Panasonic Lumix G100(D): systeemcamera voor vloggers

De Panasonic Lumix G100D is een systeemcamera die speciaal is gemaakt voor vloggers en ‘contentmakers’. Deze lekker lichte en compacte camera is ideaal om mee te nemen naar je filmlocaties. De foto- en videoprestaties zijn zoals we van Panasonic gewend zijn: uitmuntend. Voorganger G100 kreeg de Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 12-32mm f/3.5 / fullframe-equivalent: 24-64mm | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K op 30, 25, 24fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 352gr | Release datum: januari 2024 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 699 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic G100D: opvolger van de G100

De Panasonic G100D is de opvolger van de G100. De upgrade is zeer marginaal: alleen de elektronische zoeker en de USB-C-aansluiting zijn nieuw.

OLED-zoeker

De nieuwe EVF heeft een wat lagere resolutie dan die van de G100, maar is nu wel een OLED-zoeker in plaats van een LCD-zoeker. Ook de oudere micro-USB-poort heeft een upgrade gekregen: het is nu een modernere USB Type-C USB 2.0-poort, die snellere gegevensoverdracht en het gebruik van meer kabels mogelijk maakt.

 

Panasonic G100D Highlights van de Panasonic G100D

 • Uniek: OZO Audio by Nokia met 3 interne microfoons voor realistisch geluid
 • Topvideo’s: filmen 4K met 30fps en in Full HD met 60fps
 • Uitstekende beeldkwaliteit: 20.3 megapixel Live Mos-sensor
 • Trillingvrije beelden: 5-assige hybride beeldstabilisatie
 • Mooie feature: Quick & Slow-motion
 • Handig: Frame Marker en REC Frame Indicator
 • Goed in beeld: 3 inch groot kantelbaar touchscreen

Panasonic G100D op Cameranu.nl >>

Panasonic G100D op Cameraland.nl >>

Panasonic G100D op Kamera-express.nl >>

Panasonic G100D Systeemcamera speciaal voor vloggers

Vloggen en ‘content’ maken voor social media als YouTube, Insta en Facebook is enorm populair. Maar wie wil er nou met loodzware video-apparatuur op sjouw naar z’n filmlocatie? Alleen de echte profs misschien. Om die reden brengt Panasonic de Lumix G100 uit: een prachtige systeemcamera om mee te vloggen.

Vertel jouw verhaal

De Panasonic G100D is misschien wel het ideale gereedschap om jouw verhalen te vertellen en te delen. Compact en superlicht is hij. Maar je schiet er even indrukwekkende video's en foto’s mee als veel zwaardere en duurdere camera’s.

Panasonic G100D op Cameranu.nl >>

Panasonic G100D op Cameraland.nl >>

Panasonic G100D op Kamera-express.nl >>

Hoge beeldkwaliteit

Is vloggen en content maken jouw passie, dan wil je ook boven de massa uitspringen. En dus is beeldkwaliteit essentieel. Met de G100 schiet je Full HD en hoge kwaliteit 4K video’s met superieure beeldkwaliteit ten opzichte van de allerbeste smartphones. Dankzij de verschillende framesnelheden kun je alle verhalen vertellen die je maar kunt bedenken.

Panasonic G100DGrote sensor: ook bij weinig licht

De Panasonic G100D heeft een eersteklas microfourthirds sensor aan boord, die heel veel groter is dan de sensor van een smartphone. Daardoor schiet je ook bij weinig licht of bijvoorbeeld tegenlicht fantastische video’s en foto’s. Zelfs ‘s nachts of binnenshuis maak je beelden boordevol details. Dankzij de superieure sensor kun je spelen met scherptediepte, zoals ook de professionals doen.

Vloeiende beelden dankzij beeldstabilisatie

De krachtige 5-assige beeldstabilisatie blinkt uit wanneer je video’s maakt terwijl je in beweging bent. Je video’s zien er veel vloeiender en gelikter uit en zijn dan ook prettiger om naar te kijken. Of je op de fiets zit, door de winkelstraat loopt of opnames maakt vanuit een auto, je kunt ervan op aan dat de G100 je beeld stabiel houdt.

Prachtig geluid: OZO Audio by Nokia

Uniek aan de Panasonic G100D is z’n hoge geluidskwaliteit. Geluid is natuurlijk zeer belangrijk als je topvideo’s wilt produceren. De G100 heeft het OZO Audio by Nokia-geluidssysteem aan boord. De G100 is daarmee de eerste systeemcamera ter wereld met zo'n geavanceerde functie.

Panasonic G100DDrie interne microfoons

Maar liefst drie interne microfoons leggen het geluid helder en levendig vast. Je video’s krijgen daardoor een zeer realistische audioweergave. Mooi is dat de G100 je hierbij veel uit handen neemt. Hij volgt de stem van de persoon die je filmt, en schakelt automatisch over naar de geluidsmodus die bij de situatie past. Deze geluidstechnologie werkt zo goed dat een externe microfoon overbodig is.

Video Selfie-modus & VLogL

Mooi van Panasonic is dat ze hun camera’s volstouwen met de allernieuwste technologie en features. Een voorbeeld is de Video Selfie-modus. Daarmee leg je jezelf én de achtergrond perfect scherp vast, helemaal geautomatiseerd. Ook Slow motion- en Time Lapse-opnames kun je zeer simpel maken. Ben je al een ervaren vlogger? Dan profiteer je van VLogL-opnames en LUT-functionaliteit van de G100.

Perfecte zoeker, schitterend display

De Panasonic G100D heeft ook nog een perfecte zoeker met een hoge resolutie. Daarmee maak je eenvoudig composities. Daarvoor kun je ook het grote en heldere touchscreen gebruiken. Dat scherm is handig te kantelen en te draaien, waardoor je altijd vanuit elke hoek je opnames schiet. Handig voor selfies én vlogs.

Panasonic G100DFrame Marker & REC Frame Indicator

De G100 heeft nog meer handige tools aan boord die speciaal bedoeld zijn voor vloggers: de Frame Marker en REC Frame Indicator. Frame Marker houdt je compositie in de gaten in verschillende populaire beeldverhoudingen. De REC Frame Indicator geeft een opvallend rood kader weer, zodat je gemakkelijk ziet dat de camera opnames maakt.

Wifi en bluetooth

Uiteraard heeft de Panasonic G100D wifi en bluetooth geïntegreerd, zodat je je geweldige video’s en foto’s snel en makkelijk kunt delen. Met een druk op de uploadknop zet je je beelden snel over naar je smartphone. Dankzij Bluetooth Low Energy 4.2 zijn je smartphone en de G100 permanent met elkaar verbonden, waarbij het stroomverbruik verwaarloosbaar is.

Panasonic G100D op Cameranu.nl >>

Panasonic G100D op Cameraland.nl >>

Panasonic G100D op Kamera-express.nl >>

Panasonic actie van Cameranu.nlTot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X!

Ontvang tijdelijk tot €300 korting op de Panasonic S5 II & S5 II X systeemcamera. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024, dus sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic G100DProfessionele reviewers over de Panasonic G100D

De Panasonic G100D: hoe scoort hij bij de reviewers? De G100D is de vrijwel ongewijzigde versie van den Panasonic G100 uit 2020. De reviews die je hieronder ziet zijn van de G100. Ik verwacht bijzonder weinig nieuwe reviews van de G100D omdat er maar zo weinig veranderingen zijn. Blijft een heel goede, betaalbare camera trouwens. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, septembernummer 2020): Volgens Jasper is het direct als je de doos opent duidelijk voor wie deze G100 bedoeld is: voor filmers. Nieuw is dat fabrikanten speciale camera’s maken voor de doelgroep vloggers.
  “Opmerkelijk en nieuwswaardig” volgens Jasper is de toevoeging van een hoogwaardige interne microfoon en audio-software van Nokia. “Deze levert een behoorlijke betere geluidskwaliteit af dan dat we gewend zijn bij interne microfoons van camerabody's, waardoor je geen extra professionele microfoon meer zou hoeven te gebruiken.”
  De geluidskwaliteit is volgens hem behoorlijk overtuigend. De microfoon richt zich goed en duidelijk “op het geluid dat je zelf maakt tijdens het maken van een vlog. Daarmee is de keuze van Panasonic voor dit systeem overtuigend.”
  Als je wilt gaan vloggen, herkent de G100 dit direct, waardoor alle belangrijke instellingen direct daarop ingesteld worden. Duidelijk is verder dat Panasonic zich met de G100 ook richt op de serieuze filmer, want V-Log L is standaard aanwezig. “Dit neutrale opnameprofiel zorgt ervoor dat je met maar liefst 12-stops dynamisch bereik aan het werk kunt en opnames maakt waarmee je in de nabewerking nog allerlei kanten op kunt, zoals het professioneel 'color graden' van je video.”
  Naast een uitstekende filmcamera kun je met de G100 natuurlijk ook prima fotograferen, waarbij de prettige elektronische zoeker goed helpt. “Over de foto-kwaliteiten kunnen we kort zijn: die zijn prima en zoals je ze verwacht van een dergelijke camera met een MFT-sensor. De foto's die we met deze G100 gemaakt hebben zijn fraai scherp en accuraat van kleur en contrast. De ruis-prestaties zijn ook overtuigend.”
  Al met al is deze G100 volgens Zoom “een interessante compacte combi tussen een foto- en een videocamera”. De nadruk ligt enigszins op video. “Als je vlogt is deze G100 een prima investering, gezien de fijne beeldkwaliteit, vlog-modus en uitstekende microfoon.” Eindoordeel: het hoge cijfer 8.4. En dat betekent dus dat de Diamant Award ‘in the pocket’ is voor Panasonic.
 • Digifoto Magazine (Christel de Wolff, full review, nr. 3 2020): De Panasonic G100D is een compacte starterscamera met vlogmogelijkheden. Een nieuwe ster in het assortiment vlogcamera’s. Want een ‘gewone’ fotocamera is het niet. De speciale eigenschappen van de G100 zijn er volledig op gericht om voornamelijk vlogs en selfies te maken. Uiteraard kun je er ook prima mee fotograferen, maar het videogedeelte heeft een even grote rol bij de G100 als het fotogedeelte.
  En doet hij dat goed, video’s schieten? Heel goed, aldus Christel. De camera is ook ‘ultiem’ gemakkelijk in het gebruik. Hij stelt snel scherp en de gezichtsherkenning werkt uitstekend. Handig: kantel je het scherm, dan laat een geel kader zien dat het hoofd scherp in beeld is. Waarbij twee lijnen in het vierkant aangeven waar de ogen zich bevinden. “Op die manier is het kinderlijk eenvoudig om compositieregels toe te passen.”
  De G100 heeft volgens Christel “alle voordelen van een fijne vlogcamera en meer”. “Het grootste pluspunt is natuurlijk het vrij kantelbare scherm en de afmetingen. De camera is zo licht dat je haast zou vergeten dat je hem meedraagt.” Daardoor neem je hem vaak met je mee. Gevolg: veel meer mooie foto- en videomomenten.
  Zo klein als hij is, zo groot zijn z’n prestaties. De camera met 20.3 megapixel sensor “maakt gewoon prachtige, vloeiende en heldere beelden in 4K met dito geluidskwaliteit.” Eindoordeel: Digifoto Goud Award 2020.
 • Chip Fotomagazine (praktijktest, decembernummer 2020): De Panasonic G100D is volgens Chip lekker compact en licht, heeft een geweldige beeldkwaliteit, allerlei nuttig features, goed doordachte functies en ook nog eens een flexibele MFT-vatting waardoor hij goed te combineren is met een rijkdom aan objectieven.
  De G100 is echt gericht op vloggers, en die vinden er van alles van hun gading. Maar je kunt er ook uitstekend mee fotograferen, met prima scherpte in de beelden. Zowel bij filmen als bij fotograferen werkt de autofocus uitstekend. Dat geldt ook voor oog- en gezichtsherkenning en focus tracking via het touchscreen.
  In filmen is de G100 een uitblinker. “De bediening is eenvoudig, het beeld is prachtig en het geluid fantastisch.” Enig minpuntje: er ontstaat een uitsnede van het beeld. Die crop valt vooral op als je filmt in UHD. Bij filmen in Full HD met 60fps heb je hier geen last van. Mooi en handig zijn de slomo- en time-lapse-opties. Het echte hoogtepunt voor vloggers is volgens Chip de geïntegreerde microfoon. Die maakt een externe microfoon praktisch overbodig.
  Het zijn de kleine dingen die de G100 een camera maken waarmee je extra comfortabel kunt werken. “Zo zie je wanneer je op de menuknop drukt altijd eerst de instellingen die op dat moment zijn geselecteerd. In de videomodus zie j dus eerst de video-instellingen en dat is erg praktisch.”
  Zodra de camera filmt zie je een rood kader in beeld (Tally-Light), wat het filmen erg makkelijk en afwisselend maakt. Datzelfde geldt voor filmen in de portretstand. Al met al is de G100 volgens de reviewer “de ultieme vlog-camera”.
 • Fototijdschrift Digifoto Starter (full review): In de praktijk doet de G100 het heel goed volgens de reviewer, vooral omdat de camera uiterst gemakkelijk te bedienen is. “Een wandeling in het park wordt een avontuur omdat overal leuke details vast te leggen zijn. De camera stelt snel scherp en de gezichtsherkenning lijkt niet te foppen.” De G100 maakt het “kinderlijk eenvoudig om compositieregels toe te passen”.
  Verder heeft de G100 veel scene instellingen. Voor vrijwel ieder onderwerp kun je een preset kiezen die de sfeer van je foto of video meteen afmaakt. “Een landschap wil je bijvoorbeeld erg kleurrijk en scherp hebben, terwijl je bij een portret misschien liever kiest voor zachte tinten.” Verder zijn er liefst 24 creatieve filters: voor retro-, zwartwit-, of juist abstracte effecten. “Ook leuk zijn het sterfilter, voor romantische lichteffecten, en het miniatuurfilter, waardoor iedere foto lijkt alsof deze in Madurodam is gemaakt.”
  “Switchen tussen fotograferen en filmen was nog nooit zo makkelijk. Bij deze camera kun je je amper vergissen. Een groot rood kader wijst je erop dat je aan het filmen bent en hoewel de rode REC knop naast de ontspanknop zit, zal je hier geen problemen mee ondervinden. In combinatie met de tripod is het fotograferen en filmen met de Panasonic LUMIX G100 nóg makkelijker.” Eindoordeel: Starter Super Award.
 • Dpreview.com (Jeanette D Moses, Richard Butler, full review): Beoordeel je de Panasonic G100D als een vlogcamera, dan probeert hij wel veel innovatieve dingen te doen, maar hij doet dat niet bijzonder goed, aldus Jeanette en Richard. Zo heb je indrukwekkende mogelijkheden voor audio, maar daarmee kun je niet veel omdat de camera een flink gecropte 4K-modus biedt. Daardoor is hij niet echt nuttig voor vlogshots, tenzij je er een ultragroothoek op zet.
  Als fotocamera doet de G100 het wel beter volgens Jeanette en Richard. Zoeker en LCD-scherm zijn goed en helder. Ook mooi is de mogelijkheid om lenzen te verwisselen en heeft hij een extreem compacte body. De autofocus is goed, evenals de jpegs die direct uit de camera komen en de mogelijkheid om Raw-afbeeldingen in de camera te bewerken. Dit is aantrekkelijk voor wie de beelden snel wil delen.
  Al met al is dit geen camera die de reviewers aanraden om mee te vloggen. Daarvoor is de Sony ZV-1 een stuk logischer, dankzij de autofocusmogelijkheden en de veelzijdige microfoon. Eindoordeel: 78/100.
 • Techradar.com (Amy Davies, full review): De Panasonic G100D is volgens Amy een uitstekende camera voor vloggers en YouTubers. Hij biedt een groot aantal video-opties, waaronder een wereldprimeur op het gebied van audio. Daarmee is dit een van de meest veelzijdige en goed uitgeruste camera's in zijn prijs- en gewichtscategorie.
  Ook voor reisfotografen is de G100 een goede optie, vanwege het kleine formaat, de handzame vorm en het lage gewicht. Het is dan een lekker discrete camera. De G100 iseen leuke optie voor een breed publiek, zeker omdat er een uitstekende reeks microfourthirds-lenzen beschikbaar is, waarvan er veel klein en reisvriendelijk zijn. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Jon Devo, full review): Vloggers en andere creatievelingen zullen volgens Jon genieten van de eenvoud van de Panasonic G100D. Met deze camera is het gemakkelijk om video en foto's van hoge kwaliteit vast te leggen, dankzij de toegankelijke knoppenindeling. Zelfs mensen die niet zo geïnteresseerd zijn in de techniek behalen met deze camera prima resultaten.
  De Lumix G100 heeft een fatsoenlijke zoeker aan boord, en een prima ergonomie. Daardoor heeft de G100 een voorsprong in een sterk concurrerende markt. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (full review): De Panasonic G100D is ontworpen waren als ‘de perfecte vloggers-camera’. Toch was de reviewer meer onder de indruk van de fotocapaciteiten van de camera. Je schiet er foto’s mee die er stuk voor stuk geweldig uitzien, met goede details, nauwkeurige focus en geweldige kleuren.
  Ook het werken met deze camera is geweldig, dankzij een hoogwaardig scherm met hoge resolutie en een grote elektronische zoeker met hoge resolutie. De bediening is goed, met een goede rubberen grip en er is een groot aantal externe bedieningselementen. Mooi is verder dat er een breed scala aan relatief compacte lenzen beschikbaar is.
  Tot zover het goede nieuws. Als vlogcamera stelde de G100 de reviewer op een aantal manieren behoorlijk teleur. Zo worstelt de elektronische beeldstabilisatie, moet de autofocus soms zoeken naar de juiste focus, en is er een zware uitsnede, waardoor het beeld er zacht uitziet. En ondanks de OZO Audio was de reviewer ook teleurgesteld in de geluidskwaliteit. De kitlens heeft het daarbij moeilijk bij weinig licht.
  Voor iets meer geld kun je beter de Panasonic G90 kopen. Die heeft echte 5-assige beeldstabilisatie, in plaats van digitale beeldstabilisatie. En hij heeft ook microfoon/hoofdtelefoonaansluitingen en bovendien een onbeperkte opnameduur voor video. Eindoordeel voor de G100: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Panasonic G100D is volgens Jan Paul een camera met twee gezichten. De ingebouwde audio van deze vlogcamera is slim en werkt redelijk. Maar de forse crop van de elektronische stabilisatie betekent dat het kitobjectief niet ideaal is om mee te vloggen, en zeker niet in 4K. Een betaalbare andere lens die geschikt is, is er op dit moment niet.
  Daarom is voor gevorderde vloggers de Panasonic G9 of G90 een betere keus. Voor beginnende vloggers en als fotocamera is de G100 wel prima, aldus Jan Paul. “De zoeker en het scherm zijn uitstekend, de sensor presteert goed en het lage gewicht en de kleine afmetingen maken de G100 tot een hele fijne camera om altijd bij je te hebben.”
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Panasonic Lumix G100 is een van de meest compacte systeemcamera's op de markt, en toch heeft hij volgens Gordon een flinke set aan features aan boord, met een ingebouwde zoeker, een volledig gearticuleerd scherm dat naar de zijkant scharniert, een externe microfooningang en een slim ingebouwd systeem met drie microfoons.
  Panasonic positioneert de G100 vooral als een camera voor vloggers, maar Gordon vindt het ook een zeer mooie compacte camera voor fotografie, waar je ook verschillende lenzen op kunt zetten. “Ik was dol op de eerdere GM-serie en in zekere zin is de G100 hun spirituele opvolger.”
  Kijk je naar de vlogkant van de G100 dan laat hij op belangrijke terreinen mooie dingen zien. Zo biedt hij een scherm dat naar voren is gericht, een ingang voor een externe microfoon en een hotshoe om hem te monteren, evenals een degelijk ingebouwd geluidssysteem dat heel effectief is.
  De beeldstabilisatie biedt goed resultaten door de combinatie van optische en standaard elektronica. Filmen in 4K geeft een flinke crop, zelfs zonder stabilisatie. Daardoor is deze camera weer minder geschikt voor vloggers, zeker als je echt groothoek nodig hebt. De autofocus is goed, en zeker beter dan dat van de Canon G7X. Toch legt hij het af tegen concurrenten die autofocus met fasedetectie bieden.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Panasonic Lumix G100 is volgens Angela ontworpen als een instapmodel vlogcamera, en de prijs past daar goed bij. Hij heeft een grotere sensor dan concurrerende compactcamera's zoals de Canon PowerShot G7 X Mark III en de Sony ZV-1. Mooi is ook dat je er andere lenzen op kunt zetten, waardoor hij veelzijdiger is dan de concurrenten.
  In stille omstandigheden werkt de OZO Audio-tracking van de G100 uitstekend. Maar zelfs beginnende vloggers zullen willen overstappen naar een externe microfoon zoals de Rode Wireless Go omdat die beter beschermt tegen geluiden door de wind.
  De G100 mist sommige nieuwe, op vloggen gerichte functies. Zoals de Face Priority en Product Showcase van de Sony ZV-1. En de livestream-mogelijkheden van de Canon G7 X III. Toch biedt de G100 goede mogelijkheden om een beperkte scherptediepte te creëren, en blijft hij toch mooi compact.
 • Photographyblog.com (Tim Coleman, full review): De Panasonic Lumix G100 is volgens Tim een camera met een ‘gespleten persoonlijkheid’. Hij is briljant voor het maken van foto’s, maar ook voor V-Logging. Tegelijk is deze camera juist daardoor een echt compromis.
  Voor fotografie geeft de G100 het gevoel een camera op instapniveau te zijn, met de beperkingen die daarbij horen, zoals geen knop om te schakelen tussen autofocus en handmatige focus. Tegelijk heeft hij de vertrouwde sensor met 20.3 megapixel plus een ongelooflijk goed variangle touchscreen én een elektronische zoeker.
  Voor V-Logging zijn er enkele innovatieve technologie en handige functies aan boord. OZO Audio werkt goed en de kwaliteit van de audio is respectabel. En dan heb je de mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten.
  Helaas zijn er enkele cruciale nadelen voor V-Logging. Zonder in-body beeldstabilisatie en door de sensorcrop kun je de camera niet volledig benutten in 4K. Ook de continue AF zit er soms naast, dus niet al je video's zullen volledig scherp zijn.
  Dus het maximale haal je met de G100 niet uit 4K-video, zowel qua prestaties als qua beeldkwaliteit. Aan de andere kant zijn de Full HD-video’s geweldig.
  Al met al is de kleine Lumix G100 een aantrekkelijkere camera voor fotografieis, met een toegevoegde bonus van V-Logging. Het is ook echt een reis- en gezinsvriendelijke camera. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Franks overpeinzingen: Het kan geen toeval zijn dat Panasonic juist nu met een betaalbare systeemcamera komt die speciaal gemaakt is voor vloggers en contentmakers. Eind mei 2020 kwam Sony namelijk met de Sony ZV-1 op de proppen. Een high end compactcamera met als doelgroep... vloggers en contentmakers.
  Vloggen is populair, en niet alleen maar onder jongeren. Ook steeds meer ‘oudere jongeren’ ontdekken hoe leuk het is om hoge kwaliteit video’s te schieten voor social media. Je verrijkt en verblijdt je volgers enorm als je niet het zoveelste dertien-in-een-dozijn filmpje uploadt, maar een uitblinkende video boordevol details en voorzien van schitterend geluid.
  Panasonic weet als geen ander hoe je camera’s maakt om mee te filmen. De firma heeft een enorme staat van dienst met z’n Lumix GH-serie, die al jaren bekend staan als het neusje van de zalm op het videogebied. Daar zijn ze vorig jaar nog overheen gegaan met de Lumix S1H: een fullframe systeemcamera voor professionele video’s, waar zelfs Netflix z’n goedkeuring aan heeft gegeven.
  Dus de Panasonic G100D zal zeker hoge ogen gaan gooien onder de doelgroep. Maar de Sony ZV-1 ook. Want ook Sony heeft enorm veel kennis en kunde op videogebied met camera’s uit de Sony A7S-serie. Ik ben benieuwd wie deze titanenstrijd gaat winnen. Ik hou alle reviews scherp in de gaten!

Panasonic G100D op Cameranu.nl >>

Panasonic G100D op Cameraland.nl >>

Panasonic G100D op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Panasonic G100D

 • Uniek: OZO Audio by Nokia met 3 interne microfoons voor realistisch geluid
 • Topvideo’s: filmen 4K met 30fps en in Full HD met 60fps
 • Uitstekende beeldkwaliteit: 20.3 megapixel Live Mos-sensor
 • Trillingvrije beelden: 5-assige hybride beeldstabilisatie
 • Mooie feature: Quick & Slow-motion
 • Handig: Frame Marker en REC Frame Indicator
 • Goed in beeld: 3 inch groot kantelbaar touchscreen
 • Handig: Video Selfie-modus
 • Lekker compact en licht: slechts 412 gram
 • Handig: automatische verticale video detectie
 • Handig: oplaadbaar via USB
 • Goed verbonden: Wifi en bluetooth aan boord

Panasonic G100D op Cameranu.nl >>

Panasonic G100D op Cameraland.nl >>

Panasonic G100D op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic G100D

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Panasonic G100D. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic G100D op Cameranu.nl >>

Panasonic G100D op Cameraland.nl >>

Panasonic G100D op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy