De allerbeste Panasonic systeemcamera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Panasonic? Over alle fullframe en microfourthirds camera’s van Panasonic heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder vind je een handig overzicht van alle spiegelloze Panasonics. Van elke camera zie je de belangrijkste specs. En je kunt doorklikken naar mijn reviews. Handig hè?

Update-datum: 21 september 2022

Uitleg Frankwandelt-rating

NB: bij onderstaande camera’s staat een ‘Frankwandelt-rating’. Met deze score geef ik aan hoe goed de camera is. Die score is relatief ten opzichte van camera’s uit dezelfde (prijs)klasse.

Panasonic S5Klein én groot

Leuk: elk cameramerk heeft z’n eigen karakter en specialiteiten. Zo maakte Panasonic naam met z’n compacte systeemcamera’s met de kleinere microfourthirds sensor. Maar in 2019 deed de firma wat rivalen Canon en Nikon ook met veel verve deden: zich storten op fullframe modellen.

Topcamera’s voor profs en enthousiaste fotografen

Anders dan Canon en Nikon maakt Panasonic al sinds mensenheugenis systeemcamera’s. Nou ja, bij wijze van spreken dan. In 2008 kwam Panasonics eersteling ter wereld: de G1, een spiegelloze camera met een microfourthirds (MFT) sensor. En vele MFT-camera’s volgden. Topcamera’s zoals de Lumix G9 (voor natuurfotografen) en de Lumix GH6 (voor filmers). Die waren en zijn niet alleen bij enthousiaste fotografen geliefd, maar zeker ook bij professionals.

Compacter, lichter, voordeliger

Die populariteit hebben ze te danken aan hun verleidelijke combinatie van formaat, snelheid, beeldkwaliteit en telebereik. Een kleinere sensor dan fullframe betekent dat alles kleiner, lichter en voordeliger kan zijn: body én lenzen. En die kleine sensor zorgt voor een snellere burst, ongekende beeldstabilisatie én een veel groter bereik van telelenzen. Een 400mm lens op microfourthirds telt liefst 800mm in fullframe-termen. Tel uit je winst als je natuur-, wildlife- of sportfotograaf bent.

Uitstekende beeldkwaliteit

Daarbij is de beeldkwaliteit niet minder dan uitstekend. Scherpte en detaillering benaderen veel fullframe concurrenten. Alleen bij minder licht en hogere ISO’s moeten MFT-modellen het afleggen tegen fullframers: de ruis neemt sneller toe en het dynamisch bereik is minder groot. En het is ook lastiger om een fraaie bokeh te bereiken, bijvoorbeeld bij portretten.

Videoknaller voor Netflix

Om nieuwe doelgroepen aan te spreken betrad Panasonic in 2019 de markt van fullframe camera’s, in een samenwerking met de vermaarde lenzenbouwers Sigma en Leica: de L-mount Alliance. Dat heeft tot een fraaie reeks fullframe spiegellozen geleid: van een resolutiemonster tot een videoknaller. Die laatste is zó goed dat hij een Netflix-certificaat ontving, waarmee hij inzetbaar is als hoofdcamera voor Netflix-producties.

Spannende tijden

Toch blijft Panasonic duidelijk achter bij de grote drie – Sony, Canon en Nikon – als het om fullframe camera’s gaat. Het wordt spannend of de firma kan aanhaken bij de concurrenten die het ene topmodel na het andere presenteren. De plannen en de ambitie zijn er zeker bij Panasonic, ook om meer betaalbare fullframers voor een breder publiek te maken.

Overzichtelijke overzichten

Omdat ik van overzicht hou, en jij vast ook, heb ik alle systeemcamera’s van Panasonic voor je op een rij gezet, zowel microfourthirds- als fullframe modellen. Je vindt ze hieronder, en je kunt daar doorklikken naar mijn uitvoerige reviews. Ook voor de andere cameramerken heb ik overzichten voor je klaar staan, die je bereikt via onderstaande buttons.

Sony >>

Canon >>

Nikon >>

Fujifilm >>

Olympus >>

 

Panasonic Lumix S1 Panasonic Lumix S1: allround fullframe systeemcamera

Drie topmerken slaan de handen ineen voor de Panasonic Lumix S1-serie: Leica, Sigma en Panasonic. De Lumix S1 is de fullframe allroundcamera uit deze serie (de andere is de hoge resolutie-camera Lumix S1R). Diamant Award van Zoom.nl! “Bijzonder goede camera met overtuigende bouw- en beeldkwaliteit.” Alle belangrijke reviews

Sensor: fullframe | Objectief: 24-100mm f/4 | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K 60p | Scherm: 3-assig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 899gr | Release datum: eind maart 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.949 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Voor hybride fotografen

De Panasonic Lumix S1 systeemcamera is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen drie topmerken: Leica, Sigma en Panasonic. Met z’n 24 megapixel sensor krijg je schitterende beeldkwaliteit. Groot voordeel is de Leica L-mount, waardoor je de keuze hebt uit een enorm lenzenarsenaal. Ook de videokwaliteit is van de bovenste plank, je schiet 4K met 60fps, waardoor de S1 een echte hybride allrounder is. Deze Panasonic heeft beeldstabilisatie en intelligente autofocus die ultrasnel is en je onderwerp accuraat volgt. Een heldere zoeker en een kantelbaar touchscreen maakt de camera af. En met de high res-mode schiet je beelden van 96 megapixel, met de allerfijnste details.

Highlights van de Panasonic Lumix S1

  • Hoge beeldkwaliteit: 24 megapixel fullframe sensor
  • Vloeiende en scherpe video: 4K 60fps video
  • Dubbele beeldstabilisatie: body + objectief
  • Volledig stof- en sproeiwaterdicht
  • Snel scherp: snelle Contrast AF met DFD technologie
  • Heldere EVF: zoeker met zeer hoge resolutie

Doelgroepen van de Panasonic Lumix S1

  • Doorgewinterde fotografen die een allround camera zoeken
  • Tweede body voor foto- en video-professionals

Panasonic Lumix S1 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix S1

De Panasonic Lumix S1 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic Lumix S1R Panasonic Lumix S1R: fullframe systeemcamera met hoge resolutie

Drie topmerken slaan de handen ineen voor de nieuwe Panasonic Lumix S1-serie: Leica, Sigma en Panasonic. De Lumix S1R is het fullframe megapixelmonster uit deze serie. Een camera die volgens de reviewers topprestaties levert. Ontving diverse awards, waaronder die van EISA: ‘Beste geavanceerde fullframe camera’.

Sensor: fullframe | Objectief: 24-100mm f/4 | Resolutie: 47.3 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K 60p | Scherm: 3-assig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 899gr | Release datum: eind maart 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 3.439 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Allrounder met superresolutie

De Panasonic Lumix S1R heeft een sensor met een hoge resolutie van 47 megapixel. En dat betekent dat hij uitermate geschikt is voor fotografen die de allerfijnste details willen vastleggen en de grootste afdrukken willen maken. Zoals landschaps-, architectuur- en reclamefotografen. Maar vergis je niet: deze Panasonic is ook een allround camera, met effectieve beeldstabilisatie, een rappe burst, ultrasnelle autofocus, een spatheldere zoeker en uitstekende 4K-video met 60 beelden per seconde. Is 47 megapixel te weinig voor je? De S1R heeft een High Resolution-modus waarmee je beelden van 187 megapixel vastlegt.

Highlights van de Panasonic Lumix S1R

  • Hoge beeldkwaliteit: 47 megapixel sensor voor de fijnste details
  • Uitstekende video: 4K 60fps video
  • Dubbele beeldstabilisatie: body + objectief
  • Razendsnel scherp: Contrast AF met DFD technologie
  • Volledig stof- en sproeiwaterdicht
  • Robuuste en ergonomische body

Doelgroepen van de Panasonic Lumix S1R

  • Professionele landschaps-, architectuur- en reclamefotografen
  • Doorgewinterde fotografen die een hoge resolutie-camera zoeken

Panasonic Lumix S1R op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1R op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1R op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix S1R

De Panasonic Lumix S1R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic Lumix S1H Panasonic Lumix S1H: fullframe systeemcamera met 6K-video

De Panasonic Lumix S1H is dé camera voor high end videografen. Dankzij de combinatie van een fullframe sensor en 6K-video schiet je video’s met een ongekend hoge beeldkwaliteit. De camera waar professionele videografen op hebben zitten wachten. Tal van awards ontving hij, waaronder de EISA-award ‘Foto/video-camera 2020-2021’.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 6K/24P, 5.9K/30p en 10-bits 60p 4K/C4K | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Optische beeldstabilisatie: ja (6 stops) | Stof- en waterbestendig: ja | Gewicht body: 1.052gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 3.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Compacte videokrachtpatser

Alle kennis van video die Panasonic de afgelopen decennia heeft opgedaan, is gebundeld in de Panasonic Lumix S1H. Resultaat: een hoogwaardige maar compacte videokrachtpatser. De Lumix S1H is de allereerste camera ter wereld die 6K-video-opnames kan maken in 6K/24p, 5.9K/30p en 10-bits 60p 4K/C4K. Mooi daarbij is dat de S1H een gigantisch dynamisch bereik biedt van 14+ stops, waardoor hij zowel extreem donkere als extreem lichte delen van je beelden nauwkeurig vastlegt. Mooi is dat de videoduur in alle formaten onbeperkt is. En zeer welkom zijn de uitstekende zoeker en het heldere, kantelbare display.

Highlights van de Panasonic Lumix S1H

  • Hoogwaardige video: 6K 24fps, 5.9K 30fps en 4K 60fps video
  • Trillingsvrije beelden: 6-stops dubbele beeldstabilisatie (body en objectief)
  • Hoge beeldkwaliteit: 24.2 megapixel sensor
  • Dubbele kaartsleuf voor XQD en SD
  • Handig: 3-assig kantelbaar 3.2 inch LCD-display
  • Volledig stof- en sproeiwaterdicht

Doelgroepen van de Panasonic Lumix S1H

  • Professionele videografen die compact willen filmen
  • Doorgewinterde low light fotografen en filmers

Panasonic Lumix S1H op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix S1H op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix S1H

De Panasonic Lumix S1H heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic S5 Panasonic Lumix S5: allround fullframe systeemcamera

De Panasonic Lumix S5 is een fullframe systeemcamera die uitblinkt in foto én video. Deze compacte allrounder heeft 5-assige beeldstabilisatie aan boord. Je schiet vloeiende 4K-video met 60fps. Voor foto’s heeft hij een High Res-modus waarmee je gedetailleerde beelden maakt van 96 megapixel. En dat allemaal voor een mooi prijskaartje.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 20-60mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 7 | Video: 4K/30fps en 4K/60fps met crop | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 721gr | Release datum: half september 2020 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief lens: 2.089 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Compacte alleskunner

Is dit de Panasonic waar iedere ‘content creator’ op heeft gewacht? De Panasonic Lumix S5 blinkt zowel uit in foto als in video. De ideale allround systeemcamera om mee op pad te gaan. En terug te komen met spectaculaire video’s voor je socials, waar de details van afspatten dankzij 4K met 60fps. Maar ook met High Res-foto’s die je giga groot kunt afdrukken. En dan is hij ook nog lekker compact. Mooi is z’n beeldstabilisatie, waardoor je bij weinig licht uit de hand kunt schieten. De fullframe sensor van 24 megapixels is extra scherp door het ontbreken van een low-pass-filter. Nog te weinig details? Schiet beelden van 96 megapixel met de High Res-modus.

Highlights van de Panasonic Lumix S5

  • Extra scherp: fullframe 24 megapixel sensor zonder low-pass-filter
  • Beeldkwaliteit: High Res-modus van 96 megapixel
  • Tegen trillende handen: beeldstabilisatie tot 6.5 stops
  • Professionele video: 4K-video met 60fps
  • Snel & nauwkeurig: vernieuwde autofocus

Doelgroepen van de Panasonic Lumix S5

  • Doorgewinterde fotografen die een compacte allrounder zoeken
  • Tweede compacte body voor professionals

Panasonic S5 op CameraNU.nl >>

Panasonic S5 op Cameraland.nl >>

Panasonic S5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix S5

De Panasonic Lumix S5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic Lumix GH6 Panasonic Lumix GH6: de videokoning

De Lumix GH6 is het nieuwe vlaggenschip van Panasonic voor videografen. Met een gloednieuwe sensor met 25.2 megapixel en onbeperkte video in maximaal 5.7K-resolutie is deze camera gemaakt om te filmen. In 4K haalt de GH6 de duizelingwekkende 120 beelden per seconde. Ontving vele awards, waaronder die van de gerenommeerde instituten TIPA en EISA.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 25.2 megapixel | Lens: Panasonic 12-60mm f/2.8-4.0 | Beelden per seconde: 75 | Video: 5.7K / 60p 4:2:0 10-bit / 5.8K / 30p 4:2:0 10-bit / 5.7K / 30p ProRes 422 HQ / 4K / 120p | Scherm: vari-angel touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 739 gr | Release datum: maart 2022 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body : 2.199 euro | Prijs body en lens: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Camera voor videoprofs

De Panasonic Lumix GH6 heeft een nieuwe processor met veel meer slagkracht dan z’n voorganger. De verbeterde ‘high speed’ sensor is in staat om 5.7K-video op 60p te schieten in 10-bit met 4:2:2-codering. Daarmee creëer je vloeiende beelden van zeer hoge kwaliteit met veel ruimte in de nabewerking. Ook bijzondere superslowmotion is mogelijk tot liefst 300fps. Hij filmt onbeperkt in alle resoluties, de autofocus heeft een sprong voorwaarts gemaakt en de intelligente beeldstabilisatie is met 7.5 stops winst van de buitencategorie. Kortom: een camera voor videoprofs. Een bonus is de hoge-resolutie-modus waarmee je foto’s schiet van 100 megapixel.

Highlights van de Panasonic Lumix GH6

  • Videokoning: onbeperkt filmen in 5.7K op 60p met 4:2:2 10-bit
  • Vloeiende 4K: schiet supervloeiende video's in 4K op 120p
  • Creatief: schiet slow motions tot liefst 300fps
  • Professioneel: intern opslaan in ProRes 422 HQ
  • Stabiele beelden: beeldstabilisatie compenseert 7.5 stops
  • Professioneel geluid: 4-kanaals audio-opnames

Doelgroepen van de Panasonic Lumix GH6

  • Professionele videografen die compact willen filmen
  • Doorgewinterde filmers en low light fotografen

Panasonic Lumix GH6 op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix GH6 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH6 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix GH6

De Panasonic Lumix GH6 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorgangers GH5 en GH5S

Voorgangers Lumix GH5 en Lumix GH5S zijn soms nog verkrijgbaar, en in ieder geval tweedehands op de kop te tikken. En al ontbreken de allernieuwste snufjes, deze camera’s bieden wel fantastische videokwaliteit tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Mijn review van de GH5 >>

Mijn review van de GH5S >>

 

Panasonic Lumix GH5 II Panasonic Lumix GH5 II: systeemcamera voor videografen

De Panasonic GH5 Mark II is een mooie, hoewel bescheiden, upgrade van de Lumix GH5 uit januari 2017. Hij is op veel fronten verbeterd, terwijl de introductieprijs is verlaagd. Deze goed doordachte hybride video/fotocamera ontving een Diamant Award bij Zoom.nl.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Beelden per seconde: 12 | Video: 4K 10-bit 4:2:0 @ 60p | 4K 10-bit 4:2:2 @ 30p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 727gr | Release datum: juni 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.599 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Perfecte video’s, aantrekkelijke prijs

De Panasonic Lumix GH5 II heeft mooie updates gekregen ten opzichte van z’n populaire voorganger. Dankzij de snellere processor schiet je nu schitterende 10-bits 4K met 60fps. De autofocus is een stuk beter en sneller. En er is gesleuteld aan de sensor, waardoor details helderder worden vastgelegd. Deze hybride systeemcamera schiet vrijwel onbeperkt video-opnames. Van kant-en-klare video’s tot ongecomprimeerde V-log L opnamen met 12 stops dynamisch bereik, waarmee professionals in de nabewerking het maximale uit de opnames halen. De beeldstabilisatie is perfect, en datzelfde geldt voor het heldere vari-angle touchscreen. Niet onbelangrijk: het prijskaartje is zeer aantrekkelijk.

Highlights van de Panasonic Lumix GH5 II

  • Beeldkwaliteit: 20.3 megapixel Live MOS sensor met AR-coating
  • Videokwaliteit: C4K/4K 60p/50p 10-bit interne/externe gelijktijdige opnamen
  • Videokwaliteit: C4K/4K 30p/25p/24p 4:2:2 10-bit video, V-Log L en onbeperkte opnametijd
  • Razendsnel scherp: autofocus met geavanceerde deep learning-technologie
  • Superstabiele beelden: 6.5-stop Dual I.S. 2

Doelgroepen van de Panasonic Lumix GH5 II

  • Professionele videografen die compact willen filmen
  • Doorgewinterde filmers en low light fotografen

Panasonic Lumix GH5 II op CameraNU.nl >>

Panasonic Lumix GH5 II op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH5 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix GH5 II

De Panasonic Lumix GH5 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic Lumix DC-G9 Panasonic Lumix G9: voor actie-, natuur- & sportfotografen

De Panasonic G9 combineert hoge beeldkwaliteit met ultrasnelle bursts en een compacte body. Daarmee is het de perfecte camera voor actie-, wildlife- en natuurfotografie. Deze allround high-end systeemcamera is winnaar van de TIPA-award 2018. Al wat ouder dus, maar hij telt nog steeds goed mee.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Objectief: Panasonic 12-60mm f/2.8-4.0 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Gewicht: 658gr | Release datum: januari 2018 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs body + lens: 1.569 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Snelle camera én hoogwaardige beelden

De 20.3 megapixel microfourthirds sensor zorgt samen met de krachtige Venus-processor voor hoogwaardige beelden met veel details, weinig ruis en fantastische kleuren en helderheid. Ook als het licht minder is zijn de beelden ruisarm. Zoals de GH6 Panasonics vlaggenschip voor videografie is, is de G9 het vlaggenschip voor fotografie. Goed filmen kun je met de G9 zeker ook, in 4K met 60fps. Mooi zijn de effectieve beeldstabilisatie, waardoor je ook met lange telelenzen uit de hand kunt schieten. Razendsnel is de G9 ook, met bursts tot 60fps. Z’n heldere zoeker en kantel- en draaibare touchscreen zijn extra plussen. Al met al een topmodel voor wildlife- en actiefotografen.

Highlights van de Panasonic Lumix G9

  • Hoogwaardige beelden: 20.3 megapixel MFT-sensor
  • High end beeldstabilisatie: scherpe telefoto's uit de hand
  • Hoge resolutie-modus: schiet foto's tot 80 megapixel
  • Snelle schutter: fotografeer tot 60 beelden per seconde
  • Ultrakorte scherpsteltijd van 0.04 seconde

Doelgroepen van de Panasonic Lumix G9

  • (Professionele) actie-, natuur- en sportfotografen
  • Doorgewinterde fotografen die een allround camera zoeken

Panasonic G9 op CameraNU.nl >>

Panasonic G9 op Cameraland.nl >>

Panasonic G9 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix G9

De Panasonic Lumix G9 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic DC-GX9 Panasonic GX9: middenklasser voor reis- en straatfotografie

De Panasonic Lumix GX9 is een lekker lichte en compacte systeemcamera. Ideaal voor bijvoorbeeld reis- en straatfotografie. Panasonic heeft de beeldkwaliteit opgeschroefd ten opzichte van de goed besproken voorganger. De resolutie is uitstekend, met veel scherpe details. Ook de snelheid is uitmuntend in zijn klasse.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 12-32mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-64mm | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 407gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating: 96/100 | Prijs inclusief lens: 675 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Bomvol features

De Panasonic Lumix GX9 zit bomvol features. Zo zorgt de uitstekende 20.3 megapixel sensor zonder low-pass filter voor prachtige beeldkwaliteit met een groot dynamisch bereik, waardoor bij fel zonlicht zowel schaduwen als lichte delen goed uit de verf komen. De krachtige Venus beeldprocessor zorgt voor snelheid. De autofocus is bijzonder snel en datzelfde geldt voor de burst van 9 beelden per seconde. Uniek is de kantelbare elektronische zoeker, waardoor je ook uit moeilijke hoeken fotografeert en filmt. Dat laatste doe je natuurlijk in prachtige 4K-kwaliteit. Bonussen zijn de uitstekende beeldstabilisatie en het heldere kantelbare touchscreen.

Highlights van de Panasonic GX9

  • Uitstekende beeldkwaliteit: 20.3 megapixel sensor
  • Fraaie video: 4K-video, 4K-foto en Post Focus
  • Trillingsvrije beelden: 5-assige Dual I.S. beeldstabilisatie
  • Makkelijk bedienen: 3 inch kantelbaar touchscreen
  • Schieten uit rare hoeken: kantelbare elektronische zoeker
  • Delen met vrienden: Wifi, NFC en bluetooth-connectiviteit

Doelgroepen van de Panasonic GX9

  • Hybride foto- en videografen
  • Allround en reisfotografen

Panasonic DC-GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic DC-GX9 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic GX9

De Panasonic GX9 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger Panasonic Lumix GX8

Voorganger Panasonic Lumix GX8 is soms nog verkrijgbaar, en in ieder geval tweedehands op de kop te tikken. De laatste snufjes ontbreken, maar deze camera biedt nog steeds fantastische beeldkwaliteit tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Mijn review van de GX8 >>

 

Panasonic G100 Panasonic G100: systeemcamera voor vloggers

De Panasonic Lumix G100 is een systeemcamera die speciaal is gemaakt voor vloggers en ‘contentmakers’. Deze lekker lichte en compacte camera is ideaal om mee te nemen naar je filmlocaties. De foto- en videoprestaties zijn zoals we van Panasonic gewend zijn: uitmuntend. Ontving een Diamant Award bij Zoom.nl.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 12-32mm f/3.5 / fullframe-equivalent: 24-64mm | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K op 30, 25, 24fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 412gr | Release datum: 20 juli 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 549 euro op Coolblue.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Voor vloggen en content maken

Vloggen en ‘content’ maken voor social media als YouTube, Insta en Facebook is enorm populair. Maar wie wil er nou met loodzware video-apparatuur op sjouw naar z’n filmlocatie? Alleen de echte profs misschien. Om die reden is de Panasonic de Lumix G100 op aarde: een prachtige systeemcamera om mee te vloggen. De Panasonic G100 is misschien wel het ideale gereedschap om jouw verhalen te vertellen en te delen. Compact en superlicht is hij. Maar je schiet er even indrukwekkende 4K-video's en foto’s mee als veel zwaardere en duurdere camera’s. Veel beter dan je smartphone.

Highlights van de Panasonic G100

  • Topvideo’s: filmen 4K met 30fps en in Full HD met 60fps
  • Uitstekende beeldkwaliteit: 20.3 megapixel Live Mos-sensor
  • Trillingvrije beelden: 5-assige hybride beeldstabilisatie
  • Uniek: OZO Audio by Nokia met 3 interne microfoons voor realistisch geluid
  • Mooie feature: Quick & Slow-motion
  • Goed in beeld: 3 inch groot kantelbaar touchscreen

Doelgroepen van de Panasonic G100

  • Vloggers en content makers
  • Hybride foto- en videografen die zeer compact willen werken

Panasonic G100 op Coolblue.nl >>

Panasonic G100 op Cameraland.nl >>

Panasonic G100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic G100

De Panasonic G100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic Lumix DC-G90 Panasonic G90: hybride camera voor fotografen én filmers

De Panasonic Lumix G90 is een geweldige hybride systeemcamera uit het middensegment. Met hogere resolutie en veel meer videofuncties dan de uitstekende voorganger G80. Gebleven is de robuuste behuizing, afgedicht tegen stof en water. En hij heeft uitstekende beeldstabilisatie aan boord.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 533gr | Objectief: 12-60mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Release datum: eind mei 2019 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs met lens: 899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Professionele video-specs

De Panasonic Lumix G90 is een stevige update van voorganger G80 die de hemel in geprezen werd door de reviewers. Veel meer dan de G80 is de G90 een hybride camera: perfect voor fotografen én voor videografen. De video-specs liegen er niet om: hij schiet 4K-video zonder tijdslimiet, heeft VlogL, microfoon- en koptelefoonaansluitingen. De sensor is geleend van z’n professionele broer, de Lumix G9. Helemaal nieuw is de 5-assige beeldstabilisatie. De beelden die je met de G90 schiet hebben natuurgetrouwe kleuren met een groot dynamisch bereik. Mooi is verder z’n robuuste bouw met stof- en spatwaterdichte magnesium behuizing.

Highlights van de Panasonic G90

  • Hybride systeemcamera: voor foto- én videografen
  • Scherpe beeldkwaliteit: sensor van 20.3 megapixel zonder lowpass filter
  • Speciaal voor videografen: 4K-video 30p met onbeperkte opname
  • Mooie video-features: slow-motion in 120fps in Full HD, V-log geïnstalleerd
  • Stabiele beelden: 5-assige beeldstabilisatie met 5 stops voordeel
  • Heldere composities: grote OLED-zoeker met hoge resolutie

Doelgroepen van de Panasonic G90

  • Hybride foto- en videografen die compact willen werken
  • Vloggers en content makers

Panasonic G90 op CameraNU.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic G90

De Panasonic G90 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorgangers G80 en GX80

Voorgangers Panasonic Lumix G80 en GX80 zijn soms nog verkrijgbaar, en in ieder geval tweedehands op de kop te tikken. De laatste snufjes ontbreken, maar deze camera biedt nog steeds fantastische beeldkwaliteit tegen een zeer aantrekkelijk prijskaartje. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Mijn review van de G80 >>

Mijn review van de GX80 >>

 

Panasonic GX880 Panasonic Lumix GX880: compacte en betaalbare systeemcamera

De Panasonic GX880 is compact en licht, waardoor je hem overal mee naartoe neemt. Maar hij is ook groots: bomvol functies om creatieve foto’s en video’s mee te schieten. Ook handig: de GX880 heeft een dubbele sluiterknop, waardoor hij geschikt is voor rechts- én linkshandigen.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 16 megapixel | Objectief: 12-32mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-64mm | Beelden per seconde: 5.8 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Beeldstabilisatie: ja | Gewicht body: 337gr | Release datum: eind juni 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 449 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Kwaliteit én draagbaarheid

De Panasonic Lumix GX880 biedt een perfecte combinatie van kwaliteit en draagbaarheid. Je stopt hem zo in je jaszak of kleine tas. Voor zo’n kleintje heeft hij een flinke sensor aan boord. Plus een batterij aan tech-snufjes. Zo schiet je met 4K Photo 30 beelden per seconde. Dat maakt het wel heel lastig om een actie te missen. Dankzij Post Focus is scherpstellen nu makkelijker dan ooit: via het touchscreen verander je simpel het focuspunt nadat je de foto geschoten hebt. Het heldere, kantelbare touchscreen gaat automatisch in selfie-modus zodra je hem omhoog klapt.

Highlights van de Panasonic GX880

  • Compact en licht: je neemt hem snel met je mee
  • Fraaie beeldkwaliteit
  • Veel creatieve functies
  • 180 graden kantelbaar selfiescherm
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Handig: dubbele sluiterknop

Doelgroepen van de Panasonic GX880

  • Fotografen die (veel) meer wil dan hun smartphone kan
  • Instappers in fotograferen en filmen met een systeemcamera

Panasonic GX880 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX880 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX880 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic GX880

De Panasonic GX880 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic actie van CameraNU.nl€200 cashback op Panasonic-camera's

Ontvang €200 cashback op geselecteerde Panasonic S5 en GH6 camera's. Je profiteert van deze actie tot en met 31 januari 2023. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Beste Panasonic-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Panasonic microfourthirds systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Panasonic MFT-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy