Fujifilm X-T40 / X-T50: topcamera schiet 4K-video met 60fps

Grote verrassing was dat de opvolger van de Fujifilm X-T30 niet de Fujifilm X-T40 was, maar de X-T30 II. Die kwam al in oktober 2021 op de markt. Toch zijn er nog steeds geruchten over de Fujifilm X-T40. Of misschien gaat-ie wel de Fujifilm X-T50 heten? Wat zijn de laatste rumors over de release-datum en de specificaties van de X-T40/T50?

Breaking: Fujifilm X-T50 komt eraan

Op 16 mei 2024 is de Fujifilm X-T50 aangekondigd. Een hele mooie upgrade van de voorganger, met 40MP sensor en 7 stops beeldstabilisatie. Benieuwd?

Mijn preview van de Fujifilm X-T50 >>

Fujifilm X-T40Sensor: aps-c | Resolutie: 40MP? (X-T30: 26.1 megapixel) | Beelden per seconde: ? (X-T30: 8/30) | Video: 4K / 60fps ? | Scherm: uitklapbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: ? (X-T30: 383gr) | Release datum: voorjaar 2024? | Verwachte Frankwandelt-rating 97/100 | Prijs: ? | Fujifilm X-T30 II met XC 15-45mm f/3.5-5.6 kost 999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm X-T30 II op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Rumors zijn soms irritant ;)

Al zijn rumors nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel. Veel rumorsites beweerden dat de Fujifilm X-T40 zeker begin 2021 op de markt zou komen. Anno 2024 is hij er nog steeds niet en een aankondiging is nog niet in zicht. Het lijkt alsof hun glazen bol lichtelijk beslagen is. Of misschien hebben ze te diep in het glaasje gekeken? Het laatste nieuws van de wazige rumorsites klopte wel: niet de Fujifilm X-T40, maar de Fujifilm X-T30 Mark II heeft het licht gezien. Uiteindelijk is die Mark II-opvolger van de X-T30 in oktober 2021 op de markt gekomen. Oud nieuws dus inmiddels, heel oud nieuws.

Een van de populairste X-camera’s

Fujirumors heeft een tijd lang volgehouden dat de opvolger van de X-T30 helemaal niet meer in 2021 zou verschijnen. Andere rumorsites beweerden dat hij helemaal nooit meer zou verschijnen, omdat de Fujfilm X-S10 z’n plaats heeft ingenomen, die alweer is vervangen door de X-S20. Maar Fuji is natuurlijk niet zo gek om een van z’n meest verkochte X-camera’s uit de markt te gooien. En dat blijkt ook, met de verschijning van de Fujifilm X-T30 II.

Mijn review van de Fujifilm X-T30 II >>

Kleine en lichte topcamera

De X-T30 II is een kleine update van de originele X-T30. En dat betekent dat we nog wat langer moeten wachten op een grote update: de Fujifilm X-T40. Als hij al verschijnt, dan is dat natuurlijk pas ná het op de markt brengen van de opvolgers van de Fujifilm X-T4 en X-Pro3, dus de Fujifilm X-T5 en X-Pro4 (waar blijft die eigenlijk???). Waar hij dan features van kan lenen.

Nieuwe X-camera’s: X-H2, X-H2S, X-T5

Dat kan nog wel even duren. De X-camera’s met een nieuwe sensor en processor zijn verschenen: de Fujifilm X-H2S (in juli 2022), de Fujifilm X-H2 (in september 2022), de Fujifilm X-T5 (november 2022) en de Fujifilm X-S20 (eind juni 2023). Benieuwd?

Mijn review van de Fuji X-H2 >>

Mijn review van de Fuji X-H2S >>

Mijn review van de Fuji X-T5 >>

Mijn review van de Fuji X-S20 >>

Lancering in 2024?

De opvolger van de Fujifilm X-T4 is veel sneller aangekondigd dan de rumorsites verwachtten: de Fujifilm X-T5 is al eind november 2022 verschenen. En dus zal de opvolger van de Fujifilm X-Pro3, de X-Pro4 hopelijk ook snel verschijnen. Maar het lijkt onzeker of die camera überhaupt gaat verschijnen. In ieder geval is daarna pas de Fujifilm X-T40 aan de beurt. Die inmiddels misschien wel Fujifilm X-T50 gaat heten. Bij vorige lanceringen was het gebruikelijk dat de kleine broer zo’n half jaar na de grote broer op de markt kwam. Dat gold voor de X-T20 en voor de X-T30. En dus zou de X-T40/T50 in mei 2023 verschijnen. Maar mei is gekomen, en mei is gegaan, maar een X-T40/50 hebben we niet gezien.

Fujifilm X-T30 II op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Alles is onzeker

Het is dus gewoon afwachten. Afwachten op nieuwe rumors over de X-T40 / X-T50. En afwachten of deze kloppen of niet. Ik hou jullie op de hoogte. Meer is er op dit moment niet bekend over de Fujifilm X-T40 / X-T50. Deze pagina zal ik regelmatig updaten zodra er nieuwe rumors bekend worden. Die volg ik als Fuji-fan natuurlijk op de voet! En bekijk als troost mijn review van de Fujifilm X-S10 of de recent verschenen Fujifilm X-S20 (maar die is een heel stuk duurder!). Dit zijn ook hele mooie en lichtgewicht systeemcamera’s, mét beeldstabilisatie. Heb je écht meer nodig?

Mijn review van de Fujifilm X-S10 >>

Mijn review van de Fuji X-S20 >>

Fujifilm X-T30 II op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm X-T40 / X-T50

De Fujifilm X-T40 / X-T50: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, het is onzeker of en zo ja wanneer deze Fujifilm precies op de markt komt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Fujifilm X-T30 II op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-T40 / X-T50

  • Professionele sensor: krijgt hij de stacked 26.1 megapixel sensor van de X-H2s of de 40 megapixel sensor van de X-H2/X-T5
  • Professionele processor: X-Processor 5 (die zit ook in de X-T5)
  • Vloeiende video: DCI en UHD 4K60 Video; F-Log Gamma
  • Heldere zoeker: OLED elektronische zoeker met 2.36 miljoen pixels
  • Voor de rest is het helaas nog koffiedik kijken...

Fujifilm X-T30 II op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Glazen Bol: deze camera’s komen eraan!

Welke camera’s betreden het komende jaar de markt? Ik heb alle rumors over belangrijke camera-releases van Canon, Nikon, Sony, Fujifilm, Panasonic en OM System voor je op een rij gezet. Handig hè?

Alle camerarumors >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (23 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy