Sigma fp: kleinste fullframe voor videografen | Reviews & Tests

Verrassing uit de hoge hoed: de Sigma fp, de allerkleinste fullframe systeemcamera. Zeer compact, weegt slechts 370 gram. Aan boord is een fullframe back-illuminated sensor. De camera heeft de bekende L-mount, dus een zee aan objectieven om uit te kiezen. De fp is zeer geschikt voor filmmakers. Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Sigma fp Sensor: fullframe | Resolutie: 24.6 megapixel | Beelden per seconde: 18 | Video: 4K | Scherm: touchscreen, niet kantelbaar | Gewicht body: 370gr | Release datum: 25 oktober 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs body: 1.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

De fp: Sigma’s eerste fullframer

Die zag ik niet aankomen, en vele reviewers met mij: de Sigma fp. We wisten allemaal dat Sigma zich op het populaire terrein van de fullframe systeemcamera’s zou gaan begeven. Maar dat de Sigma fp de eerste camera in deze fullframe reeks zou worden, is best een verrassing.

Sigma fp Op de rol: een fullframe met 60 megapixel

Sigma komt namelijk ook nog met een andere fullframer. Die heeft de beroemde Foveon-sensor aan boord, die uit meerdere lagen bestaat. Voor de nog te verwachten fullframer van Sigma zijn dat 3 lagen, van elk 20 megapixel. Dat veelbelovende toestel (met dus 60 megapixel) is uitgesteld tot 2020. Volgens Sigma is die camera speciaal bedoeld voor fotografen. En juist díe camera had iedereen op het netvlies.

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

Lichtgevoelige sensor

De Sigma fp heeft geen Foveon-sensor, maar een ‘gewone’ Bayer-sensor. Wel back-illuminated, en met 24.6 megapixel op de teller. Hij is flink lichtgevoelig: 100 tot 25.600 ISO, uitbreidbaar tot 6 en 102.400 ISO.

Ontwerp: niet ‘normaal’

Het ontwerp van de fp is wat je van Sigma mag verwachten: bijzonder. Net als bij z’n Quattro-camera’s wijkt Sigma graag af van de norm. De fp is een rechthoekig toestel met een groot 3.2 inch touchscreen. Hij heeft minieme afmetingen: 113x70x45mm. Je houdt hem zo in één handje.

Kleiner dan de Fuji X-E3

Ter vergelijking: de zeer compacte aps-c camera Fujifilm X-E3 (ik heb hem) is 121x74x43mm en weegt 337 gram. Iets groter en maar 40 gram lichter. En dat is echt een lekker klein cameraatje! Maar in dat kleine rechthoekige doosje zit een bom aan features.

Lekker snel

Hij heeft een elektronische sluiter en de autofocus werkt op basis van contrastdetectie, net zoals de Panasonic camera’s. De maximale fotografeersnelheid ligt hoog: 18 beelden per seconde. Z’n uithoudingsvermogen is dan wel beperkt tot 12 foto’s. Maar toch...

Bestemd voor filmers

De Sigma is bestemd voor filmmakers. Dankzij z’n mini-formaat is hij erg geschikt om bijvoorbeeld in een kleine ruimte neer te zetten en op afstand te bedienen.

Dedicated video/foto-knop

Handig is dat er een dedicated knop op zit om de camera razendsnel in de foto- of videostand te zetten. Zet je die knop op video, dan vind je in de menu’s van het touchscreen ook alleen video-gerelateerde items. Briljant! Verder zit er ook een dedicated video-opname-knop op: druk je die in, dan begint hij gelijk te draaien.

Mooi of niet?

Smaken verschillen, maar een hele mooie camera is het niet. Dat is ook niet de bedoeling. Sigma heeft het ontwerp zo functioneel mogelijk gemaakt. Het is daardoor meer een doos dan een ergonomische camera. Misschien vind ik hem stiekem eigenlijk toch heel mooi...

Modulaire camera

Sigma noemt het een modulaire camera: eentje die je naar je hand kunt zetten, met allerlei accessoires. Zo komen er grepen om het kleine toestel beter hanteerbaar te maken voor filmers of als je grote handen hebt. En er komt een opzetstuk om de lcd als een zoeker te gebruiken.

Videospecs liegen er niet om

De videospecs liegen er natuurlijk niet om. Hij heeft uiteraard 4K en kan videobestanden in dng vastleggen met een kleurdiepte van 12bit. In 4K schiet je 24 beelden per seconde, in 1080p kun je maximaal 120 beelden per seconde schieten. Om de sensor te koelen bij langdurig video’s schieten zit er een speciale ‘heatsink’ in de fp. Moet ook wel, anders raakt die mini-body snel oververhit.

Weerbestendige body

De body is afgedicht tegen stof en spatwater. De Sigma fp heeft een hdmi-aansluiting, microfoon-ingang en USB 3.1. Ook is er een ingang voor een afstandbediening.

Benieuwd naar de reviews

Ik ben zeer benieuwd hoe de professionele reviewers zullen oordelen over deze spannende, afwijkende fullframer. Uiteraard houd ik weer alle belangrijke reviews voor jullie bij!

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

Update: ‘grote’ broer Sigma fp L!

De Sigma fp L heeft een grote broer gekregen: de Sigma fp L. Alles is beter en sneller geworden, terwijl hij even supercompact en licht is als de Sigma fp. En hij heeft liefst 61 megapixel op z’n fullframe sensor. Benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Sigma fp L >>

Sigma fp L op CameraNU.nl >>

Sigma fp L op Cameraland.nl >>

Sigma fp L op Kamera-express.nl >>

 

Sigma cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 cashback op Sigma objectieven!

Op zoek naar een nieuwe lens? Ontvang tot €200 cashback op geselecteerde Sigma objectieven tijdens de Sigma Voorjaars Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 mei 2024!

Profiteer van deze Sigma-actie >>

 

Professionele reviewers over de Sigma fp

De Sigma fp: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 

Sigma fpFocus Magazine over de Sigma fp

“Sigma geeft met haar nieuwe concept het begrip systeemcamera een extra betekenis”, aldus reviewer Martien de Man in het mooie Focus Magazine (januarinummer 2020). Maar het extreem kleine formaat heeft niet alleen voordelen.

Voorlopige conclusies

Martien wil alleen voorlopige conclusies trekken over de Sigma fp, omdat veel meer dan bij andere camera’s te verwachten is dat er via firmware-updates de nodige functies bijkomen en tal van zaken nog verbeterd worden. Ook komen er zeker nog handige accessoires bij die de functionaliteit verhogen. Maar de ‘basiskwaliteiten’ van de camera zijn dik in orde, aldus Martien.

Zeer degelijke camera

Zo voelt de camera zeer degelijk aan en functioneren alle knoppen naar behoren. Schiet je video dan kun je praktisch alle nodige instellingen eenvoudig wijzigen: ISO, sluitertijd, scherpstelmethode, witbalans, kleurinstellingen en diafragma. Ook het focuspunt wijzigen via het touchscreen gaat snel en handig, al werkt het uitvergroten van het beeld niet bij video-opnames.

Goede prijs/kwaliteit-verhouding?

En biedt de fp een goede prijs/kwaliteit-verhouding? Dat is een lastig punt, aldus Martien. Als je alleen geïnteresseerd bent in fotografie dan lijkt het geen goede keuze, ondanks z’n compacte vorm en goede kwaliteit. In deze prijsklasse zijn er volgens hem genoeg camera’s die dezelfde beeldkwaliteit bieden maar fijner werken als fotocamera.

Positieve mijlpaal

Een heel ander verhaal is het voor cineasten die de hoogste kwaliteit film willen schieten met een compacte camera en fotografen die de fp óók willen gebruiken voor videografie. Voor hen “is de prijs van de fp juist een positieve mijlpaal. Voor zo weinig geld is er nog nooit een full-frame (video)camera geweest die zonder aanpassingen zowel intern als extern 4K in raw kan opnemen.” (Voorlopig) eindoordeel: het cijfer 8.1.

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

 

Sigma fpDigifoto Pro over de Sigma fp

De Sigma fp scoort liefst 3 records, aldus reviewer Dré de Man in Digifoto Pro (nr. 6 2019). Het is de kleinste én de lichtste fullframe camera. En het is ook de eerste fullframe die al direct in raw kan filmen. Dré onderzoekt wat deze ‘mini-fullframe’ in zijn mars heeft.

Een echte filmcamera

De Sigma fp is een echte filmcamera. Toch kun je er ook uitstekend mee fotograferen, blijkt uit de testen van Digifoto Pro. En: “gezien zijn formaat en gewicht is het ook nog een ideale camera om onder een drone te hangen.” Een vliegende fullframe camera, da’s weer eens wat anders...

Hoge kwaliteit video

Zonder optionele handgreep is de camera ondanks z’n compacte formaat goed vast te houden. Dat komt door de dikte, en hij is zo dik omdat er een ‘heatsink’ in zit, die de hitte van het filmen afvoert. Zodat jij 2 uur aan één stuk kunt blijven draaien. En de kwaliteit van de geschoten video is hoog. “De camera ondersteunt behalve 24, 25 en 30 bps ook 60 en 50 bps bij 4k, en dat maakt hem samen met de mogelijkheid om in DNG-RAW te filmen tot een zeer interessante optie.”

Zoeker en mechanische sluiter ontbreken

Een externe zoeker ontbreekt. Voor filmen is dat geen punt, omdat je dan een externe monitor zult gebruiken. Voor fotografie is dat wel een gemis, dus aanschaf van de optionele zoeker ligt dan voor de hand. Het gemis van een mechanische sluiter is belangrijker, vanwege het rolling shutter-effect.

Goede beeldkwaliteit

De Sigma fp is vergelijkbaar goed in fotograferen als de concurrenten. De autofocus is van het contrastgebaseerde type, en die haalt zoals bekend niet de snelheid van de beste fasegebaseerde autofocus-systemen. “Onder normale omstandigheden voldoet hij echter goed en oogherkenning werkt.” De beeldkwaliteit van de sensor is goed, en vergelijkbaar met die van andere systeemcamera’s met 24 megapixel.

Goud Award

Conclusie: de fp is een uitstekend gebouwde modulaire camera. Voor filmers biedt hij ongelofelijk veel waar voor zijn geld. De sensor is voor zowel film als video prima. Eindoordeel: Goud Award.

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

 

Sigma fpAndere professionele reviewers over de Sigma fp

 • Chip Fotomagazine (full review, februarinummer 2020): Een volwaardige systeemcamera met fullframe sensor die niet groter is dan een compactcamera: dat is de Sigma fp in een notendop. Maar de reviewer voegt er direct aan toe: “Hoewel, volwaardig is misschien wat overdreven.”
  De reviewer klaagt over alle accessoires die je erbij moet kopen en die bij concurrenten gewoon in het pakket zit. Dat geldt voor de extra greep die onmisbaar is bij grotere lenzen, de acculader, de lcd-zoeker en de basisplaat met statiefbevestiging. Allemaal flinke meerkosten die je direct moet maken om echt aan de slag te kunnen.
  Dus voor wie is de Sigma fp bedoeld? Blijkbaar niet voor fotografen, want daarvoor ontbreekt er te veel. Hoewel je er wel mooie, haarscherpe foto’s mee kunt schieten. Ook bij hoge ISO’s krijg je nog veel details en weinig ruis. “Applaus daarvoor.”
  Dat applaus verstomt helaas weer, vooral vanwege de elektronische sluiter. Die geeft nogal wat nadelen. Bij kunstlicht is er een neiging tot overbelichting en zie je soms zwarte strepen in de foto’s. Ook de autofocus en burstmodus blinken niet uit. Die autofocus noemt Chip zelfs “in de praktijk redelijk zwak”.
  De video-kwaliteiten zijn beter. Onbeperkte cliplengte plus 4K-video met 30fps is volgens Chip top. Dat geldt voor overige specs als microfoonaansluiting, vlakke kleurprofielen en 12-bit raw-video bij externe opslag. Toch houdt de reviewer al met al gemengde gevoelens, zeker gezien de forse prijs. Eindoordeel is het cijfer 2.4 (een 1 is bij Chip het hoogst haalbare).
 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review, maartnummer 2020): Deze kleinste fullframe systeemcamera van dit moment is niet alleen klein maar ook krachtig. De fullframe sensor levert volgens de reviewer uitstekende beelden “die overtuigen qua scherpte, diepgang en contrast”. Ook het dynamisch bereik is prima en houdt stand ten opzichte van de concurrentie.
  In combinatie met Geen van de vele objectieven met L-vatting schiet je prachtige, rijke beelden. Daar komt bij dat je de Sigma fp verregaand kunt personaliseren. Plus natuurlijk de krachtige videofuncties en de vele accessoires. Al met al “durven [we] te stellen dat deze Sigma fp de populairste Sigma-camera tot nu toe zal blijken.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8
 • Fototijdschrift Shoot.be (Pascal Gerrits, full review): Na een maand fotograferen met de Sigma fp heeft Pascal aan deze fullframer dubbele gevoelens overgehouden. “In het begin moest ik vooral wennen aan het autofocussysteem en de ergonomie – wat dat betreft ben ik de afgelopen jaren misschien te veel verwend met nieuwe technieken en mogelijkheden. Maar deze eerste versie van de Sigma fp zal ongetwijfeld op meerdere punten met firmware-updates worden verbeterd.”
  Na een tijdje wist dit kleine cameraatje Pascal steeds meer te charmeren. “Vanwege zijn afmetingen, gewicht en perfecte bouwkwaliteit sleepte ik hem vol vertrouwen overal mee naartoe. En telkens wist de fp me te verbazen met voorbeeldige foto’s van een indrukwekkende beeldkwaliteit. Smaakt dus naar meer!”
 • Techradar.com (Siddharth Chauhan, full review): Over het algemeen is deze Sigma fp volgens Siddharth een uitstekende camera die goed is voor beginnende filmmakers die net in productie zijn. Maar fotografen kunnen beter wachten op de volgende Sigma fp.
  Sigma zal aan deze camera werken en bepaalde functies zal upgraden waardoor hij een uitgebalanceerdere camera zal worden voor foto's en video's. Op dit moment is het een handige en compacte camera die het beste werkt in combinatie met accessoires of rigs.
  Voor dit prijskaartje moet de fp opboksen tegen fullframe camera’s van gevestigde merken: de Sony A7R Mark IV, de Nikon Z6 en de Canon EOS R. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Chris George, Rod Lawton, full review): Het is gemakkelijk om verliefd te worden op de miniatuurgrootte van de Sigma fp en het industriële ontwerp, aldus Chris en Rod. Sigma heeft altijd al gedurfd om anders te zijn met zijn camera’s. In een markt die verzadigd is met fullframe spiegelloze systemen, is dit geweldig om te zien.
  Koop je de Sigma fp, dan stap je in een systeem. Je moet add-ons aanschaffen om er het maximale uit te halen. Schaf je bijvoorbeeld niet de optionele opschroefbare handgreep aan, dan zullen er fotografen zijn die hem lastig te hanteren vinden. Voor videografen is dat anders. Zij zijn gewend aan en houden juist van die ‘custom-made’ benadering. Voor hen is de camera gewoon een centraal onderdeel in een modulair systeem. Het kleine formaat en de meerdere bevestigingspunten van de Sigma zijn dan grote voordelen.
  Dus het lijkt erop dat de Sigma fp voor fotografen niet meer is dan een interessant alternatief. Maar voor videografen is het een veel serieuzere en fascinerende camera. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (full review): De Sigma fp is volgens de reviewer “een heel bijzondere camera die je fijn als compacte full frame kan gebruiken, maar die vooral uitblinkt als je er mee gaat filmen.” Ben je op zoek naar een hele compacte, fullframe camera met verwisselbare objectieven, dan komt de fp in aanmerking omdat hij de kleinste is.
  Maar de ideale compacte camera is het niet. Dat komt door het ontbreken van beeldstabilisatie en het vooralsnog ontbreken van een keur aan compacte objectieven.
  Om mee te filmen is de Sigma fp wel verreweg de beste fullframe systeemcamera. Dus een goede keuze als je wilt fotograferen maar ook veel belang hecht aan video. De Sigma fp is ook ideaal als videocamera in een set met een Leica- of Panasonic-camera die je gebruikt voor de fotografie, omdat ze dezelfde lensvatting hebben.
  Kortom: “De Sigma FP is een unieke camera die misschien niet voor iedereen is, maar die ongetwijfeld een hele schare trouwe fans zal krijgen.” Eindoordeel: 89/100.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): De Sigma fp is volgens Andy een mooie camera voor wie fullframe beeldkwaliteit en verwisselbare lenzen zoekt in de kleinst mogelijke verpakking. Als je kunt leven met een vast scherm en het ontbreken van een zoeker, dan is het een prima camera die uitstekende beelden levert. En met de 45mm f/2.8 is het een fijne kleine camera. Hij heeft wel kleine lenzen nodig maar ongetwijfeld is Sigma die aan het ontwikkelen.
  De vraag is natuurlijk: wil je zoveel opofferen om een kleinere camera te krijgen ten opzichte wat concurrenten zoals de Sony A7 III of Nikon Z6 te bieden hebben. Die hebben wel zoekers, kantelbare schermen, snellere, meer geavanceerde AF-systemen, interne beeldstabilisatie en betere bediening met een breder scala aan lenzen. En dat allemaal voor minder geld dan de fp. En als je toch een kleine camera zoekt, dan is de Fujifilm X-T30 misschien een betere optie, in combinatie met compacte prime-lenzen. Dat maakt de fp tot een niche.
  Toch moet je het initiatief van Sigma moet toejuichen. Het concept is mooi. In volgende modellen zal dit concept verder verbeterd worden. En de sterke kanten meer naar voren komen. Zoals samengestelde lage ISO-instellingen. Plus de mogelijkheid om rechtstreeks op te nemen op SSD-schijf. Al met al is het een indrukwekkende eerste fullframe van Sigma, met zijn eigen unieke charmes. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Het is ‘s werelds kleinste fullframe systeemcamera, maar direct uit de doos voelt de Sigma fp onvolledig aan. Hij heeft geen geen zoeker, geen handgreep, geen flitsondersteuning en hij voelt uit balans het gebruik van wat forsere lenzen.
  Maar daar windt Sigma ook geen doekjes om. Het bijzondere van de Sigma fp is dat het een camera is die je moet aanpassen aan je eigen persoonlijke gebruik. Door een zoeker en handgreep voor foto’s toe te voegen. Of voor videografen: door hem op te nemen in een uitgebreide opstelling voor het maken van films.
  Dat betekent in de praktijk dat de Sigma fp eigenlijk groter is dan de hype doet vermoeden. En ook duurder. Maar het is ook een van de best aanpasbare camera’s. En dat is ook een kwaliteit. Sigma heeft ook alles uit de kast getrokken om zowel speciale accessoires voor de fp uit te brengen als andere partijen aan te moedigen dit ook te doen.
  Kijk je naar de camera zelf, dan is hij meer geschikt als videocamera dan als fotocamera. Dat wil niet zeggen dat de foto’s die hij produceert niet goed zijn, want die zijn uitstekend. Maar het formaat van de camera, de afhankelijkheid van een elektronische sluiter en de enorme breedte en diepte van de video-opties maken hem aantrekkelijker als een b-camera voor video.
  Daar komt bij dat de Sigma fp een aantal minpunten heeft, vooral de langzame en vaak onnauwkeurige autofocus, de beperkte batterijduur en het beperkte touchscreen. Toch is de fp een mooie camera. Voor Sigma is het een enorme sprong voorwaarts, die tot nog toe alleen een reeks niche-camera's met Foveon-sensoren heeft uitgebracht.
  Kortom: de Sigma fp is een sympathieke camera die de potentie heeft een erg goede camera te worden, en dat geldt vooral als het schieten van video je belangrijkste prioriteit is. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Sigma fp is een unieke camera in een wereld waarin veel camera’s erg op elkaar lijken. De modulaire aanpak is een gedurfde stap van Sigma: je kunt hierdoor in grote mate zelf bepalen welke functionaliteiten de camera in huis heeft.
  Fans van de Sigma Foveon-sensor zullen in de fp niet vinden wat ze zoeken. Ook wie een ‘standaardcamera’ zoekt is bij de fp aan het verkeerde adres. En de autofocus van de fp is niet de allersnelste, hij is merkbaar langzamer dan een aantal concurrenten, dus niet erg geschikt voor actiefotografie.
  De camera is eerder geschikt voor ‘slow photography’, bijvoorbeeld het fotograferen van landschappen en architectuur. Ben je gewend met een optische of elektronische zoeker te fotograferen, dan mis je dat op de Sigma fp. Bedenk verder dat de L-Mount lenzen meestal vrij groot zijn en daarom onevenwichtig aanvoelen op de superkleine camerabehuizing, tenzij je de 45mm-lens gebruikt. De optionele grote grip helpt hier zeker bij.
  De kracht van de Sigma fp ligt bij z’n modulaire opzet, maar zeker ook bij z’n ‘CINE-kant’. De modulaire camerabehuizing is echt een opwindende optie voor videografen. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com (hands on): “More than just being small, it's one of the most radical cameras we've seen released in years, incorporating an array of new ideas and video capabilities. (...)
  The camera seems extensively thought-through, not just in terms of offering plenty of options about what the dials control, but also in the small details like letting you choose auto, faster and slower shutter thresholds in Auto ISO mode, that relate to the focal length you're currently using. This is the kind of fine-grained detail that major camera makers don't always get right.
  It definitely suggests Sigma has put a lot of work in, before taking the wraps off its little box of tricks.”
 • Cinema5d.com (hands on): Het unieke van de Sigma fp, in de verzadigde markt van systeemcamera’s die ook video schieten, is zeker z’n compacte formaat, z’n mobiliteit, z’n sensor-grootte en het vermogen om beelden te schieten in raw-formaat. Wat mobiliteit betreft: de camera schreeuwt er gewoon om om altijd met je mee te nemen. Dit schreeuwt volgens de reviewer op zijn beurt weer om L-vatting lenzen die ook compact zijn én gestabiliseerd.
  Wat verder goed zou zijn: een betere implementatie van het MOV-formaat. Niet gecomprimeerde raw-beelden zijn voor sommige filmscenario’s wellicht geweldig, maar voor het alledaagse documentaire werk is het dat juist niet.
  De reviewer heeft aan Sigma gevraagd of ze de functionaliteit nog verder gaan uitbreiden door middel van firmware-updates. En hij kreeg daar een positief antwoord op.

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sigma fp

 • Kleinste fullframe systeemcamera ter wereld!
 • Speciaal voor filmmakers
 • Dedicated video/foto-schakelknop
 • Aan boord is de Leica-L-vatting: heel veel lenzen
 • Video: 4K, kleurdiepte van 12bit
 • Snelle schieter: 18 beelden per seconde
 • 3.2 inch touchscreen
 • Stof- en spatwaterdicht ontwerp
 • Elektronische sluiter
 • Uitbreidbaar met accessoires

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sigma fp

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sigma fp. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sigma fp op CameraNU.nl >>

Sigma fp op Cameraland.nl >>

Sigma fp op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste Sigma-lenzen op een rij

De beste Sigma-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (11 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy