Fujifilm X-T40: topcamera schiet 4K-video met 60fps

Grote verrassing: de opvolger van de Fujifilm X-T30 is niet de Fujifilm X-T40 maar de X-T30 II. Die verbeterde versie van het origineel is oktober 2021 op de markt gekomen. Maar er zijn ook nog steeds geruchten over de Fujifilm X-T40. Wat zijn de laatste rumors over de release-datum en de specificaties van de X-T40?

Fujifilm X-T40 Sensor: aps-c | Resolutie: ? (X-T30: 26.1 megapixel) | Beelden per seconde: ? (X-T30: 8/30) | Video: 4K / 60fps ? | Scherm: uitklapbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: ? (X-T30: 383gr) | Release datum: 2023? | Verwachte Frankwandelt-rating 97/100 | Prijs: ? | Fujifilm X-T30 II met XC 15-45mm f/3.5-5.6 kost 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Rumors zijn soms irritant ;)

Al zijn rumors nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel. Beweren de rumorsites het ene moment dat de Fujifilm X-T40 zeker begin 2021 op de markt komt, nu hij er nog steeds niet is, beweren ze weer iets anders. Het lijkt alsof hun glazen bol lichtelijk beslagen is. Of misschien hebben ze te diep in het glaasje gekeken? Het laatste nieuws van de wazige rumorsites klopte wel: niet de Fujifilm X-T40, maar de Fujifilm X-T30 Mark II heeft het licht gezien. Uiteindelijk is de opvolger van de X-T30 in oktober 2021 op de markt gekomen.

Wel of niet in 2021?

Fujirumors heeft een tijd lang volgehouden dat de opvolger van de X-T30 helemaal niet meer in 2021 zou verschijnen. Andere rumorsites beweerden dat hij helemaal nooit meer verschijnt, omdat de Fujfilm X-S10 z’n plaats heeft ingenomen. Maar Fuji is natuurlijk niet zo gek om een van z’n meest verkochte X-camera’s uit de markt te gooien. En dat blijkt ook, met de verschijning van de Fujifilm X-T30 II in oktober 2021.

Mijn review van de Fujifilm X-T30 II >>

Kleine en lichte topcamera

De X-T30 II is een kleine update van de originele X-T30. En dat betekent dat we nog wat langer moeten wachten op een grote update: de Fujifilm X-T40. Die zal zeker niet meer in 2021 verschijnen. Als hij verschijnt is dat waarschijnlijk ná het op de markt brengen van de opvolgers van de Fujifilm X-T4 en X-Pro3. Waar hij dan features van kan lenen.

Eerste nieuwe X-camera: X-H2

En dat kan nog wel even duren. De eerste X-camera met een nieuwe sensor en processor verschijnt in de eerste helft van 2022: de Fujifilm X-H2. Dat komt niet uit een vage glazen bol, maar is bevestigd door Fujifilm zelve. Benieuwd?

Mijn preview van de Fuji X-H2 >>

Lancering in 2022?

Het is niet gek om te denken dat vervolgens de opvolger van de Fujifilm X-T4 verschijnt, die ongetwijfeld X-T5 gaat heten. Plus de opvolger van de Fujifilm X-Pro3, de X-Pro4. Dat gebeurt waarschijnlijk eind 2022 of begin 2023. En dan pas is de Fujifilm X-T40 aan de beurt. Want bij vorige lanceringen was het gebruikelijk dat de kleine broer zo’n half jaar na de grote broer op de markt kwam. Dat gold voor de X-T20 en voor de X-T30. Vooralsnog zijn dit mijn speculaties. En ik heb geen glazen bol...

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Release-datum is onzeker

Het is dus gewoon afwachten. Afwachten op nieuwe rumors over de X-T40. En afwachten of deze kloppen of niet. Ik hou jullie op de hoogte. Meer is er op dit moment niet bekend over de Fujifilm X-T40. Deze pagina zal ik regelmatig updaten zodra er nieuwe rumors bekend worden. Die volg ik als Fuji-fan natuurlijk op de voet! En bekijk als troost mijn review van de Fujifilm X-S10. Ook een hele mooie en lichtgewicht systeemcamera, mét beeldstabilisatie. Heb je meer nodig?

Mijn review van de Fujifilm X-S10 >>

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nl Tot €1000 cashback op Fujifilm XF-lenzen

Fujifilm heeft een zeer aantrekkelijke actie voor de zomer. Je ontvangt tijdelijk tot €1000 cashback op geselecteerde Fujifilm XF-objectieven. Deze actie loopt tot en met 31 juli 2022. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm X-T40

De Fujifilm X-T40: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, het is zelfs onzeker wanneer deze Fujifilm precies op de markt komt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-T40

  • Professionele sensor: 26.1megapixel aps-c X-Trans BSI CMOS 4 Sensor
  • Professionele processor: X-Processor Pro 4 met Quad CPU
  • Vloeiende video: DCI en UHD 4K60 Video; F-Log Gamma
  • Heldere zoeker: OLED elektronische zoeker met 2.36 miljoen pixels
  • Voor de rest is het helaas nog koffiedik kijken...

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze, heb ik alle camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet. Met bij elke camera de belangrijkste reviews. Benieuwd?

Overzicht Fujifilm-camera’s >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit moment Beste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2021

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (18 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy