Nikon Z50: compacte systeemcamera met aps-c-sensor

De Nikon Z50 is het compacte broertje van de fantastische fullframe Z6 en Z7-systeemcamera’s. Aan boord is een aps c-sensor met 20.9 megapixel. Hij heeft een volledige kantelbaar scherm én is snel, krachtig en gebruiksvriendelijk. “Ik ben echt verrast door de kwaliteit van de beelden!” Diamant Award bij Zoom.nl, Platina Award bij Digifoto Magazine. EISA-award: Beste koop camera 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Nikon Z50Sensor: aps-c | Resolutie: 20.9 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (onder/boven) | Gewicht body: 395gr | Release datum: half november 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 959 euro op Cameranu.nl en op Coolblue.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Nikon Z50

 • Perfecte beeldkwaliteit: grote aps-c sensor met 20.9 megapixel
 • Lekker in de hand: ergonomische grip
 • Lichtgevoelig: fotograferen tot ISO 51.200
 • Snelle schieter: 11 foto’s per seconde
 • Superlenzen: voorzien van Z-vatting
 • Hoge videokwaliteit: 4K-video 30 fps; Full HD 120fps
 • Snel scherp: hybride autofocussysteem

Nikon Z50 Topbeelden voor een mooi bedrag

Het zat eraan te komen: na de fullframe systeemcamera’s Nikon Z6 en Nikon Z7 komt Nikon met een aps c-model. En wij fotografen die niet te veel willen betalen maar wel topfoto’s en -video’s willen maken, spinnen daar garen bij. Mooi is dat de Z-vatting van de Nikon Z50 geschikt is voor alle Z-lenzen, waar nu al een aantal absolute toppers bij zitten.

Compact én tsjokvol features

De Nikon Z50 is lekker compact, maar wel uitgerust met moderne features en technologie. De camera heeft een snelle burst van 11 beelden per seconde en focust ook razendsnel. Het 3 inch volledig kantelbaar touchscreen zorgt ervoor dat je eenvoudig vanuit elke hoek kunt fotograferen en filmen. Hij is ideaal voor selfies en vloggen. De Z50 filmt in 4K met 30 beelden per seconde.

Nikon Z50 op Cameranu.nl >>

Nikon Z50 op Coolblue.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

Nikon Z50Stijlvol, ergonomisch ontwerp

Uiterlijk lijkt de Nikon Z50 op z’n grote broers. Hij heeft hetzelfde stijlvolle, ergonomische ontwerp. Echt een camera die je vast wilt pakken, en niet meer los wilt laten... Hij heeft een fantastische grip, waardoor hij lekker stevig in de hand ligt, ondanks zijn lage gewicht van nog geen 400 gram.

Perfect instellen

Twee zelf instelbare knoppen liggen direct binnen vingerbereik, waardoor je je camera perfect kunt instellen én je ogen op je onderwerp kunt houden.

Zeer hoge beeldkwaliteit

De Nikon Z6 en Z7 zijn geliefd vanwege de zeer hoge beeldkwaliteit. Datzelfde geldt voor de Nikon Z50. Met de 20.9 megapixel aps-c sensor leg je alle details haarscherp vast met prachtige diepte, contrasten en kleur. Topbeelden dus.

Video-kwaliteit: 4K met 30fps

Video’s schieten kan hij ook als de beste. Je neemt kwaliteits 4K-video’s op met 30 beelden per seconde. Aan de slag met slow motions? Dan schiet je met de Z50 Full HD video’s van 120fps.

Fijn voor vloggers

Bij het maken van video’s wordt de volledige sensor benut (geen sensorcrop dus). Voor vloggers is heel fijn dat er een microfoonaansluiting op zit. Die stelt je in staat professioneel geluid bij je video’s op te nemen. Handig: tijdens het maken van video’s kun je ook foto’s schieten.

Nikon Z50Volledig kantelbaar touchscreen

Handig voor vloggers, macro-liefhebbers en selfie-fans: de Z50 is uitgerust met een scherp en helder 3 inch touchscreen. Deze kantel je naar onderen om te vloggen en naar boven voor het eenvoudig maken van beelden laag bij de grond.

Snelle autofocus en eye-detection

De autofocus van de Nikon Z50 stelt razendsnel scherp, ook op snel bewegende onderwerpen. De 209 scherpstelpunten dekken 90 procent van het beeld voor een uitstekende scherpte van rand tot rand. Dankzij de eye-detection is de Nikon Z50 ideaal om portretten te schieten.

Sssttt: stil fotograferen

Een lekker snelle burst heeft de Z50 ook al: Je schiet 11 foto’s per seconde, zodat je bewegende onderwerpen scherp vastlegt. In de stand Stil Fotograferen maak je geruisloos foto’s. Ideaal voor bijvoorbeeld bruiloften, in kerken en bij sportevenementen waarbij je geen geluid mag maken.

Nikon Z50Z-mount: voor eersteklas lenzen

Net als de professionele Nikon Z6 en Z7 heeft ook de Z50 de veelgeroemde nieuwe Z-mount. Je kunt dus alle lenzen van Nikon met deze vatting gebruiken, en daar zitten juweeltjes bij. Gebruik je ook de optionele FTZ-adapter, dan kies je uit honderden objectieven met een F-mount (DX). Dat is wel een extra bonus van deze topcamera.

Strijd met de concurrenten

Kortom: Nikon komt eraan met een top aps-c camera, en de concurrenten moeten op hun tellen gaan passen. Hij gaat met name de strijd aan met de Sony A6000-serie, de Fujifilm X-T30 en de Canon EOS M6 Mark II. En wij maar lachen!

Nikon Z50 op Cameranu.nl >>

Nikon Z50 op Coolblue.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

EISA-award: Beste koop camera 2020-2021

De Nikon Z50 heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Z50 is volgens de jury ‘Beste koop camera 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Professionele reviewers over de Nikon Z50

De Nikon Z50: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Nikon Z50

 • Vertrouwde Nikon-camera met puike beeldkwaliteit
 • Ontzettend goede totaalervaring: ergonomie, gevoel, kwaliteit én beeldkwaliteit
 • Zeer goede beeldkwaliteit met levensechte kleuren
 • Goede ruisprestaties bij hoge ISO’s (Zoom.nl)
 • Autofocus is prima en snel
 • Prima gezichts- en oogherkenning
 • Goede oled-zoeker: scherp, helder en weinig vertraging
 • Fijn in het gebruik: scherp, alert en snel
 • Grote handgrip: ligt erg goed in de (grote) hand
 • Lichter, compacter en voordeliger dan fullframe camera’s
 • Verrassend goede DX-lenzen met beeldstabilisatie

Zwakke punten van de Nikon Z50

 • Onhandig voor vloggers: display klapt naar onderen uit
 • Geen joystick om focuspunt te verplaatsen
 • Touchscreen niet als touchpad te gebruiken
 • Autofocus minder goed dan bij Sony
 • Ruisprestaties bij hoge ISO’s lager dan concurrentie (Chip Fotomagazine)
 • Minder snelle burst/ontspanvertraging dan concurrentie
 • Klein lensassortiment voor DX-camera’s met Z-vatting

Awards voor de Nikon Z50

 • EISA-award: Beste koop camera 2020-2021
 • DPReview: Silver Award
 • Zoom.nl: Diamant Award
 • Digifoto Pro: Platina Award

 

Nikon Z50Focus Magazine over de Nikon Z50

“Nikon heeft goed nagedacht over haar eerste DX-camera. De Z50 voelt aan als een vertrouwde Nikon-camera en levert een puike beeldkwaliteit”, aldus reviewer Erik Derycke in het mooie Focus Magazine (januarinummer 2020).

Grote doelgroep voor de Nikon Z50

De Z50 is lichter, compacter en goedkoper dan z’n grote broers met fullframe sensor, de Z6 en Z7. Voor wie is hij bedoeld?, vraagt Erik zich af. Voor een grote doelgroep. Want ook al beheersen de nieuwe fullframe camera’s de ‘media buzz’ in cameraland, toch vertegenwoordigen ze maar 10 procent van de markt. Dat heeft een reden: camera’s met aps-c sensoren zijn goedkoper, en ook de lenzen zijn minder prijzig.

Verrassend goede DX-lenzen

Samen met de Z50 heeft Nikon 2 speciale Z DX-lenzen op de markt gebracht, die “verrassend goed” zijn en ook beeldstabilisatie hebben. Ze zijn ook lekker licht, zelfs de supertelezoom is nog prima draagbaar. Z50-body plus beide lenzen samen wegen slechts 990 gram. Handig is dat ook de fullframe Z-lenzen op de Nikon Z50 passen, al is de brandpuntsafstand dan natuurlijk wel 50 procent langer.

Z50 ligt goed in de hand

De Nikon Z50 is een stuk kleiner en compacter dan de Z6 en Z7, maar hij ligt toch erg goed in de hand, dankzij de grote handgrip. Ook de oled-zoeker heeft weliswaar een lagere resolutie dan die van de grote broers, maar is scherp en helder en vertoont weinig vertraging. Voor vloggers is onhandig dat het display naar onderen uitklapt: gimbal, statief of handgreep zitten dan in de weg.

Bediening gaat vlot

Bedienen van de Nikon Z50 gaat heel vlot. Maar toch zijn er hier nog wel wensen. Zo heeft hij geen joystickje om het focuspunt te verplaatsen, zoals de Z6 en Z7. En ook kun je het aanraakscherm niet als touchpad gebruiken. Uiteraard kun je het focuspunt wel verplaatsen met de vierwegs-controller.

Uitstekende beeldkwaliteit

Dan het belangrijkste: de beeldkwaliteit. Die ligt op een zeer hoog niveau, aldus de reviewer. Vanaf ISO 6.400 loopt de scherpte wel achteruit door de ruisonderdrukking. De kleuren zijn levensecht. Ook de autofocus is prima en werkt snel, maar niet op het allerhoogste niveau van de professionele broers of recente Sony A-modellen. Ook gezichts- en oogherkenning gaat prima.

Nieuwsgierig naar toekomstige Z-modellen

Kortom: een erg goede systeemcamera. Hij maakt de reviewer nieuwsgierig naar wat Nikon allemaal nog uit de hoge hoed gaat toveren in de toekomst. Zo zou het mooi zijn als Nikon een Z-equivalent van de populaire Nikon D500 op de markt zou brengen. Eindoordeel: het hoge cijfer 8.6.

Nikon Z50 op Cameranu.nl >>

Nikon Z50 op Coolblue.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z50Andere (professionele) reviewers over de Nikon Z50

 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review, maartnummer 2020): Hoe goed is deze kleine, lichte en betaalbare broer van de fullframe Z6 en Z7? En bij het beantwoorden van deze vraag kijkt Zoom.nl niet alleen naar de beeldkwaliteit, maar naar “de totaalervaring van ergonomie, gevoel, kwaliteit én beeldkwaliteit”.
  En het antwoord is duidelijke: “De Z50 scoort hier gewoon ontzettend goed.” Hij heeft dezelfde uitstekende grip als z’n grotere familieleden. Hij is daardoor erg fijn in het gebruik. En hij voelt scherp, alert en snel aan. Dat is heel bepalend voor hoe prettig een camera werkt. Hij voelt ook vertrouwd aan. De knoppen zitten meestal waar je ze verwacht, hoewel wel een joystick wordt gemist, vooral voor de verplaatsing van het scherpstelpunt.
  Je kunt soepel, snel en vertrouwd foto’s schieten met de Z50. Hij is goed gebouwd. De elektronische zoeker heeft een scherp en erg helder beeld. Ook de autofocus is accuraat en snel, maar biedt niet zoveel finesse van de moderne Sony-camera’s. De beeldkwaliteit zit op een hoog niveau, met heldere en scherpe beelden met weinig ruis bij lage ISO’s. Ook bij hogere ISO’s blijft de ruis binnen de perken.
  Kortom: “Nikon is erin geslaagd het DNA van de andere Z-camera’s in dit model in te bouwen. (...) Al met al een veelbelovende camera!” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.5.
 • Chip Fotomagazine (full review, februarinummer 2020): De Nikon Z50 valt op door z’n compactheid en lichte gewicht. Gelukkig is hij zeker ook geschikt voor grote handen, dankzij de forse handgreep. Het forse touchscreen aan de achterkant kun je 180 graden naar beneden kantelen. De elektronische zoeker biedt een scherp en vloeiend beeld.
  De Z-vatting heeft de Z50 gemeen met grote broers Z6 en Z7, en die vatting is helemaal top, aldus Chip. Daardoor kun je ook alle fullframe objectieven op je Z50 klikken, en met de FTZ-adapter alle objectieven voor Nikon-DSLR’s.
  De resolutie van 20.9 megapixels had voor Chip hoger gemogen. Die lagere resolutie heeft positief effect op de detailweergave; hierin is hij bijvoorbeeld sterker dan de Fuifilm X-T3. Maar de ruisprestaties vallen een stuk slechter uit. Die zijn bij hogere ISO’s te hoog voor een aps-c-camera.
  Op verschillende terreinen is de snelheid goed, maar niet zo goed als de topmodellen van de aps-c systeemcamera’s. Zo duurt het inschakelen wat langer, en de ontspanvertraging ligt lager dan de concurrenten. Ook de burst ligt een stuk lager met 9 RAW-foto’s per seconde, waar de Fujifilm X-T30 20 RAW’s haalt.
  De Z50 heeft veel nuttige functies aan boord. Zoals oog-autofocus, waarmee je op de ogen scherpstelt. De autofocus stelt aangenaam snel scherp. Wel constateert Chip dat het bijbehorende 16-50mm objectief dan wel duidelijk hoorbaar scherpstelt, wat voor videografie niet zo fijn is. De Nikon Z50 scoort al met al een 1.7 bij Chip (een 1 is het hoogst haalbare).
 • Digifoto Magazine (Christel de Wolff, full review, nr. 3 2020): Fotograferen met de Nikon Z50 is volgens Christel ‘een feest’. “Een alledaagse scène wordt met gemak omgezet in een kunstwerk. En door het gemak waarmee de Nikon Z50 te bedienen is, voelt het als vals spelen.” Dankzij de twee speciaal voor deze camera gemaakte standaardzooms kun je veraf én dichtbij fotograferen.
  Ook niet onbelangrijk volgens Christel: de Z50 is zo licht en compact dat hij bij het wandelen niet voelt als een belasting. “Dit betekent dat de wandelingen verder en langer kunnen doorgaan, met als gevolg nog meer kans op prachtige fotomomenten.” Fijn dat Christel van wandelen houdt. Ik weet nog wel een goede wandelwebsite ;)
  Eerder had Christel de Z50 al gepreviewed. Toen had ze het over ‘het Z-gevoel’ dat deze aps-c-camera heeft. Dat gevoel is tijdens het testen alleen maar sterker geworden. “Met de Z50 bewijst Nikon dat ze het aps-c-segment niet vergeten is, en tevens dat de toekomst toch echt spiegelloos is.” Eindoordeel: Digifoto Platina Award 2020.
 • Dpreview.com (Richard Butler en Carey Rose, full review): De Nikon Z50 is volgens de reviewers een indrukwekkende camera uit de middenklasse. Veel mogelijkheden die de Nikon D7500 heeft zijn te vinden in een camera die veel goedkoper is. En daardoor is de Z50 gelijk een geduchte concurrent in de drukke en fel bevochten markt voor middenklasse systeemcamera’s.
  De Z50 heeft veel te bieden. Hij heeft een goede ergonomie en gebruikersinterface. Het is dan ook een aantrekkelijke camera is om mee te fotograferen. Ook de videomogelijkheden zijn erg goed. Een bijzonder prettige camera voor enthousiaste fotografen.
  Zwakke punten heeft hij ook, aldus de reviewers. Zo zijn de autofocusprestaties weliswaar goed en concurrerend. Maar de manier waarop het AF-systeem is geïmplementeerd is onhandig en wat langzamer te bedienen dan bij een aantal rivalen.
  Groter zorgpunt is op dit moment de beschikbaarheid van lenzen. De 2 beschikbare lenzen zijn klein, handig en werken goed. Maar ze zijn net niet opwindend genoeg voor enthousiaste fotografen. Dus zul je als enthousiaste fotograaf moeten besluiten om DSLR-lenzen met een adapter te gebruiken of dure fullframe Z-mount lenzen te kopen. Op korte termijn komen er in ieder geval geen nieuwe DX-lenzen bij.
  Het beschikbare lenzenarsenaal is voor enthousiaste fotografen wel doorslaggevend of ze voor de Z50 kiezen of niet. Ben je tevreden met de 2 lenzen die er nu zijn, of met gebruik van DSLR-lenzen met een adapter of met de Z-lenzen voor fullframe? Dan is de Z50 een geweldige camera. Maar de reviewers vragen zich af of enthousiaste fotografen deze beperkingen voor lief zullen nemen. In ieder geval krijgt hij om die reden geen Goud Award. Eindoordeel: Silver Award met een score van 85%.
 • Fotofacts.nl (Michelle Peeters, full review): Michelle is flink op pad geweest met de Nikon Z50 en is daardoor in de ban geraakt van de nieuwe loot aan de Z-boom. Haar review heeft ze gelardeerd met prachtige foto’s. Haar oordeel is dan ook zeer positief.
  Deze kleine camera heeft zo’n stevige grip dat je hem met één hand prima kunt bedienen. Hij is lekker compact en licht, waarbij er op één ding niet is beknibbeld: kwaliteit. Uiteraard zie je wel meer ruis bij slecht licht (nachtelijke sterrenhemel) dan bij de fullframers. Maar Michelle is “echt verrast door de kwaliteit van de beelden!” Met dit toestel zou ze “graag op reis gaan, vanwege de compact- en handzaamheid ervan”.
 • Techradar.com (Amy Davies, full review): De Nikon Z50 is een excellent debuut voor deze firma in de overvolle markt van aps-c systeemcamera’s. Het is een ideale reiscamera. Ook is het een geweldige optie voor wie in de wereld van de systeemcamera’s wil stappen en hiervoor altijd een DSLR heeft gehad, vooral als je al voor Nikon gaat.
  De bediening is geweldig, de camera biedt veel waar voor z’n geld en zit vol verrassende features. De elektronische zoeker is ook uitstekend, ook al is hij kleiner en heeft hij lagere resolutie dan z’n grote broers, de Z6 en Z7. Maar hij bokst prima op tegen de concurrentie. Het is een camera die je in je hart zult sluiten, ook al doet hij het op sommige gebieden net iets minder dan de concurrenten. Zo heeft hij wel een kantelbaar scherm, maar dat kantelt naar beneden, wat niet handig is voor wie een statief wil gebruiken en voor vloggers. Dus hier legt hij het af tegen de Fuji en de Sony aps-c-concurrenten. Ook het lenzenarsenaal is minder sterkt dan dat van Fuji en Sony.
  Maar op twee gebieden is de Z50 weer de winnaar. Zo heeft hij een hogere prijs/kwaliteit-verhouding als je hem als kit met de twee lenzen koopt. Ook is de bediening een stuk gebruiksvriendelijker dan die van de Sony-concurrenten. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Nikon Z6 en Z7 zijn geweldig, maar niet alle fotografen willen een fullframe camera. De Z50 is dan een uitstekend alternatief voor Nikon-fotografen die een spiegelloze camera willen. Hij heeft veel te bieden ervaren fotografen, met een solide bouw en een uitgebreide feature-set.
  Hij ligt heerlijk in de hand, dankzij de diepe grip in combinatie met de kleine body. Het autofocussysteem is ook uitstekend. Het houdt snel bewegende onderwerpen scherp in focus. De Z50 levert ook geweldige foto’s en video’s. Het is een van de favoriete camera’s van Angela, ook al zijn er wat kleine minpunten. Om er twee te noemen: er zit geen joystick op en je kunt het touchscreen niet gebruiken om het focus-punt in te stellen terwijl je in de zoeker kijkt. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (Steve Dent, full review): De Nikon Z50 is een goed debuut voor de aps-c-camera’s van Nikon zonder spiegel. Helaas voor Nikon betreedt de firma hier een zeer competitieve markt en is de concurrentie moordend. Met name de X-T30 van Fujifilm is een sterke concurrent.
  Hoewel de Z50 het geweldig doet, volgt de Z50 zijn rivalen met autofocus, opnamesnelheid, video en met name beeldkwaliteit, maar overtreft hij ze niet. Echt grote fouten heeft de Z50 nou ook weer niet. Het is een goede keuze voor wie een camera zoekt die makkelijk te bedienen is, vooral voor wie al Nikon-lenzen in huis heeft. Eindoordeel: 80/100.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review) : Nikon begeeft zich met de Z50 voor het eerst op de zeer concurrerende markt voor systeemcamera’s met aps-c-sensor. De Z50 is een compacte, lichtgewicht camera. Een genot is om te gebruiken dankzij zijn diepe handgreep, logische bedienings-lay-out en zeer goede elektronische zoeker en LCD-scherm.
  Nadelen zijn het ontbreken van een autofocus-joystick en de geheugenkaartsleuf die zich in het batterijcompartiment bevindt. Verder is de ergonomie echt een meesterwerk, zeker gezien de compactheid van de camera.
  Beeldkwaliteit van de foto’s en video’s zijn uitstekend. De onbewerkte 4K-beelden en slow-motion 1080p-opties zijn geweldige functies in deze prijsklasse. Een ander hoogtepunt van deze camera is dat je continu kunt fotograferen met 11 beelden per seconde met constante AE/AF. Het uitstekende autofocussysteem is vrijwel altijd betrouwbaar, nauwkeurig en stil.
  Jammer is wel het ontbreken van beeldstabilisatie in de camera, plus het vooralsnog zeer beperkte aanbod van DX-lenzen met Z-vatting. De twee lenzen die nu op de markt zijn, zijn goed doordacht en bieden beeldstabilisatie, terwijl ze lekker compact zijn en een mooi brandpuntbereik hebben. Toch wil je als enthousiaste fotograaf natuurlijk meer dan dat. Aan die lens line-up zal Nikon dus hard moeten trekken.
  Kortom: de Nikon is een zeer goede camera met veel pluspunten en weinig minpunten. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Louise Carey, Adam Waring, full review): De Nikon Z50 klinkt misschien als een verkleinde versie van de Nikon Z6 en Z7. En dat is weliswaar zo, maar hij heeft een bijzonder stevige grip voor zo’n kleine camera, zelfs als je één hand gebruikt. En het is gewoon een fantastische camera, aldus de reviewers.
  Heel klein is ook de 16-50 mm pancake-kitlens. De reviewers zijn er erg van onder de indruk. Het is een van de dunste aps-c kitlenzen die ze tot nu toe hebben gezien. En hij gebruikt bovendien een ‘goede’ mechanische zoom in plaats van een elektrisch powerzoomsysteem, die altijd wat onnatuurlijk aanvoelen.
  Niet alleen van de camera en de kitlens zijn de reviewers onder de indruk. Dat zijn ze ook van de prijsstelling. Alleen de body van de Z50 kost minder dan sommige van zijn belangrijkste aps-c-rivalen. Ook de prijs voor de kitlens en de dubbele lensbundels waarmee je hem kunt kopen, is echt opmerkelijk.
  De beeld- en videokwaliteit van de Nikon Z50 zijn fantastisch. De reviewers hebben genoten van het fotograferen. Het is supermakkelijk om snel snapshots te maken op straat met deze kleine camera. Kortom: een fantastische systeemcamera voor een fantastische prijs. Nikon bewijst eens te meer dat de firma een duidelijke visie heeft op zijn Z-mount camera’s. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Nikon Z50 heeft een vliegende start gemaakt. De body heeft een uitstekende ergonomie en is solide ontworpen. De bediening is geweldig, de instellingen zijn allemaal gemakkelijk toegankelijk. De body is lekker compact, maar niet te pietepeuterig, en het kleine formaat gaat niet ten koste van bediening en gebruiksgemak.
  Mooi is ook het grote 3.2 inch touchscreen. En ook de elektronische zoeker geeft een goed, helder beeld met een behoorlijke resolutie van 2.36 miljoen pixels.
  Punt van aandacht is op dit moment het beperkte aantal lenzen met Z-vatting, maar dat komt vanzelf goed: Nikon heeft heel wat Z-lenzen in de planning staan. Bovendien kun je er met adapter onder andere Nikon F-mount lenzen op gebruiken.
  De sensor is hoogwaardig, biedt uitstekende ruisprestaties en een geweldige kleurweergave. De Z50 heeft ook een snelle focus en vrijwel alles wat je in een nieuwe camera verwacht. Mooi is verder de weerbestendigheid.
  Minpunten vinden bij de Nikon Z50 is bijzonder lastig. Misschien alleen het ontbreken van in body-beeldstabilisatie. Gelukkig presteert de optische beeldstabilisatie in de lenzen goed, en voor video helpt de elektronische IS. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Zeer prettige allrounder. Ik denk dat Nikon met deze Z50 een slimme zet heeft gezet. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed. Tot nu toe ben ik zeer tevreden omdat het licht is, gebruiksvriendelijk en voor mij de omslag is geweest naar spiegelloos. De overgang naar de Z-mount is een beetje slikken, maar dat zal naar verloop van tijd wel goed komen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Super camera, vooral omdat je er een adapter voor al je "gewone" Nikon-objectieven kan gebruiken. Minpunt is natuurlijk dat het dan toch weer een grote camera wordt. Ik zit echt te wachten dat Nikon een objectief voor de Z50 maar die een bereik heeft van zeg 16-100mm of zelfs iets meer maakt. Dat is een gemis. Verder een heel erg prettige camera voor op reis.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Prima kwaliteit foto’s. En wat een heldere zoeker! (...) Wat een heerlijk compact en licht toestel! Verwacht dat dit mijn vakantie-meeneem toestel wordt.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Camera bevalt erg goed, zeer compleet en makkelijk te bedienen. Erg licht in de hand. Wel een hele studie om alle mogelijkheden uit te zoeken, maar dat is eigenlijk best leuk. Een echte aanrader, al blijft het natuurlijk toch een kostbare camera!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon Z50 op Cameranu.nl >>

Nikon Z50 op Coolblue.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z50Belangrijkste kenmerken van de Nikon Z50

 • Perfecte beeldkwaliteit: grote aps-c sensor met 20.9 megapixel
 • Lekker in de hand: ergonomische grip
 • Lichtgevoelig: fotograferen tot ISO 51.200
 • Snelle schieter: 11 foto’s per seconde
 • Superlenzen: voorzien van Z-vatting
 • Ook geschikt voor lenzen met F-mount (DX)
 • Hoge videokwaliteit: 4K-video 30 fps; Full HD 120fps
 • Snel scherp: hybride autofocussysteem
 • Handig: volledig kantelbaar 3 inch touchscreen
 • Heldere in beeld: scherpe, elektronische zoeker
 • Handig: pop-up flitser
 • Lekker licht: body weegt 450 gram inclusief accu en geheugenkaart
 • Creabea: 20 ingebouwde creatieve effecten
 • Snel delen van beelden: bluetooth en wifi

Nikon Z50 op Cameranu.nl >>

Nikon Z50 op Coolblue.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Nikon Z50

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Nikon Z50. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon Z50 op Cameranu.nl >>

Nikon Z50 op Coolblue.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon Z6 IIOverzicht Nikon Z systeemcamera’s

Nikon heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Fullframers maar ook systeemcamera’s met een DX-sensor (aps-c formaat). Alle camera’s krijgen waanzinnig goede reviews. Benieuwd naar alle Nikon Z-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Alle Nikon Z-lenzen op een rij

Alle Nikon Z-lenzen voor de systeemcamera's van Nikon heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt voor je Nikon Z-camera!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (23 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy