Panasonic Lumix GX9: alles voor de beste beeldkwaliteit

De Panasonic GX9 is een lekker lichte en compacte systeemcamera. Ideaal voor bijvoorbeeld straatfotografie. De GX9 is opvolger van de GX8 die zeer goed besproken is door reviewers. Panasonic heeft de beeldkwaliteit opgeschroefd. “De zeer goede resolutie, scherpe details en de snelheid zijn uitmuntend in zijn klasse.” Alle belangrijke reviews!

Panasonic DC-GX9Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 12-32mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-64mm | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 407gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating: 96/100 | Prijs inclusief lens: 675 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

Dynamisch bereik bijzonder groot

De features zijn er in ieder geval naar. Hij is voorzien van een 20.3-megapixel Digital Live MOS-sensor zonder low-pass filter. Omdat kleurtoon, verzadiging en helderheid afzonderlijk worden gedetecteerd, is het dynamisch bereik van de camera bijzonder groot. Waardoor bijvoorbeeld bij fel zonlicht de schaduwen en de lichte delen allebei goed naar voren komen.

Panasonic DC-GX9Beste beeldkwaliteit

Panasonic zet met de GX9 vooral in op verdere verbetering van de beeldkwaliteit. De snelle Venus Engine beeldprocessor zorgt voor snelle verwerking van de beelden. Samen met de nieuwe sensor zorgt hij voor de beste beeldkwaliteit die je je maar kunt wensen. Elk onderwerp leg je tot in het kleinste detail haarscherp vast.

Snelle autofocus

Daarnaast heeft de Panasonic GX9 een bijzonder snelle autofocus van 0.07 seconde. Plus een snelle burstmodus van 6 tot 9 beelden per seconde.

Kantelbare elektronische zoeker

Heel handig en behoorlijk uniek voor een camera in deze prijsklasse: de elektronische zoeker is tot 80 graden kantelbaar. Daardoor is het gemakkelijk om te fotograferen of filmen vanuit minder voor de hand liggende hoeken. En dat lukt verder natuurlijk ook heel goed met de heldere kantelbare touchscreen op de achterkant.

Uitstekende 4K-video’s en 4K-foto’s

Ook voor video is de GX9 goed uitgerust. De camera schiet uiteraard video’s in 4K met 30 beelden per seconde. Daarnaast is de bekende 4K-fotofunctie van Panasonic aan boord. Daarmee maak je een video van 30 seconden. Daaruit pluk je vervolgens simpel en snel het gewenste beeld in hoge resolutie. Of je maakt compleet nieuwe momenten door meerdere beelden te combineren tot één opvallende foto.

Statief kun je thuislaten

De GX9 is uitgerust met een uitstekende 5-assige beeldstabilisator, die 4 stops winst oplevert. Daarmee schiet je veel langer scherpe beelden uit de hand. Een statief is overbodig. De beeldstabilisatie compenseert elke beweging waardoor je altijd scherpe opnames hebt. Zelfs bij het gebruik van een telelens waarbij je een model mooi uit de achtergrond naar voren wilt halen, blijft je onderwerp haarscherp in beeld.

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

Panasonic DC-GX9Stijl én functionaliteit

De Panasonic Lumix GX9 is ook een prachtige camera om te zien. Het perfecte evenwicht tussen stijl en functionaliteit. De camera biedt ondanks het compacte ontwerp alle mogelijkheden voor professionele en creatieve foto's. En met het grote assortiment Lumix-lenzen heb je haast onbeperkte mogelijkheden.

Het perfecte plaatje

De Panasonic DC-GX9 geeft je volledige creatieve controle terwijl je naar hartenlust experimenteert met de ingebouwde filters en effecten. Probeer het nieuwe L-monochroom- en korreleffect uit voor prachtige, tijdloze zwart-witfoto's. Of experimenteer met de andere filters en effecten om de look en stijl te vinden die bij jou past.

Delen met familie en vrienden

De Panasonic GX9 heeft verder wifi, NFC en bluetooth aan boord, waardoor je makkelijk en snel je beelden kan delen met je vrienden en familie.

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

Professionele reviewers over de Panasonic DC-GX9

De Panasonic DC-GX9: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic DC-GX9Focus Magazine over de Panasonic DC-GX9

“Robuust snelheidsmonster in zakformaat”, kopt reviewer Dennis Hissink in het bekende fotoblad Focus Magazine (aprilnummer 2018). Volgens hem een robuuste camera die degelijk is afgebouwd. Een echte Panasonic. Volgestouwd met prachtige features als een beeldstabilisatiesysteem dat je 6.5 stops winst oplevert.

Kantelbare zoeker en touchscreen

Mooi aan de GX9 is de elektronische zoeker die niet alleen een hoge resolutie heeft, maar ook omhoog geklapt kan worden. Datzelfde geldt voor het touchscreen, dat naar boven en onder geklapt kan worden, zodat je hoge of lage standpunten kunt innemen zonder je in onmogelijke bochten te wringen.

Stukje ontwerpvernunft!

Lyrisch is Dennis Hissink over het ontwerp van de usb-interface waarmee je de accu kunt opladen terwijl hij in de camera zit. Die zit “prachtig weggewerkt achter een klepje. Het is slechts een detail, maar kudos voor de ontwerpers voor dit stukje ontwerpvernunft!” De handligging van de GX9 is ook al prima in orde, met een echt “camera-in-hand-gevoel”.

Snelheid: bijzonder prettig

De snelheid waarmee de GX9 reageert, is volgens Hissink bijzonder prettig. “Of het nu gaat om het schakelen tussen functies, het verwerken van een serie snel geschoten opnamen of de scherpstelling. Het is allemaal heel vlot en vooral nauwkeurig.” Ook de tracking van je onderwerp bij het scherpstellen werkt verrassend goed, maar “nog niet 100% feilloos”.

Lof over de beeldkwaliteit

En dan de beeldkwaliteit. Daarover is Hissink vol lof. “De sensor en processor vormen een krachtige combinatie waarbij de intelligente beeldverwerking heel subtiel te werk gaat.” Dus geen agressieve ruisonderdrukking, maar bescheiden en alleen waar het echt nodig is. De scherpte is prima. De kleurweergave is heel mooi en natuurlijk. Geen aangedikte verzadiging maar wel lekker pittig. En tot slot is ook het dynamisch bereik goed.

Veelzijdige camera

Conclusie: met de Panasonic GX9 haal je een veelzijdige camera in huis met veel technische snufjes die bijzondere foto’s en films geven. Echt een toestel voor de creatieve fotograaf. “Een camera met een krachtige processor aan boord die snelheid en in combinatie met de beeldsensor een prima beeldkwaliteit realiseert!” Hoge score bij Focus: 8.9.

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic DC-GX9Andere (professionele) reviewers over de Panasonic GX9

Hieronder staan andere belangrijke reviews van de Panasonic DC-GX9.

 • Klantreview op CameraNU.nl: “Prachtige en zeer degelijke camera. Ik heb de camera nu enkele weken in huis. Het was eerst even wennen. Er zitten zoveel functies op en ik had weinig ervaring. Maar met de gebruiksaanwijzing erbij kom je een heel eind. Het is een kwestie van veel proberen. Ik gebruik hem veel voor fotograferen van de kinderen tijdens hun spel, dat betekend binnen- en buitenfoto's en bewegende objecten. Dat kan de camera prima aan. Het inzoomen is prettig en de beeldkwaliteit is erg goed.
  Het scherm is helder en je kunt ook via touchscreen in het scherm functies aan en uit zetten. Dit kan ook via de knopjes. De camera ligt zwaar in de hand, dat is fijn tijdens het foto's maken. Het is wel iets minder fijn in je tas. Je zet de foto's makkelijk en snel over naar de laptop. De accu gaat lang mee, dus opladen is maar heel af en toe nodig. Al met al; een fijne camera met ontzettend veel opties en mogelijkheden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een compacte camera met heel veel mogelijkheden. Het is een kleine compacte camera met heel veel mogelijkheden. Lees voor begin de gebruiksaanwijzing en oefen veel. De camera ligt goed in de hand. De belichtingscompensatieknop en de modusknop zijn met elkaar verbonden waardoor het soms wat moeilijk is om ze apart te gebruiken. Wanneer je op automatisch modus foto’s maakt heb je hier geen last van. Ook gaan de knoppen wat stroef. Het scherpstellen van objecten gaat er snel en makkelijk. de touchscreen werkt prima. Het scherm is helder en blijft ook goed zichtbaar als de zon erop schijnt !” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Chip Fotomagazine (juli 2018): Het ontwerp is compact en de beeldkwaliteit is uitstekend, aldus de reviewer van Chip. Toch zijn er ook een paar minpuntjes aan deze alleskunner. De GX9 lijkt gek genoeg minder op voorganger GX8 dan op de GX80. Gelukkig zijn 2 belangrijke en handige features van de GX8 behouden: de 80 graden naar boven draaibare elektronische zoeker en het instelwieltje voor de belichtingscorrectie.
  Minpuntje is dat hij wat minder weerbestendig is dan de GX8, al kunnen wat regendruppels geen kwaad. Over snelheid, foto- en videofuncties en beeldkwaliteit valt helemaal niets te klagen. De sensor die is overgenomen van de duurdere G9 zorgt voor die uitstekende beeldkwaliteit, en voor meer details bij ISO 6400.
  Ook de snelle autofocus en de beeldstabilisatie zijn prima. De videofunctie scoort uitstekend, en kent waarden die je normaliter alleen op de duurste camera’s vindt. En ook de resolutie is van een hoog niveau. “Verrassend genoeg presteert de GX9 qua resolutie nog net iets beter dan het topmodel DC-G9.” Scherpte en ruisprestaties zijn dus uitstekend.
  Kortom: “De GX9 presteert uiteraard minder goed dan het bijna dubbel zo dure topmodel G9, maar de zeer goede resolutie, scherpe details en de snelheid zijn uitmuntend in zijn klasse.” Wel valt de accuduur wat tegen, dus een extra accu meenemen is aan te raden. Eindoordeel: de score ‘Goed’ met een puntentotaal van 89/100.
 • Dpreview.com (first impressions): Hoewel de reviewer de camera maar een paar dagen kon gebruiken, vond hij de Panasonic GX9 een lekker makkelijke camera in het gebruik voor weekendjes weg. Maar dan moet je wel 2 extra batterijen meenemen (of een oplader natuurlijk). De GX9 is snel genoeg om geen shot te missen en de foto’s die de reviewer tot nog toe heeft gemaakt zien er erg goed uit. Later meer...
 • Techradar.com: De GX9 zet twee stappen vooruit ten opzichte van voorganger GX8, en één (halve) stap terug. Door het ‘low-pass filter’ te schrappen, levert de camera excellente details, met foto’s die flink scherper zijn dan die van de GX8. En het compactere formaat doet niets af aan het gevoel dat je een kwaliteitscamera in handen hebt. Maar de elektronische zoeker en het touchscreen zijn minder dan die van de GX8. En wat ook jammer is: hij is niet spatwaterdicht meer.
  De GX9 staat in de camera line-up van Panasonic boven de GX80. Hij heeft een vergelijkbaar formaat, maar biedt meer features en verbeterde bediening. De GX9 is zeker een prettige camera, en hij zet zeer solide prestaties neer. Maar hij springt nou ook weer niet hoog uit boven de concurrentie.
 • Photographyblog.com: De GX9 biedt je een indrukwekkend aantal instelmogelijkheden (met knoppen en wieltjes) in een compacte en stijlvolle body. Het is een zeer snelle camera, en het touchscreen is een echte traktatie. En de camera is echt volgestouwd met features en fotografie/film-modi, inclusief de 4K-foto-mogelijkheden.
  Met de GX9 kun je scherpe beelden schieten, met een mooie controle over de scherptediepte in je foto’s. Kortom: de Panasonic Lumix GX9 is een zeer capabele en toch betaalbare camera. Ten opzichte van de GX80 zijn er flink wat verbeteringen en verfijningen. Dus genoeg redenen om voor de GX9 te kiezen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com: Ten opzichte van voorganger GX8 is de body compacter, is er een kantelbaar scherm bijgekomen en is de elektronische zoeker verkleind. Het touchscreen heeft een prima resolutie. De schietsnelheid is verhoogd naar 9 beelden per seconde. En de beeldstabilisatie is opgekrikt naar 5 assen. Ook de beeldkwaliteit is verbeterd, met iets verbeterde ruisprestaties. En de kleurweergave is beter dan ooit. Ook is de GX9 stiller dan z’n voorganger.
  Moet je de GX9 kiezen of toch de GX80? Die camera’s zitten dicht bij elkaar, maar toch heeft de GX9 extra features te bieden. Zoals betere witbalans-instellingen, waaronder de zeer bruikbare instelling ‘cool’, zeer geschikt voor productfotografie. En er zit Bluetooth in, waardoor je beelden veel makkelijker overzet op je smartphone. Ook de 20 megapixel sensor biedt betere beeldkwaliteit dan de 16 megapixel van de GX80. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com: De Panasonic GX9 is een lichtgewichte, robuuste camera waar je veel plezier van zult hebben. De beeldkwaliteit is behoorlijk goed. De nieuwe beeldsensor legt heel veel details vast en levert beelden met aangename kleuren en prima dynamisch bereik. De GX9 is ideaal voor straat- en reisfotografie: hij is zowel snel als discreet.
  De GX9 is eerder de opvolger van de GX80 dan van de GX8. Die laatste camera had meer professionele specs: weerbestendig, een grotere elektronische zoeker, robuuster en een betere accuduur. Maar als kit met de 12-60mm lens is het uitstekend pakket, vol features en met uitstekende prestaties.
  Voordeel ten opzichte van de GX8: snellere burstsnelheid, nieuwe 4K-foto-features, een ingebouwde flits en een kantelbaar scherm. “Overall, despite sitting between the GX85 and GX8 in a sense, the GX9 is shaping up to be an excellent mirrorless camera for the advanced or enthusiast photographer looking for a compact, high-performance and versatile travel-friendly camera.”

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic DC-GX9Belangrijkste kenmerken van de Panasonic DC-GX9

 • Zeer gevoelige 20.3 megapixel Live MOS-sensor
 • 4K-video, 4K-foto en Post Focus
 • Langer uit de hand schieten: 5-assige Dual I.S. beeldstabilisatie
 • Makkelijk bedienen: 3.0 inch kantelbaar TFT LCD touchscreen
 • Schieten uit rare hoeken: kantelbare elektronische zoeker
 • Delen met vrienden: Wifi, NFC en bluetooth-connectiviteit

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Panasonic DC-GX9

Bekijk een mooie productreview van de Panasonic DC-GX9 van Kamera-express.nl. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic Lumix S5 Mark IIOverzicht Panasonic systeemcamera's

Panasonic heeft een reeks prachtige systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fraaie fullframers en microfourthirds-camera’s. Benieuwd naar alle Panasonic-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy