Sony A7 IV rumors: fullframer verschijnt september 2021

Voor de Sony A7 IV moeten we nog wat geduld hebben, volgens de rumorsites. De nieuwe versie van de razend populaire Sony A7 III wordt ongetwijfeld een van de grote klappers van 2021. Met features uit de veel duurdere topmodellen Sony A7R IV en Sony A9 II. Uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit. Release: waarschijnlijk in kwartaal 3 van 2021. Alle rumors!

Sony A7 IV Sensor: fullframe | Resolutie: 30 megapixel | Beelden per seconde: 10? | Video: 4K op 60p? | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: ? (Mark III: 650gr) | Release datum: kwartaal 3 van 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 2.800?? euro (introductieprijs A7 III: 2.300 euro) | Voorganger Sony A7 III op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl en op Fotodevakman.nl

Voorganger Sony A7 III op CameraNU.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Fotodevakman.nl >>

Sony A7 IV: wanneer is de release datum?

De huidige, razend populaire Sony A7 III verscheen in maart 2018. In ‘normale’ tijden zou opvolger Sony A7 IV zeer waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 op de markt zijn gekomen. En hoewel de A7 III nog steeds een van de beste fullframe camera’s van dit moment is, is een update altijd welkom bij fotografen die het nieuwste van het nieuwste en het beste van het beste willen. Helaas moeten we veel langer geduld hebben dan gedacht. Corona heeft ook hier roet in het eten gegooid.

Release Sony A7 IV: kwartaal 3 van 2021?

Volgens de rumorsites is nu de geplande release datum: in kwartaal 3 van 2021. Sony Alpha Rumors, die het vaak bij het juiste eind heeft, verwacht de aankondiging niet vóór september 2021. Hij zou dan, weer volgens deze rumorsite, ook in die maand op de markt kunnen komen.

Veel Sony’s in 2020 en 2021

Volgens rumorsite Dailycameranews.com moet Sony flink gefrustreerd zijn omdat ze in het eerste kwartaal van 2020 alleen de Sony A9 II en de Sony FE 20mm f/1.8 G konden uitbrengen. Gelukkig zijn daar bijgekomen: de langverwachte Sony A7S III en de superkleine fullframer Sony A7C. En een zeer belangrijke camera verscheen in 2021. Een knaller kun je het noemen: het professionele vlaggenschip Sony A1.

Voorganger Sony A7 III op CameraNU.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Fotodevakman.nl >>

Evolutie of revolutie?

Andere grote vraag is natuurlijk: hoe groot wordt de update? Is het een evolutie of een revolutie. Dat laatste was in ieder geval een feit bij de Mark III ten opzichte van de Mark II. Gaat Sony dit kunststukje herhalen? Worden we verrast en moeten we (al dan niet online) naar de winkel rennen?

Veel features van Sony A7R IV

Wat kunnen we volgens de rumorsites verwachten van de opvolger van de Sony A7 III, die nog steeds een van de beste camera’s op de markt is? Volgens de geruchten krijgt de A7 IV hetzelfde ontwerp, dezelfde elektronische zoeker en hetzelfde autofocussysteem als de professionele Sony A7R IV.

Gelekte specs: 30 megapixel & 4K/60p

Een reeks uitgelekte specificaties is opgedoken voor de Sony A7 IV. De nieuwe fullframer lijkt te worden uitgerust met een gloednieuwe 30 megapixel sensor, dubbele SD- en CFexpress Type A geheugenkaartsleuven, Sony’s nieuwe menusysteem (jippie) en 4K-video tot 60p die geen problemen met oververhitting heeft bij langdurig filmen. Waardoor hij camera’s als de Canon EOS R5, Canon EOS R6 en Fujifilm X-T4 aftroeft.

Sony A7 IV groeit

Verder betekent de komst van de Sony A7C dat deze de rol van de Sony A7 IV heeft overgenomen: Sony’s kleinste fullframer. Dat betekent dat de A7 IV meer ruimte krijgt om door te groeien. Niet alleen in formaat, maar ook in features. En dus kan hij meer resolutie krijgen, geavanceerdere dubbele kaartslots plus, heel belangrijk: de sterk verbeterde menu-structuur van de A7S III met verbeterde touch-functionaliteit.

Serieuze update

Een erg serieuze update van z’n voorganger dus. We moeten er alleen nog even op wachten... Hieronder de verwachte specificaties van de Sony A7 IV.

Voorganger Sony A7 III op CameraNU.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Fotodevakman.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nl Sony: cashbacks & kortingen tot €400!

Ontvang tot €400 terug bij aankoop van Sony-camera’s of -objectieven tijdens de Sony Zomer Cashback 2021! Geldig tot en met 31 juli 2021. Daarnaast heeft Sony nog veel meer geweldige acties. Benieuwd naar alle acties?

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

Verwachte specificaties van de Sony A7 IV

 • Iets grotere en comfortabelere body dan de A7 III
 • Elektronische zoeker met 3.68 miljoen punten
 • LCD met 1.44 miljoen pixels
 • Nieuw ontwikkelde 30 megapixel sensor
 • 4K met 60p zonder oververhitting
 • Dubbele SD- en CFexpress Type A kaartsleuven
 • Nieuw menusysteem van Sony A7S III
 • 5-assige beeldstabilisatie met actieve modus Steady Shot
 • Prijs rond 2.800 euro

Voorganger Sony A7 III op CameraNU.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Cameraland.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Kamera-express.nl >>

Voorganger Sony A7 III op Fotodevakman.nl >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy