Hasselblad X1D-II 50c: compacte & draagbare middenformaat

De Hasselblad X1D-II 50c is licht en draagbaar en heeft toch een enorme middenformaat sensor aan boord. De camera is kleiner is dan de meeste fullframe camera’s. Met z’n 50 megapixel CMOS-sensor biedt hij een uitmuntende kleurdiepte en een gigantisch dynamisch bereik: 14 stops. Goud Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Hasselblad X1D-II 50cSensor: middenformaat | Resolutie: 50 megapixel | Beelden per seconde: 2.7 | Video: Full HD | Scherm: vast touchscreen | Gewicht body: 766gr | Release datum: juli 2019 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs body: 5.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Hasselblad X1D-II 50c

 • Hoge beeldkwaliteit: 50 megapixel middenformaat CMOS-sensor
 • Professioneel: 14 stops dynamisch bereik
 • Snelle camera: 46% snellere opstarttijd dan z’n voorganger
 • Helder beeld: 3.69 megapixel elektronische zoeker
 • Groot 3.6 inch touchscreen met 2.359.926 pixels
 • Handig: ingebouwde gps

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

Hasselblad X1D-II 50cLevensechte kleuren

De Hasselblad X1D-II 50c is een forse upgrade van z’n voorganger uit 2016. Belangrijkste kenmerken zijn de uitstekende kleurweergave, z’n enorme dynamische bereik van 14 stops en z’n befaamde Hasselblad Natural Colour Solution-technologie. Daarmee komen de levensechte kleuren in je foto’s overeen met wat het menselijk oog ziet.

Compact en draagbaar

De nieuwe versie is compact en zeer draagbaar voor een middenformaat. Zoals van Hasselblad verwacht mag worden is het ontwerp niet alleen beeldschoon maar ook goed doordacht. Deze tweede generatie X1D-camera is op vele punten verbeterd. Resultaat: hogere prestaties en een intuïtievere, gestroomlijndere bediening.

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c50 megapixel middenformaat sensor

In het hart van de Hasselblad X1D-II 50c zetelt een voortreffelijke 50 megapixel CMOS-sensor. Die levert beelden met een hoge resolutie en een groot dynamisch bereik van 14 stops, 16-bits kleurdiepte en een ISO-bereik van 100-25600.

Hasselblad Natural Color Solution

De sensor gebruikt Hasselblads geliefde Natural Color Solution. Die zorgt voor realistische en aangename kleurtonen met een grote consistentie en vloeiende kleurgradaties.

Snellere elektronica

De gloednieuwe processor van de Hasselblad X1d-II 50c versnelt de camera aanzienlijk. Zo heeft de Live View-weergave een veel snellere verversingssnelheid dan z’n voorganger. Ook zijn de sluitervertraging en black-out-tijd tussen de beelden verkleind. De opstarttijd van de camera is daarnaast 46% korter.

Hasselblad X1D-II 50cHigh end touchscreen en elektronische zoeker

De bediening is daarnaast stevig verbeterd. Onder andere door een groter 3.6 inch 2.36 megapixel touchscreen plus een 3.69 megapixel OLED elektronische zoeker met 0.87x vergroting. Samen zorgen ze voor meer comfort en gemak tijdens het fotograferen.

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

Duurzaam en robuust

Hasselblad staat bekend om z’n doordachte ontwerp. Dat geldt ook voor de X1D-II. Hij heeft een bijzonder diepe rechtshandige grip en een gladde aluminium behuizing. De camera is duurzaam en robuust als een tank. Daarbij blijft het ontwerp elegant slank als een fotomodel.

Handig: wifi en gps

De ingebouwde wifi maakt draadloze bediening en bestandsoverdracht via Phocus Mobile 2 mogelijk. Dankzij de geïntegreerde gps-module sla je locatiegegevens voor geotagging op.

Snelle overdracht van bestanden: USB 3.0 Type C

Dankzij de USB 3.0 Type C is de overdracht van bestanden supersnel en kun je tethered opnemen vanaf een iPad. Daarnaast kun je de USB-aansluiting gebruiken om de accu op te laden via je computer, oplader of powerbank.

Twee SD-geheugenkaartsleuven

De Hasselblad X1D-II 50c is professioneel uitgerust met 2 SD-geheugenkaartsleuven die beide het UHS-II-protocol ondersteunen. Daarmee bereik je razendsnelle lees- en schrijfsnelheden.

Objectieven voor de Hasselblad X1D-II 50c

Voor de X1D-II 50c kun je uiteraard het volledige assortiment XCD-objectieven gebruiken: 9 stuks. Daarnaast kun je met adapters alle HC/HCD-objectieven, V-systeem-objectieven en XPan-objectieven gebruiken. Hierdoor beschik je over een rijk gevarieerde assortiment aan lenzen voor eindeloze creatieve mogelijkheden.

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

Professionele reviewers over de Hasselblad X1D-II 50c

De Hasselblad X1D-II 50c: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Hasselblad X1D-II 50cDigifoto Pro over de Hasselblad X1D-II 50c

De vorige versie van deze Hasselblad was volgens reviewer Dré de Man in fototijdschrift Digifoto Pro (septembernummer 2019) “een heel fijne uiterst compacte middenformaatcamera met uitstekende objectieven.” Deze opvolger is op veel punten verbeterd. Meest opvallend: de enorme prijsdaling.

Bescheiden update?

De update doet volgens Dré op het eerste gezicht bescheiden aan. Maar in het gebruik is deze camera sterk verbeterd. Daardoor is hij bij het fotograferen van mensen ook in de studio met snel wisselende poses ideaal mee te werken.

IJzersterke punten

Drie ijzersterke punten had de voorganger al: de uiterst compacte en lichte body (formaatje instapreflex), de uitstekende lenzen én de prima sensor. Aan die succesformule heeft Hasselblad niet gesleuteld. De zoeker is wel helemaal nieuw, een OLED met veel meer beeldpunten en een vergrotingsfactor van 0.87. Ook de monitor is een stuk groter met meer pixels.

Responsive camera

Grote verbeteringen heeft Hasselblad aangebracht in de opstarttijd, de snelheid van reageren (responsiveness) en de verversing van het beeld. Daar was destijds ook de meeste kritiek op. Nu is de opstarttijd heel vlot en ook de black-out tijd is vele korter. Andere verbetering zit in de autofocus: die is sneller en beter en de camera reageert ook veel sneller op commando’s. “De camera voelt nu heel direct aan.” Alle wijzigingen zijn voortgekomen uit gesprekken met gebruikers van de vorige versie.

Unieke ergonomie

In de praktijktest valt Dré op dat de Hasselblad ontzettend goed in de hand ligt. “Hij voelt door de handgreep aan als een grote camera, maar is door het lage gewicht te hanteren als een kleintje.” Dat zorgt voor een unieke ergonomie, zowel in vergelijking tot andere middenformaten als tot andere camera’s.

Boven iedere twijfel verheven

Bij het fotograferen van het beweeglijke model kon de Hasselblad goed volgen en Dré kon prachtige foto’s schieten van zijn model met ‘stralende ogen’. “De scherpte waarmee dat oog wordt weergegeven is zo hoog, dat zowel het objectief als de autofocus boven iedere twijfel verheven zijn.”

Ideaal voor landschappen én mensen

De Hasselblad is met de update volgens Dré van een ideale landschapscamera geëvolueerd tot een camera die ook ideaal is om snel mensen te fotograferen. En daardoor is de op het oog kleine update toch nog een hele forse geworden...

Goud Award

Door de forse prijsdaling ten opzichte van de voorganger is de Hasselblad flink concurrerender geworden. Hij komt nu binnen het bereik van veeleisende amateurs. Eindoordeel: Goud Award met een 9 voor de beeldkwaliteit.

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

 

Hasselblad X1D-II 50cFocus Magazine over de Hasselblad X1D-II 50c

De Hasselblad X is in korte tijd uitgegroeid tot een volwaardig middenformaatsysteem, met liefst 9 XCD-objectieven, een converter en adapters. Wat heeft Hasselblad kunnen verbeteren aan zijn Hasselblad X1D-II 50c?, vraagt reviewer Mich Buschman zich af in het mooie Focus Magazine (januarinummer 2020).

Forse update ten opzichte van voorganger

Die update van de vorige versie uit 2016 is beslist flink te noemen. Mich somt het op en dan raak je al snel onder de indruk. Zo is er een grotere en gevoeligere display die bovendien aanraakgevoelig is, een snellere inschakeltijd, een langere accuduur, een oled-zoeker met een hogere resolutie, een krachtigere processor en nog veel meer.

Uitstekende ergonomie, beperkte autofocus

Daarbij blijft deze middenformaat heel compact en licht, met een uitstekende ergonomie en een mooi uiterlijk. Verder is de prijs ook fors gezakt. Jammer is wel dat er geen beeldstabilisatie zit, noch in de body noch in de lenzen. Ook een hdmi-poort ontbreekt en de sensor is van een oud type, met beperkte autofocusfuncties. Gevolg: de autofocus reageert traag en ongevoelig.

Grote, onderscheidende beelden

Toch zijn volgens Mich alle verbeteringen bij elkaar zeker zinvol. Aantrekkelijk zijn verder “de grote, onderscheidende beelden met een groot dynamisch bereik en een mooie toonschaal bij lage ISO-waarden”.

Voor studie, landschappen en architectuur

Voor wie is deze Hasselblad bedoeld? Volgens Mich zal de camera zeker in de studio goed van pas komen bij portret-, mode en productfotografie. Landschaps- en architectuurfotografen vinden ook veel van hun gading in deze camera. “Ook op reis is het prachtige beeld een onderscheidend voordeel en je profiteert van het gemak van de gps.” Verder is handig dat hij robuust en stof/spatwater-bestendig is.

Groot dynamisch bereik

Tussen ISO 100 en 400 zijn de verschillen met fullframe-beelden goed te herkennen in het voordeel van de Hasselblad. Het dynamisch bereik is ook veel hoger, ten gunste van meer detaillering en toonschaal.

Grote pluspunten

Kortom: fotografen die op zoek zijn naar heel fraai onderscheidende beelden zijn bij de Hasselblad X1D-II 50c aan het goede adres. Maar door de trage autofocus is het zeker geen sport- of actiecamera. Grote pluspunten zijn volgens Mich: het compacte formaat, het thethered kunnen schieten, de gps en het prettige, grote aanraakscherm. Eindoordeel: het cijfer 7.7 (met een 9 voor de beeldkwaliteit).

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

 

Hasselblad X1D-II 50cAndere (professionele) reviewers over de Hasselblad X1D-II 50c

 • Chip Fotomagazine (aprilnummer 2020, full review): Hasselblad is synoniem voor kwaliteit en compromisloze beeldkwaliteit. Maar is de compacte middenformaat systeemcamera X1D-II 50c ook ‘op straat’ overtuigend? vraag Chip zich af in z’n vrij kritische review. De stap van studio naar straat en vrije natuur wil Hasselblad in ieder geval wel zetten met deze Mark II.
  Compact en handzaam is hij genoeg, volgens de reviewer. Hij is prima geschikt als reispartner, ook door z’n relatief lichte gewicht. Het design is zonder meer schitterend. Hij ligt goed in de hand en de bediening is uitstekend. Absoluut hoogtepunt volgens de reviewer is het enorme 3.6 inch touchscreen, met scherp beeld dat ook bij direct zonlicht goed is af te lezen. Ook de bediening via het scherm is zeer gebruiksvriendelijk. “De bediening is zelfs zo toegankelijk dat het doet denken aan die van een iPhone.” Ook de OLED elektronische zoeker is uitstekend.
  De sensor levert uitstekende prestaties. Het dynamisch bereik is zeer groot, waardoor schaduwen en hooglichten te redden zijn die op andere camera’s verloren zouden zijn geweest. Ook de kleurweergave is over de hele linie indrukwekkend, vooral ook bij het weergeven van huidtinten.
  Hoewel de snelheid is toegenomen, blijft die nog steeds achter bij directe concurrenten. Bijvoorbeeld de inschakeltijd is veel langer dan die van de Fujifilm GFX 50R. Datzelfde geldt voor de burstmodus en voor de tijd die de autofocus nodig heeft voor scherpstelling. Dus het is geen camera voor mensen met haast. Een van de grootste minpunten: je kunt met de Hasselblad niet filmen. Volgens de fabrikant wordt dat later via een software-update toegevoegd.
  Deze Hasselblad krijgt van Chip een puntentotaal van 56. Dat zegt nog niet veel, maar Chip vergelijkt hem met twee concurrenten. De Fujifilm GFX 50R krijgt 86 punten. De Sony A7R IV (geen middenformaat maar een fullframer) krijgt zelfs 94 punten. Vooral het gebrek aan snelheid zorgt voor de veel lagere score van de Hasselblad. Maar ook op beeldkwaliteit scoren de concurrenten beter: 96 punten tegenover 80 punten voor de Hasselblad.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Hasselblad X1D II 50C is verbeterd ten opzichte van de voorganger, wat welkom is, maar het zijn niet echt innovatieve verbeteringen. In wezen is het dezelfde camera gebleven, met een betere elektronische zoeker en touchscreen, betere opstartsnelheid en reactievermogen en superieure connectiviteit en workflow-opties.
  Toch is hij nóg aantrekkelijker dan z’n voorganger als je een camera met middenformaat sensor zoekt. Daar komt bij dat de prijs concurrerend is. En het is een formidabele middenformaat voor wie uit de hand wil schieten. De Fujifilm GFX 50R biedt echter vergelijkbare kwaliteit en prestaties plus een goedkoper prijskaartje, vooral als je de objectieven erbij betrekt. Maar toch blijft er iets onmiskenbaar magisch aan fotograferen met een Hasselblad. En de XCD-lenzen zijn echt heel bijzonder.
  Wat beeldkwaliteit betreft onderscheidt de X1D II zich. Die is onberispelijk. De snelheid maakt daarbij dat je langzamer gaat fotograferen, op een Zen-manier bij wijze van spreken. Daar moet je tegen kunnen... Als dat het geval is, zul je dol zijn op deze Hasselblad. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Wired.com (full review): Goed aan deze X1D-II is z’n lichte gewicht. Het is een goed draagbare middenformaatcamera met een stijlvolle body. Mooi is ook het enorme touchscreen op de achter kant. De elektronische zoeker is ook al geweldig. Hij is, ook dankzij het sluiterontwerp (een zogeheten ‘leaf shutter’) is hij bij uitstek geschikt voor portretfotografie en alle soorten fotografie waarbij een flitser wordt ingezet.
  Aan de ‘minkant’ zitten volgens Wired het hoge prijskaartje en het feit dat hij langzaam is, met flinke blackouts. Verder heeft hij geen video aan boord, wat voor sommigen een nadeel zal zijn.
  Al met al heeft Hasselblad de vorige versie van de X1D geweldig verbeterd. Maar hij is nog steeds langzaam en prijzig in vergelijking met de concurrenten van Fuji. Eindoordeel: een score van 6/10.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Deze spiegelloze middenformaatcamera is veel kleiner dan een middelgrote digitale spiegelreflexcamera, wat cruciaal is bij het beoordelen van deze camera. De sensor met 50 megapixel is dezelfde als bij de voorganger. Maar de elektronische zoeker en het touchscreen op de Hasselblad X1D II 50C hebben een hogere resolutie gekregen. Ook heeft de Hasselblad een flinke snelheidsboost gekregen.
  Sommigen zullen misschien teleurgesteld zijn dat de X1D II geen sensor met 100 megapixel heeft, zoals de Fujifilm GFX 100. Maar de beeldkwaliteit is erg goed en de verbeteringen zijn de moeite waard, aldus de reviewer. Voor actiefotografie is hij niet geschikt, maar het is wel een geweldige camera voor high-end documentaire-, straat- en landschapsfotografie. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Digitaltrends.com (Daven Mathies, full review): Op veel manieren voelt deze Mark II als de camera die eigenlijk de X1D Mark I had moeten zijn. Hij ziet er schitterend uit, heeft een hoog niveau van ontwerp en afwerking. Maar is tegelijk langzaam en soms hinderlijk in het gebruik. De reviewer vergelijkt hem met typen op een ouderwetse typemachine. En dat is tegelijk onderdeel van de charme van de camera, maar hij loopt wat dat wel achter op wat verwacht mag worden.
  Hij zal zeker in de smaak vallen bij bepaalde categorieën fotografen. Vooral de fine art-fotografen die hem kunnen betalen. Voor alle andere fotografen met een ruime beurs is het vooral een baken van wat de toekomst gaat bieden.
  Met deze Hasselblad en de Fujifilms zijn er meer betaalbare middenformaatcamera’s dan ooit. Deze Hasselblad zal geen serieuze concurrentie bieden aan de fullframe systeemcamera’s, maar het middenformaat wordt wel steeds aantrekkelijker. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Forbes.com (Geoffrey Morrison, full review): Geoffrey heeft genoten van zijn korte testtijd met deze Hasselblad, maar het is een beetje een vreemde camera. Het is volgens hem “een niche van een niche”. Een camera voor de professional die overtreffende beeldkwaliteit nodig heeft. De reviewer heeft er een aantal indrukwekkende foto’s mee kunnen schieten, die hij niet met een andere camera had kunnen schieten.
  Maar weegt de verbluffende beeldkwaliteit op tegen bijvoorbeeld de langzame autofocus? Dat ligt eraan wat voor soort fotograaf je bent. Voor studiofotografen zal dat anders liggen dan voor bijvoorbeeld reisfotografen, zoals Geoffrey. Maar hij maakt absoluut droombeelden. En de bonus is dat hij er ook nog geweldig uitziet en uitzonderlijk eenvoudig te gebruiken is.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De X1D II 50C is een slanke, prachtig gebouwde digitale camera. Met z’n opvallende silhouet en zichtbare metalen platen onderscheidt hij zich van concurrerende camera's. Stof- en spatbescherming zullen reis- en landschapsfotografen aanspreken. En het mooie is: er zijn veel fantastische XCD-lenzen beschikbaar.
  Het is een goede camera en hij schiet fantastische platen. Maar volgens Jim is niet alles goud wat blinkt: er zijn minpunten op het gebied van de prestaties. Zo is de accuduur behoorlijk slecht, waardoor je reserve-accu’s of externe voeding bij je moet hebben als je een hele dag op pad bent. Ook is de sluiter niet de snelste als je energiebesparing aanzet: het duurt ruim een seconde voor hij uit z’n slaapstand ontwaakt.
  Jammer van die nadelen. Want deze middenformaat voelt volgens Jim absoluut geweldig als je hem vasthoudt. Het lenzenassortiment is fantastisch en ten opzichte van z’n voorganger is hij absoluut verbeterd, vooral de zoeker is veel beter. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Hasselblad X1D-II 50c

 • 50 megapixel middenformaat CMOS-sensor
 • 14 stops dynamisch bereik
 • 46% snellere opstarttijd dan z’n voorganger
 • 3.69 megapixel elektronische zoeker
 • 3.6 inch touchscreen met 2.359.926 pixels
 • Ingebouwde gps
 • Fotograferen met 2.7 beelden per seconde
 • Filmen in 1080p met 30fps
 • Twee SD UHS II geheugenkaartsleuven
 • Handgemaakt in Zweden
 • Aluminium behuizing

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Hasselblad X1D-II 50c

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Hasselblad X1D-II 50c. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Hasselblad X1D-II 50c op CameraNU.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Cameraland.nl >>

Hasselblad X1D-II 50c op Kamera-express.nl >>

 

Beste compacte middenformaatcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compacte middenformaatcamera's van dit moment zijn? Ik heb de beste middenformaten voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste middenformaatcamera's >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy