Sony A6400: ultieme vlog- en videocamera

De Sony A6400 combineert high tech uit fullframe topmodellen Sony A9, A7R III en A7 III met de laatste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie. Met z’n zeer aantrekkelijke video-opties is dit misschien wel dé ideale vlog- en videocamera! Diamant Award van Zoom.nl. “Een van de meest vooruitstrevende camera’s die je vandaag kunt kopen.” EISA-award: 'Beste foto/videocamera'. Alle belangrijke reviews!

Sony A6400Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (3840 x 2160 pixels) | Scherm: kantelbaar (180 graden) touchscreen | Gewicht body: 403gr | Release datum: februari 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 1.039 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Allernieuwste technologie

De allernieuwste technologie op cameragebied krijg je in huis voor een body-prijs van iets meer dan 1.000 euro. Een koopje als je bedenkt wat er allemaal onder de prachtige motorkap schuilt.

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

Lenen van de A9, A7R III en A7 III

De specificaties van de camera lijken misschien op die van voorganger A6300 uit 2016. Maar Sony heeft technologie uit de recente fullframe topmodellen A9, A7R III en A7 III geleend. Daardoor is de A6400 veel sneller en is de beeldkwaliteit sterk toegenomen. Vooral videofilmers zullen dit merken.

Razendsnelle autofocus

Die razende snelheid zie je bijvoorbeeld terug in de autofocus. Die heeft met 425 scherpstelpunten nog maar 0.02 seconde nodig om je onderwerp loeischerp in beeld te vangen. Vergelijk je dit met topmodel Sony A6500: die doet er 0.05 seconde over. Ook niet echt een schildpad natuurlijk...

Sony A6400Highlights van de Sony A6400:

 • Nieuwste generatie BIONZ X processor
 • Razendsnel scherpstellen met 0.02 seconde
 • Realtime Eye-AF en realtime tracking met objectherkenning
 • UHD 4K-video met 30fps zonder pixelbinning met 2.4x oversampling
 • 3.0 inch flipscreen

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

Kunstmatige intelligentie

Daarnaast is de Sony A6400 helemaal anno 2019 met de laatste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie aan boord. Die maakt Real-time Eye-AF en Real-time Focus tracking mogelijk. Klinkt duur, maar het komt erop neer dat je continu kunt fotograferen met volledige AF/AE-tracking tot wel 11 beelden per seconde.

Ideaal voor portretten

De Real-time Eye-focus zorgt ervoor dat de camera het oog van je onderwerp snel en makkelijk vindt en daarop scherpstelt. Ideaal voor portretten. Het schijnt ook met dierenogen te werken. Volgens Sony heeft de A6400 ook de snelste autofocus ter wereld.

Bijzonder hoge beeldkwaliteit

De Sony A6400 heeft de nieuwste generatie Bionz X beeldprocessor aan boord. Die zorgt niet alleen voor een nog hogere schietsnelheid, maar ook voor een bijzonder hoge beeldkwaliteit en kleurreproductie.

Sony A6400Uitstekende 4K-video

Dat zie je vooral ook terug bij het schieten van video. De A6400 beschikt over een uitstekende 4K-videofunctie (3840x2160 pixels). De camera gebruikt daarbij een uitlezing van elke pixel zodat de video’s zeer veel details en diepte krijgen. Je filmt in Ultra HD 4K met 30fps en in Full HD met 120fps. Ook als je filmt heb je beschikking over de razendsnelle autofocus. Je richt je dus volledig op het filmen!

Flipscreen: 180 graden kantelbaar

Nieuw is verder dat het flipscreen 180 graden kan kantelen. Je kunt het scherm dus naar jezelf richten. Dat maakt de camera heel geschikt om selfies te maken. Ook is de A6400 hierdoor een uitstekende optie om vlogs te schieten. Het flipscreen zorgt dat je altijd kan checken of je goed in beeld bent.

Sony A6400Draadloos verbonden

Ingebouwde wifi-connectiviteit maakt het mogelijk om de Alpha A6400 op afstand te bedienen en bestanden te delen. Hiervoor hoef je alleen maar de gratis app te installeren op je smartphone of tablet.

Geen beeldstabilisatie

Het ISO-bereik is gestegen naar 100-32.000 (uitbreidbaar tot ISO 50-102.400). De ruisonderdrukking is verder geoptimaliseerd, zodat je ook in het donker fotografisch uit de voeten kunt. Jammer is wel dat beeldstabilisatie (IBIS) ontbreekt. Jammer voor filmers, voor fotografen die vooral bij schemering schieten, en voor liefhebbers van lange telelenzen.

Vreemde move van Sony

Op het ontbreken van IBIS krijgt Sony flink wat commentaar, bijvoorbeeld op Tweakers. Ik neig het met ze eens te zijn: een beetje een gekke move van Sony, die juist zo goed was om in al z’n moderne systeemcamera’s IBIS in te bouwen. Wat zou de reden hiervan zijn? Kostenbesparing?

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

Sony A6400 wint EISA-award 2019-2020

De Sony A6400 heeft een van de prestigieuze EISA-awards 2019-2020 gewonnen. Het is de ‘Beste foto/videocamera’ van 2019-2020! Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

(Professionele) reviewers over de Sony A6400?

De Sony A6400: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Sony A6400Fotomagazine Focus over de Sony A6400

‘Zinvolle update’, kopt reviewer Erik Derycke van fototijdschrift Focus (maartnummer 2019). Eindelijk komt Sony weer eens met een nieuwe systeemcamera met aps-c sensor. Van buiten lijkt hij op z’n voorgangers, maar aan de binnenkant is flink gesleuteld: hij heeft een snellere beeldprocessor en een intelligent autofocussysteem.

Nieuwe beeldprocessor

De nieuwe beeldprocessor is helemaal nieuw. Zo’n processor zet de informatie die de sensor opvangt om in zichtbaar beeld. En de A6400 kreeg de nieuwste Bionz X-beeldprocessor. Die gebruikt Sony ook voor haar recente fullframers. De ruisonderdrukking is beter, waardoor de camera met hogere ISO’s kan schieten. En de burst is omhoog gegaan naar 11 beelden per seconde.

Grootste nieuws: geavanceerde autofocus

Maar het grootste nieuws heeft te maken met de autofocus. Het nieuwe systeem combineert de snelheid van fasedetectie met de precisie van contrastdetectie. Sony claimt een razende scherpstelling in 2 hondersten van een seconde. “We hebben niet de meetapparatuur om die claim te staven, maar in de praktijk gebeurt de scherpstelling inderdaad razendsnel.”

Razendscherpe ogen

Helemaal mooi is dat de A6400 Sony’s Eye AF-technologie in huis heeft, waarmee de camera automatisch scherpstelt op een oog. “Deze nieuwe real-time Eye AF gebruikt kunstmatige intelligentie om ogen te herkennen en te volgen zodra je de ontspanknop half indruk.”

Ideaal voor portretfotografen én dierenfotografen

Dat werkt verbazingwekkend goed, aldus Focus. “En dat betekent dat portretfotografen zich helemaal kunnen concentreren op de interactie met het model en op de compositie, met de zekerheid dat het oog scherp op de foto zal staan.” Ook voor dierenvrienden is er goed nieuws: in de zomer komt er een update waardoor dit ook werkt voor dieren!

Nog meer artificiële intelligentie

De camera heeft nog meer artificiële intelligentie in huis, namelijk in de Real-time tracking bij continu autofocus. De camera volgt en herkent je onderwerp continu, ook al beweegt het. Echt slim volgens Focus is dat Real-time tracking en Real-time Eye AF nauw samenwerken, waardoor Real-time tracking het overneemt als het gezicht waarop je had gefocust uit beeld verdwijnt.

Beelden vol detail

De beeldkwaliteit is uitstekend. De beelden zijn vol detail en de ruisonderdrukking werkt goed: tot en met ISO 6400 is er bijna geen ruis te zien. De kleurweergave is realistisch.

Focus-predicaat Super

Het is volgens de reviewer verrassend dat Sony zo’n geavanceerd autofocussysteem introduceert in een camera uit deze prijsklasse. “Voor deze prijs is de A6400 een van de meest vooruitstrevende camera’s die je vandaag kunt kopen.” Eindoordeel: het Focus-predicaat Super met het hoge cijfer 9. Ter vergelijking: concurrenten Fujifilm X-T30 en Panasonic G90 scoren beide een 8.3.

Mijn review van de Panasonic G90 >>

Mijn review van de Fujifilm X-T30 >>

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A6400Fotomagazine Zoom.nl over de Sony A6400

Na de Sony A6000, A6300 en A6500 komt Sony nu met de A6400. “Waar staat de camera precies en voor wie is hij bedoeld?” vraagt de reviewer van fototijdschrift Zoom.nl (aprilnummer 2019) zich af. En natuurlijk: hoe goed is hij?

Compleet gamma

Sony zorgt voor wat verwarring door na de A6500 met de A6400 te komen. Toch is dat goed uit te leggen: het nieuwe model is geen opvolger, maar valt met z’n features en specs precies tussen de A6300 en A6500 in. Sony wil iedere fotograaf een geschikte camera bieden, en maakt met de A6400 het gamma compleet.

Razendsnelle autofocus

De nieuwe telg heeft veel kwaliteiten in huis. Een razendsnel autofocussysteem is daar één van: de A6400 stelt in recordtempo scherp. En hij volgt je onderwerp via ‘live-tracking’ ook nog eens uitstekend, dankzij kunstmatige intelligentie. “In de praktijk werkt een en ander erg overtuigend. De autofocus blijft je onderwerp probleemloos herkennen en volgen.”

Nieuwe beeldsensor

Hoewel de sensor ook voorkomt in de A6300 en A6500 heeft de nieuwe camera wel een compleet nieuwe beeldprocessor. Die zorgt voor extra snelheid, betere scherpstelling en betere beeldkwaliteit.

Prima geschikt voor vloggers

In de praktijk maken al deze camera’s prima foto’s: kleur, contrast, dynamisch bereik zijn dik in orde. Welke moet je kiezen? Dat hangt ervan af. Zoek je snelheid en autofocustracking: dan komt de A6400 in beeld. Hij is ook prima geschikt voor vloggers en om selfies te schieten, dankzij het omklapbare touchscreen.

Diamant Award

Kortom: de A6400 is een interessante toevoeging aan het gamma aan aps-c camera’s van Sony. Jammer is wel dat er geen beeldstabilisatie aan boord is, al is het begrijpelijk omdat Sony dat wil voorbehouden aan het topmodel. “De A6000-reeks is met deze A6400 weer een stukje completer geworden.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.2

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A6400Andere (professionele) reviewers over de Sony A6400

 • Chip Fotomagazine (aprilnummer 2019): Aan de buitenkant is weinig veranderd bij de Sony A6400. Wat echt op de schop is gegaan is het innerlijk. Zo is het touchscreen nu tot 180 graden naar voren te draaien, ideaal voor vloggers. Spannend wordt het als we een blik werpen op de technologie in deze camera. Volgens de reviewer is het nog nooit zo eenvoudig geweest om haarscherpe foto’s te maken.
  In het hart van de A6400 zit een opnieuw ontworpen aps-c sensor. De resolutie is hetzelfde gebleven als bij de voorganger: 24 megapixel. Prima voor de dagelijkse fotobehoeften en voor de meeste situaties. De ISO-gevoeligheid heeft wel een upgrade gekregen tot liefst 102.400 ISO. Maar die zul je niet gebruiken, want boven ISO 6400 begin je ruis waar te nemen.
  Waar de A6400 echt in excelleert is de autofocus. Die is sterk verbeterd. De snelheid én de nauwkeurigheid van de autofocus zijn toegenomen: die zijn indrukwekkend. De verbetering van de autofocus komt pas echt tot volledig potentieel als je de vernieuwde en krachtige focusmodi gebruikt. Real Time Tracking bijvoorbeeld, waarmee je je onderwerpen nauwgezet kunt volgen.
  Ook wazige portretten behoren tot het verleden dankzij de bekende oog-autofocus. Zelfs als de persoon voor je camera snel beweegt of als iemand anders door je beeld loopt: de ogen van je ‘slachtoffer’ blijven scherp in beeld. Zelfs als een gezicht maar deels in beeld is, weet de A6400 de ogen te grijpen en vast te houden. En dit alles werkt even goed als je video schiet.
  Ook in beeldkwaliteit is de A6400 de meerdere van voorganger A6300 en topmodel in de serie A6500. Voor filmers heeft de A6400 veel te bieden. En voor fotografen is het een krachtpatser, met een burstsnelheid van 11 beelden per seconde. Het enige wat ontbreekt is beeldstabilisatie. Gelukkig hebben veel E-vatting lenzen zelf optische stabilisatie in huis. Eindoordeel: Zeer goed, met een score 1.4 (een 1 is het hoogst haalbare bij Chip).
 • Sony A6400Dpreview.com (Carey Rose, full review): Het autofocussysteem van de Sony A6400 is ongelofelijk goed. Het is een van de beste die er is op de markt. Niet alleen in deze prijsklasse, maar op de hele markt. Heb je het eenmaal ingesteld, dan hoef je het bij al je fotografeerwerk geen enkele aandacht meer te schenken. Of je nu mensen fotografeert, of landschappen, sport en ga zo maar door.
  En deze Sony biedt meer dan dat. Ten opzichte van voorganger A6300 is het menusysteem op de schop gegaan en is er nu een touchscreen die helemaal kan kantelen voor de belangrijke selfies. Maar er zijn ook zaken die Sony wél had moeten veranderen, maar niet heeft veranderd.
  De ergonomie van de hele A6x00-serie is niet bepaald favoriet bij Dpreview, en daar is niets aan gewijzigd. En hoewel de 4K-video heel gedetailleerde beelden laat zien, toch is de Fujifilm X-T30 hier de betere camera met meer features. Het menu is weliswaar op de schop gegaan, maar andere fabrikanten presteren hier beter. En tot slot, en misschien het belangrijkst: de algehele ‘responsiveness’ van de camera ligt achter bij die van de X-T30 en de Panasonic GX9.
  Toch is de Sony A6400 een van de meest capabele aps-c systeemcamera’s op de markt. De autofocus is een ‘game changer’. En hij is redelijk geprijsd. Zoek je een camera in deze prijsklasse waarbij elk ‘schot’ raak is, dan is dit jouw camera. Zoek je een camera die plezierig is in het gebruik – een camera die je steeds maar wilt oppakken en met je meenemen – dan is het goed om ook een van de concurrenten bij je vergelijking te betrekken.
  Kortom: de Sony A6400 is een universeel inzetbare en capabele camera uit het middensegment. Hij biedt een van de beste autofocussystemen die de reviewers ooit hebben gezien. De beeld- en videokwaliteit zijn van hoog niveau in de meeste situaties. De ergonomie mag nog wat verder verfijnd worden. Maar de A6400 blijft een excellente camera voor veel verschillende soorten fotografie. Eindoordeel: Gold Award met een score van 85%. Overigens krijgt grote concurrent Fujifilm X-T30 ook een Gold Award met een score van 84%. Zelf kan ik die percentages niet goed rijmen, want de Fuji X-T30 krijgt veel meer lof toegezwaaid... Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30 >>
 • Sony A6400Klantreview op CameraNU.nl: “Eerste idee was om de Sony A6400 systeemcamera te gebruiken om foto’s te maken, maar het is de filmkwaliteit die vooral mijn hart heeft gestolen. Ik had deze camera mee naar een concert en een keer naar een voetbalwedstrijd. Door de 4K heb ik mooie beelden en super geluid. Het kantelbare scherm maakt het filmen ook extra makkelijk en biedt het gemak om selfies te maken. Door het compacte formaat past hij makkelijk in een tas.”
  “De camera maakt razendsnel foto's. Hij heeft een optie om foto’s over te zetten naar je telefoon, dit gaat echt super eenvoudig en heel snel. Hij is uit te breiden met mooie zoomlenzen. Nog verrassend is de handige waterpas, waardoor ik geen scheve foto's meer heb. Een mooie camera dus, met veel mogelijkheden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Maxi in mini-formaat! Na veel wikken en wegen de overstap (terug) gemaakt van Nikon naar Sony. Begonnen met een APS-C, om de kosten laag te houden. Ik ben volledig verrast door de deze topcamera. Zelfs met de standaard kitlens produceert deze camera schitterende beelden, die niet onder doen voor een fullframe camera. Bediening is op zijn Sony's, dus niet altijd logisch en vraagt wat aandacht, maar als een Sony/Minolta gebruiker van vroeger is dat geen probleem. Ben je op zoek naar veelzijdig en kwaliteit in een klein formaat, wat je met gemak de gehele dag om je nek kunt hangen, dan is dit een absolute aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fijne compacte systeemcamera met uitstekende beeldkwaliteit! De A6400 van Sony nu enige tijd in gebruik en ik ben erg tevreden over de camera. Het toestel is compact genoeg om makkelijk mee te nemen, zeker met de meegeleverde kitlens. Hoewel de lens niet het beste glas is wat je bij de camera kunt krijgen, vallen de resultaten niet tegen. De JPEG's out of camera zijn al erg goed en na bewerking van de RAW bestanden in Lightroom heb je prachtige foto's.
  Komende van een RX100M3 is vooral de autofocus indrukwekkend, de camera focust zeer snel en precies. Op het gebied van video zijn de opnames goed, maar door het ontbreken van IBIS heeft de camera last van rolling shutter. De camera beschikt over veel instelmogelijkheden, zoveel zelfs dat het menu hierdoor wat onoverzichtelijk wordt. Gelukkig is er een snelmenu en voorkeuze knoppen.
  Al met al erg tevreden met de camera, zeker gezien de beeldkwaliteit en uitgebreide mogelijkheden die je niet bij een camera op dit prijspunt zou verwachten.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Techradar.com (Phil Hall, full review): Misschien denk je dat de Sony A6400 slechts een kleine update is van de A6300. Waarbij de belangrijkste toevoeging het flip-out scherm is en een aantal andere tweaks. Hij heeft ook een aantal tekortkomingen van z’n voorganger. De meest opvallende: hij heeft geen in-body beeldstabilisatie.
  Maar wat echt opwindend is aan de A6400 is het ongelofelijk geavanceerde autofocussysteem dat aan boord is. Het is een van de beste systemen die de reviewers ooit hebben gezien, in welke camera dan ook. Nog indrukwekkender wordt het als je bedenkt dat je voor deze camera maar rond 1.000 euro hoeft neer te tellen.
  Door de zeer grote verbeteringen in de autofocus, is dit een veel toegankelijker camera geworden. Want het betekent dat je veel vaker ‘raak’ schiet, vooral bij opnames van bewegende onderwerpen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony Alpha A6400 is een camera met een beetje een ‘gespleten persoonlijkheid’. Aan de ene kant heeft hij het beste autofocussysteem dat Sony te bieden heeft, beter nog dan de duurdere modellen. Aan de andere kant heeft hij het gedateerde design van het oorspronkelijke A6000-model overgenomen. Daardoor is hij lastiger te bedienen dan je graag zou willen.
  En heeft de camera aan de ene kant een nieuw 180-graden kantelbaar display, perfect voor vloggen. Aan de andere kant ontbreekt beeldstabilisatie in de body, waardoor de video’s niet perfect worden als je de camera beweegt. Dus de reviewer houdt van de nieuwe features, maar vraagt zich tegelijk af waarom Sony niet ‘all the way’ is gegaan, en een geheel nieuw, meer intuïtief ontwerp heeft gemaakt.
  Al met al wordt de Sony A6400 op video-gebied overtroffen door z’n voornaamste concurrent: de Fujifilm X-T30. Wie had dat een paar jaar geleden gedacht? De A6400 is nog steeds een goede camera, maar in potentie zou hij zoveel beter kunnen zijn. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): Voor bloggers, vloggers en onafhankelijke ‘content creators’ is de Sony A6400 een droom. De beeldkwaliteit van de foto’s is erg goed, de 4K-video is zelfs beter. En het 180 graden kantelbare scherm en de oogdetectie-autofocus zijn perfect voor het schieten van videobeelden.
  Maar je merkt wel dat het ontwerp en de bediening 5 jaar oud zijn. In die zin stelt de camera wat teleur. Ook het display en de zoeker voldoen niet meer aan de huidige hoge standaarden. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Sony A6400 is niet een absoluut perfecte camera. Maar z’n zwakke punten zijn absoluut geen ‘deal breakers’. Daardoor krijgt hij van Pcmag de ‘Editors’ Choice’. Het is de zeldzame camera die zowel beginners als gevorderde fotografen prima bedient.
  Elke fotograaf zal zeker z’n snelheid, formaat, autofocussysteem en beeldkwaliteit kunnen waarderen. De meer enthousiaste amateur wordt erg gelukkig van de geavanceerdere features, zoals het systeem waarmee je je onderwerp kunt volgen. En van de mogelijkheid om in raw te schieten en de 4K-video resolutie. Wat voor soort fotograaf je ook bent: de A6400 is een verbazingwekkende camera, zeker als je het lage prijskaartje in aanmerking neemt. Eindoordeel dus: Editors’ Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (David Elrich, hands on review): De Sony Alpha A6400 is een solide camera, en dat is heel mooi gezien de lage kostprijs. De reviewer was zeer onder de indruk van de Real-Time autofocus-technologie en kan bijna niet wachten hoe Sony dit de komende jaren verder gaat uitbouwen en toepassen.
  Het ontbreken van in-body stabilisaties is zeker een probleem voor sommige potentiële kopers. Maar het is zeker dat dit een camera met potentie is. Er is op dit prijsniveau niet echt een directe concurrent.
 • Sony A6400Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony A6400 is een solide systeemcamera uit het middensegment. Hij heeft een aps-c sensor die goede kwaliteit beelden levert, zowel foto’s als 4K-video’s. Het autofocussysteem is verbeterd: hij is beter in het volgen en in focus houden van bewegende onderwerpen dan welke camera dan ook in dit prijssegment. En dat geldt voor zowel fotograferen als filmen. Mede dankzij de snelle burst is hij daardoor ook erg geschikt voor actiefotografie.
  Dankzij het flip-up scherm is hij zeer geschikt voor vloggen. En doordat je lang kunt filmen is hij ook ideaal voor interviews en evenementen. Jammer is dat als je een microfoon aan de hotshoe bevestigt, je het scherm blokkeert.
  Grootste minpunt is het ontbreken van ingebouwde stabilisatie. Dat is iets wat alleen de hoger geprijsde Sony A6500 biedt, dus als je het echt nodig hebt, kijk dan zeker naar deze camera. Maar de A6400 is volgens de reviewer de betere camera, dankzij de verbeterde autofocus, de langere opnamemogelijkheden met video en het selfie-display.
  Afgezien van het ontbreken van in-body stabilisatie is het een sterke camera. Voor deze prijs is hij zeker aan te bevelen.
 • Trustedreviews.com (Mark Wilson, preview): De Sony A6400 lijkt een solide upgrade van de A6300 en is een veelbelovende camera voor verschillende types fotografen. Bijvoorbeeld voor wie van een DSLR wil overstappen op een systeemcamera, en een kleine maar capabele camera nodig heeft voor z’n vakantie. Of voor vloggers die een gebruiksvriendelijke camera zoeken met een grote sensor.
  De meestbelovende features zijn z’n schietsnelheid en z’n autofocus, die vooral geschikt lijkt om wildlife te ‘betrappen’ en in beeld te vangen, of snel bewegende huisdieren en kinderen. Het nieuwe flip touchscreen en z’n autofocus-kracht betekenen dat dit een geweldige kleine videocamera zal zijn, ondanks het ontbreken van in body beeldstabilisatie.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, preview): Geweldig dat Sony werk heeft gemaakt van het autofocussysteem. Dit kan fotografen van alle niveaus echt verder helpen. Verder goed nieuws is dat de ‘Animal Eye autofocus’ in de zomer wordt uitgerold. Die zit nog niet in de camera, maar wordt met een firmware update beschikbaar gemaakt. Heel geschikt voor wildlife fotografen. Maar ook voor gezinsfotografen die hun huisdier op de foto willen zetten.
  Dit lijkt een goede camera voor iedereen die serieus met fotografie aan de slag wil. Z’n aantrekkelijke prijs valt in de smaak als je bedenkt wat een fikse reeks features je hiervoor krijgt, zowel fotografen als videografen. Is het genoeg voor bezitters van een Sony A6300 om te upgraden naar de A6400? De reviewer vraagt zich dat af.

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A6400Belangrijkste kenmerken van de Sony A6400

 • 24.2 megapixel aps-c sensor
 • Nieuwste generatie BIONZ X processor
 • Continu fotograferen tot 11fps
 • Buffer in burst voor 116 afbeeldingen
 • Razendsnel scherpstellen met 0.02 seconde
 • Realtime Eye-AF en realtime tracking met objectherkenning
 • UHD 4K-video met 30fps zonder pixelbinning met 2.4x oversampling
 • 3.0 inch flipscreen
 • Touch Focus

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony A6400

Bekijk een mooi en kort filmpje over Sony A6400. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (17 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy