Panasonic Lumix G80 | Systeemcamera voor buitenfotografen

Geweldige systeemcamera voor de buitenfotograaf: de Panasonic G80. Afgedicht tegen stof en regen. En boordevol 4K-functionaliteit. Opvolger van de Panasonic G7, die op veel fora uitstekend werd besproken. Dpreview.com beloont de G80 met een waardering van 84% en de felbegeerde Gold Award. Alle belangrijke reviews!

Panasonic DMC-G80Sensor: microfourthirds | Resolutie: 16 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Lens: 12-60mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Gewicht body: 505gr | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs inclusief lens: 649 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Voor de actieve buitenfotograaf

De Panasonic Lumix G80 is echt een camera voor de actieve buitenfotograaf. Net als bij topspiegelreflexen zoals de Canon 5D-serie is hij volledig weerbestendig. En heeft hij een ergonomisch design waar goed over is nagedacht: hij houdt ook nog lekker vast als de omstandigheden pittig worden.

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

Zonder laagdoorlaatfilter: extra scherp

De G80 heeft een 16 megapixel LiveMOS microfourthird sensor aan boord. En het is de eerste Panasonic Lumix zonder laagdoorlaatfilter. Dit moet zorgen voor uitzonderlijk scherpe beelden.

5-assige beeldstabilisatie

Om die scherpe foto's ook in alle omstandigheden te kunnen schieten is de G80 voorzien van een 5-assige beeldstabilisatie en een elektronische sluiter. Hierdoor worden zelfs de kleinste trillingen voorkomen.

Panasonic DMC-G804K filmen & Post Focus

Net als veel andere recente modellen van Panasonic heeft deze G80 veel 4K-functies aan boord. De G80 kan filmen in 4K met 30 beelden per seconde. Maar hij heeft ook Post Focus: hiermee kun je achteraf het scherpste beeld selecteren uit een reeks razendsnel geschoten opnames. Met 4K-burst kun je liefst 30 beelden per seconden schieten.

Foto Stacking: scherp van voor tot achter

Een andere mooie 4K-functie van de G80: Foto Stacking. Hiermee voeg je een reeks beelden met verschillende scherpstelpunten samen tot één foto die van voor tot achter haarscherp is. Het kan allemaal met de Panasonic G80 systeemcamera.

Kantelbaar touchscreen & OLED-zoeker

De compositie bepaal je met het 3 inch kantelbare touchscreen, of via de hoge resolutie OLED-zoeker. Zelfs bij invallend zonlicht maak je je perfecte compositie. Bekijken van alle details in het beeld wordt een makkie dankzij de vergroting van 0.74x en de uit de kluiten gewassen beeldhoek.

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger Panasonic G90!

De Panasonic G80 heeft een opvolger: de Panasonic G90. Alles aan deze nieuwe systeemcamera is beter en sneller dan bij de voorganger. Benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Panasonic G90 >>

Panasonic G90 op CameraNU.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic actie van CameraNU.nlTot €799 korting op Panasonic S5 Mark II (X) met geselecteerde lens!

Ontvang nu tot €799 korting bij aankoop van een Panasonic S5 Mark II (X) systeemcamera in combinatie met een geselecteerd Panasonic objectief. Je profiteert van deze actie tot en met 3 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Panasonic DMC-G80

Alle belangrijke reviews van de Panasonic DMC-G80 staan hieronder voor je op een rij.

 

Panasonic DMC-G80 DPReview over de Panasonic DMC-G80

De G80 is een waardige opvolger van de G7, die al goed was, aldus reviewer Dan Bracaglia van DPReview. Hij gaat de concurrentie aan met de eigen Panasonic GX80, maar ook met de duurdere Sony A6300 en Olympus E-M5 II. Op verschillende punten wint de G80.

Robuuste en weerbestendige body

Een van die punten is de veel betere body. Niet alleen met de ergonomie ervan, maar ook met de robuustheid en weerbestendigheid springt de G80 er positief uit. En datzelfde geldt voor de plezierige bediening.

Uitstekende beeldkwaliteit

De G80 is bovendien lekker snel, zowel de autofocus als de frame-rate: 9 beelden per seconde. Ook de beeldkwaliteit is prima: die is iets verder verbeterd ten opzichte van voorganger G7, die al een erg goede beeldkwaliteit had. Vooral de raw-beelden zijn erg goed, aldus DPReview.

Jpegs zijn minder

En dan komt gelijk het enige echte kritiekpunt: de jpegs die uit de camera rollen zijn minder goed. Slecht zijn ze zeker niet maar “when you have similarly-priced cameras like the Fujifilm X-T10 capable of gorgeous JPEG color, it makes Panasonic JPEGs look comparatively 'meh'.”

4K uit het handje

Op videogebied staat de G80 z'n mannetje: “Shooting high quality video with this camera is a pleasure. 5-axis in-body image stabilization makes shooting hand-held extremely easy.”

G80: een aanrader

Het oordeel van DPReview is over de hele linie gunstig. De reviewer: “In terms of performance, ergonomics and capability, the Panasonic G80 is the camera I will be recommending to enthusiasts for the foreseeable future. Here is why: It is the most compelling and complete Panasonic camera on the market.” En dit is dan ook de winnaar wat DPReview betreft in het rijtje: Sony A6300, Olympus E-M5 II en de eigen Panasonic GX80.

DPReview: Gold Award

Eindconclusie: de G80 is een extreem aantrekkelijk camera. De fotokwaliteit is excellent, evenals de 4K en HD-video kwaliteit. Ook de autofocus is betrouwbaar, zelfs bij tracking van je onderwerp. En met de 5-assige beeldstabilisatie kun je makkelijk uit het handje schieten. “Simply put, this camera should fulfill the needs of many with ease.” DPReview beloont de G80 met een waardering van 84% en de felbegeerde Gold Award.

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic DMC-G80 Zoom.nl over de Panasonic DMC-G80

Ook reviewer Cees de Jonge van fototijdschrift Zoom.nl is enthousiast over de Panasonic G80. Tel bedieningsgemak, volledig draaibare touchscreen, opties voor 4K-filmen en fotograferen bij elkaar op en “je hebt voor 900 euro een uitstekende systeemcamera”.

Zoeker, beeldstabilisatie & autofocus

De elektronische zoeker (evf) is erg goed voor deze prijsklasse, aldus Zoom.nl. “Scherp, helder, zonder zichtbare vertraging en voorzien van een mooie vergroting.” De beeldstabilisatie is zelfs 'verbluffend goed', schrijft Cees de Jonge. Datzelfde geldt voor de snelle autofocus, die is “snel en trefzeker, ook bij het volgen van bewegende onderwerpen”.

Prima beeldkwaliteit

Met de beeldkwaliteit van de G80 zit het wel snor. “De testopnames met de G80 lieten een iets verhoogde scherpte ten opzichte van de G7 zien.” Maar toch: “de micro fourthirds-sensor is wat kleiner dan de aps-c concurrenten. Dat zie je terug in het megapixelgetal, dat op 16 blijft steken, en in de wat mindere prestaties bij hoge iso-waardes. “

Erg aantrekkelijk camera

”Wat de G80 erg aantrekkelijk maakt, is z'n fijne bediening, instelmogelijkheden en het 4K-filmen. Voor een erg aanlokkelijke prijs!” Van reviewer Cees de Jonge krijgt de G80 een hoog cijfer: 8,4.

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic DMC-G80 Ephotozine.com over de Panasonic DMC-G80

Reviewer Joshua Waller van Ephotozine.com is razend enthousiast over wat de G80 allemaal te bieden heeft. Gezien de relatief lage prijs heb je met de G80 een systeemcamera met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Gedetailleerde beelden

De prima 16-megapixel sensor in combinatie met de nieuwste beeldprocessor van Panasonic geeft als resultaat: uitmuntende beeldkwaliteit met veel detaillering. Ook met de ruisprestaties loopt de G80 voorop. “Giving good results up to ISO3200 and above.” Ook de beeldstabilisatie werkt zeer goed, zelfs bij 4K-video “which means you can record steady, high-quality 4K (UHD) video even when using the camera handheld”.

Een van de beste systeemcamera's

Eindconclusie: de G80 biedt een combinatie van functionaliteiten om van te watertanden. Plus indrukwekkende beeldkwaliteit, zowel in foto als in video. Voeg daar de weerbestendige body en de aantrekkelijke prijs bij en “the G80 is definitely one of the best mirrorless cameras recently released”. Ephotozine.com geeft een zeer hoge waardering: een 9,5.

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic DMC-G80 Andere (professionele) reviewers over de Panasonic DMC-G80

 • Reviewer Fred van Lierop van Chip Fotomagazine spant de kroon. Volgens hem is de G80 de beste systeemcamera van dit moment. Hij stoot zelfs de nieuwe, en veel bejubelde Fujifilm X-T2 van die troon. Dat lijkt mij een tikje overdreven. Maar dat het een goede camera is, bewijst Van Lierop: met feiten en met foto's. Zijn conclusie: “Met de Lumix G80 heeft Panasonic vrijwel alle zwakke plekken van de G7 verholpen. Een beeldstabilisator, verbeterde beeldkwaliteit, hoogwaardige behuizing, spatwaterbescherming. Kortom, deze top-systeemcamera presenteert zich als eerste keus voor MFT-fotografen.” (MFT=microfourthird-sensor)
 • Reviewer Mark Goldstein van Photographyblog.com geeft de G80 4,5 van z'n 5 sterren. Beregoed dus, en de Panasonic krijgt dan ook het predicaat 'Highly Recommended'. “The Lumix DMC-G80 brings together almost all of the cutting-edge technologies that Panasonic have recently introduced into one camera. If you prefer your mirrorless camera to look and feel like a DSLR rather than a rangefinder, then the new Panasonic G80 is an excellent choice.”
 • Ook reviewer Matt Golowcyznski van Techradar.com geeft 4,5 van z'n 5 sterren aan de Panasonic G80. “The core of what the camera offers is strong. Autofocus is very good (...) and processing speeds are fast, while the image stabilisation system is very effective whether you’re recording stills or movies.” Ook de beeldkwaliteit is erg goed, mede dankzij het verwijderen van de 'low-pass filter'. “This is matched by strong 4K video quality, with plenty of video-related options. Together with a great EVF and LCD partnership, plenty of options over customisation and a broad range of compatible lenses, the G80 is a smash on a number of levels.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ik heb deze gekocht wetende dat de DMC-G90 ook in aantocht was. Maar de eerste testen vertelde dat meer pixels niet meer maar een beetje extra kwaliteit opleverde. Dus de DMC-G80 met de 14-140 in een Panasonic cash back aanbieding moet het worden. De eerste ervaringen (3 weken Italië), geweldige foto's en video, makkelijke bediening en bovenal een prima gewicht en formaat. Toppertje dus voor weinig!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Dit is echt de allerfijnste camera die ik ooit heb gehad. Prachtige vormgeving, kwalitatief fantastisch mooie materialen, degelijk, ergonomisch tiptip in orde, stof- en spatwaterdicht, supersnelle autofocus, mooie duidelijke OLED-zoeker, het is allemaal even fijn. Je gaat van deze camera houden!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Nog maar net in gebruik, maar nu al enthousiast. De camera ligt goed in de hand en maakt prachtige foto's. Grote voordeel is dat hij niet zo zwaar en lomp is als een spiegelreflex camera. De 12-60mm lens heeft een mooie wide angle zodat ik van dichtbij toch veel op de foto krijg (ook perfect voor mijn video's). Autofocus in de video modus heeft ietwat vertraging, maar daar is mee te leven. Verder samen gekocht met de 25mm Panasonic lens die hele mooie portretten en food foto's maakt. Aanrader!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic DMC-G80

 • 16 megapixel Digital Live MOS-sensor zonder low-pass filter
 • 0.74x grote OLED-zoeker met 2.360k beeldpunten
 • 5-assige Dual I.S. 2 beeldstabilisator
 • Spatwater- en stofbestendige magnesiumlegering behuizing
 • 4K-video van professionele kwaliteit
 • Focus peaking, lichtpunt-/schaduwregeling
 • 4K-fotofunctie: perfecte foto's op het juiste moment

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic DMC-G80

Bekijk een mooie productreview van Kamera-express.nl over de Panasonic DMC-G80. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic DMC-G80 op CameraNU.nl >>

Panasonic DMC-G80 op Bol.com >>

Panasonic DMC-G80 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (22 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy