Panasonic Lumix S5 IIX: dé camera voor filmers

De Panasonic Lumix S5 II is al een echte hybride camera: geschikt voor fotografie en video. Maar bij de Panasonic Lumix S5 IIX ligt de nadruk nog een stuk meer op de videokant van de camera. Je schiet bijvoorbeeld 5.8K Apple ProRes die je naar SSD kunt schrijven. En Apple ProRes RAW. Hoe goed is deze ‘videocamera’? “Als ik op zoek was naar een nieuw camerasysteem voor ongeveer $ 2.000, zou ik niet aarzelen om de S5 IIX te pakken.” EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Mijn review van zustermodel S5 II >>

Panasonic Lumix S5 IIXSensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 20-60mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 9 | Video: 6K/30fps / 4K/60fps | Scherm: 3 inch free-angle touchscreen | Gewicht body: 657gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 2.499 euro | Prijs inclusief lens: 2.799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Panasonic Lumix S5 Mark IIX

 • Hoge beeldkwaliteit: gelijkwaardig aan professionele Lumix S1H
 • Nieuw ontwikkelde 24 megapixel fullframe sensor
 • Uitstekende video: 6K met 30fps en 4K met 60fps
 • Levensechte kleuren in video: Real Time LUT
 • Snel en precies scherp: hybride fasedetectie autofocus
 • Professionele video: 5.8K Apple ProRes-opname en Apple ProRes RAW-video-uitvoer

Panasonic Lumix S5 IIXVoor ambitieuze filmers en fotografen

Met het ontwerp van de Lumix S5IIX had Panasonic de meest ambitieuze videografen en fotografen voor ogen. Nóg meer dan zustermodel Lumix S5 II is de Lumix S5 IIX gericht op filmers. Beide camera’s delen de modernste technologie die Panasonic voor deze modellen helemaal nieuw ontwikkeld heeft.

Hybride fasedetectie autofocus

Zo heeft de S5 IIX een nieuw ontwikkelde 24 megapixel fullframe CMOS-sensor en een nieuwe beeldprocessor aan boord, net als z’n zustermodel. De sensor ondersteunt hybride fasedetectie autofocus, een echte primeur voor Lumix-camera's. De nieuwe beeldprocessor maakt superieure beeldkwaliteit en hoge bit-rate videoprestaties mogelijk, die volledig vergelijkbaar zijn met die van de Panasonic Lumic S1H. Die professionele camera is goedgekeurd voor videoproducties door Netflix.

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIXOok bij moeilijk licht

De hybride fasedetectie autofocus is een razendsnel en nauwkeurig systeem, die fasedetectie en contastdetectie combineert. Het systeem meet het beeld in liefst 779 gebieden. Daardoor is het in staat om onderwerpen te detecteren in de moeilijkste lichtomstandigheden, bijvoorbeeld ‘s avonds of bij tegenlicht. Ook voor het volgen van snel bewegende onderwerpen is dit systeem uitermate geschikt.

Geavanceerde videofuncties aan boord

Uniek voor de geavanceerde Lumix S5 IIX: dit model is vooraf geladen met geavanceerde videofuncties die professionele en serieuze filmers in hun praktijk uitstekend kunnen gebruiken. Om er een aantal te noemen: HDMI RAW-videogegevensuitvoer, USB-SSD-opname, ALL-Intra-opname en ProRes-opname. Livestream-functionaliteit is ook standaard en de S5 IIX biedt draadloze IP-streaming, USB-tethering naar smartphones en bedrade IP-streaming.

Panasonic Lumix S5 IIXVerschillen met de Lumix S5 II

De Lumix S5 IIX is geschikt voor 5.8K Apple ProRes-opname naar SSD via HDMI of USB en ALL-Intra-opname. Daarnaast kan de S5 IIX Apple ProRes RAW video-uitvoer naar Atomos ondersteunen. De camera ondersteunt ook bedrade (via een optionele USB-LAN adapter) en draadloze IP-streaming en USB-tethering.

Real Time LUT

Bij het filmen kun je uit verschillende kleurprofielen kiezen, zoals 14+ stop V-log en V-Gamut. Ook biedt de Lumix S5 IIX een Real Time LUT-functie, waardoor je direct in de camera perfecte kleurcorrecties kunt toepassen. Voor professionele filmers zijn functies toegevoegd als Waveform Monitor, Vector Scope, Zebra Pattern, System Frequency (24.00Hz) en Synchro Scan.

Panasonic Lumix S5 IIXHeldere audio

Ook belangrijk voor serieuze filmers: met de ingebouwde of een externe microfoon neem je heldere en realistische 48kHz/24-bit audio op. Opname in hoge resolutie van 96kHz/24-bit is mogelijk door het gebruik van externe en XLR-microfoons.

Ook professionele fotografie

De Panasonic Lumix S5 IIX is zowel goed in video als in fotografie. Zo profiteren actiefotografen van z’n snelheid: hij heeft high-speed burst shooting aan boord, met tot 9fps met de mechanische sluiter en 30fps met de elektronische sluiter. Daarnaast beschik je over een 96 megapixel High Resolution Mode (JPEG/RAW) en Dual Native ISO-gevoeligheid, die ruis minimaliseert en een maximale ISO van 51200 (uitbreidbaar tot 204800) mogelijk maakt.

Panasonic Lumix S5 IIXActieve beeldstabilisatie

De beeldstabilisatie van de S5 Mark IIX is ook flink verbeterd, waardoor je langer stabiele shots uit de hand maakt. De actieve beeldstabilisatie (Active I.S.) komt van pas bij uitdagende condities, zoals in de schemering, bij gebruik van een supertelelens of als je filmt tijdens het lopen. De actieve beeldstabilisatie zorgt ook voor zeer stabiele video’s door optimalisatie van horizontale, verticale en rotatie-correctie. Active I.S. maakt tot wel 200% compensatie mogelijk in vergelijking met conventionele stabilisatie.

Zeer gebruiksvriendelijk

De Lumix S5 Mark II is ook een gebruiksvriendelijke camera. De gebruiksvriendelijkheid is verder verbeterd dankzij de nieuwe, eenvoudig te bedienen 8-weg joystick, het uitgebreide draaiwiel, het 3 inch free-angle touchscreen en de grote OLED zoeker met 3.680.000 pixels.

Weerbestendig en fraai ontwerp

Daarbij is deze fullframer een lichtgewicht, maar hij is toch robuust en weerbestendig ontworpen. Dat het een professional is blijkt ook uit de twee SD UHS-II geheugenkaartsleuven. Bovendien is dit de eerste Lumix-camera met een verfijnd en onopvallend volledig zwart ontwerp.

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Panasonic Lumix S5 IIX

De Panasonic Lumix S5 IIX heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Beste videocamera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Panasonic actie van Cameranu.nlTot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X!

Ontvang tijdelijk tot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X systeemcamera. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024, dus sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic Lumix S5 IIX

De Panasonic Lumix S5 IIX: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 

Panasonic Lumix S5 IIXChip Fotomagazine over de Panasonic Lumix S5 IIX

De Panasonic Lumix S5 IIX is vrijwel identiek aan de Panasonic Lumix S5 II, die Chip eerder besprak. En daarom scoort hij op beeldkwaliteit, functies en snelheid nagenoeg identiek. Maar hoe scoort hij met z’n extra specs en z’n bestaansreden: video?

Reflecties voorkomen

Z’n uiterlijk is vrijwel identiek aan z’n zustermodel, met één verschil: hij is discreet in matzwart uitgevoerd. En dat is volgens de reviewer niet alleen een design-aspect: het voorkomt reflecties van de camerabody in het onderwerp. Alles voor de ultieme beeldkwaliteit.

Belangrijkste verschillen: video

De belangrijkste verschillen zitten in het videosegment. Ze kunnen weliswaar beide 6K/30p en 4K/60p schieten, maar de S5 IIX biedt daarbij allerlei extra’s. Zo kun je interne C4K-video schieten met 400 tot maximaal 600 Mbps én je kunt er een externe SSD bij aansluiten via USB-C. Daarmee kun je zelfs C4K-video maken met maximaal 800 Mbps. Ook ondersteunt hij RAW-uitvoer van formaten als Apple Pro Res en Blackmagic RAW via HDMI.

Eindoordeel: 94/100

Daarmee biedt de S5 IIX veel handvatten voor professionele videograven en is het “een zeer goede systeemcamera met focus op video”. Eindoordeel: 94/100.

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 IIXAndere (professionele) reviewers over de Panasonic Lumix S5 IIX

Bekijk hieronder wat andere (professionele) reviewers van de Panasonic Lumix S5 IIX vinden!

 • Engadget.com (Steve Dent, full review): Eerder had Steve al geschreven dat de grootste concurrent van de Lumix S5 II de X-versie van die camera zou zijn, en na z’n uitvoerige testen van de S5 IIX is hij daar nu zeker van. “Simpel gezegd, dit is een bijna professionele camera van $ 2.200 met de beeldkwaliteit en de meeste functies die een contentmaker nodig heeft.”
  De nieuwe autofocus is volgens Steve goed, al haalt hij niet helemaal het niveau van de Sony A7 IV. Ook ontbreekt het aan fullframe 4K 60p-video, zoals de Canon EOS R6 II biedt. “Maar deze Panasonic is veel beter voor video dan die beide modellen, dankzij de ProRes en andere functies die in geen van beide rivaliserende modellen te vinden zijn.” Ook is de autofocus net zo goed of beter dan die van vergelijkbare geprijsde Nikon- en Fujifilm-camera’s.
  Steve: “Alles bij elkaar genomen, als ik op zoek was naar een nieuw camerasysteem voor ongeveer $ 2.000, zou ik niet aarzelen om de S5 IIX te pakken.” Eindoordeel: 92/100.
 • Digitalcameraworld.com (Jon Devo, full review): De directe concurrent van de Lumix S5 IIX komt uit eigen stal: de Lumix S5 II. De meer gespecialiseerde S5 IIX staat volgens Jon voor fundamentele uitdagingen vanuit het perspectief van de consument. Biedt het genoeg waar voor je geld om makers te verleiden een beetje extra uit te geven?
  Jon: “De extra functies, zoals SSD-opname, HDMI RAW-uitvoer, ALL-I-compressie, Apple ProRes en streamingfunctionaliteit maken van de S5 IIX een aantrekkelijke camera. Zeker als het geheel zwarte design je aanspreekt. Natuurlijk kun je met de S5II RAW-opnamen maken via een betaalde softwareontgrendeling, maar voor vrijwel hetzelfde geld biedt de S5 IIX, als je eenmaal voor de update hebt betaald, nog steeds meer.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Tomsguide.com (Peter Wolinski, full review): Volgens Peter valt er heel weinig negatiefs te zeggen over de Lumix S5 IIX. “Het is een fantastische camera, die uitblinkt in het doen waarvoor hij is ontworpen, en in het behagen van de doelgroep voor wie hij is ontworpen.”
  De S5 IIX is geweldig voor foto's, maar het is geen op fotografie gerichte camera, schrijft Peter. De videospecificaties zijn “ernstig overdreven” voor iedereen die voornamelijk foto's maakt. Voor enthousiaste fotografen raadt Peter eerder de goedkopere Fujifilm X-T5 aan.
  En de professionele fotograaf die zich ook bezighoudt met mooi geproduceerde video, vindt meer van z’n gading bij de Canon EOS R6 Mark II of de Sony A7 IV. “Beide camera's kunnen 4K-video opnemen en hebben beter ontwikkelde autofocussystemen waar fotografen echt profijt van zullen hebben.”
  Ook voor vloggers is de S5 IIX overdreven: zij hebben de professionele specificaties niet nodig en kunnen beter kiezen voor de Canon EOS R50 of de Fujifilm X-S20.
  Maar voor de serieuze videomaker die professionele online content opneemt of films maakt, biedt de S5 IIX “een ongelooflijk aantrekkelijk pakket” voor het geld. Peter: “De foto's en video zien er prachtig uit en er is een grote verscheidenheid aan opnameopties beschikbaar die je ongelooflijke flexibiliteit en serieuze prestaties bieden.”
  Kortom: “De Lumix S5 IIX is een serieuze tool voor het maken van video's, die hybride fotografen enorme videospecificaties biedt voor het geld.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Panasonic Lumix S5 IIXVideomaker.com (Nicole LaJeunesse, full review): De Panasonic S5 IIX is volgens Nicol een zeer capabele camera die professionele filmische videobeelden levert. “Met de mogelijkheid om video's op te nemen tot een resolutie van 6K met 30 frames per seconde, ondersteunt de S5 IIX Apple ProRes-opname met de optie om rechtstreeks op een externe SSD op te nemen. Een ander sterk punt is de 5-assige sensorstabilisatie, die tot 6,5 stops compensatie tegen trillingen biedt.”
  Toch heeft ook deze camera zwakke punten waarmee je rekening moet houden. Zo mist hij een CF Express-sleuf. Een beperking die van invloed kan zijn op de efficiëntie en workflow van de camera bij grote hoeveelheden data. “Bovendien houden we van het uitklapbare scherm van de camera, maar dat wordt belemmerd door de HDMI- of USB-kabels bij het gebruik van die poorten.”
  Al met al overvleugelen de sterke punten van de S5 IIX die paar zwakkere punten, schrijft Nicole. “Het is een aantrekkelijke keuze voor videografen die op zoek zijn naar professionele mogelijkheden.”
 • Livescience.com (James Artaius, full review): De S5 IIX belooft veel, en gelukkig: hij maakt volgens James alle beloften waar. Inclusief het allerbelangrijkste voor een videogerichte camera: onbeperkte video-opname bij elke resolutie. “Dankzij het actieve koelsysteem raakt de S5 IIX niet oververhit, zelfs niet bij het uitpompen van 6K-video – in tegenstelling tot bijna elke andere beschikbare spiegelloze camera.”
  De autofocus is ook een openbaring, schrijft James. “De op contrast gebaseerde achilleshiel is eindelijk verholpen. Opnieuw is de autofocus niet helemaal vergelijkbaar met de Canons en Sony’s van deze wereld, maar het verschil is dag en nacht vergeleken met eerdere Panasonics.”
  De autofocus presteert goed bij lastig licht. Maar het is volgens James nog beter: “Dankzij de dubbele native ISO kan de camera ongelooflijk zuivere en scherpe bestanden vastleggen, zelfs in omgevingen met weinig licht. Met een dynamisch bereik van 14 stops is het een fluitje van een cent om je video in de nabewerking te beoordelen of een Real-Time LUT uit de bestaande bibliotheek te kiezen om een ‘look’ te creëren terwijl je je beeldmateriaal vastlegt.”
  Dankzij de uitstekende 6.5 stops beeldstabilisatie schiet je zonder statief foto's en video's bij weinig licht. “Deze beeldstabilisatie is absoluut een van de beste in de branche voor een fullframe camera.” Er is maar één echt nadeel van de S5 IIX: de batterijduur is teleurstellend.
  Kortom: “De Panasonic Lumix S5 IIX zet nieuwe normen voor videogerichte spiegelloze camera's. En het is tevens een echte krachtpatser op fotografiegebied.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com (Richard Butler, initial review): Naast de S5 Mark II brengt Panasonic ook de S5 Mark IIX op de markt. Deze camera kent een aantal toevoegingen aan de S5 Mark II. Die toevoegingen zijn weliswaar klein, maar ze zorgen er volgens Richard voor dat de S5 IIX veel meer opvalt dan het prijsverschil van €300 zou kunnen doen vermoeden, zo schrijft Richard.
  De ventilator belooft al een betrouwbaarder video-opnameapparaat dan al zijn rivalen, maar de reeks opname-opties van de S5 IIX steekt hem boven de concurrentie uit, aldus Richard. “Het is niet de enige die Raw-uitvoer aanbiedt op All-I-opname, maar geen enkele andere fullframer biedt ProRes-opname, noch de optie voor SSD-uitvoer in deze klasse. Door elk van deze mogelijkheden ziet de S5 IIX eruit als een veel flexibelere productietool, ondanks een concurrerende prijs.”
 • Photographytalk.com (full review): “Als je een hybride contentmaker bent die meer richting video neigt, zul je in 2024 moeilijk een betere camera kunnen vinden dan de Panasonic Lumix S5 IIX. En als je het gunstige prijskaartje meetelt, is er niets beters!”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Ik heb mijn Sony FX3 ingeruild voor een set van deze camera's. Hij ziet er mooi uit (mooi zwart is niet lelijk) en heeft veel functies waar gebruikers van andere merken op zitten te wachten. ProRes rechtstreeks op een SSD is mijn nieuwe manier van werken, in plaats van met een Ninja Recorder. De Open Gate functie werkt goed om het later nog te kunnen herkaderen. Maar functies als Cinema 4K, Waveforms in beeld, een 180 graden shutter angle en meer, maken dit de ultieme kleine videocamera.
  En ja, de L-mount is wat beperkt in lenskeuze. Maar ik heb liever een beperkte keuze uit goede lenzen, dan een overweldigende keuze uit 150 lenzen, als ik er toch maar 3 gebruik.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Uitstekende camera; zeer geschikt voor professionele video-opnamen. Ik heb de DC S5 M2X uitgebreid getest. Camera is degelijk gebouwd en gemakkelijk te bedienen. Prima 'auto' settings; uitgebreide mogelijkheden voor 'gevorderden'. Goede foto-kwaliteit en uitstekende video-kwaliteit. Aanrader, ook voor vloggers en pro's!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • The Hybrid Shooter (video-review): Een zeer aantrekkelijke camera voor filmmakers die op zoek zijn naar een echt werkpaard voor hun videowerk. Dat is volgens The Hybrid Shooter de S5 IIX in een notendop, zo blijkt uit zijn fraaie video-review.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.
 • Ordinary Filmmaker (video-review): Een mooie preview op YouTube van de Panasonic Lumix S5 IIX komt van de Ordinary Filmmaker. Hij kijkt of de S5 IIX de investering waard is en deelt zijn gedachten hierover.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 IIXBelangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix S5 IIX

 • Hoge beeldkwaliteit: gelijkwaardig aan professionele Lumix S1H
 • Nieuw ontwikkelde 24 megapixel fullframe sensor
 • Hoge videokwaliteit: 6K met 30fps en 4K met 60fps
 • Professionele video: 5.8K Apple ProRes-opname
 • Professionele video: Apple ProRes RAW-video-uitvoer
 • IP-streaming: bedraad en draadloos
 • Professioneel: USB-tethering
 • Levensechte kleuren in video: Real Time LUT
 • Snel en precies scherp: hybride fasedetectie autofocus
 • Licht en donker: ruim 14 stops dynamisch bereik
 • Trillingsvrije beelden: Active I.S. beeldstabilisatie
 • Uit alle hoeken: 3 inch free-angle touchscreen
 • Scherpe en heldere zoeker: OLED Live View Finder met 3.680.00 pixels
 • Goed gebouwd: robuust en weerbestendig ontwerp

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

 

The Hybrid Shooter over de Panasonic Lumix S5 IIX

Bekijk een uitvoerige YouTube-review van de Panasonic Lumix S5 IIX door The Hybrid Shooter (15:46 minuten). De S5 IIX is volgens hem een zeer aantrekkelijke camera voor filmmakers die op zoek zijn naar een echt werkpaard voor hun videowerk. Kijken!

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

 

Ordinary Filmmaker over de Panasonic Lumix S5 IIX

Bekijk een mooie YouTube-preview van de Panasonic Lumix S5 IIX door Ordinary Filmmaker (11:27 minuten). Hij kijkt of de S5 IIX de investering waard is.

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S5 IIX op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>
Panasonic Lumix S 26mm f/8.0Leica LJaPancake23980/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste fullframe camera's voor beginners

Ben je benieuwd wat de beste fullframe instap systeemcamera's zijn? Bekijk de vier beste fullframers voor beginners, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste instap fullframers >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy