Panasonic Lumix G90: perfect voor fotografen én videografen

Een geweldige hybride systeemcamera uit het middensegment is de Panasonic Lumix DC-G90. Hij heeft een hogere resolutie en veel meer videofuncties dan de uitstekende voorganger G80. Gebleven is de robuuste behuizing, afgedicht tegen stof en water. Beter dan de concurrentie: hij heeft beeldstabilisatie. "Een veelzijdige, compacte systeemcamera die bij fotografen en videografen in de smaak zal vallen.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic Lumix DC-G90Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 533gr | Objectief: 12-60mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Release datum: eind mei 2019 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs met lens: 899 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Opvolger populaire Lumix G80

Panasonic schiet niet alleen met z’n gloednieuwe fullframe systeemcamera’s deuken in de concurrentie. Ook z’n serie microfourthirds-camera’s krijgt stevige updates. Deze nieuwe Panasonic Lumix DC-G90 volgt de immens populaire Panasonic G80 uit 2016 op. Die werd zeer goed gereviewed in de fotovakbladen en door professionele reviewsites. Zo kreeg de G80 van DPreview een Gold Award en van Zoom.nl een Diamant Award.

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

Specs om van te smullen

Gaat deze nieuwe Panasonic G90 het net zo goed doen? Dat is afwachten, maar de specs van deze hybride camera zijn weer om van te smullen. Hybride camera? zul je denken. Ja, want hij is zowel perfect voor fotografen als voor videografen, met bijna professionele video-specs.

Belangrijkste highlights van de Panasonic Lumix DC-G90

 • Geweldige hybride systeemcamera: voor foto- én videografen
 • Stabiele beelden dankzij 5-assige Dual IS2: 5 stops voordeel
 • Speciaal voor videografen: 4K Video 30p met ongelimiteerde opname
 • Speciaal voor videografen: slow-motion in 120fps in Full HD, V-log geïnstalleerd
 • Class leading: Digital Live MOS-sensor van 20.3 megapixel zonder lowpass filter
 • Maak scherpe composities: grote OLED Live Viewfinder met hoge resolutie

Panasonic Lumix DC-G90Filmen met V-LogL

Zo heeft de G90 de mogelijkheid om te filmen met V-LogL. Dat is een filmprofiel met een groot dynamisch bereik, bedoeld voor filmmakers die hun beelden willen nabewerken. Tot nu toe stopte Panasonic die functionaliteit alleen in de camera's in de GH-serie, die meer op video dan op fotografie zijn gericht. Nu dus voor het eerst in een camera die voor fotografie én video is gemaakt.

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

Robuuste, spatwaterdichte behuizing

De Lumix G90 is evenals zijn voorganger enorm robuust gebouwd: hij heeft een stof- en spatwaterdichte magnesium behuizing.

Natuurgetrouwe kleuren, dynamisch bereik

De Panasonic G90 heeft dezelfde Digital Live MOS-sensor van 20.3 megapixels aan boord als z’n grote, professionele broer, de Lumix G9. Helemaal nieuw is de 5-assige Dual IS2 beeldstabilisatie. Daarmee troeft hij concurrenten als de Sony A6400 en de Fujifilm X-T30 af, die dit niet hebben. De beelden die de camera produceert hebben natuurgetrouwe kleuren met een groot dynamisch bereik.

Panasonic Lumix DC-G90EVF met hoge resolutie

De G90 is rijk uitgerust. Niet alleen met allerhande technische snufjes, maar ook met uitstekende hardware. Zo biedt de geïntegreerde OLED live zoeker met hoge resolutie je het ideale gereedschap om je composities mee te maken. Datzelfde geldt voor het vrij kantelbare 3 inch OLED-display. Het handige touchscreen verhoogt het gebruikscomfort.

Professionele video’s

Zoals gezegd: op video-gebied heeft deze systeemcamera enorm veel te bieden. Zo is de G90 voorzien van 4K 30p video-opname zonder tijdslimiet, slow motion tot 120fps in full HD, vooraf geïnstalleerde VlogL, een microfoonaansluiting en een koptelefoonaansluiting. Hiermee kun je gerust aan de slag met video, op professioneel niveau.

Panasonic Lumix DC-G904K Photo, Post Focus en Focus Stacking

Voor creatievelingen heeft de G90, evenals bij veel andere Lumix-camera’s, 4K Photo, Post Focus en Focus Stacking aan boord. Geweldig voor bijvoorbeeld actiefotografie, maar ook voor macrofotografie. De G90 biedt ook nieuwe functies zoals Sequence Composition en Auto Marking.

Bluetooth en wifi

Uiteraard heeft de G90 alle moderne ‘connectiviteits-opties’ in huis. Zo deel je je foto’s en video’s eenvoudig met anderen dankzij bluetooth en wifi. Dankzij de USB-oplaadfunctie voorzie je de G90 systeemcamera onderweg gemakkelijk van stroom via een powerbank.

Perfect voor foto én video

De Lumix G90 heeft veel functies in huis die uitstekend geschikt zijn om perfecte foto’s én video’s te schieten. De G90 laat de wereld van foto en video naadloos in elkaar overlopen. Kortom: de verwachtingen zijn hooggespannen. En de reviews zijn zeer positief: zie verderop op deze pagina.

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van Cameranu.nlTot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X!

Ontvang tijdelijk tot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X systeemcamera. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024, dus sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic G90

De Panasonic Lumix DC-G90: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Panasonic Lumix DC-G90Focus Magazine over de Panasonic G90

Deze systeemcamera in het middensegment bewijst dat Panasonic niet alleen z’n pijlen richt op z’n fullframe systeemcamera’s maar volop oog houdt voor z’n microfourthirds-camera’s. ‘Dubbeltalent’ kopt Focus Magazine (juninummer 2019), daarmee verwijzend naar de fotografie- én video-kwaliteiten van de Panasonic G90.

Sensor uit topmodel G9

Vergeleken met voorganger G80 uit 2016 lijken de verschillen op het eerste oog klein. Schijn bedriegt ook hier. Zo is de sensor uit topmodel G9 aan boord. Die heeft geen ‘low pass-filter’, wat de scherpte vergroot. Hij is wat groter en zwaarder dan z’n voorganger, maar blijft heel compact, en makkelijk met 1 hand vast te houden.

Voor vloggers en selfie-fans

De OLED-zoeker toont “een helder beeld met realistische kleuren”. Uiteraard is hij niet zo goed als de zoeker van de fullframe-modellen. Het touchscreen gebruikt ook OLED en is volledig uitklapbaar en naar voren te draaien: ideaal voor vlogs en selfies.

Filmen in 4K met V-Log L

De G90 kan filmen in 4K. Hij gebruikt dan het V-Log L-profiel van Panasonic: hij schiet videobeelden met laag contrast en verzadiging waardoor het dynamisch bereik sterk vergroot wordt. Bij de nabewerking worden contrast en verzadiging hersteld. Bij de veel duurdere Panasonic S-modellen moet je hiervoor apart betalen, maar de G90 heeft die feature gratis in huis!

Cropfactor bij 4K

Addertje onder het gras is er wel bij 4K: de G90 gebruikt niet de hele sensor maar cropt 1.25x. En dat betekent dat je groothoeklens 25% van z’n groothoek verliest. Full HD film je zonder crop en is 4x slow motion mogelijk.

Achteraf scherpstellen en Live View Composite

Alle 4K-foto functies zijn aan boord. Zo heeft de G90 Post Focus: achteraf scherpstellen. En 4K-Photo: je plukt beelden van 8 megapixel uit 4K-filmpjes. Nieuw is Live View Composite: handig voor lightpainting en het fotograferen van vuurwerk en onweer.

Goede prestaties

De G90 presteert goed: de autofocus is snel en precies. AF-tracking verricht goed werk om snel bewegende onderwerpen scherp in beeld te houden. Portretfotografen kunnen met Eye-autofocus op een oog scherpstellen. Werkt in de tests van Focus prima. Ook de beeldstabilisatie doet wat Panasonic belooft, zowel bij foto’s als video’s.

Goede beeldkwaliteit

“De beeldkwaliteit is goed, met een correcte belichting en realistische kleuren.” Wel is de G90 in het nadeel bij minder licht, vanwege de kleinere MFT-sensor. Tot ISO 3200 blijven de beelden volgens de reviewer prima bruikbaar.

Veelzijdige, compacte camera

Kortom: een veelzijdige, compacte systeemcamera “die bij fotografen en videografen in de smaak zal vallen”. De videofans moeten rekening houden met de cropfactor van 1.25 bij 4K. Eindoordeel: het hoge cijfer 8.3. Ter vergelijking: concurrent Fujifilm X-T30 scoort eveneens een 8.3. De andere concurrent is de Sony A6400 en die krijgt van Focus het predicaat Super met het hoge cijfer 9.

Mijn review van de Sony A6400 >>

Mijn review van de Fujifilm X-T30 >>

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix DC-G90DPReview over de Panasonic G90

De belangrijkste reviewsite is altijd DPReview. Ze hebben 2 van hun topreviewers op de Panasonic G90 gezet: Jeff Keller, Richard Butler. Daaruit blijkt wel dat ze deze camera serieus nemen. Hoe scoort hij op Dpreview?

Goed ontworpen, makkelijk te gebruiken

De Panasonic G90 blaast je niet van je sokken, maar is toch een goed ontworpen, lekker snel reagerende en makkelijk te gebruiken systeemcamera uit het middensegment. De beeldkwaliteit is zeer goed, en de body is solide en weerbestendig. Hij heeft in-body beeldstabilisatie, vele tools voor video en een respectabel autofocussysteem.

Video is minder dan de concurrentie

De videocrop is echter groot en de autofocus voor video werkt minder goed. De prijs ligt hoger bij de directe concurrenten: Sony A6400 en Fujifilm X-T30. Maar de kitlens is wel een stuk veelzijdiger.

Veel controle over de camera

De vele wieltjes en knoppen geven je echt de controle over de camera zonder dat je menu’s in hoeft te duiken. De OLED zoeker is groter dan gemiddeld, en het scherm kun je volledig kantelen/draaien, met prima touch-functionaliteit plus een microfooningang.

Beeldkwaliteit is zeer goed

De beeldkwaliteit van de foto’s is zeer goed, met prettige jpeg-kleuren en ruisreductie die de boel niet dichtsmeert bij lage ISO’s. Door de grotere sensor van de directe concurrentie hebben deze het voordeel dat er minder ruis is bij hoge ISO’s. Het autofocussysteem (Depth from Defocus) is behoorlijk goed, maar geen topper in deze klasse.

Video-features prima, maar die crop...

De video-features zijn prima. Zo zit er V-Log L support op, plus een microfoon- en koptelefooningang. Ook het ‘rolling shutter-effect’ is gering. Maar Panasonic laat het hier liggen vanwege de 1.25x crop bij 4K-video. Dat vermindert de videokwaliteit en beperkt je opties als je in groothoek je video’s wilt schieten.

Zeer goede camera: Silver Award

Kortom: de Lumix G90 is een zeer goede microfourthirds camera die je zeker in aanmerking moet nemen als je een camera zoekt in dit segment. Maar z’n allround capaciteiten worden een beetje verminderd door z’n beperkingen aan de video-kant. Op dat gebied ligt de concurrentie voor. Eindoordeel: Silver Award met een score van 83%.

Vergeleken met de Sony A6400

Dpreview vergelijkt de Lumix G90 ook met de Sony A6400. Die heeft een veel beter autofocussysteem dat ook makkelijker in het gebruik is. Ook is de beeldkwaliteit van de Sony beter bij hoge ISO’s. Het oplichten van schaduwen is indrukwekkend bij de A6400. Maar op video-gebied scoort de A6400 dan weer slechter.

Vergeleken met de Fujifilm X-T30

De Fujifilm X-T30 is de andere concurrent die je in je zoektocht moet betrekken. Net als de G90 heeft de X-T30 veel knoppen en wielen waarmee je de camera kunt bedienen. Het autofocussysteem van de X-T30 is competent maar haalt niet het niveau van de A6400. De beeldkwaliteit van de X-T30 is excellent. Waar de X-T30 echt gaat ‘shinen’: video. De kwaliteit ervan is spectaculair goed en hij heeft ook talloze nuttige video-features. Enig minpunt hier is dat je maar 10 minuten kunt schieten in 4K.

Mijn review van de Sony A6400 >>

Mijn review van de Fujifilm X-T30 >>

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix DC-G90Andere (professionele) reviewers over de Panasonic G90

Hieronder vind je alle andere belangrijke reviews van de Panasonic G90!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (septembernummer 2019, full review): De Panasonic G90 is een erg mooie allround camera die zowel fotografen als filmers zal aanspreken. Hij heeft de uitstekende sensor uit z’n grote broer G9 ingebouwd. Daardoor is het dynamisch bereik veel groter dan bij z’n voorganger: zonlicht bijt niet snel uit en diepe schaduw loopt niet snel dicht.
  Mooi is ook dat er professionele videospecs aan boord zijn, zoals de mogelijkheid om te filmen met V-Log, waardoor je in de nabewerking kunt werken met een groter dynamisch bereik. Jammer is wel dat 4K-video gepaard gaat met een crop van de sensor, die al niet overdreven groot is.
  Kortom: een veelzijdige allrounder, waarbij ook nog Panasonic-functies als 4K-Photo en Post Focus aan boord zijn. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.2.
 • Chip Fotomagazine (septembernummer 2019, full review): De Panasonic G90 weet de sterke kanten van het microfourthirds-systeem vakkundig uit te buiten en is meer dan slechts een upgrade van zijn voorganger. Vooral op videogebied is er veel verbeterd. Belangrijkste verbetering ten opzichte van de G80: de sensor. De resolutie is met een kwart toegenomen, waarmee hij op hetzelfde niveau ligt als de high end MFT-modellen van Panasonic.
  De beeldkwaliteit ligt dan ook tot ISO 6400 op hetzelfde hoge niveau als de grote broer G9. Daarboven scoort hij een tikkeltje minder. Sterk punt is ook weer de beeldstabilisatie in de body, die samenwerkt met die in de lenzen. Resultaat: 5 stops winst. En in de praktijk merkt Chip dat die belofte ook wordt ingelost.
  De G90 is vooral ook voor videoliefhebbers een highlight. “UHD-video’s met maximaal 30 frames per seconde en full HD-opnamen met maximaal 60 fps worden naar de geheugenkaart geschreven zonder de tijdslimiet die je vaak in deze cameraklasse ziet.” De videoresolutie is hoog en overtreft zelfs de zeer goede waarden van de Lumix GH5s.
  Kortom: zoek je naar een lekker compact systeem, dan is de G90 een prima optie. “Panasonic laat de APS-C concurrentie al achter zich met zijn krachtige en intuïtieve fotomodi. Maar het belangrijkste argument voor het kopen van een MFT-systeemcamera zoals de Lumix G90 is en blijft de zeer krachtige videoperformance.” Eindoordeel: Goed met het cijfer 1.5 (een 1 is het hoogst haalbare...).
 • Techradar.com (Matt Golowczynski, full review): De Panasonic G80 was een camera die op Techradar geprezen werd door z’n geweldige feature-set, z’n excellente prestaties en z’n uitstekende beelden. En met de opvolger G90 is de ervaring al even positief.
  De camera zit erg goed in elkaar en is prima te bedienen. Hij is prettig vlot in de bediening. Beeldkwaliteit van foto en video zijn in het algemeen ook erg goed, en het feit dat hij beeldstabilisatie aan boord heeft geeft de camera een plus boven z’n rivalen. Aan de andere kant is de sensor kleiner en heeft hij minder megapixels dan die van de concurrentie (Sony A6400 en Fujifilm X-T30).
  Daarbij is de camera ook niet goedkoop te noemen, de reviewer vindt hem wat te hoog geprijsd. Het is zeker een erg goede camera, maar als je hem hem vergelijkt met de prijs/kwaliteit van de concurrenten, dan ligt de Panasonic toch iets achter. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De Panasonic G90 voelt als een geweldige gebouwde camera waar je al snel van gaat houden. Hij heeft een ontzettend lange lijst met features, de meeste kopers zullen ze niet allemaal gaan gebruiken zoveel zijn het er. Het is een extreem capabele camera voor fotografie. Maar misschien nog wel meer indrukwekkend zijn de 4K-video-beelden die je ermee kunt schieten. Dat is toch echt de specialisatie van Panasonic.
  Dat er een V-Log modus zit ingebouwd zal zeker serieuze videografen trekken die de best mogelijke videokwaliteit willen en tijd willen spenderen om de beelden te bewerken. Ook voor vloggers is dit natuurlijk een geweldige camera.
  De microfourthirds sensor is natuurlijk kleiner dan de aps-c sensoren van de rivalen, maar dit doet niet af aan de prestaties van de G90. De bediening is geweldig, en de autofocus voelt zeer ‘snappy’. Enige issue is de prijs. Het is een goede camera, maar hij is niet goedkoop. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Panasonic G90 is een mooi afgeronde camera uit het middensegment die zowel fotografen als videografen zal aantrekken. De fotokwaliteit is respectabel, de body voelt goed aan als je hem vasthoudt. Videografen en vloggers zullen houden van de combinatie van ingebouwde beeldstabilisatie, het scherm dan naar de zijkant uitklapt, de hoofdtelefoon- en microfooningangen, de ongelimiteerde opnametijd en de V-Log modus.
  De flinke crop als je in 4K filmt is frustrerend. Maar overall is deze Panasonic zeker een aanrader. Maar vergelijk de prijs en de features zeker met die van de directe concurrenten van Sony en Fujifilm.
 • Trustedreviews.com (Sam Kieldsen, full review): De Panasonic G90 is een geweldige allrounder en een van de beste systeemcamera’s uit het middensegment die je kunt kopen. Hij is vergelijkbaar geprijsd als de rivalen Fuji X-T30 en Sony A6400. Die hebben als voordeel een grotere sensor en een aantal andere voordelen, zoals betere jpegs direct uit de camera bij de X-T30 en een geavanceerdere autofocus bij de A6400.
  Waar de G90 de beide andere camera’s overtroeft is met de ingebouwde beeldstabilisatie en het display dat naar de zijkant uitklapt, heel handig. Dat maakt deze camera een geweldige optie voor vloggers of voor fotografen die ook veel filmen. Z’n robuuste design en features als 4K Photo-modus tellen nog bij de pluspunten op. Alles bij elkaar een excellente, veelzijdige reisgenoot. Eindoordeel: 9/10.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Panasonic scoort goed met de Lumix G90. Hij heeft een aantrekkelijke collectie features, zowel voor fotografen als voor videografen. Het vari-angle scherm, 4K-video, audio-poorten en VLog L zijn zeer aanlokkelijk voor videografen en vloggers.
  De manier waarop je de camera bedient is gewijzigd ten opzichte van de G80 en is een stuk serieuzer. De G90 is meer dan z’n voorganger bestemd voor serieuze fotografen/videografen die dedicated bedieningselementen zoeken voor de key-features. De G90 lijkt op dat gebied meer op de G9, die bedoeld is voor professionals. Jammer alleen dat er geen joystick is om het autofocuspunt te verplaatsen.
  De G90 is robuust gebouwd en weerbestendig. Dat zal enthousiaste fotografen trekken die onder alle omstandigheden hun beelden willen kunnen schieten. Alles bij elkaar is de G90 een aantrekkelijke camera. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Panasonic gaat met de Lumix G90 een andere kant op dan bij voorgaande modellen. Er zijn verschillende grote nieuwe features toegevoegd om hem meer ‘video-vriendelijk’ te maken. Zo is de opname tijd onbeperkt, heeft hij het ingebouwde V-Log L-profiel, slow-motion recording op 120fps en een hoofdtelefoon-ingang. Daarmee is het een geweldige, voordelige camera om video-vlaggenschip GH5(s) te begeleiden.
  Ook zijn er verbeteringen aan de kant van de fotografie. Belangrijkste is de nieuweste 20 megapixel sensor zonder low-pass filter voor extra scherpte, de mogelijkheid om via usb op te laden, een nieuwe Live View-modus en nieuwe buttons voor witbalans, ISO en belichtingscompensatie. Verder is er nu ook Bluetooth aan boord. Maar de meeste vooruitgang is er geboekt voor videografen.
  Fotografen en videografen zullen minder onder de indruk zijn van de flinke prijsverhoging ten opzichte van voorganger G80. Wie vooral foto’s schiet, moet zeker de aanschaf van de G80 overwegen. Videografen vinden wel veel meer van hun gading in de nieuwe G90. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Panasonic Lumix G90 biedt een aanlokkelijke set aan features, gecombineerd met excellente bediening en een weerbestendige magnesium body. De ingebouwde beeldstabilisatie zorgt voor scherpe foto’s. En omdat het een camera met microfourthirds sensor is, zijn er heel veel lenzen beschikbaar, zowel compacte lenzen als professionele lenzen.
  De Panasonic Lumix G90 heeft prachtige video-features aan boord, meer dan wat je voor deze prijs zou verwachten. De G90 biedt onbeperkte 4K UHD-video-opnames, plus V-Log L. Dat maakt het een aantrekkelijke camera voor wie serieus met video aan de slag wil.
  Als je je aangetrokken voelt tot de grote collectie microfourthirds-lenzen én tot een compact camerasysteem, dan biedt de G90 je een geweldige camerabody in de stijl van een DSLR, maar met een veel compacter formaat.
  De beeldkwaliteit is zeer goed, alhoewel de MFT-sensor niet kan concurreren met de sensoren voor aps-c op het gebied van ruis bij hogere ISO’s. Maar je hoeft niet vaak met hoge ISO te schieten omdat het beeldstabilisatiesysteem erg goed werkt: je kunt uit de hand blijven schieten met langere sluitertijden. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “De Panasonic Lumix DC-G90 camera is een degelijke systeemcamera welke eenvoudig in gebruik is en licht in gewicht. De bijgeleverde 12-60mm kit lens is goed. Ik had al een Lumix DMC-GX80 en het verschil is enorm! De beeldkwaliteit van de DC-G90, ik gebruik hem alleen voor fotografie, is geweldig en ik ben er dan ook heel blij mee. De service van Cameranu.nl was ook dit keer weer buitengewoon!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een super camera voor op wereldreis. Deze camera heeft alles in zich. Spat- en waterdicht. Goed in zowel foto als beeld. Een zoeker. Veel knoppen bedienbaar op toestel.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic G90

 • Geweldige hybride systeemcamera
 • Stabiele beelden: 5-assige Dual IS2 tot 5 stops voordeel
 • Voor videografen: 4K Video 30p ongelimiteerde opname
 • Voor videografen: slow-motion in 120fps in Full HD, V-log geïnstalleerd
 • Kwaliteit: Digital Live MOS-sensor van 20.3 megapixel zonder lowpass filter
 • Scherp componeren: grote OLED Live Viewfinder met hoge resolutie
 • Flexibel: 3 inch touchscreen, naar zijkanten uitklapbaar
 • Professioneel: microfoon- en koptelefoonaansluiting
 • Robuust: stof- en spatwaterdichte constructie
 • Razendsnel scherp: autofocus van 0.07s
 • Ultrasnelle burst: opnames tot 9fps
 • Creatief: 4K-Photo 30fps, Post Focus en Focus Stacking
 • Connected: Wifi- en bluetooth 4.2 technologie

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic Lumix DC-G90

Bekijk een mooi en kort filmpje over Panasonic Lumix DC-G90. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic G90 op Cameranu.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy