Sigma fp L: allerkleinste fullframe systeemcamera met 61 megapixel

Sigma fp L: allerkleinste fullframe systeemcamera met 61 megapixel

De Sigma fp L is een ultracompacte fullframe systeemcamera. Deze fullframer in zakformaat is ontworpen met gebruiksgemak voorop en biedt oneindig veel flexibiliteit. De back-illuminated Bayer-sensor is uitgerust met maar liefst 61 megapixels, en is daarmee samen met de Sony A7R IV de fullframer met de hoogste resolutie. Winnaar TIPA-award 2021. “Een verbluffende beeldkwaliteit in een ongewoon compact pakket.” Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K / 30 fps | Scherm: touchscreen, niet kantelbaar | Gewicht body: 427gr | Afmetingen: 112.6 x 69.9 x 45.3mm | Release-datum: half april 2021 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs body: 2.299 euro op Cameranu.nl en op Kamera-express.nl

Sigma fp LHighlights van de Sigma fp L

  • Fullframer in zakformaat: kleinste en lichtste fullframe systeemcamera ter wereld
  • Ultieme beeldkwaliteit: 61 megapixel back-illuminated sensor
  • Crop Zoom Modus: zoom tot 2x in voor beelden van 15 megapixel
  • Snel en nauwkeurig scherp: hybride AF met contrast- en fasedetectie
  • Geschikt voor zowel foto- als filmprojecten
  • Professioneel filmen: 4K met maximaal 30p, Full HD met maximaal 120p

Sigma fp L op Cameranu.nl >>

Sigma fp L op Kamera-express.nl >>

 

Sigma fp LGenot om te gebruiken

Sigma wilde geen camera maken als alle andere. Doel was om een fullframe systeemcamera te maken die de gebruikers tevreden stelt: flexibel, aanpasbaar en een genot om te gebruiken. De fp L is daardoor zeker niet vergelijkbaar met fullframe concurrenten. Het is ook de kleinste en lichtste fullframe camera op de markt. De Sigma fp L is de ‘grote’ broer van de originele Sigma fp uit 2019.

Mijn review van de Sigma fp >>

Fullframer met de hoogste resolutie

De nieuwe sensor van de Sigma fp L maakt het samen met de Sony A7R IV de fullframe camera met de hoogste resolutie op de markt. Hij maakt gebruik van een zogeheten back-illuminated sensor. De Sigma fp L heeft een optisch laagdoorlaatfilter om beeldartefacten zoals moiré te onderdrukken.

Sigma fp L op Cameranu.nl >>

Sigma fp L op Kamera-express.nl >>

Sigma fp LCropZoom: digitaal inzoomen

Met 61 megapixels heb je natuurlijk resolutie genoeg om flink te kunnen croppen en toch nog beelden over te houden met een hoge beeldkwaliteit. De Sigma fp L heeft daarom een speciale CropZoom-modus aan boord die zowel in foto's als in video werkt. CropZoom gebruikt het centrale deel van de sensor om digitaal in te zoomen op je onderwerp. Je krijgt dan bijvoorbeeld bij 2x zoom beelden met een resolutie van 15 megapixel.

Sterke hybride autofocus

De autofocus van de Sigma fp L is eveneens een sterk punt. De hybride autofocus combineert contrast- en fasedetectie waardoor focussen gebruiksvriendelijk en snel verloopt. Bovendien is hij zeer goed in het volgen van bewegende onderwerpen.

Sterk in video

Je schakel met één beweging naar een andere opnamemodus en wissel ook razendsnel tussen foto en video. Video is trouwens ook een sterk punt van de Sigma fp L. Zo maak je video’s in 4K met 30 fps. Full HD gaat tot maximaal 120 fps. De camera ondersteunt standaard webcamfunctionaliteit en je kunt hem voeden via USB-C voor meer uithoudingsvermogen.

Sigma fp LMinimalistisch ontwerp

Net als bij de kleine broer Sigma fp is het ontwerp van de Sigma fp L heel minimalistisch. Hij heeft een compacte, doosvormige, stof- en spatwaterdichte behuizing. Die is zeer compact: 112.6 x 69.9 x 45.3mm en weegt slechts 427 gram. Dat is nog 80 gram lichter dan de al ultralichte Sony A7C. Compromis van het kleine formaat is dat er geen ingebouwde beeldstabilisatie is, zoals veel concurrenten (en ook de Sony A7C) wel hebben.

Hoge gevoeligheid

De Sigma fp L heeft een standaard gevoeligheid van ISO 100-25.600 dat je kunt uitbreiden tot ISO 102.400. Daarnaast biedt de camera extreem lage ISO-instellingen: 6, 12, 25 en 50. Deze compacte systeemcamera heeft geen mechanische sluiter. Met de stille elektronische sluiter fotografeer je tot 10 beelden per seconde.

Optionele elektronische zoeker

De Sigma fp L heeft geen elektronische zoeker. Gelukkig is er goed nieuws: optioneel kun je de nieuwe EVF-11-zoeker aan de zijkant van de camerabehuizing klikken, via de USB-C- en HDMI-poorten. Hij heeft een resolutie van 3.69 miljoen pixels, en biedt een indrukwekkend grote vergroting van 0.83x. Ook kun je de zoeker 90 graden omhoog kantelen.

Fp L met zoeker op Cameranu.nl >>

Fp L met zoeker op Cameraland.nl >>

Fp L met zoeker op Kamera-express.nl >>

Geen automatische oogsensor

De EVF weegt 119 gram en biedt een 3.5mm stereo hoofdtelefoonaansluiting en een USB-C-poort voor het aansluiten van een SSD. Minpunt in het design van de EVF: er is geen automatische oogsensor. Je moet een knop gebruiken om te schakelen tussen het LCD-scherm achterop en de zoeker.

Opladen via USB-C

Handige feature: je kunt de camera opladen via de USB-C-poort terwijl je hem gebruikt. Zo kun je onbeperkt doorgaan met fotograferen of filmen. De Sigma heeft een enkele UHS-II-compatibele SD-kaartsleuf. Ook kun je een externe SSD aansluiten via usb-c.

Sigma fp L op Cameranu.nl >>

Sigma fp L op Kamera-express.nl >>

 

TIPA-award 2021 voor de Sigma fp L

De Sigma fp L heeft een begerenswaardige TIPA-award 2021 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste geavanceerde foto/video-camera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsacties bij Cameranu en Kamera Express

Meerdere keren per jaar zijn er geweldige kortingsacties voor camera’s en lenzen van de grote merken. Cameranu en Kamera Express hebben speciale pagina’s waarop je dit soort acties vindt. Check ze regelmatig!

Kortingsacties op Cameranu.nl >>

Kortingsacties op Kamera-express.nl >>

 

Sigma fp LProfessionele reviewers over de Sigma fp L

De Sigma fp L: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

  • Chip Fotomagazine (full review): Fototijdschrift Chip heeft de Sigma fp L zowel in de praktijk als in het lab getest. De belangrijkste troef van deze camera is z’n compacte, lichte formaat in combinatie met z’n fullframe sensor met hoge resolutie. Het is de allerkleinste en allerlichtste fullframer op de markt. De camera die dit kunststukje het meest benadert is de Sony A7C, waardoor een vergelijking tussen beide camera’s voor de hand ligt.
    De Sigma fp L is vooral gericht op filmers, net als zijn voorganger, de Sigma fp. Maar de fp L is er in verschillende opzichten flink op vooruitgegaan. Zo is het aantal pixels op de sensor meer dan verdubbeld, en is ook de autofocus flink beter geworden dankzij de uitbreiding van het AF-systeem met fase-AF inclusief oogherkenning voor mensen. Ondanks dat is het zeker bij weinig licht niet de snelste scherpsteller op de markt. De AF-prestaties blijven ondergemiddeld.
    Voor filmers valt er het nodige te halen met de Sigma fp L, met veel spannende filmfuncties. Hij heeft flink wat modi en instellingen die je normaal gesproken alleen op professionele camcorders of productiecamera’s aantreft. Zoals Peaking en Zebra, en ook een Waveform-monitor. Het modulaire concept plus de professionele videofuncties zullen voor sommige filmers zeker interessant zijn.
    Maar al met al weet de Sigma fp L fotografen noch filmers echt te overtuigen, aldus Chip. “Gebruik je de uitgebreide reeks accessoires, dan gaat dat jammer genoeg ten koste van de compacte afmetingen.” Laat je zaken als zoeker, handgreep en dergelijke achterwege, dan heb je weliswaar een lichte, zeer compacte fullframer, maar moet je de nodige beperkingen in draagbaarheid en functies accepteren.
    Dan de hoge resolutie van 61 megapixel op de fullframe sensor. Dat klinkt wellicht verleidelijk, maar volgens Chip heeft het bij zowel fotograferen als filmen “niet echt een toegevoegde waarde”. Eindoordeel: 70/100. Vergeleken met concurrent Sony A7C een flink lagere score, want die haalt 86/100.
  • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Sigma fp L is volgens Dustin “een heel eigenzinnige kleine camera. Het is ongelooflijk klein en licht voor zo'n instrument met een hoge resolutie”. Dat voordeel gaat wel verloren als je een aantal van de basisaccessoires toevoegt die in de meeste concurrerende camera's zijn ingebouwd. Zoals een elektronische zoeker.
    En dan gaat ook het prijsvoordeel verloren. Zo kun je bijvoorbeeld de Sony A7R Mark IV kopen voor een prijs die vergelijkbaar is als het setje van de Sigma fp L en de EVF-11. Nadelen van de fp L vindt Dustin de problemen die er zijn met de autofocus en het ontbreken van in body beeldstabilisatie. Die beperken de toepassingen van de camera.
    Dustin ziet twee doelgroepen voor de fp L. Zo is er een groep die de absoluut lichtste, goed presterende camera wil en de accessoires niet zal gebruiken. In combinatie met lichte, compacte lenzen heb je dan een camera van aps-c formaat, maar met veel meer potentie. Denk aan backpackers en reizigers.
    De tweede doelgroep: videografen die een kleine, geventileerde camera zoeken die goed kan filmen en die ze in een kooiconstructie gebruiken met een externe monitor. Dustin: “De fp L werkt cool, produceert mooie beelden en is geoptimaliseerd om te koppelen met andere cinecamera's.”
    Van camera’s wordt tegenwoordig verwacht dat ze alles goed doen. Zo’n camera is de fp L volgens Dustin niet. Het modulaire ontwerp is verre van mainstream, en hij heeft zwakke punten. Maar het is wel een echt specialistisch hulpmiddel voor een niche doelgroep. Sigma blijft hoe dan ook eigenzinnige camera's produceren.
  • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): De Sigma fp L is volgens Andy “een merkwaardig, eigenzinnig beest dat moeilijk te vergelijken is met andere camera’s”. Aan boord is een van de beste fullframe sensoren op de markt, met een uitstekende resolutie, weinig ruis en een indrukwekkend dynamisch bereik. De prijs is daarbij opmerkelijk redelijk. Combineer je hem met Sigma’s compacte prime-lenzen uit de i-serie, dan krijg je “een verbluffende beeldkwaliteit in een ongewoon compact pakket”.
    De bediening is uitstekend ontworpen, waardoor het een lekkere camera is om mee te fotograferen. Het ook al unieke modulaire ontwerp betekent dat je zoeker of handgrepen kunt toevoegen indien je daar behoefte aan hebt.
    Het prijskaartje klinkt als een koopje voor een dergelijke camera. Maar bedenk dat die prijs flink opveert als je er een zoeker en handgreep bijkoopt. Dan schiet hij de Nikon Z7 of de Sony A7R III voorbij. Hoewel de resolutie ligt onder het niveau van de Sigma fp L, zijn beide camera’s volgens Andy veel praktischer en meer allrounders. Ze zijn minder groot met hun geïntegreerde zoekers en zijn ook geschikter voor grotere lenzen. Tel daar hun beeldstabilisatie nog bij op en ze streven de fp L makkelijk voorbij.
    Kortom: de fp L is volgens Andy een interessant experiment van Sigma en zal een niche in de markt innemen. Als algemene camera voor een groot publiek is hij lastig aan te bevelen. Voor bepaalde specialistische fotografen heeft hij zeker wel een unieke aantrekkingskracht. Denk aan landschaps- en reisfotografen die op zoek zijn naar een ultralichte camera met een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Eindoordeel: Aanbevolen met 4 van de 5 sterren.
  • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Met zijn 61 megapixel sensor verbreedt de Sigma fp L de aantrekkingskracht van de fp-serie voor landschaps- en studiofotografen, naast de videografen die voorganger fp als doelgroep had. De nieuwe sensor heeft een sterk verbeterde hybride autofocus.
    Mooi van de vele megapixels: er zit een gloednieuwe Crop Zoom-functie in de fp L, waardoor je een kleinere beeldhoek krijgt zonder dat dit negatief uitwerkt op de beeldkwaliteit voor zowel foto's als video.
    Afgezien van de sensor, is opladen via USB de enige belangrijke verbetering die is aangebracht in de hardware. Een welkome verbetering, want deze camera wordt waarschijnlijk veel op locatie gebruikt.
    De hoogwaardige optionele elektronische zoeker lijkt uitstekend. Hij kan op drie plaatsen aan de zijkant van de camera worden bevestigd. Maar het monteren is wel een beetje een gedoe volgens Mark. Daarbij voegt hij flink wat gewicht en volume toe aan de zeer kleine camera. En hij is ook prijzig.
    Met de fp L vergroot Sigma de serie voor zowel fotografen als videografen. En er zijn zeker verbeteringen doorgevoerd, zoals in de autofocus. Toch heeft ook de fp L last van problemen die de fp plaagden: zeer slechte accuduur, ontbreken van een ingebouwde handgreep, de langzame flitssynchronisatiesnelheid, de beperkte touchscreen-functionaliteit en het onevenwichtige gevoel als je een grotere lens gebruikt.
    Al met al zal het een niche-camera blijven, ondanks de pogingen van Sigma om de aantrekkingskracht te vergroten. Vergelijk je hem met de Sony A7R IV, die iets groter en duurder is dan de Sigma fp L mét EVF, dan is de Sony voor veel meer fotografen de aantrekkelijkere keuze. Eindoordeel: Aanbevolen met 4 van de 5 sterren.
  • Stevehuffphoto.com (fotograaf Steve Huff, full review): De prestaties van de sensor en de kleurweergave van de Sigma fp L maakten heel veel indruk op Steve. De autofocus met firmware 1.0 is niet zo ‘plakkerig’ en direct als die van de Sony A7S Mark III, maar hij is beter dan de meeste camera's met L-vatting. De fp L is een compleet pakket voor videografen en fotografen. “Een echte hybride met spectaculaire specificaties en prestaties over de hele linie.”
  • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Moet je deze camera kopen? vraagt Ryan zich af. Om een duidelijk antwoord te geven: nee.
    De Sigma fp L is weliswaar een werkelijk unieke camera, zonder echte alternatieven. Kun je geen concessies doen, bijvoorbeeld omdat je camera een L-vatting moet hebben én heel klein zijn én fullframe zijn én 61 megapixels hebben, en de prestaties zijn van ondergeschikt belang - dan kun je niet anders dan voor deze Sigma fp L kiezen.
    Maar na een paar testweken komt Ryan tot de conclusie dat dit geen aanbevelenswaardige camera is. Er zijn voor dit geld zoveel betere camera’s te vinden.
    Al heeft de Sigma fp L gebreken, een slechte camera is het niet. Op sommige aspecten heeft Ryan genoten van de fp L. En voor fotogenres als landschappen is hij bijna uitstekend. Maar ook op dat gebied zijn er betere modellen op de markt voor deze prijs. Dat zijn camera’s die beter ontworpen zijn en beter presteren.
  • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De fp L toont volgens Jim Sigma’s toewijding om camera's te maken die goed passen bij z’n uitstekende lenzen. De fp L is ook een goed idee: een uitbreidbare fullframe camera die je zelf kunt aanpassen aan je behoeften. Het is ook een camera die kan profiteren van de nieuwste autofocuslenzen, maar veelzijdig genoeg is om filmlenzen en klassieke cameralenzen met handmatige bediening te gebruiken.
    Waar het gaat wringen is de uitvoering van dat idee. Er zit zeker belofte in het ultrakleine formaat. Maar als je een grip en de EVF hebt gemonteerd, is de camera feitelijk net zo groot als elke andere fullframe systeemcamera. Eén voordeel heeft hij wel: gebruik je hem als onderdeel van een kleinere installatie – en heb je dus de EVF niet nodig – dan blijft het een kleine camera.
    Maar het grootste minpunt is volgens Jim de trage elektronische sluitertijd. Dat is ook de reden dat Jim hem niet kan aanbevelen voor de meeste fotografen/videografen. Het beperkt het nut van de camera voor fotografie uit de hand. De synchronisatiesnelheid maakt hem niet goed bruikbaar voor studiowerk met flitsers.
    De stacked sensortechnologie wordt de norm voor high-end camera's. Deze sensoren lezen veel sneller uit, waardoor volledig elektronische sluiters geschikt zijn voor actie en flitswerk. De Sony A1 biedt bijvoorbeeld een resolutie van 50 megapixels, en de volledig elektronische uitlezing van de sluiter is in staat om beweging te bevriezen en te synchroniseren met flitsen.
    Helaas wordt de Sigma fp L niet aangedreven door zulke geavanceerde technologie, en daar lijden de resultaten onder. In dat belangrijke opzicht is de 24 megapixel Sigma fp in het voordeel. Hij heeft minder pixels en een snellere, meer bruikbare elektronische sluiter. Eigenlijk is de oude fp dus de betere versie van de fp L. Eindoordeel: Gemiddeld met 2.5 van de 5 sterren.
  • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De kleine body van de Sigma fp L brengt volgens Rod problemen met zich mee op het gebied van de bediening. De camera maakt veel gebruik van externe accessoires, zoals de optionele clip-on elektronische zoeker. En hoewel het nieuwe fasedetectie-AF-systeem geweldig is voor foto's, blijft de video-AF traag en onbetrouwbaar.
    Toch is wat deze camera kan, zowel op het gebied van fotografie als videografie, opmerkelijk te noemen voor deze prijs. Dit is een echte kleine cine-camera. Hoeveel van dat soort camera’s kunnen ook nog foto's maken met de hoogste resolutie van alle fullframe camera's op de markt (afgezien van de Sony A7R IV)? Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
  • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, field review): Jeremy heeft de afgelopen zes jaar veel camerarecensies geschreven. Hij heeft camera’s van een paar honderd euro, camera’s van tienduizenden euro’s en alles daartussenin getest. De Sigma fp L onderscheidt zich van al die camera’s. En dat in zowel positieve als negatieve zin.
    Het Sigma fp-concept brengt een camera terug tot zijn basiscomponenten. Daardoor kan de gebruiker zelf beslissen welke elementen hij erbij wil kopen. Dat is in principe een mooi idee. Maar is het ook een goed idee in de praktijk? Daarvan is Jeremy niet overtuigd. De fp L is ook geen gemakkelijke camera om mee te werken. In het gebruik kan hij erg frustrerend zijn. Simpel gezegd: fotograferen en filmen met de fp L is vaak niet leuk.
    Toch kan het een goede camera zijn voor sommige gebruikers. Kun je vertragen en genieten van de geweldige beeldkwaliteit die de 61 MP-beeldsensor biedt, dan is het misschien wel jouw camera. “De fp L is niet geweldig voor het fotograferen van actie, maar kan in sommige situaties heel goed presteren.”
  • Sigma fp LDpreview.com (Richard Butler, initial review): Volgens Richard is de Sigma fp L zeker niet in een vakje te stoppen. Ondanks z’n 61 megapixel sensor is hij waarschijnlijk niet iets waar landschapsfotografen naar zullen grijpen. En ook voor videografen die ook foto’s maken zal het niet de eerste keuze zijn. Voor video is hij minder geschikt dan z’n kleine broer, de Sigma fp. Hij is gevoeliger voor ‘rolling shutter’.
    Mooi is de optionele zoeker. Die vergroot het nut van de fp L, waardoor je hem beter kunt gebruiken bij fel licht. Ook de hoofdtelefoonaansluiting maakt hem bruikbaarder. Hierbij is erg handig dat je dankzij de USB-doorvoerpoort nog steeds CinemaDNG-video kunt opnemen op een externe SSD. Opladen via USB kan dan echter niet meer. Daarnaast vult de EVF-11 de HDMI-poort, waardoor je geen externe recorder kunt gebruiken.
    Goed is dat het display als touchpad blijft werken als je door de zoeker kijkt. Maar onhandig is dan weer dat er geen oogsensor op zit, zodat je handmatig moet schakelen tussen zoeker en display. Richard: “Door te fotograferen met de fp L kreeg ik het gevoel dat ik de helft van mijn tijd besteedde aan het handmatig heen en weer schakelen tussen EVF en LCD.” Ongetwijfeld went dit op den duur.
    Al met al vindt Richard de Sigma fp L een fascinerende camera. Hij zit vol slimme ideeën, maar onduidelijk is nog voor wie of waarvoor hij is bedoeld.

Sigma fp L op Cameranu.nl >>

Sigma fp L op Kamera-express.nl >>

 

Sigma fp LBelangrijkste kenmerken van de Sigma fp L

  • Fullframer in zakformaat: kleinste en lichtste fullframe systeemcamera ter wereld
  • Ultieme beeldkwaliteit: 61 megapixel back-illuminated sensor
  • Crop Zoom Modus: zoom tot 2x in voor beelden van 15 megapixel
  • Zeer klein formaat: 112.6 x 69.9 x 45.3mm
  • Snel en nauwkeurig scherp: hybride AF met contrast- en fasedetectie
  • Geschikt voor zowel foto- als filmprojecten
  • Professioneel filmen: 4K met maximaal 30p, Full HD met maximaal 120p
  • Low-pass filter om moiré te beperken
  • Digitaal inzoomen: uitgerust met CropZoom
  • Creatief: 15 verschillende kleurmodi
  • LCD-touchsscreen
  • Opladen via USB-C, ook tijdens gebruik
  • Handig: optionele EVF

Sigma fp L op Cameranu.nl >>

Sigma fp L op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sigma fp L

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sigma fp L (2:03 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma fp L op Cameranu.nl >>

Sigma fp L op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2025 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy