Fujifilm X-E4: allerkleinste Fuji X-camera

De Fujifilm X-E4 is de kleinste camera met Fuji-X-vatting. Toch heeft deze supercompacte systeemcamera dezelfde professionele X-Trans 4 sensor en X-Processor 4 als topmodel X-T4. De beeldkwaliteit is daardoor uitmuntend en hij is razendsnel. Echt een camera voor straat- en reisfotografen. "Stijlvolle camera met een uitstekende beeldkwaliteit die boordevol handige functies zit." Alle belangrijke reviews!

Fujifilm X-E4Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 27mm R WR | Beelden per seconde: 20fps met elektronische sluiter / 8fps met mechanische sluiter | Video: 4K/30p | Scherm: kantelbaar selfie touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 364gr | Release datum: eind februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body plus lens: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-E4 X-E-serie is springlevend

Er waren geruchten dat Fujifilm de X-E-lijn had opgegeven. Dat er na de heerlijke kleine en lichte Fuji X-E3 (ik heb hem) geen X-E4 meer zou verschijnen. Niets is minder waar: de X-E-serie blijkt springlevend. Een van de meest draagbare aps-c systeemcamera's op de markt is nu nóg draagbaarder. Hij past in nog meer zakken, is nog slanker en het mooie is: hij is nog stijlvoller. Maar ondanks alle wijzigingen is het nog steeds een echte Fuji X-E.

Highlights van de Fujifilm X-E4

 • Altijd op zak: zeer compact en licht ontwerp
 • Perfecte beeldkwaliteit: 26 megapixel X-Trans 4 CMOS sensor
 • Razendsnel: X-Processor 4 aan boord
 • Vloggen en selfies: slank kantelbaar touchscreen
 • Schitterend minimalistisch design

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-E4Camera voor straat- en reisfotografen

Het is een camera waar straat- en reisfotografen dol op zullen zijn. De camera is de perfecte onopvallende tool voor ‘storytelling’. En dat voor zowel fotografen als videografen. Het is zogezegd een Fujifilm X100V, maar dan zonder optische zoeker en mét verwisselbare lens. Weerbestendig is de X-E4 echter niet, dat kan een bezwaar zijn voor straatfotografen die in weer en wind op pad willen.

Professionele sensor en processor

De strategie van Fuji is altijd geweest om verschillende modellen uit te brengen met dezelfde fantastische technologie aan boord. En dus heeft ook deze kleinste Fuji X de inmiddels befaamde 26 megapixel X-Trans 4 CMOS sensor en dezelfde X-Processor 4 aan boord als topmodellen X-T4 en X-Pro3. Alleen in een veel kleinere en lichtere verpakking.

Prachtig design

De Fuji X-E4 lijkt uiteraard nog wel op z’n voorganger, maar toch is het ontwerp flink op de schop gegaan. En het is een mooie revisie geworden, al zullen smaken verschillen. De X-E4 is vierkanter en moderner dan de zachtere gebogen X-E3. Een prachtig ontwerp, dat veel overeenkomsten vertoont met het designjuweel van de X-serie: de X100V.

Lijkt op de Leica M

Fuji heeft ook flink gesneden in het ontwerp om het ‘schoner’ te maken, minimalistischer. En daardoor zijn ook een aantal knoppen geschrapt in vergelijking met voorganger X-E3. Zo is het achterste scrollwiel verwijderd. Ook de grip aan de voorkant en de duimgreep aan de achterkant moesten het veld ruimen. Daardoor is het een volledig baksteenvormige camera geworden, die doet denken aan de beroemdste camera’s voor straatfotografen uit de Leica M-serie.

Meer optionele grip

Voor fotografen die meer ‘grip’ nodig hebben zijn een handgreep met arca swiss plate voor de onderkant verkrijgbaar en een duimsteun voor de flitsschoen. Met deze twee uitbreidingen krijg je een supercomfortabele camera om mee te werken. Daarmee biedt Fujifilm je dus de keuze tussen een superstrak design of een design met een zeer comfortabele grip. Nadeel: de optionele duimsteun en grip kosten je wel een extra investering.

Handgreep op CameraNU.nl >>

Duimsteun op CameraNU.nl >>

Kantelbaar selfie-scherm

Fuji heeft nog een andere grote wijziging doorgevoerd. De X-E-serie had tot nog toe een vast display op de achterkant. De nieuwe X-E4 heeft een slank kantelbaar touchscreen, net als de Fuji X100V. Maar het flipscherm van de X-E4 heeft nog een extra scharnier waardoor het 180 graden naar boven kan kantelen. Daardoor wordt het een selfie-scherm en is de camera ook zeer interessant voor vloggers.

Uitstekende elektronische zoeker

Uiteraard ontbreekt een prima elektronische zoeker niet om ook bij fel licht mooie composities te maken. De heldere EVF heeft 2.36 miljoen pixels. Handig voor bijvoorbeeld straatfotografen is dat de zoeker helemaal links zit. Daardoor kun je met je rechteroog door de zoeker je compositie maken, terwijl je linkeroog het bredere beeld vangt en je contact kunt houden met te fotograferen personen. Uit ervaring weet ik hoe handig dat is.

Verbluffende beeldkwaliteit

Aan boord zijn natuurlijk weer de filmsimulaties waar de X-camera’s zo geliefd om zijn. Daarmee schiet je jpegs die er direct uit de camera fantastisch uitzien. Schiet je in raw, dan heb je hetzelfde ruime dynamische bereik als de professionele modellen. Waardoor je lichte partijen en schaduwen ruisvrij kunt overbruggen in de nabewerking. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met die van de topmodellen. En die beeldkwaliteit is volgens veel reviewers verbluffend goed, het beste wat aps-c camera’s op dit moment te bieden hebben.

Fujifilm X-E4Supersnelle autofocus

De autofocus is eveneens geleend van de X-T4 en X-Pro3. En dat betekent een sprong voorwaarts ten opzichte van de voorganger. Scherpstelling gaat supersnel en zeer nauwkeurig, binnen 0.02 seconde. Aan boord is ook de geavanceerde gezichts- en oogdetectie autofocus van de topmodellen.

4K-video op 30fps

Met de X-E4 kun je ook mooie video’s schieten. Wel doe je een stap terug ten opzichte van duurdere modellen als de X-T4. Maar je schiet evengoed 4K-video met 30fps (oversampled vanaf 6K) en super slow motion Full HD met 240fps.

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

Professionele reviewers over de Fujifilm X-E4

De Fujifilm X-E4: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Fujifilm X-E4

 • Klein van formaat, groots van beeldkwaliteit
 • Beeldkwaliteit is van topniveau
 • Raw-beelden: veel details en bewerkingsmogelijkheden.
 • Jpg’s met klassieke filmsimulaties
 • Professionele 4K-video met veel details
 • Mooi klassiek retro uiterlijk
 • Autofocus en oog/gezichts-detectie zeer goed bij statische onderwerpen
 • Autofocus-tracking werkt betrouwbaar (Chip)
 • Kantelbare touchscreen zeer responsief en plezierig in gebruik
 • Scherpe elektronische zoeker (Chip)
 • Snelle burst
 • Aansluitmogelijkheden voor microfoon en koptelefoon
 • Ideaal voor straatfotografie en reizen

Zwakke punten van de Fujifilm X-E4

 • Geen weerbestendige afdichting
 • Resolutie van de zoeker kan beter (DPReview)
 • Minder bedieningselementen en aanpasbare knoppen dan andere Fuji’s
 • Autofocus-tracking werkt minder dan concurrenten (DPReview)
 • Geen beeldstabilisatie

Awards voor de Fujifilm X-E4

 • DPReview: Silver Award

 

 

Fujifilm X-E4DPReview over de Fujifilm X-E4

De Fujifilm X-E4 is klein van formaat maar heeft een grootse beeldkwaliteit, zo vatten reviewers Dan Bracaglia en Carey Rose van DPReview deze camera samen. Maar de positionering door Fuji van de X-E4 als ‘tweelingbroer’ van de X100V, maar dan met verwisselbare lenzen, is niet helemaal eerlijk.

Minder bedieningselementen

De X-E4 deelt weliswaar veel technologie met de straatfotografen-lieveling X100V, maar hij schiet bij een vergelijking in verschillende opzichten tekort. De meest opvallende: weerbestendige afdichting ontbreekt, de zoeker heeft een lagere resolutie, en het aantal bedieningselementen en aanpasbare knoppen is kleiner. Vooral dat laatste is wel jammer, en leidt soms tot frustratie bij de bediening.

Mooi camera, heerlijk compact

Toch doet ook de X-E4 veel dingen goed, aldus Dan en Carey. Zo is het kantelbare touchscreen zeer responsief en plezierig in gebruik, vooral voor straatfotografen. Ook de EVF is voor de meeste fotografen gedetailleerd genoeg. Het is ook een mooie camera om te zien, en heerlijk compact.

Top beeldkwaliteit

Heel belangrijk: de beeldkwaliteit is vergelijkbaar met die van vlaggenschip X-T4. Dat wil zeggen: topniveau. Met de nieuwste X-Trans 4-sensor schiet je uitstekende Raw-beelden met veel details en veel bewerkingsmogelijkheden. En de JPEG’s met de vele klassieke filmsimulaties zijn favoriet bij DPReview.

Uitstekende video

Ook op video-gebied staat de X-E4 z’n mannetje, met mooi gedetailleerde 4K, inclusief 8-bit Log-opname intern en 10-bit Log-opname naar een speciaal opnameapparaat (via Micro-HDMI). Super-slowmotions schiet je er ook goed mee. En je kunt een microfoon en koptelefoon aansluiten.

Autofocus-tracking: minder dan concurrenten

Op één punt blijft de X-E4, en alle Fujifilm-camera’s, achter bij concurrenten: het volgen van onderwerpen met autofocus. Voor statische onderwerpen werken gezichts- en oogdetectie goed, maar bij bewegende onderwerpen zijn de autofocus-modi veel minder betrouwbaar. De autofocusprestaties bij een enkel punt of zone in AF-C werken wel erg goed en de AF-joystick reageert zeer goed, aldus Dan en Carey.

X-camera in bijna-zakformaat

De X-E4 heeft heel wat te bieden voor een groot aantal fotografen. Vooral fotografen die op zoek zijn naar een X-mount body op bijna-zakformaat met de allerlaatste topbeeldkwaliteit van Fujifilm zullen blij worden van deze camera. “Dit is een camera die al het personeel van DPReview graag pakt voor een middagje straatfotografie of een lange vakantie.”

Grootste concurrent: Sony A6400

Grootste concurrent is de Sony A6400, een camera met vergelijkbare specs, maar een volkomen andere opname-ervaring. De X-E4 is meer hands-on. Touchscreen en bediening van de X-E4 heeft de voorkeur van de reviewers. Maar het autofocussysteem van de A6400 is veel capabeler. Beide camera's bieden een goede beeld- en videokwaliteit, maar Fujifilm's JPEG's zijn aangenamer. Andere concurrenten zijn de Nikon Z50, de Canon EOS M6 Mark II en Fuji’s eigen, iets duurdere Fujifilm X-S10.

Silver Award met 85% score

Kortom: een stijlvolle camera met een uitstekende beeldkwaliteit die boordevol handige functies zit. Deze compacte en lichte camera is een goede keuze voor straat-, reis- en generalistische fotografen. Ook de videoprestaties zijn sterk, de AF-tracking is minder. Eindoordeel: Silver Award met een score van 85%.

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-E4Chip Fotomagazine over de Fujifilm X-E4

Op de Fujifilm X-E4 hebben we lang moeten wachten. Gelukkig niet voor niets, want het is het sterkste model uit de serie, vindt Chip Fotomagazine (augustusnummer 2021).

Alles aan boord

De nieuwe loot aan de almaar groeiende X-boom van Fuji is een camera die met de nieuwe XF 27mm f/2.8 in elke jaszak past, aldus de reviewer. Het is ook het lichtste model uit de X-serie. Maar ondanks z’n lichte gewicht en z’n klassieke retro-uiterlijk heeft hij alles aan boord wat nodig is voor perfecte beelden: een uitstekende sensor, snelle burst, verbeterde autofocus en professionele videofuncties. En dan is hij ook nog aantrekkelijk geprijsd.

Unieke X-Trans sensor

Chip gaat uitgebreid in op de unieke sensor van Fuji, de X-Trans van de vierde generatie. Die uitstekende sensor zit ook in topmodellen als de Fujifilm X-T4. En dus krijg je diezelfde hoge beeldkwaliteit in een veel goedkoper en compacter jasje. De Fuji X-E4 is daarbij ook snel, met een burst tot 8fps (mechanisch) en 20fps (elektronisch). Daarmee kun je zelfs bij een roofvogelshow of in het stadion goed uit de voeten.

Verbeterde autofocus

De reviewer is ook onder de indruk van de verbeterde autofocus. De fase AF-velden bedekken nu bijna de hele sensor. Het focuspunt kies je snel en intuïtief via het touchscreen of met de joystick. Ook de tracking is onberispelijk, bewegende onderwerpen houdt hij betrouwbaar in beeld. Jammer is wel dat deze Fuji beeldstabilisatie mist.

Blikvanger met retro-look

Een blikvanger is de Fuji X-E4 zeker. Hij heeft een chique retro-look. Maar onder de motorkap is hij heel modern, met een scherpe elektronische zoeker en een 3 inch kantelbaar touchscreen waarmee je prima selfies maakt. De functies van dat touchscreen kun je naar eigen inzicht instellen. De X-E4 mist wel wat fysieke knoppen ten opzichte van de voorganger, maar blijft via het touchscreen prima te bedienen.

Prima video-prestaties

Ook in video staat de X-E4 z’n mannetje/vrouwtje. Met 4K/30fps en Full HD met 240fps. Dat laatste tref je anders alleen bij veel duurdere modellen. Ook zit er een microfoonaansluiting op en een micro-hdmi voor externe opnamen.

Eindscore: 94/100

De body van de X-E4 werkt volgens de reviewer nogal polariserend. Je neemt hem prima mee op reis omdat hij zo klein is, maar als je grote handen hebt, verlang je naar meer grip. “De foto- en videokracht staat echter buiten kijf. Fujifilm heeft opnieuw bewezen hoe je je eigen producten moet verbeteren.” Eindscore: 94/100.

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-E4Andere professionele reviewers over de Fujifilm X-E4

 • Jonasraskphotography.com (fotograaf Jonas Rask): De Fujifilm X-E4 is volgens Jonas een geweldige update van de voorganger X-E3. Fujifilm heeft deze kleine camera ‘opgeruimd’ en er een heel slank klein pakje van gemaakt. “Ik vind het geweldig dat Fujifilm het lef had om een volledig baksteenvormig carrosseriedesign te maken, en een handgreep en duimsteun afzonderlijk aan te bieden voor fotografen die de voorkeur geven aan extra ergonomie.”
  De Fujifilm X-E4 is uitgerust met de geweldige X Trans 4 CMOS 26.1MP-sensor, een sensor waarmee Janas graag fotografeert. Het nieuwe scherm is volgens hem zeer goed ontworpen en is zeer bruikbaar in vrijwel alle fotografische situaties.
  Een minpunt is er ook in de ogen van Jonas: hij vindt het jammer dat ze geen weerbestendigheid hebben toegevoegd. Dat zou de X-E4 een veel completere camera hebben gemaakt.
  Zoals gebruikelijk heeft Jonas weer een zeer uitgebreide fotogallery op z’n website gezet, met schitterende beelden die hij heeft geschoten met de Fujifilm X-E4 in combinatie met de Fujifilm XF 27mm f/2.8 R WR. Bekijk de volledige review met de prachtige foto’s >>
 • Camerastuffreview.com (Mich Buschman, full review): Met deze compacte systeemcamera maak je volgens Mich hoogwaardige opnames en films. Hij heeft een nog wat soberder uitvoering dan z’n voorgangers.
  Zowel de X-E4 als veel Fujifilm-lenzen hebben geen beeldstabilisatie, dus je moet wel fotograferen en filmen met wat snellere sluitertijden. “Voor onervaren fotografen en filmers is het daarom van belang om objectieven met stabilisatie bij deze camera aan te schaffen.”
  Mich vindt de naar voren op te klappen monitor heel fijn voor vloggers. Jammer dat je dan de microfoon of het led-paneeltje niet in de hot shoe kunt schuiven. “Dit is dus een camera die je koopt vanwege de goede sensor en de compacte afmetingen (en lage prijs), en waar je de kleine minpuntjes van voor lief neemt.” Eindoordeel: het cijfer 8.4.
 • Ephotozine.com (full review): De Fujifilm X-E4 lijkt volgens de reviewer op de X100V van Fuji. Het extraatje is dat je de lens kunt verwisselen. Gebruik je hem bijvoorbeeld met een compacte lens als de XF 27mm R WR, dan heb je een compacte camera die je makkelijk in je zak meeneemt. Het uiterlijk van de X-E4 is daarbij zo mooi, dat hij al snel reacties uitlokt.
  Hou er rekening mee dat de bediening aanzienlijk beter wordt met de optionele accessoirekit. Want zonder deze kit heeft de X-E4 geen handgreep aan de voor- of achterkant. Verder is het jammer dat er niet meer bedieningselementen op de camera zitten.
  Voor videogebruik is het ontbreken van beeldstabilisatie een punt van zorg. Voor videografen is de X-S10 waarschijnlijk een betere optie. Sowieso is de X-S10 de meest logische keuze, aldus de reviewer, vanwege zijn betere bediening en interne beeldstabilisatie. Toch is de X-E4 moeilijk te negeren, vanwege z’n compactere formaat en prachtige uiterlijk.
  De Fuji X-E4 heeft een geweldige beeldkwaliteit, dankzij het gebruik van dezelfde sensor en beeldprocessor als vlaggenschip X-T4. Met z’n compacte en stijlvolle body is de X-E4 “een begeerlijke kleine camera, die ook veel waar voor zijn geld biedt”. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Fujifilm is volgens Angela duidelijk een bedrijf dat geeft om de bouwkwaliteit en het ‘gevoel’ van de camera’s die het produceert. Ook de kwaliteit van de afbeeldingen staat voor Fujifilm altijd voorop. De Fujifilm X-E4 past mooi in de X-serie. Het is het kleinste, lichtste model tot nu toe. Aan boord is de 4e generatie X-Trans sensor.
  Geweldig vindt Angela dat Fujifilm de X-E4 een kantelbaar scherm heeft meegegeven, ondanks dat zeer compacte formaat. Daardoor kun je het scherm zelfs 180° omhoog klappen, zodat het zichtbaar is vanaf de voorkant van de camera.
  Zonder problemen is deze camera niet, maar dat zijn geen grote problemen. Ben je van plan de camera in te zetten voor het maken van foto's met kleine prime-lenzen, dan zul je er dol op zijn. “Beschouw de Fujifilm X-E4 als een compactcamera met de bonus van verwisselbare lenzen, en je zult waarschijnlijk erg blij zijn.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (full review): Zijn kleine formaat en ontwerp maken hem minder veelzijdig dan een camera als de Fujifilm X-T4. Toch is het een goede camera: met de Fujifilm X-E4 schiet je beelden van dezelfde kwaliteit als het topmodel. Bovendien is hij gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het is misschien wel de ideale reiscamera in combinatie met de compacte prime-lenzen of zoomlenzen van Fujifilm. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com (William Brawley en Jeremy Gray, veldtest): De Fujifilm X-E4 is volgens William en Jeremy een goede camera. Hij is compact, lichtgewicht en stijlvol. Het minimalistische ontwerp kent wel nadelen voor de bruikbaarheid. “De camera is in de meeste gevallen gemakkelijk te gebruiken, al kan het ontbreken van fysieke bedieningselementen je in sommige situaties vertragen.”
  De X-E4 is volgens de reviewers “een capabel fotografisch hulpmiddel”. Hij heeft een indrukwekkende beeldkwaliteit je de RAW-beeldbestanden bieden veel ruimte voor bewerking. Verder zijn de filmsimulaties van Fujifilm uitstekend. Dat maakt het wel heel gemakkelijk om fantastische foto's te maken, direct uit de camera.
  Kortom: de Fujifilm X-E4 is een leuke camera om te gebruiken, hij ziet er geweldig uit en maakt foto's en video's van hoge kwaliteit.
 • Amateurphotographer.co.uk (Michael Topham, full review): De Fujifilm X-E4 heeft volgens Michael plussen en minnen. Positief is natuurlijk dat je dezelfde kernfuncties krijgt als Fujifilms vlaggenschip X-T4, zij het zonder interne stabilisatie. “Het resultaat is een identieke beeldkwaliteit met schitterende kleurweergave, vlotte prestaties en geavanceerde autofocusregeling met meer AF-punten dan de X-E3.”
  Fantastisch dat de X-E4 ook een kantelbaar touchscreen heeft. Mooi is de klassieke vormgeving in een compacte vorm. Bovendien is hij gemakkelijk op te laden via USB. En de hij maakt prachtige 4K/30p-video en 8x slow motion-films in Full HD.
  Perfect is deze kleine camera niet. Michael is niet onder de indruk van de bediening. Hij is nogal glad om vast te houden, maar hij biedt ook weinig ruimte voor je vingers zonder extra geld uit te geven aan accessoires. Verder mist hij in tegenstelling tot de voorganger een aantal handige bedieningselementen zoals een focusmodusschakelaar en een draaiknop achterop.
  Dan komt de vraag op of Fujifilm te ver is gegaan met het vereenvoudigen van het ontwerp. Voor Michael voelt dat zeker zo. Dat heeft ook met persoonlijke voorkeuren te maken. Wil je superieure bediening en meer aanpasbare knoppen, kijk dan naar de Fujifilm X-T30 of Fujifilm X-S10, die ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen.
  Maar al met al is de X-E4 volgens Michael “een charmante kleine camera die prachtige foto's maakt en handig in een jaszak past met de kleine lenzen van Fujifilm”. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm X-E4 is volgens de reviewer niet de beste camera van Fujifilm, maar hij is wel compact en maakt geweldige foto's voor een betaalbare prijs. “De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met camera's die twee keer zo duur zijn.” Hij heeft de uitstekende kleurweergave en ruisonderdrukking van duurdere camera's, evenals de beroemde filmsimulaties van Fujifilm.
  In vergelijking met andere Fuji-camera’s zijn de prestaties op sommige vlakken minder goed, en is de ergonomie minder prettig. Zo is het geen sportcamera en mist de interne beeldstabilisatie. Weerbestendige afdichting en bedieningselementen als een ISO-draaiknop zijn afwezig. Hoewel velen het ontwerp aantrekkelijk zullen vinden, zullen anderen de voorkeur geven aan een zoeker die niet op de camerabehuizing zit.
  Als je geweldige foto's met een geweldige kleurweergave en bokeh wilt, maar niet een groot bedrag op tafel wilt leggen, dan is de X-E4 met de 27mm kitlens een goede keuze. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Shutterbug.com (Jon Sienkiewicz, full review): De Fujifilm X-E4 is volgens Jon een zeer capabele, volledig uitgeruste systeemcamera. De videofuncties zijn verbeterd en aan boord is een complete set creatieve opties voor fotografie. Met de X-E4 haal je een extreem compacte camera met verwisselbare lenzen in huis, die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Ideaal voor op reis en aantrekkelijk voor wie content maakt voor bijvoorbeeld YouTube.
  Voor beginners is het ook een goede keuze, omdat er heel weinig aan ontbreekt en hij gemakkelijk te gebruiken is. Met Fujifilm heb je bovendien een betrouwbaar platform met een solide cameralijn en een grote collectie lenzen om uit te kiezen. De Fujifilm X-E4 is ook aantrekkelijk geprijsd. Echt een camera waar je nog jaren trots op kunt zijn.
 • Dpreview.com (Carey Rose, first impressions): De X-E4 is een camera waarop Carey al een tijdje zit te wachten. Deze Fuji biedt hem zijn favoriete vormfactor van alle camera's uit de X-serie. Hij is dol op de mix van klassieke looks en bedieningselementen en het kleine formaat.
  Bij DPReview hebben ze aangegeven dat de X100-serie misschien wat al te veel bedieningselementen op de body’s biedt. Carey vraagt zich af of ze niet te goed geluisterd hebben: bij de X-E4 is Fuji geheel de andere kant op geschoten. Het zal van je persoonlijke voorkeuren afhangen of je dit kunt waarderen.
  Carey heeft genoten van z’n tijd met de X-E4. Hij biedt de functies die je nodig hebt. Al met al is de X-E4 een aantrekkelijke camera die geweldige foto's maakt en die je gemakkelijk met je meeneemt, gewoon omdat hij zo klein en licht is. Voor veel mensen zal dat een winnende combinatie zijn.
  Bekijk zeker ook de uitgebreide en leuke YouTube-review door Chris en Jordan van DPReview TV, die je kunt bekijken onderaan deze pagina.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Erg blij met m'n keuze om te switchen van de x-t3 naar de x-e4. Begrijp me niet verkeerd, de x-t3 is een fantastische camera, maar voor mijn gebruik was hij net wat te veel. Heeft natuurlijk allemaal te maken met persoonlijke voorkeur, net als de rest van wat ik in deze review zeg:). Ik gebruik hem vooral voor straat-, portret- en alledaagse familiefotografie.” (...)
  (…) “Al met al vind ik het een ontzettend fijne camera. Lekker compact en schitterende beeldkwaliteit. En hij ziet er ook nog eens leuk uit! Voor een compacte setup kun je denk ik geen betere keus maken (als je verschillende lenzen wilt gebruiken).” (…) Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Perfect voor straatfotografie. Ik heb de camera gekocht voor straatfotografie. Na het meer dan 20 dagen te hebben gebruikt, kan ik deze Fuji van harte aanbevelen. Alle functionaliteiten, afmetingen en design van de camera hebben mij overtuigd om hem aan te schaffen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-E4

 • Altijd op zak: zeer compact en licht ontwerp
 • Perfecte beeldkwaliteit: 26 megapixel X-Trans 4 CMOS sensor
 • Razendsnel: X-Processor 4 aan boord
 • Vloggen en selfies: slank 180 graden kantelbaar touchscreen
 • Heldere EVF: elektronische zoeker met 0.62x vergroting en 2.36 miljoen pixels
 • Schitterende jpegs: 18 beroemde filmsimulaties
 • Altijd scherp: geavanceerde autofocus met gezichts- en oogdetectie
 • Prachtige video’s: DCI 4K-video met 30fps en super slow-mo Full HD met 240fps
 • Heerlijk minimalistisch design

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm X-E4

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm X-E4 door DPReview TV (10:53 minuten). Mooie voorbeelden van het soort foto’s dat je ermee kunt schieten. En je ziet goed hoe ‘sexy’ deze camera is. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (15 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy