Panasonic Lumix S1: perfecte allround fullframe systeemcamera

Drie topmerken slaan de handen ineen voor de Panasonic Lumix S1-serie: Leica, Sigma en Panasonic. De Lumix S1 is de fullframe allroundcamera uit deze serie (de andere is de hoge resolutie-camera Lumix S1R). Diamant Award van Zoom.nl! “Bijzonder goede camera met overtuigende bouw- en beeldkwaliteit.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix S1 Sensor: fullframe | Objectief: 24-100mm f/4 | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K 60p | Scherm: 3-assig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 899gr | Release datum: eind maart 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.949 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Amazon.nl

Klantreviews op Amazon.nl >>

Panasonics nieuwe fullframe systeemcamera’s

De fullframe systeemcamera’s buitelen de laatste tijd over elkaar heen. Na de oorverdovende introducties van Nikon (Z6 en Z7) en Canon (EOS R en EOS RP) komt Panasonic nu met een compleet nieuwe lijn van fullframe systeemcamera’s. De eerste twee werden gepresenteerd op Photokina 2018. Deze Panasonic Lumix S1 is een allround camera, zeer geschikt voor video. Z’n broer, de Lumix S1R, heeft een zeer hoge resolutie van 47 megapixel.

Mijn review van de Lumix S1R >>

Panasonic Lumix S1 Highlights van de Panasonic Lumix S1

 • 24 megapixel fullframe sensor
 • Leica L-vatting
 • 4K 60fps video
 • Dubbele beeldstabilisatie (body + objectief)
 • Volledig stof- en sproeiwaterdicht
 • Snelle Contrast AF met DFD technologie
 • Zeer hoge resolutie elektronische zoeker
 • Robuuste en ergonomische body

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

Kracht van samenwerking: Leica, Sigma & Panasonic

De Panasonic Lumix S1 systeemcamera is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen drie topmerken: Leica, Sigma en Panasonic. De Lumix S1 heeft een 24 megapixel sensor aan boord en gebruikt de veelzijdige Leica L-mount. Dit is de eerste fullframe systeemcamera waarmee je 4K-video’s kunt schieten met 60 beelden per seconde.

Leica L-mount: veelzijdige vatting

Dankzij de intensieve samenwerking met het beroemde merk Leica is gekozen voor de veelzijdige Leica L-mount. Hierdoor is de S1-serie direct compatibel met een hele serie hoogwaardige Leica SL en TL objectieven.

Nieuwe lenzen voor Panasonic S-camera’s

Daarnaast heeft Panasonic zelf liefst 10 objectieven op de rol staan, waaronder die uit de nieuwe PRO-serie: de PRO 50mm f/1.4, de PRO 24-105mm f/4.0 en de PRO 70-200mm f/4.0. Dankzij de samenwerking met Sigma komt ook een breed aanbod aan Sigma-objectieven beschikbaar komen voor de Lumix S-serie. Onderaan deze pagina staan alle beschikbare S-lenzen voor je op een rij.

Panasonic Lumix S1Technologische hoogstandjes

De Panasonic Lumix S1 beschikt een paar mooie technologische hoogstandjes onder de motorkap. Zo heeft de body ingebouwde beeldstabilisatie; dat wordt gecombineerd met stabilisatie van het objectief. Resultaat: waanzinnig scherpe beelden.

Ultrasnelle autofocus

De ultrasnelle contrastdetectie-autofocus is uitgerust met Panasonics DFD (depth from defocus) technologie. De krachtige Venus Engine geeft nog meer vermogen en snelheid aan de Lumix S1. Hierdoor stelt de S1 scherp in slechts 0.08 seconden. De intelligente autofocus herkent en volgt je onderwerp accuraat. Resultaat: altijd loeischerpe beelden.

4K en 6K(!) Photo

Voor snelbewegende onderwerpen draait de S1 sowieso zijn hand niet om. In enkelvoudige autofocus (AF-S) fotografeer je met 9 beelden per seconde en met continue autofocus (AF-C) tot 6 beelden per seconde. Daarnaast kun je in de 6K Photo modus 18 megapixel burstopnames maken bij 30 beelden per seconde. In de 4K Photo modus zelfs tot 60 beelden per seconde in een resolutie van 8 megapixels.

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

Snel & scherp

Hoe scherp wil je het hebben? De elektronische zoeker van de Lumix S1 heeft de hoogste resolutie ter wereld onder fullframe systeemcamera’s. Het OLED-scherm met 5.76 miljoen pixels benadert de resolutie van het menselijk oog. Daarnaast heeft de Panasonic de allersnelste high speed flitssynchronisatie tot zijn beschikking. Achterop zit een high end 3-assig kantelbaar LCD-touchscreen.

Gloednieuwe functie 1: HLG Photo

Panasonic heeft ook twee gloednieuwe functies onthuld. De eerste luistert naar de naam HLG Photo. Hiermee schiet je foto’s met een groot dynamisch bereik. Zo is in een foto met felle hooglichten en donkere schaduwen een indrukwekkende, exacte kleurweergave mogelijk. Die komt nauwkeurig overeen met het menselijk oog.

Indruk maken met levendige beelden

Die levendige beelden kun je via een HDMI-kabel weergeven op de nieuwste HLG-compatibele 4K OLED-televisie van Panasonic of op andere apparaten die compatibel zijn met HLG. Ideaal voor fotografen die indruk willen maken met hun fotopresentaties.

Gloednieuwe functie 2: High Resolution

Een tweede nieuwe functie is de modus High Resolution. Die is perfect voor het maken van foto’s van landschappen of kunstvoorwerpen met superfijne details. Deze modus maakt automatisch 8 opnames achter elkaar, terwijl de sensor steeds een halve pixel verplaatst. Vervolgens voegt de nieuwe Venus Engine de beelden razendsnel samen tot één foto met ongekend hoge resolutie: 96 megapixel!

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

Allerfijnste details

In die foto zie je de allerfijnste details terug. Natuurgetrouw weergegeven en vastgelegd als een prachtig en uiterst realistisch beeld. Zelfs als er bewegende onderwerpen in beeld zijn, heeft de Lumix S opties om bewegingsonscherpte te onderdrukken. Daardoor kun je deze modus ook in die situaties gebruiken.

4K 60fps video

Behalve geweldige foto’s kun je met de Lumix S1 ook de prachtigste video’s schieten in 4K met een framerate van maar liefst 60fps, geëncodeerd in 8-bits 4:2:0. In de High Speed Video modus maak je tot 2x slow motions in 4K bij 60fps en tot 6x slow motion in Full HD bij 180fps. De S1 is dus ook een video-topper.

Dubbele kaartsleuf

Zoals alle fullframe systeemcamera’s voor profs heeft ook de Lumix S1 twee kaartsleuven aan boord: één voor SD-kaarten en één voor XQD-kaarten. Het nieuwe XQD-formaat kan hoge snelheden aan en is perfect geschikt voor high burst-fotografie en videografie.

Duurzaam & sterk

De body van de S1R is robuust en sterk. Door de volledige sealing is de camera stof- en sproeiwaterdicht. De camera is ook bij extreme kou tot wel -40°C te gebruiken. De ergonomie is uitstekend met een perfecte grip en optimaal geplaatste functieknoppen.

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic Lumix S1

De Panasonic Lumix S1: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen!

 

Panasonic Lumix S1Fototijdschrift Zoom.nl over de Panasonic Lumix S1

“Overtuigende bouw- en beeldkwaliteit”, kopt fototijdschrift Zoom.nl in het aprilnummer 2019. In deze gouden tijden van de fullframe systeemcamera’s gaat ook Panasonic de strijd aan met Sony, Nikon en Canon. Met liefst 2 modellen: de S1 en S1R. Hoe goed is de Lumix S1?

Tactiek van Sony en Nikon

Panasonic volgt met de 2 modellen de tactiek van Sony en Nikon, die ook met een allrounder en een ‘resolutiemonster’ op de markt zijn. De S1 is de allrounder met 24 megapixel op de sensor, ingebouwde beeldstabilisatie en uitgebreide videomogelijkheden.

Samenwerking met Leica en Sigma

Belangrijk is dat Panasonic de samenwerking is aangegaan met Leica en Sigma. En voor beide camera’s de Leica L-vatting hanteert. Daardoor passen lenzen met die vatting direct op de Panasonic. Later komen zowel Panasonic en Sigma nog met een reeks nieuwe lenzen, speciaal ontwikkeld voor de fullframers van Panasonic.

Geen kleine camera

Wat volgens de reviewer direct opvalt: Panasonic heeft niet voor compact gekozen. De S1 heeft dezelfde maat als professionele spiegelreflexen. Met een uitstekende bouwkwaliteit. “De camera voelt ontzettend goed aan: degelijk, gemaakt met mooie en stevige materialen.”

Overtuigende video en autofocus

De camera is gericht op de professional die fotografeert én filmt. Dat zie je terug in de uitstekende videospecs. Ook de autofocus met Panasonics eigen beproefde Depth From Defocus-techniek werkt in de praktijk overtuigend.

Indrukwekkende beeldkwaliteit

En dan natuurlijk de beeldkwaliteit van de Lumix S1. Die is volgens de reviewer indrukwekkend. “De keuze voor een grotere sensor wordt beloond. De beelden zijn prachtig gedetailleerd. Ook valt nog veel informatie uit donkere en lichte beeldpartijen te halen. Het dynamisch bereik is dus mooi groot.” Daarmee is de S1 aantrekkelijk voor professionals, aldus Zoom.nl.

Diamant Award

Kortom: de S1 is een “bijzonder goede camera” met overtuigende bouw- en beeldkwaliteit. Groot voordeel is ook de alliantie met Leica en Sigma. Die zorgt in de toekomst voor een hele partij mooie lenzen. Eindoordeel: de Diamant Award met het hoge cijfer 8.6.

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S1DPReview over de Panasonic Lumix S1

De Panasonic S1 is een van de meest capabele en best gebouwde hybride foto/video-camera’s in zijn klasse, aldus de liefst 4 topreviewers van DPReview: Dan Bracaglia, Richard Butler, Jeff Keller en Carey Rose. De beeldkwaliteit is excellent en de oversampled 4K-video-beelden zijn indrukwekkend.

Autofocussysteem minder bij bewegende beelden

Het ‘Depth from Defocus autofocussysteem is wel iets minder betrouwbaar dan het systeem van de concurrentie, zeker als je bewegende onderwerpen fotografeert. Ook leidt de zoeker-ervaring af als je continu-autofocus gebruikt. Dit soort tekortkomingen worden uitvergroot omdat de concurrentie moordend is.

Zeer professioneel gebouwd

De S1 en z’n hoge resolutie-broer S1R zijn de meest professioneel gebouwde fullframe systeemcamera’s op de markt. Ze zijn ook de grootste en zwaarste. Resultaat is een camera met een grote, comfortabele grip en uitvoerige directe bedieningselementen. Vergelijk je de bouwkwaliteit met sommige concurrenten, dan voelen die opeens wat ieletjes. De S1 voelt en bedient eerder als een high-end DSLR dan als een systeemcamera. En dat is een compliment!

Uitstekende jpegs én raw-bestanden

De EVF is groot en behoort tot de beste op de markt. De jpeg-profielen van Panasonic zijn de laatste jaren zeer sterk verbeterd en dat zie je terug. De jpegs van de S1 hebben een plezierige kleur, goede verscherping en intelligente ruisonderdrukking. Ook de raw-beeldkwaliteit is excellent, met een hoog niveau van details en uitstekende ruisprestaties bij hoge ISO-waarden. De High Res-mode (96MP) verhoogt niet alleen de resolutie, maar verbetert ook de ruisprestaties.

Goed nieuws voor videografen

Voor videofilmers heeft de S1 zeer veel aantrekkelijks in huis. De oversampled 4K/30p video-kwaliteit (volledige sensor) is indrukwekkend en de 4K/60p video (met aps-c crop) ziet er ook goed uit. Ook de Full HD-beelden tot 180 fps zorgen voor uitstekende slowmotion beelden op 50p of 60p. Daarnaast heeft hij allerlei specs aan boord die juist videomakers zullen aanspreken.

Continu autofocus ligt achter

Het autofocussysteem van de S1 ligt iets achter bij de beste camera’s in deze klasse in termen van focusnauwkeurigheid en ‘hit-rate’. Maar bij het volgen van bewegende beelden in AF-C ligt de camera achter bij de concurrentie: het is bijna onmogelijk om te weten of je onderwerp in focus is als je de zoeker gebruikt. Misschien schiet je wel allemaal treffers, maar dit kun je pas achteraf zien. En zulk gedrag wil je natuurlijk niet bij een camera met professionele aspiraties.

Geweldige prestatie

Al met al is de Panasonic DC-S1 een aantrekkelijke camera die heel veel te bieden heeft, als de grootte/zwaarte en het prijskaartje geen bezwaren voor je zijn. Landschapsfotografen hebben voordeel bij de High Res-modus, bruidsfotografen zullen de bouwkwaliteit waarderen, en het gemak waarmee je van fotografie op video overschakelt. Videografen kunnen prachtige beelden schieten. Een perfecte camera is het niet, maar de allereerste fullframe systeemcamera van Panasonic is een geweldige eerste prestatie, die voor vele fotografie/video-genres inzetbaar is.

Silver Award met 88%

Eindoordeel: Silver Award met een score van 88%. Ter vergelijking: de Nikon Z6 en de Sony A7 III scoorden beide 89%; de Nikon kreeg daar een Silver Award voor en de Sony een Goud Award. Nog een concurrent is natuurlijk de Canon EOS R, maar die scoorde slechts 79% (en geen Award).

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S1Andere (professionele) reviewers over de Panasonic Lumix S1

 • Digitaltrends.com (Daven Mathies, full review): Panasonic neemt grote risico’s met z’n Lumix X-serie. Niet alleen zet de firma voor het eerst de stap in de wereld van fullframe. Maar sterker: Panasonic doet dit met camera’s die de conventionele wijsheid over hoe een systeemcamera hoort te zijn volledig overboord gooien.
  Deze S1 is groot, zwaar en... hij is geweldig. Of Panasonic professionals over de streep kan trekken om hun Canon, Nikon of Sony te verlaten en te kiezen voor de S1 zullen we moeten zien. Maar de Lumix S1 is zeker klaar voor de uitdaging.
  De S1 is niet perfect. De autofocus geeft soms fouten, en dat is reden voor zorg. De zachtheid en het moiré in slomo video maakt deze feature misschien wel niet goed bruikbaar. Bij een camera met dit prijskaartje verwacht je dat niet.
  Maar afgezien daarvan: kijk je naar zowel de beeldkwaliteit als de features, dan blijft de S1 de meest indrukwekkende camera die de reviewer ooit heeft gezien. En hij zal alleen maar beter worden. Sigma heeft recent aangekondigd dat het 11 van z’n high-end Art-lenzen in L-mount gaat uitbrengen. En ook Leica maakt al verschillende eersteklas lenzen (die weliswaar zeer prijzig zijn). Dit zal een acceleratie aan de S-serie geven die Canon en Nikon simpelweg niet kunnen bijhouden. Eindoordeel voor de Lumix S1: 9/10.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Op papier ziet de Panasonic Lumix S1 er geweldig uit. En hoewel je wel aan de camera moet wennen, maakt hij de hoge verwachtingen ook waar. Hij ligt erg lekker in de hand, met een goede, solide constructie, een flink grip en heel veel knoppen en wielen die aan je voorkeuren zijn aan te passen om zo de belangrijkste features snel beschikbaar te maken.
  De onovertroffen elektronische zoeker met hoge resolutie en het kantelbare touchscreen verzekeren je er ook van dat je de scenes die je wilt vastleggen uitstekend in beeld houdt. Het scherm is naar 2 kanten kantelbaar, maar niet vari-angle, waar de reviewer een voorkeur voor zou hebben. Maar ze kan leven met het dual-tilt mechanisme, en bovendien is het scherm van uitstekende kwaliteit.
  Aan het hoofdmenu moest de reviewer wat wennen, omdat het op verschillende punten anders werkt dan de menu’s die gebruikelijk zijn bij de concurrenten. Maar dit ‘issue’ slijt, en je raakt eraan gewend.
  De autofocus-tracking opties blijft wel wat achter bij wat bijvoorbeeld Sony te bieden heeft. Maar het is goed genoeg voor de meeste onderwerpen. Je kunt ervan verzekerd zijn dat je met een hele serie scherpe beelden van hoge kwaliteit thuiskomt als je een dagje gaat fotograferen. En schiet je stilstaande onderwerpen, dan heb je nog de excellente High Resolution modus tot je beschikking.
  Dus hoewel de S1 de reviewer niet op slag verliefd maakte, ging ze na een paar weken toch nog heel veel van deze camera houden. De bedienings-lay-out is prettiger dan bijvoorbeeld die van de Canon EOS R, de camera heeft een lange lijst geweldige features, en het belangrijkste: de foto’s en video’s zijn geweldig. Eindoordeel: 90/100.
 • Techradar.com (Matt Golowczynski, full review): In veel opzichten is dit een veel competentere ‘eerste generatie-camera’ dan de reviewers hadden verwacht. Zo strijkt hij direct met de eer om de meest levensechte elektronische zoeker te hebben van alle camera’s op de markt, samen met z’n tweelingbroer de Lumix S1R.
  De bouwkwaliteit is extreem goed en de buffer heeft een verrassend grote capaciteit. Verder is de beeldstabilisatie erg capabel. Ook is er genoeg om van te houden op het gebied van beeldkwaliteit van foto’s en video. De sensor is overduidelijk erg degelijk. En het is wel een ‘eerste generatie-model’, maar hij staat op de schouders van de Panasonic G-serie modellen. Toch een goede prestatie dat de fullframe-serie gelijk zo stevig in z’n schoenen staat.
  Minder punt is het autofocussysteem, dat een beetje achterloopt bij de concurrentie. Dat komt vooral naar voren bij het schieten van video bij weinig licht. Verder is de S1 soms wat onhandig te bedienen, nogal groot en zwaar. Het menusysteem voelt soms ook een beetje overladen met features, waardoor de navigatie lastiger is dan nodig is.
  Toch, als de S1 iets bewijst, is het dat Panasonic heel serieus is in z’n poging z’n fullframe concurrenten een slag toe te brengen. Als je in staat bent om vanuit het niets zo’n sterk model op de markt te zetten, dan zijn de reviewers erg benieuwd waartoe Panasonic allemaal nog meer in staat is. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Pocket-lint.com (Mike Lowe, full review): De Panasonic Lumix S1 is een formidabele fullframe systeemcamera, volgepakt met features en potentieel. Minpunten zijn vooral dat de lensmount ervoor zorgt dat de lenzen erg groot en zwaar zijn. Verder zijn er een aantal hickups met autofocus bij weinig licht.
  Dat de camera geschikt is voor Leica-lenzen van hoge kwaliteit kan een hele nieuwe doelgroep aanboren voor deze camera: fotografen die het beste van het beste zoeken in fotografie en videografie. Maar ook de concurrentie zit niet stil, en biedt ook nieuwe lensmounts met ongekende mogelijkheden. Dus de S1(R) biedt wat dat betreft niet iets extra speciaals wat boven de concurrenten uitstijgt.
  Toch is de Lumix S1 één groot fullframe feest. Het is lastig kritiek te hebben op een systeem met zoveel mogelijkheden en zo’n brede feature-set, met geweldige beeldkwaliteit en geweldige prestaties, die in sommige opzichten overstijgt wat de concurrentie te bieden heeft. Of dat genoeg is om fotografen de overstap te laten maken van het Nikon en Sony establishment is de vraag.
 • Cameralabs.com (full review, Gordon Laing): De Lumix S-serie is Panasonic’s meest ambitieuze serie tot nog toe, waarbij de firma 10 jaar Lumix G-evolutie combineert met de kwaliteit van een fullframe sensor plus een lensmount die toegang biedt tot lenzen van Leica en Sigma. Het resultaat: een nieuwe camera die de meest professionele fullframe systeemcamera is tot nog toe. In design en features kent hij z’n gelijke niet.
  De Lumix S1 is schaamteloos groot en zwaar, maar hij heeft een bouwkwaliteit die robuuster is dan die van de concurrentie. Ook de bediening en ergonomie verdienen lof. De features liegen er niet om. Je krijgt een fullframe sensor met geweldige beeldkwaliteit in foto’s en video’s, ingebouwde stabilisatie, de beste elektronische zoeker op de markt, een dubbel kaartslot, verlichte buttons, onbeperkte 4K tot 30p video, geweldige AF-tracking, een hoge resolutie-modus en ga zo maar door.
  Sony biedt de betere camera’s voor actiefotografie. Ook de accuduur is niet zo goed als je zou willen. Persoonlijk heeft de reviewer een voorkeur voor een kleinere en lichtere body. En ook de prijs ligt gezien de concurrentie aan de hoge kant. Maar de overall feature-set rechtvaardigt de prijs. De reviewer is onder de indruk van deze camera. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): Een technisch powerhouse met excellente beeldkwaliteit. Geen twijfel dat de Panasonic S1 een voortreffelijke camera is. Hij zit meesterlijk in elkaar, is rijk aan features en is in staat om verbazingwekkend goede beelden te schieten.
  Voor dit prijskaartje zou je ook niet minder willen. En Panasonic is natuurlijk niet de enige speler in het fullframe-veld. De concurrentie is eveneens geweldig: Sony, Canon, Nikon en Leica. Sony is het leidende licht, met z’n brede assortiment modellen en lenzen.
  Niets in de S1 steekt echt uit boven bijvoorbeeld de Sony A7 III. In feite is de A7 III’s autofocus aardig wat beter. Maar als eerste stap in het fullframe-water voelt de S1 opmerkelijk zelfverzekerd aan. Deze camera zal zelfs de meest veeleisende foto- of videograaf teleurstellen. Toch is er nog ruimte voor verbetering. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Angela Nicholson, full review): De Panasonic Lumix S1 heeft niet de enorme resolutie van z’n S1R-broer, maar hij is een derde goedkoper. En hoewel het een van de duurdere 24 megapixel fullframe systeemcamera’s blijft, heeft hij veel te bieden. Het is een geweldige allround camera voor zowel fotografie als videografie. Met een excellente reeks aan nuttige features voor fotografen en videografen.
  Hij is een flinke slag groter dan de concurrentie, maar de S1 voelt heel degelijk aan: hij is gebouwd om lang mee te gaan. Je moet even aan de bediening wennen, maar de S1 biedt je een geweldige mix van directe bedieningselementen en bediening via het touchscreen. Tel daarbij z’n enorme dynamische bereik en z’n fantastische prestaties bij hoge ISO’s op, plus verbluffende videokwaliteit, en je hebt met de S1 een extreem goede fullframe systeemcamera. Het is een waardige concurrent van de fullframers van Canon, Nikon en Sony. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (Steve Dent, full review): Volgens Steve heeft Panasonic met de Lumix S1 een sterke fullframe systeemcamera neergezet. Het is een robuuste, weerbestendige en zware camera, die prima te bedienen is. Hij levert excellente foto- en videokwaliteit, zelfs bij weinig licht.
  Hij verslaat concurrerende modellen van Canon en Nikon als je naar de features kijkt. Hij heeft dual high-speed kaartsleuven, 5-assige beeldstabilisatie, de helderste elektronische zoeker op de markt en 10-bit 4K-video zonder crop.
  Grootste nadeel is de contractdetectie autofocus, die het moet afleggen tegen de betere fasedetectie systemen op andere camera’s. Die werkt vooral beter bij video. Het is ook de duurste 24 megapixel fullframe systeemcamera op de markt. Eindoordeel: 87/100.
 • Klantreview op Amazon.nl: “Een top camera! De camera bijna een week in huis. De camera heeft het formaat van een spiegelreflex en weegt ook wat. Je hebt echt iets in handen. De grip is uitstekend waardoor je de camera goed stabiel kunt houden. Ik heb nog niet alles kunnen uitproberen want er is zoveel mogelijk. Ik heb vooral het filmen in de eerste week geprobeerd. De stabilisatie en de beeldkwaliteit in 4K is echt fantastisch. Tot nu heb ik nog geen negatieve punten kunnen ontdekken. Het is een hele degelijke camera van goede materialen gemaakt. Prijzig maar daar krijg je kwaliteit voor terug.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S1Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix S1

 • 24 megapixel sensor
 • Leica L-vatting
 • 4K 60fps video
 • HLG Photo: groot dynamisch bereik
 • High Resolution: voeg 8 beelden samen tot 1 foto
 • Dubbele beeldstabilisatie (body + objectief)
 • 3-assig kantelbaar LCD-display
 • Volledig stof- en sproeiwaterdicht
 • Snelle Contrast AF met DFD technologie
 • Venus Engine processor
 • Ultrasnelle flitssynchronisatie
 • Zeer hoge resolutie elektronische zoeker
 • Te gebruiken met Leica TL en SL objectieven
 • Robuuste en ergonomische body

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

 

Filmpje over de Panasonic Lumix S-serie

Bekijk een mooi filmpje over Panasonic Lumix S-serie. Als je even lekker wilt watertanden...

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Amazon.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Alle Panasonic S-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Panasonic S-lenzen voor de fullframe systeemcamera's Panasonic S1, S1R, SH1 en S5 op een rij. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Panasonic S-lenzen.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 50mm f/1.4Leica LJaStandaard245992/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 100mm f/2.8 MacroLeica LJaMacro109990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Panasonic Lumix S 18mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24mm f/1.8Leica LJaGroothoek89986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 35mm f/1.8Leica LJaGroothoek67986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 50mm f/1.8Leica LJaStandaard46986/100Reviews>
Panasonic Lumix S 85mm f/1.8Leica LJaPortret64985/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (18 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy