Fujifilm X-Pro2 | Dé systeemcamera voor straatfotografen

Fujifilm X-Pro2 is dé systeemcamera van Fuji voor reportage- en straatfotografen. Een van de vlaggenschepen van Fuji. "De Fujifilm X-Pro2 geeft je de beeldkwaliteit van een spiegelreflex (beter dan sommige reflexen zelfs) in een aangename retro body." Goud Award bij Zoom.nl en Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm X-Pro2 systeemcameraSensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Beelden per seconde: 8 | Video: Full HD | Gewicht body: 495gr | Frankwandelt-rating 85/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger X-Pro3 op Cameranu.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

Reikhalzend uitkijken naar de X-Pro2

Zelden werd zo reikhalzend uitgekeken naar de opvolger van de Fujifilm X-Pro, die 4 jaar geleden uitstekend werd ontvangen. Met de X-Pro2 systeemcamera lost Fujifilm de verwachtingen ruimschoots in. Het rangefinder-ontwerp is behouden gebleven en de camera beschikt nu over een 24.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS III sensor.

Fujifilm X-Pro2 systeemcameraNieuwe sensor: scherp en helder

Deze sensor is een van de opvallende nieuwe features van de X-Pro2 en ook van zustercamera X-T2. Hij kent een unieke pixelopbouw en levert bijzonder veel scherpte en helderheid. Ook is het kleurenpalet opvallend genuanceerd, met geleidelijke overgangen. De sensor kent verder een hoge ISO-gevoeligheid van maar liefst 51.200.

Multizoeker: optische en elektronisch

Uniek aan de X-Pro2 is de geavanceerde hybride multi-zoeker. Die combineert optische en elektronische eigenschappen, waardoor hij zeer geschikt is voor straat- en reportagefotografie. De body is uiteraard spatwater- en stofdicht, een uitkomst als je kletsnatte straten in de regen fotografeert.

Fujifilm X-Pro2 systeemcamera Waarom is de multizoeker zo goed?

Waarom is zo'n multizoeker zo geschikt voor straat- en reportagefotografie? Belangrijke reden: een optische zoeker is razendsnel en heeft geen last van de vertraging waarmee elektronische zoekers kampen. Bovendien zie je ook bij weinig licht je compositie heel natuurlijk in je zoeker. Allerbelangrijkste reden voor de optische zoeker: je blikveld is groter dan je compositie. Daardoor kun je als straatfotograaf uitstekend anticiperen wie er straks je beeld in loopt of fietst.

Autofocus: nauwkeurig en razendsnel

De X-Pro2 is voorzien van een scherpstelsysteem met 273 punten dat gebruikmaakt van zowel fase- als contrastdetectie. Het fasedetectiesysteem bedekt ongeveer 40% van het gehele beeldveld door gebruik te maken van 77 punten voor het kunnen volgen van uw onderwerp. Voor de rest van het beeld wordt gebruikgemaakt van de contrastdetectie. Resultaat: de X-Pro2 stelt zeer nauwkeurig en razendsnel scherp.

Opvolger X-Pro3 op Cameranu.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

Nieuwe beeldprocessor

Naast de geweldige nieuwe sensor heeft de X-Pro2 nog iets bijzonders aan boord: de nieuwe X-Processor Pro beeldprocessor. Die zorgt ervoor dat de X-Pro2 razendsnel reageert. Zo start hij op in slechts 0.4 seconden waardoor je geen enkel moment mist. De vertraging van de sluiter is slechts 0.05 seconden en de afdrukintervaltijd is 0.25 seconden. En dan scherpstellen: dat doet de X-Pro 2 in slechts 0.06 seconden.

8 beelden per seconde

Per seconde kun je liefst 8 beelden schieten, zelfs als je gebruikmaakt van de autofocus met fulltime bewegingsvoorspelling zodat het niet uitmaakt hoe snel uw onderwerp beweegt.

Fujifilm X-Pro2 systeemcamera Prachtige jpg's

De X-T2 en X-Pro2 worden beide geroemd om de kwaliteit van hun jpg's. Da's lekker handig als je eens een keer niet achteraf wilt bewerken, maar direct mooie foto's uit je camera wilt laten rollen.

Geweldige filmsimulaties

Hele mooie extra's zijn de geweldige filmsimulaties van deze camera's. Daarmee kun je je foto's de kenmerken meegeven van specifieke analoge filmsoorten van weleer. Gebruik Velvia voor bijzonder kleurrijke landschappen. Of Acros voor doortekende zwartwitte portretten boordevol karakter.

Update: opvolger Fujifilm X-Pro3!

De Fujifilm X-Pro2 is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is er een uitstekende opvolger: de Fujifilm X-Pro3. Alles aan deze topcamera voor straatfotografie is beter en sneller dan bij de voorganger. Benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Fujifilm X-Pro3 >>

Fujifilm X-Pro3 op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm X-Pro2

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste reviews van de Fujifilm X-Pro2. Het belangrijkste review, van DPReview, geef ik uitgebreid weer.

 

Fujifilm X-Pro2 systeemcamera DPReview over de Fujifilm X-Pro2

'Retro through-and-through' luidt de titel van het review van DPReview. Reviewers Richard Butler en Samuel Spencer zetten hun kritische tanden in de X-Pro2. Heel veel is verbeterd, constateren zij. Maar wat gelukkig gebleven is: de unieke 'looks'. “The genuinely rangefinder-styled body (...) mimics most of the control points and design accents of a 1960s camera.”

Veel sneller, veel flexibeler

Dat de X-Pro2 significant beter is dan z'n voorganger, de X-Pro1, moge duidelijk zijn. De camera is verbeterd “in every respect to give a much faster and more flexible tool.” Volgens de reviewers is de X-Pro2 voor fotografen breed inzetbaar. Maar hij springt er echt uit als je z'n 'core strengths' gebruikt. “The hybrid viewfinder is at its best when working with moderately wide to moderately long prime lenses, and the camera's handling comes into its own when operating within these boundaries.”

Een camera om van te houden

Uiteraard kun je de camera ook heel goed met een zoomlens gebruiken, en kun je er in allerlei fotogenres uitstekende beelden mee schieten. Maar dat is niet waar hij in eerste instantie voor bedoeld is. Het is bijvoorbeeld ook geen camera om video's mee te schieten, hoewel je er prima filmpjes mee kunt maken. Maar toch: “Anyone who owns an X-Pro1 should seriously consider upgrading: the X-Pro2 is so much better in every respect.” Als gespecialiseerde camera, voor het schieten met prime-lenzen, is het een camera om van te houden. “Personally I loved it: because of its specialism, not in spite of it.”

Innovatieve zoeker

De aantrekkingskracht van de X-Pro2 ligt vooral in z'n innovatieve gecombineerde elektronische/optische zoeker. Maar ook biedt de camera “excellent image quality and some of the best out-of-camera JPEGs on the market.” Dit alles zit verpakt in een “well built, elegant body with plenty of direct control”. De video is weliswaar goed, maar niet “cutting-edge either in terms of quality or supporting features”. Maar kijk je puur naar de fotografische kwaliteiten “the X-Pro2 can deliver”.

X-Pro2: jouw camera?

Is dit de camera voor jou? Dat hangt volgens DPReview af “whether you find its styling (and predisposition towards prime-lens shooting) appealing, or unnecessarily idiosyncratic.” De camera is vooral geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een “involved, traditional shooting experience. Anyone who wants a camera with a little style and character.” De X-Pro2 is minder geschikt voor sportfotografen, videografen en fotografen die een spiegelreflex-achtige camera zoeken. Predicaat: Silver Award met een hoge 83% score.

Opvolger X-Pro3 op Cameranu.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-Pro2 systeemcamera Belangrijke andere reviews van de Fujifilm X-Pro2

Hieronder staan kort de kernpunten van andere belangrijke reviews van de Fujifilm X-Pro2.

Zoom.nl over de Fujifilm X-Pro2

De stof- en spatwaterdichte body ademt in alles kwaliteit, aldus reviewer Cees de Jonge van fototijdschrift Zoom.nl. “Prachtig om in je handen te hebben. Het retroconcept is tot met het instellen van de iso doorgevoerd.” Zoom is zeer te spreken over de vernieuwde anti-alias filterloze X-trans sensor, die 50% meer pixels heeft gekregen. Ook de autofocus is sterk verbeterd. “Ook in het gebruik en de verwerking van de filmsimulaties voelt de camera 'snappy'.”

Erg mooie filmsimulaties

De X-Pro2 is met z'n hybride zoeker vooral een fotocamera voor op straat, constateert Zoom. “En presteert daar ook uitstekend. Door de altijd erg mooie Fujifilm-filmsimulaties grepen we in de testperiode nauwelijks naar raw. De nieuwe krachtige Acros zwart-witfilmsimulatie was in dat rijtje onze persoonlijke favoriet.” De X-Pr2 krijgt het predicaat Goud.

Digifoto Pro over de Fujifilm X-Pro2

Fototijdschrift Digifoto Pro vindt de X-Pro2 een goede en zeer veelzijdige camera. “Voor mensen die graag een semiautomatische stand gebruiken werkt deze camera uitstekend. De body is compact en kan tegen een stootje en is daarom goed om mee te nemen op reis.” Ook de jpeg's die uit de X-Pro2 komen zijn volgens de reviewer erg goed en ook de raw-bestanden zijn uitstekend.

Zeer intuïtieve camera

Verder roemt Digifoto Pro de zeer intuïtieve werking van de camera. Voor Deze camera sport en snelle actie is de X-Pro2 minder geschikt doordat je de sluitertijd in 2 stappen moet veranderen en door de langzame werking met een volle buffer. Maar: “De X-pro 2 heeft heel veel autofocuspunten die goed werken en in combinatie met de X-Trans CMOS III sensor zonder laagdoorlaatfilter voor haarscherpe foto's zorgen.” Predicaat: Goud.

Fotofacts.nl over de Fujifilm X-Pro2

Reviewer Elja Trum van fotografenwebsite Fotofacts.nl is ook zeer enthousiast over de X-Pro2. “De Fujifilm X-Pro2 geeft je de beeldkwaliteit van een spiegelreflex (beter dan sommige reflexen zelfs) in een aangename retro body. Wat veel fotografen aantrekt in deze camera is de prettige manier waarop je sluitertijd, diafragma, lichtgevoeligheid en belichtingscompensatie instelt. Dat geeft je het gevoel weer echt met fotograferen bezig te zijn.”

Fujifilm X-Pro2: camera met X-factor

Echt een camera voor fotografen dus. Daar komt volgens Elja Trum bij dat Fujifilms objectieven ook van prima kwaliteit zijn. “En inmiddels is het aanbod van objectieven met de X-vatting ook al behoorlijk. Qua prijs doet deze camera echter ook niet onder voor een spiegelreflex. Deze camera heeft echter de X-factor en dat maakt het een heerlijke camera.”

Cameralabs.com over de Fujifilm X-Pro2

Volgens reviewer Gordon Laing van reviewsite Cameralabs.com neemt de Fujifilm's X-Pro2 een unieke positie in op de markt voor camera's. “It's one of the few interchangeable-lens digital rangefinders available with the major competition coming from the Leica M.” De legendarische Leica heeft een grotere fullframe sensor en een hele serie even legendarische lenzen tot z'n beschikking. Maar: “The Fuji has a hybrid viewfinder, far superior AF especially for continuous tracking, faster burst shooting, longer exposure capability, built-in Wifi and, oh, comes in at about one third of the price.

Beter dan de Leica M

Ook moet je je er volgens Gordon Laing niet op verkijken dat de sensor 'slechts' een aps-c-formaat heeft. “I have absolutely no complaints with the image quality, nor indeed with Fuji's growing range of excellent X-mount lenses. Indeed I can't think of a model that delivers better quality out-of-camera and I reckon you'd be mad to buy a Leica M over an X-Pro2 if you want a digital rangefinder-style camera.” Predicaat: Recommended.

Petapixel.com over de Fujifilm X-Pro2

Reviewer Colin Peddle van fotografenwebsite Petapixel is een enorme liefhebber van de Fujifilm X-Pro-serie. Hij was al verliefd op de X-Pro1, maar op de X-Pro2 is hij tot over z'n oren verliefd. “The camera is fast, has an improved menu and EV adjustment dial, dual card slots, a top-tier hybrid viewfinder, and it makes stunningly beautiful photos. It fits in your pocket, is easy to hold for long periods of use. Most importantly, it is really, really f-ing sexy.”

X-Pro: 'damn f-king sexy'

Op de X-Pro1 was nogal wat kritiek, vanwege z'n traagheid. Maar hij was geliefd vanwege de geweldige foto's, en vooral ook: vanwege z'n 'looks'. “And it is for that reason alone — and well, you know, it makes amazing pictures — that a lot of you will buy this and should buy this. It’s fun, free of the core problems that plagued the X-Pro1 and more than capable in anyone’s hands. And yeah, it’s damn f-ing sexy.”

Photographyblog.com over de Fujifilm X-Pro2

Ook reviewer Mark Goldstein van reviewsite Photographyblog.com roemt de excellente beeldkwaliteit van de X-Pro2. “The new Fujifilm X-Pro2 is a genuinely lovely camera to shoot with, and one that produces great images time after time. Some users may prefer the DSLR-like format of the X-T-series and resent having to pay a price premium for the complex viewfinder, but for everyone else, the Fujifilm X-Pro2 is a compelling interchangeable lens camera (and not just a compact system camera).” Predicaat: Highly recommended

Opvolger X-Pro3 op Cameranu.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-Pro2 systeemcamera Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-Pro2

 • 24.3 aps-c formaat CMOS-sensor
 • Start snel op en heeft nagenoeg geen sluitervertraging
 • Scherpstellen in slechts 0.06 seconden
 • Voorzien van wifi voor makkelijk delen en op afstand bedienen
 • Uitbreidbare ISO tot 51.200
 • Iconische filmeffecten (zoals Velvia en Acros)

Opvolger X-Pro3 op Cameranu.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Opvolger X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy