Fujifilm X-T30 II: kleine systeemcamera nu nóg krachtiger

De Fujifilm X-T30 II is een verbeterde versie van de X-T30, een van de populairste systeemcamera’s op de markt. Het LCD touchscreen heeft een hogere resolutie gekregen, de autofocus heeft een stap voorwaarts gezet en het algoritme voor de automatische stand is bijgewerkt. Voor nog geen 1.000 euro heb je een geweldige systeemcamera met lens. Alle reviews hou ik weer voor jullie bij!

Fujifilm X-T30 II Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 378gr | Release datum: oktober 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 899 euro | Prijs inclusief lens: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-T30 II Highlights van de Fujifilm X-T30 II

 • Stijlvol design: eye-catching camera met klassiek ontwerp
 • Razendsnel: zelfde X-Processor 4 als de Fujifilm X-T3
 • Uitmuntende beeldkwaliteit: zelfde 26.1 X-Trans 4 sensor als de X-T3
 • Nóg krachtiger autofocus: 425 focuspunten over de hele sensor
 • Scherp beeld: uitstekende elektronische zoeker
 • Verbeterd LCD-display: helder kantelbaar touchscreen

Een van de populairste systeemcamera’s

De Fujifilm X-T30 kwam in maart 2019 op de markt en werd al snel een van de populairste en meest geliefde systeemcamera’s. Dat heeft hij te danken aan z’n stijlvolle uiterlijk, z’n kleine en lichte formaat én z’n professionele beeldkwaliteit. Met dezelfde sensor en processor als z’n grote broer Fujifilm X-T3 schiet je beelden die niet onderdoen voor veel duurdere, professionele camera’s.

Fujifilm X-T30 II Tijd voor een update

Fujifilm vindt het tijd voor een update van deze publiekslieveling. Het gaat niet om een grote update, zoals veel rumor-sites en ik zelf hadden verwacht. Ik had zelfs al een rumor-pagina gemaakt over de Fujifilm X-T40. Maar de update van de Fujifilm X-T30 II is klein en fijn. Alles wat goed was aan de voorganger is gebleven: de zeer compacte, lichte behuizing, de fantastische kleurweergave en de uitmuntende beeldkwaliteit. Op drie punten heeft Fujifilm verbeteringen aangebracht, waardoor hij de kracht heeft van de Fujifilm X-T4.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-T30 II Autofocus: krachtiger, preciezer, sneller

De eerste verbetering: de autofocus is veel krachtiger, preciezer en sneller geworden, onder andere door uitbreiding van het RAM-geheugen. Dat merk je bij elk shot. De sensor beschikt namelijk over een geavanceerd fasedetectie autofocussysteem dat vrijwel het gehele beeld bedekt en in staat is om binnen 0.02 seconden scherp te stellen. Ook onder donkere lichtomstandigheden tot -7EV stelt de Fujifilm X-T30 Mark II snel en precies scherp. Zo mis je dus nooit meer het beslissende moment.

LCD touchscreen: veel helderder

Ook het LCD touchscreen is aangepakt: het is ruim 50% helderder en scherper geworden met 1.62 miljoen beeldpunten (Fujifilm X-T30: 1.04 beeldpunten). En dat merk je bij het maken van je composities. Vooral in fel licht kun je het scherm veel beter aflezen. En dus maak je met de Fujifilm X-T30 Mark II onder alle omstandigheden fantastische foto’s, ook als je hem als reiscamera meeneemt naar zonnige oorden.

Fujifilm X-T30 II Auto-stand: verbeterd algoritme

De derde verbetering: de automatische stand van de Fujifilm X-T30 II is aangepakt met een beter algoritme. In die auto-stand identificeert de camera de opname-scène en past hij hierop automatisch de instellingen aan. Zo houdt hij rekening met schaduwen en hooglichten bij architectuurfotografie, tovert hij prachtige huidtinten tevoorschijn bij portretfoto's en maakt hij landschappen helderder en levendiger. Voor de perfecte foto kun je nu meer dan ooit vertrouwen op de auto-stand.

Krachtige processor

De Fujifilm X-T30 II heeft de zeer krachtige X-Processor 4 aan boord die ook al in de voorganger zat. Die heeft liefst vier processorkernen die samen zorgen voor razendsnelle beeldverwerking. Die krachtige processor zorgt er ook voor dat je continu opnames kunt maken met acht beelden per seconde met de mechanische sluiter en zelfs dertig beelden per seconde met de elektronische sluiter (in het laatste geval krijg je wel een crop van 1.25x). Doordat de processor geheugenuitbreiding (RAM-geheugen) heeft gekregen, werkt de camera nóg krachtiger.

Bluetooth aan boord

Handig aan de Fujifilm X-T30 II: hij heeft een ingebouwde bluetooth-functie waarmee je je beelden draadloos kunt delen en de camera ook op afstand kunt bedienen.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nl Fujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X-T30 II Professionele reviewers over de Fujifilm X-T30 II

De Fujifilm X-T30 II: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas in oktober 2021 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Franks overpeinzingen: Wat was ik teleurgesteld met de komst van de Fujifilm X-T30 II! Lange tijd had ik namelijk verwacht dat Fujifilm deze herfst de gloednieuwe X-T40 zou aankondigen, met spectaculair nieuwe specificaties. Bijvoorbeeld: met de uitmuntende beeldstabilisatie die ook in de Fuji X-S10 zit.
  Verbaasd was ik ook: nooit eerder heeft Fujifilm voor z’n X-camera’s een Mark II-versie op de markt gebracht. Tot nog toe was het allemaal heel overzichtelijk: van de X-T10 naar de X-T20 naar de X-T30. En hetzelfde geldt voor de grote broer: X-T1, 2, 3, 4. En met elke nieuwe versie maakte de camera altijd weer een reuzensprong voorwaarts: in kracht, snelheid en beeldkwaliteit.
  Toch is deze stap van Fuji niet onlogisch. Beeldstabilisatie is voorlopig ‘uit beeld’, want dan zou Fuji z’n eveneens populaire X-S10 kannibaliseren, die op ongeveer dezelfde doelgroep mikt en een vergelijkbaar prijskaartje heeft. Ook zijn er waarschijnlijk op dit moment niet echt mogelijkheden om beeldstabilisatie in een kleine body als die van de X-T30 te persen. En een nieuwe sensor en processor ga je niet in een van je je instapmodellen introduceren. Die zullen het licht zien in de opvolgers van de professionele X-T4, X-Pro3 en X-H1.
  Tegelijk is de X-T30 na ruim twee jaar echt aan een verfrissing toe. Het is nog steeds een van de populairste modellen op de markt, dankzij z’n aantrekkelijke prijs, z’n prachtige retro design, z’n compacte formaat en z’n fenomenale beeldkwaliteit. Met een verbetering van vooral de autofocusprestaties en het LCD-scherm kan deze kleine krachtpatser vast weer een jaar (of twee) mee. Ik ben benieuwd wanneer de Fujifilm X-T40 uiteindelijk het licht zal zijn...
 • Fujifilm X-T30 II Techradar.com (Mark Wilson, hands on): De Fujifilm X-T30 is volgens Techradar een van de beste reiscamera’s ter wereld dankzij z’n grote aps-c sensor plus z’n compacte retro body. En dat blijft gelden voor de opvolger, ook al de X-T30 II een kleine update.
  In de meeste opzichten is de Fujifilm X-T30 II volgens Mark dezelfde camera als zijn voorganger. Hij heeft dezelfde sensor en processor aan boord. Het enige echt fysieke verschil is de iets hogere resolutie van het LCD-scherm.
  Wel zijn er een aantal interne tweaks die de specificaties verbeteren. Zo heeft hij dezelfde autofocusprestaties als grote broer Fujifilm X-T4. Ook kun je autofocus met fasedetectie gebruiken bij weinig licht van -7EV. En verder zijn ontbrekende filmsimulaties toegevoegd, waaronder Classic Neg en Eterna Bleach Bypass.
  Sommigen zullen teleurgesteld zijn dat er niet een grote update is verschenen, de X-T40. Maar bedenk dan dat de X-T30 al gebouwd was met in het hart de huidige generatie sensor en processor van Fujifilm. En dat hij dus al de pure beeldkwaliteit heeft die je ook treft in de Fujifilm X-S10 en X-T4.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T30 II Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-T30 II

 • Eye catcher: stijlvolle camera met een klassiek retro-ontwerp
 • Razendsnel: zelfde X-Processor 4 als X-T3
 • Beeldkwaliteit: zelfde 26.1 X-Trans 4 sensor als X-T3
 • Nóg krachtiger autofocus: 425 focuspunten over hele sensor
 • Scherp beeld: elektronische zoeker met 2.36 miljoen beeldpunten
 • Verbeterd LCD-display: helder kantelbaar touchscreen met 1.62 miljoen beeldpunten
 • Snel schieten zonder blackout: 8 bps (mechanische sluiter), 30 bps (elektronische sluiter
 • Handig: draaiwielen voor belichting, sluitertijd en drive
 • Handig: joystick om het focuspunt te verleggen
 • Prachtige video’s: 4K met 30fps met 4:2:0 8-bit interne opname of 4:2:2 10-bit HDMI-signaal
 • Analoog gevoel: keuze uit 18 verschillende filmsimulaties
 • Handig: automatische identificatie van opnamescènes in de auto-stand
 • Koopje: 999 euro voor de prachtige body plus de prima 15-45mm kitlens

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Fujifilm X-T30 II

Op 2 september 2021 heeft Fujifilm een hele serie nieuwe producten geïntroduceerd, waaronder de Fujifilm X-T30 II. Bekijk dit mooie filmpje van Omar Gonzalez Photography (10:46 minuten) en je bent weer helemaal op de hoogte! Vanaf minuut 6:00 gaat het over de Fujifilm X-T30 II.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit moment Beste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy