Nikon Z9: vlaggenschip voor sport-, actie- en wildlife-fotografen

Nikon heeft de Z9 aangekondigd: het nieuwe vlaggenschip voor sport-, actie- en wildlife-fotografen. Deze fullframe systeemcamera krijgt een gloednieuwe stacked cmos-sensor. Ook de beeldprocessor is volledig nieuw. Videografen kunnen zich verheugen op 8K-video. Volgens Nikon maakt de Z9 een grote sprong vooruit in technologie en prestaties. Alle reviews zet ik straks weer voor jullie op een rij.

Sensor: fullframe | Resolutie: ??, maar ik denk 50 megapixel | Beelden per seconde: ??, maar ik denk 30 | Video: 8K, waarschijnlijk 30p | Scherm: ??, maar ik denk kantelbaar touchscreen | Gewicht body: ??gr | Release datum: 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs inclusief lens: 7500 euro ?? | Bekijk de Nikon Z9 op CameraNU.nl

Nikon Z9 op CameraNU.nl >>

Nikon Z-camera's op Cameraland.nl >>

Nikon Z-camera's op Kamera-express.nl >>

Nikon Z9 Nieuwe sensor en processor

Reviewsites hadden de Nikon Z9 al zien aankomen, en speculeerden al volop over de features van dit nieuwe vlaggenschip. De officiële aankondiging door Nikon van een volledig nieuw ontwikkelde FX-formaat ‘stacked’ CMOS-sensor en een nieuwe processor voor de beeldverwerking is groot nieuws. Hoewel dit door de reviewsites wel werd verwacht (en gehoopt).

Voor professionele sportfotografen

De Nikon Z9 wordt de evenknie van het topmodel DSLR van Nikon: de Nikon D6. Die is vorig jaar verschenen, met het oog op de Olympische Spelen van 2020, die om bekende redenen is uitgesteld. De Nikon Z9 zal vooral interessant zijn voor sportfotografen op dit soort grote evenementen. En net als de D6 zullen ook nogal wat actie- en wildlife-fotografen straks met dit nieuwe vlaggenschip op pad gaan.

Nikon Z9 op CameraNU.nl >>

Nikon Z-camera's op Cameraland.nl >>

Nikon Z-camera's op Kamera-express.nl >>

Nikon Z9 en Sony A1

De Nikon Z9 zal 8K-video ondersteunen, en dit suggereert volgens reviewsite DPReview dat de nieuw ontwikkelde sensor gebaseerd zal zijn op dezelfde chip die ook in de Sony A1 zit, het nieuwe vlaggenschip van Sony voor sport en actie. Sowieso zijn dit natuurlijk grote concurrenten van elkaar. En vlak de verwachte Canon EOS R3 niet uit, die het topmodel-systeemcamera van Canon gaat worden.

Nikon Z9: release datum en prijs

Spannend is of hij nog op tijd komt voor de Olympische Spelen van 2021 in juli dit jaar. In ieder geval komt de Z9 nog dit jaar uit, maar Nikon laat nog in het midden wanneer precies. Ook de prijs is nog niet bekend, maar die ligt uiteraard op een zeer hoog niveau. Denk in de orde van grootte van de 7300 euro body-prijs van de Nikon D6, en waarschijnlijk overtoept hij die prijs nog.

Grote camera, verticale grip

Op de foto zien we een camera die flink groter is dan de huidige topmodellen Nikon Z7 II en Nikon Z6 II. De Z9 krijgt ook een geïntegreerde verticale grip, net zoals DSLR-topmodel Nikon D6.

Ongekende beeldervaring

Het persbericht van Nikon blinkt uit in vaagheid. De firma houdt de spanning er graag nog even in. In ieder geval wordt ons een “ongekende beeldervaring” beloofd, die de overtreffende trap is van alle DSLR’s en systeemcamera’s die we nu kennen. Het zou me niet verbazen, gezien de snelheid waarmee systeemcamera’s zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

Professioneel werkpaard

En dat betekent dat hij ook de Nikon D6 in de schaduw zal zetten. Een echt vlaggenschip dus. Een professioneel werkpaard dat moet uitblinken in robuustheid en prestaties. Vol verwachting klopt ons hart...

Nikon Z9 op CameraNU.nl >>

Nikon Z-camera's op Cameraland.nl >>

Nikon Z-camera's op Kamera-express.nl >>

Nikon kortingsactie bij CameraNU.nl Nikon: tot 400 euro kassakorting op camera's en lenzen!

Nikon geeft tot en met 19 juli 2021 aantrekkelijke kassakortingen op camera's, objectieven en verrekijkers. Dit bedrag kan oplopen tot liefst €400. Wees er snel bij en profiteer nu!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Nikon Z9

De Nikon Z9: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas in de loop van 2021 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Nikon Z9 op CameraNU.nl >>

Nikon Z-camera's op Cameraland.nl >>

Nikon Z-camera's op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z9

  • Vlaggenschip voor sport-, actie- en wildlife-fotografen
  • Nieuw ontwikkelde FX-formaat ‘stacked’ CMOS-sensor
  • Nieuw ontwikkelde beeldprocessor
  • 8K-video
  • Geïntegreerde verticale grip

Nikon Z9 op CameraNU.nl >>

Nikon Z-camera's op Cameraland.nl >>

Nikon Z-camera's op Kamera-express.nl >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy