Fujifilm X-T2 Systeemcamera | Mijn ervaringen

De Fujifilm X-T2 is een geweldige, professionele systeemcamera. Hij komt geweldig uit de bus in alle reviews van professionals én gebruikers. Mijn ervaringen deel ik hieronder met je!

Fujifilm X-T2 X-T2: plussen en minnen

De plussen van de X-T2 geef ik op deze pagina aan. En ook de minnen, want die heeft elke camera. Kom regelmatig eens langs. Ik post hieronder ook praktijkfoto's natuurlijk.

Fujifilm X-T2: niet meer verkrijgbaar

De X-T2 is natuurlijk inmiddels een oudere camera. Hij werd in september 2016 gelanceerd en extreem goed besproken op alle reviewsites en in alle vakbladen. Hij is helaas niet meer verkrijgbaar.

Opvolger X-T4 op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T4 op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T4 op Kamera-express.nl >>

Superobjectief: Fujifilm XF 16-55mm f/2.8

Bij aanschaf van de X-T2 heb ik gelijk flink in de bus geblazen en de professionele Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 R LM WR erbij aangeschaft. Een flinke investering (1.149 euro), maar dan heb je ook heel wat in huis. Het is toch de basislens die je het meest gebruikt. Het werkpaard onder de objectieven.

Mijn review van deze lens >>

Deze lens op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T2 Aan de slag met de X-T2

Ik heb lange tijd op de levering moeten wachten. Maar eindelijk heb ik hem dus in huis. Ik voel me zo opgewonden als ik was toen ik als 16-jarige mijn eerste spiegelreflex aanschafte: een Ricoh KR10. En nu is het dan zover. Ik heb er al zo'n 800 foto's mee geschoten.

Fujifilm X-T2: alle reviews op een rij

Ik heb alle belangrijke reviews van de Fujifilm X-T2 voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review van de X-T2 >>

Update: opvolger Fujifilm X-T4 is veel beter!

De Fujifilm X-T2 is niet meer verkrijgbaar. Maar niet getreurd: opvolger Fujifilm X-T4 is nog veel beter. Dankzij de snellere beeldprocessor, de betere sensor met meer megapixels en de in body beeldstabilisatie. Benieuwd?

Mijn review van de Fujifilm X-T4 >>

Fujifilm X-T4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T4 op Kamera-express.nl >> 

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm X-T2 Fujifilm X-T2: ervaringen in de praktijk

Kun je verliefd worden op een camera? Ik kan je verklappen: ja, dat kan. Toen ik de doos van mijn nieuwe Fujifilm X-T2 met bonzend hart openmaakte en hem zag, was het liefde op het eerste gezicht. Wat is hij mooi! Een echte Retro Beauty. Vanaf het moment dat ik hem vastpakte, lag hij als gegoten in mijn handen. Alsof we gemaakt zijn voor elkaar.

Dit is mijn camera!

En onmiddellijk wist ik: dit is mijn camera! We liepen naar buiten waar de zon stralend scheen, hand in hand. En samen schoten we gelijk honderden foto's. Gewoon, lekker in jpg-formaat, op de automatische stand. Bij thuiskomst, kijkend naar de beelden in Photoshop Lightroom schoten me de tranen in de ogen: wát een geweldig mooie beelden. Die superieure kleuren, die ragfijne scherpte, elke millimeter gevuld met heerlijke details.

Groot verschil met de Canon 5D Mark III

Tjonge wat een verschil met mijn vorige camera, de Canon 5D Mark III. Ongeveer twee keer zo duur. Een echt werkpaard, bedoeld voor professionals. Een zeer goede camera, waar fotografen en reviewers lyrisch over zijn. Maar nu ik een maand met de Fujifilm X-T2 heb mogen fotograferen, heb ik ontdekt dat het bij deze uit de hand gelopen hobby om veel meer gaat dan om megapixels, ruisprestaties, hoge ISO's, aantal lijnparen per beeldhoogte, subpixels.

Fujifilm X-T2 Pure lol in fotograferen

Al die zaken spelen een hoofdrol voor reviewers, maar een minimale bijrol voor fotografen zoals ik. Nu de X-T2 en ik een setje zijn, gaat het om zaken als, hou je vast, liefde. Om gevoel. Om de pure lol in het fotograferen. Om plezier hebben in je camera. Het gaat om tranen in je ogen krijgen van alle kleurnuances die je nieuwe maatje kan vastleggen. Om op pad zijn zonder camera en dan ontzettend verlangen naar je camera.

Wát een camera

Waar het om gaat is: terugkomen van een schitterende wandeling met 300 foto's op je geheugenkaartje. En dan thuis op de foto's zien dat de wandeling eigenlijk nog veel schitterender was dan je dacht. Dat, beste mensen, dát is de Fujifilm X-T2. Wát een camera.

Samensmelten met je camera

Uiteraard zijn er allerlei technische specs die zorgen voor die fotografische ervaring van jewelste. Ik zal er slechts een paar noemen, maar het zijn er vele en het is vooral de samenhang. In de eerste plaats de pure fysiek van de camera: niet te groot, niet te klein, niet te zwaar, niet te licht. Precies goed, afgestemd op het/mijn menselijk lichaam. Een camera waarmee je kunt samensmelten.

Snel als een jiujitsu-specialist

In de tweede plaats: wat schiet hij enorm lekker, trefzeker en snel als ik hem vergelijk met de Canon 5D Mark III. Wat was dat eigenlijk een hork, vergeleken met de soepel bewegende atleet, die X-T2 heet. De autofocus werkt geweldig. Hij pakt als een jiujitsu-specialist snel bewegende onderwerpen en houdt ze vast als een terriër. En je kunt ook zeer snel achter elkaar schieten: tak-tak-tak-tak-tak, allemaal raak.

Film simulaties: geweldige kleuren

Nog iets wat ik graag wil noemen zijn de speciale 'film simulation filters' van Fujifilm. Die geven je een ervaring alsof je schiet met fotofilmpjes uit het analoge tijdperk. Filters voor landschappen, voor portretten, voor zwartwit-fotografie. Ze voegen echt iets toe, en het maakt in jpg schieten tot een waar genot. Alweer iets waar hij veel beter in is dan de Canon 5D Mark III, waarmee ik altijd in raw moest schieten om goede beelden te krijgen.

La La Land

Net naar de film 'La La Land' geweest. Geweldige film, maar wat me vooral opviel: de schitterende fotografie, met diepe kleuren en nuances in schaduwpartijen die direct een gevoel oproepen alsof je ín de film zit. Precies die kleuren en nuances tovert ook de Fujifilm X-T2 voor je tevoorschijn. Magie uit een toverkastje. Later meer. Zie hieronder alvast wat foto's.

Opvolger X-T4 op CameraNU.nl >>

Opvolger X-T4 op Cameraland.nl >>

Opvolger X-T4 op Kamera-express.nl >>

 

Foto's geschoten met de Fujifilm X-T2

trage tocht roderesch-10
trage tocht roderesch-12
trage tocht roderesch-19
trage tocht roderesch-20
trage tocht roderesch-23
trage tocht roderesch-24
trage tocht roderesch-28
trage tocht roderesch-30
vinex wandeling amersfoort-14
vinex wandeling amersfoort-15
vinex wandeling amersfoort-16
vinex wandeling amersfoort-21
vinex wandeling amersfoort-22
vinex wandeling amersfoort-29
vinex wandeling amersfoort-30
vinex wandeling leidsche rijn-10
vinex wandeling leidsche rijn-12
vinex wandeling leidsche rijn-13
vinex wandeling leidsche rijn-14
vinex wandeling leidsche rijn-15
vinex wandeling leidsche rijn-18
vinex wandeling leidsche rijn-19
vinex wandeling leidsche rijn-21
vinex wandeling leidsche rijn-26
vinex wandeling leidsche rijn-27
vinex wandeling leidsche rijn-32
vinex wandeling leidsche rijn-33

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy