Fujifilm X-T3: razendsnelle systeemcamera, indrukwekkende specs

De nieuwe Fujifilm X-T3 is de opvolger van de populaire X-T2. Met tal van nieuwe specs om van te watertanden. Zo heeft hij een elektronische zoeker zonder black-out, een gloednieuwe back-illuminated X-Trans 4 sensor met 26 megapixel en een nieuwe beeldprocessor X-Processor 4. "De XT3 is de beste aps-c camera van dit moment!" Alle reviews & tests.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 11/ 30 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 539gr | Objectief: Fujifilm 18-55mm f/2.8-4.0 OIS | Release datum: oktober 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs met 18-55mm lens: 1.899 euro op CameraNU.nl | Prijs body: 1.499 euro op CameraNU.nl

Fujifilm X-T3 Silver op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 Zwart op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 Fujifilm X-T3: net zo populair als de X-T2?

Donderdag 6 september is de grote dag: dan wordt de fonkelnieuwe Fujifilm X-T3 aangekondigd. Voorganger X-T2 deed 3 jaar geleden enorme stofwolken opwaaien. Hij werd bejubeld door reviewers en vervolgens enorm geliefd onder fotografen. Gaat de X-T3 dat kunstje herhalen?

Nieuwe sensor en processor

De specs beloven in ieder geval enorm veel goeds. Zo heeft de Fujifilm X-T3 een nieuw ontwikkelde X-Trans CMOS 4-sensor met een resolutie van 26.1 megapixel en zonder laag-doorlaatfilter. En ook het tweede essentiële onderdeel van een camera is voor de X-T3 compleet nieuw: de X-processor 4, met een razende snelheid. Filmen kan in 4k met 60 beelden per seconde.

Fujifilm X-T3 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3Autofocus, EVF en display

Het precieze aantal autofocuspunten is nog niet bekend, maar de fasedetectie maakt in ieder geval van de gehele sensor gebruik. De elektronische zoeker heeft een schitterende resolutie: 3.69 miljoen beeldpunten (X-T2: 2.36 miljoen). Hij heeft een vergroting van 0.75x (X-T2: 0.77x). Het heldere, naar 3 kanten kantelbare display heeft nu ook een aanraakfunctie.

Video’s in 4K met 60bps

Video’s schieten kan uiteraard in 4K. Je schiet met het hoge aantal van 60 beelden per seconde, waarbij ook 4:2:2-subsampling en een 10bit-hdmi-output wordt ondersteund.

Pre-shooting functie

Ook helemaal nieuw: de ‘pre-shooting’ functie. Hiermee begint de X-T3 al met foto’s schieten als de ontspanknop half wordt ingedrukt. Een functie die ook de Panasonic G9 heeft.

Fujifilm X-T3Razendsnelle camera, geen blackout

De X-T3 is vooral ook een razendsnelle camera. Zo schiet hij met de elektronische sluiter 20 beelden per seconde. En hij schroeft dat aantal zelfs op tot 30 beelden per seconden in een 1.25x-cropmodus. In dat geval is er geen sprake meer van blackout in de elektronische zoeker. Iets waar veel systeemcamera’s last van hebben.

Accuduur verbeterd

Een kleine maar voor veel fotografen wel belangrijke verbetering is de accuduur: je kunt nu 15% meer foto’s maken op één acculanding dan bij de X-T3. Ga je upgraden vanaf de X-T2, dan kun je gewoon dezelfde accu’s gebruiken als bij de X-T2.

Geen beeldstabilisatie

Wat ik zelf heel jammer vind, en waardoor ik misschien niet ga upgraden: de Fujifilm X-T3 bevat geen beeldstabilisatie. Ik had daarop gehoopt omdat ook het nieuwe vlaggenschip Fujfilm X-H1 beeldstabilisatie. Een gemiste kans van Fujifilm, en daarmee lopen ze zeker achter op de concurrentie van Sony, Nikon en Canon.

Fujifilm X-T3 Silver op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 Zwart op CameraNU.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €300 korting op Fuji-X camera’s en Fuji objectieven!

Fujifilm heeft ook deze winter weer een geweldige cashback-actie. Koop je een Fujifilm X-camera of een Fujifilm objectief, dan ontvang je tot 300 euro korting! De actie loopt van 10 oktober 2018 tot en met 10 januari 2019.

Bekijk deze Fujifilm Cashback >>

 

Fujifilm X-T3Wat vinden professionele reviewers?

De Fujifilm X-T3: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera is pas op de markt (oktober 2018). Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Jonasraskphotography.com: Zoals gewoonlijk is de Deense straatfotograaf een van de eerste met een compleet en zeer interessant review. Hij mocht een preproductie-model testen, en deed dat zeer uitgebreid. Dat moest, omdat vrijwel alles aan de X-T3 nieuw en ‘next generation’ is. Terwijl het uiterlijk niet veel veranderd is. Want dat was al zo goed.
  Het hart van de camera is op de schop gegaan. “So let’s start out by looking at the very core of this machine. The sensor and processor. These are the heart and brains of the X-T3, and they’re both a real step forward in terms of dynamics, IQ and speed.”
  De X-T3 is volgens Jonas een verbazingwekkende camera. “It’s a true next generation APS-C sensor and processor in what has been tested as a perfect enclosure. Brand new on the inside, same on the outside.” De snelheidsverhoging ten opzichte van de X-T2 is ongelofelijk. en dat geldt voor tracking, de burst, de algehele snelheid. Ook de videospecs zijn zeer indrukwekend.
  Nog belangrijker voor hem is de toegevoegde dynamiek aan de beeldkwaliteit. De X-T3 is een zeer serieuze spiegelloze camera. “And with ins conception I see no reason why I would buy a full frame mirrorless camera.” Jonas heeft schitterende foto’s met de X-T3 geschoten. Benieuwd? Bekijk z’n review plus heerlijke foto’s >>
 • Natuurfotograaf Dan Bailey op Danbaileyphoto.com: De X-T3 is een hele grote update van de X-T2, aldus Dan. Dat geldt voor de nieuwe sensor en processor, de snellere burst en het sterk toegenomen vermogen om actie’s en snel bewegende onderwerpen te schieten. De X-T3 staat aan de top van Fujifilms line-up met z’n prestaties en snelheid. “It’s a very impressive upgrade.”
  Toch is het niet een geheel nieuwe camera. Het is meer een X-T2 met een turbo-boost. “If sports and action is your thing, or if you shoot video, then the X-T3 is definitely worth considering.” Wil je de best mogelijke prestaties van een X-camera en hou je van de compactheid en het gewicht van de X-T2 boven die van de X-H1, dan is de X-T3 de logische keuze.”
  Heb je een X-T2 en vind je het niet nodig om snelle actie of video’s te schieten, dan is het niet echt nodig om de X-T2 in te ruilen voor de X-T3. “”Save your money, or get some new glass instead. However, those new B/W Tints are pretty awesome…”
  Hoewel de X-T3 een aantal nieuwe creatieve features heeft, zul je niet een verschil van dag en nacht zien tussen de X-T3 en de X-T2 op het gebied van beeldkwaliteit. “The X-T2 is still an awesome, incredibly powerful camera that will give most people all the quality and performance they will ever need.”
 • Techradar.com (Matt Golowczynski):: De X-T3 is de opvolger van de X-T2 en iedereen die een camera uit de Fujifilm X-serie gebruikt is direct thuis als hij de X-T3 oppakt en ermee gaat fotograferen of filmen. Ten opzichte van de X-T2 heeft hij heel veel veranderingen ondergaan onder de motorkap. Dat maakt de X-T3 een veel krachtiger camera. Geweldig om te zien dat Fuji heel veel aandacht heeft besteed aan zowel de kern van de camera als aan details.
  De nieuwe sensor pakt alle details van je objecten zeer goed, zeker als je er een goede lens bij gebruikt. De ruisniveaus zijn laag. En de fasedetectie autofocuspunten over het hele oppervlak houdt je onderwerp bijzonder goed in focus, ook als ze snel bewegen. De videokwaliteit is ook een sterk punt van deze Fuji. En de upgrade van de processor maakt de camera snel en ‘responsive’.
  Voor het volgende X-T model moet Fuji wel de grip herontwerpen, zodat de camera beter geschikt wordt voor langere lenzen. Ook een belichtingscompensatiewiel dat je kunt vergrendelen zou nog welkom zijn.
  Al met al heeft Fuji een goede klus geklaard: de camera heeft een heel mooi pakket aan features aan boord, in een robuuste body. Een genot om te gebruiken. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Stuff.tv: De Fuji X-T3 is de beste aps-c camera van dit moment, aldus de reviewer. Het is bijzonder moeilijk om iets slechts te zeggen over deze camera. Het is consistent geweldig op vele manieren. Fuji is gelukkig slim genoeg geweest om niet het wiel opnieuw uit te vinden. De X-T3 is daarom direct vertrouwd voor iedereen die gewend is met een X-camera te schieten.
  Het is een geweldige camera om te gebruiken, door de heerlijke body en de superbe handmatige bedieningsmogelijkheden die je zoveel controle over de instellingen geven, zonder dat je oog de zoeker hoeft te verlaten.
  Fuji heeft naar bijna elke feature van de X-T2 gekeken en die vervolgens een upgrade gegeven. Een aantal upgrades zijn vrij klein maar wel handig. Zo kun je nu de oogdiopter op slot zetten, zodat hij niet ongewild van z’n padje raakt en je onscherp zicht krijgt.
  Maar vele upgrades zijn substantieel. Zo zijn er de video-opties, die nu van een professioneel niveau zijn. De zoeker is zeer sterk verbeterd, evenals de supersnelle autofocus en de eveneens razendsnelle burst.
  Al met al is de X-T3 een allround beest van een camera, in een kleine, schitterende body. Voor aps-c fotografen is dit de allerbeste camera die op de markt is. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Fujifilm X-T3Photographyblog.com (full review, Mark Goldstein): De Fujifilm X-T3 is de beste aps-c systeemcamera op de markt, zowel voor fotografen als voor videografen. De X-T3 heeft een groot aantal technologische upgrades gekregen ten opzichte van z’n voorganger en staat daardoor op een hoger niveau. Aan de buitenkant zie je het er niet aan af. Maar gebruik je ze naast elkaar, zoals de reviewer deed, dan is het bijzonder duidelijk dat de X-T3 superieur is op vele verschillende manieren.
  Dit geldt vooral als je veel actie-fotografie doet of video’s schiet. Vooral op deze kernpunten heeft Fujifilm z’n verbeteringen doorgevoerd. Een paar jaar geleden zou iedereen hebben gelachen over het idee om een kleine, draagbare camera te maken die heerlijk is in het gebruik en die foto’s kan schieten op 30fps en 10-bit video op 60fps. Maar nu kan die camera dus in je bezit komen voor een lagere introductieprijs dan voorganger X-T2.
  Camera’s uit de Fujifilm X-serie hebben heel snel een soort cultstatus gekregen. En de X-T3 heeft zeker de features, kwaliteit en potentieel om die grote aantrekkingskracht nog verder uit te breiden. De X-T3 heeft niet e voorpagina’s gedomineerd zoals de fullframe systeemcamera’s die op Photokina 2018 zijn gepresenteerd. Maar het is zeker een van de beste systeemcamera’s op de markt. Wat maar weer eens bewijst dan sensorgrootte niet zaligmakend is. Eindoordeel: hoogste waardering ‘Essential’ met 5 uit de 5 sterren.
 • Pcmag.com (full review, Jim Fisher): De Fujifilm X-T3 is zeker een mooie upgrade van de X-T2. Hij heeft een aantal features aan boord die je niet vindt in andere systeemcamera’s op dit prijsniveau. Zoals schieten met 20 of 30fps. Dat kan je helpen om in actiefotografie shots te maken die anders niet mogelijk zouden zijn, zeker als je hem gebruikt in combinatie met de pre-shot buffer mode.
  Maar die feature zul je niet elke dag nodig hebben. Wat je wel elke dag gebruikt is de overall verbeterde autofocus. Die upgrade is zeker een reden om naar de X-T3 over te stappen, en hem te verkiezen boven de X-H1. Maar die laatste camera raadt de reviewer toch aan (de X-H1 blijft ‘Editors’ Choice), omdat de X-T3 geen in-body stabilisatie heeft. Die stabilisatie is beter voor video en geeft ook meer kans op scherpe foto’s.
  Maar kun je buiten beeldstabilisatie, dan is de X-T3 zeker een sterke camera op vele terreinen: snelheid, focus, beeldkwaliteit en video.Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Stevehuffphoto.com: “The KING of APS-C Cameras? Move over Sony, meet the Fuji X-T3”
 • Imaging-resource.com (eerste indruk): “At the launch event, I had a chance to chat with several folks from Fujifilm, and they confirmed our impression that the X-T3, as of now, offers the best overall performance in the Fujifilm lineup, especially for video and autofocus. When I asked what advantages the X-H1 still has, the answer basically boiled down to IBIS (in-body image stabilization), and the larger, more DSLR-like body for folks who prefer that shape. As I mentioned, we won't make any conclusions before we do full tests, but I'm definitely impressed with what I've seen of the X-T3's autofocus performance, overall speed, and video capabilities.”
 • Reisfotograaf Matt Brandon op Digitaltrekker.com: De Fujifilm X-T3 is in alle aspecten beter dan voorganger X-T2. Hij schiet heel veel sneller, stelt heel veel sneller en beter scherp, heeft betere dynamiek, een nog wat betere beeldkwaliteit en is volgestouwd met nieuwe features. Maar toch: zijn de veranderingen genoeg om te upgraden vanaf de X-T2?
  Misschien wel, aldus Matt, maar dat ligt geheel aan de fotograaf zelf. Heel wat fotografen zullen voor een upgrade kiezen. Als je een X-T1 hebt ligt een upgrade zeker voor de hand. “If you have the funds and want faster focusing and a lot more pixels then this is your camera!”
 • DPreview (first impressions): De X-T2 was al zeer goed, maar de X-T2 is alweer een gigantische stap vooruit. Zo is autofocus zeer veel verbeterd, terwijl de X-T2 op dat gebied al een van de beste systeemcamera’s was. Ook de videokwaliteit, videoprestaties en de set aan features plaatst deze Fuji bij ‘de grote jongens’.
  Het is een unieke upgrade. “It's rare for the third iteration of a product to surprise and impress so many of our editors, especially when it follows on from a camera good enough to earn a Gold award.” De video-specs zijn enorm indrukwekkend. “Full width, oversampled video would be impressive but the X-T3 goes further by offering 4K 60p in either DCI or UHD aspect ratios with only a minor crop. Better still, it does so with 10-bit internal capture.”
  Maar het meest onder de indruk zijn de reviewers over de autofocus. Die is radicaal verbeterd. En ook AF-tracking is sterk verbeterd.
  In tijden dat Nikon, Sony en Canon fotografen naar de fullframe systeemcamera’s willen trekken, geeft Fujifilm een geloofwaardig alternatief voor fotografen die niet de kosten noch het gewicht van de fullframers willen torsen.”And, with both a 33mm F1.0 (50mm F1.5 equiv,) and 200mm F2 (300mm F3 equiv) on the roadmap, there will be ways to minimize the difference.”
  Voor veel mensen, inclusief de reviewer, leent het aps-c formaat zich uitstekend om hele mooie en afgeronde fotografische en video-prestaties neer te zetten. “And with the X-T3, it's possible that Fujfilm has released the camera to wrestle-away the D500's APS-C crown.”

Fujifilm X-T3 Silver op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 Zwart op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm X-T3Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-T3

 • Gloednieuwe back-illuminated X-Trans CMOS 4 sensor met 26.1 megapixel
 • Gloednieuwe hoge snelheid beeldprocessor X-Processor 4
 • Autofocus is sterk verbeterd: autofocusgebied is nu 100%
 • Nieuw ontwikkelde ‘pre-shooting’ functie
 • ‘Color Chrome Effect’ functie
 • Zeer helder kantelbaar touchscreen
 • Elektronische zoeker zonder blackout
 • Heldere en grote elektronische zoeker
 • Indrukwekkende video specs: 4K op 60p 4:2:0 en 10 bit intern / 4K op 60p 4:2:2 en 10 bit extern
 • Verbeterde accuduur: 15% meer foto’s dan bij de X-T2
 • Razendsnel: 30 fps ‘sport mode’

Fujifilm X-T3 Silver op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 Zwart op CameraNU.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm X-T3

Bekijk een mooi en kort filmpje over Fujifilm X-T3. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm X-T3 Silver op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 Zwart op CameraNU.nl >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

CameraNU.nl Beste webshop voor de Fujifilm X-T3

Zo’n mooie camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Fujifilm X-T3 beveel ik van harte CameraNU.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van CameraNU:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Fujifilm X-T3 Silver op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 Zwart op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 10 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 10 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 10 nieuwste camera’s >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)