De allerbeste Canon R systeemcamera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Canon? Over alle Canon-camera’s uit de EOS R-serie heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder vind je een handig overzicht van alle spiegelloze Canon-camera's. Van elke camera zie je de belangrijkste specs. En je kunt doorklikken naar mijn reviews. Handig hè?

Update-datum: 10 januari 2024

Uitleg Frankwandelt-rating

NB: bij onderstaande camera’s staat een ‘Frankwandelt-rating’. Met deze score geef ik aan hoe goed de camera is. Die score is relatief ten opzichte van camera’s uit dezelfde (prijs)klasse.

Canon EOS R3Enorme omschakeling

Canon is in korte tijd omgeschakeld van DSLR-kampioen naar voorloper op het gebied van systeemcamera’s. De ene na de andere flitsende fullframer rolt van de tekentafels van deze van oorsprong Japanse firma. Die overigens al in 1934 z’n eerste 35mm-camera produceerde, de Kwanon.

Een van de reuzen

Vele (fullframe) spiegelreflexen volgden in het analoge tijdperk. En ook in digitale camera’s met een spiegel, de DSLR’s, werd Canon een van de reuzen. Systeemcamera’s deed Canon er wat halfslachtig bij, met z’n M-camera’s die nooit succesvol werden. Tot het 2018 werd. En Canon niet met één been, maar met z’n hele hebben en houwen in de fullframe systeemcamera’s stapte. Om ook hier tot een van de drie reuzen uit te groeien, naast Sony en Nikon.

Geen doorslaand succes

Aanvankelijk ging dat niet zonder slag of stoot. De eerste fullframer, de Canon EOS R, was geen doorslaand succes. De reviewers waren weliswaar lovend, maar vonden toch tal van ‘verbeterpunten’. Steeds was de wat zuinige toon: “Erg leuk gedaan hoor, die eerste poging, maar....” Gelukkig kon Canon beter. Heel veel beter.

Indrukwekkende reeks

Want een paar jaar later is er al een indrukwekkende reeks systeemcamera’s met voor elk wat wils. Van een oogverblindend vlaggenschip voor professionele sportfotografen tot een high resolution-camera voor pixelfanaten. Van een blikvanger voor videoprofessionals tot een fraaie aps-c-camera voor enthousiaste fotografen. En Canon is nog lang niet klaar. De rumorsites buitelen over elkaar heen om nieuwe modellen te voorspellen.

Overzichtelijke overzichten

Omdat ik van overzicht hou, en jij vast ook, heb ik alle systeemcamera’s van Canon voor je op een rij gezet. Je vindt ze hieronder, en je kunt daar doorklikken naar mijn uitvoerige reviews. Ook voor de andere cameramerken heb ik overzichten voor je klaar staan, die je bereikt via onderstaande buttons.

Sony >>

Nikon >>

Fujifilm >>

Panasonic >>

Olympus >>

 

Canon EOS R3 Canon EOS R3: vlaggenschip voor professionals

De EOS R3 is het vlaggenschip onder de systeemcamera’s van Canon. Dit fullframe topmodel voor professionele sport-, actie- en wildlife-fotografen heeft een snelheid van 30fps met volledige autofocus plus een nieuwe sensor. Uniek is de oog-autofocus. Overladen met awards.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.1 megapixel | Beelden per seconde: 30 met volledige autofocus | Video: 4K @ 120fps / 6K @ 60fps | Scherm: vari-angle touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 1.015gr | Release datum: eind november 2021 | Frankwandelt-rating 98/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Max Verstappen onder de camera’s

De EOS R3 is Canons nieuwe sportheld. Het is het nieuwe vlaggenschip van de almaar groeiende vloot aan EOS R systeemcamera’s. En dit topmodel biedt heel veel goeds. Op het gebied van beeldkwaliteit, snelheid, autofocus, beeldstabilisatie, bediening, video. Een camera waar professionele sport-, actie- en wildlife-fotografen hun vingers bij zullen aflikken. Als camera voor grote sportevenementen is snelheid natuurlijk van levensbelang. En de EOS R3 is de Max Verstappen onder de camera’s.

Highlights van de Canon EOS R3

  • Professionele beeldkwaliteit: nieuwe stacked CMOS-sensor met 24.1 megapixel
  • Explosieve snelheid: 30fps met AF/AE-tracking zonder vervorming met elektronische sluiter
  • Focus met je ogen: spectaculaire Eye Control-autofocus
  • Uitmuntende AF-tracking: volg mensen, dieren en autosport met 30 fps
  • Kwaliteitsvideo: intern oversampled 4K-opnamen met 60fps
  • Perfecte beeldstabilisatie: tot acht stops winst

Doelgroepen van de Canon EOS R3

  • Professionele fotografen
  • Hybride foto- en video-professionals
  • Doorgewinterde fotografen die een allround camera zoeken

Canon EOS R3 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R3 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R3

De Canon EOS R3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R5 Canon EOS R5: snelle camera mét hoge resolutie

De Canon EOS R5 is nog steeds een van de beste fullframe systeemcamera's van dit moment, hoewel de opvolger in zicht komt. Hij schiet foto’s met 20 beelden per seconde en heeft toch een zeer hoge resolutie van 45 megapixel. Ook kan hij video vastleggen in 8K-resolutie. De fenomenale beeldstabilisatie biedt tot 8 stops winst. Alle lof van de reviewers!

Sensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Beelden per seconde: 12 (mechanisch) / 20 (elektronisch) | Video: 8K met 30fps / 4K met 120fps of 60fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (vari-angle) | Gewicht body: 650gr | Objectief: RF 24-70mm f/2.8L IS USM | Release datum: 30 juli 2020 | Frankwandelt-rating 96/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Echte hybride professional

De Canon EOS R5 is een professionele fullframe systeemcamera voor fotografen en filmmakers. Een echte hybride professional dus, met baanbrekende nieuwe functies. Met de EOS R5 maakt Canon hele korte metten met de kritiek die er in het begin op de EOS R-camera’s was. Dit is een echte game changer. Met bijvoorbeeld fenomenale 12-bits 8K videobeelden, waarbij je de volledige breedte van de fullframe sensor gebruikt. Je wordt beloond met daverende bioscoopwaardige beelden.

Highlights van de Canon EOS R5

  • Ultieme beeldkwaliteit: gloednieuwe fullframe beeldsensor met 45 megapixel
  • Spectaculaire video: 8K-resolutie met 30fps
  • Niet minder spectaculair: 4K-video met 120fps of 60fps
  • Razendsnel: 20 fps (elektronisch), 12 fps (mechanisch)
  • Stabiele beelden: 5-assige beeldstabilisatie in de body
  • Beeldstabilisatie: 8 stops winst met RF-lenzen
  • Supersnel focussen: uitgebreide autofocusmogelijkheden

Doelgroepen van de Canon EOS R5

  • Professionele landschaps-, architectuur- en reclamefotografen
  • Professionele videografen die compact willen filmen
  • Doorgewinterde fotografen die een hoge resolutie-camera nodig hebben

Canon EOS R5 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R5 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R5

De Canon EOS R5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R5 C Canon EOS R5 C: hybride camera voor professionals

De Canon EOS R5 C is een krachtige professionele hybride camera. Hij combineert de professionele filmfuncties van de Cinema EOS-serie met de fotografische mogelijkheden van het EOS R-systeem. Dankzij de fullframe sensor met 45 megapixel, de nieuwe DIGIC X-processor en de RF-vatting schiet je natuurgetrouwe 8K-video’s en professionele foto’s met snelheden tot 20fps. Winnaar TIPA-award 2022!

Sensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Beelden per seconde: 12 (mechanisch) / 20 (elektronisch) | Video: 8K/60p / 4K/120p / 4:2:2 10-bit | Scherm: roterend touchscreen | Gewicht body: 680gr | Release datum: maart 2022 | Frankwandelt-rating 96/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Professionele filmers

De compacte, veelzijdige EOS R5 C sluit perfect aan op de wensen van nieuwe generaties fotografen en videografen die beelden schieten voor professionele documentaires, maar ook voor YouTube en andere social media. Dat het een hybride camera is merk je aan de aan/uit-schakelaar bovenop. Die biedt de mogelijkheid om de camera in foto- of videomodus te starten. Uniek is dat de EOS R5 C elke modus een compleet andere gebruikerservaring biedt, toegesneden op foto óf video. Echt twee camera’s in één dus. De EOS R5 C kan daarbij onbeperkt filmen in elke modus tot 8K met 60p, dankzij het interne koelsysteem.

Highlights van de Canon EOS R5 C

  • Hoge beeldkwaliteit: 45 megapixel sensor voor beelden vol details
  • Top videocamera: 8K cinematische fullframe video
  • Razendsnel: tot 20fps met volledige autofocus
  • Snel scherp: intelligent volgen van gezichten/hoofden
  • Onbeperkt filmen: actieve koeling voor langdurige filmsessies

Doelgroepen van de Canon EOS R5 C

  • Professionele videografen die compact willen filmen
  • Doorgewinterde filmers die ook veel fotograferen

Canon EOS R5 C op CameraNU.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R5 C

De Canon EOS R5 C heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R6 Mark II Canon EOS R6 Mark II: hybride alleskunner

De opvolger van de populaire Canon EOS R6 is op alle vlakken nóg beter. Opvallend is de hogere resolutie van de sensor van de Canon EOS R6 Mark II: 24 megapixel. Deze fullframe systeemcamera combineert hoogwaardige prestaties, adembenemende snelheid en professionele filmfuncties.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Canon RF 24-105mm f/4.0 | Beelden per seconde: 12fps (mechanische sluiter) / 40fps (elektronische sluiter) | Video: 4K/60p 10-bit interne video / C-Log 3 | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 588gr | Release datum: 29 november 2022 | Frankwandelt-rating 92/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Verbeterd en verder verfijnd

Canon heeft een van z’n populairste fullframe systeemcamera’s op vrijwel alle vlakken verbeterd en verfijnd. Een al uitstekende, solide fullframer is zo nog (veel) beter geworden. De Canon EOS R6 Mark II combineert ijzersterke fotoprestaties met uitstekende, professionele videomogelijkheden in een body die is ontworpen voor intuïtieve bediening. Mooi is ook de vernieuwde 24.2 megapixel CMOS-sensor.

Highlights van de Canon EOS R6 Mark II

  • Hoge beeldkwaliteit: 24.2 megapixel fullframe CMOS-sensor
  • Professionele filmfuncties: 4K/60p oversampled zonder crop
  • Razendsnelle autofocus: Dual Pixel CMOS AF II
  • Deep Learning AF: detectie van paarden, vliegtuigen en treinen
  • Bliksemsnelle burst: tot 40fps met volledige AF/AE-tracking
  • Vaste handen: beeldstabilisatie met maximaal 8 stops compensatie

Doelgroepen van de Canon EOS R6 Mark II

  • Doorgewinterde allround fotografen die compact op pad willen
  • Hybride fotografen/videografen
  • Tweede compacte body voor foto- en video-professionals

Canon EOS R6 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R6 Mark II

De Canon EOS R6 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger Canon EOS R6

De Canon EOS R6 is de voorganger van de Mark II. Hij is tweedehands verkrijgbaar voor veel minder geld. Ook de R6 heb ik uitgebreid beschreven met alle belangrijke professionele reviews erbij.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R7 Canon EOS R7: topcamera met aps-c-sensor

De EOS R7 is de systeemcamera van Canon in het middensegment. Met de nieuwe 32.5 megapixel aps-c-sensor krijg je geweldige beeldkwaliteit. Beeldstabilisatie (7 stops!) en excellente autofocus zorgen voor altijd scherpe beelden. Een snelle schieter is hij ook, met tot 30 foto’s per seconde. Ontving al de EISA-award 2022-2023!

Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Objectief: 18-150mm f/3.5.-6.3 / fullframe-equivalent: 29-240mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 30 (elektronisch) | Video: 4K/30p oversampled van 7K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 530gr | Release datum: eind juni 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Snelle actie en wildlife

De krachtige EOS R7 is Canons meest geavanceerde aps-c-systeemcamera. Hij bouwt voort op de essentie van de fameuze EOS 7D-serie, en biedt een 32.5 megapixel sensor, vloeiende 4K- video met 60 beelden per seconde, beeldstabilisatie met 7 stops winst en een razendsnelle burst. De perfecte camera voor het schieten van snelle actie en wildlife. Tegelijk is het ook een echte allrounder waarmee je elk foto- of videogenre aankan.

Highlights van de Canon EOS R7

  • Uitmuntende beeldkwaliteit: 32.5 megapixel aps-c-sensor
  • Powerhouse: krachtige DIGIC X-processor
  • Hybride camera: hoogwaardige foto’s én professionele video’s
  • Vloeiende video: 4K / 30p oversampled van 7K
  • Snel en precies scherp: Deep learning Dual Pixel CMOS AF II
  • Altijd trillingvrije beelden: interne beeldstabilisatie
  • Razendsnel schieten: tot 30 beelden per seconde

Doelgroepen van de Canon EOS R7

  • Doorgewinterde allround fotografen die compact op pad willen
  • Sport, actie- en wildlife fotografen
  • Tweede body voor professionele allrounders

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R7

De Canon EOS R7 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R8 Canon EOS R8: fullframe instapper

De Canon EOS R8 is een instapmodel fullframe systeemcamera met geweldige beeldkwaliteit dankzij de fullframe 24,2 megapixel CMOS-sensor die hij deelt met de duurdere EOS R6 II. Mooi zijn de allernieuwste autofocus-mogelijkheden en de sterk verbeterde video ten opzichte van voorganger EOS RP.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM | Beelden per seconde: 40 | Video: 4K / 60fps of Full HD / 180fps | Scherm: 3 inch vari-angle touchscreen | Gewicht body: 461gr | Release datum: april 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Instapper van formaat

Voor instappers in de wereld van fullframe systeemcamera’s valt er steeds meer te kiezen. Met de EOS R8 zet Canon een instapper van formaat neer. Een opvolger van de Canon EOS RP kun je het geeneens meer noemen, dit is next level. De beeld- en videokwaliteit is van een veel hoger niveau. En in de lichtgewicht body zitten indrukwekkende functies zoals intelligente scherpstelling.

Highlights van de Canon EOS R8

  • Uitstekende beeldkwaliteit: 24.2 megapixel fullframe sensor
  • Excellente autofocus: het geavanceerde Dual Pixel CMOS AF II
  • Snelste burst in zijn klasse: tot 40fps
  • Professionele video: 4K/60fps
  • Uit alle hoeken: 3 inch vari-angle touchscreen

Doelgroepen van de Canon EOS R8

  • Allround fotografen die mét fullframe maar wel compact op pad willen
  • Serieuze videografen, content creators en vloggers
  • Tweede body voor professionele allrounders

Canon EOS R8 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R8 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R8 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R8

De Canon EOS R8 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R10 Canon EOS R10: instapmodel systeemcamera

De Canon EOS R10 is de gloednieuwe instapper van Canon in het EOS R-systeem. Deze systeemcamera heeft een nieuwe 24.2 megapixel sensor voor een geweldige beeldkwaliteit. Een snelle schieter is hij ook: de EOS R10 haalt een burst van 15 foto’s per seconde. “Een verrassend krachtige camera voor zijn formaat en prijskaartje”, schrijft een reviewer.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-45mm f/4.5-6.3 / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 23fps (elektronisch) | Video: 4K UHD 60p en Full HD 120p | Scherm: draai- en kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 382gr | Release datum: eind juli 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Vloggers en content creators

De Canon EOS R10 is de ideale systeemcamera voor enthousiaste fotografen en makers van content op social media, zoals vloggers. Dit is een bijzonder veelzijdige camera die het gebruiksgemak waar Canon bekend om staat, combineert met snelheid en een hoge beeldkwaliteit. Een innovatieve allrounder waarmee je hoogwaardige foto’s en video’s schiet. Altijd en overal.

Highlights van de Canon EOS R10

  • Heerlijk compact: lichtgewicht ontwerp
  • Uitstekende beeldkwaliteit: 24.2 megapixel aps-c-sensor
  • Krachtpatser: DIGIC X processor voor snelheid en power
  • Vloeiende video: 4K met 60fps en Full HD met 120fps
  • Snel en precies: autofocus met mens-, dier- en voertuigdetectie
  • Razende burst: 15fps met mechanische sluiter

Doelgroepen van de Canon EOS R10

  • Vloggers en content makers
  • Hybride foto- en videografen die compact willen werken
  • Reisfotografen

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R10

De Canon EOS R10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R50Canon EOS R50: na je smartphone

De Canon EOS R50 is een heerlijk lichte en compacte systeemcamera, speciaal ontworpen voor wie meer wil dan wat z’n smartphone kan. Deze topper met hoogwaardige aps-c-sensor van 24 megapixels biedt je uitgebreide foto- en videomogelijkheden én professionele resultaten. De ideale camera voor enthousiaste content creators.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 15 | Video: 4K UHD 30p (oversampled van 6K) / Full HD 100p | Scherm: vari-angle touchscreen| Gewicht body: 328gr | Release datum: maart 2023 | Frankwandelt-rating 93/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Profiteer van professionele features

Met de EOS R50 treedt je binnen in een van de beste serie systeemcamera’s van dit moment, die van Canon. En het is een instapper van formaat, want je profiteert van veel professionele features die Canon voor z’n professionele modellen heeft ontwikkeld. Met z’n uitstekende beeldkwaliteit en z’n krachtige processor maak je een sprong vooruit ten opzichte van wat je smartphone kan.

Highlights van de Canon EOS R50

  • Hoogwaardige beelden: 24.2 megapixel CMOS sensor
  • Powerhouse: DIGIC X geavanceerde beeldprocessor
  • Kwaliteitsvideo: 4K UHD 30p (oversampled van 6K) en Full HD 120p voor slomo’s
  • Razendsnel: 15fps met elektronische sluiter
  • Professionele autofocus: Dual Pixel CMOS AF II

Doelgroepen van de Canon EOS R50

  • Vloggers en content makers
  • Instappers die een makkelijke allrounder zoeken
  • Reisfotografen

Canon EOS R50 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R50 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R50 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R50

De Canon EOS R50 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R100Canon EOS R100: perfecte instapper

De Canon EOS R100 wordt een bestseller, verwachten de reviewers. Deze instapper de R-lijn systeemcamera’s van Canon biedt veel waar voor z’n zeer bescheiden prijskaartje. Aan boord is een grote aps-c-sensor voor perfecte beeldkwaliteit, hij schiet 4K-video en biedt de multimedia-functies waar content creators dol op zijn.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-45mm f/4.5-6.3 / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 6.5 | Beeldstabilisatie: nee | Video: 4K/30p | Scherm: vast scherm (geen touchscreen) | Gewicht body: 356gr | Release datum: juni 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 599 euro | Prijs inclusief lens: 719 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Perfecte instapper

De Canon EOS R100 is een perfecte instapper in de populaire R-serie van Canon. Het is ook de voordeligste camera in deze serie. Canon heeft er een prachtige instapper van gemaakt, rijkgevuld met features. En dat alles in een compacte en lichtgewicht body die heerlijk is voor op vakantie of reis. Met een veel betere beeldkwaliteit dan je smartphone te bieden heeft. Bovendien is de R100 dankzij de naadloze connectiviteit simpel verbonden met wifi of bluetooth.

Highlights van de Canon EOS R100

  • Perfecte beeldkwaliteit: 24.1 megapixel aps-c-sensor
  • Power: DIGIC 8 processor zorgt voor snelheid
  • Fraaie video’s: UHD 4K-videokwaliteit en Full HD video
  • Snel scherp: Dual Pixel CMOS AF met 143 AF-zones
  • Altijd scherpe ogen: Eye Detection autofocus

Doelgroepen van de Canon EOS R100

  • Beginnende vloggers en content makers
  • Instappers die een voordelige allrounder zoeken
  • Reisfotografen

Canon EOS R100 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R100 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R100

De Canon EOS R100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS RP Canon EOS RP: betaalbare fullframer

De Canon EOS RP is een van de voordeligste fullframe camera’s op de markt. De EOS RP is daarbij heerlijk licht en compact. Een fullframe systeemcamera met zoomlens voor 1.200 euro, dat zien we bijzonder graag (de body kost minder dan 1.000 euro)! Ontving een Diamant Award bij Zoom.nl plus een EISA-award!

Sensor: fullframe | Resolutie: 26.2 megapixel | Objectief: Canon 24-105mm f/4-7.1 IS STM | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: 180 graden kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 440gr | Release datum: maart 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Hoge beeldkwaliteit, mooi prijskaartje

De Canon EOS RP heeft een 26.2 megapixel fullframe CMOS-sensor. Dat is dezelfde sensor die ook de uitstekende Canon 6D Mark II aan boord heeft en waarmee hoge beeldkwaliteit gegarandeerd is. De EOS RP heeft daarbij een zeer snelle en precieze autofocus en een krachtige beeldprocessor. Mooi nieuws voor vloggers is z’n variangle display: een geheel naar voren te klappen aanraakgevoelige 3 inch LCD-scherm. Misschien wel de voordeligste fullframer.

Highlights van de Canon EOS RP

  • Gunstig prijskaartje: goedkoopste fullframe systeemcamera
  • Hoge beeldkwaliteit: 26.2 megapixel fullframe CMOS-sensor
  • Mooie snelheid: 5 beelden per seconde bij continue burst
  • Helder beeld: OLED elektronische zoeker
  • Voor vloggers: 3-inch LCD touchscreen, 180 graden kantelbaar

Doelgroepen van de Canon EOS RP

  • Instappers in fullframe fotograferen en filmen
  • Fotografen die een allround camera zoeken

Canon EOS RP op CameraNU.nl >>

Canon EOS RP op Cameraland.nl >>

Canon EOS RP op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS RP

De Canon EOS RP heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Alle Canon RF-lenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Canon RF-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy