Panasonic Lumix GX880: compacte en betaalbare systeemcamera

De Panasonic GX880 is compact en licht, waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Maar hij is ook groots: bomvol functies om creatieve foto’s en video’s mee te schieten. Ook handig: de GX880 heeft een dubbele sluiterknop, waardoor hij geschikt is voor rechts- én linkshandigen! “De GX880 zal de harten van lifestyle-fotografen en beginners veroveren.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic GX880Sensor: microfourthirds | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 12-32mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-64mm | Beelden per seconde: 5.8 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Beeldstabilisatie: ja | Gewicht body: 337gr | Release datum: eind juni 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 449 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX880 op Kamera-express.nl >>

Panasonic GX880 Perfecte combinatie

De Panasonic DC-GX880 biedt een perfecte combinatie van kwaliteit, features om van te watertanden en draagbaarheid. Je stopt deze moderne systeemcamera van Panasonic zo in je jaszak of kleine tas. Voor zo’n kleintje heeft hij wel een flinke sensor aan boord: microfourthirds. Plus een hele batterij aan mooie features en moderne tech-snufjes.

Prachtig om te zien

Het is natuurlijk niet het belangrijkste, maar deze opvolger van de populaire Panasonic GX800 is weer een beauty. Echt een camera waarmee je gezien wilt worden. De combinatie van metalen onderdelen en lederachtige accenten zorgen voor een verfijnde en stijlvolle look.

Panasonic GX880 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX880 op Kamera-express.nl >>

Belangrijkste highlights van de GX880

 • Compact en licht
 • Handig: dubbele sluiterknop
 • Beauty: voor stijlvolle fotografen
 • Veel creatieve functies
 • Perfect 180 graden kantelbaar selfiescherm
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Panasonic GX880Handige functies

Daarbij is het geen dom blondje, integendeel. Hij heeft enorme power en snelheid aan boord. Zo schiet je met de 4K Photo-functie liefst 30 beelden per seconde. Dat maakt het wel heel lastig om een actie te missen.

High tech: Post Focus en Focus Stacking

Dankzij high tech-features als Post Focus en Focus Stacking is scherpstellen nu makkelijker dan ooit. Via het touchscreen verander je heel simpel het focuspunt of focusgebied nadat je de foto geschoten hebt. Zo heb je altijd scherpe foto’s en kun je je flink creatief uitleven.

Touchscreen: 180 graden kantelbaar

Het mooie, heldere LCD-scherm kun je 180 graden kantelen. Het gaat automatisch in selfie-modus zodra je het scherm omhoog klapt. Ook handig: dankzij de dubbele sluiterknop bedien je de camera zowel links- als rechtshandig.

Wifi- en bluetooth: snel delen met vrienden

Foto’s en video’s deel je eenvoudig en snel met je vrienden en familie dankzij wifi en bluetooth. Via wifi kun je de camera ook heel simpel op afstand bedienen.

Compacte zoomlens

De bijbehorende kitlens is de Panasonic Lumix G 12-32mm. Mooi zoombereik voor alledaags gebruik. Vergelijk je de zoom met een 35mm (fullframe) camera, dan is het zoombereik 24mm tot 64mm. Net als de GX880 is deze lens lekker compact en licht. De autofocus is razendsnel en hij heeft beeldstabilisatie aan boord.

Panasonic GX880 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX880 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Panasonic GX880(Professionele) reviewers over de Panasonic GX880

De Panasonic GX880: hoe scoort hij bij de reviewers? Er zijn nog steeds weinig reviews... Alle belangrijke reviews die verschijnen, vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Magazine (Erick Derycke, full review, septembernummer 2019): “Miniatuur systeemcamera”, kopt Focus Magazine boven z’n review van de Panasonic GX880. En dat is precies wat het is: een van de kleinste systeemcamera’s op de markt. Maar wel een echte. En dankzij het naar voren kantelbare scherm is hij volgens Derycke ideaal voor selfies en vlogs. Hoe goed is hij?
  Met een bodygewicht van rond 300 gram lijkt hij meer op een compactcamera. Toch is het een volwaardige systeemcamera met een microfourthirds-sensor met 16 megapixels. Ten opzichte van voorganger GX800 is het grootste verschil de verbeterde 4K-Photo modus, waarmee je een snelle reeks actiefoto’s achter elkaar kunt schieten, en achteraf op de camera de beste kunt kiezen.
  De GX880 is uitermate geschikt voor het schieten van (creatieve) selfies. Met allerlei leuke features. Kantel je bijvoorbeeld het scherm in de selfiestand, dan maakt hij automatisch een selfie, zonder dat je de ontspanknop hoeft in te drukken. En voor je Insta kun je de beelden in de camera oppoetsen met Beauty-functies als virtuele make-up of wittere tanden.
  Door het scherm is hij volgens Derycke ook uitstekend toegerust voor vlogging, al ontbreekt een microfoonaansluiting.
  Daarnaast is de GX880 gewoon een goede camera. De sensor zorgt voor genoeg detail en de scherpte blijft tot ISO 1600 goed behouden, met natuurlijke kleurweergave. Ook de autofocus werkt behoorlijk.
  Kortom: de GX880 is een “heel kleine en lichte systeemcamera, en lijkt daardoor een ideale reisgezel voor wie geen zware apparatuur mee wil nemen.” De lage prijs maakt hem nog extra aantrekkelijk. Eindoordeel: het cijfer 7.9.
 • Chip Fotomagazine (full review, oktobernummer 2019): Dat een systeemcamera niet duur hoeft te zijn, bewijst Panasonic met deze GX880, een voltreffer, zowel qua prijs als prestaties, aldus de reviewer. Zijn de foto’s echt een stuk beter dan die van je smartphone? vraagt de reviewer zich af.
  Qua sensor en resolutie is er niets veranderd ten opzichte van de voorganger (GX800). Wel is de beeldprocessor verbeterd, met snellere bursts en minder ruis als gevolg. Het display, een touchscreen dat 180 graden omklapbaar is, heeft een voldoende hoge resolutie. De bediening van de camera via het touchscreen en de knoppen gaat prima, ook voor grote handen.
  Is de GX880 een goed alternatief voor fotograferen met je smartphone? Uit de tests in het lab blijkt van wel. Ook bij slecht licht zijn de prestaties prima; tot ISO 6400 zijn de foto’s voldoende scherp.
  De GX880 heeft lekker veel ‘smartphone-achtige’ functies. Zo kun je kiezen uit 21 verschillende stijlen die zijn ontworpen voor professionele fotografen, en de helpteksten loodsen je heel slim door de verschillende opties. Ideaal voor beginners die willen bijleren, aldus Chip. En dan zijn er nog allerlei praktische functies, zoals de selfiestand die in actie komt als je het scherm omklapt.
  Speciale Panasonic-functies als fotostacking (grotere scherptediepte) en post-focus (achteraf scherpstellen) zijn natuurlijk in huis. De autofocus werkt snel en goed, ook met gezichts- en oogherkenning. Een microfooningang ontbreekt helaas. “Maar de GX880 zal de harten van lifestyle-fotografen en beginners sowieso wel veroveren.” Eindoordeel: ‘Goed’ met een puntentotaal van 2.1 (1.0 is het beste, 6.0 het slechtste).
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Panasonic Lumix GX880 is maar een kleine update van de twee jaar oude GX800. Daardoor is het moeilijk hem aan te raden aan wie al een GX800 bezit. Toch is de GX880 geen misser: het is gewoon een uitstekende, budget systeemcamera. Bovendien is de prijs bij de lancering 100 euro minder dan toen de GX800 gelanceerd werd.
  De nieuwe handgreep is nogal ineffectief. De selfies-modi zijn nieuw en beter dan die van de voorganger. Voor het overige is de GX880 zowel extern als intern identiek aan zijn voorganger.
  Daarom is ook deze GX880 een mooie opstap vanaf een smartphonecamera. Hij is klein genoeg om in een handtas te passen, zelfs met de intrekbare kitlens erop. En hij biedt een betere beeldkwaliteit dan je telefoon dankzij de grotere sensor.
  Kortom: de Lumix GX880 is een aantrekkelijk ontworpen, fijn compacte startcamera, ook al is er maar weinig nieuws onder de zon ten opzichte van de voorganger. Eindoordeel: Sterk Aanbevolen met 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Hele fijne camera die goed in de hand ligt en klein genoeg is om makkelijk mee te nemen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met de camera en het is wel nog even zoeken hoe al deze opties te gebruiken zijn. Maar op de standaardinstelling kun je ook al hele mooie foto’s maken. Verder is de kwaliteit van de foto’s ontzettend goed.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic GX880 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX880 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic GX880Belangrijkste kenmerken van de Panasonic GX880

 • Scherpe sensor: 16 megapixel zonder low pass filter
 • 4K Photo: maak 30 fotos per seconde
 • 4K Selfie: meer groothoek en 15 foto’s per seconde
 • 4K video: prachtige, vloeiende filmpjes
 • Snel scherpstellen: contrast-AF met DFD-technologie
 • Creatief: Post Focus en Focus Stacking
 • Perfecte selfies: 180 graden kantelbaar touchscreen
 • Slim bezig: dubbele sluiterknop
 • Unieke selfies: schoonheid-retouchering
 • Panoramafunctie en nachtmodusfunctie
 • Leef je uit: 22 creatieve filtereffecten
 • Goed verbonden: wifi en bluetooth

Panasonic GX880 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX880 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic GX880

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic GX880. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic GX880 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX880 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (15 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy