Sony A6300: beste systeemcamera in zijn prijsklasse

De Sony A6300 is de opvolger van de zeer populaire Sony A6000. Deze compacte en robuuste systeemcamera krijgt uitstekende reviews. Volgens reviewers is het de beste systeemcamera in zijn prijsklasse. “Bij dit nieuwe topmodel met aps-c-sensor zitten de grootste verbeteringen onderhuids.” Alle belangrijke reviews!

Sony A6300Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Sony 16-50mm OSS / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar, geen touchscreen | Gewicht body: 404gr | Release datum: juni 2016 | Frankwandelt-rating: 92/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger A6400 op Cameranu.nl >>

Opvolger A6400 op Bol.com >>

Opvolger A6400 op Kamera-express.nl >>

Veel beter dan de Sony A6000

De Sony A6000 is een van de best verkopende systeemcamera's van de afgelopen jaren. En biedt nog steeds een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Opvolger A6300 is duurder maar ook evenredig beter, zeggen de meeste professionele reviewers. Beeldkwaliteit, autofocus, snelheid, 4K-filmen: deze geweldige systeemcamera scoort op alle punten zeer goed. Inmiddels is de prijs honderden euro’s gezakt! Eigenlijk is de A6300 nu echt een koopje.

Supersnelle autofocus

De Sony A6000 werd bij verschijnen in 2014 alom geprezen vanwege z'n snelle autofocus. Maar in twee jaar tijd kan er veel veranderen. Sony heeft grote stappen genomen op autofocus-gebied. De tracking van de autofocus heeft een indrukwekkende upgrade gekregen. In technische termen: het aantal fasedetectiepunten op de nieuwe chip is verhoogd van 179 bij de A6000 naar maar liefst 425 bij de A6300. En die punten zijn mooi verdeeld over het hele sensor-oppervlak. Daardoor kun je bijvoorbeeld rekenen op scherpstelling in slechts 0,05 seconden. Hoe snel knipper jij met je ogen?

Betere inzet van autofocuspunten

Die autofocuspunten zijn ook een stuk beter ingezet dan bij de A6000. Je kunt nu de focus vastzetten op een onderwerp, waarna het autofocus-systeem dat onderwerp door het hele beeld volgt. Je hoeft het focuspunt/gebied dus niet meer strak op het onderwerp te richten.

Sony A6300 Dafne Schippers in volle galop

Voor jou als fotograaf betekent dat dat de autofocus van de A6300 snelle acties foutloos volgt. En jij het ene na het andere scherpe beeld uit je camera laat rollen. Dus pak die scheurende Max Verstappen fotografisch bij z'n lurven. Leg Dafne Schippers-in-volle-galop moeiteloos vast. Of gewoon je zoontje tijdens het voetballen, want niets is te gek voor de Sony A6300...

Indrukwekkende gezichtsdetectie

Legt de A6300 snelle bewegers haarscherp vast, ook z'n gezichtsdetectie bij het schieten van portretten is indrukwekkend, aldus verschillende reviewers.

Groot prijsverschil met de A6000

Misschien is het wel even schrikken van het prijsverschil tussen de A6000 en de A6300 (hoewel de A6300 dus veel goedkoper is geworden). Toch is dat verschil echt gerechtvaardigd. En niet alleen vanwege de veel betere autofocus. Op alle punten scoort de A6300 beter.

Geluidloos (straat)fotograferen

Voor straatfotografen, maar ook voor wie bijvoorbeeld bij klassieke concerten of in kerken wil fotograferen biedt de A6300 naast de mechanische sluiter nog een elektronische variant. Daarmee leg je beelden compleet geluidloos vast.

Sony A6300 Robuuste body

Op het oog is er overigens weinig verschil tussen de A6000 en de A6300. Maar ook die body is een stuk robuuster. Hij is is stof- en spatwaterafstotend, zeker een uitkomst voor wie veel op reis of in de natuur fotografeert.

Nieuw ontwerp van magnesium

Ook het ontwerp is verbeterd. Een voorbeeld is de grip: de body van de A6000 was nogal glad en ongetwijfeld is hij bij fotografen regelmatig uit de vingers geglipt. Dat zal met de A6300 niet meer gebeuren dankzij het nieuwe ontwerp van de body. Die body is nu ook van magnesium en niet van polycarbonaat. De A6300 is daardoor steviger.

Video sterk verbeterd: 4K + snelle Full HD

Nog een enorm pluspunt, het zal je niet verbazen: de video-mogelijkheden zijn enorm verbeterd. Dankzij de nieuwe sensor en beeldprocessor kan de camera in 4K filmen. En, ook belangrijk: Full HD in 1080p met 120 bps. Dat betekent: heerlijk vloeiende video-beelden.

Wifi & NFC

En tot slot, maar daar ga je tegenwoordig van uit: natuurlijk heeft deze Sony A6300 beschikking over wifi en NFC waardoor je beelden makkelijk en snel deelt op het internet. Ook kun je daardoor je smartphone of tablet als afstandsbediening gebruiken.

Opvolger A6400 op Cameranu.nl >>

Opvolger A6400 op Bol.com >>

Opvolger A6400 op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger Sony A6400

Camera’s verschijnen en camera’s verdwijnen. De prachtige Sony A6300 is niet meer verkrijgbaar. Geen nood: hij heeft een nóg betere opvolger gekregen: de Sony A6400. Benieuwd naar deze ijzersterke systeemcamera?

Mijn review van de Sony A6400 >>

Sony A6400 op Cameranu.nl >>

Sony A6400 op Bol.com >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Deze Sony zomer-cashback op Kamera-express.nl

 

Sony A6300 Professionele reviewers over de Sony A6300

Wat vinden professionele reviewers van de Sony A6300? Ik heb de belangrijkste reviews hieronder voor je op een rij gezet.

Zoom.nl over de Sony A6300

Het bekende fototijdschrift Zoom (en de bijbehorende site Zoom.nl) noemt de Sony A6300 'indrukwekkend'. Het ligt volgens Zoom in lijn met de opvallende opmars die Sony maakt met z'n aps-c en fullframe camera's. De geweldige A6300 sluit hier naadloos bij aan. Een van de kleine punten die Zoom echt mist is een touchscreen om het scherpstelpunt te kunnen selecteren. Het tijdschrift geeft de A6300 een hoog cijfer: 8,3.

Digifoto Pro over de Sony A6300

Ook het fototijdschrift Digifoto Pro is zeer enthousiast over de nieuwe Sony A6300. “Op het eerste gezicht lijkt de A6300 alleen cosmetische veranderingen te hebben ondergaan, maar bij dit nieuwe topmodel met aps-c-sensor zitten de grootste verbeteringen onderhuids.”

Digifoto Pro noemt de A6300 een opvolger waar ze op de redactie over jubelen. De magnesium body, de hoge resolutie van de zoeker, de betere grip en de zeer hoge kwaliteit van de beelden, alles valt in de smaak bij de reviewers van Digifoto Pro.

Sony A6300 DPReview over de Sony A6300

De plek om te kijken als je een camera zoekt is natuurlijk DPReview, de bekendste en wat mij betreft beste reviewsite voor camera's en objectieven. De reviewers zijn razend enthousiast:

“The a6300 is a tremendously capable camera, whether you're looking to shoot stills or video. Getting the best out of the camera requires a bit of work on the user's part but its sheer capability makes this worthwhile. Its image quality is at least match for anything in its class, its autofocus is very impressive and its 4K video is peerless.”

Kortom: een klasse-camera en een meer dan waardige opvolger van de Sony A6000. Zo ongeveer elk aspect van de camera is verbeterd: “From build quality to viewfinder refresh, video capability to autofocus has been improved, along with a small fishing vessel's worth of little feature additions that quickly add up to make it a much better camera.”

De beeldkwaliteit is zeer indrukwekkend, de autofocus excelleert, evenals de video-kwaliteiten en -mogelijkheden, zo vindt DPReview. “It's the strongest all-rounder.” Daarom krijgt de Sony A6300 met een 85/100 score een verdiende 'Gold Award'.

Ken Rockwell over de Sony A6300

Ken Rockwell, de Amerikaanse reviewer die zo ongeveer alles wat los en vast zit op camera-gebied al heeft besproken op z'n review-site, schrijft een zeer uitgebreide review over de Sony A6300.

De autofocus is ook volgens Rockwell geweldig: ultrasnel en precies. Ook voor de zoeker heeft Rockwell alle lof: “It's sharp, bright and colorful and works flawlessly in anything from daylight to moonlight. Sony makes the best EVF there is.”

Zijn conclusie: “The A6300 is a great little camera. I love its EVF, speed, tiny size, tough build and great looking pictures in any light — as well as its completely silent operation. It just shoots and shoots and shoots in any light, even with the tiny kit lens.”

Sony A6300 Tweakers over de Sony A6300

De bekende Nederlandse 'tech-review-site' Tweakers noemt de Sony A6300 een 'topper in zijn klasse'. Een prima allround camera die op vrijwel alle vlakken inzetbaar is. Met een zeer vlotte autofocussnelheid, 4k-video aan boord en een hoge beeldkwaliteit.

De verbeteringen aan de A6300 noemt Tweakers 'indrukwekkend'. “De flink verbeterde autofocussnelheid maakt dit werkpaard nog geschikter voor sport- en actiefotografie. De autofocustracking heeft een flinke stap gemaakt en is nog beter in staat om bewegende onderwerpen te volgen en vast te leggen.” Ook roemt Tweakers de verbeterde zoeker: “een verademing om mee te werken”.

De prijs vindt Tweakers 'aan de hoge kant'. Maar: “Als je houdt van actiefotografie of filmen, of gewoon een goede allround camera zoekt en het geld ervoor overhebt, dan is hij zeker een overweging waard.” Tweakers geeft de A6300 een hoog cijfer: 8.

Opvolger A6400 op Cameranu.nl >>

Opvolger A6400 op Bol.com >>

Opvolger A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A6300 Andere reviewers over de Sony A6300

Nog kort een aantal andere bekende review-sites over de Sony A6300, want de sterke punten van deze camera die hierboven zijn genoemd, komen in elke review op internet en in de vakbladen wel terug.

 • Techradar.com: “The A6300 is a well-rounded camera with a good specification, and delivers great performance in a range of situations. Its autofocus system is excellent, and its viewfinder should convince traditionalists of the merits of electronic units.”
 • Photographyblog.com: “The Sony A6300 offers a compelling combination of terrific image and video quality, along with highly sophisticated AF and useful extras like extensive customisation and weather sealing. It all makes for an impressively complete package that offers superb all-round performance and is very tough to beat.” De A6300 krijgt van deze reviewer 5 van de 5 sterren en de hoogste award: “Essential”.
 • Ephotozine.com: “The camera delivers excellent images, with very good noise performance, and also offers some of the most advanced video options available at this price point.” De Sony A6300 is 'Editor's Choise' van de redactie van Ephotozine.
 • Cameralabs.com: “The Sony A6300 is an exceptional camera for action and sports photography. Nothing comes close for the money and in many situations it'll rival or beat DSLRs costing almost twice as much. It's also very good for video, again rivaling higher-end models in 4k.”
 • Expertreviews.co.uk is minder positief vanwege de hoge prijs: "The Sony a6300 is a superb camera but at £1,000 body-only, that’s pretty much a given. What’s less certain is whether it’s a better buy than the Fujifilm X-T1 and Panasonic GH4, two superb CSCs that cost about the same."
 • Klantreview op Cameranu.nl: “De snelheid heeft me verrast, mooi voor dierenfotografie. Heerlijk een wat lichtere camera voor dagelijks gebruik te hebben. Sommige functies is best weer zoeken, maar er zit een mooi auto programma bij die de juiste instellingen kiest. Ik ben zeer tevreden over dit toestel.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Sinds enige tijd de Sony Alpha 6300 in mijn bezit. Wát een superfijne camera! Het voelt weer zoals toen ik ooit met fotograferen begon; je plezier in fotograferen (en vooral filmen!) krijgt een enorme boost met deze top camera! Door de razendsnelle autofocus is het heerlijk fotograferen, en het filmen heb ik ook helemaal 'ontdekt'! Moeiteloos de mooiste 4K-videofilmpjes, uit je eigen handen! De mooiste en scherpste foto's, en superscherpe 4K-videobeelden, en dat alles ook bij minder licht!
  De kwaliteit van de behuizing is goed en voelt heerlijk degelijk aan. De mogelijkheden zijn ongekend, en alles is ook nog eens stof- en spatwaterdicht, wat wil je nou nog meer? Met deze camera in je bezit, laat je als vanzelf je spiegelreflex thuis... je gaat van deze camera houden!”

Opvolger A6400 op Cameranu.nl >>

Opvolger A6400 op Bol.com >>

Opvolger A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Plus- en minpunten van de Sony A6300

 • Beeldkwaliteit zeer hoog, zowel jpeg als raw
 • Een van de beste aps-c-camera's bij hoge ISO-waarden
 • Dynamisch bereik uitstekend
 • Videokwaliteit zeer hoog
 • Compacte, lichte en stevige body
 • Nieuwe sensor met 425 AF-fasedetectiepunten
 • Ultrasnelle autofocus en goede autofocus-tracking
 • Superscherpe en heldere elektronische zoeker
 • Mechanische en elektronische sluiter
 • Burstmode van 11 bps
 • Kantelbaar display
 • Geen touchscreen
 • Geen instelwiel voorop
 • Geen aansluiting hoofdtelefoon

Kenmerken van de Sony A6300

 • 24.2 megapixel aps-c formaat sensor
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief te bedienen
 • Supersnelle automatische 425-punts scherpstelling
 • Fotografeer in RAW en maak video's in UHD/4K kwaliteit
 • Profiteer van de geavanceerde ruisonderdrukking
 • Ingebouwde flitser en een hotshoe-aansluiting
 • Draadloze functies dankzij wifi en NFC

Opvolger A6400 op Cameranu.nl >>

Opvolger A6400 op Bol.com >>

Opvolger A6400 op Kamera-express.nl >>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy