Fujifilm X-T200: grootse systeemcamera, kleine prijs

De Fujifilm X-T200 is een flinke upgrade van de X-T100. De videoprestaties zijn sterk verbeterd, en hij heeft een gloednieuw kantelbaar scherm. De beeldkwaliteit is uitstekend. Ideale camera voor wie instapt in het befaamde Fuji X-systeem. Silver Award bij DPReview, Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm X-T200Sensor: aps-c | Resolutie: 24 megapixel | Objectief: Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 8 | Video: 4K (30fps) | Scherm: kantelbaar touchscreen (vari-angle) | Gewicht body: 370gr | Release datum: 27 februari 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 640 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Fujifilm X-T200

 • Perfecte beeldkwaliteit: aps-c sensor met 24 megapixel met Bayer-kleurenfilter
 • Snel scherpstellen: hybride autofocussysteem met 425 fasedetectie-punten
 • Scherp in beeld: 3.5 inch vari-angle LCD-scherm met 2.76 miljoen pixels
 • Elektronische zoeker: OLED-zoeker met 2.36 miljoen punten en 0.62x vergroting
 • Prachtige, vloeiende video’s: 4K-video zonder crop en 30fps
 • Gebruiksvriendelijk: makkelijk te gebruiken touch-menu’s

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Bol.com >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

Budgetcamera, professionele beelden

De Fujifilm X-T200 is de budgetvriendelijke systeemcamera van het gerenommeerde merk Fujifilm. Hij heeft veel in huis van wat de veel duurdere modellen van Fuji zo aantrekkelijk maakt. Een grote aps-c-sensor bijvoorbeeld plus de vermaarde filmsimulaties, waarmee je kleuren tevoorschijn tovert om van te watertanden.

Perfecte Fuji-lenzen

De Fujifilm X-T200 gebruikt ook dezelfde lensvatting als de professionele modellen, zoals de Fujifilm X-T3 en de Fujifilm X-Pro. En dat betekent dat je dezelfde lenzen kunt gebruiken als de profs. En die lenzen worden geroemd door de reviewers, terwijl de prijzen meestal betaalbaar blijven. Iets om in het achterhoofd te houden bij de keuze voor je instapcamera: als je later overstapt op een duurder model, kun je je lenzen blijven gebruiken.

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Bol.com >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-T200Voorganger X-T100: Goud Award

De X-T200 volgt vrij snel de Fujifilm X-T100 op, die in juni 2018 verscheen. Die kreeg van fototijdschrift Zoom.nl de Goud Award. Zoom roemde de X-T100 als “een interessante optie voor wie een betaalbare en goed gebouwde Fujifilm met een elektronische zoeker zoekt.” En ook kopers waren dik tevreden over het vorige instapmodel van Fuji.

Vari-angle LCD-scherm voor vloggers

Uiterlijk zijn de verschillen met de X-T100 klein. Wel is de X-T200 iets lichter geworden (80gram). En hij heeft een nieuw en groot (3.5 inch) vari-angle LCD-scherm, dat je kunt kantelen, ook als je hem uitklapt naar de zijkant. Daardoor is het scherm ook volledig naast de camera te positioneren, waarbij het scherm naar voren wijst. Dat zal vooral videomakers / vloggers aanspreken. Ook de elektronische zoeker is geheel nieuw ontworpen.

Fujifilm X-T200Grote sensor, snelle autofocus

De X-T200 heeft net als z’n voorganger een grote aps-c-sensor met 24 megapixels. De autofocusprestaties zijn fors toegenomen, want er is nu volledige dekking voor fasedetectie-autofocus op die sensor. De autofocus is ook nog op andere punten verbeterd. Zo is een zeer snelle gezichts- en oogdetectie toegevoegd, ideaal bij het schieten van ragscherpe protretfoto’s.

Snelle burst, lichte body

De processor van de X-T200 is liefst 3.5 keer sneller dan die van z’n voorganger. Daardoor is ook de burstrate omhoog geschroefd: van 6 naar 8 beelden per seconde. Dus het is een lekker snelle camera. Daarnaast is het gewicht flink naar beneden gebracht tot slechts 370 gram voor de body. Daardoor is het een solide allrounder voor op vakantie of op reis.

Videoresultaten: fikse upgrade

Vooral de videoresultaten van de X-T200 hebben een flinke upgrade gekregen, mede dankzij de veel snellere processor. Zo is er nu ondersteuning voor HDR- en 1080p-video met 120 frames per seconde. Belangrijke update is verder dat 4K-video is opgeschroefd tot 30 fps (was 15fps, wat tamelijk onbruikbaar is). Fujifilm heeft daarnaast gyrosensoren aan de camera toegevoegd die helpen met videostabilisatie. Ook om die reden zal hij in de smaak vallen als vlogcamera.

Forse prijs voor een instapper

Voor een instapmodel systeemcamera is de prijs wel fors. De bundel met de (uitstekende) 15-45mm lens komt op 849 euro. Voorganger X-T100 gaat nu met diezelfde lens over de toonbank voor 412 euro. Dat scheelt een slok op een borrel. Rechtvaardigt de toegenomen kwaliteit en toegevoegde specs die prijsstijging? De reviews moeten dat duidelijk maken...

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Bol.com >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

Professionele reviewers over de Fujifilm X-T200

De Fujifilm X-T200: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 

Fujifilm X-T200DPReview over de Fujifilm X-T200

De Fujifilm X-T200 verschilt flink van zijn voorganger, de X-T100. Die probeerde een ‘kleine X-T20’ te zijn, maar dat lukte niet goed. De X-T200 probeert een kleine X-T30 te zijn en meer dan dat. Is Fuji daarin geslaagd? Reviewer Jeff Keller van DPReview geeft het antwoord.

Voor amateurs én smartphone-fotografen

Kort antwoord van Jeff: jazeker! Deze camera is goed geschikt voor amateurs die veel fysieke bedieningselementen willen. Maar ook voor wie wil upgraden vanaf een smartphone maar wel het vertrouwde touchscreen wil houden. Hij lijkt erg op veel andere Fuji-camera’s. Maar wat hem onderscheidt is het gigantische en heldere, volledig gearticuleerde 3.5-inch touchscreen.

Uitstekende touchscreen-interface

Dat maakt hem erg geschikt voor wie een smartphone gewend is. Fuji heeft volgens Jeff goed werk geleverd met de aanraakinterface op de X-T200. Voor wie meer ‘hands on’ is ingesteld zijn er draaiknoppen en menu-opties om de camera te bedienen.

Uitstekende beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de X-T200 is volgens Jeff erg goed. De ruisniveaus zijn laag en er zijn veel details in de beelden. De JPEG-kleuren van Fujifilm zijn altijd geweldig, en de filmsimulatiemodi maken het gemakkelijk om creatief te worden. Hebben je foto’s veel contrast, dan bieden de raw-bestanden uitkomst.

4K-video veel beter dan voorganger

Ook de autofocus is op de schop gegaan, en de camera kan onderwerpen redelijk goed volgen. Zo betrouwbaar als de duurdere Fuji’s is hij niet hierin. Gezichts- en oogdetectie werken goed. De 4K-video is stukken beter dan bij z’n voorganger. Handig zijn hierbij de digitale gimbal, die voor vloeiender beelden zorgt, en de HDR-videofunctie die het contrast egaliseert.

Silver Award

Al met al krijg je met de X-T200 veel waar en gebruiksgemak voor je geld. Hij heeft een aantrekkelijk design, een goede bouwkwaliteit en een fantastisch 3.5 inch scherm. De kwaliteit van de foto’s en 4K-’s is erg goed. De camera heeft wel wat ergonomische eigenaardigheden, de autofocus is goed maar niet geweldig, en de batterijduur is gemiddeld. Eindoordeel: Silver Award met een score van 82%.

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Bol.com >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T200Andere (professionele) reviewers over de Fujifilm X-T200

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, juli/augustusnummer 2020, full review): Vergeleken met voorganger X-T100 is de X-T200 een flinke stap voorwaarts, aldus Jasper. De X-T100 was al waardevol: Fuji integreerde daarin de ‘magie’ van de X-T-serie in een instapmodel. In de opvolger worden een aantal wat zwakkere punten weggewerkt. Waarmee dit volgens Jasper een “serieuze kandidaat voor een positie in de hoogste regionen van de instapmarkt” is.
  De X-T200 is op het eerste gezicht een “enorm stijlvolle camera” die qua uitstraling niet onderdoet voor veel duurdere modellen als de X-T4. En de prestaties zijn net zo aantrekkelijk als uiterlijk en prijs. Vooral het autofocussysteem heeft een forse stap voorwaarts gezet. “De camera weet trefzeker scherp te stellen en bewegende onderwerpen goed vast te houden. Ook de gezichtsherkenning werkt goed.”
  Ander groot pluspunt volgens Jasper is de zoeker, die vaak ontbreekt in het instapsegment. Doorslaggevend als je vaak onder lastige lichtomstandigheden werkt. Ook het nieuwe verstelbare display maakt fotograferen makkelijker. En de beeldkwaliteit? Die ligt op een hoog niveau. “De camera levert mooie ruisarme en scherpe beelden af die fraai van tint zijn. Leuk zijn de ingebouwde filmsimulaties.”
  Kortom: de Fuji X-T200 is een “prima bruikbare instapper die een heleboel camera biedt voor relatief weinig geld. Dat deze Fujifilm daarnaast ook buitengewoon stijlvol is, vergroot z'n succeskansen nog verder.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Anita Sajet, gebruikersreview, septembernummer 2020): De conclusie van Anita is helder: “De X-T200 is een lichte, compacte camera met een intuïtieve bediening. Dankzij de goede beeldkwaliteit, de uitgebreide functies en diverse functionaliteiten is deze camera geschikt voor de veeleisende fotograaf.”
  Een ‘minpunt’ heeft Anita ook: “De camera zou nog beter scoren als er standaard een lichtsterker objectief bij zou zitten, eventueel ook met iets meer zoombereik.”
 • Chip Fotomagazine (juninummer 2020, full review): De Fujifilm X-T200 wordt door de fabrikant zelf aangeprezen als instapmodel, maar Chip vindt het meer dan dat. “Hij levert over het algemeen goede tot zeer goede resultaten: zo had de voorganger er eigenlijk al uit moeten zien!” De X-T200 is duidelijk beter dan die voorganger, omdat hij “een goed gevuld allround-pakket biedt”.
  Veel beter dan bij de X-T100 is bijvoorbeeld de filmfunctie. De voorganger kreeg hiervoor flink op z’n donder. Maar de X-T200 maakt het helemaal goed. “De nieuwe systeemcamera filmt nu clips met een hoge resolutie tot een zeer goede 30 frames per seconde.” En dat alles zonder vervelende cropfactor, zodat je ook prima in groothoek kunt filmen. Vermeldenswaard is ook nog de HDR-modus, waardoor je contrastrijke onderwerpen “perfect kunt filmen”.
  Jammer van die hoge prijs. En dat betekent dat de grootste concurrentie van de X-T200 van de fabrikant zelf komt: de Fujifilm X-T30. “Voor bijna dezelfde prijs schittert deze midrange-systeemcamera met veel functies uit de hogere klasse. Inclusief X-Trans-sensor.” Puntentotaal voor de X-T200 is bij Chip: 86/100. De X-T30 haalt bij Chip aardig wat punten meer: 94/100. Op alle fronten is de X-T30 beter, het is vooral een veel snellere camera.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Super fotocamera voor de hobby. Je zult vast betere camera's kunnen kopen. Qua prijs-kwaliteit denk ik dat als je gewoon fantastische foto's wilt maken dit dé keuze is. Erg makkelijk in gebruik en veel automatische programma's. Het grote LCD scherm dat compleet kan draaien is erg makkelijk bij filmen en selfies.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Goede camera voor beginner maar biedt ook voldoende mogelijkheden voor gevorderden. De bediening van de camera is intuïtief. Zeker als je hiervoor een smartphone gewend was, is dit een logische stap naar het serieuzere werk.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Ephotozine.com (full review): De X-T200 is een uitstekende verbetering van voorganger X-T100. Zo is de 4K video aanzienlijk verbeterd, met 30,25,24 fps video-opname en een microfoonaansluiting aan de zijkant. Ook heeft de camera een grotere, verbeterde grip en is er een nieuw, groter variangle touchscreen met hoge resolutie. Ook gezichts- en oogdetectie zijn toegevoegd, die in de meeste situaties prima prestaties leveren.
  De X-T200 biedt veel waar voor je geld. Maar de concurrentie doet dat ook. Sony, Olympus en Panasonic bieden daarnaast een breder scala aan lensopties, vooral als je op zoek bent naar budgetlenzen.
  Ben je natuur- of sportfotograaf, dan kun je beter naar een andere Fuji kijken: de X-T30, X-T3 en X-T4 hebben veel hogere continue opnamesnelheden. Maar al met al is de Fujifilm X-T200 een uitstekende allrounder voor algemene fotografie. Ook levert de X-T200 mooie 4K-videobeelden en het scherm is absoluut indrukwekkend. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Sharmishta Sarkar, full review): Vergeleken met de X-T100 is deze opvolger veel beter. Redenen zijn het grotere en scherpere display, de toegenomen power onder de motorkap plus het veel betere autofocussysteem.
  Daarbij ligt de X-T200 veel comfortabeler in de hand. De retro DSLR-stijl wint volgens Sharmishta gemakkelijk fans, evenals de gebruiksvriendelijke bediening. Ook de beelden die hij levert zijn geweldig.
  De X-T200 is een van de meer betaalbare camera's uit de X-serie. Hij heeft wel een zoeker: de belangrijkste reden om hem te verkiezen boven de X-A7. Toch wijst de reviewer op de uitstekende X-T30 die ouder is, en daarom ongeveer dezelfde prijs heeft als de X-T200. Daardoor is die X-T30 een veel betere keuze, zelfs voor beginners, omdat het een camera is waarmee ze kunnen groeien.
  Toch is de X-T200 volgens Sharmishta een zeer capabele camera. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (full review): De Fujifilm X-T30 is gericht op prijsbewuste enthousiaste fotografen. Maar de Fujifilm X-T200 is bedoeld voor beginners die op zoek zijn naar iets meer dan dat de Fuji X-A7 te bieden heeft. Het belangrijkste verschil is de zoeker: een uitstekende toevoeging. Ook het grote variangle-scherm is uitstekend. En de intuïtieve bedieningselementen – de knoppen op de bovenplaat (vooral de videoknop) – zijn echt geweldig.
  Omdat de X-T200 dezelfde sensor heeft als de X-A7 is het geen verrassing dat hij beelden met zeer vergelijkbare kwaliteit produceert. Dat is geen slechte zaak, want deze camera is zeer capabel. Kortom: de Fujifilm X-T200 is een geweldige camera om in te stappen en ook nog een goede keuze voor nieuwe vloggers. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De X-T100 viel al bij de reviewer in de smaak vanwege de strakke lijnen en gebruiksvriendelijke functies. De X-T200 verhoogt de inzet: hij heeft een groot vari-angle touchscreen, veel betere 4K-videofuncties en verbeterde autofocus. Deze Fujifilm is volgens Rod krachtig genoeg om DSLR's en spiegelloze camera's uit het middensegment aan het denken te zetten.
  Vergelijk je hem met de duurdere Fuji X-T30, dan haalt hij qua afwerking en ‘gevoel’ niet datzelfde niveau. Toch voelt de X-T200 aan als een goed gemaakte en goed ontworpen camera voor deze prijsklasse. De 14-45mm kitlens heeft een mooi groothoekbereik, maar het trage en soms onvoorspelbare elektrische zoomen gooit wat roet in het eten.
  De X-T200 is volgens Rod “een zeer overtuigende camera voor beginnende fotografen of vloggers, en hij is technisch superieur aan de X-T100.” Was de X-T100 een voordelige camera voor fotografie, de X-T200 is verbeterd op video-gebied. Geen slechte zaak, maar de prijs ligt daardoor wel op een hoger niveau.
  Rod vindt de X-T200 een prachtige camera, en vooral dat grote 3.5 inch variangle touchscreen valt erg in de smaak. Het prijskaartje ligt aan de hoge kant. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Fujifilm X-T200 is een mooie upgrade van de X-T100. Hij volgt de middenweg tussen het instapmodel Fujifilm X-A7 en de duurdere X-T30. En combineert met succes de grotendeels op het touchscreen gebaseerde bediening die vriendelijk is voor beginners, met de elektronische zoeker en mini-DSLR-styling van de X-T30.
  Het grote 3.5 inch touchscreen maakt deze camera erg aantrekkelijk voor smartphonegebruikers die een goede camera willen kopen. En hij is nog aantrekkelijker geworden dan z’n voorganger door de betere video-specs.
  De beeldkwaliteit komt overeen met die van de X-A7: zeer goed. De kitlens is wat minder vanwege de omslachtige bediening ervan. De Fujifilm X-T200 is de goedkoopste camera uit de X-serie met een elektronische zoeker. Dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom je voor dit model zou kiezen in plaats van de X-A7 die geen zoeker heeft.
  En met de grote verbeteringen aan de videospecificaties, is er minder reden om aan de Fujifilm X-T30 de voorkeur te geven. Hoewel: doordat die camera al wat ouder is, is hij vrijwel niet duurder dan de X-T200. Dus kijk zeker ook naar deze camera. Eindoordeel voor de X-T200: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Fujifilm heeft een reputatie met toonaangevende camera's aan de bovenkant van de markt, maar de camera’s op instapniveau gaven tot nog toe een gemengd beeld. De X-T100 was wel beter, maar bood inconsistente autofocusprestaties. Die focusproblemen zijn verholpen met de X-T200. En biedt tegelijk functies toe als goede 4K-video, betere aanraakondersteuning en verbeterde opties om raw-beelden te verwerken.
  Je kunt de X-T200 op automatisch zetten, waarmee het een prima startcamera voor familiefotografen is. Tegelijk biedt hij de prestaties en de handmatige bediening om beginnende fotografen te helpen zich te verbeteren. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Wasim Ahmad, full review): Wasim heeft met de X-T200 geworsteld. De beeldkwaliteit is redelijk. En de video die direct uit de camera komt is geweldig. Maar de autofocus is volgens Wasim frustrerend, en dat gold al voor de X100T, dus dit verbaasde hem niet. Maar het maakt wel duidelijk wat deze camera anders maakt dan duurdere modellen van Fuji, zoals de X-T3 en de X-T30.
  Wasim voelt zich op een natuurlijke manier aangetrokken tot deze Fuji-camera’s, vanwege de tactiele, intuïtieve manier van bedienen, die ervoor zorgt dat je die camera’s wilt pakken en ermee wilt fotograferen. Waardoor je het plezier van het maken van een foto kunt ervaren. En ze je inspireren om nieuwe dingen uit te proberen, je creativiteit te ontdekken.
  En juist dat is wat er volgens Wasim ontbreekt aan de X-T200. Hoewel het lijkt op een Fujifilm en foto's maakt als een camera uit de X-serie, voelt hij niet als een camera. Belangrijkste oorzaak: het grote scherm, waar al uit blijkt dat Fuji zich met de X-T200 op een andere markt richt: smartphone-fotografen.
  Wie gewend is om zo’n scherm te gebruiken, en op een natuurlijke manier foto’s maakt met z’n smartphone, zal dol zijn op de X-T200. Vloggers die willen zien wat ze filmen/fotograferen zullen er dol op zijn. En de rest van de fotografen zal liever 200 euro extra uitgeven en de X-T30 kopen.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): De X-T200 is een sympathieke kleine camera, aldus Andy. Hij heeft de beste bedieningslay-out van elk instapmodel voor wie verder wil met fotografie dan point-and-shoot. Hij is ook klein en lichtgewicht om altijd mee te nemen. En het beste van alles: je kunt er prachtige afbeeldingen mee schieten. De JPEG-kleurweergave is prachtig.
  Helaas heeft de X-T200 weinig kracht, dat doet af aan de camera. Zo komt hij niet in de buurt van de geweldige gebruikerservaring die de X-T30 biedt. Ook tegenover een aantal gelijk geprijsde concurrenten haalt hij niet hun snelheid en soepelheid.
  Grote concurrenten zijn de Canon EOS M50 en Olympus OM-D E-M10 Mark III. Die zijn goedkoper. De EOS M50 is ook beter geschikt voor beginnende fotografen, terwijl de E-M10 III een betere keuze is voor meer ervaren fotografen die op zoek zijn naar een kleine, lichtgewicht camera. En voor wie toch een Fuji wil: spaar door voor de Fujifilm X-T30. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Bol.com >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-T200

 • Perfecte beeldkwaliteit: aps-c sensor met 24 megapixel met Bayer-kleurenfilter
 • Snel scherpstellen: hybride autofocussysteem met 425 fasedetectie-punten
 • Verfijnde ergonomie, lichtere body
 • Scherp in beeld: 3.5 inch vari-angle LCD-scherm met 2.76 miljoen pixels
 • Gebruiksvriendelijk: makkelijk te gebruiken touch-menu’s
 • Elektronische zoeker: OLED-zoeker met 2.36 miljoen punten en 0.62x vergroting
 • Snelle schieter: 8fps burst
 • Nieuw ‘Clarity’ effect voor extra heldere beelden
 • Prachtige, vloeiende video’s: 4K-video zonder crop en 30fps
 • Mooi geluid: ingangen voor microfoon en koptelefoon
 • Stabiele beelden: nieuwe digitale gimbal en opties voor HDR-video

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Bol.com >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm X-T200

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm X-T200. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Bol.com >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy