Fujifilm X-T40: topcamera schiet vloeiende 4K-video met 60fps

De Fujifilm X-T40 komt begin 2021 op de markt, als we de laatste rumors mogen geloven. Uiteraard heeft hij de X-Trans 4 sensor en de X-Processor 4 aan boord van grote broer X-T4, de beste aps-c camera van dit moment. De X-T40 schiet volgens de rumors 4K-video met 60fps, wat garant staat voor supervloeiende beelden. Alle rumors!

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: ? (X-T30: 8/30) | Video: 4K / 60fps | Scherm: uitklapbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: ? (X-T30: 383gr) | Release datum: begin 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: ? | Fujifilm X-T30 met XC 15-45mm f/3.5-5.6 kost 949 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl en op Fotodevakman.nl

Voorganger X-T30 op CameraNU.nl >>

Voorganger X-T30 op Cameraland.nl >>

Voorganger X-T30 op Kamera-express.nl >>

Voorganger X-T30 op Fotodevakman.nl >>

Kleine en lichte topcamera

De Fujifilm X-T40 wordt het kleine broertje van de Fujifilm X-T4, zoals de fantastische X-T30 dat was van de X-T3. Hij zal veel features van het topmodel overnemen, maar dan in een kleinere, lichtere body die ook nog eens een stuk goedkoper is. Een camera die je graag met je meeneemt op reis. En die ook zeer geschikt is voor onopvallende straatfotografie.

Lancering: eigenlijk in augustus

Bij vorige lanceringen was het gebruikelijk dat de kleine broer zo’n 6 maanden na de grote broer op de markt kwam. Dat gold voor de X-T20 en voor de X-T30. De Fujifilm X-T4 is gelanceerd in februari 2020. En dat zou dus betekenen dat de X-T40 in augustus op de markt had moeten komen.

Voorganger X-T30 op CameraNU.nl >>

Voorganger X-T30 op Cameraland.nl >>

Voorganger X-T30 op Kamera-express.nl >>

Voorganger X-T30 op Fotodevakman.nl >>

Lancering waarschijnlijk begin 2021

Maar niets is gebruikelijk in dit pandemie-jaar. Augustus is stilletjes verlopen, zonder Fuji-nieuws. De rumorsites verwachten nu dat de X-T40 begin 2021 op de markt komt. We zullen het snel merken, het nieuwe jaar is immers begonnen...

X-T4-kwaliteit in een kleiner jasje

De komst van de X-T40 is goed nieuws voor veel fotografen. De X-T20 en X-T30 waren echte bestsellers: zeer populair bij een groot publiek. Die willen maar al te graag de vermaarde Fujifilm-kwaliteit foto’s en video’s. Zónder het volle pond van de X-T4 te betalen en het bijbehorende gewicht te torsen.

Te verwachten features

Welke specs kunnen we verwachten van de X-T40? Een groot deel daarvan is eigenlijk al bekend, omdat hij zeer waarschijnlijk veel features van de X-T4 overneemt. En dat betekent dat hij dezelfde sensor en processor zal hebben, die samen het hart van de camera vormen.

Excellente beeldkwaliteit

De sensor zal de 26.1 megapixel X-Trans 4 aps-c sensor van de X-T4 zijn. En de processor de X-Processor 4 met Quad CPU. Een excellente combinatie, want de X-T4 wordt door menig reviewer beschouwd als de beste aps-c camera van dit moment. Met de allerbeste beeldkwaliteit, een uitstekende autofocus, niet bij te benen snelheid en ultieme 4K-videokwaliteit.

Geen beeldstabilisatie

Iets wat hij naar alle waarschijnlijkheid niet zal hebben is de in body beeldstabilisatie van de X-T4. Daarvoor is de body gewoonweg te compact. En dat zou hem ook een stuk duurder maken. Maar je weet nooit... De Fujifilm X-S10 die in november 2020 onverwachts het licht zag is ook klein en licht en heeft uitstekende beeldstabilisatie aan boord.

Mijn review van de Fujifilm X-S10 >>

Betere autofocus & variangle display

De Fuji X-T40 krijgt zeer waarschijnlijk dezelfde verbeterde autofocus als de X-T4. En mogelijk hetzelfde fantastische display, dat naar de zijkant uitklapt en volledig draai- en kantelbaar is. Hopelijk, maar niet zeker, is de verbeterde accu van de X-T4 ook aanwezig in de kleine broer.

Updaten van deze pagina

Meer is er op dit moment – 5 januari 2021 – niet bekend over de Fujifilm X-T40. Deze pagina zal ik regelmatig updaten zodra er nieuwe rumors bekend worden. Die volg ik als Fuji-fan natuurlijk op de voet!

Voorganger X-T30 op CameraNU.nl >>

Voorganger X-T30 op Cameraland.nl >>

Voorganger X-T30 op Kamera-express.nl >>

Voorganger X-T30 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 korting voordeel op Fujifilm!

Fujifilm pakt deze winter uit met prachtige cashbackacties. Je claimt geld terug bij aankoop van de X-T3, X-T30, X-T4 en vele lenzen. Op de GFX 50S krijg je €500 korting. Tot en met 17 januari 2021 profiteer je van deze Fujifilm cashbacks. Bekijk ze snel!

Profiteer van deze acties >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm X-T40

De Fujifilm X-T40: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt waarschijnlijk pas begin 2021 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Voorganger X-T30 op CameraNU.nl >>

Voorganger X-T30 op Cameraland.nl >>

Voorganger X-T30 op Kamera-express.nl >>

Voorganger X-T30 op Fotodevakman.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-T40

  • Professionele sensor: 26.1megapixel aps-c X-Trans BSI CMOS 4 Sensor
  • Professionele processor: X-Processor Pro 4 met Quad CPU
  • Vloeiende video: DCI en UHD 4K60 Video; F-Log Gamma
  • Heldere zoeker: OLED elektronische zoeker met 2.36 miljoen pixels
  • Voor de rest is het helaas nog koffiedik kijken...

Voorganger X-T30 op CameraNU.nl >>

Voorganger X-T30 op Cameraland.nl >>

Voorganger X-T30 op Kamera-express.nl >>

Voorganger X-T30 op Fotodevakman.nl >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit momentBeste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)