Hasselblad 907X & CFV 100C: camerasysteem voor pure fotografen

Hasselblad komt met een uniek camerasysteem voor liefhebbers van pure en analoge fotografie. De Hasselblad 907X & CFV 100C vormen samen een middenformaat camerasysteem waarin buitengewone prestaties samenkomen met het iconische ontwerp en het vakmanschap waar de Hasselblad camera’s van oudsher om bekend staan. De beeldkwaliteit is fenomenaal dankzij de 100MP middenformaat sensor. “Waarschijnlijk de beste middenformaatcamera die er te koop is.” Alle belangrijke reviews!

Hasselblad 907X & CFV 100CSensor: middenformaat | Resolutie: 100 megapixel | Cropfactor: 0.79 | ISO: 64 - 25.600 | Beeldstabilisatie: nee | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar touchscreen | Intern geheugen: 1TB | Gewicht body: 620gr | Release datum: februari 2024 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 7.799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze Hasselblad op Cameranu.nl >>

Deze Hasselblad op Cameraland.nl >>

Deze Hasselblad op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Hasselblad 907X & CFV 100C

 • Uniek camerasysteem: 907X-camera en CFV 100C digitale achterwand
 • Schitterende beeldkwaliteit: 100MP 43.8 x 32.9mm BSI CMOS-sensor
 • Licht en donker: maar liefst 15 stops dynamisch bereik
 • Natuurlijke kleuren: Hasselblad Natural Color Solution
 • Snel scherp: 294-punts autofocus met fasedetectie
 • Zeer draagbaar: slechts 620 gram, afmetingen: 102 x 92 x 84mm

Hasselblad 907X & CFV 100CVeelzijdig camerasysteem

Hasselblad 907X & CFV 100C is een onderscheidend en veelzijdig camerasysteem dat bestaat uit de CFV 100C digitale achterwand en de 907X camerabody. Samen zorgen ze voor een unieke ervaring voor pure fotografen die affiniteit hebben met analoge fotografie maar tegelijk willen profiteren van de moderne digitale mogelijkheden.

Iconisch design, unieke foto-ervaring

Het design van de Hasselblad 907X & CFV 100C is niet alleen schitterend maar ook iconisch. Het doet denken aan de tijd van de analoge fotografie. Deze middenformaatcamera biedt ongeëvenaarde prestaties en is tegelijk heel compact en draagbaar. Naadloos integreert het systeem digitale en filmfotografie, waardoor een unieke foto-ervaring ontstaat.

Deze Hasselblad op Cameranu.nl >>

Deze Hasselblad op Cameraland.nl >>

Deze Hasselblad op Kamera-express.nl >>

Hasselblad 907X & CFV 100CKrachtige 100MP CMOS-sensor

Het camerasysteem is uitgerust met een krachtige 100MP Back Side Illuminated (BSI) CMOS-sensor. Hiermee ben je verzekerd van uitmuntende beeldkwaliteit, een dynamisch bereik van 15 stops, 16-bits kleurdiepte en een native ISO-bereik van 64 tot 25.600.

Natuurlijke kleuren met HNCS

Hasselblads Natural Color Solution (HNCS) zorgt voor weergave van kleuren vol contrast, met een rijke verzadiging en nauwkeurige huidtinten. Dat resulteert in een filmachtige beeldstijl die nog versterkt wordt door het fraaie bokeh dat de grote sensor biedt.

Hasselblad 907X & CFV 100C294 autofocuspunten

Deze camera is een stijlicoon die doet denken aan vroeger tijden. Tegelijk is volop moderne technologie aan boord. Zo schuilt in de body uitmuntende fasedetectie autofocus met gezichtsdetectie. Die biedt nauwkeurige scherpstelling met 294 autofocuspunten, waardoor je snel en efficiënt kunt werken.

Optimale opslagmogelijkheden

Met een ingebouwde 1 TB SSD en een CFexpress Type B-kaartsleuf zijn optimale opslagmogelijkheden ingebouwd, waardoor je snel kunt blijven werken zonder zorgen over ruimtegebrek.

Hasselblad 907X & CFV 100CCompatibiliteit met diverse lenzen

De 907X camerabody is compatibel met de fameuze XCD-lenzen, HC/HCD-lenzen en XPan-lenzen (met lensadapter). Met de nieuwste firmware biedt het systeem zelfs gezichtsdetectie voor optimale prestaties.

Digitale en filmcamera-integratie

Ervaar de pracht van het combineren van digitale en filmfoto's door de CFV 100C-camera achterwand te koppelen aan Hasselblad V-systeemfilmcamera's, zoals de 500-serie en 200-serie.

Hasselblad 907X & CFV 100CAanpasbaar aan technische camera's

De digitale achterwand van de CFV 100C kun je aanpassen aan technische camera's, waardoor je kunt voldoen aan nauwkeurige opnamebehoeften en profiteren van het intuïtieve gekantelde achterscherm.

Kantelbaar LCD-touchscreen

Het gebruiksvriendelijke 3.2 inch kantelbare LCD-aanraakscherm met 2.36m-dots biedt eenvoudige menunavigatie. De kantelverstelling maakt bovenaf kijken mogelijk, vergelijkbaar met het gebruik van een optische zoeker op heuphoogte.

Laag gewicht voor comfort

Het totale gewicht van de 907X en de CFV 100C digitale achterwand is met 120 gram verminderd ten opzichte van de vorige generatie. Daardoor kun je langdurig uit de hand fotograferen zonder vermoeid te raken. Een lichte set dus, waar je de hele dag mee kunt werken.

Deze Hasselblad op Cameranu.nl >>

Deze Hasselblad op Cameraland.nl >>

Deze Hasselblad op Kamera-express.nl >>

Hasselblad 907X & CFV 100CProfessionele reviewers over de Hasselblad 907X & CFV 100C

De Hasselblad 907X & CFV 100C: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Petapixel.com (Jeremy Gray, full review): Objectief gezien heeft de stijlvolle Hasselblad 907X CFV 100C veel nadelen als algemeen fotografisch hulpmiddel, schrijft Jeremy. “En de beeldkwaliteit is weliswaar geweldig, maar dat is niet uniek voor de 907X CFV 100C in het Hasselblad-assortiment.”
  Kijk je naar alle andere aspecten van de camera, dan is er veel niet in orde. Zo is de autofocus slecht, ontbreekt een elektronische zoeker evenals beeldstabilisatie, waardoor je regelmatig naar een statief moet grijpen. Jeremy weet dat en hij heeft dat ook zelf gevoeld. Maar toch...: “Ik heb van mijn tijd met de Hasselblad 907X CFV 100C genoten. Het heeft karakter. Dat is soms een eufemisme voor iets dat vervelend of frustrerend is, en de 907X CFV 100C heeft alle eigenschappen van een camera die echt vervelend zou zijn om te gebruiken, maar op de een of andere manier klikt het allemaal.”
  Deze camera heeft volgens Jeremy een ziel. “En wanneer je hem gebruikt in de relatief beperkte situaties waarin hij succesvol kan zijn, zingt hij echt.”
  Kijk ook naar de alternatieven voor deze Hasselblad. De eerste is eveneens van Hasselblad-huize: de Hasselblad X2D 100C. Die biedt volgens Jeremy dezelfde uitstekende beeldkwaliteit in een veelzijdiger en flexibeler ‘normale camera-pakket’. Met IBIS en met een EVF. Alternatieven van Fujifilm zijn de GFX 100 II en de GFX 100S. “Het GFX-systeem heeft geen lenzen met bladsluiter, dus dat is een mogelijk nadeel. Toch zijn de Fujinon GF-lenzen over het algemeen veelzijdiger dan het aanbod van Hasselblad, vooral dankzij de vele geweldige zoomlenzen.” En dan zijn er nog fullframe-alternatieven, zoals de high res-camera Sony A7R V. Die heeft de (volgens Jeremy enigszins frustrerende multi-shot pixel-shift-modus) aan boord die het verschil in beeldkwaliteit verkleint.
 • Hasselblad 907X & CFV 100CDigitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Hasselblad 907X & CFV 100C is volgens James voor een bepaald soort fotograaf “het ultieme middenformaat camerasysteem. Het is zeker de meest veelzijdige en kan 100 megapixels nieuw leven inblazen in oudere Hasselblad-filmbehuizingen.”
  De modulariteit maakt dit systeem uniek aanpasbaar, schrijft James. “Hoewel zijn broer, de Hasselblad X2D 100C, de betere optie is voor opnamen in vrije vorm, zou ik zeggen dat er geen beter systeem bestaat voor high-end studio-, landschaps- of commercieel werk waarvoor een statief nodig is.” En de beeldkwaliteit? “Echt ongeëvenaard.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Hasselblad 907X & CFV 100CAmateurphotographer.com (Joshua Waller, full review): De Hasselblad 907X / CFV 100C is volgens Joshua “zonder enige twijfel een ongelooflijk unieke en prachtig vormgegeven camera. Sterker nog, het zou omschreven kunnen worden als de mooiste digitale camera ooit gemaakt.”
  Deze Hasselblad levert uiterst gedetailleerde 100 MP-beelden op vol scherpe details. Daardoor is het volgens Joshua een genot om dankzij je foto's te kijken naar alle verschillende dingen die zich in de scène afspelen. “Als je ervan houdt om je foto's op 100% te bekijken en dingen te ontdekken die je tijdens het maken van de foto nooit hebt opgemerkt, dan zul je deze camera geweldig vinden.”
  Hou er wel rekening mee dat dit echt een andere camera is dan de moderne camera’s die op de markt zijn. Als je gehecht bent aan snelheid en bepaalde functies zoals continue autofocus, oogdetectie en video, laat deze camera dan links liggen. “Dit is zeker geen camera voor snelle actie, en de scherpstelling kan soms traag aanvoelen, zelfs bij relatief langzaam bewegende onderwerpen.”
  Maar sta je ervoor open, dan is er echt iets verfrissends aan de eenvoud van de camera. Joshua: “In plaats van urenlang door de menu's te bladeren en de laatste instellingen aan te passen, houdt deze camera het simpel, zodat je je kunt concentreren op het genieten van het proces van het maken van foto's. Je kunt in 14-bit en 16-bit raw fotograferen en de foto's later bewerken, omdat de raw-bestanden tot in de puntjes kunnen worden aangepast en extreem vergevingsgezind zijn.”
  Kortom: de Hasselblac 907X CFV 100C “is even uniek als mooi, en met een verbluffende beeldkwaliteit is dit een camera om naar te streven”. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Hasselblad 907X & CFV 100CCameralabs.com (Gordon Laing, full review): Het is gemakkelijk om je te laten verleiden door de 907X en CFV 100C, schrijft Gordon. “Deze compacte combinatie ziet er prachtig uit en levert, door de franjes van de meeste moderne camera's te vermijden, een werkelijk pure en meeslepende fotografische ervaring op.”
  Deze camera ‘knikt’ naar een klassieke periode waarin dingen eenvoudiger waren zonder de afleiding van video en pagina's met AF-menu's, schrijft hij. “Bij algemeen gebruik kun je echt wegkomen met de enkelvoudige belichtingsknop, maar er is niets gedateerd aan de pictogramgestuurde aanraakinterface als je dieper moet graven.”
  Dankzij de modulariteit heb je volgens Gordon een grote flexibiliteit. Daardoor kun je de digitale camera op klassieke V-systeembehuizingen monteren om vintage lenzen nieuw leven in te blazen. En zo zijn er tal van andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het gebruik van een technische behuizing of door de 100C te koppelen aan de 907X-body. “Dan pas je een moderne XCD-lens aan en geniet je van de meest gedetailleerde en natuurlijk verwerkte beelden die ik ooit heb gezien, allemaal opgeslagen in de ingebouwde 1TB SSD als u dat wilt.”
  Zelfs de jpegs zitten boordevol details, maar zonder verscherping of andere artefacten. “Dit maakt deel uit van Hasselblad’s Natural Colour Solution, die een uitstekende beeldkwaliteit levert zonder er ooit digitaal uit te zien.” Dat maakt het moeilijk om niet in de verleiding te komen door deze camera. “Vooral omdat het compacte formaat hem ook potentieel aantrekkelijk maakt voor op straat en op reis.” Ondanks alle positieve punten moet je volgens Gordon overwegen wat deze camera niet kan en of een alternatief, zoals Hasselblads eigen X2D, geschikter voor je zou kunnen zijn.
  De kritiek die je op deze camera kan hebben, hebben simpelweg te maken met de kernfilosofie van de vormfactor. Zo mist een zoeker, omdat hij compact is ontworpen en op heuphoogte wordt gehouden terwijl je naar het uitklapbare scherm kijkt. En video ontbreekt volledig, maar dat zal de doelgroep niet deren. Continue autofocus was wel weer leuk geweest.
  Grootste gemis is volgens Gordon de beeldstabilisatie: het is de enige 100 megapixel middenformaatcamera zonder IBIS. Dat maakt uit de hand fotograferen met een dergelijke enorme resolutie een stuk lastiger. Want de ISO wil je ook laag hebben voor de optimale beeldkwaliteit. Troost: body klein en licht genoeg om met een redelijk bescheiden statief weg te komen.
  Maar dat spreekt allemaal niet tegen deze camera, die bewust functionaliteiten heeft geschrapt. “Met zoveel keuze ben ik blij dat Hasselblad de 907X en 100C schoon en eenvoudig heeft gehouden. Een ontwerpconcept geïnspireerd op tientallen jaren erfgoed, maar in staat om enkele van de beste digitale beelden van dit moment te leveren. Het zorgt allemaal voor een unieke opname-ervaring die pure fotografen zal inspireren en verrukken.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Hasselblad 907X & CFV 100CTomsguide.com (Peter Wolinski, full review): Het is volgens Peter gemakkelijk om naar de prijs en het ontbreken van functies te kijken en de 907X & CFV 100C als een te duur statussymbool te beschouwen. Tot op zekere hoogte is dat ook waar, schrijft Peter. Maar als je het budget ervoor hebt zal dit systeem “je een ervaring bieden die geen enkele andere moderne spiegelloze camera (behalve de CFV 50C) kan bieden, en die ontzettend plezierig is.”
  Het prachtige ontwerp en vakmanschap van de camera dragen hieraan bij. En dat geldt ook voor de ‘ongelooflijke’ 100 MP-beelden die hij produceert. “Maar voor het grootste deel komt dit door het soort fotografie waartoe de camera je dwingt. Het is een romantische ervaring, die doet denken aan vervlogen tijdperken van fotografie.” Zo dwingt het ontbreken van IBIS je ertoe vaak een statief te gebruiken, terwijl je op het scherm naar de camera kijkt alsof je in de open zoeker van een klassieke Hasselblad-film kijkt.”
  Deze factoren samen met de de beperkte bedieningselementen zorgen ervoor dat je de tijd moet nemen, waarbij de simplistische AF vaak vereist dat je handmatig scherpstelt. “Ondanks dat het ogenschijnlijk nadelen lijken, helpen deze dingen in plaats daarvan het doel van de camera te definiëren.”
  Maar dit is geen camera voor iedereen. “De meeste mensen zouden echter niet de Bugatti moeten kopen, maar in plaats daarvan voor de Honda moeten kiezen – zoiets als de Fujifilm X-T5 of Sony A7 IV.” Deze camera levert fenomenale foto's, maar is ontworpen met een nichepubliek in gedachten. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Hasselblad 907X & CFV 100CPhotographylife.com (Spencer Cox, full review): Spencer heeft genoten van zijn tijd bij het testen van de Hasselblad 907X en CFV 100C. “Het is een van de mooist ontworpen camera’s die ik ooit heb gebruikt en de uitstekende beeldsensor van de 100C is bijna niet te verslaan.” In sommige opzichten is het een eigenzinnige camera, maar een deel daarvan komt doordat Hasselblad niet heeft geprobeerd er de camera voor iedereen van te maken. “Deze camera is geweldig in sommige dingen en slecht in andere, en dat is inherent aan het ontwerp.”
  Zo is vooral de beeldkwaliteit volgens Spencer geweldig. “De 100-megapixelsensor stelt niet teleur, en het zijn niet alleen de onberispelijke details die opvallen. De camera heeft ook de beste hoge ISO-prestaties en het beste dynamische bereik van alle digitale camera's die we hebben getest.”
  Daarbij – een ander voordeel – is het volgens Spencer ook een verbazingwekkend kleine camera. “Ik vind het behoorlijk ongelooflijk dat een dergelijke beeldkwaliteit in een camera past die hetzelfde weegt als een Nikon Z7 II. Als je een landschapsfotograaf bent die lange afstanden aflegt, verslaat dit zeker de gemiddelde middenformaatcamera wat betreft draagbaarheid.”
  Een van de grootste sterke punten is volgens Spencer de modulariteit. “Ik verwacht dat veel fotografen die deze camera kopen de CFV 100C aan een technisch camerasysteem zullen laten hangen en de 907X thuis zullen laten, waardoor camera-/lensbewegingen mogelijk zijn en de deur opengaat voor veel verschillende lenzen. Andere fotografen zullen de CFV 100C op hun Hasselblad filmcamera gebruiken als digitale achterwand! Het is behoorlijk indrukwekkend om deze mogelijkheden te hebben met zo’n high-fidelity camerasensor.”
  Maar… de lijst met dingen die de Hasselblad 907X & 100C niet goed doet is bijna net zo lang. “Dit is geen camera voor snel bewegende onderwerpen. Ik heb er alleen enkele bizons mee kunnen fotograferen omdat ze praktisch stil stonden. Zelfs voor portretfotografie kan het ontbreken van continue servo-autofocus een probleem zijn als je fotografeert met een zeer kleine scherptediepte.”
  Een ander minpunt: er zit geen beeldstabilisatie in de camera. Daardoor is het een lastiger camera voor fotografie uit de hand. “Een beetje teleurstellend, juist omdat hij zo klein en licht is en comfortabel in de hand ligt.” Je kunt hem weliswaar uit de hand gebruiken, mede dankzij z’n goede ISO-prestaties, maar deze camera komt volgens Spencer het meest tot zijn recht als hij op een statief wordt gebruikt. En dan ontbreken er nog allerlei moderne functies die sommige professionele fotografen nodig hebben, zoals video. Maar ken je de beperkingen dan is het volgens Spencer een fantastische camera. Eindoordeel: een score van 92/100.
 • Hasselblad 907X & CFV 100CThephoblographer.com (Chris Gampat, full review): De Hasselblad 907x & CFV 100C spreekt volgens Chris een gepassioneerde fotograaf aan die de esthetische ervaring van het fotograaf-zijn wil combineren met het gevoel. “Het is een camerasysteem waarbij u de CFV 100C van de camera kunt halen en deze op een camerabody in 500C-stijl of andere kunt monteren. Zo schakel je echt tussen digitaal en analoog. Bovendien ligt hij ook nog eens heerlijk in de hand.”
  Zelfs als je een ervaren fotograaf bent, besef je volgens Chris dat je met deze camera iets gaat leren. Met zo’n hoge resolutie werken zonder beeldstabilisatie is het bijvoorbeeld echt een uitdaging. “Dat is allemaal prima. Het herinnert je er in ieder geval aan dat je langzamer moet gaan rijden en een statief moet nemen.” Datzelfde geldt in sommige gevallen voor de beperkte autofocussnelheid.
  Al met al biedt deze Hasselblad volgens Chris een “ongelooflijk camerasysteem voor fotografen die geen makers van inhoud willen worden genoemd. Ze willen kunst maken.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Keithwee.com (Keith Wee, full review): De Hasselblad 907X CFV 100C is zeker niet voor iedereen de juiste camera, schrijft Keith. “Ergonomisch gezien zorgt deze Hasselblad ervoor dat je er niet snel mee gaat fotograferen, waarbij elke opname een doelbewuste oefening is in plaats van de ‘laten we gaan met 500 continue opnames en dan later de beste twee kiezen’. Met deze camera moet elke opname tellen en doordacht zijn.”
  In een wereld van eindeloze glimmende nieuwe dingen om te kopen, verdient de Hasselblad 907X CFV 100C ‘browniepunten’, schrijft Keith, “waardoor een aantal van mijn vrienden opgewonden hun lang opgeborgen Hasselblad-apparatuur uit 1957 afstoffen.”
  Het beste aan deze camera is volgens Keith de uitmuntende beeldkwaliteit. “Hij levert prachtige beelden op met overvloedige details. Kleuren zijn levensecht met een redactionele flair, met alle ruimte voor verdere nabewerking.” Volgens Keith kan alleen al het Natural Color Science-systeem van Hasselblad een reden zijn om het systeem aan te schaffen.
  Keith: “Terwijl bijna iedereen op zoek is naar het nieuwste en het snelste met het langste specificatieblad, heeft Hasselblad een manier gevonden om zich te onderscheiden door gebruik te maken van zijn erfgoed en een uniek, mooi en tot nadenken stemmend systeem te creëren.” Daarmee haal je niet de snelste en technisch meest moderne camera in huis. “Maar toch zal deze camera inspireren en de belangrijkste taak van een camera goed vervullen, namelijk je helpen de mooiste foto's te maken.”
 • Hasselblad 907X & CFV 100CTechradar.com (Lauren Scott, full review): De Hasselblad 907X & CFV 100C leveren de beste beeldkwaliteit van alle camera's die Lauren heeft getest. Hij schrijft: “De 100 MP-sensor is indrukwekkend, maar het ontwerp is ook doordacht, met een naadloos menu en een flexibel modulair systeem, wat betekent dat hij op drie verschillende manieren kan worden gebruikt.”
  Dit camerasysteem heeft beperkingen. Zo is er geen video, langzame gezichtsdetectie en een constructie die het meest geschikt is voor een statief. Toch zijn deze beperkingen niet noodzakelijkerwijs nadelen, aldus Lauren. “De 907X CFV 100C combineert alles om jou een prachtige camera te geven die geweldige resultaten kan behalen. Dit systeem is niet ontworpen om op snelheid te concurreren met de nieuwste spiegelloze camera’s. Maar kijk je naar de resolutie en het dynamisch bereik, dan blaast het enkele vlaggenschepen uit het water.”
  Ben je een commerciële landschaps- of portretfotograaf die liever langzaam werkt en een hoge resolutie nodig heeft? Dan is de 907X CFV 100C volgens Lauren “waarschijnlijk de beste middenformaatcamera die er te koop is”. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren
 • Hasselblad 907X & CFV 100CStevehuffphoto.com (fotograaf Steve Huff, full review): De Hasselblad 907X 100c is volgens Steve “de meest unieke digitale camera die je vandaag de dag kunt aanschaffen”. Een actiecamera is het natuurlijk niet. Ook sportfotografen zoeken het beste hun heil elders. “Dit camerasysteem doet het daarentegen goed bij statische onderwerpen zoals landschappen, portretten, omgevingsportretten en nou ja.. HET LEVEN.”
  Is dit camerasysteem dan niet beperkt? Steve ziet beperkingen liever als een manier om je eigen vaardigheden te versterken. “Waarom zou je er niet een beetje aan werken, in plaats van dat de camera het allemaal voor je doet? Een beetje vertragen? Dit is wat de 907x te bieden heeft. Het motiveert, het stimuleert en de trots op eigenaarschap is buiten de hitlijsten.”
  Dit systeem is volgens Steve goed gemaakt. De beeldkwaliteit is precies zoals je zou verwachten. “Absoluut schitterend en ja, je krijgt hier het middenformaatgevoel van en de 16-bits kleur en het dynamisch bereik zijn verbluffend. De sensor is opmerkelijk. Als ik het geld had, zou ik deze camera zonder aarzeling samen met de 38 f/2.5 V-lens kopen. Ik zal het missen als het teruggaat naar Hasselblad, maar misschien ooit, misschien…”
 • Hasselblad 907X & CFV 100CPcmag.com (Jim Fisher, full review): Hasselblads tweede generatie 907X & CFV 100C verdubbelt het aantal pixels van de originele 50C. En Hasselblad voegt er nog fasedetectie-autofocus met onderwerpherkenning aan toe, ideaal voor portretten.
  Dit camerasysteem is volgens Jim net zo capabel als de niet-modulaire X2D 100C voor dezelfde prijs. “Daarbij wordt retro-esthetiek ingeruild voor een opvallend industrieel ontwerp.” Daarnaast zul je volgens Jim zacht gezegd niet teleurgesteld zijn over de uitmuntende 100MP-beeldkwaliteit.
  Op twee groepen oefent de 907X & CFV 100C aantrekkingskracht uit, stelt Jim: fotografen die moderne XCD-lenzen met autofocus willen gebruiken en fotografen die een praktische manier zoeken om oude V System-camera's weer te laten ‘neuriën’ op een digitaal platform. “Voor meer mainstream middenformaat beeldvorming blijven we de traditioneel vormgegeven en veel goedkopere Fujifilm GFX100S aanbevelen als winnaar van onze Edito’rs Choice.”
  Met de Hasselblad 907X & CFV 100C kun je automatisch scherpstellen met XCD-lenzen en worden vintage filmbody's naar de moderne tijd gebracht, aldus Jim. Daardoor schiet je verbluffende digitale foto's van 100 MP. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Wired.com (Scott Gilbertson, full review): Als pluspunten noemt Scott de verbluffende beeldkwaliteit en de 16-bits RAW-kleurenbestanden. Ook ziet hij eruit en voelt hij als een klassieke Hasselblad-filmcamera. Mooi is verder dat hij compatibel is met oudere Hasselblad-camera's. En niet als laatste: het is een ongelooflijk leuke camera om mee te werken. Nadelen zijn er natuurlijke ook. Als belangrijkste noemt Scott: er is geen ingebouwde beeldstabilisatie en het is een prijzige camera. Eindoordeel: een score van 80/100.
 • Hasselblad 907X & CFV 100CMathphotographer (video-introductie): voordat je op de koopknop drukt… bekijk zeker de introductie-video van Math. Hij bespreekt de Hasselblad 907X & CFV 100C zeer uitvoerig. Daarna weet je alles over deze camera. En ook of hij geschikt is voor jou, want dit is zeker geen allemansvriend.
  Benieuwd? Je vindt deze YouTube-video onderaan deze pagina.
 • PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): Chris ging naar Canmore in Canada en zag dat deze “ongelooflijk kleine middenformaatcamera verbluffende beelden van 100 megapixels” produceert.
  Benieuwd naar zijn video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Deze Hasselblad op Cameranu.nl >>

Deze Hasselblad op Cameraland.nl >>

Deze Hasselblad op Kamera-express.nl >>

 

Hasselblad 907X & CFV 100CBelangrijkste kenmerken van de Hasselblad 907X & CFV 100C

 • Uniek camerasysteem: 907X-camera en CFV 100C digitale achterwand
 • Schitterende beeldkwaliteit: 100MP 43.8 x 32.9mm BSI CMOS-sensor
 • Licht en donker: maar liefst 15 stops dynamisch bereik
 • Natuurlijke kleuren: Hasselblad Natural Color Solution
 • Snel scherp: 294-punts autofocus met fasedetectie
 • Voor compositie en menunavigatie: 3.2 inch 40° en 90° kantelbaar touchscreen
 • Zeer lichtgevoelig: ISO 64 tot 25600
 • Zeer draagbaar: slechts 620 gram, afmetingen: 102 x 92 x 84mm
 • Interne opslag: SSD-geheugen van 1TB
 • Snelle kaarten: CFexpress Type B-geheugenkaartsleuf
 • Uitstekend verbonden: wifi en USB-C 3.1 Gen 2-connectiviteit

Deze Hasselblad op Cameranu.nl >>

Deze Hasselblad op Cameraland.nl >>

Deze Hasselblad op Kamera-express.nl >>

 

Mooi introductiefilmpje van de Hasselblad 907X & CFV 100C

Bekijk een mooi en uitvoerig filmpje over de Hasselblad 907X & CFV 100C (21:40 minuten). Daarna weet je alles over deze camera. En ook of hij geschikt is voor jou, want dit is zeker geen allemansvriend. Waarschuwing: daarna wil je hem (misschien wel) hebben...

Deze Hasselblad op Cameranu.nl >>

Deze Hasselblad op Cameraland.nl >>

Deze Hasselblad op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel: YouTube-review van de Hasselblad 907X & CFV 100C

Bekijk een fraaie YouTube-review van de Hasselblad 907X & CFV 100C door Chris Niccolls van PetaPixel (13:58 minuten). Deze “ongelooflijk kleine middenformaatcamera produceert verbluffende beelden van 100 megapixels!” vertelt Chris in deze video. “In combinatie met de CFV 100C digitale achterkant krijg je een klein en verbluffend mooi pakket.” Maar hoe zien de foto's eruit? Chris ging naar Canmore in Canada om erachter te komen. Kijken!

Deze Hasselblad op Cameranu.nl >>

Deze Hasselblad op Cameraland.nl >>

Deze Hasselblad op Kamera-express.nl >>

 

Beste compacte middenformaatcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compacte middenformaatcamera's van dit moment zijn? Ik heb de beste middenformaten voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste middenformaatcamera's >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy