Fujifilm X-A7: compacte, lichte en stijlvolle systeemcamera

De X-A7 is de allerkleinste camera uit de befaamde Fujifilm X-serie. Hij heeft een extra groot touchscreen, herkent gezichten direct en heeft oog-autofocus. In combinatie met de prachtige filmsimulaties van Fuji schiet je de mooiste foto’s en 4K-video’s. Lekker gebruiksvriendelijk is hij ook al. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm X-A7Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 15-45mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 23-70mm | Beelden per seconde: 6 | Video: 4K (30fps) | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: nee | Gewicht body: 271gr | Release datum: november 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Alle Fujifilm-camera's op Cameranu.nl >>

Alle Fujifilm-camera's op Bol.com >>

Alle Fujifilm-camera's op Kamera-express.nl >>

Schitterende filmsimulaties

Groot voordeel van een camera uit de X-serie van Fujifilm zijn toch wel de geweldige filmsimulaties. Zeg maar: de digitale nabootsing van de kleuren die de vroegere analoge filmrolletjes van Fuji hadden. Ik gebruik ze heel vaak, je kunt veel meer sfeer en uitstraling aan je foto’s meegeven.

Allerkleinste en allerlichtste X-camera

Ook de allerkleinste en allerlichtste Fuji-X-camera, de X-A7, heeft deze filmsimulaties aan boord. En nog veel meer. Wat dacht je van een zeer groot touchscreen, een autofocusmodus die gezichten en ogen herkent en er op scherpstelt, en vloeiende 4K-video en een ‘vari-angle’ LCD-scherm, dat je in vrijwel iedere richting kunt draaien. De Fujifilm X-A7 is de opvolger van de X-A5.

Fujifilm X-A7Highlights van de Fujifilm X-A7

 • Compacte, stijlvolle en lichte systeemcamera
 • Perfecte beelden: vernieuwde 24.2 megapixel aps-c sensor
 • Klaar voor de schemering: uitstekende opnames bij weinig licht
 • Videokwaliteit: 4K-video met 30fps en Full HD met 60fps
 • Creatief: vari-angle 3.5 inch touchscreen
 • Schitterende kleuren: beroemde Fuji filmsimulaties

Stijlvol en hoge kwaliteit

De Fujifilm X-A7 is niet alleen een systeemcamera met een hoge kwaliteit. Hij is ook nog eens heerlijk licht en compact. En, niet onbelangrijk: hij ziet er stijlvol uit. Met de 24.2 megapixel aps-c sensor film je in 4K met 30fps en in Full HD met 60fps. Foto’s schiet je met een snelheid tot 6 beelden per seconde.

Minder ruis en betere beelden

De 24.2 megapixel sensor heeft een verbeterd ontwerp ten opzichte van voorganger X-A5. Daardoor hebben de beelden minder ruis en een verbeterde beeldkwaliteit over het hele ISO-bereik.

Fujifilm X-A7Vari-angle touchscreen: selfies en vloggen

Mooi van de X-A7 is het grote en heldere 3.5 inch touchscreen. Dat scherm achterop is ook ‘vari-angle’: in bijna alle richtingen draaibaar. Daardoor heb je de ultieme vrijheid om beelden vanuit hoge of lage hoeken te schieten. Of natuurlijk naar voren te richten voor prachtige selfies. Bijzonder handig is dit scherm ook voor vloggen: je houdt jezelf altijd perfect in beeld.

Gezichts- en oogherkenning

De X-A7 heeft een uitstekend hybride autofocussysteem met 117 zones, waarmee je snel en precies scherpstelt. Hij heeft gezichtsherkenning en kan automatisch focussen op de ogen als je bijvoorbeeld portretten schiet.

Samen met je smartphone

Uiteraard is de Fujfilm X-A7 uitstekend koppelbaar met je smartphone via wifi en bluetooth. Daarmee wissel je snel draadloos beelden uit met je smartphone en deel je ze op je socials of met je familie en vrienden. Bovendien kun je hem op afstand bedienen met je smartphone.

Fujifilm X-A7Voor extra licht

De X-camera heeft een ingebouwde pop-up flitser als je wat extra verlichting nodig hebt bij weinig licht of je foto’s wilt inflitsen, bijvoorbeeld bij tegenlicht. De Super Intelligent Flash-technologie stelt de flitssterkte automatisch in op basis van het onderwerp.

Herinneringen aan vroeger

Zoals gezegd kun je met de X-A7 de beroemde Fujifilm filmsimulaties gebruiken. Daarmee kun je de prachtige kleurnuances aan je foto’s meegeven die horen bij de analoge fotografie van vroeger. Heb je vroeger veel analoog gefotografeerd, dan smelt je bij het horen van roemruchte namen van de oude Fuji-rolletjes, zoals Provia, Velvia, Astia en Classic Chrome.

Creatief uitleven

Maar de X-A7 heeft nog meer creatieve mogelijkheden. Zo heeft hij geavanceerde filtermodes aan boord, zoals Toy Camera, Miniature, Pop Color, High-Key, Low-Key, Dynamic Tone, Fish-Eye, Soft Focus, Cross Screen, Partial Color (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars), Fog Remove en HDR Art. Kortom, je kunt je helemaal creatief uitleven met de X-A7!

Update: Fujifilm X-A7 niet meer verkrijgbaar

De Fujifilm X-A7 is niet meer verkrijgbaar. Uiteraard zijn er veel hele goede alternatieven van Fujifilm. Ik heb alle Fujifilm-camera’s voor je op een rij gezet. En ook de camerashops hebben handige overzichten.

Alle Fujifilm-camera’s op een rij >>

Alle Fujifilm-camera's op Cameranu.nl >>

Alle Fujifilm-camera's op Bol.com >>

Alle Fujifilm-camera's op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van Cameranu.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-A7Professionele reviewers over de Fujifilm X-A7

De Fujifilm X-A7: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (aprilnummer 2020, full review): Chip constateert in dit mooie review dat de beeldkwaliteit van de Fujifilm X-A7 uitstekend is, dankzij een nieuw ontwikkelde sensor. Tegelijk ziet Chip een belangrijke tekortkoming.
  De X-A7 lijkt geknipt voor vloggers, al heeft hij niet de veel geroemde beeldchip van z’n grote broers, maar een eigen, nieuwe aps c-sensor. De beeldkwaliteit hiervan is volgens de reviewer “verbluffend goed”, met zelfs bij weinig licht veel details en weinig ruis. “Daar kunnen zelfs sommige dure fullframecamera’s een puntje aan zuigen.”
  Sterke punten zijn verder het grote, 180 graden kantelbare touchscreen, met een uitstekende weergave, ook bij fel zonlicht. Ook is hij lekker compact en licht. Hij heeft voldoende knoppen en wieltjes, en alle functies zijn ook prima te bedienen via het touchscreen.
  Toch is de X-A7 uiteindelijk een middenmoter. En dat is te wijten aan de snelheid, of liever: het gebrek eraan. Met een overduidelijke vertraging bij het indrukken van de ontspanknop. En de burstsnelheid is weliswaar niet slecht, maar de buffer is wel erg zuinig: na 6 raw-foto’s of 11 jpegs is het over en sluiten.
  Kortom: het is niet een camera voor iemand die snelheid zoekt. Wellicht als je goede beeldkwaliteit wilt, valt de X-A7 in jouw smaak. Puntentotaal is 76 van de 100. Waarbij direct opvalt dat Chip met ingang van dit nummer is overgestapt van een volstrekt onbegrijpelijke puntentelling naar eentje die een kind kan volgen... Hoera!
 • Fujifilm X-A7Dpreview.com (Jeanette D Moses, full review): De eerste indrukken van Dpreview van de X-A7 waren overweldigend positief. Nu heeft Dpreview de nieuwe Fuji uitvoerig getest, en is dat oordeel zo positief gebleven? Ja: volgens reviewer Jeanette is dit de beste instapper van Fujifilm.
  Volgens Jeanette is dit een opvallend goede camera in deze prijsklasse. Jammer is natuurlijk dat er geen optionele elektronische zoeker verkrijgbaar is, maar het LCD-scherm achterop is gelukkig groot en helder. Daardoor is het perfect geschikt om vrienden en familie te vereeuwigen.
  De X-A7 heeft een nieuwe sensor. Die zorgt voor de beste video in zijn klasse. In combinatie met een bijgewerkte processor zijn er ook aanzienlijke verbeteringen in de autofocus voor gezichts- en oogdetectie.
  Het is ook gewoon een erg leuke camera om mee te fotograferen en filmen. Dat komt door het compacte formaat, de nieuw ontworpen bovenplaat, de verscheidenheid aan kleuren waaruit je kunt kiezen. Dankzij de dubbele draaiknoppen zijn veel functies makkelijk toegankelijk. De ‘funfactor’ van deze camera is belangrijk gezien de doelgroep: instappers in de wereld van de systeemcamera’s.
  De X-A7 is stijlvol, gebruiksvriendelijk en klein genoeg om altijd bij je te hebben, ook op vakantie of als je gaat stappen met je vrienden. Kortom: een kleine, betaalbare systeemcamera waarvan de interface gemakkelijk en prettig in gebruik is. Eindoordeel: Silver Award met een score van 81%.
 • Fujifilm X-A7Techradar.com (Sharmishta Sarkar, full review): Volgens Sharmishta is de X-A7 echt ontworpen met de smartphone-fotograaf in gedachten. Hij heeft een fors LCD-scherm achterrop en een gebruiksvriendelijke menu-interface. Ook met de eersteklas beeldkwaliteit zullen zelfs de experts blij zijn. Al met al een uitstekende kleine camera.
  De autofocus presteert indrukwekkend, voor zowel foto's als video. Zelfs duurdere camera’s zullen hier jaloers op zijn. Het ontbreken van een zoeker doet niets af aan de kwaliteiten.
  Minpunten heeft de camera ook wel, al zijn ze klein. Zo is de ergonomie van de camera voor verbetering vatbaar: je hebt te weinig grip. Ook is de joystick niet binnen het bereik van je duim, wat een beetje onhandig is. Ook het 16:9-display is even wennen in het begin.
  Maar afgezien daarvan is dit echt een aan te raden camera, zeker omdat je hem in een kit kunt kopen met een prima lens voor een redelijke prijs. Goedkopere camera’s vind je zeker op de markt. Maar die halen niet de prestaties van de Fujifilm X-A7 op het gebied van autofocus, gebruiksgemak en beeldkwaliteit. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Fototijdschrift Digifoto Starter (full review): De reviewer vindt de X-A7 een geslaagde opvolger van de Fujifilm X-A5. “Vooral de autofocus is een heel stuk beter geworden. Het is een prima camera voor wie net wat meer wil dan een smartphone in een kleine verpakking en voor beginnende vloggers. Wie de camera combineert met bijvoorbeeld een 23mm f/2 kan er echter ook opnamen mee maken die aan hoge eisen voldoen.”
  Sterke punten zijn de autofocus, het feit dat er weinig ruis is bij hoge ISO-instellingen en de volledig zwenkbare monitor. Verder is het een mooi compact model. Minpunten zijn er ook. Zo is er geen elektronische zoeker en is de kitlens die erbij zit in de hoeken minder scherp. Eindoordeel: Zeer goed.
 • Digitaltrends.com (Daven Mathies, full review): Als camera voor beginners is de X-A7 een erg mooie camera. Hij is veel beter dan voorganger X-A5, dankzij een veel betere autofocus en verbeterde 4K-video-specs. Heb je een goede camera voor reizen en familiefoto’s nodig, dan is het een solide keuze.
  De touch-interface echter, ondanks een schitterend scherm, komt niet in de buurt van de ervaring en het gemak dat je hebt van een smartphone. Het levert eerder verwarring op.
  De X-A7 wordt naar voren geschoven als vervanger voor de camera in je smartphone, maar de waarheid is dat het een klassieke Fujifilm X-serie-camera is, door en door. Het stijlvolle design, het grote gearticuleerde scherm, de solide fysieke bedieningselementen, de sterk verbeterde autofocus: allemaal maken ze deze camera een sterke speler op de markt voor voordelige systeemcamera’s. Maar zoals gezegd is de touch-interface niet zo goed als de reviewer had gewild.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Fujifilm X-A7 biedt volgens Joshua vrijwel alles wat je maar wilt van een instapmodel systeemcamera. De aps-c sensor met 24 megapixel, 4K-video-opname en een 3.5 inch variangle touchscreen. Voor videoschieters is er ook veel aan boord, zoals een HDMI-uitgang en een microfoonaansluiting. Voor vloggen zullen het grote scherm en de gezichtsdetectie autofocus nog bijdragen aan de aantrekkingskracht.
  Je kunt hem goed bedienen, met 2 draaiknoppen bovenop. Jammer dat er geen speciale Q-knop op de camera zit, dat zullen gevorderde amateurs wel een beetje missen. De bouwkwaliteit is redelijk, maar iets minder stevig dan vergelijkbare camera’s.
  De beeldkwaliteit is uitstekend, zeker als je prime-lenzen gebruikt. En je krijgt de befaamde Fujifilm-kleurweergave plus een groot aantal filmsimulaties, waardoor je je fotoresultaten naar wens kunt aanpassen. Ook het dynamische bereik is prima. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Chris George, full review): De reviewer is erg onder de indruk van de beelden die hij met deze camera heeft gemaakt: fotograferen onder verschillende lichtomstandigheden in de straten van Florence. De autofocus is zeer nauwkeurig, zelfs bij uitdagende onderwerpen. En de afbeeldingen hebben een geweldige kleurweergave en dynamisch bereik.
  De reviewer zou de Fujifilm X-A7 zeer aanbevelen als hij hem alleen zou beoordelen op basis van de foto’s die de camera maakt. Het probleem zit hem vooral in de moeite die het kost om die mooie beelden te maken, plus de vrij hoge prijs en de goedkopere camera’s waarmee hij moet concurreren. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (Michael Topham, full review): De Fujifilm X-A7 is aan de dure kant voor een systeemcamera voor instappers. Ongetwijfeld keldert die prijs nog. De beeldkwaliteit en bediening is beter dan die van je smartphone. Toch laat deze camera veel liggen: de gebruiksvriendelijkheid is matig, hij heeft een plastic bouwkwaliteit. En ook de burst-prestaties en de scherpstelling bij weinig licht laten veel te wensen over.
  De Fujifilm X-A7 voldoet voor liefhebbers van point-en-shoot-fotografie en voor wie mooie details in z’n foto’s wil hebben, ook als het licht fel is of als de omstandigheden uitdagend zijn. Maar voor wie echt wil fotograferen ontbreken toch wel een aantal features, zoals: een elektronische zoeker, een speciale snelmenuknop en een krachtige powerzoom.
  De Fujifilm X-T100 is een heel stuk goedkoper met dezelfde kitlens. Dit is een veel verleidelijkere optie als foto’s maken het belangrijkst voor je is. Voor het geld dat je bespaard kun je investeren in een geweldige prime-lens, zoals de Fujifilm XF35mm f/2 R WR.
  Kortom: over het algemeen valt de X-A7 wat tegen. Er zijn betere instapcamera’s voor minder geld. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De X-A7 is een instapcamera van Fujifilm, maar wel eentje die er goed uitziet en een mooie bouwkwaliteit heeft. In plaats van de traditionele belichtingsinstellingen op Fujifilm-camera’s zoals de X-T3, X-T30 en X-Pro3, heeft de X-A7 een modusknop op de bovenplaat en dubbele instelwieltjes. Daarnaast is er een slim 'Smart Menu', waarmee je heel makkelijk de belangrijkste instellingen kunt wijzigen, ook als je nog niet heel bekend bent met handmatige fotografie.
  De Fujifilm X-A7 is een prima camera, al zou een zoeker mooi geweest zijn, vooral als je bij fel licht fotografeert. Aan de andere kant is het variangle scherm erg goed, het autofocussysteem is uitstekend en ook de foto’s en video’s die je ermee kunt schieten zijn uitstekend. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Amy Davies, full review): Of je de Fujifilm X-A7 een aantrekkelijk camera vindt, hangt af van wat voor type fotograaf je bent. Ben je vooral een fotograaf die foto’s schiet, dan zul je de zoeker missen, en is ook de bediening wat onhandig omdat er niet al te veel knoppen op zitten (maar wel een groot scherm).
  Ben je een vlogger die een kleine camera zoekt voor video van hoge kwaliteit terwijl je jezelf in beeld houdt, dan is dit een verleidelijke camera.
  Ook een fotograaf die gewend is om met een smartphone te fotograferen, heeft minder last van het ontbreken van een zoeker. Het grote scherm is voor jou dan aantrekkelijk. De foto’s en video’s die je met de X-A7 kunt schieten zijn zonder meer erg goed. Ze bevatten veel detail en mooie kleuren. En ook kun je uit een flink aantal lenzen kiezen. De autofocus is snel en accuraat.
  Het prijskaartje ligt hoog voor een instapper. Er zijn concurrerende modellen die goedkoper zijn. Zo kun je Fujifilms eigen X-T100 kopen voor ongeveer de helft van de prijs. Eindoordeel: Bovengemiddeld met 3.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Fujfiilm X-A7 biedt veel camerakracht in een kleine body. Over de beeldkwaliteit is geen enkel minpunt te noemen. De jpegs en de jpeg-opties zijn goed, en serieuzere fotografen kunnen in raw-kwaliteit schieten. Voor beginners zijn er prima automatische modi. Ervaren fotografen kunnen prima handmatig aan de slag.
  Toch zullen de meeste gevorderde fotografen een ingebouwde zoeker willen. Kijk dan eerder naar de Fujifilm X-T200, die kost zo’n 100 euro meer. De Fujifilm X-T30, Sony A6100 en Sony A6400 zijn een klasse beter, maar ook een klasse duurder. Ze hebben een ingebouwde zoeker en bieden betere autofocus en burst-opnamen.
  Maar geef je de voorkeur aan een groot vari-angle touchscreen, dan is de X-A7 zeer capabel. Het stelt snel scherp, en het lenzenassortiment is uitgebreid, met groothoek, lange telelens en heldere prime-lenzen voor opnamen bij weinig licht en portretten. Het naar voren gerichte scherm, de microfooningang en 4K-ondersteuning maken de X-A7 ook geschikt voor vlogs.

Alle Fujifilm-camera's op Cameranu.nl >>

Alle Fujifilm-camera's op Bol.com >>

Alle Fujifilm-camera's op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-A7Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm X-A7

 • Compacte, stijlvolle en lichte systeemcamera
 • Perfecte beelden: vernieuwde 24.2 megapixel aps-c sensor
 • Klaar voor de schemering: uitstekende opnames bij weinig licht
 • Videokwaliteit: 4K-video met 30fps en Full HD met 60fps
 • Creatief: vari-angle 3.5 inch touchscreen
 • Snel scherp: hybride 117-punts AF-systeem en verbeterde AF-tracking
 • Schitterende kleuren: beroemde Fuji filmsimulaties
 • Snel: tot 6 beelden per seconde
 • Pop-up flitser en hotshoe-aansluiting
 • Perfect geluid bij vloggen: microfoonaansluiting
 • Fujifilm X-lensmount: alle X-lenzen passen
 • Goed verbonden: wifi en bluetooth

Alle Fujifilm-camera's op Cameranu.nl >>

Alle Fujifilm-camera's op Bol.com >>

Alle Fujifilm-camera's op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Fujifilm X-A7

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm X-A7. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Alle Fujifilm-camera's op Cameranu.nl >>

Alle Fujifilm-camera's op Bol.com >>

Alle Fujifilm-camera's op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (7 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy