De allerbeste Sony systeemcamera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Sony? Over alle Sony-camera’s – fullframe én aps c – heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder vind je een handig overzicht van alle spiegelloze Sony-camera's. Van elke camera zie je de belangrijkste specs. En je kunt doorklikken naar mijn reviews. Handig hè?

Update-datum: 26 oktober 2022

Uitleg Frankwandelt-rating

NB: bij onderstaande camera’s staat een ‘Frankwandelt-rating’. Met deze score geef ik aan hoe goed de camera is. Die score is relatief ten opzichte van camera’s uit dezelfde (prijs)klasse.

Sony A7 IVDe allereerste fullframe systeemcamera

Sony is de founding father van de fullframe systeemcamera’s. Al in 2013 kwamen zij met de eerste fullframer, de Sony A7. Lang voordat grote firma’s als Nikon en Canon zich waagden op deze markt. Die droomden toen alleen nog over spiegelreflexen.

Sport- en resolutiemonsters

En Sony heeft naam gemaakt met een breed spectrum aan fullframers voor verschillende doelgroepen. Voor sportprofessionals snoepte Sony met z’n A9-serie klandizie af van Canon en Nikon die lang vertrouwden op de kracht van hun grote en zware vlaggenschip-DSLR’s. Voor professionele landschaps-, architectuur- en reclamefotografen kwam Sony met z’n resolutiemonsters, met als laatste loot aan de stam de A7R IV met 61MP op de sensor.

Publiekslievelingen & videokoningen

Voor een breder publiek heeft Sony al vele jaren een zeer populaire reeks: de Sony A7’s. Met de Mark IV als publiekslieveling en trotse drager van vele awards. En dan heeft Sony ook nog eens professionele filmers en serieuze vloggers scherp in beeld met z’n A7S-serie. De jongste telg, de A7S Mark III, is door reviewers bejubeld is als ‘De videokoning’.

Van A6000 tot A6600

Daarnaast heeft Sony een mooie serie aps c-camera’s. Ze hebben Sony populair gemaakt bij een breed publiek. Van de A6000 voor enthousiaste fotografen tot de A6600, een compacte camera voor (semi-)professionals. Het lijkt erop dat Sony ook in deze (wat verwaarloosde) lijn weer gaat investeren, want recent zijn een aantal mooie aps c-lenzen op de markt gekomen.

Moordende concurrentie

Toch moet Sony op z’n tellen passen. Want de concurrentie is moordend. Canon, Nikon en ook Panasonic zetten vol in op fullframe systeemcamera’s, ten koste van hun DSLR’s. En wat doen ze dat goed. Ze zitten Sony op de hielen, en soms laten ze Sony zelfs hun hielen zien. Fujifilm en Olympus zijn geduchte rivalen voor de systeemcamera’s met wat kleinere sensoren.

Overzichtelijke overzichten

Omdat ik van overzicht hou, en jij vast ook, heb ik alle systeemcamera’s van Sony voor je op een rij gezet. Je vindt ze hieronder, en je kunt daar doorklikken naar mijn uitvoerige reviews. Ook voor de andere cameramerken heb ik overzichten voor je klaar staan, die je bereikt via onderstaande buttons.

Canon >>

Nikon >>

Fujifilm >>

Panasonic >>

Olympus >>

 

Sony A1 Sony A1: vlaggenschip met 50 megapixel fullframe sensor

De Sony A1 is het vlaggenschip van Sony’s grote vloot systeemcamera’s. Deze topcamera voor professionals heeft een nieuw ontwikkelde fullframe sensor met 50 megapixel op de teller. Hij schiet 30 beelden per seconde, heeft 8K-video en beeldstabilisatie aan boord, evenals eye-autofocus voor vogels. Ontving tal van awards, waaronder de EISA-award ‘Camera van het Jaar’.

Sensor: fullframe | Resolutie: 50.1 megapixel | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 8K/30p / 4K/120p in 10-bit 4:2:2 All-I | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 737gr | Release datum: maart 2021 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body: 7.300 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Krachtpatser die alles kan

Bijzonder is de combinatie van snelheid en resolutie. Met 50 megapixel op de fullframe sensor schiet de Sony A1 toch liefst 30 beelden per seconde. De sensor is daarvoor volledig nieuw ontwikkeld, met een ‘stacked back-illuminated’ ontwerp. Twee beeldprocessors verwerken alle beelden. Aan boord is beeldstabilisatie met 5.5 stops voordeel. Het dynamisch bereik is gigantisch: 15 stops. Dat de A1 een krachtpatser is blijkt ook uit z’n video: hij filmt in 8K-resolutie met 30fps en 4K-video met 120fps. En dan zijn er nog de cutting edge elektronische zoeker en het vari-angle touchscreen. Niet in de laatste plaats: Sony loopt voorop met z’n geavanceerde autofocus.

Highlights van de Sony A1

  • Hoge resolutie: compleet nieuwe 50.1 megapixel sensor
  • Zeer snelle burst: tot 30fps
  • Topvideo: 8K/30p / 4K/120p in 10-bits
  • Cutting edge EVF: elektronische zoeker met 9.44 miljoen pixels
  • Beeldstabilisatie: 5-assige SteadyShot tot 5.5 stops winst
  • Scherpe vogelogen: real-time Eye autofocus werkt ook bij vogels

Doelgroepen van de Sony A1

  • Professionele fotografen
  • Hybride foto- en video-professionals
  • Doorgewinterde fotografen die een allround camera zoeken

Sony A1 op CameraNU.nl >>

Sony A1 op Cameraland.nl >>

Sony A1 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A1

De Sony A1 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A9 II Sony A9 II: vlaggenschip systeemcamera voor professionals

De Sony A9 II is het vlaggenschip van deze firma voor professionele sport- en actiefotografen. Combineert razende snelheid met top beeldkwaliteit. Bedoeld voor professionals die grote evenementen vastleggen, zoals de Olympische Spelen of de Formule 1. Winnaar van vele awards, waaronder de Gold Award van DPReview.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 678gr | Release datum: november 2019 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body: 5.399 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Snelheidsduivel voor sportfotografen

De A9 II is Sony’s antwoord op de topmodellen voor professionele sport- en actiefotografen van Canon en Nikon. En wát voor antwoord. Deze snelheidsduivel is speciaal ontwikkeld voor grote sportevenementen. Hij combineert excellente beeldkwaliteit met snelle bursts tot 20 beelden per seconde. Daarbij is ook de autofocus ongekend snel, zelfs bij weinig licht. Hij is een ster in het vasthoudend volgen van snel bewegende onderwerpen. Daardoor kan de fotograaf zich volledig richten op de compositie. De Eye-autofocus werkt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren.

Highlights van de Sony A9 II

  • Optimale beeldkwaliteit: 24.2 megapixel fullframe Exmor RS CMOS-sensor
  • Snelle bursts: tot 20 beelden per seconde met AF/AE-tracking
  • Razendsnel scherp: fasedetectie autofocussysteem met 693 punten
  • Enorm dynamisch bereik: 15 stops
  • Uitstekende beeldstabilisatie: 5-assig, 5.5 stops winst

Doelgroep van de Sony A9 II

  • Professionele sport- en actiefotografen

Sony A9 II op CameraNU.nl >>

Sony A9 II op Cameraland.nl >>

Sony A9 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A9 II

De Sony A9 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

 

Sony A7R VSony A7R V: evolutie van de resolutie

De A7R V is de compleet vernieuwde powerhouse systeemcamera van Sony. Met 61 megapixel op de fullframe sensor is dit de droom van iedere fotograaf die op zoek is naar ultieme details. Maar er is meer, veel meer: de A7R V combineert het beste van de voorganger én van vlaggenschip Sony A1, en voegt daar eigen innovatieve features aan toe. Ideaal voor wie toe is aan next level fotografie.

Sensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 8K/24p / 4K/60p | Scherm: volledig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 638gr | Release datum: december 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body: 4.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Resolutiemonster met intelligente AF

Voorganger Sony A7R IV (hieronder in het overzicht) is geliefd bij professionele fotografen die veel resolutie nodig hebben, zoals landschaps-, architectuur- en reclamefotografen. Zij kunnen gerust zijn, want opvolger Sony A7R V biedt diezelfde hoge resolutie van 61 megapixel. En het nieuwe powerhouse van Sony is voor de rest compleet op de schop gegaan, waarbij rijkelijk leentjebuur is gepleegd bij topmodel Sony A1. Zo is de autofocus veel beter én veel intelligenter geworden. De real-time autofocus maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie die voorspelt wat jouw onderwerp gaat doen en daar bliksemsnel op inspeelt. Naast mensen en dieren kan deze Sony ook vogels, insecten en voertuigen volgen, zelfs in lastige omstandigheden.

Highlights van de Sony A7R V

  • High res fotografie: fullframe systeemcamera met 61 megapixel
  • High res video: 8K met 24p en 4K met 60p
  • Realtime autofocus: mens, dieren, vogels, insecten, voertuigen
  • Intelligente autofocus: op basis van AI-technologie
  • Anti trillende handen: 8-stops beeldstabilisatie

Doelgroepen van de Sony A7R V

  • Professionele landschaps-, architectuur- en reclamefotografen
  • Hybride professionals die zowel high end fotograferen als filmen
  • Doorgewinterde fotografen die een hoge resolutie-camera nodig hebben

Sony A7R V op CameraNU.nl >>

Sony A7R V op Cameraland.nl >>

Sony A7R V op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7R V

De Sony A7R V heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

Voorganger Sony A7R IV

Voorganger Sony A7R IV is nog steeds verkrijgbaar. Hij staat hieronder voor je samengevat.

 

Sony Alpha A7R IV Sony A7R IV: 61 megapixel fullframe systeemcamera

De Sony A7R IV heeft liefst 61 megapixel op z’n fullframe sensor, 50% meer dan z’n voorganger. Ook heeft hij een ongekend dynamisch bereik: 15 stops. Daarmee is het de favoriet van veel professionele landschaps- en architectuurfotografen en alle fotografen die veel resolutie nodig hebben. Overladen met awards.

Sensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 665gr | Objectief: Sony 24-105mm f/4.0G OSS | Release datum: eind augustus 2019 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body + lens: 4.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Resolutiemonster

De Sony A7R IV is het resolutiemonster van Sony, met meer megapixels op de nieuw ontwikkelde sensor dan de belangrijke rivalen. Een fantastische sensor, want hij legt niet alleen de allerfijnste details vast, hij doet dit ook nog eens met een enorm dynamisch bereik van 15 stops. En ook z’n snelheid en autofocus behoren tot de toppers onder de hoge resolutie-camera’s. Geen wonder dat de A7R IV de favoriete camera is van veel professionele fotografen die veel resolutie nodig hebben. Bijvoorbeeld landschaps-, architectuur- en reclamefotografen. Superresolutie heeft hij ook: met Pixel Shift Multi Shooting schiet je beelden van 240.8 megapixel.

Highlights van de Sony A7R IV

  • Hoogste beeldkwaliteit: fullframe sensor met 61 megapixel
  • Enorm dynamisch bereik: maar liefst 15 stops
  • Razendsnelle fullframe camera: 10fps met continue AF/AE tracking
  • Revolutionaire camera: real-time Eye AF voor foto én video, voor mensen én dieren
  • Uitmuntende video: filmen in hoge UHD 4K-kwaliteit

Doelgroepen van de Sony A7R IV

  • Professionele landschaps-, architectuur- en reclamefotografen
  • Doorgewinterde fotografen die een hoge resolutie-camera nodig hebben

Sony Alpha A7R IV op CameraNU.nl >>

Sony Alpha A7R IV op Cameraland.nl >>

Sony Alpha A7R IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7R IV

De Sony A7R IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger Sony A7R III

Voorganger Sony A7R III is nog steeds verkrijgbaar. Hij heeft niet de nieuwste snufjes aan boord, maar het blijft een fantastische camera met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A7S III Sony A7S III: koning van de video

De Sony A7S III is het nieuwe werkpaard voor videografen. Hij zet ultieme prestaties neer bij weinig licht. En heeft spectaculaire video-features: 4K HDR video tot 120fps. De nieuwe Koning van de Video krijgt vele awards, waaronder van DPReview, TIPA en EISA.

Sensor: fullframe | Resolutie: 12.1 megapixel | Video: 4K HDR video tot 120fps | Scherm: vari-angle touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 614gr | Release datum: september 2020 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 4.199 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Speciaal voor filmmakers

De Sony A7S III is een compacte systeemcamera, speciaal ontworpen voor filmmakers. Je schiet video in 4K met 120 beelden per seconde, waarbij je opneemt in 10-bits 4:2:2. Dat betekent: vrijwel onbeperkte creatieve vrijheid in de nabewerking. De camera heeft een enorm dynamisch bereik van meer dan 15 stops en beeldstabilisatie met 5.5 stops winst tegen trillingen. De Sony A7S III heeft zeer snelle hybride autofocus aan boord. Uiteraard kun je er ook geweldige foto’s mee schieten, vooral bij weinig licht. Minder geschikt voor fotogenres waar je veel resolutie voor nodig hebt, zoals landschaps- of architectuurfotografie.

Highlights van de Sony A7S III

  • Ongekende video-specs: 4K-video met 120fps in 10-bit met 4:2:2 codering
  • Fullframe lichtkanon: 12.1 megapixel fullframe back-illuminated Exmor R sensor
  • Stabiele beelden: 5.5-stops in body beeldstabilisatie met nieuwe actieve modus
  • Shadows and lights: ruim 15-stops dynamisch bereik
  • Professioneel: nieuwe XAVC-HS (H2.65) en XAVC-S-I (All-I) codecs

Doelgroepen van de Sony A7S III

  • Professionele videografen die compact willen filmen
  • Doorgewinterde low light fotografen en filmers

Sony A7S III op CameraNU.nl >>

Sony A7S III op Cameraland.nl >>

Sony A7S III op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7S III

De Sony A7S III heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A7 IV Sony A7 IV: populairste fullframe systeemcamera

De Sony A7 IV is een van de populairste fullframe systeemcamera’s. En dat is niet voor niets. Hij combineert features uit de topmodellen Sony. Een echte hybride camera – voor fotografie én video. Uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit. Ontving alle belangrijke awards, de EISA-award ‘Beste fullframe camera’.

Sensor: fullframe | Resolutie: 33 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K op 60p / 10-bit 4:2:2 HLG / Full HD op 120p | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 658gr | Release datum: december 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 2.799 euro | Prijs body en lens: 2.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Echte allrounder

Z’n voorganger was lange tijd de populairste fullframe systeemcamera. Met de komst van Nikon, Canon en Panasonic is de concurrentie enorm. Toch is ook de Sony A7 IV nog steeds buitengewoon gewild en geliefd. Geen wonder: je krijgt een topcamera voor een zeer redelijk prijskaartje. En je krijgt features uit veel duurdere topmodellen van Sony. Zoals een nieuwe razendsnelle processor, waanzinnig snelle en precieze autofocus. De Sony A7 IV is een topper in fotografie én video en heeft een gebruiksvriendelijke, intuïtieve bediening. Een echte allrounder.

Highlights van de Sony A7 IV

  • Hoge beeldkwaliteit: nieuwe fullframe 33 megapixel Exmor R CMOS-sensor
  • Razendsnel beest: Bionz XR-beeldprocessor uit topmodel Sony A1
  • Supersnelle autofocus: 759 fasedetectie AF-punten
  • Altijd scherpe foto’s en video’s: realtime tracking en Eye-autofocus voor mens en dier
  • Super video: filmen in UHD 4K video met 60fps of Full HD met 120fps
  • Sport- en actiefotografie: 10 beelden per seconde in normale én stille modus

Doelgroepen van de Sony A7 IV

  • Doorgewinterde allround fotografen
  • Tweede body voor foto- en video-professionals

Sony A7 IV op CameraNU.nl >>

Sony A7 IV op Cameraland.nl >>

Sony A7 IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7 IV

De Sony A7 IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger Sony A7 III

Voorganger Sony A7 III is nog steeds verkrijgbaar. En de Sony A7 II en de Sony A7 I zijn nog tweedehands op de kop te tikken. Deze camera’s hebben niet de nieuwste snufjes aan boord, maar bieden wel fantastische beeldkwaliteit tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Mijn review van de Sony A7 III >>

Mijn review van de Sony A7 II >>

Mijn review van de Sony A7 I >>

 

Sony A7C Sony A7C: ‘s werelds kleinste en lichtste fullframe camera

De Sony A7C is ‘s werelds kleinste en lichtste fullframecamera. En dat voor een camera met 24 megapixels en een enorm uitgebreide feature-set. Zoals beeldstabilisatie met 5 stops winst plus een uitklapbaar en kantelbaar touchscreen. Diamant Award bij Zoom.nl.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 28-60mm f/4.0-5.6 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 424gr (505gr met accu+geheugenkaart) | Release datum: november 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.199 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klein maar groots

Alle grote merken hebben modellen voor instappers in de wereld van fullframe fotograferen en filmen. Van alle fullframe instappers is de Sony A7C de kleinste en lichtste. Maar wel eentje met zeer volwassen specificaties. Zo heeft hij een fullframe sensor met 24 megapixel. Hij beschikt over beeldstabilisatie met 5 stops winst tegen trillende handen. Ook biedt hij fraaie 4K-video met 30fps zonder crop. De veelgeprezen autofocus van Sony is ook ‘in the house’, waaronder realtime eye-autofocus voor foto en video. Zeer geschikt als reiscamera.

Highlights van de Sony A7C

  • ‘s Werelds kleinste: compact en licht van gewicht ondanks enorme sensor
  • Uitstekende beeldkwaliteit: fullframe sensor met 24.2 megapixel
  • Trillingvrije beelden: 5-assige beeldstabilisatie met 5 stops winst
  • Uitmuntend scherp: realtime autofocus
  • Scherpe ogen: gezichts- en oogherkenning is beschikbaar voor tracking, inclusief huisdieren

Doelgroepen van de Sony A7C

  • Doorgewinterde allround fotografen die een compacte camera nodig hebben
  • Tweede compacte body voor professionals

Sony A7C op CameraNU.nl >>

Sony A7C op Cameraland.nl >>

Sony A7C op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7C

De Sony A7C heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A6600 Sony A6600: supersnel vlaggenschip met aps-c sensor

De Sony A6600 is het topmodel van de aps-c lijn van Sony. Een echte krachtpatser die de strijd aangaat met de topcamera’s als bijvoorbeeld Fujifilm. Een geweldige camera om te vloggen door het kantelbare display. Video’s schiet je in 4K met 30fps. Door de Real-Time tracking en Eye Autofocus is de scherpte altijd van scheermeskwaliteit.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (30, 25, 24fps) | Scherm: kantelbaar (boven/onder) touchscreen | Gewicht body: 503gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 1.549 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Vlaggenschip in de aps c-serie

De Sony A6600 is het vlaggenschip in de aps c-lijn van Sony. Een populaire camera voor wie een compacte body zoekt maar niet wil bezuinigen op snelheid en beeldkwaliteit. Geweldige camera om mee te vloggen door het kantelbare display. Door microfoon- en koptelefoon-aansluitingen heb je gegarandeerd goed geluid bij je video’s. Video’s schiet je in hoge 4K-kwaliteit met 30fps. En door de effectieve Real-Time tracking en Eye Autofocus zijn de beelden zo scherp dat je moet oppassen dat je je niet snijdt. De beeldstabilisatie zorgt zowel bij foto als bij video voor rustige en scherpe beelden.

Highlights van de Sony A6600

  • Hoge beeldkwaliteit: perfecte 24.2 megapixel sensor
  • Altijd scherp, ook bij weinig licht door in-body beeldstabilisatie
  • Zeer gevoelig: ISO uitbreidbaar tot 102400
  • Kwaliteitsvideo: 4K met 30fps
  • Ideaal voor vloggers: kantelbaar display, microfoon- en koptelefoon-aansluiting

Doelgroepen van de Sony A6600

  • Doorgewinterde allround fotografen die een compacte camera nodig hebben
  • Tweede body voor professionele allrounders

Sony A6600 op CameraNU.nl >>

Sony A6600 op Cameraland.nl >>

Sony A6600 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A6600

De Sony A6600 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A6400 Sony A6400: ultieme vlog- en videocamera

De Sony A6400 combineert high tech uit fullframe topmodellen Sony A9, A7R III en A7 III met kunstmatige intelligentie. Met z’n zeer aantrekkelijke video-opties is dit misschien wel dé ideale vlog- en videocamera. Ontving de prestigieuze EISA-award ‘Beste foto/videocamera’.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (3840 x 2160 pixels) | Scherm: kantelbaar (180 graden) touchscreen | Gewicht body: 403gr | Release datum: februari 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 1.039 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding

De laatste technologie op cameragebied krijg je in huis voor een body-prijs van nog geen 1.000 euro. Een koopje als je bedenkt wat er allemaal onder de prachtige motorkap schuilt. Ten opzichte van voorganger A6300 zijn snelheid en beeldkwaliteit sterk toegenomen. Die razende snelheid zie je bijvoorbeeld terug in de burst van 11fps en in de autofocus. Met Real-time AF is geen onderwerp te snel en dankzij Eye-AF is hij ook een ster in portretten en dierenfotografie. Mooi is ook z’n video. Je filmt in Ultra HD 4K met 30fps. Voor vloggers is het flipscreen dat 180 graden kan kantelen erg handig. Minpunt: hij heeft geen beeldstabilisatie.

Highlights van de Sony A6400

  • Snel en krachtig: nieuwste generatie BIONZ X processor
  • Razendsnelle autofocus: scherpstellen in 0.02 seconde
  • Realtime Eye-AF en realtime tracking met objectherkenning
  • Mooi filmen: UHD 4K-video met 30fps
  • Handig voor vloggen: 3 inch flipscreen

Doelgroepen van de Sony A6400

  • Hybride foto- en videografen
  • Reisfotografen

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A6400

De Sony A6400 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A6100 Sony A6100: compacte allround systeemcamera

De Sony A6100 is een compacte en lichte allround systeemcamera met aps c-sensor. Met de A6100 schiet je zowel perfecte foto’s als oogstrelende video’s. Hij stelt razendsnel scherp en heeft oogdetectie voor mens en dier aan boord. Een schitterende instapcamera voor fotografen/filmers die meer willen dan hun smartphone of compactcamera.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (30, 25, 24fps) | Scherm: kantelbaar (boven/onder) touchscreen | Gewicht body: 396gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Voor fotografen en vloggers

De aps-c camera’s uit de A6000-lijn van Sony zijn al jarenlang geliefd bij fotografen en reviewers. Zonder uitzondering kregen ze lovende recensies en awards. Met de A6100 zet Sony deze positieve lijn door, want hij heeft veel moois aan boord voor een zeer redelijke prijs. Zo is de autofocus ijzersterk: snel, precies en vasthoudend als je een onderwerp volgt. Eye-AF zorgt ervoor dat ogen altijd scherp zijn, in portretten van mens en dier. Met de Sony A6100 schiet je ook fraaie 4K-video’s. Ook voor vloggers is dit een uitstekende camera door het kantelbare display en de microfoonaansluiting.

Highlights van de Sony A6100

  • Beeldkwaliteit: perfecte 24.2 megapixel sensor
  • Schitterende video’s: schiet 4K met 30 beelden per seconde
  • Lichtgevoelig: ISO uitbreidbaar tot 51.200
  • Snelle camera: 11 beelden per seconde
  • Handzaam: lekker licht en compact

Doelgroepen van de Sony A6100

  • Smartphone-fotografen die (veel) meer willen
  • Hybride foto- en video-liefhebbers
  • Reisfotografen

Sony A6100 op CameraNU.nl >>

Sony A6100 op Cameraland.nl >>

Sony A6100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A6100

De Sony A6100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger Sony A6000

Voorganger Sony A6000 is nog steeds verkrijgbaar. Hij heeft niet de nieuwste snufjes aan boord, maar het blijft een fantastische camera met een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony ZV-E10 Sony ZV-E10: vlogcamera met verwisselbare lens

De Sony ZV-E10 is een fantastische vlogcamera, bijzonder geschikt als je videocontent maakt voor social media. Aan boord zijn veel snelle en intuïtieve functies die het leven van een vlogger vergemakkelijken en verrijken. Dankzij de Sony E-mount kun je kiezen uit een zeer ruim lenzenarsenaal. Ontving tal van prijzen, waaronder de EISA-award ‘Beste vlogcamera’.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K UHD: 24/30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 299gr | Release datum: augustus 2021 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs inclusief lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Een arsenaal aan intuïtieve vlogfuncties

Sony timmert aan de weg met z’n compacte vlogcamera’s. In 2020 kwam de Sony ZV1 op de markt, een compactcamera met vaste zoomlens die uitstekend werd besproken. De Sony ZV-E10 is nóg veelzijdiger, want je kunt de lens wisselen. Daarbij beschikt hij over een heel arsenaal intuïtieve vlogfuncties. Zo is er een naar de zijkant uitklapbaar touchscreen. Met de modus Face auto-exposure houd je gezichten goed belicht bij weinig licht. En een speciale bokeh-schakelaar zorgt voor heerlijk vervaagde achtergronden. De beeldkwaliteit ligt – ook bij weinig licht – hoog dankzij de grote 24.3 megapixel aps-c sensor. De befaamde Sony-autofocus zorgt ook in de ZV1 voor snelle, precieze scherpstelling. En dankzij Eye-AF zijn (video)portretten scheermesscherp.

Highlights van de Sony ZV-E10

  • Perfecte beeldkwaliteit: grote 24.3 megapixel aps-c sensor
  • Altijd scherpe 4K-video: Real-time Eye AF-systeem
  • Mooie onscherpe achtergrond: speciale bokeh-schakelaar
  • Touchscreen: snelle en intuïtieve bediening
  • Sony E-mount: meer dan 60 compatibele lenzen

Doelgroepen van de Sony ZV-E10

  • Videografen, filmers en vloggers
  • Content creators

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony ZV-E10

De Sony ZV-E10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlProfiteer van Sony cashbacks tot €400!

Profiteer van cashback tot €400 op camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Winter Cashback. Koop je een body én lens, dan krijg je cashback op beide actieproducten. Je profiteert van deze actie tot en met 15 januari 2023!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy