Panasonic Lumix S1H: fullframe systeemcamera met 6K-video

De Panasonic Lumix S1H is dé camera voor high end videografen. De combinatie van een fullframe sensor en 6K-video is volstrekt uniek en maakt ongekend hoge video-beeldkwaliteit mogelijk. De camera waar professionele videografen op hebben zitten wachten. Goud Award bij DPReview, Diamant Award bij Zoom.nl. EISA-award: Foto/video-camera 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S1HSensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 6K/24P, 5.9K/30p en 10-bits 60p 4K/C4K | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Optische beeldstabilisatie: ja (6 stops) | Stof- en waterbestendig: ja | Gewicht body: 1.052gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 3.499 euro op Cameraland.nl en op Amazon.nl

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Highlights van de Panasonic S1H

 • 6K 24fps, 5.9K 30fps en 4K 60fps video
 • 6-stops dubbele beeldstabilisatie (body en objectief)
 • 24.2 megapixel sensor
 • Leica L-vatting
 • Anti-aliasfilter tegen moiré-effecten
 • Dubbele kaartsleuf voor XQD en SD
 • 3-assig kantelbaar 3.2 inch LCD-display
 • Volledig stof- en sproeiwaterdicht

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

Panasonic Lumix S1HAmbitieuze Panasonic

Panasonic laat er geen gras over groeien. De nieuwe cine-camera Panasonic Lumix S1H komt snel na de introductie van de eerste fullframe systeemcamera’s van Panasonic: de S1 en S1R, die uitstekende reviews hebben gekregen. Panasonic is enorm ambitieus.

Videokrachtpatser met 6K

Al z’n kennis van digitale video die de afgelopen decennia is opgedaan, heeft Panasonic gebundeld in de SH1. Resultaat is een hoogwaardige maar compacte videokrachtpatser. De Lumix S1H is de allereerste camera ter wereld die 6K-video-opnames kan maken in 6K/24p (beeldverhouding van 3:2), 5.9K/30p (beeldverhouding van 16:9) en 10-bits 60p 4K/C4K.

Panasonic S1H vs. Sony A7S III vs. Panasonic GH5(S)

De Lumix S1H gaat de concurrentie aan met de nog te verschijnen Sony A7S III, de opvolger van dé video-systeemcamera van de afgelopen jaren. En hij concurreert ook met de eigen GH5(S): de camera voor videografen met een microfourthirds sensor. Ik ben zeer benieuwd hoe de S1H straks gaat scoren ten opzichte van deze twee camera’s. En uiteraard: wat gaat Sony met z’n A7S III hiertegenover zetten? En wanneer verschijnt deze langverwachte camera?

Panasonic Lumix S1HVoor professionele filmmakers

Panasonic heeft goed gekeken naar de behoeften van professionele filmmakers. Daarom biedt de S1H verschillende opnameformaten, waaronder de modus 4:3 Anamorphic. Omdat de camera zo’n hoge resolutie biedt, kunnen de gegevens ook worden gebruikt voor het maken van 4K-video’s met een nóg hogere beeldkwaliteit. Of voor het croppen van beelden in 4K.

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

Gigantisch dynamisch bereik: 14+ stops

De S1H biedt V-Log/V-Gamut. Het dynamisch bereik is gigantisch: 14+ stops, wat vrijwel identiek is aan wat de professionele Panasonic Cinema VariCam biedt. Daardoor worden zowel extreem donkere als extreem lichte delen van je beelden zeer nauwkeurig vastgelegd. Speciale aandacht is gegeven aan de kleur en textuur van de menselijke huid, die natuurgetrouw wordt weergegeven.

Consistent kleurmanagement

Het kleurmanagement is consistentie waardoor de beelden van de S1H compatibel zijn met V-Log-opnames van de Panasonic Cinema VariCam en met V-Log L-opnames van de Lumix GH5(S). Hij past dus perfect in je workflow.

Panasonic Lumix S1HGeen beperkingen aan videoduur

Nog een uniek pluspunt van de S1H: de videoduur is onbeperkt. In alle opnamemodi kun je continu video-opnames maken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de camera het na een halfuur voor gezien houdt: de beperking die de meeste andere camera’s hebben bij 4K-filmen. Zolang je accu niet leeg is en je geheugenkaart ruimte biedt, kun je blijven filmen.

Uitstekende zoeker en display

Om perfecte video’s te kunnen schieten, moeten ook zoeker en display perfect zijn. Panasonic heeft daarmee een naam opgebouwd. Aan boord is een EVF met hoge resolutie. Het OLED-scherm met 5.76 miljoen pixels benadert de resolutie van het menselijk oog. Je beelden bekijk je terug op het 3-assig kantelbare 3.2 inch LCD-display met 2.33 miljoen pixels.

Toplenzen met Leica L-mount

Net als de andere fullframers heeft ook de Panasonic S1H de L-mount lensvatting. Hij is dus compatibel met hoogwaardige Leica SL en TL objectieven. Daarnaast heeft Panasonic zelf liefst 10 objectieven in de planning staan, waaronder een 50mm f/1.4, een 24-105mm f/4.0 en een 70-200mm f/4.0. En om het af te maken: Sigma komt binnenkort ook met een breed aanbod aan objectieven voor de Lumix S-serie.

Duurzaam en sterk

De S1H heeft een robuuste body. Door de volledige sealing is de camera stof- en sproeiwaterdicht. De camera is ook te gebruiken bij extreme kou (tot -40°C). De ergonomie is uitstekend met een perfecte grip en optimaal geplaatste functieknoppen.

Is de S1H dé ideale camera voor professionele en enthousiaste filmers, reportagemakers en reisjournalisten? Ik ben zeer benieuwd naar de reviews!

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

EISA-award: Foto/video-camera 2020-2021

De Panasonic S1H heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De S1H is volgens de jury ‘Foto/video-camera 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic Lumix S1H

De Panasonic Lumix S1H: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 

Panasonic Lumix S1HFocus Magazine over de Panasonic Lumix S1H

‘Filmspecialist’, kopt Focus Magazine boven z’n mooie review van de Panasonic Lumix DC-S1H (novembernummer 2019). En dat is precies wat deze nieuwe fullframer van Panasonic is. Het is de grote en krachtigere broer van de populaire ‘videocamera’s’ GH5 en GH5S. Is dit de beste systeemcamera voor videomakers? vraagt reviewer David Jacobs zich af.

Voer voor professionele filmmakers

De functies en mogelijkheden van deze gespecialiseerde camera liegen er niet om en zullen veel professionele filmmakers doen watertanden. Het is een trend om video’s te schieten met een kleine camera met verwisselbare lens. Panasonic heeft dat begrepen, en trekt de lijn van de GH5/GH5S nu door naar fullframe.

Groter en zwaarder dan de S1 en S1R

De S1H is nog zwaarder en groter dan z’n ‘foto-broers’, de S1 en S1R. Dat komt vooral door ingebouwde ventilatiesystemen, nodig om de sensor te koelen als je in hoge resolutie schiet. Het extra gewicht is het wel waard, want je kunt ook in 6K onbeperkt schieten.

Video in cinemakwaliteit

Bij de S1H draait alles om het schieten van video in cinemakwaliteit. De S1H is de eerste camera voor consumenten die in 6K, 24p 10-bit beelden kan maken. De sensor is nieuw ontwikkeld en heeft de revolutionaire Dual Native-technologie aan boord, die Panasonic ook in haar professionele videocamera’s stopt. Die kan veel beter opnames bij hoge ISO’s schieten.

Beste beeldkwaliteit

Daardoor kun je “in een slecht verlichte feestzaal of bij schemer nog steeds verrassend goede video-opnames maken zonder hinderlijke ruis.” De reviewer schiet ook met de GH5S en de professionele camcorder EVA1, die dezelfde technologie gebruiken. Zijn conclusie: “De S1H [biedt] de hoogst mogelijke bruikbare lichtgevoeligheid en de beste beeldkwaliteit in de geschiedenis van de Lumix-camera’s.”

Indrukwekkend scherm en zoeker

Het nieuwe ontwikkelde kantelbare 3.2 inch scherm is een stuk helderder, veelzijdiger en duurzamer dan dat op de S1 en de S1R. Ook over de bevestiging ervan is goed nagedacht: je kunt hem nog steeds alle kanten op kantelen, ook als er een kabel of microfoon is ingeplugd. Ook de elektronische zoeker maakt indruk op de reviewer.

Immens dynamisch bereik

De S1H heeft V-Log en V-Gamut in huis die een immens dynamisch bereik van 14+ stops bieden, wat vergelijkbaar is met de professionele Panasonic Cinema VariCam en de GH5S. Daarmee kun je dus zowel extreem lichte als extreem donkere delen in één scene registreren. De tinten kun je in de nabewerking geheel aanpassen aan je smaak.

Beste upgrade van een GH5(S)

De beeldkwaliteit is dus zeer goed, ook bij hoge gevoeligheden. De autofocus is net wat minder goed dan de beeldkwaliteit. Voor veel videomakers zal de prijs het struikelblok zijn. “Wel durf ik te zeggen dat dit de beste upgrade is die je kunt doen van een GH5 of GH5S naar een fullframe variant.” Overweeg je deze camera, haal dan deze Focus in huis en lees het hele review. Focus geeft een score van 8.1, met een 9 voor de beeldkwaliteit.

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S1HDPReview over de Panasonic Lumix S1H

Dat DPReview de Panasonic S1H zeer serieus neemt, blijkt wel uit de reviewers die ze op deze hybride systeemcamera hebben gezet: Richard Butler, Jordan Drake en Dale Baskin. Drie reviewers, dat doet Dpreview alleen bij de echt belangrijke camera’s. Houdt de S1H stand?

Meest capabele videocamera ooit

De S1H is verreweg de meest capabele videocamera die de reviewers ooit hebben getest. Punt. Geen toeval dat Netflix hem heeft goedgekeurd om 4K-beelden te schieten. Het is eigenlijk een fullframe GH-camera met aan boord veel specialistische tools uit die camera-serie. Dankzij de grotere sensor dan de GH’s is de beeldkwaliteit hoger, vooral in omstandigheden waar je met geringe scherptediepte kunt schieten.

Rolling shutter

Het rolling shutter-effect is aanwezig, afhankelijk van de modus waarin je schiet. In fullframe modus is hij meer aanwezig, dus daar moet je rekening mee houden. In Super35-modus is hij op dit punt veel beter. Maar hier is de Panasonic GH5S in het voordeel, aldus de reviewers.

Mindere autofocus

Grootste beperking van de S1H: de autofocusprestaties. Die kan wat heen en weer schieten om focus te vinden. Schiet je met een krappere scherptediepte, dan heb je meer last van dit effect. Ben je goed in focussen, dan is dit geen punt. Maar de autofocuskwaliteit is niet in lijn met de professionele kwaliteit van de beelden.

Ook heel goed in fotografie

Gebruik je de S1H voor fotografie, dan staat hij op hetzelfde hoge niveau als de Panasonic S1. Met de S1H haal je dus ook een fotocamera in huis van hoog niveau, en ook op dat punt scoort de S1H beter dan andere professionele video-camera’s die veel minder goed zijn in fotografie.

Topcamera: Goud Award

Al met al is de S1H een topcamera, met heel veel professionele kwaliteiten in huis voor het schieten van video’s en foto’s. En vergeleken met soortelijke camera’s is hij klein en voordelig. Het is echt een camera voor ambitieuze filmmakers of productie teams. Een prachtige tool voor het schieten van professionele videobeelden. Eindoordeel: Goud Award met een hoge score van 90%.

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S1HAndere (professionele) reviewers over de Panasonic Lumix S1H

 • Chip Fotomagazine (full review, maartnummer 2020): Panasonic staat bekend om z’n goede systeemcamera’s voor video. Dat geldt voor de microfourthirds-modellen in de GH-serie (GH5S bijvoorbeeld). Die bieden professionele videofuncties, waarbij zaken als kleursubsampling en hoge datasnelheden beschikbaar komen voor een breed publiek. Panasonic is echt de pionier op dit gebied.
  De Panasonic S1H zet dit voort, en is volgens Chip niet minder dan de nieuwe maatstaf voor de videokwaliteit van fullframe camera’s.
  Qua fotografie legt de S1H het af tegen zustermodel Lumix S1. Maar dat is een camera waar het zwaartepunt juist bij de fotografie ligt, niet bij de videografie. De resolutie en de weergave van de fijne details in foto’s scoort zo’n 10-15% minder goed dan bij de S1H. Dus ben je op zoek naar een camera voornamelijk voor fotografie dan is de S1H geen goede keus, en kun je beter uitwijken naar de S1, die ook nog eens veel goedkoper is.
  Om de camera goed te kunnen beoordelen gelden dus andere criteria, die de forse prijs rechtvaardigen: de uitrusting voor filmmakers en de videoprestaties. In dat opzicht is de Lumix S1H “een opgefokte GH5”. En niet alleen vanwege z’n fors grotere body. Want hij heeft op videogebied fantastische basiswaarden, zoals extreem snelle dataverwerking, en vlakke beeldprofielen V-Log en V-Gamut, plus nog een heel pakket aan andere professionele videofeatures.
  Daarbij is de kwaliteit van de video’s boven elke twijfel verheven. Hij haalt met z’n resolutie en detailweergave 10-20% hogere waardes dan de huidige lijstaanvoerder, de Fujifilm X-H1. Verder zijn ook de beeldstabilisatie en autofocus van topklasse. Eindoordeel: het hoge cijfer 1.5 (een 1 is het hoogst haalbare bij Chip).
 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review, aprilnummer 2020): Perfect is ook deze camera niet, aldus de reviewer. Zo laat de autofocus af en toe een steek vallen. Dat is bekend bij het Depth From Defocus-systeem waar Panasonic gebruik van maakt. “Dat is bij filmen een nadeel, al zullen veel filmers dit omzeilen door handmatig scherp te stellen.”
  De beeldstabilisatie is fijn, die zorgt voor soepele en schokvrije beelden. De ergonomie die we ook kennen van de S1 en S1R zorgt voor een prettige bediening. “Misschien nog wel prettiger, want de wat onhandige aan-uitknop is vervangen door een fijner exemplaar.”
  Al met al is de S1H volgens de reviewer “een erg serieuze videocamera die kan wedijveren met professionele en (veel) duurdere alternatieven.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.1.
 • Klantreview op Cameraland.nl: “De camera doet exact wat ze moet doen. Geweldige foto's en videos maken. Na een test op een event waarbij ik de camera 4 uur mocht testen in de 'echte' wereld was ik al verkocht. Toen ik las dat de camera ook nog eens een kleuren opname maakt (V-LOG en 10 bit 422 Codec) die goedgekeurd is door Netflix (ACES color certification) wist ik het zeker. Ik moest er een hebben. Direct mee aan de slag gegaan en naast de video die iedereen natuurlijk geweldig vindt, is het ook een perfecte Full Frame Foto camera.
  Wij schieten 90% mensen en modellen en dat komt er schitterend uit. Zonder scherpte verlies, kleur verlies of iets anders afwijkends. In tegendeel, de huidtonen zijn schitterend, het beeld is mooi zacht en is super eenvoudig te bewerken in zowel Lightroom en Photoshop. Ik had hiervoor een andere kamer met 45mb raws. Dat duurde langer om in te laden, te bewerken en was minder flexibel in post. De video is uiteraard van Netflix kwaliteit.
  Er zijn legio instellingen in HD, 4K en 6K. in de basis zul je de 4K opname mogelijkheden het meest gebruiken. Die schrijft makkelijk weg op de SD card. Het verschil in kwaliteit tussen GOP en ALLi is niet echt zichtbaar. Tenzij je voor Netflix schiet. Dan verwachten ze de volle 422 10 bit basis. Maar ja, dat is voor een paar gebruikers. Voor content makers zoals er zoveel zijn als wij, is het een productie beest dat beide onderdelen Foto en Video zin 1 behuizing perfect voor je vastlegt. En dat is uniek omdat een camera vaak in 1 ding echt heel goed is. In dit geval is het voor mij de eerste echte Hybride camera. En dat scheelt heel veel gezeul met camera's, lenzen en allerlei extra onderdelen.
  De sensor is ook nog eens gestabiliseerd wat opnames uit de hand echt goed te doen maakt. de batterij is sterk en de camera zuinig. Je hoeft dus niet 8 batterijen op een shoot mee te nemen. Nog minder apparatuur mee op locatie. De Snelste SD kaarten zijn betaalbaar (best pittig prijs) maar een stuk betaalbaarder dan andere vormen van geheugen kaarten voor prooi filmcamera's. Ik heb er nog geen studio shoot mee gedaan maar dat zal vast ook geweldig zijn. 4 weken in bezit en 10.000 opnames mee gemaakt en een paar uur video. Wat een genot!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Cinema5d.com (full review): Panasonic is natuurlijk een late instapper in het fullframe-segment. En met de Lumix S1 waren de reviewers niet zo overtuigd dat Panasonic de filmmakers zou kunnen overtuigen om over te stappen van hun Sony’s of andere fullframers.
  Maar met de S1H ligt dat anders. Gezien de ongelofelijke aandacht voor details en de toewijding van Panasonic aan de filmmaker-features die in deze camera zitten, krabben de reviewers zich opnieuw achter de oren. Ze hebben de camera natuurlijk nog niet getest, maar de camera ziet eruit alsof hij de fullframe systeemcamera is met de meeste videospecs op de markt. Er ontbreekt vrijwel niets wat een filmmaker verwacht van een dergelijke camera.
  En dan gaat het om kleine zaken zoals het aanpasbare flipscreen. Maar ook om grotere zaken zoals de zoeker met hoge resolutie en de aanpasbare waveform monitor. En om de echt grote zaken zoals de 6K anamorph filmen en de 4:2:2 10-bit fullframe 400MBit DCI 4K video.
  Panasonic is zeer serieus bezig om een storm te veroorzaken op de markt voor videografische camera’s.
  Dit is de beste fullframe systeemcamera voor het schieten van video. Perfect is hij niet, maar wat is wel perfect? De interne codec-opnameformaten kunnen nog verder verbeterd worden, en variabele ND-filters zou een goede toevoeging zijn. Maar al met al is dit een zeer serieuze tool voor de professional die video’s van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs wil schieten. En belangrijk: Netflix heeft deze camera zojuist goedgekeurd voor z’n producties!
 • Engadget.com (Steve Dent, full review): De Panasonic SH1 heeft dankzij het Netflix-keurmerk de titel ‘beste spiegelloze camera voor video’ verdiend. Je schiet video tot 6K met 10-bits kleuren. De video’s zijn scherp, rijk aan detail en HDR, met veel flexibiliteit voor de bewerking.
  Camera’s die aan de capaciteiten van de SH1 kunnen tippen zijn alleen de Canon C200 Mark II en C300 Mark II. Maar die zitten in een heel andere categorie camera’s en zijn ook een heel stuk duurder. Bovendien hebben beide Canons kleinere aps-c sensoren.
  De ergonomie van de SH1 is uitstekend en ook de mogelijkheden voor video’s schieten bij weinig licht zijn uitstekend. De camera schiet ook uitstekende video’s uit de hand dankzij het vijfassige interne stabilisatiesysteem. Ook kun je met de SH1 uitstekend fotograferen.
  Het enige minpunt is de middelmatige autofocusprestatie, maar voor vloggen en andere soorten opnamen is de autofocus prima. Vergeleken met de concurrentie is de SH1 verder aan de prijs. Eindoordeel: 90/100.
 • Techradar.com (Sharmishta Sarkar, full review): “De goedkoopste, kleinste door Netflix goedgekeurde 6K-videocamera”, zet Techradar boven z’n review. En zo is het maar net. Tot de favoriete videocamera’s van Techradar behoren er drie van Panasonic: de Lumix GH5, GH5S en G9. Maar die verbleken min of meer in vergelijking met de S1H.
  De Lumix S1H doet meer dan een stapje verder en biedt verbluffende prestaties. De 6K-video met 10-bits kleuren biedt beeldkwaliteit die schermesscherp is. En ook de prestaties bij weinig licht zijn uitstekend. En dan heb je nog allerlei kleine features die bijdragen aan deze beste ‘video/foto-camera’ van dit moment.
  Denk aan een koelventilator waarmee je urenlang kunt filmen zonder je zorgen te maken over oververhitting. Aan een indrukwekkende elektronische zoeker. En aan een uitklapbaar achterdisplay. Kortom: Panasonic heeft veel aandacht besteed aan de S1H. En krijgt van Techradar dan ook 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): Panasonic zijn aanzienlijke video-ervaring gebruikt om veel hoogwaardige VariCam-functies aan de Lumix S-reeks toe te voegen. De bedieningselementen, de interface en zeker de hardware van de S1H zijn gebouwd voor video en cinematografie.
  Daarnaast is de Lumix S1H ook nog een zeer bruikbare fotocamera met 24 megapixel op z’n fullframe sensor. Dat is een echte bonus. De S1H vormt een zeer interessante ‘brug’ tussen conventionele systeemcamera's en high-end cinematografie. Vooral voor bestaande Panasonic videografen zal dit een aantrekkelijke camera zijn.
  Voor één doelgroep is er echter slecht nieuws. Hoewel de S1H de kracht heeft om professionele videoproducties te schieten, zijn de grootte, het gewicht en de wat fragmentarische video-autofocus slecht nieuws voor vloggers. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S1HBelangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix S1H

 • 24.2 megapixel sensor
 • Leica L-vatting: vele toplenzen
 • Te gebruiken met Leica TL en SL objectieven
 • Videospecs om van te watertanden: 6K in 24fps, 5.9K in 30fps en 4K in 60fps
 • 6-stops dubbele beeldstabilisatie (body en objectief)
 • Anti-aliasfilter tegen moiré-effecten
 • Dubbele kaartsleuf voor XQD en SD
 • 3-assig kantelbaar 3.2 inch LCD-display
 • Zeer hoge resolutie EVF met 5.76 miljoen pixels
 • Autofocus: snelle Contrast AF met DFD-technologie en 225 contrast detectiepunten
 • Venus Engine processor
 • Dual Native ISO
 • High Resolution Mode voor ultrahoge beeldresoluties
 • Robuuste en ergonomische magnesiumlegering body
 • De S1H is 100% geseald

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic Lumix S1H

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic Lumix S1H. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy