Panasonic Lumix DC-BGH1: 4K Box Camera

Met de Panasonic Lumix DC-BGH1 laat je je creativiteit stromen. De BGH1 is een professionele ‘box-style’ systeemcamera voor filmen in bioscoopkwaliteit. Je maakt filmproducties in 4K DCI- en 4K UHD-resolutie met 60fps en Full HD met 240fps. Hij is compact en licht genoeg voor gimbals en drones. En je kunt er perfect mee livestreamen en vloggen. Winnaar TIPA-award 2021. Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix DC-BGH1Sensor: microfourthirds | Resolutie: 10.2 megapixel | Video: 4K / 60p | Gewicht body: 545gr | Breedte x diepte x hoogte: 93 x 78 x 93mm | Release datum: november 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 1.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic DC-BGH1 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Panasonic BGH1

 • Beeldkwaliteit: 10.2 megapixel Live MOS-sensor met Dual Native ISO-technologie
 • Groot dynamisch bereik van 13 stops met V-Log L-functie
 • Interne/externe opname in C4K, 4K60p/50p 10-bit 4:2:2 kwaliteit
 • Ethernetaansluiting, wifi en bluetooth
 • Zeer veel functionaliteit, en toch licht en compact

Panasonic Lumix DC-BGH1 Speciaal voor mobiele videografie

De Lumix DC-BGH1 is een ‘box-style’ systeemcamera die speciaal is ontworpen voor mobiele videografie. Hart van de camera wordt gevormd door een 10.2 megapixel microfourthirds sensor met Dual Native ISO-technologie. Je kunt er 10-bits 4:2:0 DCI of UHD 4K/60p mee opnemen, evenals 10-bits 4:2:2 4K/30p.

Panasonic DC-BGH1 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Kamera-express.nl >>

Panasonic Lumix DC-BGH1Onbeperkt filmen

De camera ondersteunt de professionele BR.2100-, V-Log L- en HLG-gammacurves. Hij heeft een speciaal warmteverspreidingssysteem aan boord dat ervoor zorgt dat je onbeperkt kunt opnemen. Langzame en snelle modi maken het vastleggen van bewegingen in slow of fast motion mogelijk.

Nieuwste AF-systeem

De BGH1 heeft het nieuwste autofocussysteem van Panasonic. Dat maakt gebruik van deep-learning om zowel mensen als dieren te detecteren en te volgen. De camera blijft op je onderwerp gericht, ook als het bijvoorbeeld even wegdraait van de camera. Deze Panasonic ondersteunt anamorfische lenzen en kan 'gedesqueezed' video uitvoeren via SDI / USB / Ethernet.

MFT-lensvatting: kwaliteitslenzen

Deze zeer compacte videocamera is de ideale camera voor mobiele productieomgeving en productieomgevingenen met meerdere camera’s. Deze box-camera heeft een microfourthirds-lensvatting, zodat een groot aantal toplenzen beschikbaar is.

Panasonic Lumix DC-BGH1Talloze poorten

Deze compacte 'box-camera' heeft talloze poorten, waaronder Ethernet, USB 3.1 Type-C, microfooningang (3,5 mm), bedrade afstandsbediening (2,5 mm), 3G-SDI, HDMI Type-A, Genlock IN en Timecode-poorten. Hij kan worden gevoed via Ethernet en kan video streamen (met behulp van RTP / RTSP) via een toekomstige firmware-update. De camera heeft daarnaast dubbele SD-kaartsleuven, beide met UHS-II-ondersteuning. Uiteraard zijn ook wifi en bluetooth ingebouwd.

Hoogwaardige audiofuncties

Audiofuncties omvatten het hoogwaardige 48kHz/24-bit LPCM-formaat, een geïntegreerde stereomicrofoon, een 3.5mm microfooningang en een 3.5mm koptelefoonuitgang. De optionele DMW-XLR1 XLR-adapter past op de ingebouwde hot shoe van de camera, zodat je audio opneemt met professionele microfoons.

Panasonic Lumix DC-BGH1Uiterst compact en lichtgewicht

De Panasonic DC-BGH1 is zeer klein van stuk en weegt slechts 545 gram. Daardoor is hij ook uitstekend te gebruiken op gimbals of drones voor stabiele beelden van hoge kwaliteit. De interne ventilator houdt de camera koel tijdens lange opnamen en de behuizing van aluminium en magnesium bieden bescherming en dragen bij aan extra koeling.

Extra functionaliteit

De videocamera beschikt ook over vier 1/4"-20 montageschroefdraden voor montage op een plate, kooi of statief. Er zijn vier door de gebruiker programmeerbare functieknoppen aangebracht rond de behuizing, evenals tally-lampjes aan de voor- en achterkant.

Stroomvoorzieningsmogelijkheden

De Panasonic Lumix DC-BGH1E is van stroom te voorzien met de meegeleverde voedingsadapter, met een afzonderlijk verkrijgbare VBR-accu met hoge capaciteit met behulp van de ingebouwde accuhouder, of door PoE+ (Power-over-Ethernet) te gebruiken via de LAN-poort met compatibele PoE-apparatuur. Er wordt ook een kabelslot meegeleverd om je camerakabels veilig verbonden te houden, zodat ze niet losraken.

Panasonic DC-BGH1 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2021 voor de Panasonic Lumix DC-BGH1

De Panasonic Lumix DC-BGH1 heeft een begerenswaardige TIPA-award 2021 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste professionele videocamera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic Lumix DC-BGH1

De Panasonic Lumix DC-BGH1: hoe scoort hij bij de reviewers? Deze camera is door niet veel reviewers opgepakt helaas. De belangrijkste reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Digitalcameraworld.com (Adam Duckworth, full review): Voor serieuze video-shooters kan de Panasonic Lumix BGH1 volgens Adam een heel logische camera zijn om aan te schaffen. Dit omdat je hem kunt ‘optuigen’ voor een groot aantal verschillende video-doeleinden.
  Je schiet er hoogwaardige filmproducties mee. Dit kan door een combinatie van sensortechnologie en 10-bits opname van de populaire Lumix GH5S, de Varicam-kleurwetenschap en Dual Native ISO-sensor die je vindt in de high-end Panasonic-camcorders, plus de kleine modulaire behuizing.
  Je kunt de Lumix BGH1 gebruiken voor documentaires, maar ook voor volledige films. Voor verslaggeving van evenementen en livestreaming. Hij biedt voor al dit soort genres zo ongeveer alles wat een professionele filmmaker nodig heeft. Maar het is zeker geen walk-around hybride camera voor mensen die graag foto's en video's schieten. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalmovie.nl (Ulco Schuurmans, full review): De Panasonic Lumix DC BGH1 is volgens Ulco “een gedegen multipurpose-boxcamera van professioneel ‘zwaan-kleef-aan-allure.’ Je kunt het systeem net zo toerusten als je zelf wilt. Hetgeen er kwalitatief aan video en audio wordt opgenomen is hoogwaardig al naar gelang de gekozen instellingen en aanvullende accessoires.”
  Deze videocamera van Panasonic is volgens Ulco vrijwel overal inzetbaar. Toch is hij vooral geschikt voor de volgende video-genres: follow focus, run and gun op maat, live evenementen, studio- en streamingdoeleinden.
  Het is een camera “voor de echte professionele ‘videodoehetzelver’ die elke opnameparameter exact in de hand wil houden. Daarnaast heel geschikt voor live streaming. De prijs is passend voor wat je krijgt en geschikt voor een lager pro-budget. Let echter wel op de bijkomende aankleedkosten.”
 • Newsshooter.com (Matthew Allard, full review): Panasonic brengt deze camera op de markt als een allround camera voor een groot aantal toepassingen. Vreemd zou je Panasonics beslissing kunnen noemen om de microfourthirds sensor uit de GH5S te gebruiken en niet te kiezen voor de fullframe sensoren uit de Lumix S-camera's, aldus Matthew. Fullframe is namelijk immens populair, microfourthirds is dat veel minder.
  De BGH1 is niet echt een camera waar je makkelijk een label op kunt plakken, vindt Matthew. Zijn kleine formaat, gewicht en veelzijdigheid stellen je in staat om er die draai aan te geven die jij wilt. Toch zal het zeker niet een camera voor iedereen zijn. Inherent probleem aan producten die allrounder willen zijn, is dat er compromissen gesloten moeten worden. Daar moet je mee leren leven. Zo kan hij voor sommigen moeilijk te bedienen zijn.
  De camera is geschikt voor videoproducties, voor livestreaming en als een externe camera die ook kan worden gebruikt in scenario's met meerdere camera's waarbij je alle camera's wilt synchroniseren en bedienen. Ook is hij flexibel genoeg om te gebruiken in combinatie met een drone. Of zelfs om als digitale bioscoopcamera te gebruiken.
  Daarbij is z’n formaat compact genoeg om altijd bij je in je tas te hebben, en als backup-camera in te zetten in noodgevallen. Toch vindt Matthew de Lumix BGH1 een beetje te veel een niche-camera. Waarbij het vooral een uitdaging is om de werking en bediening goed in de vingers te krijgen.
 • DPReview TV (videoreview): Chris en Jordan van DPReview TV nemen de Panasonic DC-BGH1 boxcamera onder de loep. Ze onderzoeken wat hem anders maakt dan de concurrenten. Ook vergelijken ze het dynamisch bereik met dat van de Panasonic GH5S en de fullframe Panasonic S1H. Volgens Jordan is het een camera met een geweldig potentieel.
  Als je geïnteresseerd bent in deze camera, kijk dan zeker deze YouTube-review. Je vindt hem onderaan deze pagina.

Panasonic DC-BGH1 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix DC-BGH1Belangrijkste kenmerken van de Panasonic Lumix DC-BGH1

 • Perfecte beeldkwaliteit: 10.2 megapixel Live MOS-sensor met Dual Native ISO-technologie
 • Dynamisch bereik: 13 stops met V-Log L-functie
 • Professioneel: interne/externe opname in C4K, 4K60p/50p 10-bit 4:2:2 kwaliteit
 • Uitstekend verbonden: ethernetaansluiting, wifi en bluetooth
 • Zeer compact en licht: ideaal voor gimbals en drones
 • MFT-lensvatting: breed assortiment kwaliteitslenzen
 • Onbeperkt filmen: interne ventilator om de camera koel te houden
 • Professioneel: HDMI 2.0- en 3G-SDI-videouitgangen
 • Perfect geluid: geïntegreerde stereo microfoon. 3.5mm microfooningang en 3.5mm koptelefoonuitgang
 • Professioneel: 2.5mm LANC-ingang voor camerabesturing

Panasonic DC-BGH1 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic Lumix DC-BGH1

Bekijk een mooi filmpje over de Panasonic Lumix DC-BGH1 (3:55 minuten). Dynamische beelden, je ziet goed wat je er allemaal mee kunt. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic DC-BGH1 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Panasonic DC-BGH1

Bekijk een mooie YouTube-review van de Panasonic DC-BGH1 door Chris en Jordan van DPReview TV (9:12 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic DC-BGH1 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-BGH1 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy