Sony A7C R: hoge resolutie in compact jasje

De Sony A7C R biedt je hoge resolutie in een uiterst compact formaat. Met een resolutie van 61 megapixel, een ultra-precieze autofocus en 7 stops beeldstabilisatie zijn jouw beelden altijd haarscherp, zelfs wanneer je moet croppen voor het perfecte plaatje. De ideale camera voor portret-, landschaps- en straatfotografen. “In alle opzichten een puur genot om te gebruiken, een gamechanger.” Diamant Award bij Zoom.nl. Silver Award bij DPReview. Alle belangrijke reviews!

Bekijk ook mijn review van de hybride A7C II >>

Sony A7C RSensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 8 met AF | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K / 60p / 4:2:2 | Scherm: vari-angle LCD-scherm | Gewicht body: 525gr | Release datum: half september 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 3.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Sony A7C R

 • Hoge resolutie: 61 megapixel fullframe CMOS-sensor
 • Powerhouse: nieuwe BIONZ XR beeldprocessor aan boord
 • Zeer veel details: Pixel Shift Multi Shooting
 • Excellente AF: Real Time AI aangedreven autofocus
 • Zeer stabiele beelden: 7 stops beeldstabilisatie

Sony A7C II en Sony A7C R

De Sony A7C heeft maar liefst twee opvolgers gekregen. Behalve de hoge resolutie-camera Sony A7C R lanceerde Sony de hybride camera Sony A7C II. Benieuwd naar deze camera?

Mijn review van de Sony A7C II >>

Sony A7C RPerfect voor wie op pad is

Voor wie veel op pad is maar toch veel resolutie nodig heeft, is de Sony A7C R misschien wel de perfecte camera. Hij combineert de compacte body van de A7C met de hoge resolutie van zijn grote broer, de Sony A7R V. Dankzij de 61 megapixel fullframe sensor, de krachtige BionZ XR-processor en de 7 stops stabilisatie leg je de kleinste details haarscherp vast.

Gebruiksvriendelijke camera

Het is bijna niet te geloven wat Sony allemaal in de zeer compacte en lichte body heeft weten te persen. Zo heeft hij ook nog een volledig draaibaar scherm en elektronische zoeker. Ergonomie en bediening zijn ook dik in orde. Met de draaiknoppen voor en achter bedien je de camera moeiteloos. En hij heeft het allernieuwste menu aan boord, dat je volledig via de touchscreen bedient. De A7C R is daarmee een gebruiksvriendelijke camera.

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

Sony A7C RIntelligente autofocus

Sony staat bekend om z’n autofocus: die behoort tot het beste wat er op de markt te vinden is. De allernieuwste autofocus mét AI-technologie is te vinden in de A7C R. Daarmee beschik je over een nauwkeurige, snelle en consistentie real-time autofocus tracking.

Scherpe ogen

De geavanceerde autofocustechnologie stelt niet alleen scherp op de ogen van mensen, dieren, vogels en insecten maar herkent ook auto's en vliegtuigen. Zelfs onder de lastigste omstandigheden schiet je nog scherpe foto's en video's.

Fijnste details

De Sony A7C R koop je vooral ook om de vele megapixels op z’n high res-sensor. De 61 megapixel back-illuminated fullframe sensor levert beelden vol fijne details en met een hoge kleurnauwkeurigheid, zelfs bij moeilijk licht. Toch is het nog steeds een snelle schutter: je fotografeert tot 8 beelden per seconde.

Sony A7C RPixel Shift: extreme details

Nog meer resolutie nodig? Dan kun je gebruik maken van de Pixel Shift-modus. Daarmee schiet je extreem gedetailleerde foto’s met een resolutie van 240 megapixel. Handig is ook de aps-c crop-modus: die vergroot het bereik van je telelenzen voor natuur- of dierenfotografie waarbij je beelden met 26 megapixel maakt.

Perfecte video

Ook voor filmers heeft de A7C R veel te bieden. Zo maak je fantastische 4K-video in 60p en Full HD met 120p (10 bits 4:2:2). Meer dan voldoende voor beelden die in een bioscoop niet zouden misstaan. Met S-Cinetone en log-opnamen en het importeren van LUT's creëer je jouw eigen, unieke filmische momenten.

Sony A7C RActive Mode

Filmen uit de hand gaat nu nóg eenvoudiger dankzij de Active Mode. Active Mode, bekend van de A7R V, zorgt voor extra stabilisatie tijdens al je filmopnamen. Breathing Compensation zorgt ervoor dat je beeldhoek stabiel blijft bij het veranderen van de scherpstelafstand.

Soepel in de hand

De A7C R krijg je in huis met een grip zodat hij soepel in de hand ligt. Dankzij de uitgebreide connectie-opties blijf je verbonden en deel je al jouw beelden in een handomdraai.

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 korting op geselecteerde Sony objectieven!

Ontvang tijdelijk tot wel €200 korting op geselecteerde Sony portretlenzen! Je profiteert van deze actie tot en met 30 april 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

Professionele reviewers over de Sony A7C R

De Sony A7C R: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Sony A7C R

 • Ultieme combinatie van high res-sensor en klein formaat
 • Beste 60 megapixel fullframe sensor in zijn klasse
 • Zeer schone beelden, zelfs bij zeer hoge ISO’s
 • Zelfs bij ISO 12.800 geen ruis op A3-foto’s
 • Verbluffende detaillering
 • Uitstekend dynamisch bereik
 • Heel veel ruimte om te croppen dankzij hoge resolutie
 • Pixel Shift Multishooting: beelden tot 240 megapixel
 • Razendsnelle en zeer precieze autofocus
 • Onderwerpherkenning en -tracking op Sony’s topniveau
 • AI-technologie en snelle processor aan boord
 • Verbeterde beeldstabilisatie: tot 7 stops winst tegen trillingen
 • Redelijke video-specs: 4K/60p
 • Knoppen en wielen die je naar je hand kunt zetten
 • Sony E-vatting: geen tekort aan fantastisch glas

Zwakke punten van de Sony A7C R

 • Ergonomische concessies: geen joystick, magere grip
 • Zoeker en display hebben lage resolutie
 • Erft niet de 8K-video van de A7R V
 • Slechts één kaartslot
 • Zeer stevig prijskaartje

Awards voor de Sony A7C R

 • DPReview: Silver Award
 • Zoom.nl: Diamant Award

 

Sony A7C RFotomagazine Zoom.nl over de Sony A7C R

Handig: Michiel Mulder van het mooie fototijdschrift Zoom.nl (november/december 2023) reviewt de Sony A7C R en zustermodel A7C II in één bespreking. Kun je beide modellen goed met elkaar vergelijken. Hoe brengen ze het ervan af in Zoom.nl?

Grote upgrade

De echte opvolger van de A7C is de A7C II, en de upgrade ten opzichte van het origineel is groot. De A7C R heeft geen origineel, maar je zou hem volgens Michiel kunnen zien als een light-versie van de professionele Sony A7R V. Wat de A7C II en A7C R gemeen hebben zijn hun AI-technologie en snelle processors. Ook de beeldstabilisatie van 7 stops is identiek, evenals de video-specs tot 4K/60p. Die features erven beide modellen van de A7R V.

Slechts één kaartslot

Opvallend noemt Michiel dat de A7C R niet de 8K-mogelijkheden van de A7R V erft. Ander punt: beide fullframers hebben slechts één kaartslot. Dat laatste is jammer, want het was volgens Michiel wel mogelijk geweest. Ook jammer: een handige joystick ontbreekt. Het centrale instelwiel kan die joystick niet echt vervangen.

Razendsnel en zeer precies

Groot verschil tussen beide modellen is natuurlijk de sensor. Die zorgt ook voor mindere lichtgevoeligheid van het R-model: hoe meer pixels op de sensor, hoe minder lichtgevoelig de sensor. Qua scherpstelling zijn beide modellen “razendsnel en zeer precies”.

Zeer schone beelden

Qua beeldkwaliteit scoren beide modellen goed bij Zoom.nl. De A7C II maakt een sprong ten opzichte van de voorganger, met meer details in de beelden. En de nieuwe processor zorgt ook voor minder ruis: je krijgt volgens Michiel “zeer schone beelden”, zelfs bij zeer hoge ISO’s. Met de A7C R krijg je vergelijkbare beeldkwaliteit als met de A7R V, en dat betekent: zeer goed met een detaillering die “verbluffend” is. Pixel Shift Multishooting – met beelden tot 240 megapixel – geeft de A7C R nog meer voorsprong op z’n zustermodel.

Tweemaal Diamant Award

Kortom: twee zeer goede camera’s. De A7C R is het aangewezen model voor wie maximale detaillering in z’n beelden nodig heeft. Maar wil je daarvoor anderhalf keer zoveel geld neerleggen? vraagt Michiel zich af. De A7C II is de winnaar als je kijkt naar de prijs/kwaliteit-verhouding. De A7C R concurreert meer met de A7R V. Beide modellen ontvangen de Diamant Award met het cijfer 8.7.

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7C RFotomagazine Chip over de Sony A7C R

Chip Fotomagazine (decembernummer 2023) pakt uit met een dubbelreview: de Sony A7C R wordt samen met z’n snelle broer A7C II onder het vergrootglas gelegd. Hoe scoren beide kleine fullframers bij Chip?

Tweelingbroers

Aan de buitenkant zijn beide camera’s tweelingbroers en ook veel specs delen ze. Zo zijn ze even groot, zijn beide camera’s stof- en spatwaterdicht en hebben ze alle bedieningselementen aan dezelfde kant. Ook missen beide modellen een joystick. Scherm en zoeker zijn op beide camera’s verbeterd.

Autofocus: grote upgrade

Een van de belangrijkste upgrades ten opzichte van de voorganger is volgens Chip de autofocus. De allernieuwste versie is aan boord, waardoor onderwerpherkenning en -tracking op Sony’s topniveau zitten. “Met name bij serieopnames levert dit een enorme winst op”, schrijft de reviewer. Ook de beeldstabilisatie is opgekrikt, met liefst 7 stops winst tegen trillingen.

A7C R: heel veel details

Mooi aan de A7C R is de ruimte die je hebt om te croppen, dankzij de vele megapixels op de sensor. Met de pixelshift-modus maak je zelfs supergedetailleerde beelden van 240 megapixel. De A7C R heeft voor videografen nog een ander voordeel boven z’n broer: hij filmt zonder crop in 4K/60p, de A7C II doet dat met een aps-c-crop. Daarentegen heeft die laatste weer een wat snellere burst.

Weinig ruis

De beeldkwaliteit van de A7C R ligt op het niveau van grote broer A7R V, met een hoge resolutie en een dito detailweergave. En ondanks de vele megapixels (61) is er zelfs bij ISO 12.800 nog geen ruis zichtbaar op A3-formaat foto’s. Ook de A7C II scoort goed op ruis, nog wat beter dan z’n high res-broer. Resolutie en detailweergave zijn zelfs nog wat beter dan bij grote broer A7 IV.

Score: 92/100

Kortom: met beide camera’s haal je hoge kwaliteit in huis in een kleine en lichte behuizing, schrijft de reviewer. Eindscore voor beide camera’s is dan ook hoog: 92/100.

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7C RDPReview over de Sony A7C R

‘Hoge resolutie in een klein pakketje’, zo vatten Dan Bracaglia en Richard Butler van het gerenommeerde DPReview de A7C R bondig samen in de kop boven hun fraaie review. Klinkt fijn, maar is het ook een goede camera?

Ultiem model met grote sensor

De Sony A7C R is volgens Dan en Richard “het ultieme model met grote sensor en kleine camera”. Aan boord is de beste 60 megapixel fullframe chip in zijn klasse, geleend van de duurdere A7R V. Die staat bekend om z’n uitstekende dynamisch bereik en indrukwekkende detailopname. Mooi dat die sensor nu is ‘weggestopt’ in een kleine en lichte camerabody met behoorlijke ergonomie.

Concessies: lage resolutie EVF

Concessies zijn er wel: zo mist een AF-joystick en is de grip mager, al heeft Sony dit laatste gepareerd met een handige accessoiregreep. Grootste kritiek: de lage resolutie van zoeker en display. “Voor een camera met de beste fullframe resolutie in de branche is het verdomd moeilijk om een idee te krijgen van de details die je gaat vastleggen. Hetzelfde geldt voor het bekijken van resultaten in de camera.” Dat kost hem z’n Gold Award.

Bijna alles goed

Verder doet de A7C R bijna alles goed. De batterijduur is solide, de beeldstabilisatie met sensorverschuiving werkt uitstekend en de beschikbare knoppen zijn ruimschoots aanpasbaar. Plus: de autofocusprestaties zijn de beste in hun klasse. Zelfs videokwaliteit en videotools zijn redelijk.

Voor landschaps- en avontuurfotografen

De reviewers: “Deze camera is op maat gemaakt voor landschaps- en avontuurfotografen die de hoogste kwaliteit fullframe resolutie en dynamisch bereik nodig hebben in het minst slopende pakket.” Bijkomend voordeel van de Sony E-vatting: er is geen tekort aan fantastisch glas.

Silver Award

Kortom: de Sony A7C R heeft dezelfde eersteklas fullframe beeldkwaliteit met hoge resolutie en toonaangevende autofocusprestaties als de met goud bekroonde A7R V, maar dan in een kleiner, lichter en betaalbaarder pakket. Uitstekende keuze voor landschaps- en outdoor avontuurfotografen. Eindoordeel: Silver Award met een score van 88%.

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7C RAndere (professionele) reviewers over de Sony A7C R

Bekijk hieronder wat andere (professionele) reviewers van de Sony A7C R vinden!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony A7C R is volgens Mark een supercompacte fullframe camera met superhoge resolutie die aanzienlijk kleiner en lichter is dan al zijn belangrijkste rivalen.
  De ‘C’ in de productnaam staat voor ‘Compact’, en dat is de A7C R zeker. Sony slaagt erin een fullframe sensor, een IBIS-eenheid en een uitklapbaar scherm samen te persen in een behuizing die slechts iets groter is dan de Sony A6700, een aps-c-camera. Hij weegt ook maar 22 gram meer.
  Alle kritiek die er was op voorganger Sony A7C is ter harte genomen. Daardoor is een in hoge mate actuele camera ontstaan. Mooi zijn de toevoeging van een bedieningsknop aan de voorzijde, een extra Custom-knop, een veel grotere touchscreen-functionaliteit en het meest recente hoofdmenusysteem.
  Van nog meer waarde zijn de 61 megapixelsensor en de BIONZ XR-processor die zijn overgenomen van het vlaggenschip, de Sony A7R V. Tel daar nog bij op de geavanceerde AI-aangedreven AF en de geavanceerdere IBIS-eenheid die tot 7 stops compensatie biedt.
  Kiezen tussen de A7C R en het tegelijk gereleasde zustermodel Sony A7C II komt er volgens Mark op neer of je de veel grotere resolutie van 61 megapixels nodig hebt of niet. De A7C R biedt nog meer voordelen, zoals de pixel-shift multi-opnamen, de multi-resolutiemodi en de iets betere videoprestaties.
  Anderzijds biedt de A7C II snellere burst-opnamen, een bredere AF-framedekking en een langere batterijduur. En natuurlijk ligt het prijskaartje aanzienlijk lager.
  Maar al met al bouwt de Sony A7C R voort op de belofte van het nogal gebrekkige origineel: een zeer compacte camera creëren die een echt alternatief is voor de A7R V. “Als je ooit een hoge resolutie in een ongelooflijk klein, lichtgewicht pakket wilde hebben, dan is dit de camera voor jou…” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Sony A7C RTechradar.com (Timothy Coleman, full review): Als je op zoek bent naar een kleine camera met verwisselbare lens om dagelijks mee te nemen en op reis te nemen, dan is de A7C R volgens Timothy een aantrekkelijke, maar wel dure keuze. “De A7C R is in alle opzichten identiek aan de A7C II, afgezien van de 61 MP-sensor met hogere resolutie, en kan vrijwel elk fotografiescenario met gemak aan, terwijl de videospecificaties zeer respectabel zijn.”
  Voor landschapsfotografen is het handig om veel extra pixels te hebben. Je kunt ook je foto’s naar wens meer croppen. Dat maakt je lenzen gelijk veelzijdiger. “Zo'n kleine vormfactor brengt de bediening in gevaar in vergelijking met een spiegelloze camera in spiegelreflexstijl zoals de A7R V. Zo is er geen AF-joystick, terwijl de zoeker klein en onhandig is. Als reiscamera is de A7C R misschien wel de meest capabele kleine camera die er is.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photofacts.nl (fotograaf Nando Harmsen, full review): De bekende fotograaf Nando Harmsen heeft zowel de A7C R als de A7C II getest en doet verslag van z’n ervaringen in één review. Het zijn beide uitstekende camera's waarmee je goede resultaten kunt behalen, schrijf hij. “De autofocus en beeldkwaliteit behoren tot de beste in cameraland. Daarmee grijp je niet mis.”
  Maar over de ergonomie van de camera's is Nando minder te spreken. Dat is vooral het gevolg van het kleine formaat. Het ontbreken van een joystick is volgens hem ook een gemis. “Het focuspunt verplaatsen moet via de vierwegknop, die daarin een dubbele functie heeft gekregen, of het touchscreen. Dit is verre van ideaal.” Daarnaast is het instelwieltje onder de ontspanknop moeilijk bereikbaar en lastig te bedienen, zeker met handschoenen aan.
  Een ‘oneindig grote verbetering’ is dat beide camera's het nieuwe menu van Sony hebben. “Toch blijven veel functies cryptische namen hebben en de indeling is niet altijd logisch. De enorme hoeveelheid instelmogelijkheden maakt het ook niet eenvoudiger.” Ook zijn er wat vreemde keuzes in het gedrag van de camera.
  Voor actiefotografie is de camera volgens Nando niet geschikt vanwege de kleine zoeker met lage resolutie en blackout bij serieopnamen. “Los van het feit dat de beeldsnelheid niet zo hoog is, vertonen beide sensoren een storend rolling shutter effect.”
  Het zijn vrij dure, maar wel goede camera’s. “Het valt niet te ontkennen dat het uitstekende camera's zijn. Echter, er zijn een aantal minpunten die het plezier in gebruik nadelig kunnen beïnvloeden, en die je niet bij deze prijsklasse zou verwachten.”
 • Sony A7C REphotozine.com (John Riley, full review): Volgens John lijdt het geen twijfel: de Sony A7C R is een geweldige en zeer plezierige camera om te gebruiken. “De prestaties zijn uitstekend, de bediening is uitstekend en de prijs, hoewel nog steeds een behoorlijk bedrag, is redelijk.”
  De 60MP-sensor levert uitstekende kwaliteit, aldus John. Daarnaast heb je nog eens de Pixel Shift-functie waarmee je beelden van 240MP schiet. “Eenvoudige videografie wordt goed ondersteund zonder daadwerkelijk een videocamera te worden. Het is allemaal een behoorlijk pakket en tegen een aanzienlijk lager prijsniveau dan de Sony A7R V.”
  Uiteraard zijn er fotografen die 60MP als overkill zien. “Maar voor wie wel graag een high res-camera wil, is de A7C R een uitstekende keuze.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Sony A7C R is volgens Bryan een uitstekende keuze “als je ongelooflijke beeldkwaliteit, ultrahoge resolutie en uitstekende autofocusprestaties wilt in een compacte, lichtgewicht, redelijk geprijsde camera. De technologie die in deze camera is geïmplementeerd, is indrukwekkend.”
 • Pocket-lint.com (Cam Bunton, full review): Dé perfecte camera bestaat niet, schrijft Cam. “Maar als je op zoek bent naar een supercompacte fullframe camera, met een gedetailleerde sensor, geweldige videoprestaties en onberispelijke objecttracking en autofocus, dan is er niet veel dat in de buurt komt van de A7C R.” Het prijskaartje ligt hoog, maar die prijs zou het best eens waard kunnen zijn.
  De sensor van 61 megapixels levert volgens Cam “een verbluffend detailniveau”. Ook maakt de sensor flexibiliteit en veelzijdigheid in je fotografie mogelijk. Daardoor is het heel lastig om slechte opnames te krijgen.
  De verwerking van kleuren en details door Sony is briljant, aldus Cam. “Ook werken de snelle autofocus en objectherkenning en tracking feilloos samen, waardoor het ook moeilijk wordt om een onscherpe foto te maken. Vooral in combinatie met de 7-stops stabilisatie in de camera.”
  De A7C R laat volgens Cam zien waartoe Sony in staat is: het leveren van fenomenale beeldkwaliteit en slimme functies in een echt compacte camera. “De Sony A7C R is in alle opzichten een puur genot om te gebruiken, een echte gamechanger.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sony A7C R is volgens Jan Paul een bijzondere camera. Zijn de andere A7C-camera’s een goed alternatief voor de instapmodellen van Sony, de A7C R zit juist in het hogere segment. “De camera mist een aantal voordelen van de A7R V, en dat valt te verwachten vanwege de lagere prijs en de kleinere afmetingen. Tegelijk heeft hij zeker op videogebied ook een paar voordelen.”
  Dat maakt deze compacte high res-camera dus meer dan enkel een goedkopere, kleinere versie van de A7R V. “Voor filmers kan de A7C R dus interessanter zijn, maar zeker ook voor straat- en reportagefotografen. Landschapsfotografen kunnen ook twee ons gewicht uitsparen op lange wandeltochten door te kiezen voor de A7R C. Het prijsverschil met de A7R V is niet heel groot, maar toch altijd nog interessant.”
 • Dpreview.com (Richard Butler, initial impressions): De Sony A7C R is een camera die volledig is opgebouwd uit bekende componenten, schrijft Richard. Maar hierdoor is het een van de kleinste fullframe camera's met hoge resolutie ooit uitgebracht. “Sigma's fp L is kleiner, maar kan niet tippen aan de Sony wat betreft batterijduur, autofocusmogelijkheden of beeldstabilisatie, waardoor het voor veel mensen een aanzienlijk bruikbaardere camera zal zijn.”
  Bijzonder interessant is de A7C R als landschapscamera. De sensor heeft zich al bewezen: die is uitstekend, schrijft Richard. In combinatie met z’n andere sterke punten zou dat hem tot een echt capabele metgezel moeten maken. “Met het nieuwste autofocussysteem zou de A7R C zich moeten lenen voor een groot aantal soorten fotografie, waarbij de relatief compacte, lichtgewicht body een bonus is.”
  Dan moet je er wel kleine, lichte lenzen bij gebruiken. “We ontdekten dat de Sony 20-70mm f/4 een behoorlijk indrukwekkende combinatie vormde.”
  Om dat compacte formaat te bereiken, geef je niet veel op als je de camera vergelijkt met de A7R V. Maar als compact formaat minder belangrijk is, zijn er geduchte concurrenten. Behalve de A7R V zelf, is dit bijvoorbeeld de Nikon Z7 II.
  Ook voor videografen biedt de A7C R voldoende, maar dan vooral als je naast je foto’s ook wat videobeelden wil schieten. Voor serieuzer videowerk zijn er andere camera’s. Maar aan de fotokant lijkt de A7C R volgens Richard “het potentieel te hebben om de verwachtingen van waartoe een reiscamera in staat is te herschrijven”.
 • PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): De originele Sony A7C beschouwde Chris echt als een instapcamera. Met een minimalistische stijl, maar ook een gebrek aan handmatige bedieningsknoppen en een mooie zoeker. Nu is er een upgrade van de A7C met liefst twee camera’s: de Sony A7C R én de Sony A7C II. Chris neemt beide camera’s door de mangel.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7C RBelangrijkste kenmerken van de Sony A7C R

 • Hoge resolutie: 61 megapixel fullframe CMOS-sensor
 • Powerhouse: nieuwe BIONZ XR beeldprocessor aan boord
 • Zeer veel details: Pixel Shift Multi Shooting
 • Excellente AF: Real Time AI aangedreven autofocus
 • Zeer stabiele beelden: 7 stops beeldstabilisatie
 • Hoogwaardige video: 4K met 60fps en 4:2:2
 • Tegen focus breathing: Breathing Compensatie
 • Handig componeren: Vari-Angle LCD-scherm
 • Scherpe zoeker: verbeterde hoge resolutie EVF
 • Bij weer en wind: stof- en vochtbestendig

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Sony A7C R

Bekijk een mooi filmpje over de Sony A7C R en z’n hybride broer, de Sony A7C II (11:23 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Video-review PetaPixel van de Sony A7C R

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony A7C R door Chris Niccolls van PetaPixel (14:27 minuten). De originele Sony A7C beschouwde Chris echt als een instapcamera. Met een minimalistische stijl, maar ook een gebrek aan handmatige bedieningsknoppen en een mooie zoeker. Nu is er een upgrade van de A7C met liefst twee camera’s: de Sony A7C R én de Sony A7C II. Chris neemt beide camera’s door de mangel. Snel kijken!

Sony A7C R op CameraNU.nl >>

Sony A7C R op Cameraland.nl >>

Sony A7C R op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste fullframe camera's voor beginners

Ben je benieuwd wat de beste fullframe instap systeemcamera's zijn? Bekijk de vier beste fullframers voor beginners, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste instap fullframers >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy