Fujifilm X-T20 | Compact broertje van de X-T2

Fujifilm X-T20 is het rijk uitgeruste broertje van de professionele Fujifilm X-T2. Bedoeld voor creatieve, enthousiaste fotografen én 4K-filmmakers. De beeldkwaliteit is onovertroffen. Bekroond met de prestigieuze EISA-award! Alle belangrijke reviews!

Fujifilm X-T20 systeemcameraSensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Beelden per seconde: 14 | Video: 4K | Gewicht body: 383gr | Frankwandelt-rating 84/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger X-T30 II op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T30 II op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Krachtige & compacte systeemcamera

De Fujifilm X-T20 combineert de krachtige prestaties van de X-T2 met het gemak van een veel compactere body. De X-T20 is uitgerust met dezelfde hoogwaardige 24.3 megapixel aps-c X-Trans CMOSIII beeldsensor en de X-Processor Pro beeldprocessor. Die hebben zich al bewezen met hun hoogwaardige beeldkwaliteit en perfecte kleurenproductie. Daar staat Fujifilm al decennialang om bekend.

Razendsnelle autofocus

Ook de autofocus van de Fujifilm X-T20 is flink op de schop gegaan ten opzichte van voorganger X-T10. Het autofocus-algoritme is veel sneller, en ook zijn er veel meer scherpstelpunten. Hij stelt dus razendsnel scherp, ook als het schemert. Zeer belangrijk als je snel bewegende voorwerpen, dieren of mensen wilt fotograferen. Goed nieuws voor actie-, wild- en sportfotografen.

Fujifilm X-T20 systeemcamera Gezichtsherkenning & macro-opties

In totaal 91 scherpstelpunten heeft de X-T20, met zowel fase-detectie als contrast-detectie autofocus-punten. Je kunt uit verschillende settings kiezen. Voor gezichtsherkenning bijvoorbeeld, voor macro-opnames, of voor snel bewegende onderwerpen.

Elektronische zoeker & kantelbaar touchscreen

Aan boord zijn verder een uitstekende elektronische zoeker en een 3 inch kantelbaar touchscreen. Met je vinger kun je aangeven waar de scherpte moet komen te liggen. Met een tikje op het scherm neem je vervolgens direct een foto met de scherpte op dat punt.

Hoge beeldkwaliteit, geen low-pass filter

Recente Fujifilm-camera's worden geroemd om hun beeldkwaliteit, nuances in kleurweergave en detaillering. De X-T20 is daarop geen uitzondering, omdat hij dezelfde sensor en beeldprocessor aan boord heeft als z'n grotere broers, de X-T2 en X-Pro2. Ook het dynamisch bereik is bijzonder groot. En net als bij de andere Fuji's ontbreekt een low-pass filter, waardoor beelden nog scherper worden.

Fujifilm X-T20 systeemcameraUHD-4K-video: lekker voor filmers

Video opnemen gaat in UHD-4K kwaliteit met een bitrate van 100 megabit per seconde. Door met je vinger het scherm aan te raken kun je het scherpstelpunt verplaatsen. Het diafragma, de sluitertijd en de ISO kun je tijdens het opnemen aanpassen.

Retro-body & lekker licht

De X-T20 is een juweeltje om te zien, zoals ook de andere recente Fuji's. Met z'n stijlvolle retro-body is het een heerlijk cameraatje om van te genieten en om mee te showen. Deze Fuji is bovendien lekker licht van gewicht: de body weegt slechts 383 gram. De boven- en onderkant én de 3 grote draaiknoppen van de X-T20 zijn gemaakt van duurzaam aluminium dat met precisie gefreesd is.

Smartphone als afstandsbediening

Dankzij wifi is het eenvoudig om in combinatie met de gratis Fujifilm app de X-T20 vanaf je mobiel te bedienen alsof het een afstandsbediening is. Je kunt er ook back-ups mee maken en al je fantastische opnames simpel mee delen op social media.

Update: opvolger Fujifilm X-T30 II!

De Fujifilm X-T20 is helaas niet meer verkrijgbaar. Maar niet getreurd: hij is opgevolgd door de nog betere Fujifilm X-T30 II. Veel sneller, veel betere autofocus, veel meer video-mogelijkheden en video-kwaliteit. Benieuwd?

Mijn review van de X-T30 II >>

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1000 cashback op Fujifilm X camera’s & objectieven!

Ontvang nu tot €1000 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens de Fujifilm Winter Cashback X-serie. Deze actie loopt tot en met 18 januari 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlFujifilm Winter Cashback Promotie!

Ontvang tot wel €800 cashback bij aanschaf van geselecteerde GFX camera’s of GF objectieven tijdens de Fujifilm Winter Cashback Promotie. Deze actie loopt tot en met 18 januari 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm X-T20

De Fujifilm X-T20: hoe scoort hij bij de reviewers? Hieronder vind je alle serieuze reviews die over de X-T20 zijn verschenen.

 

Fujifilm X-T20 systeemcamera DPReview over de Fujifilm X-T20

Reviewer Jeff Keller van DPReview vat de Fujifilm X-T20 mooi samen: neem het design en de gebruikservaring van de X-T10, voeg veel elementen toe van de X-T2, goed roeren en je hebt deze zeer competente systeemcamera.

Genot om mee te fotograferen

De X-T20 volgt qua menu's en knoppenstructuur alle andere camera's uit de Fujifilm X-serie. En dat maakt ook deze camera een genot om mee te fotograferen. "Image quality has improved, courtesy of Fujifilm's latest 24MP X-Trans CMOS sensor, and the AF system has been updated, as well, though its performance is inconsistent. The X-T20 also gains 4K video capture and clean HDMI output, as well as the company's latest Film Simulation modes."

Ook de concurrentie is indrukwekkend

Een geweldige camera dus. Maar het veld waar hij mee moet concurreren is ook zeer indrukwekkend: de Sony A6300, de Olympus E-M5 Mark II en de Canon M5. En vergeet de compacte spiegelreflexen niet, zoals de Canon 77D en Nikon D5600. Hoe houdt de X-T20 stand tegenover deze ijzersterke concurrenten?

Zeer goede bouwkwaliteit

Ten eerste de bouwkwaliteit. Die overtreft de concurrentie, aldus reviewer Jeff Keller. "It's made almost entirely of magnesium alloy, with very little plastic to be found. The dials on the top plate are solid and have just the right amount of 'notchy-ness.'" Ook is de X-T20 uitzonderlijk goed naar eigen inzicht in te stellen, "with seven buttons and one control dial to which you can assign nearly every camera setting".

Autofocus: niet extreem goed

Het autofocus-systeem van de X-T20 is vrijwel hetzelfde als dat van de X-T2. Dat voldoet prima, maar daar stijgt de X-T20 zeker niet boven de concurrenten uit. "When shooting with single AF, the X-T20 focus quickly and accurately. When using continuous AF, the camera does tend to hunt, particularly in low light, whether taking a still or capturing video (especially 4K)."

Excellente beeldkwaliteit & JPEGs

Dan de beeldkwaliteit. Die wordt bepaald door de 24MP X-Trans CMOS sensor. "It delivers the same excellent image quality that we've seen on other models that use it. Its JPEG engine is one of the best out there, with very pleasing color and plenty of detail. Noise levels are relatively low when ISOs increase."

4K-video-kwaliteit: zeer goed

Ook de 4K-video-kwaliteit van de X-T20 is zeer goed. "with, again, great color and a reasonable amount of detail. It's not as good as you'll find from Fujifilm's own X-T2 or Sony's a6300, both of which oversample, but for a $900 camera, most people will be very satisfied with the output."

Unieke combinatie

Kortom: de Fujifilm X-T20 is een zeer competente camera waarmee het ook nog eens heel plezierig fotograferen is. En dat is een vrij unieke combinatie. “While things like its build quality and attractive design and responsive performance are all appealing, it's the combination of numerous direct controls and a great viewfinder that make the X-T20 a camera I want to pick up and use.”

Silver Award

Uiteraard is ook de X-T20 niet de perfecte camera. Zo is het autofocussysteem goed, maar niet extreem goed. Ook wat 4K-video aangaat, overtreffen sommige concurrerende camera's de X-T20. Maar alles bij elkaar opgeteld is de X-T20 “a midrange mirrorless camera that should be strongly considered”. Een eersteklas systeemcamera met een buitengewoon goede prijs/kwaliteit-verhouding dus. Dat levert de X-T20 een score op van 82% en de Silver Award.

Opvolger X-T30 II op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T30 II op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T20 systeemcamera Zoom.nl over de Fujifilm X-T20

“Fujifilm is goed bezig”, constateert reviewer Cees de Jonge van Zoom.nl in het mei/juni-nummer 2017. “Zes maanden na de aantrekkelijke, snelle en veelzijdige X-T2 komt het met de twee keer zo goedkope X-T20, die dezelfde sensor en beeldprocessor heeft als de X-T2.”

Hip retrogevoel

Net als de andere camera's uit de X-serie ademt de X-T20 ook dat 'hippe retrogevoel'. En dat is niet omdat Fuji de trend volgt, maar omdat ze als een van de weinige firma's ook nog echt analoge films maken. Fuji ís retro, zou je kunnen zeggen. Dat zie je ook terug, aldus De Jonge, in de X-Trans-sensor en de filmsimulaties, die je opnames vertalen naar een sfeer zoals je die vroeger kreeg als je een bepaald type filmpje in je toestel stopte. “En dat ziet er fraai uit, zonder nabewerking.”

Filmen als de beste

Filmen kan de X-T20 ook al als de beste. “De X-T20 schiet video in Full HD met 60 bps en 4K met 30 bps. En dat is in deze prijsklasse een bijzonderheid.” De X-T20 gebruikt daarbij bovendien de hele sensor zodat je niet die extra cropfactor krijgt die bij andere camera's je groothoeken een flink stuk minder weids maakt.

Autofocus: snel en nauwkeurig

De hybride autofocus met 325 autofocuspunten, waarvan 169 fasedetectiepunten is ook al dik in orde. “De camera volgt bewegende onderwerpen uitstekend, de autofocus is snel en nauwkeurig.”

High-tech en old skool

De X-T20 combineert het high-tech digitale met dat 'old skool' uit de analoge wereld, zo stelt De Jonge. “Deze X-T20 heeft weliswaar niet het iso-draaiwiel van de X-T2. Maar verder heeft de interface van deze X-T20 body dezelfde look and feel van een heel fijn prettig stuk fotogereedschap.”

Helder touchscreen

Nog meer flinke pluspunten: de hoog resolutie elektronische zoeker en het deels kantelbare heldere touchscreen. “Daarop kun je heel fijn en snel het juiste scherpstelpunt aantikken.” Kortom: de X-T20 krijgt van Zoom de hoge score van 8.2 plus het felbegeerde predicaat Diamant.

Opvolger X-T30 II op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T30 II op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T20 systeemcameraFujilove.com over de Fujifilm X-T20

Een zeer interessante review van de Fujifilm X-T20 is verschenen van de hand van de Amerikaanse straatfotograaf Take Kayo op Fujilove.com, een website van professionals die hun hart hebben verpand aan Fujifilm (maar wel onafhankelijk zijn).

One of my favourite compact ILCs

De voorganger van de X-T20, de X-T10, werd al lovend gereviewd door Kayo. "Although not as sexy as the X100T, nor as tough as it’s big brother the X-T1, the X-T10 was one of my favourite compact ILCs. When I had a choice to keep either the X-T1 or X-T10 as my review copy, I actually kept the X-T10 because I loved the weight, size, and positive button and dial feel."

Mét touchscreen

Volgens Kayo schurkt de X-T20 verrassend dicht aan tegen grote broer Fujifilm X-T2, die al juichend werd besproken door de top-reviewers. De specs zijn grotendeels hetzelfde, de processor en de sensor zijn identiek. En hij heeft nog iets extra's: touchscreen. " It’s basically a baby X-T2, much like the previous relationship between the X-T1 and X-T10. However, the X-T20 has something the X-T2 doesn’t have, touch screen!"

Awesome shooting

Kayo heeft de X-T20 een paar weken getest en was blij verrast. "I had the pleasure of testing the new X-T20 with the new XF 50mm f/2 WR for a few of weeks and I really enjoyed my time with it. It was awesome shooting with a camera that was the same size and feel as the X-T10, but with the power of the X-T2."

Net zo goed als de X-T2?

Is hij dan net zo goed als de X-T2? Nee, dat niet, omdat hij een aantal professionele features mist. "Although the X-T20 shares the same sensor and processor as it’s big brother, it does not have all the professional features, and that’s okay. For the majority of people, many of these extra features and functions will never be used or needed. "

Zeer sterke camera

Zijn conclusie: de nieuwe X-T20 is een zeer sterke camera. "It can do a few things that the X-Pro2 can not (4K video, articulating touchscreen), and can keep up to the X-T2 most of the time (but $700 cheaper). Coupled with any of the new f/2 WR lenses, the X-T20 is very easy to carry around as an EDC, but don’t let it’s size and weight fool you. It’s fast, it’s powerful, and it will get you the shot you want, when you want it. Happy shooting."

Opvolger X-T30 II op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T30 II op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Andere (professionele) reviewers over de Fujifilm X-T20

Chip Fotomagazine over de Fujifilm X-T20

“Deze nieuwe middenklasser onder de systeemcamera's scoort punten met zijn beeldkwaliteit, snelheid en uitrusting”, aldus reviewer Ton Heijnen van Chip Fotomagazine . De scherpte en hoeveelheid details die de X-T20 laat zien zijn opvallend. “Zelfs bij hogere iso-waarden krijg je nog fijne structuren in je foto's en kun je je foto's nog steeds stevig uitvergroten.” Als bewijs staat er een close up van sneeuwklokjes met inderdaad een prachtige scherpte en genuanceerde kleuren.

Fantastische beeldkwaliteit

Heijnen bespreekt een flink aantal ijzersterke punten van de X-T20. Het belangrijkste pluspunt “is zonder twijfel de fantastische beeldkwaliteit. Zelfs bij heel hoge iso-waarden blijven details scherp en worden vlakken in je onderwerp strak weergegeven.” Door de lage beeldkruis kun je volgens hem ook bij iso 6400 nog uitstekend werken. “Sterker nog: foto's die je op iso 12.800 schiet kun je probleemloos afdrukken op A3-formaat. Daarmee zit de X-T20 duidelijk op het niveau van de X-T2.”

Gegarandeerd fotografieplezier

De conclusie mag dan ook duidelijk zijn: “Onder de streep is de X-T20 een geweldige upgrade van de X-T10 en geeft Fujifilm de concurrentie het nakijken. De camera biedt een uitstekende uitrusting voor een nette prijs en levert gegarandeerd veel fotografieplezier op.” De X-T20 scoort 87 van de 100 punten, en komt op plek 11 in de toplijst van camera's met een aps-c sensor of kleiner.

Photographyblog over de Fujifilm X-T20

Reviewer Mark Goldstein van Photographyblog noemt de Fujifilm X-T20 een “compelling mid-range mirrorless camera that offers a lot of advanced functionality.” Met de beeldkwaliteit zit het helemaal goed: “Image quality is very similar to the X-T2 that we reviewed last year, that is to say, outstanding. (...) the JPEG quality is so good that you could conceivably never need the Raw files.” Groot voordeel: de objectieven van Fuji zijn stuk voor stuk zeer goed besproken en geliefd bij fotografen. “The excellent 18-55mm kit lens is once again worthy of mention, delivering sharp results throughout the focal range.”

Eersteklas systeemcamera

Kortom: een eersteklas systeemcamera met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. “In conclusion, the Fujifilm X-T20 offers a lot of the X-T2's core functionality at a much more attractive price-point, which together with the new touchscreen should make the X-T20 appeal to an even wider audience.” Met 4.5 uit 5 sterren is de X-T20 Highly Recommended.

Techradar over de Fujifilm X-T20

Reviewer Phil Hall van Techradar ziet veel overeenkomsten met grote broer X-T2, die hij een van z'n favoriete camera's van dit moment noemt. Hij schiet even mooie, gedetailleerde platen. “Despite the lack of weather-sealing the X-T20 feels very similar to its bigger brother in terms of build quality, while the tactile controls and polished handling make it a very satisfying camera to shoot with.” Ook de autofocus is even goed als die van de X-T2. En “the images the camera captures display the same lovely colors and detail that you get from the X-T2.” Kortom: bijna perfect, 4.5 van de 5 sterren.

Thephoblographer over de Fujifilm X-T20

Volgens reviewsite Thephoblographer is de Fujifilm X-T20 “quite honestly a fantastic camera. It’s small, lightweight, can perform very well, has fast autofocus and really nice image quality, and overall can deliver quite a lot of great images in the hands of the right photographer.” Toch zijn er kleine kritiekpunten mogelijk. Zo is de accuduur niet heel lang. Maar desondanks krijgt de X-T20: 5 van de 5 sterren.

Imaging-resource over de Fujifilm X-T20

Ook reviewsite Imaging-resource is zeer enthousiast over de prestaties van de X-T20: “The Fuji X-T10 took a lot of what made its siblings great while keeping the price tag relatively low. Fuji's new X-T20 continues this trend, and the features it borrows from the X-Pro2 and X-T2 are much better this time around. With a great, higher-resolution sensor and improved performance, the X-T20 not only captures better images at faster rates and with improved autofocus performance, but it does so with a new touchscreen display and improved usability. Further, the X-T20 includes 4K UHD video, making it a very well-rounded Fuji X series camera with an impressively low price tag for what you get. I was a big fan of the X-T10 when I reviewed that camera, and the X-T20 takes it up a notch and is a good addition to an already impressive lineup of Fuji X series cameras.”

Cameralabs over de Fujifilm X-T20

Reviewsite Cameralabs steekt de vlag uit en noemt de X-T20 “a highly compelling mid-range body, delivering the fabulous out-of-camera image quality, not to mention much of the autofocus, burst shooting and video capabilities of the flagship XT2 in a smaller, lighter and much more affordable body.” Hij mist een aantal zaken die de X-T2 wel heeft (zoals weerbestendigheid), maar heeft ook extra's te bieden die de X-T2 mist, zoals een popup flitser en een touchscreen. “The XT20 remains a great choice, not just against new rivals but also as an upgrade for the earlier XT10 and XT1. An easy camera to recommend and one that manages to edge into my Highly Recommended category.”

Amateurphotographer over de Fujifilm X-T20

Reviewsite Amateurphotographer reikt de X-T20 een Gouden Medaille uit. “Whereas the X-T10 was affordable at the time of its launch, you do have to dig deeper into your pockets for the X-T20. By paying more you expect a better camera in return and that’s exactly what you get. Yes it’s more expensive than some of its current rivals, but we do see it dropping in price over time. To sum up, the X-T20 is an extremely satisfying camera to use, it pairs up beautifully with Fujifilm’s small and compact f/2 primes and manages to excel in all the key areas a great camera should. Overall, it’s a camera that’s hard to pick faults with and is another well-received addition in the X-series.”

Klanten over de Fujifilm X-T20

 • Klantreview op Cameraland.nl: “Om blij van te worden. De camera ziet er goed uit. De menu's zijn overzichtelijk en goed in te stellen. Ook de Q menu functie is bijzonder handig, maar het belangrijkste is toch wel de hele mooie fotokwaliteit.”
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Ik was een dik jaar terug overgestapt van een kruiwagen vol Nikon apparatuur naar de Fuji X-T20. Sindsdien ga ik letterlijk en figuurlijk gemakkelijker door het fotografische leven. Het was even schakelen qua bediening, maar al snel wist ik niet meer beter. Ik heb duizenden foto's gemaakt met veel tevredenheid over het resultaat. Helemaal geen nadelen dan? Ja, de Fuji heeft een accu die beduidend sneller leeg raakt en hij is niet spatwaterdicht. Toen mijn eerste exemplaar na een jaar sneuvelde ten gevolge van echte waterschade, heb ik serieus gekeken of er nog betere camera's op de markt gekomen waren in dezelfde prijsklasse. Conclusie was duidelijk 'nee' en ik fotografeer inmiddels naar hartenlust met numero 2.”
 • Klantreview op internet: “Mooi camera, ook voor de beginner. Camera vlak voor een lange reis gekocht en erg tevreden mee. In de automatische stand schiet hij al ontzettend mooie plaatjes. Wel handig voor fotografie beginners zoals wij. Maar ook een goed en gebruiksvriendelijk toestel om het echte fotograferen te leren.”
 • Klantreview op internet: “Na heel wat zoekwerk en het lezen van vele reviews kwam ik uiteindelijk bij deze camera uit. Omdat ik buiten af en toe wat vakantiekiekjes met een kleine compactcamera, plusminus 45 jaar niet meer heb gefotografeerd, is het 'digitale gebeuren' enigszins aan mij voorbijgegaan. Maar deze kwalitatief uitstekende camera heeft die 'gap' nu mooi overbrugd: met qua look een vette knipoog naar het 'analoge tijdperk' maar verder met alle nodige hedendaagse ‘features’ en kwalificaties die niet hoeven onder te doen voor de grotere modellen van Fujifilm of van om het even welk ander goed cameramerk. Plus het feit dat het ook een handig en compact toestel is en niet een groot, zwaar en (p)lomp apparaat, is mooi meegenomen. Zeker als het genre 'straatfotografie' je erg aanspreekt.”

Opvolger X-T30 II op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T30 II op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

In de prijzen: EISA-award 2017-2018

De Fujifilm X-T20 heeft in augustus 2017 een EISA-award 2017-2018 in de wacht gesleept. EISA-awards zijn prestigieuze prijzen voor de allerbeste camera’s en objectieven. Ze worden jaarlijks uitgereikt in augustus. Benieuwd naar alle andere camera’s en lenzen die in de prijzen zijn gevallen?

Bekijk de EISA-awards 2017-2018 >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-T20

 • Aan boord: 24.3 aps-c formaat CMOS-sensor
 • 3 inch kantelbaar touchscreen en elektronische zoeker
 • Video's opnemen in UHD-4K kwaliteit
 • Schiet maar liefst 14 beelden per seconde
 • Creatieve filters, filmsimulaties, meervoudige belichting en time-lapses
 • Volledig in stilte opnames kunnen maken met de elektronische sluiter
 • Pop-up flitser plus hotshoe-aansluiting
 • Handige micro HDMI-aansluiting
 • ISO-waarde uitbreidbaar tot 51.200

Opvolger X-T30 II op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T30 II op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T30 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy