Olympus OM-D E-M1 Mark II | Vlaggenschip is snelheidsmonster

De Olympus OM-D E-M1 Mark II systeemcamera is het vlaggenschip van Olympus. Hij zit vol innovatieve techniek, zoals we van Olympus gewend zijn. Meest opvallende: z'n weergaloze snelheid. Riemen vast! Goud Award bij Dpreview.com. “Een absolute aanwinst voor de fotografie!” Alle belangrijke reviews!

Olympus E-M1 Mark IISensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Beelden per seconde: 60 | Video: 4K | Objectief: 12-40mm f/2.8 / fullframe-equivalent: 24-80mm | Gewicht body: 574gr | Frankwandelt-rating 85/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

Compacte snelheidsduivel

De OMD E-M1 Mark II is het nieuwe topmodel van Olympus dat de concurrentie laat beven. Kloppend hart is de nieuwe 20 megapixel microfourthirds beeldsensor. De OMD E-M1 Mark II heeft een kleinere sensor dan de camera's waar hij mee concurreert. Groot voordeel van de microfourthirds sensor zijn de compactere vormen en vooral: de veel hogere schietsnelheid. Een compacte snelheidsduivel dus.

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

Olympus E-M1 Mark IIConcurreert met fullframers

Daar komt bij dat ook de echte pixelpiepers goed aan hun trekken komen bij de OMD E-M1 Mark II. Hij heeft een slimme 'multishot opnames mode' aan boord. Hiermee zet de camera met z'n 20 megapixel sensor toch een 50 megapixel beeld neer. Volgens de claim van Olympus zijn deze beelden vergelijkbaar met de 50 megapixel fullframe concurrerende modellen. Denk Canon 5Ds of Nikon 810. Ideaal voor landschapsfotografen dus.

TruePic VIII: tot 60 bps!

Dankzij de nieuwe TruePic VIII processor kan de camera liefst 18 beelden per seconde in raw schieten met volledige autofocus. Moet je wel een razendsnelle geheugenkaart hebben natuurlijk. Zonder continue scherpstelling ratelt de camera zelfs tot 60 beelden per seconde. Ja, je leest het goed. 60 beelden. Per seconde.

Olympus E-M1 Mark II Geweldige snelle autofocus

Liefst 121 AF-punten heeft dit vlaggenschip aan boord. Die zijn ook nog eens van het 'cross type'. Dat betekent professionele scherpstelling bij snel bewegende onderwerpen.

Beeldstabilisatie: tot 6 stops

Ook met z'n beeldstabilisatie zet Olympus de nieuwe norm. De OMD E-M1 Mark II heeft een 5-assige stabilisator in huis. Olympus claimt tot zes stops bewegingsonscherpte te stabiliseren. Jongens: 6 stops. In tests van Petapixel.com is aangetoond dat je met deze camera scherpe foto's uit de hand kunt maken tot 5 seconden. Statievenmakers worden er zenuwachtig van... Waar stopt dit soort beeldstabilisatie?

4K video en EVF

Olympus E-M1 Mark IIUiteraard heeft de Mark II voor z'n video 4K-resolutie ingezet, met een bitrate van liefst 237 Mbps. En uiteraard werkt de geweldige beeldstabilisatie ook bij het filmen. Ook de elektronische zoeker is erg goed: hij heeft een refreshrate van 120 bps en een vertragingstijd van 6ms.

Pro Capture Mode: het beslissende moment

Een ander briljant snufje is de Pro Capture Mode. Daarmee maakt de camera al stilletjes 14 foto's per seconde voordat jij de sluiter helemaal hebt ingedrukt. Druk je hem vervolgens helemaal in, dan schakelt de Olympus over op 60 beelden per seconde. Je mist daardoor nooit meer een 'beslissend moment'.

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger Olympus OM-D E-M1 Mark III!

De Olympus OM-D E-M1 Mark II is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft hij een uitstekende opvolger: de Mark III. Alles aan dit nieuwe vlaggenschip is beter en sneller dan bij de voorganger. Ben je benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Olympus OM-D E-M1 Mark III >>

Olympus OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Olympus OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Olympus OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Olympus E-M1 Mark II

Alle belangrijke reviews van de Olympus E-M1 Mark II vind je hieronder. Uiteraard van mijn belangrijkste bron: de toonaangevende reviewsite DPReview. Maar ook van Nederlandse vakbladen en andere reviewsites.

 

Olympus E-M1 Mark II DPReview over de Olympus E-M1 Mark II

DPReview is zoals gewoonlijk de eerste die de Olympus uitgebreid heeft gereviewed. Ze waren dan ook een enorme fan van de Mark I, de voorganger in deze cameralijn, vertellen reviewers Jeff Keller en Carey Rose.

Favoriete systeemcamera

Over de voorganger, de Olympus E-M1 Mark I schrijven de reviewers dat dit een van hun favoriete systeemcamera's was sinds de introductie in 2013. “It impressed us with its build quality, image quality, ridiculous amount of manual control (that's a compliment) and boatload of features. Three years later, it's still very competitive.”

Een 'overontwikkelde' camera

DPReview is enorm onder de indruk van de camera en van alle specs die aan boord zijn. De OMD E-M1 Mark II is 'overontwikkeld'. Reviewers Jeff Keller en Carey Rose: “Its blazing dual quad-core processors allow for 60 fps burst shooting (...) and ridiculously fast image playback. Combine that with one of the most advanced autofocus systems we've seen and 5-axis in-body image stabilization – along with what made the original so impressive – and the Mark II is a force to be reckoned with.”

OMD E-M1 Mark II: Gold Award

DPReview concludeert dat de OMD E-M1 Mark II de meest ambitieuze camera is van Olympus. De snelheid waarmee het raw-beelden kan produceren is verbluffend en blaast de concurrentie omver. Ook de foto- en videokwaliteit zijn dik in orde, evenals de autofocus-prestaties en de bouwkwaliteit. De OMD E-M1 Mark II is kortom een systeemcamera om rekening mee te houden. Hij krijgt van DPReview de felbegeerde Gold Award en een overall score van 85 procent.

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Olympus E-M1 Mark II Fototijdschrift Focus over de Olympus E-M1 Mark II

“Olympus heeft al heel veel innovaties ontwikkeld en doorgevoerd. Veel daarvan zijn overgenomen door de concurrentie”, constateert reviewer Dennis Hissink van het bekende fototijdschrift Focus in het decembernummer. Focus brengt een uitgebreide review van de Olympus E-M1 Mark II.

Nachtmerrie voor statieffabrikanten

Het review is één grote lofzang op dit vlaggenschip van Olympus. Vrijwel alles klopt aan de camera. Uiteraard de indrukwekkende snelheid, de rappe en nauwkeurige autofocus, de ongekende beeldstabilisatie (“een nachtmerrie voor elke statieffabrikant”). En ook de beeldkwaliteit als het licht minder is. Reviewer Hissink: “Opvallend is de kwaliteit van ISO 6400 en hoger.”

Zeer hoog niveau

Hissink concludeert dat de OM-D E-M1 Mark II zich op veel vlakken minimaal kan meten met de concurrentie. “De scherstelsnelheid ligt op een zeer hoog niveau en daarmee begeeft de camera zich in het professionele segment, waar Canon en Nikon nog altijd grotendeels de scepter zwaaien.”

Absolute aanwinst voor de fotografie

De uitstekende beeldkwaliteit in combinatie met de uitgebreide functies biedt volgens reviewer Hissink “voor de serieuze fotograaf een echt allroundgereedschap om diens foto- en videowerk in de hoogste kwaliteit te kunnen uitvoeren”. En: “Een absolute aanwinst voor de fotografie!” Focus beloont de E-M1 Mark II met het het cijfer 9,1 en het predicaat 'Super'.

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Olympus E-M1 Mark IIFototijdschrift Zoom.nl over de Olympus E-M1 Mark II

Zoom.nl mocht de Olympus E-M1 Mark II al even uitproberen tijdens een perspresentatie in Spanje en heeft daar in z'n 'hands on review' een positieve algemene indruk aan overgehouden.

Sneller dan snel

Reviewer Maarten Jacobi van Zoom.nl: “De camera is sneller dan welke andere MFT-camera dan ook en de nieuwe 4K videofuncties, Pro Capture Mode en uitzonderlijk goede ingebouwde beeldstabilisatie zijn geweldige stappen vooruit richting het echte pro-segment camera's.”

Snelle alleskunner, hoge prijs

Zoom wil uiteraard de camera nog diepgravender testen. Hoe werkt bijvoorbeeld de autofocus in moeilijke lichtomstandigheden? En hoeveel ruis produceert de camera bij hogere iso-waardes? Zoom vindt de prijs aan de hoge kant voor een camera met een MFT-sensor. “Aan de andere kant lijkt het een hele snelle alleskunner, die deze prijs mogelijk kan rechtvaardigen.”

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Olympus E-M1 Mark II Andere reviewers over de Olympus E-M1 Mark II

Digifito Pro over de Olympus E-M1 Mark II

Ook reviewer Menno Visser van fotoblad Digifoto Pro is zeer enthousiast over de nieuwe Olympus (aprilnummer 2017). “Het nieuwe vlaggenschip van Olympus mag met recht een echte professionele camera genoemd worden.” Vooral de ongekende snelheid valt op. De camera is zo snel dat het soms op 'valsspelen' lijkt. De beeldkwaliteit is zeer goed, maar niet van het niveau van professionele camera's uit dezelfde prijsklasse, aldus Visser. Toch voldoen de beelden ruim aan alle eisen die je eraan zou mogen stellen. “Al met al een aanrader voor de professionele fotograaf die overweegt over te stappen van zijn grote en zware spiegelreflexcamera.”

Gebruikersreview in Zoom.nl over de Olympus E-M1 Mark II

Fotograaf Willy Backhaus mocht de Olympus van fotoblad Zoom.nl een week lang uitproberen. In Zoom doet hij uitgebreid verslag. Hij schrijft: “Ik ben een Olympusfan in hart en nieren en ben echt enthousiast over deze camera. Olympus legt de lat zeer hoog en geeft veel camera's het nakijken. De prijs lijkt hoog, maar dat is de camera dubbel en dwars waard.” De Olympus heeft zoveel mogelijkheden, dat Willy lang niet alles heeft kunnen uitproberen. “Dan had ik aan een maand nog niet genoeg.”

Amateurphotographer.co.uk over de Olympus E-M1 Mark II

Amateurphotographer.co.uk is heel beslist: dit is de beste camera die Olympus ooit heeft gemaakt. “Impeccably built, with a control layout that makes it a pleasure to use, its continuous shooting and autofocus abilities are extraordinary, and its image stabilisation so effective that at times it feels more akin to witchcraft than mere technology. This also makes it a great choice for handheld video shooting, with superb Cinema 4K output.” Daarmee verdient Olympus met een gemak de Gold Award.

Cameralabs.com over de Olympus E-M1 Mark II

Cameralabs.com vindt de Olympus een van de beste systeemcamera's van dit moment, en misschien zelfs wel de beste. Het is een “supremely confident and capable camera that can capture images where others can't (...). There's a lot of very compelling rivals for the same or less money. But if you'll exploit the feature-set, the EM1 Mark II becomes one of the most powerful and desirable cameras in its class and justifies its asking price regardless of format.” De Olympus is dan ook Highly Recommended.

Ephotozine.com over de Olympus E-M1 Mark II

Ephotozine.com roemt de 'fastest possible camera' maar zet wel vraagtekens bij de hoge prijs. Maar het is dan ook zonder enige twijfel “an excellent camera, capable of producing excellent images. For those that need or want high-speed shooting, the E-M1 II offers the ability to shoot up to 60fps at full resolution, and offers a Pro-Capture mode to shoot before and after pressing the shutter release button.” Voor wie snel wil schieten, is de Olympus “excellent, producing excellent image quality, with great JPEG images straight from the camera as well.” De Olympus E-M1 Mark II krijgt 4,5 van de 5 sterren.

Photographyblog.com over de Olympus E-M1 Mark II

Photographyblog.com moet toch wel even slikken van de prijs voor deze verder uitstekende camera. Daarom is de Olympus OM-D E-M1 Mark II zeker niet voor iedereen “particularly if you won't take advantage of the sheer raw speed.” Nuchter stelt de reviewer vast: “There's no such thing as the perfect camera for everyone, just the best camera for you. In our view, the Olympus OM-D E-M1 Mark II is a big step forward for Micro Four Thirds and mirrorless cameras as a whole, but it does come with a big price tag to match.” De reviewer geeft de Olympus een Highly Recommended met 4,5 uit 5 sterren.

Techradar.com over de Olympus E-M1 Mark II

Techradar.com vindt de E-M1 Mark II verreweg “Olympus most impressive and feature complete camera to date. Whether you’re a sports photographer, videographer or a professional getting into commercial work, the OM-D E-M1 Mark II has something for you.” Ook de video features zijn “more than a match for the Sonys and Panasonics of the world. Meanwhile, the new 20.4MP sensor shows the Micro Four Thirds format still has room to evolve and improve.” De Olympus krijg 5 van de 5 sterren.

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Olympus E-M1 Mark II

 • 20.4 megapixel live MOS-sensor
 • Vijf-assige beeldstabilisatie
 • Stof- en spatwaterdicht ontwerp
 • Tot 60 beelden per seconde
 • ISO-bereik tot 25.600
 • Twee SD-kaartsloten
 • Ideaal voor documentaire-, natuur- en reisfotografie

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Olympus E-M1 Mark II

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Olympus E-M1 Mark II. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op CameraNU.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger OM-D E-M1 Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Overzicht Olympus systeemcamera's

Olympus heeft een reeks prachtige systeemcamera’s met microfourthirds-sensor op de markt gebracht. Alle Olympus-camera’s heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet. Met daarbij de hoofdpunten van de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Olympus systeemcamera’s >>

 

De beste Olympus-lenzen op een rij

De beste lenzen voor je Olympus systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Olympus-camera zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy