Sony A6500: vlaggenschip systeemcamera

De Sony A6500 is de grote broer van de Sony A6300, een van populairste en beste aps-c systeemcamera's van dit moment. De A6500 gooit nog hogere ogen. Bekroond met de prestigieuze EISA-award! Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Sony A6500Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K | Objectief: 16-105mm | Gewicht body: 453gr | Frankwandelt-rating 87/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger Sony A6600 op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Cameraland.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Kamera-express.nl >>

Vlaggenschip met aps-c sensor

De A6500 was Sony's 'mirrorless' vlaggenschip met een aps-c sensor. Hij bouwt voort op de A6300 systeemcamera, het vorige vlaggenschip uit april 2016, die uiteraard gewoon naast de A6500 op de markt blijft. Ook de A6500 heeft een aps-c sensor met 24,2 megapixels. En hij heeft hetzelfde autofocussysteem als de A6300. Wat is dan eigenlijk het verschil? Waarom is deze A6500 op aarde?

A6500: 5-assige beeldstabilisatie

Dat blijkt bij nadere beschouwing. Ten eerste heeft de A6500 een 5-assige beeldstabilisatie die een winst moet opleveren van liefst 5 stops. In de praktijk houdt dat in dat je bijvoorbeeld met een 100mm lens (kleinbeeld-equivalent) nog scherpe platen kunt schieten bij 1/3 seconde sluitertijd (zonder beeldstabilisatie is dat 1/100 seconde). Ongelofelijk toch?

Touchscreen: lekker makkelijk scherpstellen

Nieuw in de A6500 is het kantelbare touchscreen. Hiermee kun je de autofocus vastzetten op een onderwerp dat de camera daarna soepel volgt. Ook is het mogelijk het scherm te gebruiken als touchpad wanneer je de elektronische zoeker gebruikt. Zo kun je heel makkelijk van focuspunt wisselen.

Sony A6500Razendsnel renpaard

De A6500 is ook flink wat sneller dan de A6300. Een nieuwe chip in aanvulling op de Bionz X-beeldverwerker maakt een grotere buffer mogelijk, zodat nu 307 beelden bij continu-opnames op 11 beelden per seconde (fps) vastgelegd kunnen worden. Een razendsnel renpaard dus, met een gigantische longinhoud. Bij de splinternieuwe spiegelreflex A99 Mark II maakte Sony al gebruik van zo'n speciaal ontworpen chip.

Ontwerp: total make over

Het ontwerp van de A6500 heeft een 'total make over' gekregen. De body is nu van een stof- en spatwaterbestendige magnesiumlegering. Maar ook combineert Sony in deze camera de beste eigenschappen van de A6300 en de razend populaire Sony A7II-serie. Zo heeft de A6500 de robuuste vatting en grips van de A7II-serie en daarbovenop de elektronische zoeker van de A6300, met scherpte van hoek tot hoek.

Sony A6500Professionele video

Meest opvallend zijn de verbeteringen op videogebied. Met de A6500 is het volgens Sony mogelijk om zeer professionele videobeelden te maken in Ultra HD 4K met 30fps en in full HD-kwaliteit met 120fps. Tijdens het maken van de opnames wordt de volledige sensor uitgelezen. Dat resulteert in geweldige 4K-beelden. Het resultaat is: ongekend haarscherpe videobeelden die van je scherm afspatten.

Slow & Quick

Extra gadget van de A6500 is de optie 'Slow & Quick'. Die maakt het mogelijk om in één video soepel over te gaan van superslowmotion tot versneld afspelen.

Update: opvolger Sony A6600!

De Sony A6500 is helaas niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft hij een geweldige opvolger: de Sony A6600. Alles aan dit nieuwe ‘aps c-vlaggenschip’ van Sony is beter en sneller dan bij de voorganger. Benieuwd?

Mijn review van de Sony A6600 >>

Sony A6600 op CameraNU.nl >>

Sony A6600 op CameraNU.nl >>

Sony A6600 op Kamera-express.nl >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlSony trade-in kortingen tot €800!

Koop een Sony A7-serie fullframe systeemcamera en profiteer van kortingen tot maximaal €800 tijdens de Sony Trade-In Promotie. Daarnaast ontvang je op meerdere objectieven een trade-in korting van maximaal €200. Deze actie loopt tot en met 31 maart 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 korting op Sony-producten!

Profiteer van directe kortingen tot €400 op geselecteerde Sony-producten. Zo zijn A6700-bundels in prijs verlaagd, krijg je bij de ZV-serie een gratis speaker en koop je 7 objectieven en een aantal populaire geheugenkaarten met korting!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Sony A6500

Alle belangrijke reviews van de Sony A6500 geef ik hieronder weer. Uiteraard van mijn belangrijkste bron: de toonaangevende reviewsite DPReview. Maar ook van Nederlandse vakbladen als Zoom.nl, Focus en Digifoto Pro.

 

Sony A6500DPReview over de Sony A6500

Reviewers Dan Bracaglia, Richard Butler en Rishi Sanyal van DPReview zijn razend enthousiast over de Sony A6500. “The a6500 packs an incredible amount of technology and features into a very small camera.” Toch is er ook kritiek: “The Sony A6500 is not a perfect camera (few are) and it also does not offer a ton of new bells and whistles over the mid-level Sony a6300.”

Veel betere gebruikservaring

Met de A6500 pakt Sony een van de meest gehoorde kritiekpunten op Sony-camera's aan: de 'gebruikservaring' in de praktijk van alledag. “The release of the a6500 is a clear indication that Sony, as a camera maker, is addressing its greatest achilles heel: the overall usability of its cameras.” De menu's zijn verbeterd, de buffer is veel groter, er is een touchscreen aan boord. “They have successful made this camera much more usable than its lower-priced sibling.”

Krachtigste aps-c camera

De Sony A6500 is volgens DPReview “the most powerful and usable Sony APS-C camera to date. It can keep up on the sidelines and in the gymnasium with its DSLR competitors thanks to its excellent AF system and impressive buffer. Its stabilization is by no means class leading, but it works, which is great news for anyone attempting third party lenses.”

Sony A6500Excellente beeldkwaliteit

De Sony A6500 is licht van gewicht, waterbestendig en vooral ook: biedt excellente beeldkwaliteit, zowel voor foto's als voor 4K-video's. Bovendien is de 'in-body' stabilisatie van hoog niveau. En is het ook nog eens een zeer snelle actiecamera. “And if you take the time to fully customize the camera, you can really make it sing. Simply put, as an all-arounder, its pretty hard to beat what the a6500 offers, but as an engaging artistic tool, the a6500 may still leave some wanting more.”

'Outstanding all-around camera'

Eindconclusie van DPReview: “The Sony A6500 is an outstanding all-around camera. Image quality and 4K video quality are both exceptional and the camera's autofocus system also impresses. Well-suited for sports and action photography, the a6500 offers a deep buffer and burst speeds of both 8 and 11 fps with continuous autofocus. Just be aware that it can take some work to wrap one's head around its long list of capabilities, to get the most out of the camera.” DPReview waardeert de A6500 met een hoge score: 85% plus een Silver Award.

Opvolger Sony A6600 op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Cameraland.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A6500Andere reviewers over de Sony A6500

Zoom.nl over de Sony A6500

Reviewer Cees de Jonge van fototijdschrift Zoom.nl memoreert de bespreking van de Sony Alpha 6300: hij vroeg voor de opvolger om een aanraakscherm en sensorbeeldstabilisatie. “Blijkbaar lezen ze in Japan jouw lijfblad ook, want de Sony A6500 kreeg ze allebei (...). Is het de ultieme aps-c systeemcamera geworden?”

Perfect is het aanraakscherm zeker niet, constateert Zoom. De A6500 heeft een zeer snelle autofocus en een uitstekende oled-zoeker. En: “De scherpte en contrastweergave van de sensor zijn vergelijkbaar met de top van de aps-c-reflexen. En dat in een fraaie kleine compacte body die ook nog eens in 4K films kan schieten.” Resultaat is een hoge score: een 8,4 plus het hoogste predicaat: Diamant.

Fotomagazine Focus over de Sony A6500

“Een Alpha in turbo-uitvoering”, noemt reviewer Dennis Hissink van fototijdschrift Focus de Sony Alpha 6500. Want een snelheidsduivel is het. Maar niet alleen maar. “De beeldkwaliteit is overtuigend. Met een groot ISO-bereik krijg je als gebruiker veel vrijheid om ook onder lastige omstandigheden met hoge ISO-waarden te werken, met behoud van een hoge beeldkwaliteit met voldoende detaillering.”

De A6500 is volgens Hissink een prachtige compacte systeemcamera. “Een camera vol technische innovaties en bovenal krachtige prestaties. Op dat laatste vlak valt vooral de snelheid op waarmee de camera in staat is beelden te verwerken.” Ongekend voor deze prijs, stelt Hissink. “Je haalt voor een consumentenprijs een krachtige camera met heel veel extra pk's in huis, die een beeldkwaliteit levert die staat als een huis.” Focus-predicaat: Super, met een score van 9/10.

Chip Fotomagazine over de Sony A6500

Reviewer Stephan van Raay van Chip Fotomagazine plaatst de Sony A6500 in het aprilnummer van 2017 direct bovenaan z'n toplijstje. De geweldige beeldkwaliteit draagt daar fors aan bij. “De sensor met 24 megapixel zorgt bij de laagste ISO-waarde voor verrassend goede foto's op fullframe-niveau: haarscherpe structuren en lijnen en ruisarme vlakken.” De uitrusting mag er volgens Van Raay ook wezen. “Te beginnen bij de hoogwaardige tegen stof en spatwater beschermde magnesium body.” Wifi met NFC, Bluetooth, instelwieltjes voor diafragma en sluitertijd, geweldige oledzoeker en ga zo maar door.

”Heb je het geld er voor over, twijfel dan niet langer over de Alpha 6500. Alleen al de beeldstabilisator en de verbeterde snelheid zijn het geld waard.” Minpuntjes zijn het nog rudimentaire touchscreen en de trage SD-kaartsleuf. Perfecte camera's bestaan helaas alleen in de hemel. Met 91 uit 100 punten komt de A6500 bij Chip Fotomagazine aan de top van de systeemcamera's met aps-c-sensoren.

Ken Rockwell over de Sony A6500

Ook reviewer Ken Rockwell is enthousiast over de Sony A6500. In zijn eigenzinnige review kun je lezen: “The A6500 is a great little camera. I love its EVF, speed, tiny size, tough build and great looking pictures in any light — as well as its completely silent operation. It just shoots and shoots and shoots in any light.” De autofocus is volgens Rockwell snel en accuraat, ook als het schemert: “It works swell in the dark outside at night and doesn't need its AF illuminator, hallelujah!”

De elektronische zoeker is helemaal top, aldus Rockwell. “It's sharp, bright and colorful and works flawlessly in anything from daylight to moonlight. Sony makes the best EVF there is.” De Sony is ook een lekker snelle schieter, met 11 beelden per seconde. En dan de foto's: die zijn superscherp. “If you can't get a sharp photo, it's because you're doing something stupid, like shooting at f/32, aren't in focus, something moved or you're using an old lens on an adapter instead of a Zeiss lens.”

Tot slot prijst Rockwell de prestaties van de A6500 bij schemering. “High ISOs look great. They look as good as they can, and the Auto ISO system lets you use them automatically in any light without having to change any settings for each photo.The A6500 looks great at just about any ISO; use whatever ISO you need to get a sharp picture. I let my Auto ISO run all the way up to ISO 51,200.” Het enige minpunt dat Rockwell kan vinden: de ondoorgrondelijke menu's van de Sony. Maar dat geldt voor alle Sony-camera's.

Cameralabs.com over de Sony A6500

Cameralabs.com is zeer te spreken over de Sony A6500. “The Alpha A6500 is Sony's best all-round mirrorless camera with an APS-C sensor to date.” Hij biedt veel meer dan de A6000 en A6300 al boden. Denk aan de ingebouwde beeldstabilisatie, het uitstekende touchscreen, de grotere snelheid.

“While it's the continuous autofocus and fast bursts that continue to set it apart from rivals, the upgrades have made it a much more compelling camera overall than its predecessor.” Toch moet Sony het gebruiksgemak en de user interface nog verder opschroeven. Maar de A6500 krijgt het welverdiende predicaat 'Highly recommended'.

Techradar.com over de Sony A6500

Techradar.com biedt een 'hands on review' van de A6500, en komt later met een uitgebreidere review. De voorlopige conclusie: “While it may seem a little too soon after the A6300 for a refresh, the tweaks and refinements in the A6500, not forgetting the welcome addition of a touchscreen interface, only enhance the appeal of what is a very capable enthusiast mirrorless camera.”

Kopers over de Sony A6500

 • Klantreview op CameraNU.nl: “Geweldige camera! Deze camera heb ik een klein maandje in m'n bezit, en ik moet zeggen dat deze me zeker goed bevalt. Lekker compact, de bediening is prima, qua snelheid en contrast van de foto's en dergelijke, kortom: een alleskunner...”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Top kwaliteit! Ik heb maandenlang camera’s zitten vergelijken voor mijn video-bezigheden. Na lang twijfelen tussen de Panasonic GH5 en de Sony A6500, voor deze laatste gekozen omwillen van betere autofocus. Ik ben er heel tevreden mee, hier kan je professioneel werk mee doen. De lenzen zijn niet zo zwaar en duur als voor een fullframe, en de low-light performance is beter als bij de Micro Four Thirds sensor (GH5). Ideale koop voor mij!”
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Ik gebruik de sony a6500 nu een 3 tal maand en ben er nog steeds super gelukkig mee. Je leert je camera pas echt kennen na een aantal maanden daarom dat mijn review hier nu pas staat.
  De a6500 gebruik ik vooral voor video en ben daar echt super tevreden mee levert echt top resultaat. Super snelle autofocus, de gestabiliseerde sensor maakt een een zeer groot verschil. Ook voor foto is deze sony echt een beest! Zeer snelle autofocus voor zowel foto als video. Toen ik de overstap maakte van canon naar sony was ik bang voor de korte batterijduur maar op zich valt dit best wel goed mee.”

Opvolger Sony A6600 op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Cameraland.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Kamera-express.nl >>

 

 

In de prijzen: EISA-award 2017-2018

De Sony A6500 heeft half augustus 2017 een EISA-award 2017-2018 in de wacht gesleept. EISA-awards zijn prestigieuze prijzen voor de allerbeste camera’s en objectieven. Ze worden jaarlijks uitgereikt in augustus. Benieuwd naar alle andere camera’s en lenzen die in de prijzen zijn gevallen?

Bekijk de EISA-awards 2017-2018 >>

 

Sony A6500Belangrijkste kenmerken van de Sony A6500

 • Sensor: 24.2 megapixel aps-c
 • Robuuste magnesiumlegering behuizing
 • Stof- en spatwaterdicht
 • Supersnelle autofocus: 0,05 seconden; 425 scherpstelpunten
 • Professionele mogelijkheden met S-Gamut, S-Log2 en S-Log3 gamma
 • Schiet razendsnel: 11 beelden per seconde
 • Filmen in Ultra HD 4K-kwaliteit met 30 beelden per seconde
 • Vijf-assige beeldstabilisatie voor scherpe opnames
 • Zeer gebruiksvriendelijk 3.0 inch LCD-touchscreen

Opvolger Sony A6600 op CameraNU.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Cameraland.nl >>

Opvolger Sony A6600 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy