Hasselblad X2D 100C: middenformaatcamera met 100MP

De Hasselblad X2D 100C is de stijlvolle en compacte middenformaatcamera met een zeer hoge resolutie van 100 megapixel. Aan boord is ook beeldstabilisatie die 7-stops winst biedt tegen trillingen. Daardoor kun je met deze middenformaat uitstekend uit de hand fotograferen. Mooi is ook het ingebouwde 1TB SSD-geheugen. “Als pure beeldmachine praktisch onaantastbaar.” En: “Een absoluut genot om te gebruiken.” Alle belangrijke reviews!

Hasselblad X2D 100CSensor: middenformaat | Resolutie: 100 megapixel | Beelden per seconde: 3.3 | Video: geen videofunctie | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 790gr | Release datum: september 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 8.699 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

Hasselblad X2D 100CHighlights van de Hasselblad X2D 100C

 • Extreme resolutie: 100 megapixel middenformaatsensor
 • Nooit meer zonder geheugen: ingebouwde 1TB SSD
 • Tegen trillingen: 5-assige IBIS met 7-stops winst
 • Heldere zoeker: OLED met 5.76 miljoen pixels en 100% zicht
 • Helder en groot touchscreen
 • Tot 15 stops dynamisch bereik

100 MP én draagbaar

Een middenformaat met de extreem hoge resolutie van 100 megapixel en toch slank, elegant en verrassend draagbaar. Dat is het nieuwe vlaggenschip van Hasselblad: de X2D 100C. Vergelijk je hem qua formaat en gewicht met de toppers onder de systeemcamera’s, dan springt hij er positief uit. Zo is hij lichter dan de vlaggenschepen van Canon en Nikon, de EOS R3 en de Z9.

Hasselblad X2D 100CIconisch Scandinavische ontwerp

En met Hasselblad komt als vanzelf dat schitterende, iconische Scandinavische ontwerp dat hem zo geliefd maakt bij z’n fans. Deze high res-camera is ook in alles (veel) beter dan z’n voorgangers. De beeldkwaliteit heeft een sprong gemaakt, en datzelfde geldt voor de autofocus, de beeldstabilisatie (7 stops winst!), de algehele snelheid. Tel daarbij het unieke interne geheugen van 1TB SSD bij op, en je hebt een topcamera.

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

Hasselblad X2D 100CUitzonderlijke beeldkwaliteit

In het hart van de Hasselblad X2D C100 zetelt een 100 megapixel middenformaat (BSI) CMOS-sensor. Niet alleen de resolutie is uitzonderlijk, hij komt ook nog met een native ISO van 64, iets wat veel top systeemcamera’s missen. Beide staan in dienst van de beeldkwaliteit: deze middenformaat schiet foto’s (géén video’s!) met uitzonderlijk veel details en levendige kleuren. Beelden die je zeer groot kunt afdrukken. Of waarin je eindeloos kunt croppen.

16-bit kleurdiepte, 15 stops dynamisch bereik

Daarbij heb je enorm veel mogelijkheden in de nabewerking. Zo hebben de beelden 16-bit kleurdiepte en biedt de camera maar liefst 15 stops dynamisch bereik. Daardoor zijn beelden met hooglichten en diepe schaduwen geen probleem voor deze Hasselblad. Bovendien zorgt het Hasselblad Natural Colour Solution kleurmanagement ervoor dat je kleuren vastlegt zoals je ogen ze zien.

Hasselblad X2D 100CSnelle autofocus

Sterk verbeterd ten opzichte van eerdere modellen is de autofocus. De Hasselblad X2D 100C gebruikt fasedetectie autofocus: 294 zones verspreid over het enorme oppervlak van de 100 megapixel sensor zorgen voor snel en nauwkeurig scherpstellen met één druk op de knop. Zodat elk shot een voltreffer is.

IBIS met 7 stops winst

Wat ook het aantal rake shots enorm verhoogt, is de 5-assige in-body beeldstabilisatie (IBIS) van de X2D 100C. Die compenseert trillingen van bijvoorbeeld je handen tot liefst 7 stops. Waardoor je met deze middenformaat uitstekend scherpe beelden uit de hand kunt schieten, zelfs als het licht tegenzit.

Zeer draagbare middenformaat

IBIS-systemen zijn relatief zwaar, maar Hasselblad is erin geslaagd een zeer lichtgewicht systeem te bouwen dat toch uitstekend presteert. Daardoor is deze Hasselblad ook zo draagbaar. Vergelijk zijn gewicht van 790 gram maar eens met de directe concurrenten Fujifilm GFX 100S (900 gram) en Fujifilm GFX 100 (1.400 gram).

Rolls-Royce onder de middenformaten

Nog iets waar deze Hasselblad hoge ogen mee gooit: als eerste middenformaat is hij uitgerust met een ingebouwde SSD die een opslagcapaciteit heeft van maar liefst 1TB en een leessnelheid tot 2850MB/s. Is dat nog niet genoeg voor jou? Je kunt extra geheugen toevoegen met de razendsnelle CFexpress Type-B-geheugenkaartsleuf. Al met al is dit misschien wel de Rolls-Royce onder de middenformaatcamera’s. Zo bezien valt z’n hoge prijskaartje dan misschien nog mee...

Drie nieuwe Hasselblad XCD-objectieven

Samen met de X2D 100C heeft Hasselblad ook drie nieuwe objectieven gepresenteerd: de Hasselblad XCD 38mm f/2.5 V, de Hasselblad XCD 55mm f/2.5 V en de Hasselblad XCD 90mm f/2.5 V. Objectieven uit de topklasse van Hasselblad die de hoge resolutie van de X2D 100C met gemak aankunnen.

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

Alle resolutiemonsters op een rij

Voor fotografen die extreem veel details nodig hebben, was er nog nooit zoveel keuze. Hieronder kun je doorklikken naar mijn reviews van de belangrijkste resolutiemonsters op de markt (fullframe en middenformaat).

 

Professionele reviewers over de Hasselblad X2D 100C

De Hasselblad X2D 100C: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Hasselblad X2D 100CFocus Magazine over de Hasselblad X2D 100C

De Hasselblad X2D 100C is geen update, maar echt een camera van een nieuwe generatie, schrijft Jan Paul Mioulet in z’n lezenswaardige review in Focus Magazine (novembernummer 2022). Met alle verbeteringen is de camera volgens hem breder inzetbaar en daardoor voor meer fotografen interessant. Hoe goed is hij?

Beeldstabilisatie en fasedetectie AF

Dat de Hasselblad X2D meer dan een upgrade is blijkt uit de volledig nieuwe body en de 100 megapixel sensor, waarmee Hasselblad volgens Jan Paul de concurrentie volledig aankan met de topmodellen van Fujifilm. Daar komt bij dat eindelijk beeldstabilisatie – die volgens Jan Paul met 7 stops winst prima werkt – en fasedetectie autofocus aan boord zijn. “Anno 2022 zijn dat onmisbare zaken.” De autofocus werkt in de praktijk voor de meeste onderwerpen perfect.

Intern geheugen: 1 TB SSD

Mooi en uniek is dat de X2D een snelle 1 TB SSD heeft ingebouwd, iets wat maar weinig camera’s hebben. Wegschrijven van bestanden en bekijken van opnames gaat daarmee razendsnel. De uitbreiding van de objectievenlijn is een andere grote pré, aldus Jan Paul. Voor de X2D zijn liefst drie nieuwe lenzen uitgebracht (38mm, 55mm en 90mm).

Handig display, scherpe zoeker

Nieuw is ook het (alleen horizontaal) opklapbare display. Handig: het scherm heeft bedieningsknoppen die meedoen met het opklappen. Scherm en ook zoeker zijn mooi scherp. Jammer is het ontbreken van een joystick voor de scherpstelling.

Dubbele resolutie

Belangrijkste upgrade is die van de sensor, die verdubbeld is in het aantal megapixels: van 50 naar 100. De nieuwe sensor levert volgens Jan Paul superieure beeldkwaliteit, met “een hoge scherpte en een enorme hoeveelheid details”. Achilleshiel hierbij: kunnen de objectieven de resolutie aan. Met de drie nieuwe objectieven is dat in ieder geval geen punt.

‘Zoveel scherpte zie je zelden’

Ook ruis bij hoge gevoeligheden en een lager dynamisch bereik – een probleem van meer pixels op de sensor – zijn niet merkbaar. In beelden van ISO 25.600 kun je zelfs de fijnste lijnen nog onderscheiden. Jan Paul: “Zoveel scherpte op zo’n hoge ISO-waarde zie je zelden.”

Versus Fujifilm GFX 100S en fullframers

Belangrijke vraag: hoe doet de X2D het ten opzichte van de enige echte concurrent: de Fujifilm GFX 100S? Tegenover de iets lagere prijs, de filmfunctie en het veelzijdiger display van de Fujifilm zet Hasselblad een pure fotocamera met een heel gestroomlijnde en intuïtieve interface. En ten opzichte van breder inzetbare top fullframers blinkt de Hasselblad uit in excellente beeldkwaliteit. Eindoordeel: het cijfer 8.6.

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

 

Hasselblad X2D 100CAndere (professionele) reviewers over de Hasselblad X2D 100C

De Hasselblad X2D 100C: hoe scoort hij bij andere (professionele) reviewers?

 • Amateurphotographer.co.uk (Damien Demolder, full review): Damien vond het erg leuk om met voorganger Hasselblad X1D II 50C te werken, maar… dat is wel een camera die je alleen voor statische onderwerpen kunt gebruiken. “De Hasselblad X2D 100C is een aanzienlijk flexibelere machine die met plezier een veel breder scala aan onderwerpen kan aanpakken. En met zijn getransformeerde AF-systeem is de fotografische ervaring veel bevredigender. En ook de beelden die je ermee schiet zijn veel bevredigender.”
  Deze camera blinkt volgens Damien uit op vele gebieden waar de X1D II 50C het liet liggen. Daarbij zijn nieuwe lenzen gekomen, waardoor je een heel nieuw concept krijgt. Uiteraard haalt ook deze Hasselblad niet de autofocus- en snelheidsprestaties van topklasse fullframe systeemcamera’. “Maar voor een middenformaatmodel is dit topklasse.”
  Rechtstreeks uit de camera zijn de resolutie, kleur, scherpte en Hasselblad's tonale weergave uitstekend. Hij biedt hoge ISO-ruisprestaties, én 7-stops IBIS. “Dat betekent dat we niet twee keer hoeven na te denken over het thuislaten van het statief.”
  Een hoog prijskaartje heeft deze Hasselblad wel, zeker als je hem vergelijkt met de grote concurrent Fujifilm GFX100S, die vergelijkbaar is en ook vergelijkbare specificaties heeft. Ook de nieuwe XCD V-lenzen, hoewel ze meestal een sneller diafragma hebben dan die van Fujifilm, verhogen de kosten flink.
  Krijg je waar voor je geld? In die termen praten over Hasselblad is even lastig als dat is met Leica, schrijft Damien. “Ook bij Hasselblad kunnen logische en praktische beslissingen verweven raken met meer abstracte concepten. Maar als je het geld over hebt, zul je waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn.” Firmware-updates zullen de functieset en AF-opties in de loop van de tijd nog aanvullen. “Maar zelfs nu is de Hasselblad X2D 100C een absoluut genot om te gebruiken.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (fotograaf Alex Cooke, full review): De Hasselblad X1D 50C en X1D II 50C hielpen volgens Alex bij het “herdefiniëren van het paradigma van middenformaat”, door een grote sensor in een slanke, kleine behuizing te plaatsen. De nieuwe X2D 100C verdubbelt de resolutie van zijn voorgangers, en tegelijk brengt hij een hele reeks indrukwekkende verbeteringen en nieuwe functies met zich mee, schrijft Alex.
  Volgens Alex is er veel leuks te ontdekken aan de Hasselblad X2D 100C. “Hasselblad heeft duidelijk geluisterd naar de feedback van gebruiker van de X1D-modellen. De firma bracht belangrijke verbeteringen aan in combinatie met upgrades zoals het verdubbelen van de resolutie en het toevoegen van in-body beeldstabilisatie.”
  In z’n test merkte Alex dit. De fotografie-ervaring met deze Hasselblad is gestroomlijnd en responsief. Deze camera is biedt alles wat een fotograaf nodig heeft, en niets wat hij niet nodig heeft, aldus Alex. “Daardoor kun je je gemakkelijk concentreren op het maken van afbeeldingen. En als het op die foto's aankomt, zijn ze prachtig, vol details, dynamisch bereik en prachtige kleuren.”
 • Theverge.com (fotograaf Becca Farsace. full review): De Hasselblad X2D 100C heeft veel valkuilen van z’n voorgangers aangepakt: de levensduur van de batterij is beter, hij heeft een enorme ingebouwde opslag, meer megapixels, kan sneller opladen, heeft een slanker lensontwerp en ingebouwde beeldstabilisatie. Becca: “Maar in mijn tijd met de X2D 100C was het alleen al het fysieke ontwerp dat ervoor zorgde dat ik deze camera over mijn schouder wilde blijven gooien en overal mee naartoe wilde nemen. Deze Hasselblad voelt geweldig om te gebruiken en heeft een relatief klein formaat ondanks de grote sensor.”
  Becca is er zeker van dat deze Hasselblad een geweldige camera is. “En als je de juiste hoeveelheid geduld hebt, kan hij ongelooflijke beelden opleveren.” Toch zal Hasselblad snellere autofocussystemen moeten ontwikkelen in de toekomst, schrijft Becca. Ook zal de firma functies zoals video naar zijn camera's moeten brengen om relevant te blijven in de snel oprukkende wereld van spiegelloze camera's. “Een wereld die steeds meer moet concurreren met de camera's in onze zakken.”
  Als pluspunten noemt Becca: voelt ongelooflijk in je handen, zeer gedetailleerde foto's met levensechte kleurenwetenschap, ingebouwde 1TB opslag, geweldige beeldstabilisatie. Minpunten zijn: een erg duur systeem (body en lenzen), geen video, een bijna onbruikbare elektronische sluiter. Eindoordeel: het cijfer 7.
  Becca heeft ook een mooie video-review op YouTube gezet, waarin je haar met deze Hasselblad aan de slag kunt zien én prachtige foto’s kunt bekijken. Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina.
 • Thephoblographer.com (mode- en portretfotograaf Brittany Smith, full review): Hasselblad heeft voglens Brittany uitstekend werk geleverd door de klachten van eerdere systemen te verbeteren. De autofocus is vernieuwd en veel bruikbaarder. “De toevoeging van fasedetectie, verbeterde batterijprestaties, hogere laadsnelheden, zeven stops 5-assige IBIS, 1 TB ingebouwd geheugen en een CFExpress Type B-slot zijn fantastische upgrades. De mogelijkheid om de batterij op te laden terwijl deze is vastgemaakt, is ook een leuke bijkomstigheid. De premium grip van Hasselblad en het beste menusysteem maken het een aantrekkelijke optie. Het voelt luxueus in je handen.”
  Hybride fotografen zullen het gebrek aan videofunctionaliteit niet waarderen, schrijft Brittany. “Maar velen zoals ik zullen waarderen dat het echt een camera voor een fotograaf is. Sommigen zullen de joystick missen, al heeft Hasselblad verschillende opties geboden om het touchscreen zo functioneel mogelijk te maken. Wees bereid om te investeren in veel opslagruimte. Bestanden zijn gemiddeld ongeveer 250 MB.”
  De X2D 100c is een premium middenformaat camera die langzaam mooie beelden produceert, schrijft Brittany. “Hasselblad zal de autofocussnelheden voor de X2D moeten verbeteren als ze hopen dat fotografen erop kunnen vertrouwen als primaire camera. Het zou een vijfsterrencamera kunnen zijn met een toekomstige firmware-update.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Karltayloreducation.com (fotograaf Karl Taylor, full review): De Hasselblad presteert in de fototesten van Karl beter dan de Hasselblad H6D-100c, een middenformaatcamera die bijna 35.000 euro kost. “Bij elke camera is mijn eerste zorg de beeldkwaliteit. Nog nooit heb ik zo’n hoge beeldkwaliteit gezien op een digitale camera.” De X2D is ook een gemakkelijker te hanteren camera. “Hij is lichter en compacter dan mijn H6 – een geweldige bonus. Hij ziet er zelfs cool uit en ik zou het prettig vinden om hem mee te nemen op vakantie – iets wat ik nooit zou doen met mijn H6 vanwege zijn grootte en gewicht.”
  De enige teleurstelling is het ontbreken van een videomodus die je op dat soort momenten ook wilt hebben. “Ik hoop dat het iets is dat Hasselblad in de toekomst naar deze camera brengt.”
  Wat zeker in een toekomstige firmware-update komt is de gezichtsherkenning eye-tracking. Deze functie zal volgens Karl een welkome aanvulling zijn. En dan de grip. “Ik hoop dat ik eraan kan wennen. Als dat niet het geval is, kan ik een kleine zachtere rubberen strip bevestigen waar mijn duim zich omheen wikkelt. Maar het kan zijn dat ik, na tientallen jaren het H-systeem vast te hebben gehouden, het wat meer tijd moet geven.”
  Karl heeft met alle soorten camera’s die er maar zijn geschoten: van 5x4-film tot de beste 35mm digitale en middenformaatcamera's. “Voor mij is het altijd de beeldkwaliteit die het zwaarst weegt. En ik zeg het nog een keer: ik heb nog nooit zulke mooie beelden uit een camera zien komen – nooit.” Bekijk ook Karls video-review onderaan deze pagina.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Hasselblad was Fujifilm net te snel af: met de originele X1D was deze firma de eerste met een middenformaat spiegelloze camera. Helaas had de X1D volgens Jim flink wat eigenaardigheden. Genoeg om dit systeem destijds af te raden. Zeker als je bedenkt hoeveel beter Fuji's eerste GFX-modellen waren.
  Maar een paar jaar later verschijnt de X2D 100C op het toneel. Hasselblad heeft volgens Jim veel van de fouten van zijn voorgangers rechtgezet. “Hij reageert sneller en is makkelijker te bedienen. Dat geldt zowel voor inschakelen al scherpstellen. Ook hoef je je weinig zorgen te maken over een lege batterij.” Ook de beeldkwaliteit is volgens Jim verbeterd. Hij heeft een beter bruikbare elektronische sluiter en ingebouwde beeldstabilisatie. “Autofocus is niet zo geavanceerd als bij andere systeemcamera's, maar het is snel genoeg en nauwkeurig.”
  Daar komt bij dat de X2D een genot is om te gebruiken, aldus Jim. “Ik had maar een paar weken om de camera te testen, maar ik keek er naar uit om hem over mijn schouder te slingeren voor mijn dagelijkse wandeling door de stad en voor een uitstapje naar mijn lokale wandelpad. Hoewel ik het over het algemeen leuk vind om camera's te gebruiken tijdens een review, komt het zelden voor dat ik er naar uitkijk om er een te gebruiken. Voor een camera die voor velen van ons in de luxe categorie valt, is de factor genieten een belangrijke overweging.”
  Al met al is de X2D volgens Jim een grote stap voorwaarts voor Hasselblad. Al is het niet de meest praktische camera met hoge pixels om te kopen. “Maar hij verdient punten voor zijn opvallende ontwerp en het ‘je ne sais quoi’ dat hoort bij het gebruik ervan.” Pragmatici zullen kiezen voor de Fuji GFX100S. Een verstandiger tool voor het maken van high res foto’s die minder kost en meer doet, met een even goede beeldkwaliteit. “Maar kunstenaars en gepassioneerde fotografen zullen een goede reden vinden om in plaats daarvan naar Hasselblad te gaan.”
  Kortom: de Hasselblad X2D 100C wikkelt een krachtige 100MP middenformaat sensor in een prachtig ontworpen buitenkant, terwijl de upgrades voor snelheid en batterijduur de X2D tot een high-end camera maken die professionals graag zullen gebruiken. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Timothy Coleman, full review): Fans van middenformaat zullen volgens Timothy dol zijn op de Hasselblad X2D 100C, vooral met de nieuwe XCD V-serie lenzen. “De combinatie van de snellere processor, autofocus en met name ingebouwde stabilisatie maakt van deze Hasselblad de meest veelzijdige camera in alle opzichten.”
  Deze camera’s toont veel meer details in je beelden dan de X1D II. En tegelijk is hij twee keer zo snel én beter geschikt voor een breder scala aan scenario's, vooral als je uit de hand schiet. En dan is er nog de handige 1 TB interne opslag. Is de X2D perfect? Timothy: “Natuurlijk niet, het is nog steeds geen actiecamera zoals sommige fullframe en aps-c-camera's. Ook schiet je er geen video mee. Voor middenformaat zou de X2D echter wel eens onze nieuwe favoriete camera kunnen zijn.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (Steve Dent, full review): De X2D is volgens Steve de beste X-systeemcamera van Hasselblad tot nog toe. Dat is te danken aan verbeteringen over de hele linie, maar vooral aan de beeldkwaliteit. “De X2D regeert oppermachtig op dat gebied en verslaat Fujifilm's rivaal GFX 100S met een goede marge.”
  Steve moet toegeven dat je daar wel een prijs voor betaald: de X2D is duur en ook de lenzen gaan voor torenhoge prijzen over de toonbank. Steve testte twee stuks, die elk $3.700 kosten.
  Toch is de X2D volgens Steve niet extreem veel duurder dan de GFX 100S. Ook is hij relatief goedkoop voor een Hasselblad. “Bovendien is het vooral ontworpen voor professionele fotografen die een dergelijke camera als een werkinstrument zien.”
 • Hasselblad X2D 100CDigitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Hasselblad X2D houdt volgens James absoluut niets achter: met een 100 MP-sensor, native 16-bits kleur, 15 stops dynamisch bereik, 7 stops in-body beeldstabilisatie en 1 TB interne opslag gaat hij de concurrentie aan met de Fujifilm GFX100-serie. Hoewel deze Hasselblad geen videomogelijkheid heeft, is hij “als pure beeldmachine praktisch onaantastbaar”. Misschien verandert deze Hasselblad wel de benchmark. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): Met de X2D 100C wordt het Hasselblad X-systeem volgens Jan Paul volwassen. “De camera behoudt alle sterke punten van de eerdere X-modellen waar het gaat om de combinatie van eenvoud, compactheid en hoge beeldkwaliteit, maar verbetert ze en voegt daar de ingebouwde beeldstabilisatie aan toe.”
  Hiermee verbreedt Hasselblad volgens Jan Paul de mogelijkheden om op locatie met de X2D te werken. Zo kun je met langzamere sluitertijden uit de hand fotograferen zonder verlies aan beeldkwaliteit. “De snellere autofocus zorgt er verder voor dat je nog spontaner kan werken. Dit is geen camera voor iedereen. Maar voor fotografen die een pure camera zoeken waarmee ze beelden kunnen maken met de hoogste kwaliteit, is de X2D een camera die je zeker moet proberen.” Eindoordeel: het cijfer 8.6.
 • Petapixel.com (Jaron Schneider, first impressions): In 2016 was de Hasselblad X1D weliswaar leuk en spannend, maar uiteindelijk onpraktisch, aldus Jaron. Hij was traag, onnauwkeurig en duur. “Nu hebben we met de X2D een camera die nog steeds duur is, maar die veel doet om die prijs te verdienen. Hij is veel sneller, veel nauwkeuriger en veel praktischer.”
  Hasselblad heeft volgens Jaron een camera gemaakt die een legitieme plaats in de cameramarkt heeft. Wel moeten er nog functies worden toegevoegd die nu nog ontbreken. Dat gebeurt volgens Jaron de komende maanden. “Daardoor is de X2D 100C halverwege 2023 een stuk gemakkelijker aan te bevelen dan nu het geval is.”
  Maar ook zoals hij nu is, legt hij flink wat op tafel. “Het is de enige spiegelloze middenformaat waar je leaf shutter-lenzen op kunt gebruiken. En hij combineert dat met IBIS, degelijke autofocus, een snelle processor, een batterij die lang meegaat, een ingebouwde SSD en het beste menusysteem op de markt.”
  Hoewel middenformaat veel beperkingen kent, aldus Jaron, krijg je in ruil daarvoor “een ongelooflijke beeldkwaliteit. (…) Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik, ondanks alle kleine aanmerkingen, zo graag gebruikmaak van deze camera. Ik denk dat als je de kans krijgt, de meesten van jullie dat ook zullen doen.”
 • Videoreview (fotograaf Karl Taylor): Modefotograaf Karl Taylor heeft een zeer diepgaande review van de Hasselblad X2D 100C op YouTube gezet. Een schitterende review door een van de beste modefotografen. Karl test de Hasselblad op een beauty & fashion shoot en een zeer gedetailleerde product shoot. Echt bekijken als je deze Hasselblad overweegt!
  Je vindt deze videoreview onderaan deze pagina.

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

 

Hasselblad X2D 100CBelangrijkste kenmerken van de Hasselblad X2D 100C

 • Zeer hoge resolutie: 100 megapixel middenformaat (BSI) CMOS-sensor
 • Nooit meer zonder geheugen: ingebouwde 1TB SSD
 • Tegen trillingen: 5-assige IBIS met 7-stops winst
 • Schiet 3.3 beelden per seconde met 14-bit kleurdiepte
 • Heldere zoeker: OLED met 5.76 miljoen pixels en 100% zicht
 • Helder en groot touchscreen: 3.6 inch TFT display met 2.36 miljoen pixels
 • Schitterende kleuren: Hasselblad Natural Colour Solution (HNCS) kleurmanagement
 • Licht en schaduw: tot 15 stops dynamisch bereik
 • Handig: wifi aan boord met 2x2 MIMO
 • Snel kaartslot: CFexpress Type B
 • Snelle overdracht: USB C 3.1 Gen2 Type-C-connector

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review Becca Farsace van de Hasselblad X2D 100C

Bekijk een fraaie YouTube-review van de Hasselblad X2D 100C door fotograaf Becca Farsace (10:39 minuten). Becca schoot 1.000 foto’s met deze “ongelooflijk goed gebouwde camera die verbluffende foto's behoorlijk verdomd langzaam maakt”. Een werkpaard is de Hasselblad niet, meer een luxe cruiser...

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

 

YouTube-review Karl Taylor van de Hasselblad X2D 100C

Bekijk een zeer uitgebreide YouTube-review van de Hasselblad X2D 100C door fotograaf Karl Taylor (39 minuten). Een diepgaande review door een van de beste modefotografen. Karl test de Hasselblad op een beauty & fashion shoot en een zeer gedetailleerde product shoot. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Hasselblad X2D 100C op Cameranu.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Cameraland.nl >>

Hasselblad X2D 100C op Kamera-express.nl >>

 

Beste compacte middenformaatcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compacte middenformaatcamera's van dit moment zijn? Ik heb de beste middenformaten voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste middenformaatcamera's >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy