Fujifilm X-E3 systeemcamera: elegantie én eenvoud

De Fujifilm X-E3 combineert elegantie met eenvoud. De camera is intuïtief te bedienen, zeer compact en levert beelden van professionele kwaliteit. "De beeldkwaliteit is magnifiek. Fujifilm weet op dit vlak met de X-E3 wederom een topper neer te zetten.” Gold Award bij DPReview. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm X-E3Sensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: Fujifilm 18-55mm f/2.8-4.0 / fullframe-equivalent: 27-83mm | Beelden per seconde: 8 | Video: 4K | Scherm: touchscreen, niet kantelbaar | Gewicht body: 337gr | Release datum: september 2017 | Frankwandelt-rating 85/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Opvolger Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Opvolger Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

Fujifilm kent geen grenzen

Wanneer houdt Fujifilm nou eens op met topcamera’s produceren? Kent deze firma wel grenzen? De Fujifilm X-E3 is de vijfde camera in de X-serie die Fujifilm in korte tijd op de markt brengt. Na de excellent besproken Fujifilm X-Pro2, X-T2, X100F en X-T20 is de X-E3 de nieuwste telg van Fuji. Het is tevens de lichtste, meest compacte systeemcamera uit de befaamde X-serie van Fuji. Hierdoor is de camera misschien wel dé perfecte metgezel voor bijvoorbeeld reis- of straatfotografie. Precies om die twee redenen heb ik hem gekocht!

Fujifilm X-E3Begerenswaardige systeemcamera

Het is tegelijk een bijzonder begerenswaardige systeemcamera. Als ik de X-T2 niet had, zou ik hem gelijk aanschaffen... Of toch de X-T20? De X-E3 is niet alleen lekker klein en licht. Hij heeft ook die zeer elegantie, retro-verschijning, waarop Fuji het patent lijkt te hebben. De X-E3 is de opvolger van de X-E2, die alweer 4 jaar geleden werd uitgebracht.

Kleine broer van de X-Pro2

Terwijl de Fujifilm X-T20 het kleine broertje is van de X-T2, is de Fujifilm X-E3 het kleine broertje van de X-Pro2. De nieuwe camera heeft een aantal (stijl)kenmerken van de duurdere X-Pro2, zoals de sensor, de processor en het kleine joystickje op de achterkant dat je kunt gebruiken om een focuspunt te kiezen (heel handig, kan ik je verzekeren). Groot verschil: hij mist een hybride zoeker, er wordt enkel een elektronisch beeld weergegeven in de OLED-zoeker.

Fujifilm X-E3 Intuïtieve en eenvoudige bediening

Het 3 inch touchscreen op de achterkant zorgt voor een intuïtieve en eenvoudige bediening. Het scherm ondersteunt ‘Touch Shot’, ‘Touch AF’ en ‘Focus Area Selection’. Mooie woorden, maar simpelweg komt het erop neer dat je supereenvoudig je foto’s en films kunt schieten. Met het touchscreen blader je ook eenvoudig door je foto's door te swipen en zoom je erop in door middel van pinch zoom.

Snelheid & beeldkwaliteit

De X-E3 laat onder z’n elegante motorkap scherpe tanden zien: hij heeft de 24.3 megapixel aps-c X-Trans CMOS III sensor en de X-Processor Pro beeldverwerkingseenheid aan boord, die samen het kloppend hart van de camera vormen. Ze staan garant voor fenomenale beelden en excellente snelheid. Deze combi is al beproefd in de topmodellen Fujifilm X-T2 en X-Pro2, die daardoor hoge ogen gooien bij reviewers.

Fujifilm X-E3 Camera voor snelle actie

Het autofocusalgoritme is nog verder verbeterd. Zodat het nog beter bewegende onderwerpen kan volgen. Hierdoor is de X-E3 uitstekend geschikt voor het schieten van snelle actie-scènes. Bovendien is de X-E3 in staat om bewegende onderwerpen te volgen die de helft kleiner zijn dan bij de vorige generatie (X-E2) mogelijk was.

4K-video

Ook op het gebied van video staat de Fujifilm X-E3 z’n mannetje. Je kunt zowel in Full HD als in 4K-video-opnames maken. In Full HD schiet je opnames met maximaal 60 beelden per seconde en in 4K met 30 beelden per seconde. Via de HDMI-uitgang kun je de beelden ook opnemen op een externe recorder. Voor een betere geluidskwaliteit kun je daarnaast gebruikmaken van een externe microfoon.

Bluetooth: simpel verbonden met je smartphone

De X-E3 is de eerste X-serie systeemcamera die beschikt over bluetooth. Daardoor kun je de camera eenvoudig verbinden aan je smartphone of tablet. Dit maakt dat je nu veel eenvoudiger foto's kunt overzetten door middel van de Fujifilm Camera Remote app. Natuurlijk kun je ook nog steeds verbinding maken met bestaande wifi-netwerken via een normale wifi-verbinding.

Fujifilm X-E3 versus X-T20

Interessant is natuurlijk ook hoe de reviewers de X-E3 waarderen ten opzichte van de eveneens zeer goed besproken Fujifilm X-T20. De X-T20 is een systeemcamera in hetzelfde prijssegment met ongeveer dezelfde specs. Hieronder, bij de reviews, komt dit ook aan bod. Want welke van de twee moet je kiezen?

Update: opvolger Fujifilm X-E4!

De Fujifilm X-E3 heeft een opvolger: de Fujifilm X-E4. Alles aan deze lichte en compacte systeemcamera voor straatfotografen is beter en sneller dan bij de voorganger. Benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Fujifilm X-E4 >>

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm X-E3

De Fujifilm X-E3: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Fujifilm X-E3 Fotomagazine Focus over de Fujifilm X-E3

“Met de X-E3 is ook deze Fujifilm-systeemcameralijn weer up-to-date. Alleen is de intuïtieve bediening van het oermodel hier en daar wat ondergesneeuwd geraakt door de vele anderszins welkome vernieuwingen”, aldus Raymond Harper van Focus Magazine (decembernummer 2017).

Klassiek vormgegeven meetzoeker-lookalike

De X-E1 was vijf jaar geleden een kleine sensatie, schrijft Harper: alle functionaliteit van de spraakmakende X-Pro1 minus de optische/elektronische hybride zoeker voor de halve prijs. De X-E3 is uiteraard een stuk beter dan z’n voorgangers. Met aan boord de vermaarde X-Trans CMOS III-sensor met 24 megapixels en de snelle X-Processor Pro “is de klassiek vormgegeven meetzoeker-lookalike weer helemaal bij de tijd.”

Beeldkwaliteit verbeterd

De beeldkwaliteit van de X-E3 is onovertroffen in z’n klasse. “Met de nieuwe sensor heeft Fujifilm op vrijwel elk terrein winst weten te boeken. Naast de van 16 naar 24 megapixels toegenomen sensorresolutie is de beeldkwaliteit over het hele ISO-spectrum verbeterd.” Ook de jpg-beelden die uit de X-E3 rollen zijn goed, en bij hoge ISO-waarden slaagt de ruisonderdrukking er beter dan voorheen in om de detailweergave zo veel mogelijk ongemoeid te laten.

Kritiekpunten op bedieningsgemak

Kritiekpunten heeft Harper ook, en wel op de bediening van de X-E3. Zo leidt de combinatie van touchscreen en bedieningsknoppen soms tot verwarring, waardoor je de handleiding paraat moet hebben tot je aan de X-E3 gewend bent. Ook op de 4K-video heeft Harper kritiek, onder andere omdat de maximale opnametijd vrij kort is: 10 minuten.

Compleet nieuwe camera

Maar al met al is de X-E3 een uitstekende camera. “Met de term ‘upgrade’ doe je de X-E3 tekort: het is een compleet nieuwe camera, van binnen en van buiten, die zijn voorganger in bijna ieder opzicht overtreft. Op de onderdelen beeldkwaliteit en AF, maar ook op flitsgebied. Zo beschik je met daarvoor geschikte flitsermodellen eindelijk over korte-tijdensynchronisatie.” Kortom, de X-E3 scoort bij Focus een hoog cijfer: 8.6.

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-E3 DPReview over de Fujifilm X-E3

Als je een camera zoekt in dit prijssegment dan zijn zowel de Fujifilm XE-3 en z’n DSLR-achtige neefje, de X-T20 het zeer waard om te overwegen, aldus reviewers Dan Bracaglia en Richard Butler van DPReview. Beide camera’s zijn zeer concurrerend ten opzichte van andere merken, door “the best of the bunch” op het gebied van features, prestaties en specificaties.

Verbeteringen mogelijk

Weliswaar is er ook bij deze uitstekende camera’s nog ruimte voor verdere verbetering. “Mostly in terms of lens focus speed - not a problem when shooting with Fujifilm's latest glass, but an issue with some of the existing lenses.”

Uitzonderlijk prettig om te gebruiken

De reviewers vonden zowel de X-E3 als de X-T20 “exceptionally fun to use”. Dit heeft goeddeels te maken met de goede ergonomie van beide camera’s, de uitzonderlijke goede jpeg-kleuren, het aantrekkelijke design en de robuuste bouwkwaliteit.

X-E3 versus X-T20

Ten opzichte van de X-T20 vinden de reviewers de XE-3 nog wat beter. Daarom krijgt hij de Gold Award met een score van 84% (de X-T20 kreeg de Silver Award met een score van 82%). Dat heeft ermee te maken dat de XE-3 meer specs heeft: de autofocus-joystick, Bluetooth, a superfunctioneel touchscreen en een nog kleinere en lichtere body. “It's a big step forward for a camera lineage we've enjoyed since its debut.”

Excellente bediening

De Fujifilm X-E3 ziet eruit als de klassieke meetzoekercamera (in het Engels: rangefinder). Maar daar moet je je volgens de reviewer niet door in de luren laten leggen, want hij heeft “the guts of a modern camera”. De bediening van de X-E3 is excellent, door handige bedieningsknoppen en -wielen, door het “super-responsive touchscreen”, de joystick waarmee je de autofocuspunten kunt selecteren en de elektronische zoeker die hoge resolutie heeft. En goed nieuws voor beginners: “there's an auto switch that makes the camera simple to use.”

Beeldkwaliteit is magnifiek

Kortom, een geweldige camera: “Image quality, especially JPEG, is top-notch and the 15 'Film Simulations' are fun to try. Performance is snappy and autofocus is reliable in good light. 4K video quality is average and subject tracking is a tad unreliable. Still, the X-E3 is a super capable, great-handling camera.” Zoals gezegd: een Gold Award met een score van 84%.

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-E3 Straatfotograaf Jonas Rask over de Fujifilm X-E3

De Deense reviewer (en dr.) Jonas Rask is een echte Fujifilm straatfotograaf die ik al tijden bewonder om z’n fenomenale foto’s. Over de Fujifilm X-E3 is hij zeer lovend. En om dat te onderbouwen heeft hij een aantal oogstrelende foto’s gepubliceerd. Neem een kijkje op z'n site. De foto’s zijn een genot voor het oog, 100% ‘eye candy’.

2017 lifestyle camera

Het lijkt erop alsof Fujifilm alle nieuwe technologieën die de laatste jaren zijn ontwikkeld in de X-E3 heeft verwerkt, en die vervolgens in een zo klein mogelijke body heeft gepropt. “It seems as if they really wanted this camera to be a versatile mirrorless interchangeable lens camera with as small a physical footprint as possible, that would be instantly capable of social media uploading and sharing. A real 2017 lifestyle camera.”

Fujifilm X-E3: ideale reiscamera

En Jonas Rask heeft hem uitgebreid getest op een reis naar Venetië. Daar merkte hij dat het misschien wel de ideale reiscamera is. “I really enjoyed using the X-E3 as a travel camera. So much power in such a small package. There were days where I had X-E3 with a 23mm f/2 over my shoulder, a 50mm f/2 in one pocket and a 35mm f/2 in the other. It simply doesn’t get any smaller than that in the APS-C segment!”

Ongelofelijk veelzijdig

Maar ook terug thuis, in de straten van Kopenhagen, blijkt het een geweldig veelzijdige camera. “Since returning from Italy, I have of course used it as a general usage camera in my daily photography, and just like the other X-series camera, it is incredibly versatile.”

X-Trans sensor: beste van het beste

De beeldkwaliteit van de X-E3 is, net als die van de andere nieuwe X-modellen, fenomenaal. Dat heeft te maken met de X-Trans sensor die ze allemaal aan boord hebben. “The X-Trans sensor is something you either love or hate. Since I still use the system, obviously I have a weak spot for its fantastic sharpness in the files and rich dynamic range. In the APS-C segment, I don’t really think it gets any better than this.”

Zelfs de ruis is mooi

De beelden die uit de X-E3 rollen zijn scherp, rijk en vibreren van leven. “Image noise at high ISO is kept to an absolute minimum, and the grain is not that of coma-noise. It is more like luminance noise. It looks fantastic in black and white, as well as in colour images. There isn’t necessarily less noise in the Fujifilm X-Trans files – it’s just better looking.”

Jpegs zijn schitterend

Het mooie van alle nieuwe X-modellen, dus ook van de X-E3: de jpegs zijn ongelofelijk mooi en je kunt ook filmsimulaties toepassen: simulaties van de oude analoge filmrolletjes waar Fuji vroeger zo geliefd om was. “They’re fantastic. Nothing less. So whether you’re into RAW files or jpegs, Fujifilm has got you covered with the X-E3.”

Zeer gebruiksvriendelijk

Ook op allerlei andere fronten is de X-E3 volgens Jonas Rask een must-have. Zo is de snelheid zeer goed, de touchscreen zeer gebruiksvriendelijk, evenals de andere knoppen. “The combination of the joystick and the new touchscreen swipe functions makes for a really nice and fast user experience.” Bovendien zit er nog een ‘volautomatische’ knop op: één keer drukken en de X-E3 neemt alle instellingen van je over. Rask noemt dit ook wel de ‘panic switch’.

Perfect voor reis- en straatfotografie

En nog veel meer is goed aan de nieuwe X-E3, te veel om op te noemen. De ingebouwde bluetooth waardoor verbinding met je smartphone kinderspel is en veel sneller gaat dan met wifi. De bouwkwaliteit is dik in orde: “The build and feel of the camera is phenomenal (...) It feels like a high quality product despite of the compact size.” Maar het belangrijkste volgens Rask is de combinatie van kwaliteit en draagbaarheid. Dat maakt de X-E3 zo goed. “The smaller size makes this an amazingly portable camera. It’s perfect for lifestyle, travel and street photography.”

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-E3 Reisfotografe Charlene Winfred over de Fujifilm X-E3

Reisfotografe Charlene Winfred is ambassadeur voor de Fujifilm X-serie. Misschien is ze daardoor bevooroordeeld. Maar de beelden die ze ons voorschotelt, geschoten met de X-E3 liegen er in ieder geval niet om.

X-E3: een Jedi Master

De kop van haar review: ‘The Fujifilm X-E3, small but mighty’ zegt het allemaal. En ze geeft het ruiterlijk toe: ze valt op uiterlijk. “I like rangefinder bodies, the more compact the better, and my favourite one so far has been the X-E2.” En de nieuw uitgekomen X-E3? “The X-E3 is, in a nutshell, all my favourite things, in an even smaller package than its predecessor. It’s like Yoda. You think it’s a small frog, then it turns out to be a Jedi Master.”

Mooie straatvideo

Op haar site is een geweldige video te zien, geschoten met de X-E3. Straatvideo in Singapore, uit het leven gegrepen met levensechte beelden. Knisperscherp, ook binnenshuis (in de duistere metro) en ‘s avonds op straat.

Even goed als de X-Pro2?

Charlene Winfred schoot tot nog toe haar meeste straat- en reisbeelden met de Fuji X-Pro2. Nu kon ze de X-E3 testen. Is hij even goed? “I’ve been using the X-Pro2 since November 2015, and I still love everything about it, so I’m stoked to have that same image quality and high ISO capability it in a smaller body. And it is really tiny.”

Perfecte ‘look and feel’

Winfred is in de testtijd verliefd geworden op de X-E3. De hele ‘look and feel’ van de camera is perfect. “I picked it up, started shooting, and pretty much forgot about the camera.” en “I was taken aback by how fast the X-E3 focused my beat up, 5 year old XF 35mm F1.4 lens. Faster than the X-Pro2. Faster than the X-T2. For the first time in 5 years, I could use the XF 35 f1.4 on single servo focus all the time. So much win, people!”

Klein & onopvallend

Wat maakt de X-E3 zo’n goede camera voor Winfred? “I think that’s what I love most about it. It’s so small, with that gorgeous, unassuming simplicity, that no one looked at it. This is the one to take street shooting, when you want to get a camera into places and situations without looking like a pro (or someone up to no good). It’s got the performance, it’s got the stealth. And the connectivity.”

Verliefd op de X-E3

Winfreds conclusie: “The X-E3 is a tiny machine that packs a punch. If you’re a Pro2 shooter looking for a smaller, stripped down body to throw in your bag, this is is. If you’re a beginner looking for something rangefinder-like that will help you along with your learning curve, this is it. Me? I love it.”

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-E3: andere serieuze reviews

Hieronder staan andere serieuze reviews van de Fujifilm X-E3 op een rij.

 • Fototijdschrift Zoom.nl: Fototijdschrift Zoom.nl biedt een juichende in het januari/februarinummer 2018. Reviewer Cees de Jonge is gecharmeerd van de eenvoud van de X-E3: “Ben je nogal snel onder de indruk van de vele knoppen op je huidige camera, en hou je wel van een strakke bedieningsinterface? Dan zou deze X-E3 je wel eens heel erg kunnen bekoren.”
  Door z’n onopvallende design is hij perfect geschikt voor straatfotografie. De bedieningsknoppen en -wielen zijn heel bescheiden gehouden. Het is daardoor een eenvoudig te bedienen camera. Ook over de autofocus is Zoom positief. “De autofocus van de X-E3 kan met volledige continu AF in burstmode 8 beelden per seconde schieten, en dat is voor een camera in deze prijsklasse indrukwekkend. Het volgen van je onderwerp doet de camera in goede lichtomstandigheden uitstekend.” Als het licht slecht is, presteert hij wel wat minder.
  De beeldkwaliteit is uitstekend. “Ook het dynamisch bereik van de sensor is voor deze prijsklasse erg goed.” Fujifilm is beroemd om z’n fraaie filmsimulaties, waardoor je zonder bewerking mooie jpeg's krijgt. En ook de 4K videoclips “zien er qua saturatie en contrast prima uit.” Kortom: Fujifilm zet een voor deze prijsklasse indrukwekkende body neer die “samen met de mooie lijn van X mount objectieven, vooral de straatfotograaf zal aanspreken.” Eindoordeel: het hoge cijfer 8.3 en de felbegeerde Diamant Award.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro: Fototijdschrift Digifoto Pro geeft een mooie schets van de X-E3: “Deze opvolger van de X-E3 heeft een minimalistisch ontwerp in een compact body, maar komt met specificaties die niet misstaan in een grotere camera.” Hij past met gemak in een kleine tas, maar heeft wel een grote sensor en professionele beeldprocessor aan boord. En de bediening is erg prettig, dankzij het touchscreen.
  Het belangrijkste van een camera is uiteraard de beeldkwaliteit “en Fujifilm weet op dit vlak met de X-E3 wederom een topper neer te zetten.” De aps-c sensor weet heel veel kleine details goed op te slaan. En ook als het donkerder wordt kun je gerust de iso opschroeven. “Foto’s met iso 6400 zijn nog prima te gebruiken en zelfs foto’s met iso 10.000 tonen verrassend weinig ruis.” Ook het scherpstellen gaat heerlijk soepel. “Al met al een uitstekende camera.” Krijgt dan ook de Goud Award.
 • Chip Fotomagazine: “Laat je niet foppen door zijn kleine behuizing, want binnenin huist een krachtpatser,” schrijft reviewer Ton Heijnen van fototijdschrift Chip Fotomagazine. Om te vervolgen met een jubelend review. Het is een ‘minimalistische camera’ met een maximum aan features. Touchscreen, mooie zoeker, professionele sensor en processor, prachtig retro-design, bluetooth, uitstekende videomogelijkheden. De beeldkwaliteit is zeer goed, dankzij die sensor en processor die je ook treft in de X-Pro2 en X-T2. Ook de beeldruis bij hoge iso’s is goed onder controle.
  De X-E3 lijkt in veel opzichten op de Fujifilm X-T20, schrijft Ton Heijnen. “De verschillen zijn klein. Wil je een joystickje of cursortoetsen – en wil je een spiegelreflex-uiterlijk of toch de looks van een meetzoeker? Misgrijpen zul je sowieso niet, want beide zijn uitstekende camera’s.” De X-E3 krijgt een puntentotaal van 89,1 (beeldkwaliteit: 97). Daarmee komt hij op plek 5 in Chips ‘Toplijst APS-C-sensor en kleiner’, zelfs 2 plekken boven de professionele X-T2!
 • Techradar.com: “The Fujifilm X-E3 is a cracking little camera”, aldus de reviewer van Techradar.com. “The premium finish is complemented by an array of tactile controls and a touchscreen interface that make this camera a joy to shoot with.” Ook de beeldkwaliteit is van een hoog niveau. “”Photos are rich and detailed, while the film simulation modes can add a lovely twist to your shots. And, thanks to the improved connectivity, it's possible to share striking-looking images straight out of the camera before you're even home.”
  Wel moet je kijken welke lenzen je erbij gaat kopen. Vanwege z’n kleine formaat is hij bijvoorbeeld minder geschikt voor de grotere zoomlenzen. “Tt's really a camera to enjoy with some neat prime lenses.” Fujifilm mag de camera een miniformaat hebben gegeven, maar de firma heeft niet bezuinigd op de prestaties, “and the X-E3 is everything you'd want in a compact-sized mirrorless camera”. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com: Alle camera’s uit de X-serie van Fuji bieden nu in essentie dezelfde beeldkwaliteit, want ze hebben allemaal dezelfde sensor en processor aan boord, stelt reviewsite Photographyblog.com. Dus komt het erop neer: welk model past het best bij je? En heb je de extra toeters en bellen van de professionele X-T2 en X-Pro2 nodig?
  De X-T20 ligt in dezelfde prijsklasse. Welke moet je kiezen? “If you like a centrally located viewfinder and tilting screen, the X-T20 is the one to go for. If you prefer a left-sided viewfinder and a more classic look, pick the X-E3.” De X-E3 heeft ook een nadeel: hij mist de ISO-knop die wel op andere X-camera’s zit. Maar voor het overige is het weer een geweldige camera. Het is een “brand new camera, one that gives you even more choice from the excellent Fujifilm range.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com: De Fujifilm XE3 is een zeer bevredigende systeemcamera uit het middensegment, en is zeker ook geschikt voor wie de wereld van de systeemcamera’s betreedt, aldus de reviewer van Cameralabs.com. “It feels responsive, handles well, and delivers great-looking 24 Megapixel photos and 4k video with minimal effort. It features a built-in viewfinder, touchscreen with clever gesture controls, an AF joystick for those who prefer a more conventional touch, and Bluetooth to aid with Wifi connections to your phone.”
  Zijn er ook nadelen? Het scherm is niet kantelbaar en de camera heeft geen ingebouwde beeldstabilisatie en ook geen ingebouwde flitser. “But even with these frustrations, the XE3 remains a highly compelling camera to shoot with and it's revealing one of its biggest rivals is Fujifilm's own XT20. Compare these closely, along with Sony's A6300 (for better action), Panasonic's Lumix GX80 / GX85 (for better video), and the Olympus OMD EM10 Mark III (for built-in stabilisation). All are great choices at this price point.”
 • Ephotozine.com: De reviewers van Ephotozine zijn zwaar onder de indruk: “Fujifilm X-E3 produces images with excellent colour and noise performance. The design and handling of the camera are good, with a premium feel and style. The metal controls feel excellent, and being able to directly change controls is a very enjoyable way to shoot photos. For quicker focus selection, the touch-screen is a great addition. The camera offers 4K video, albeit limited to 10 minutes, plus high-speed continuous shooting. When we spend some more time with the camera, we will update this review with our full verdict. From first impressions, of both the camera and the results produced, we were very impressed.”
 • Thephoblographer.com: Reviewsite Thephoblographer: “I walked away from the camera with the understanding that it may be great for the analog film street photographer who is getting into digital but didn’t find anything they liked. And trust me, there are lots of them out there. The reason why they may not like higher end cameras is their complexity. Where the Fujifilm X-E3 may confuse veteran Fujifilm camera owners, it may appeal a whole lot to a brand new crowd.”
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Voor mij dé vervanger van de X-T1. Dat die meer fysieke controle heeft, mis ik niet echt. De beeldkwaliteit is beter - vooral als je wat minder licht hebt, maar niet zo veel dat ik het daarvoor alleen zou doen. Duidelijke verbeteringen in de menu's. Kleiner (maar geen probleem met XL-handen). En mooier, strakker.”
 • Klantreview op Coolblue.nl: “Kleine lichtgewicht camera met prachtige beeldkwaliteit. Ik gebruik de X-E3 naast de X-T20. De slankere vorm van de X-E3 voelt prettiger vooral voor straatfotografie. Toch blijft mijn voorkeur uitgaan naar de X-T20 door kantelbare LCD scherm en meer functieknopjes. De focus hendel ervaar ik nog niet als een pre. Tot slot zijn bepaalde dingen heel erg verstopt in het menu en is het lang zoeken.”
 • Klantreview op Bol.com: “TOP Fujifilm X-E3. Vergelijkbaar met de X-Pro2. Deze camera is dan wel kleiner dan de X-Pro2 maar heeft dezelfde beeldkwaliteit. Enigste verschil is dat de X-Pro2 een hybride-zoeker heeft. Heb de camera nu een week getest en ben zeer tevreden over de kwaliteit van de foto's. De Fujifilm X-E3 kan automatisch foto's via bluetooth verzender naar je smartphone of tablet wat erg makkelijk en snel gaat. Deze camera is zijn geld meer wan waard. Snelle levering van de leverancier.”
 • Klantreview op internet: “Top camera! We hebben deze systeemcamera nu enkele weken in huis en de eerste indruk is erg veelbelovend. Het is even wennen na jarenlang met een spiegelreflex camera te hebben gefotografeerd maar de kwaliteit lijkt zeker niet minder te zijn. Voor ons zijn de belangrijkste voordelen het compacte en lichte formaat en tevens de hoge kwaliteit van de Fuji lenzen.”

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-E3

 • 24.3 megapixel aps-c X-Trans CMOS III sensor
 • Filmen in Full HD met 60fps en 4K-video's met 30fps
 • OLED-zoeker voor een haarscherp en helder beeld
 • 3 inch touchscreen voor een intuïtieve bediening
 • Ingebouwde wifi- en bluetooth-connectvititeit
 • ISO-gevoeligheid instelbaar tot ISO 51.200
 • Fotografeer in JPEG en RAW

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm X-E3

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm X-E3. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy