De allerbeste Olympus systeemcamera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Olympus of diens opvolger OM System? Over alle Olympus- / OM System-camera’s heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder vind je een handig overzicht. Van elke camera zie je de belangrijkste specs. En je kunt doorklikken naar mijn reviews. Handig hè?

Update-datum: 27 oktober 2022

Uitleg Frankwandelt-rating

NB: bij onderstaande camera’s staat een ‘Frankwandelt-rating’. Met deze score geef ik aan hoe goed de camera is. Die score is relatief ten opzichte van camera’s uit dezelfde (prijs)klasse.

OM System Olympus OM-1Eigenzinnige camerabouwer

Saab is vaak de meest eigenzinnige autobouwer genoemd. In navolging daarvan zou je Olympus de meest eigenzinnige camerabouwer kunnen noemen. Ze trekken zich helemaal niets aan van de fullframe-gekte op de markt. Ze blijven gewoon doen waar ze goed in zijn: compacte, lichtgewicht systeemcamera’s maken met een microfourthirds sensor.

Aparte namen

Eerste correctie: Saab bouwt geen auto’s meer. Tweede correctie: Olympus bouwt geen camera’s meer. Maar anders dan Saab is de cameradivisie van Olympus gelukkig (begin 2021) overgenomen door een bedrijf dat luistert naar de naam OM Digital Solutions Corporation. Je moet trouwens niet van aparte namen opkijken als je met Olympus fotografeert.

Voor professionele én enthousiaste fotografen

Zo gaan alle nieuwe modellen OM System heten in plaats van Olympus. Maar de eerste camera van het nieuwe bedrijf heet: OM System Olympus OM-1. En het vlaggenschip heeft een lettercombinatie waar je je tong over breekt: Olympus OM-D E-M1X. De vele hardcore fans zal dat worst wezen. Terecht, want het zijn topcamera’s die geliefd zijn bij enthousiaste fotografen én bij professionals. Dat ze maar lang indrukwekkende camera’s met vreemde namen mogen produceren.

Compacter, lichter, voordeliger

Hun populariteit hebben de Olympus- / OM System-camera’s te danken aan hun verleidelijke combinatie van formaat, snelheid, beeldkwaliteit en telebereik. Een kleinere sensor dan fullframe betekent dat alles kleiner, lichter en voordeliger kan zijn: body én lenzen. En die kleine sensor zorgt voor een snellere burst, ongekende beeldstabilisatie én een veel groter bereik van telelenzen. Zo telt een 400mm-lens op een microfourthirds camera liefst 800mm in fullframe-termen. Tel uit je winst als je natuur-, wildlife- of sportfotograaf bent.

Uitstekende beeldkwaliteit

Daarbij is de beeldkwaliteit meer dan uitstekend. Scherpte en detaillering benaderen veel fullframe concurrenten. Alleen bij minder licht en hogere ISO’s moeten MFT-modellen het afleggen tegen fullframers: de ruis neemt sneller toe en het dynamisch bereik is minder groot. Ook is het lastiger om een fraaie bokeh te bereiken, bijvoorbeeld bij portretten.

Overzichtelijke overzichten

Omdat ik van overzicht hou, en jij vast ook, heb ik alle systeemcamera’s van Olympus voor je op een rij gezet. Je vindt ze hieronder, en je kunt daar doorklikken naar mijn uitvoerige reviews. Ook voor de andere cameramerken heb ik overzichten voor je klaar staan, die je bereikt via onderstaande buttons.

Sony >>

Canon >>

Nikon >>

Fujifilm >>

Panasonic >>

 

OM System Olympus OM-1 OM System Olympus OM-1: vlaggenschip voor professionals

De OM System Olympus OM-1 is het nieuwe vlaggenschip van OM Digital Solutions, de opvolger van het gerenommeerde Olympus. Deze compacte systeemcamera met microfourthirds sensor schiet liefst 120 beelden per seconde in RAW. Perfecte camera voor sport- en natuurfotografen. Ontving prestigieuze awards van zowel TIPA als EISA.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-40mm f/2.8 PRO II / fullframe-equivalent: 24-80mm | Beelden per seconde: 120 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 511gr | Release datum: maart 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Wildlife-, sport- en actiefotografie

De OM System Olympus OM-1 is de eerste camera van OM Digital Solutions, de opvolger van Olympus. En het is een voltreffer: de OM-1 is een echt vlaggenschip voor professionele wildlife-, sport- en actiefotografen. Een veelzijdige high-end systeemcamera, weerbestendig en volgestouwd met geavanceerde functies. Ondanks z’n professionele kwaliteiten is hij veel lichter en compacter dan andere professionele systeemcamera’s. Aan boord is een gestapelde sensor en de krachtige TruePix X processor. Die zorgen voor fenomenale beeldkwaliteit én adembenemende snelheid. De next level beeldstabilisatie biedt compensatie tegen trillingen van 8 stops. En ook het AF-systeem is next level.

Highlights van de OM System Olympus OM-1

  • Uitstekende beeldkwaliteit: 20 megapixel Stacked BSI Live MOS-sensor
  • Krachtige camera: Truepic X beeldprocessor
  • Ongekende schietsnelheid: 120fps in RAW
  • Altijd scherp: 8-stops beeldstabilisatie
  • Razendsnel scherp: Quad pixel AF met 1053 punten

Doelgroepen van de OM System Olympus OM-1

  • Professionele wildlife-, actie- en sportfotografen
  • Doorgewinterde fotografen die een allround camera zoeken

OM System OM-1 op CameraNU.nl >>

OM System OM-1 op Cameraland.nl >>

OM System OM-1 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de OM-1

De OM System Olympus OM-1 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus OM-D E-M1X Olympus OM-D E-M1X: professional voor sport- en natuurfotografen

De Olympus OM-D E-M1X is perfect voor de fanatieke sport- en natuurfotograaf. Hij heeft liefst 7.5 stops beeldstabilisatie, een razendsnelle autofocus en ingebouwde battery-grip. En hij is extreem robuust en weerbestendig. Ontving geweldige reviews.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: Olympus M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 PRO | Beelden per seconde: 18 | Video: 4K | Scherm: kantel/draaibaar touchscreen | Gewicht body: 849gr | Release datum: eind februari 2019 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs body plus PRO-lens: 2.829 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Een echte professional

De Olympus OM-D E-M1X ziet er niet alleen uit als een echte ‘pro’, hij is dat ook. Groter dan veel andere camera’s van deze firma, vanwege de ingebouwde battery grip waarmee je – hou je vast – dik 2500 foto’s schiet. Toch is hij compact en licht vergeleken bij de concurrenten. Deze Olympus biedt meer voordelen: hij heeft fantastische beeldkwaliteit, schiet ongekend snel, heeft pro level beeldstabilisatie, z’n autofocus bijt zich dankzij AI vast in je onderwerpen en hij is extreem spatwater- en stofdicht. Dat alles maakt de OM-D E-M1X de ideale camera voor sport- en natuurfotografen. En dan kun je ook nog waanzinnig scherpe beelden met superresolutie schieten.

Highlights van de Olympus OM-D E-M1X

  • Razendsnel: liefst 2 Truepic VIII processors
  • Tegen trillingen: 7.5 stops beeldstabilisatie
  • Kunstmatige intelligentie: Subject Detection autofocus
  • Superhoge resolutie: Handheld High Res foto’s
  • Robuust: extreem spatwater- en stofdicht
  • Schieten in het donker: bij weinig licht nog autofocus tot -6 EV

Doelgroepen van de Olympus OM-D E-M1X

  • Professionele wildlife- en sportfotografen

Olympus OM-D E-M1X op CameraNU.nl >>

Olympus OM-D E-M1X op Cameraland.nl >>

Olympus OM-D E-M1X op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus OM-D E-M1X

De Olympus OM-D E-M1X heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus OM-D E-M1 Mark III Olympus OM-D E-M1 Mark III: razendsnelle allrounder

De Olympus OM-D E-M1 Mark III is een van de vlaggenschepen van Olympus met de laatste technische snufjes aan boord. Hij heeft een nieuwe beeldprocessor en nóg betere beeldstabilisatie. De autofocus is van de buitencategorie: je stelt zonder statief scherp op de sterren. Ontving mooie awards.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-40mm f/2.8 / fullframe-equivalent: 24-80mm | Beelden per seconde: 60 | Video: 4K / 24 + 25 + 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 580gr | Release datum: 28 februari 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief 12-40mm f/2.8 lens: 2.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Allrounder voor natuur en reizen

De Olympus OM-D E-M1 Mark III heeft veel vernieuwingen overgenomen van de veel duurdere OM-D E-M1X. En het mooie is: de body is veel compacter en lichter. Alles bij de OM-D E-M1 Mark III draait om de combinatie van snelheid, draagbaarheid en veelzijdigheid. Misschien is het wel de perfecte camera voor reis- en natuurfotografie. De beeldstabilisatie is next level met 7.5 stops winst. En je schiet ook high res-beelden met 80 megapixel, geweldig voor landschappen. De OM-D E-M1 Mark III is volgestouwd met features, een heldere EVF en een vari-angle touchscreen. Voor sterrenschieters heeft hij de unieke Starry Sky AF-functie, waarmee je de kleinste sterren vangt. Daarbij is hij uiterst robuust en weerbestendig.

Highlights van de Olympus OM-D E-M1 Mark III

  • Fantastische beeldkwaliteit: 20.4 megapixel Live MOS sensor
  • Razendsnel en krachtig: TruePic IX beeldprocessor
  • Stabiele beelden uit de hand: 5-assige beeldstabilisatie
  • Hoogwaardige 4K-video op 24, 25 en 30fps
  • Geavanceerde autofocus boordevol features

Doelgroepen van de Olympus OM-D E-M1 Mark III

  • Professionele allround fotografen
  • Doorgewinterde allround fotografen

Olympus OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Olympus OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Olympus OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus OM-D E-M1 Mark III

De Olympus OM-D E-M1 Mark III heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger OM-D E-M1 Mark II

Voorganger Olympus OM-D E-M1 Mark II is soms nog tweedehands voor een prikkie op de kop te tikken. De laatste snufjes ontbreken, maar deze camera biedt nog steeds fantastische beeldkwaliteit. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Mijn review van de OM-D E-M1 Mark II >>

 

OM System OM-5OM System OM-5: compacte alleskunner

De OM System OM-5 is een compacte allrounder uit de middenklasse. De perfecte camera voor reis-, wildlife- en natuurfotografen die lekker licht op pad willen. Je schiet geweldige beelden boordevol details en met een snelle burst van 10bps en filmt in 4K-video. Het weerbestendige ontwerp en de solide beeldstabilisatie maken de camera compleet.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 24-720mm f/2.8 / fullframe-equivalent: 50-100mm | Beelden per seconde: 10 met mechanische sluiter / 30 met elektronische sluiter | Video: 4K/30p | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 366gr | Release datum: eind november 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs body: 1.299 | Prijs inclusief lens: 1.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Voor reis- en natuurfotografen

De OM System OM-5 is de opvolger van de populaire Olympus OM-D E-M5 Mark III, en is verbeterd op vele fronten. Wat bleef is het super compacte en lichtgewicht ontwerp dat volledig weerbestendig is. Ook de effectieve beeldstabilisatie is gebleven. Een heerlijke camera voor op reis of om de natuur mee in te trekken. De ragscherpe foto’s zijn van hoge kwaliteit, ook als het licht minder is of als je een supertelelens gebruikt. Een camera om je creativiteit te prikkelen en je verhaal te vertellen. Het ergonomische, klassieke ontwerp ligt goed in de hand, is eenvoudig te bedienen en draagt zo bij aan je fotografieplezier.

Highlights van de OM System OM-5

  • Ideaal voor op reis: lekker compact en licht
  • Beeldstabilisatie: tot 7.5 stops winst tegen trillingen
  • Fraaie video’s: 4K-kwaliteit met 30fps en Full HD 120fps
  • Perfecte foto’s: microfourthirds sensor met 20.4 megapixel
  • Nóg meer details: 50 megapixel handheld high res shot
  • IP53 stofdicht, spatwaterdicht en vorstbestendig

Doelgroepen van de OM System OM-5

  • Doorgewinterde allround fotografen
  • Wildlife- en reisfotografen

OM System OM-5 op CameraNU.nl >>

OM System OM-5 op Cameraland.nl >>

OM System OM-5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de OM System OM-5

De OM System OM-5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus OM-D E-M5 Mark III Olympus OM-D E-M5 Mark III: klein, licht én weerbestendig

De Olympus OM-D E-M5 Mark III heeft top features uit de duurdere OM-D E-M1 Mark II aan boord, zoals de geavanceerde beeldsensor, het razendsnelle fasedetectie autofocussysteem en de 4K-video. Hij heeft 6.5 stops beeldstabilisatie, is bestand tegen vocht en stof en is heerlijk klein en licht.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-200mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-400mm | Beelden per seconde: 10 | Video: Ultra HD / 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 366gr | Release datum: half november 2019 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs inclusief lens: 1.649 euro op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Compacte en snelle allrounder

De Olympus OM-D E-M5 Mark III is super compact en volledig weerbestendig. Je schiet er ragscherpe foto’s mee van hoge kwaliteit, ook als het licht minder is of als je een telelens gebruikt. Het is een van de compactste camera’s in z’n klasse, waardoor je hem makkelijk meeneemt op een wandeling, vakantie of reis. Daarbij is het ook een krachtige camera, met razendsnelle burst, next level beeldstabilisatie, super beeldkwaliteit en rappe autofocus. Dat alles maakt hem ideaal voor sport- en natuurfotografie. Mooie filmpjes schiet je in 4K-kwaliteit. Voor macrofans heeft hij ingebouwde focus stacking. Landschapsfotografen halen hun hart op met de high res-modus van 50 megapixels.

Highlights van de Olympus OM-D E-M5 Mark III

  • Super compact en licht
  • In weer en wind: afgedicht tegen vocht en stof
  • Anti-trillende-handen: 5-assige beeldstabilisatie met 6.5 stops winst
  • Snelle en super nauwkeurige autofocus met fasedetectie
  • Stabiele 4K video’s
  • Razendsnel: TruePic VIII beeldprocessor

Doelgroepen van de Olympus OM-D E-M5 Mark III

  • Doorgewinterde allround fotografen
  • Wildlife- en reisfotografen

Olympus OM-D E-M5 Mark III op CameraNU.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus OM-D E-M5 Mark III

De Olympus OM-D E-M5 Mark III heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus E-M10 Mark IV Olympus E-M10 Mark IV: compacte systeemcamera voor instappers

De Olympus E-M10 Mark IV is een heerlijk compacte systeemcamera. Hij heeft een fantastische beeldkwaliteit dankzij z’n nieuwe 20 megapixel microfourthirds-sensor. Razensnelle burst schiet je dankzij de TruePic VIII-processor. Het display achterop is naar onderen te klappen, voor selfies en vloggen. Ideale camera voor in de natuur of op reis.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 14-42mm f/3.5-5.6 EZ / fullframe-equivalent: 28-84mm | Beelden per seconde: 8.7 (mechanische sluiter), 15 (elektronische sluiter) | Video: 4K met 30p, 25p, 24p | Scherm: kantelbaar touchscreen (met selfie-modus) | Gewicht body: 383gr | Release datum: 15 augustus 2020 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs body plus lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Geliefd bij fotografen

De Olympus E-M10-serie is al jaren geliefd bij fotografen die een compacte maar gedegen systeemcamera willen. De Mark IV is verder verbeterd. Met speels gemak schiet je professionele foto’s en 4K-filmpjes dankzij de uitstekende beeldkwaliteit, de uitgebreide opnamefuncties en de beeldstabilisatie. De E-M10 Mark IV is een echte allrounder. Snel is hij ook, je schiet bursts tot 15 beelden per seconde. Zo weet je zeker dat het perfecte plaatje ertussen zit. De autofocus is flink verbeterd, waardoor je veel meer treffers heb, ook bij bewegende onderwerpen. Handig voor fraaie selfies is het neerklapbare touchscreen. En met de hoogwaardige zoeker maak je eenvoudig composities.

Highlights van de Olympus E-M10 Mark IV

  • Mooi meegenomen: compacte en lichte systeemcamera
  • Hoge beeldkwaliteit: 20 megapixel Live MOS-sensor
  • Tegen trillende handen: 5-assige beeldstabilisatie
  • Perfecte portretten: Face Priority / Eye Priority
  • Kwaliteitsvideo’s: vloeiend filmen in 4K met 30p, 25p en 24p
  • Selfies: neerklapbaar 3 inch LCD-scherm met resolutie 1037x1000

Doelgroepen van de Olympus E-M10 Mark IV

  • Smartphone-fotografen die (veel) meer willen
  • Allround foto- en videografen
  • Reisfotografen

Olympus E-M10 Mark IV op CameraNU.nl >>

Olympus E-M10 Mark IV op Cameraland.nl >>

Olympus E-M10 Mark IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus E-M10 Mark IV

De Olympus E-M10 Mark IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger E-M10 Mark III

Voorganger Olympus E-M10 Mark III is soms nog tweedehands voor een prikkie op de kop te tikken. De laatste snufjes ontbreken, maar deze camera biedt nog steeds fantastische beeldkwaliteit. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Mijn review van de E-M10 Mark III >>

 

Olympus PEN E-P7 Olympus PEN E-P7: stijlvolle systeemcamera

De Olympus PEN E-P7 is een stijlvolle allround systeemcamera. Ondanks z’n retro uiterlijk biedt deze allround systeemcamera allerlei moderne snufjes. Hij heeft 5-assige beeldstabilisatie, een veelzijdig kantelbaar touchscreen en de razendsnelle TruePic VIII-beeldprocessor.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 14-42mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28-84mm | Beelden per seconde: 8.7 | Video: 4K / 30p | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 337gr | Release datum: half juni 2021 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 949 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fotografische kunstwerken

De PEN-serie is populair door z’n combinatie van stijlvol uiterlijk met een degelijke, innovatieve binnenkant. Met de prachtige retro Olympus E-P7 onderscheid je je van de massa. Daarbij heeft hij krachtige functies aan boord. Met de 20.3 megapixel sensor schiet je kwaliteitsbeelden. De beeldstabilisatie zorgt voor haarscherpe foto’s, ook bij schemering. De geavanceerde autofocus herkent gezichten en ogen, waardoor je scherpe portretten schiet. Voeg daar de enorme collectie uitstekende M.Zuiko-lenzen bij, en je kunt jarenlang vooruit met je ‘pennetje’. Ook creatief kom je aan je trekken. Met de Profile Control-knop schakel je simpel tussen beeldprofielen en filters. Creëer fotografische kunstwerken in een handomdraai.

Highlights van de Olympus PEN E-P7

  • Uitstekende beeldkwaliteit: 20.3 megapixel Live MOS-sensor
  • Razendsnel schieten: TruePic VIII-beeldprocessor
  • Tegen trillende handen: 5-assige in-body beeldstabilisatie
  • Uit moeilijke hoeken: veelzijdige kantelbaar LCD-scherm
  • Mooi filmen: gestabiliseerde 4K-video

Doelgroepen van de Olympus PEN E-P7

  • Allroundfotografen die meer willen dan wat hun smartphone kan
  • Creatieve, reis- en vakantiefotografen

Olympus PEN E-P7 op CameraNU.nl >>

Olympus PEN E-P7 op Cameraland.nl >>

Olympus PEN E-P7 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus PEN E-P7

De Olympus PEN E-P7 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus PEN E-PL10 Olympus PEN E-PL10: compacte & stijlvolle systeemcamera

De Olympus PEN E-PL10 is een bijzonder stijlvolle systeemcamera in de populaire PEN-serie van Olympus. Deze retro systeemcamera heeft een touchscreen, 4K-video en beeldstabilisatie in huis. Ideale camera voor creatieve smartphone-fotografen die meer willen dan alleen kiekjes.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 16.1 megapixel | Objectief: 14-42mm EZ f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28-84mm | Beelden per seconde: 8.6 | Video: 4K (maximaal 30fps) | Scherm: 180 graden kantelbaar touchscreen (neerwaarts) | Elektronische zoeker: nee | Gewicht body: 380gr | Release datum: eind november 2019 | Frankwandelt-rating 80/100 | Prijs inclusief lens: 562 euro op Amazon.nl

Creatieve duizendpoot

De Olympus PEN E-PL10 is vrijwel gelijk aan voorganger E-PL9. Maar hij heeft nu een touchscreen dat naar beneden uitklapt, ideaal voor selfies en vlogs, en nieuwe functies zijn toegevoegd. Gelukkig had de E-PL9 al een karrenvracht aan mooie features aan boord. Zoals 4K-video, een microfourthirds sensor met 16.1 megapixel, een snelle burst en beeldstabilisatie. Achterop zit een helder 3 inch kantelbaar touchscreen. Creatief kun je je ook uitleven, met allerlei prachtige Art-filters. Je verbindt ‘m eenvoudig via de Olympus Image Share-app op je smartphone.

Highlights van de Olympus PEN E-PL10

  • Prachtig stijlvol design van de compacte body
  • Razendsnel fotograferen: 8.5 beelden per seconde
  • Anti-trillende-handen: beeldstabilisatie in de body
  • Vloggen en selfies: helder 3 inch LCD touchscreen
  • Kwaliteitsvideo’s: UHD/4K (max. 30 fps)

Doelgroepen van de Olympus PEN E-PL10

  • Allroundfotografen die meer willen dan wat hun smartphone kan
  • Creatieve, reis- en vakantiefotografen

Olympus PEN E-PL10 op Amazon.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus PEN E-PL10

De Olympus PEN E-PL10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger PEN E-PL9

Voorganger Olympus PEN E-PL9 is soms nog verkrijgbaar in webshops, of tweedehands voor een prikkie op de kop te tikken. De laatste snufjes ontbreken, maar hij biedt vrijwel dezelfde fantastische beeldkwaliteit en features. Alle belangrijke reviews heb ik voor je op een rij gezet.

Mijn review van de PEN E-PL9 >>

 

Olympus cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 korting op Olympus / OM System objectieven!

Krijg tijdelijk tot €200 korting op geselecteerde lenzen van Olympus / OM System! Deze actie duurt tot en met 31 december 2022, dus grijp snel je kans!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

De beste Olympus-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Olympus systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Olympus-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy