Olympus OM-D E-M5 Mark III: klein, licht én weerbestendig

De Olympus OM-D E-M5 Mark III heeft top features uit de duurdere E-M1 Mark II aan boord, zoals de geavanceerde beeldsensor, het razendsnelle fasedetectie autofocussysteem en de 4K-video. Hij heeft 6.5 stops beeldstabilisatie, is bestand tegen vocht en stof en is heerlijk klein en licht. Alle belangrijke reviews!

De Olympus OM-D E-M5 Mark III heeft een opvolger: de OM System OM-5. Benieuwd?

Mijn review van de OM-5 >>

Olympus OM-D E-M5 Mark IIISensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-200mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-400mm | Beelden per seconde: 10 | Video: Ultra HD / 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 366gr | Release datum: half november 2019 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs inclusief lens: 1.649 euro op Cameranu.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Olympus OM-D E-M5 Mark III

 • Super compact en licht
 • In weer en wind: afgedicht tegen vocht en stof
 • Anti-trillende-handen: 5-assige beeldstabilisatie met 6.5 stops winst
 • Snelle en super nauwkeurige autofocus met fasedetectie
 • Stabiele 4K video’s
 • Razendsnel: TruePic VIII beeldprocessor

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

Compact, licht en weerbestendig

De Olympus OM-D E-M5 Mark III is super compact en licht, is volledig weerbestendig en heeft 5-assige beeldstabilisatie aan boord waarmee je tot 6.5 stops winst boekt. Je schiet er ragscherpe foto’s mee van hoge kwaliteit, ook als het licht veel minder is of als je een supertelelens gebruikt.

Olympus OM-D E-M5 Mark IIICompleet nieuw ontwerp

Olympus heeft de camera compleet opnieuw doordacht. Alle onderdelen zijn verkleind met als doel de body zo compact mogelijk te maken. En dat is gelukt: de E-M5 Mark III is een van de kleinste en lichtste camera’s in zijn klasse. Kleiner en lichter dan de grote concurrenten: de Fujifilm X-T30, de Sony A6400 en de Panasonic G90. Zo neem je hem makkelijk mee op een wandeling, vakantie of reis.

Professionele sensor en processor

Aan boord is de beeldsensor en de razendsnelle TruePic VIII beeldprocessor uit de grote, professionele broer E-M1 Mark II. Ook het autofocussysteem en de 4K-video heeft hij geleend van z’n grote broer. De body is daarbij volledig bestand tegen stof, vocht en vorst. Je neemt hem daardoor bij al je avonturen mee, hoe nat die ook zijn.

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Razendsnelle scherpstelling

Totaal anders dan de voorganger is het veel snellere fasedetectie autofocussysteem met liefst 121 kruispunten. Daarmee stel je snel en precies scherp, ook als het licht veel minder is.

Olympus OM-D E-M5 Mark IIIIdeaal voor sport- en natuurfotografie

Het autofocussysteem is ook uitstekend geschikt voor snel bewegende onderwerpen: kinderen, sport, wild. De AF/AE-tracking met maximaal 10fps zorgt ervoor dat je snel onafgebroken opneemt. Ideaal dus voor sport- en natuurfotografie.

Boordevol features

Olympus staat erom bekend dat ze hun camera’s met veel en ook unieke features uitrusten. Dat geldt ook voor de OM-D E-M5 III. Zo heeft hij de modus Live Composite. Die maakt het super eenvoudig om opnames te maken met zeer lange belichtingen waarin bewegende voorwerpen voorkomen. Denk aan sterrensporen of vuurwerk.

Speciaal voor macrofans

Macroliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Je kunt tot 999 opnamen vastleggen met slechts één druk op de sluiterknop. De beelden kun je dan in de Olympus Workspace combineren tot één foto. Zo bereik je een scherpte die met het vastleggen van één beeld niet mogelijk is. Ook is het mogelijk om met Focus Stacking op de camera zelf 8 beelden tot één foto te combineren.

Olympus OM-D E-M5 Mark IIIHigh Res Shot: 50 megapixels

De camera heeft een uitstekende sensor van 20.4 megapixels in huis. Maar wil je een opname maken met een veel hogere kwaliteit? Met de functie High Res Shot kan je met het gebruik van een statief foto’s van 50 megapixel schieten. Deze functie is ideaal bij voor landschappen, productfoto's of andere situaties waarbij beelden in een hoge resolutie vereist zijn.

Stabiele 4K-video

Ook in video is de OM-D E-M5 III een ster. De uitstekende autofocus levert ook hier goede diensten. Je schiet razendscherpe 4K-video met 30fps. Door de 5-assige beeldstabilisatie te combineren met de elektronische beeldstabilisatie, maak je stabiele video’s met minimale camerabewegingen. Gelukkig zit er ook een externe microfooningang op de camera.

Uitstekende OLED-zoeker

Op de achterkant tref je een scherp en helder kantelbaar touchscreen met 2.36 miljoen punten voor een hoog contrast en levendige kleuren. Ook een uitstekende OLED-zoeker is aan boord, voor composities bij fel licht.

Bluetooth en wifi: uitstekend verbonden

Uiteraard is de OM-D E-M5 III uitstekend verbonden met je smartphone via bluetooth. Dat gaat geheel automatisch. Je hoeft alleen nog maar de Olympus Image Share app te openen om je beelden over te zetten naar je smartphone. Met de functie Share Order worden de geselecteerde bestanden op je camera automatisch verzonden naar je smartphone wanneer je de camera uitschakelt.

Kortom: een heerlijke camera voor wie uitstekende beeldkwaliteit wil in een compacte en lichte behuizing. Ongetwijfeld krijgt hij geweldige reviews. Nog even wachten...

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

Olympus cashback-actie van Cameranu.nlTot €500 cashback op OM System camera’s en lenzen!

Ontvang nu tot €500 cashback op geselecteerde OM System camera's en lenzen tijdens de OM System Zomer Promotie. Deze actie loopt tot en met 28 juli 2024 dus grijp snel je kans!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Olympus OM-D E-M5 Mark III

De Olympus OM-D E-M5 Mark III: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Olympus OM-D E-M5 Mark IIIDPReview over de Olympus OM-D E-M5 Mark III

‘Compact en volgepakt met features’ luidt de kop boven het uitvoerige review van Carey Rose, Dan Bracaglia en Jeff Keller van DPReview. Deze Olympus heeft een solide bouwkwaliteit, uitstekende bedieningselementen en er komen aangename beelden direct uit de camera. Een uiterst aantrekkelijke camera dus.

Compact, licht en uitstekende 4K-video

De E-M5 Mark III is compacter, lichter en beter hanteerbaar dan de duurdere E-M1 Mark II, terwijl hij toch de beste delen van die camera heeft overgenomen. Daar zit een uitstekende 4K-video bij en de beeldstabilisatie is een van de beste op de markt. Ook goed is dat hij de beste weerbestendigheid heeft in z’n klasse. Bovendien reageert de camera zeer snel. Toch zal hij voor veel mensen niet de eerste keuze zijn.

Minder goede autofocus

Reden: de E-M5 Mark III stijgt te weinig uit boven alle andere camera’s in deze prijsklasse. Al in andere modellen hebben we deze sensor, beeldstabilisatie, video, autofocussysteem en high-res modus gezien. Daar komt bij dat de autofocusprestaties minder goed zijn dan die van de E-M1 II. En ook heeft hij weliswaar de nieuwste menu's van Olympus, maar die zijn ingewikkelder dan zou moeten.

Prachtig ontwerp

Dat wil geenszins zeggen dat de E-M5 III een slechte camera is. Veel fout doet hij niet. Het is een goede camera waar nog wel wat werk te verrichten is aan het autofocussysteem. Maar het is en blijft een bruikbare en mooie camera. En het prachtige ontwerp zal veel ‘oohs’ en ‘aah’s’ en ‘wauws’ opwekken.

Prima keuze voor updaters

De E-M5 III is een prima keuze voor wie nu de oudere Mark II in bezit heeft. Dan zul je profiteren van de verbeterde sensor en video. Ook als je geïnvesteerd hebt in het microfourthirds-ecosysteem en veel lenzen in bezit heeft is het een goede keuze. Maar als je net begint, zijn er heel veel opties in deze prijsklasse. En die kunnen dankzij grotere sensoren een betere beeldkwaliteit bieden. Of hebben nog betere video. En er zijn zeker ook camera’s met betere autofocus voor actie- en sportfotografie.

Silver Award met 82%

Sterke troeven van de Olympus zijn zeker het fraaie uiterlijk en het feit dat hij zo heerlijk in de hand ligt. En het is een camera die inspireert tot het nemen van heel veel foto’s. Al met al verdient de E-M5 III een mooie award, al is het niet de hoogste. Eindoordeel: Silver Award met een score van 82%.

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Olympus OM-D E-M5 Mark IIIDigifoto Pro over de Olympus OM-D E-M5 Mark III

De Olympus OM-D E-M5 Mark III is een ontzettend compacte en lichte camera, een van de lichtste in zijn klasse en nog kleiner dan z’n voorganger. Daardoor is hij volgens reviewer Eefke Burg (Fototijdschrift Digifoto Pro nr. 6/2019) een ideale reispartner.

Ideaal voor guur weer

Maar ook andere eigenschappen maken deze Olympus een fijne camera voor onderweg, aldus Eefke. Zo is de body robuust, kan hij tegen weer en wind. Een uitstekende camera om mooie foto’s te maken bij guur weer.

Snel & gebruiksvriendelijk

De M5 Mark III stelt snel scherp en schiet tot 10 foto’s per seconde. Een snelle camera dus. Daarbij is hij volgens Eefke ook erg gebruiksvriendelijk, ligt hij prettig in de hand. En door de logische knoppen hoef je niet lang na te denken over de bediening. Je kunt die knoppen ook nog eens aanpassen aan jouw voorkeuren. Handig.

Plastic: voordeel of nadeel?

Volgens sommige critici zijn er ook nadelen: zo zijn meer onderdelen in plastic uitgevoerd. Eefke vindt dit geen nadeel maar juist een voordeel, want anders zou de camera een stuk zwaarder zijn. De accu is ook een stuk kleiner, maar schiet hetzelfde aantal shots op één lading.

Prima beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de OM-D E-M5 Mark III is ook prima, met een mooie, natuurlijke kleurweergave. Hij levert prima beelden rechtstreeks uit de camera. Handig is ook het kantelbare scherm. Niet alleen voor selfies, maar ook voor moeilijk shots vanaf de grond bijvoorbeeld.

Zeer ruime beeldstabilisatie

De beeldstabilisatie van deze Olympus zeer ruim bemeten: hij biedt liefst 6.5 stops winst tegen trillende handen. Mooi zijn ook de HDR-modus, waardoor je verschillend belichte beelden kunt samenvoegen tot één goed belichte foto.

Goud Award

Kortom: de Olympus OM-D E-M5 Mark III is een lichtgewicht met grote prestaties. Eindoordeel: Goud Award met een 9 voor de prijs/kwaliteit-verhouding.

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Olympus OM-D E-M5 Mark IIIAndere (professionele) reviewers over de Olympus OM-D E-M5 Mark III

 • Fototijdschrift Shoot.be (Pascal Gerrits, full review): Volgens de reviewer van het Belgische fototijdschrift Shoot.be zijn het gewichtsverlies en de verbeterde ergonomie welkome verbeteringen van de nieuwste E-M5 III ten opzichte van de voorganger. “Daarmee ligt de compacte camera nog comfortabeler in de hand, ook na vele uren achtereen fotograferen.”
  Fijn is dat de camera ruim voldoende wielen en knoppen heeft om snel de juiste instellingen te veranderen. Daardoor kun je rustig je composities maken en beelden schieten zonder ook maar één blik te hoeven werpen op de camera.
  Handig is dat het scherm in elke positie te draaien is. Daardoor “heb je de volledige vrijheid om vanuit elke positie te fotograferen. Het verbeterde autofocussysteem is in combinatie met de nieuwe sensor en processor een grote stap voorwaarts bij het maken van actiefoto’s.”
 • Techradar.com (Tim Coleman, full review): De Olympus OM-D E-M5 Mark III ziet er misschien uit als een puristische camera, maar onder de motorkap is het echt een serieuze camera. Het DNA van de OM-D-serie zie je terug. Want ook dit is weer een aantrekkelijke camera die compact en lichtgewicht is. Een technologische krachtpatser die het goed doet met de grote selectie van even compacte en lichtgewicht lenzen.
  Op bijna alle gebieden is deze Mark III beter dan z’n voorganger, en dat mag ook wel na 4 jaar. Grootste veranderingen zijn de nieuwe sensor met hogere resolutie, on-chip fasedetectie-autofocus en verbeterde videoprestaties. En alle functies zijn goed in balans door de nieuwste processor en UHS-II-kaartcompatibiliteit.
  Door het kleinere sensorformaat krijg je niet dezelfde beeldkwaliteit als camera’s met grotere sensoren en een hogere resolutie. Maar je krijgt wel degelijk een beloning: een camera die bijna niets te wensen overlaat op het gebied van functies en veelzijdigheid.
  Deze Olympus is in alle opzichten snel, ligt geweldig in de hand en is zeer capabel in het fotograferen en filmen. Geen enkele camera is perfect, maar de Olympus OM-D E-M5 Mark III raakt een ‘sweet spot’: hij belichaamt alles wat er zo geweldig is aan de systeemcamera's van Olympus. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): Olympus heeft veel technologie verpakt in een zeer kleine en betaalbare body, aldus Rod. Er zitten ook echt slimme en nuttige opties in voor lange belichting en focusbracketing.
  Laat je niet in de luren leggen door het formaat van deze camera. Hij is wat groter dan de allerkleinste systeemcamera’s op instapniveau. Maar hij combineert dan ook een groot aantal functies en mogelijkheden die je bij geen enkele andere camera allemaal bij elkaar kunt vinden. Zelfs niet in de toppers onder de DSLR’s en systeemcamera’s.
  Olympus heeft de laatste jaren vooral gefocust op z’n goedkopere PEN-camera’s en z’n professionele camera’s. Daardoor is het middenklasse-model een beetje verwaarloosd, terwijl dit model nu juist voor enthousiastelingen het meest interessant is. Met de OM-D E-M5 III zet Olympus dat in één klap recht. Dit is een geduchte concurrent voor de rivalen met een aps-c sensor. De E-M5 Mark III is heel goed nieuws. Eindoordeel: de hoogste waardering, 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Olympus heeft flink wat tijd genomen voor de ontwikkeling van de OM-D E-M5 Mark III. Maar hij bevat dan ook de nieuwste sensor, autofocussysteem en innovatieve opnamemodi van het vlaggenschip E-M1 Mark II. En dat alles zit in een kleinere, lichtere en goedkopere body. Een geweldige combinatie.
  Hij heeft niet de body met magnesiumlegering van zijn voorganger. En ook de accuduur is niet helemaal van deze tijd. Maar over het algemeen is de E-M5 Mark III een zeer goee uitgebalanceerde camera in het Olympus-assortiment. En een sterke concurrent op de markt voor systeemcamera’s.
  Hij heeft een kleinere sensor dan de aps-c systeemcamera’s maar dat wordt meer dan goedgemaakt door z’n innovatieve functies. Zoals de modi High Res, Pro Capture en Live Composite. Allemaal heel waardevolle features.
  En omdat hij dezelfde processor, sensor, autofocussysteem en beeldstabilisatie heeft als de duurdere Olympus E-M1 II, voelt hij aan als een E-M1 II in het klein. De Olympus OM-D E-M5 Mark III betekent dat Olympus echt terugkeert na de commerciële miskleun van de E-M1 Mark II.
  Kortom: een geweldige camera voor enthousiaste fotografen die op zoek zijn naar een compacte, lichtgewicht systeemcamera die je geen vermogen kost en ook heel draagbaar is. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (Daven Mathies, full review): De OM-D E-M5 III is functioneler dan zijn voorganger, maar hij voelt niet zo premium en dat is jammer, aldus Daven. Toch is het een eenvoudige, draagbare en capabele camera, zeer geschikt voor wie licht moet reizen en tegelijk wel geavanceerde bediening en functies nodig heeft. Het is niet de meest opwindende release van het jaar, maar het is zeker een capabele en plezierige camera.
  Een goed alternatief is trouwens het meer high end-model van Olympus, de E-M1 Mark II, die flink in prijs is gezakt. Dat is een geweldige camera voor de meer gevorderde fotograaf. Eindoordeel voor de OM-D E-M5 III : 3.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De E-M5 III is een aantrekkelijke en vrij unieke camera voor een aantrekkelijke prijs. Hij biedt een mooie combinatie van features, zoals weerbestendigheid, een compacte body, in-camera beeldstabilisatie, 30 fps high-speed continu fotograferen en 4K CINE video.
  Mooi is ook dat deze camera profiteert van het enorm brede lenzenaanbod van het microfourthirds-systeem: er bestaan ruim 170 verschillende mft-lenzen. Dat is wel iets om gedachten te houden bij het kiezen voor een bepaald camerasysteem: welke lenzen wil je gebruiken en zijn ze beschikbaar?
  In tegenstelling tot z’n voorganger heeft de E-M5 III een plastic constructie. Sommigen zullen hier teleurgesteld in zijn, maar het maakt hem wel een stuk lichter. De ergonomie is zowel aan de voor- als achterkant van de camera verbeterd. De bediening en het comfort zijn veel beter geworden.
  De E-M5 III levert een hoge beeldkwaliteit met bijzonder aangename jpegs en uitstekende kleurreproductie. De bediening is erg prettig, met speciale knoppen voor ISO en belichtingscompensatie, waardoor je niet vaak de menu’s in hoeft.
  Voor wie op zoek is naar een systeemcamera met een goede kwaliteit die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen, is de Olympus OM-D E-M5 Mark III een uitstekende keuze. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): De OM-D E-M5 Mark III is een mooie retro-stijl camera die niet alleen een mooi uiterlijk heeft, maar ook inhoudelijk veel te bieden heeft. Het ontwerp is heerlijk om mee te fotograferen, en de bediening is echt toegesneden op gebruiksvriendelijkheid. Olympus is altijd al goed geweest in het maken van kleine camera’s die toch volledig zijn uitgerust. En de E-M5 III is de helderste ster aan dit firmament.
  De E-M5 III heeft alle goede eigenschappen van zijn voorgangers behouden - compact formaat, lichtgewicht, weerbestendige constructie en uitstekende beeldstabilisatie. Daarbovenop zijn de beeldkwaliteit en beeldverwerking verder verbeterd. Ook de autofocus en opnamesnelheid zijn dramatisch verhoogd. Het enige dat ontbreekt is een metalen body, maar dat stoorde de reviewer niet bij het fotograferen.
  Bij microfourthirds zijn er zeker ook nadelen: de kleine sensor heeft meer beeldruis en het is lastiger wazige achtergronden te creëren. Daar staat veel tegenover. Bijvoorbeeld het beste assortiment kleine, hoogwaardige lenzen, waarvan er veel weerbestendig zijn. Met de 14-150mm of 12-200mm heb je met de E-M5 III een opmerkelijk veelzijdige lichtgewicht reiscamera. Met de 12-40mm f / 2.8 krijg je uitstekende beeldkwaliteit. En voor opnamen met weinig licht heb je veel kleine, snelle prime-lenzen.
  Hoe zit het meet de concurrentie? Je kunt de OM-D E-M5 Mark III niet goed vergelijken met aps-c camera’s. De Fujifilm X-T30 is een even mooie kleine camera, maar die heeft geen weerafdichting of IBIS. En de Sony A6500 en Sony A6500 zijn vergelijkbaar en hebben IBIS, maar het ontwerp en de gebruikerservaring lopen echt achter. De camera die het dichtst in de buurt komt is de Sony A6500, maar die is groter en heeft niet de retro charme van de E-M5 III.
  De markt voor systeemcamera’s is overvol, maar toch heeft de E-M5 III nog steeds een eigen niche. Hij biedt genoeg moois voor eigenaren van de E-M5- of E-M10-serie om te updaten. En het is een interessante optie voor wie een draagbaar alternatief voor een DSLR zoekt. Zet hem hoog op je shortlist! Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Olympus OM-D E-M5 Mark III is een kleine krachtpatser. De beelden hebben een goed detailniveau en ruis is zeer goed onder controle, ook bij hoge ISO’s. Natuurlijk biedt hij niet helemaal de beeldkwaliteit die je met een fullframe camera kunt bereiken, maar hij presteert indrukwekkend goed en heeft het voordeel dat hij lekker klein en licht is.
  Het beeldstabilisatiesysteem van Olympus is ongeëvenaard en dat is echt een groot voordeel. Het betekent dat je je statief in veel gevallen thuis kunt laten. En voor stabiele videobeelden heb je geen gimbal nodig.
  De prestaties bij weinig licht van het autofocussysteem heeft de reviewer echt verrast. Ook bij zeer weinig licht had de autofocus geen enkel probleem om z’n onderwerp ‘te pakken’. En ook bij fel licht zijn de prestaties indrukwekkend. De beelden van bewegende onderwerpen zijn goed scherp.
  De reviewer is dol op de Olympus OM-D E-M5 Mark III. Het formaat is geweldig en de feature-set is zeer aantrekkelijk. Ook het variangle scherm is geweldig. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com (Mark Wilson, hands on): Op de combinatie van features en draagbaarheid van de E-M5 Mark III valt natuurlijk niets aan te merken. Geen enkele andere camera van dit kleine formaat biedt dezelfde mix van in-body stabilisatie, een kantelbaar scherm en weerbestendigheid.
  Ook heeft Olympus echt alles wat nodig was up to date gebracht en klaargestoomd om relevant te blijven in deze smarphone-tijden. Inclusief een nieuwe elektronische zoeker, autofocussysteem, sensor en veelzijdige software features.
  Ervaren fotografen zullen misschien aanmerkingen hebben op de beperkte grootte van de microfourthirds-sensor en het prijskaartje. Maar de E-M5 Mark III ziet eruit als een erg sterke camera voor wie wil upgraden van een smartphone, voor reisfotografen en, vooral, voor vloggers. Het echte review zal zeker ook ingaan op hoe hij zich verhoudt tot concurrenten Fujifilm X-T30 en Sony A6400.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, hands on): Voorganger EM5 Mark II was een van de favoriete allround camera’s van Gordon. Ook deze nieuwe versie is stijlvol en heeft excellente bediening, hij is compact maar comfortabel. Met een bruikbaar naar de zijkant uitklapbaar scherm, een uitstekende zoeker, innovatieve modes en verbazingwekkend goede stabilisatie.
  De grote broer Olympus EM1 Mark II bracht fasedetectie autofocus naar het microfourthirds systeem. En nu, eindelijk, doet die ook z’n intrede in de OM-D E-M5 Mark III. En dat is geweldig nieuws, want daarmee wordt dit een van de aantrekkelijkste camera’s in deze prijsklasse.
  Kijk je nu naar het totaalpakket dat je krijgt met deze camera, dan is het lastig een camera te vinden die een meer afgerond geheel te bieden heeft dan de EM5 Mark III. Eindoordeel: Aanbevolen.
 • Franks overpeinzingen: Olympus doet altijd alles net even anders dan andere cameramerken. Eigenzinnig als ze zijn bij Olympus hebben ze het hele fullframe systeemcamera-circus aan zich voorbij laten gaan. En richten ze zich volledig op de verdere ontwikkeling van hun compact en lichte systeemcamera’s met een microfourthirds sensor.
  Ze geloven heilig in dit mft-systeem, en ik geef ze geen ongelijk. Uiteraard is het mooi om met een fullframe op pad te gaan, maar ook de kleinste fullframers zijn nog steeds behoorlijk fors. Zeker als je er een professionele lens op klikt.
  Nee, dan de camera’s van Olympus. Heerlijk om de hele dag mee ‘on the road’ te zijn. Zeker voor natuurfotografen die met een lange brandpuntsafstand schieten zijn ze een uitkomst. Om twee redenen: de mft-sensor verlengt het brandpunt met liefst 2 keer. Een 400mm lens wordt zo een 800mm lens, in fullframe-termen. De tweede reden: ook de lenzen voor het mft-systeem zijn supercompact. En krijgen topreviews.
  Om mee te nemen op wandelingen of voor reisfotografie zijn de camera’s van Olympus ook geweldig. Je sjouwt je geen breuk, bent lekker mobiel én verzekerd van uitstekende prestaties en supergoede beeldkwaliteit. Daar komt bij dat Olympus altijd zorgt voor een hele berg high end features in z’n camera’s. En de bediening, met veel fysieke knoppen, maakt van fotografie kinderspel.
  Al die zaken gelden zeker ook voor de Olympus OM-D E-M5 Mark III. Hij heeft de beeldsensor en het autofocussysteem van z’n grote, professionele broer, maar is nog kleiner en lichter. Groot voordeel is dat hij uitstekend is afgedicht tegen alle weersomstandigheden.
  Kortom: als je licht op pad wilt – op wandelingen, in de natuur, op reis – maar je wilt niet bezuinigen op de beeldkwaliteit, dan is er alle reden om heel serieus naar de Olympus OM-D E-M5 Mark III te kijken.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een kwaliteitief hoogstandje van Olympus. Na jaren DSLR van Canon de overstap terug naar Olympus gemaakt. Mede door de grote verscheidenheid aan MFT lenzen. Deze OM-D E-M5 III heeft echt alles in huis, razen snel, prachtige foto's en oneindig veel mogelijkheden. Daarbij nog stof- en spatwaterdicht.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Olympus OM-D E-M5 Mark IIIBelangrijkste kenmerken van de Olympus OM-D E-M5 Mark III

 • Lekker compact en licht
 • In weer en wind: afgedicht tegen vocht en stof
 • Anti-trillende-handen: 5-assige beeldstabilisatie met 6.5 stops winst
 • Snelle en supernauwkeurig autofocus met fasedetectie
 • Unieke Live Composite modus
 • Stabiele 4K video’s
 • Razendsnel: TruePic VIII beeldprocessor
 • Uniek: SSWF-technologie sensorreiniging
 • Prachtig en ergonomisch ontwerp
 • Pro Capture modus
 • Creatief: Focus Bracketing en Focus Stacking
 • Beelden componeren: grote zoeker voor extra zicht
 • Handig: sla persoonlijke instellingen op met de custom modus
 • Goed verbonden: wifi en bluetooth
 • Handig: opladen via USB mogelijk
 • Anti-flikkeringopnames en flikkeringscan
 • Leef je uit: scènemodi en creatieve filters

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Olympus OM-D E-M5 Mark III

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Olympus OM-D E-M5 Mark III. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Cameranu.nl >>

Olympus OM-D E-M5 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Overzicht Olympus systeemcamera's

Olympus heeft een reeks prachtige systeemcamera’s met microfourthirds-sensor op de markt gebracht. Alle Olympus-camera’s heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet. Met daarbij de hoofdpunten van de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Olympus systeemcamera’s >>

 

De beste Olympus-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Olympus systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Olympus-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy