragen die op zoek zijn naar een capabele, back-up camera voor hun duurdere camera. De A5100 heeft dezelfde beeldkwaliteit als z’n immens populaire grote broer: de Sony A6000. “Our image quality analysis confirmed that the I.Q. is, indeed, virtually identical.”
  Moet je nu voor de A5100 of voor de A6000 kiezen? Volgens de reviewer is de A5100 in het algemeen meer geschikt voor wie nieuw is op het gebied van systeemcamera’s en geen elektronische zoeker nodig heeft of uitgebreide controlemogelijkheden. De A6000 is meer thuis in de handen van een ervaren en enthousiaste fotograaf als eerste of tweede body. “This is not to say that the A5100 can't deliver professional grade images, as it very much can! And as a "stealth" camera for incognito street shooting, you'll be hard-pressed to top it in that department.”
 • Techradar.com (Amy Davies): Sony heeft alweer een fatsoenlijke, goed presterende camera neergezet met de Sony A5100. Het is niet de meest opwindende compacte systeemcamera op de markt, maar hij biedt een mooie range van functies en features die aantrekkelijk zijn voor heel veel mensen. Dit is ook een excellente systeemcamera voor wie graag reist. Juist dan wil je een kleine, lichte camera waarop je kunt vertrouwen voor het schieten van fantastische foto’s.
 • Pcmag.com: “The Sony Alpha 5100 is quick to focus and features a tilting touch screen, but it can't shoot as fast as our favorite Sony mirrorless camera.” Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.

Alternatief Sony A6000 op CameraNU.nl >>

Alternatief Sony A6000 op Bol.com >>

Alternatief Sony A6000 op Kamera-express.nl >>

 

Sony Alpha A5100Belangrijkste kenmerken van de Sony Alpha A5100

 • Uitstekende beelden: grote 23.4 megapixel aps-c sensor
 • Supersnel scherp: automatische 179-punts autofocus
 • Hoogste kwaliteit: fotografeer in raw
 • Heerlijke filmpjes: video in Full HD-kwaliteit
 • Schieten bij schemer: ISO 25600 en een goede ruisonderdrukking
 • Goed verbonden: draadloze mogelijkheden met wifi via NFC
 • Simpel: gebruiksvriendelijk en intuïtief te bedienen

Alternatief Sony A6000 op CameraNU.nl >>

Alternatief Sony A6000 op Bol.com >>

Alternatief Sony A6000 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy