Panasonic Lumix GH7: verfijnd vlaggenschip voor videografen

De Panasonic Lumix GH7 is de perfecte camera voor videografen, filmers en vloggers. Met deze systeemcamera schiet je professionele video in 5.7K (60p) en 4K (120p) met een groot dynamisch bereik. Aan boord is een nieuw ontwikkelde sensor met 25.2 megapixel. Ook de autofocusprestaties zijn flink opgeschroefd dankzij fasedetectie AF. “Een perfecte camera voor het opnemen van PetaPixels YouTube-show.” Alle belangrijke reviews zet ik weer voor je op een rij!

Panasonic Lumix GH7Sensor: microfourthirds | Resolutie: 25.2 megapixel | Objectief: 12-16mm f/2.8-4.0 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Beelden per seconde: 14 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 5.7K/60p / 4K/120p | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 805gr | Release datum: eind juni 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 2.199 | Prijs inclusief lens: 2.799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic Lumix GH7 op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Panasonic Lumix GH7

 • Geweldige beeldkwaliteit: 25.5MP BSI CMOS sensor
 • Professionele video: 5.7K met 30fps en 4K met 120fps
 • Licht en donker: enorm 13+ stops dynamisch bereik
 • Snel en precies scherp: hybride fasedetectie autofocus
 • Vlaggenschip video-features: interne ProRes RAW recording en 32-bit float audio

Panasonic Lumix GH7Geavanceerde sensor, uitstekende videoprestaties

De Panasonic Lumix GH7 levert uitstekende videoprestaties dankzij een nieuw ontwikkelde BSI CMOS-sensor met 25.2 megapixel, dezelfde bejubelde sensor als die in de Panasonic G9 II. Deze sensor biedt een enorm dynamisch bereik en zorgt voor scherpe en gedetailleerde opnames. Net als de G9 II heeft ook de GH7 hybride fasedetectie autofocus aan boord, wat zorgt voor snellere en preciezere scherpstelling.

Filmen in bioscoopkwaliteit

Met de GH7 schiet je films van bioscoopkwaliteit. Je filmt in 5.7K met 60fps en 5.8K met 30fps. High Resolution Slow Motion in 4K met 120fps en Full HD met 240fps zijn ook mogelijk.

Panasonic Lumix GH7 op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix GH7Professionele workflow

Dit is ook een camera voor professionele filmers voor wie een efficiënte workflow essentieel is. Daarvoor zijn Apple ProRes RAW en 32-bit float aan boord. Hierdoor is het overbodig om het geluid aan te passen met opnameniveaus tijdens het filmen. Daardoor kun je veel efficiënter werken, van preproductie tot montage.

Creatief met LUT’s

Je kunt je video’s en foto’s helemaal naar je hand zetten met behulp van de Real Time LUT. Hiermee creëer je je eigen filters en je eigen stijl voor je opnames. Je kunt tot 39 LUT’s op je camera opslaan voor later gebruik. Via de LUMIX lab app kun je gemakkelijk al je beelden delen en LUT’s van andere gebruikers downloaden.

Panasonic Lumix GH7Sterk verbeterde autofocus

De autofocus van de GH7 is sterk verbeterd. Dit video-vlaggenschip heeft namelijk hybride fasedetectie autofocus aan boord. Die herkent onderwerpen in een oogwenk en focust razendsnel, ook bij snel of onvoorspelbaar bewegende onderwerpen. De autofocus herkent onder andere mensen, dieren, auto's, motoren, treinen en vliegtuigen. Dit zorgt voor veelzijdige en nauwkeurige autofocusprestaties onder alle omstandigheden.

Tegen trillingen: 7.5-stops beeldstabilisatie

De 7.5-stops beeldstabilisatie over 5 assen zorgt voor altijd stabiele, vloeiende beelden. Zelfs bij schemering of zelfs ‘s nachts kun je daardoor goed uit de voeten met de GH7. Je kunt ingezoomde shots vastleggen en stabiele opnames maken terwijl je loopt. De Active I.S. functie corrigeert zelfs schokkerige bewegingen, bijvoorbeeld als je rennend filmt.

Panasonic Lumix GH7Professionele audio: 32-bit float recording

Met de GH7 mis je nooit meer een moment. De camera legt video en audio van hoge kwaliteit vast met gestroomlijnde workflows. Dankzij 32-bit float recording en de optionele XLR-microfoon zijn audio-opnames van professionele kwaliteit. De camera beschikt ook over een 3.5mm mini jack-ingang en een microfoonhouder.

Lumix Lab: veelzijdige tools

De Lumix Lab app maakt het leven van de filmer flink aangenamer. De gratis app biedt veelzijdige bewerkingstools, snelle koppeling en overdracht van beelden. Je kunt je eigen originele LUT’s creëren en opslaan op je smartphone, zonder tussenkomst van een computer. Daarnaast kun je LUT's van andere creators downloaden via de app.

Panasonic Lumix GH7Kantelbaar LCD-scherm

Mooi is ook het kantelbare 3 inch touchscreen. Je kunt het scherm vrij bewegen, zelfs wanneer er een HDMI- en USB-kabel op de GH7 zijn aangesloten. Het scherm biedt hoog contrast, hoge helderheid en is aanraakgevoelig. Dat zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring, zelfs bij fel zonlicht.

Robuust gebouwd

De Panasonic Lumix GH7 is robuust gebouwd, met een stof- en waterbestendige behuizing. Met ingebouwde cooling-fan en kantel- en draaibaar touchscreen is de camera geschikt voor extreme omstandigheden.

Panasonic Lumix GH7 op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van Cameranu.nlTot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X!

Ontvang tijdelijk tot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X systeemcamera. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024, dus sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix GH7Professionele reviewers over de Panasonic Lumix GH7

De Panasonic Lumix GH7: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Volgens Gordon is de Panasonic Lumix GH7 “een van de krachtigste en meest overtuigende camera's voor videografen en hybride fotografen in deze prijsklasse”.
  Met de GH7 verhelpt Panasonic volgens Gordon vrijwel de enige klacht over voorganger GH6. Doordat de camera de sensor uit de G9 II heeft gekregen, brengt Panasonic eindelijk ‘zelfverzekerde’ fasedetectie-autofocus naar de GH-serie. Maar de GH7 “brengt meer op tafel”.
  Zo is het een van de weinige camera's die ProRes RAW intern kan opnemen, zonder dat er een externe HDMI-recorder nodig is. “De optionele XLR-microfooninterface ondersteunt nu 32-bit float-audio die in je bestanden wordt opgenomen zonder later te synchroniseren. De AF-onderwerpherkenning kan nu ook inzoomen op onderdelen zoals bestuurders van auto's. En een optionele betaalde firmware kan deze upgraden met ARRI LogC3 voor eenvoudiger matching met bioscoopcamera's.”
  En dan is er nog een groot aantal videogerichte features die de professionals doet watertanden. Zo erft de GH7 ook Frame IO, proxy-opname en verbeterde videostabilisatie van de nieuwste S5 II-updates, samen met realtime LUT's en compatibiliteit met de Lumix Lab-app van de S9. “Als je van video houdt en de voor- en nadelen van microfourthirds begrijpt, zul je de GH7 geweldig vinden.”
  Vlak ook niet de twee andere op video georiënteerde camera’s van Panasonic niet uit: de Lumix S5 IIx en de Lumix S5 II. Die missen de enorme rijkdom aan GH7-functies, maar alledrie zijn het zeer aantrekkelijke camera's voor hybride fotografen, aldus Gordon. “De GH7 is een geweldige camera en bewijst eens te meer dat microfourthirds zowel relevant als wenselijk blijft.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Panasonic Lumix GH7Parkcameras.com (Nick Dautlich, full review): Panasonic heeft volgens Nick fantastisch werk geleverd met de Lumix GH7. “Vrijwel elk aspect van een toch al uitstekende video-first-camera is bijgewerkt. De GH7 biedt verbeterde fasedetectie-AF met alle bijbehorende voordelen, een dynamisch bereik van meer dan 13 stops en uitstekende videoprestaties van de nieuw ontwikkelde 25.2 MP BSI CMOS-sensor.”
  Voor elk videoproject kan de GH7 volgens Nick uitzonderlijk scherpe en heldere video leveren, soepel gestabiliseerd en inclusief Apple ProRes RAW interne opname. “Als je een videomaker bent, is dit een zeer verleidelijke upgrade, ongeacht met welk vorig model je fotografeert.”
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Panasonic GH7 biedt volgens Jan Paul ten opzichte van voorganger GH6 een aantal extra mogelijkheden die voor veeleisende filmers heel interessant zijn. “ProRes Raw intern en 32 bit floating audio zorgen voor veel flexibiliteit in zowel de video- als de audio-opnames. Als je op dit soort functies hebt zitten wachten, dan is de camera zelfs goedkoop te noemen.” Ben je minder gevorderd, dan blijft de GH6 nog steeds een bijzonder goede videocamera, aldus Jan Paul. Met als voordeel de lagere prijs. De autofocus is wel minder sterk.
 • Professioneel videograaf Bart Lijdsman op Cameranu.nl: “Voordat ik deze camera een prachtige beoordeling geef (want dat verdient hij), eerst even een kritisch puntje. Wil je deze camera volledig benutten, dan heb je een nieuwe dummy batterij, de nieuwe XLR-module en een paar CFexpress-kaarten of SSD-schijven (met voldoende ruimte) nodig. Dat kost je toch al gauw zo'n €800 extra.”
  “Maar kun je prima vooruit met 5.8K Open Gate, een degelijke viewfinder, de beste stabilisatie op de markt, een compacte body met tally-lampjes en een ingebouwde ventilator, dan word je sowieso blij van deze GH7. Micro Four Thirds is bij deze weer tot leven gewekt.” Bekijk de hele review van Bart >>
 • Panasonic Lumix GH7Dpreview.com (Dale Baskin, initial impressions): Dale gebruikt de GH-camera’s van Panasonic al vanaf de allereerste versie: de Lumix GH1. Dus is hij erg benieuwd naar de ontwikkeling van deze lijn voor filmers. “Het is een interessante evolutie geweest door de jaren heen.”
  De echte innovatie op de GH7 is wat hem betreft de toevoeging van 32-bit Float-audio. “Niet alleen omdat het de eerste spiegelloze camera is die deze bevat, maar ook omdat het zo handig is voor het type filmers dat vaak een camera als de GH7 gebruikt: kleine teams of individuen die met een budget werken.” Dale weet uit ervaring hoe gemakkelijk het is om audio te verpesten, met soms desastreuze blunders tot gevolg.
  Ook 32-bit Float-audio lost niet alle audioproblemen op. “Het elimineert niet het geluid van een jas die tegen een slecht geplaatste microfoon schuurt. Maar het geeft je wel één ding minder om je zorgen over te maken en één fout minder om te maken.”
  Daarnaast is de toevoeging van interne ProRes RAW-opname volgens Dale logisch. Maar de eerste camera die dit heeft is het niet: de Nikon Z8 en Nikon Z9 waren eerder. De GH-serie is volgens Dale niet meer de voorloper met dit soort ontwikkelingen, de rest van de markt is bezig met een inhaalslag.
  Maar de GH-serie hoeft niet met elke nieuwe videofunctie voorop te lopen om succesvol te zijn, schrijft Dale. “Spiegelloze camera's zijn inmiddels zo goed geworden in video dat nieuwe functies vaak meer als verfijningen gelden dan als gamechangers.” De markt wordt volwassen, en dat geldt zeker voor de GH-lijn.
  Mooi is ook dat de GH7 uitgebreide toegang krijgt tot het realtime LUT-systeem van Panasonic en integratie met de Lumix Lab-app. Sinds de Panasonic Lumix S9 vormen ze voor Dale een kernonderdeel van zijn camera-ervaring, zowel voor video als voor fotografie. “Het lijkt op het gebruik van filmsimulaties op een Fujifilm-camera, behalve dat ik mijn eigen simulaties kan maken, en de Lumix Lab-app maakt het belachelijk eenvoudig om dat te doen.”
  De GH-serie is in de loop der jaren enorm volwassen geworden, schrijft Dale, met steeds meer verfijningen in plaats van revolutionaire updates. Onder de motorkap zit weliswaar betekenisvolle nieuwe technologie “maar op dit punt is het een kwestie van een echt goed product nog beter maken en een consistent platform creëren voor gebruikers.”
 • Panasonic Lumix GH7Petapixel.com (Jordan Drake, initial review): Jordan heeft beperkte tijd met de Lumix GH7 geschoten, maar nu al lijkt het “een perfecte camera voor het opnemen van PetaPixels YouTube-show”. De GH7 biedt volgens hem alles wat de Panasonic G9 II heeft “plus de gemoedsrust die alleen een koelventilator kan bieden, in een behuizing die perfect is ontworpen voor het opnemen van video”. Het prijsverschil met de G9 II is “gemakkelijk te rechtvaardigen voor wie wil profiteren van zelfs maar één van de videogerichte functies”.
  Maar waarom zou je zoveel geld uitgeven voor een microfourthirds-camera als je de fullframe Panasonic Lumix S5 IIX voor vrijwel dezelfde prijs – of minder – kunt kopen. Jordan: “De fullframe sensor geeft de S5 IIX een voordeel bij weinig licht, dynamisch bereik en geringe scherptediepte. De 4K/120P van de GH7, de sterk gereduceerde rolling shutter, de interne ProRes RAW-opname en de optionele 32-bit float-audio vormen echter een sterk argument om concessies te doen aan de sensorgrootte.”
  Dan is er nóg een camera die om aandacht zal vragen van videografen: de aankomende opvolger van de fullframe Panasonic S1H. “Die zal veel van deze functies aan boord hebben. Dat zal ongetwijfeld een duurdere camera zijn, dus de GH7 zal waarschijnlijk een goede keuze blijven voor videoliefhebbers.”
 • Panasonic Lumix GH7Photographyblog.com (Mark Goldstein, vergelijkingsreview): Mark vergelijkt de Panasonic Lumix GH7 met de Panasonic Lumix GH6 om te kijken welke camera je het best kunt kiezen. Want de GH7 mag dan veel upgrades hebben ten opzicht van de voorganger, hij is ook een heel stuk prijziger.
  Mark concludeert na een grondige vergelijking: “Kiezen tussen de nieuwe GH7 en de GH6 is een uitdaging, aangezien het op papier allebei uitstekende hybride camera's zijn. De GH7 biedt voor het eerst de belangrijkste voordelen van PDAF-autofocus, interne ProRes RAW, real-time LUT's en 32-bit float-opname (als je ook de DMW-XLR2-microfoonadapter koopt) op een Panasonic MFT-camera, maar de GH6 zou voor de meeste gebruikers al krachtig genoeg kunnen zijn en is ongeveer 25% goedkoper.”
 • PetaPixel (Chris Niccolls en Jordan Drake, video-review): De Panasonic GH-serie is altijd al een van de beste hybride camera's ooit geweest, vertellen Chris en Jordan in hun video-review. “De Lumix GH7 brengt de beste eigenschappen van de GH6 en de G9 II van vorig jaar samen in één body met nieuwe functies zoals interne onbewerkte video en 32-bit float geluid.” Misschien wordt dit wel de favoriete camera van Jordan voor het filmen van de YouTube-show van PetaPixel…
  Benieuwd naar deze video-review? Bekijk hem onderaan deze pagina.

Panasonic Lumix GH7 op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix GH7Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix GH7

 • Geweldige beeldkwaliteit: 25.5MP BSI CMOS sensor
 • Professionele video: 5.7K met 30fps en 4K met 120fps
 • Licht en donker: enorm 13+ stops dynamisch bereik
 • Snel en precies scherp: hybride fasedetectie autofocus
 • Vlaggenschip video-features: interne ProRes RAW recording en 32-bit float audio
 • Tegen trillingen: 7.5-stops 5-assige beeldstabilisatie
 • Vloeiend filmen: Active I.S. technologie
 • Onderwerpherkenning: werkt voor mensen, dieren en voertuigen/vliegtuigen
 • Handig: compatibel met Lumix Lab app
 • Beeldcompositie: kantelbaar LCD touchscreen
 • Snelle kaarten: CFexpress type B en SD (UHS II) kaartsleuven
 • Uitstekend verbonden: HDMI- en USB-aansluitingen
 • Robuust gebouwd: stof- en spatwaterbestendig

Panasonic Lumix GH7 op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel: YouTube-review van de Panasonic Lumix GH7

Bekijk een mooie YouTube-review van de Panasonic Lumix GH7 door Chris Niccolls en Jordan Drake van PetaPixel (12:07 minuten). De Panasonic GH-serie is volgens Chris en Jordan altijd al een van de beste hybride camera's ooit geweest. “De Lumix GH7 brengt de beste eigenschappen van de GH6 en de G9 II van vorig jaar samen in één body met nieuwe functies zoals interne onbewerkte video en 32-bit float geluid.” Misschien wordt dit wel de favoriete camera van Jordan voor het filmen van de YouTube-show van PetaPixel… Kijken!

Panasonic Lumix GH7 op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH7 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.5/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy