Fujifilm GFX 50S II: lichtste middenformaat camera met beeldstabilisatie

De Fujifilm GFX 50S II is een lichte en betaalbare middenformaatcamera. Met een superieure beeldkwaliteit die fullframe camera’s aftroeft. Deze handzame systeemcamera heeft de krachtige X-Processor 4 aan boord plus 51.4 megapixel op z’n middenformaat sensor. Veelzijdige krachtpatser met een prachtig design. “Fuji’s voordeligste en meest verfijnde 50MP middenformaat camera tot nu toe.” Silver Award bij DPReview. Alle belangrijke reviews!

Fujifilm GFX 50S II Sensor: middenformaat | Resolutie: 51.4 megapixel | Objectief: 35-70mm f/4.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28-55mm | Beelden per seconde: 3 | Video: Full HD: 23.976 / 24 / 25 / 29.97fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind september 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 3.999 euro | Prijs inclusief lens: 4.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Fujifilm GFX 50S II

 • Handzaam: compact en lichtgewicht ontwerp
 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 51.4 megapixel middenformaat CMOS-sensor
 • Razendsnel en krachtig: X-Processor 4 beeldprocessor
 • Uitstekende beeldstabilisatie: IBIS biedt 6.5 stops winst
 • Superresolutie: Pixel Shift Multi-Shot-functie voor foto’s van 200 megapixel
 • Het gevoel van vroeger: 19 ingebouwde filmsimulaties waaronder Nostalgic Neg

Fujifilm GFX 50S II Lichtgewicht, handzaam én voordelig

Ruim 3.5 jaar na de release van de Fujifilm GFX 50S, een zeer draagbare en voordelige middenformaat camera, komt Fujifilm met z’n opvolger: de Fujifilm GFX 50S II. En het zal niet verbazen dat dit weer een lichtgewicht, handzaam en voordelig model is met een joekel van een middenformaat sensor. Maar anders dan z’n voorganger heeft hij nu een uiterst effectieve beeldstabilisator aan boord. Ook de krachtige X-Processor 4 schuilt nu onder de motorkap.

Mijn review van de Fujifilm GFX 50S >>

Superieure beelden

De Fujifilm GFX 50S II levert een superieure beeldkwaliteit dankzij z’n enorme 51.4 megapixel sensor. Die heeft een zeer groot beeldoplossend vermogen: het vermogen om de allerkleinste details haarscherp vast te leggen. De middenformaat sensor levert niet alleen een zeer hoge resolutie, maar heeft ook een speciaal ontwerp dat zorgt voor een hogere lichtopbrengst per pixel. Daardoor ontstaat nóg meer beeldscherpte.

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 50S II Groot dynamisch bereik

Het speciale sensorontwerp zorgt daarnaast voor een schitterende kleurweergave. Ook het dynamisch bereik is zeer groot. Daardoor bevatten ook felverlichte delen en donkere schaduwpartijen in je foto’s nog veel details, die je in de bewerking kunt terughalen. Dat dynamisch bereik is toch al groot, doordat de middenformaat sensor liefst 1.7 keer zo groot is als een fullframe sensor.

Grote stap: ingebouwde beeldstabilisatie

Grote stap voorwaarts ten opzichte van de originele GFX 50S: de Mark II heeft een 5-assig IBIS beeldstabilisatiesysteem ingebouwd. Dat zorgt voor winst tegen trillingen tot wel 6.5 stops. Voordeel is dat je veel langer uit de hand kunt fotograferen, zelfs als er weinig licht is, zoals bij schemering of binnenshuis.

Pixel Shift Multi-Shot: superresolutie

Dankzij die ingebouwde beeldstabilisatie heeft de GFX 50S II ook de Pixel Shift Multi-Shot-functie gekregen. Hiermee kun je beelden schieten met een resolutie van maar liefst 200 megapixels zonder valse kleurweergave.

Fujifilm GFX 50S II Analoog gevoel: 19 filmsimulaties

Over kleur gesproken: de GFX 50S II beschikt over liefst 19 verschillende filmsimulaties die de kleurweergave van de analoge filmrolletjes van Fujifilm simuleren. Ook de nieuwe filmsimulatie Nostalgic Neg. is van de partij. Die biedt beelden met hoge verzadiging en zachte tonaliteit en is speciaal ontwikkeld voor de grote broer GFX100S. Ook de 18 andere filmsimulaties zijn niet te versmaden en een echte verrijking van je fotografie.

Zeer krachtige X-Processor 4

De GFX 50S II is krachtiger dan ooit dankzij de snelle X-Processor 4. Samen met een verbetering van het autofocus-algoritme maakt die ook een snel en uiterst nauwkeurig autofocussysteem mogelijk. Voeg de ingebouwde beeldstabilisatie hierbij en je begrijpt dat de GFX 50S II een grote stap voorwaarts is in het creëren van haarscherpe beelden in elke situatie.

Fujifilm GFX 50S II Snel en precies scherpstellen

Dat komt uitstekend van pas als je snel en zeer precies wilt scherpstellen bij bijvoorbeeld portretfotografie terwijl je modellen bewegen. Denk aan bruidsfotografie. Omdat je bij dit soort fotografie vaak kiest voor een groot diafragma om een aantrekkelijke bokeh te creëren, is een extreem precieze autofocus van groot belang.

Kantelbaar touchscreen

Mooi is verder het grote en heldere 3.2 inch LCD-scherm op de achterzijde. Je kunt het touchscreen in drie richtingen kantelen, om opnames onder verschillende hoeken mogelijk te maken. Handig bij creatieve sessies waarbij je de elektronische zoeker niet makkelijk kunt gebruiken.

Fujifilm GFX 50S II Comfortabel in je hand

De Fujifilm GFX 50S II is ook een aantrekkelijke camera omdat hij voor een middenformaat zeer lichtgewicht en handzaam is gebouwd. Aan de ergonomie is eveneens veel aandacht besteed. De handgreep is bijvoorbeeld zo vormgegeven dat de camera comfortabel in je hand ligt als je de hele dag fotografeert. Echt een camera met een fijne handligging én bediening, zelfs als je grotere objectieven monteert.

Robuust gebouwd én weerbestendig

De Fujifilm GFX 50S II is lekker robuust gebouwd. De body is gemaakt van een zeer lichte, sterke en harde magnesiumlegering. Omdat hij op 60 plaatsen is afgedicht, is de camera geheel weerbestendig.

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nl Fujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm GFX 50S II

De Fujifilm GFX 50S II: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, de camera is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 

Fujifilm GFX 50S II DPReview over de Fujifilm GFX 50S II

De GFX 50S II is de eerste 50-megapixel middenformaat van Fujifilm met ingebouwde beeldstabilisatie. Tegelijk is het de laagst geprijsde digitale middenformaatcamera ooit. Een verleidelijke camera voor wie van meer droomt dan schieten met fullframe, aldus Richard Butler van DPReview.

Zeer krachtige combinatie

De Fujifilm GFX 50S II is volgens Richard een zeer krachtige combinatie met de verrassend capabele Fujifilm 35-70mm f/4.5-5.6, die tegelijk met de 50S II is gereleased. De combi is niet groter dan sommige fullframe spiegelreflexen en vormt een uitstekende duo voor studio- of landschapsfotografie. De camera heeft een solide bouw en veel directe controle. Daardoor is het volgens Richard een zeer bevredigende camera om mee te fotograferen. En de beelden zijn voortreffelijk.

Trage autofocus

De autofocus is vrij traag en ook de gezichts- en oogdetectie is minder betrouwbaar dan bij sommige concurrenten. Daardoor is hij minder geschikt voor portretten. Ook voor actie- of sportfotografie is hij minder geschikt door de trage autofocus en de langzame burst van 3fps.

GFX 50S II versus fullframers

Hoewel de 70 procent grotere sensor dan een fullframe sensor een voordeel van ongeveer 2/3EV biedt, zijn er fullframe camera's die een deel van dat voordeel weer teniet doen. De nieuwste fullframers kunnen namelijk sneller scherpstellen, hebben snellere bursts en zijn veel beter in gezichts- en oogdetectie. En ze zijn bovendien voordeliger.

Indrukwekkende scherpte

Maar toch: de grotere objectieven die passen bij de grotere sensor zorgen ook voor een groter oplossend vermogen. Combineer dat met het speciale sensorontwerp van de 50S II, dat de scherpte verhoogt, en je krijgt werkelijk indrukwekkend scherpe beelden. En dit komt dan nog bovenop de toonkwaliteit en het extra dynamisch bereik ten opzichte van dat van een fullframe sensor.

Geen rationele keuze

Zelfs voor landschaps- en studiofotografen is de GFX 50S II niet de meest rationele keuze. Toch heeft z’n traagheid ook charme. En hij levert vaak zo’n geweldige beeldkwaliteit dat het begrijpelijk is dat je daar verzot op raakt. Heb je nog extra budget, dan is de GFX 100S een logischer keuze.

Concurrenten: GFX100S & Nikon Z7 II

De GFX 100S is dan ook een sterke concurrent. Dat geldt ook voor de Nikon Z7 II, die met z’n ISO 64-modus de grootste uitdaging vormt voor de GFX 50S II, want die laat daardoor meer belichting toe dan de Fuji. De beeldkwaliteit wordt daarmee vergelijkbaar, in termen van ruis, dynamisch bereik en toonkwaliteit. De Canon EOS R5 is een andere sterke concurrent, vooral door z’n betere AF-systeem.

Silver Award met 87% score

Kortom: de GFX 50S II is Fuji’s voordeligste en meest verfijnde 50MP middenformaat camera tot nu toe. Mede dankzij de beeldstabilisatie zorgt het voor ultieme beeldkwaliteit. Deze Fuji is in staat fotografie speciaal te maken. Eindoordeel: Silver Award met een score van 87%.

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 50S II Andere professionele reviewers over de Fujifilm GFX 50S II

Hieronder vind je andere belangrijke reviews van de Fujifilm GFX 50S II!

Voorganger Fujifilm GFX kreeg destijds uitstekende reviews. Hij werd overladen met mooie awards. Zo deelde DPReview z’n Gold Award uit, kreeg hij van Digifoto Pro de Platina Award en van Zoom.nl de Diamant Award.

 • Fototijdschrift Shoot.be (full review): De reviewer van Shoot bespreekt de Fujifilm GFX 50S II in combinatie met de tegelijk uitgebrachte nieuwe GF 35-70mm f/4.5-5.6WR. Hij noemt ze in de kop ‘bedachtzame krachtpatsers’. Een duo dat de strijd moet aangaan met de vele fullframe camera’s die elkaar al de tent uit concurreren. Of dat gaat lukken is natuurlijk de vraag.
  Wat geen vraag is, volgens de reviewer: de Fujifilm GFX 50S II is een geweldige camera. Hij overtreft zijn voorganger op snelheid, ergonomie en compactheid. “De beeldkwaliteit blijft op het gekende hoge niveau. Dat alles met een tot voor kort ondenkbaar gunstig prijskaartje, zeker als kit samen met een GF 35-70.”
  Wie meer wil dan fullframe, kan goed terecht bij de GFX 50S II. Lang niet iedereen heeft de 100 megapixels van de grote broers (GFX 100 en 100S) nodig. Denk ook aan de vereiste extra opslagcapaciteit en computerkracht die je in dat geval nodig hebt.
  Snel is de GFX 50S II niet, maar ook niet iedereen is een actiefotograaf. “Wie op een eerder overwogen manier aan landschaps-, portret-, studio- of productfotografie doet, en beeldkwaliteit boven snelheid verkiest, kijkt best een goed naar de Fujifilm GFX 50S II. Ook als tot nu toe een fullframe camera gebruikt of beoogd werd: de stap naar middenformaat fotografie was nooit eerder zo aantrekkelijk en betaalbaar. Wordt het Sinterklaas of toch de Kerstman?”
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): Middenformaatcamera’s zijn met de GFX 50S II nu zo compact geworden, dat het volgens Andy niet gek is om hem in één adem te bespreken met high-end fullframers. “Deze middenformaat kan naadloos een fullframe DSLR-kit vervangen, in dezelfde tassen passen en gelukkig op dezelfde statieven zitten. En dat alles met die fantastische beeldkwaliteit.”
  Uiteraard is het verleidelijk om de GFX50S II af te wijzen omdat hij op bepaalde gebieden achterblijft bij fullframe concurrenten. Denk aan continu-opnamen, autofocus en video. Andy: “De realiteit is dat niet iedereen met eye-tracking AF moet fotograferen met 10 fps. Sommige fotografen focussen juist op de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Daar blinkt deze Fujifilm in uit, met prachtige kleuren, details en dynamisch bereik.”
  Foto’s schieten uit de hand gaat ook al uitstekend met deze Fujifilm, dankzij de effectieve beeldstabilisatie en de zachte, discrete sluiter met weinig trillingen. Daarnaast kan Fujifilm pronken met z’n GF-lenzen die fantastisch zijn, hoewel ze ook groot en duur zijn.
  Kortom: de GFX 50S II maakt dankzij z’n beeldkwaliteit én z’n prijskaartje middenformaat aantrekkelijk voor een algemeen publiek. “Een indrukwekkende camera, die een genot is om te gebruiken. Hij levert fantastische beelden in zowel jpeg als raw. Voor fotografen die prioriteit geven aan beeldkwaliteit boven opnamesnelheid is dit een geweldige camera.” Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Sharmishta Sarkar, hands on): Deze upgrade van Fujifilm ziet er op papier niet indrukwekkend uit. Hij heeft geen 4K-video, slechts 3 fps continu-opnamesnelheid. Toch maken een aantal belangrijke veranderingen van binnen en van buiten de GFX 50S II tot de eerste gestabiliseerde camera van Fujifilm met 50 megapixel op de sensor. Hij heeft nóg een sterke troef: het is de middenformaatcamera met het voordeligste prijskaartje.
  De Fujifilm GFX 50S II heeft verder een onberispelijke beeldkwaliteit. Al met al een camera waar je gemakkelijk verliefd op wordt. Minpunten zijn er natuurlijk ook. Zo heeft hij een relatief trage autofocus (in vergelijking met andere systeemcamera's). Ook de magere burstsnelheid van 3 beelden per seconde en het ontbreken van 4K-video zullen sommige fotografen afschrikken. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): De GFX 50S II is volgens de reviewer een uitstekende aanvulling op Fujifilm's middenformaat line-up. Deze middenformaat is geen revolutie, maar wel een welkome evolutie ten opzichte van de voorganger. Mooi is z’n lage prijs: het is de voordeligste middenformaatcamera van dit moment.
  Het is echt een camera voor pure fotografen. Hij biedt vrijwel alle functies die je als fotograaf verlangt, een zeer goede beeldkwaliteit in een body die uitstekend te bedienen is. Uiteraard is hij minder geschikt voor videografen. Die zijn beter af met een camera met minder megapixels en met professionele 4K (of betere) video aan boord. Eindoordeel: 91/100.
 • Digitalcameraworld.com (Sharmishta Sarkar, hands on review): Fujifilm zet de traditie van draagbaarheid en betaalbaarheid voort in zijn middenformaat camera's, aldus Sharmishta. Daardoor is de GFX 50S II een van de meest verleidelijke middenformaten tot nu toe.
  Wellicht schrikt het ontbreken van 4K-video sommige kopers af. Maar als snelheid en video niet belangrijk voor je zijn, kun je profiteren van de voordelen van een middenformaatsensor voor een veel lagere prijs dan voorheen.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, review in progress): Hoewel de GFX 50S indruk op haar maakte toen deze middenformaatcamera in september 2016 werd aangekondigd, is Angela enthousiaster over de Fujifilm GFX 50S II. Fujifilm heeft een aantal functies teruggeschroefd waardoor een minder gecompliceerde en meer betaalbare camera is ontstaan die aantrekkelijk is voor een groter publiek.
  In haar korte testtijd zag Angela een camera die in staat is om zeer aantrekkelijke beelden van hoge kwaliteit te produceren. De bediening is ook erg goed en hij profiteert van een solide, weerbestendige constructie. “Plots lijkt middenformaat fotografie voor meer van ons een levensvatbaar alternatief voor fullframe fotografie.”
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Razendsnel hebben Chris en Jordan van DPReview TV een prachtige videoreview van de Fujifilm GFX 50S II online gezet. In 12 minuten tijd praten ze je door de voordelen en nadelen van deze betaalbaarste middenformaat van dit moment. Zoals we van hen gewend zijn, vertellen ze humoristisch en onverbloemd wat zij vinden van de GFX 50S II. Ze vergelijken hem ook met de GFX 100S en onthullen belangrijke verschillen die verder gaan dan resolutie. Zeker kijken als je deze camera overweegt!
  Je vindt het filmpje onderaan deze pagina.

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 50S II Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm GFX 50S II

 • Handzame camera: compact en lichtgewicht ontwerp
 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 51.4 megapixel middenformaat CMOS-sensor
 • Razendsnel en krachtig: X-Processor 4 beeldprocessor
 • Uitstekende beeldstabilisatie: IBIS biedt 6.5 stops winst
 • Scherp in beeld: OLED elektronische zoeker met 3.690.000 pixels
 • Eenvoudige bediening: veel fysieke knoppen en draaischijven
 • Superresolutie: Pixel Shift Multi-Shot-functie voor foto’s van 200 megapixel
 • Snel en precies scherp: AF-systeem met 117 scherpstelpunten
 • Veelzijdig: kantelbaar 3.2 inch LCD-touchscreen
 • Lichtgevoelig: ISO-bereik van 100-12.800 uitbreidbaar tot 102.400
 • Het gevoel van vroeger: 19 ingebouwde filmsimulaties waaronder Nostalgic Neg
 • Prima video: Full HD 1080p video-opname met 30fps
 • Handig: opnamen maken met meerdere beeldverhoudingen

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GFX 50S II

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GFX 50S II door Chris en Jordan van DPReview TV (12 minuten). Zij vertellen – humoristisch en onverbloemd – wat zij vinden van de GFX 50S II. Ze vergelijken hem ook met de GFX 100S en onthullen belangrijke verschillen die verder gaan dan resolutie. Zeker kijken als je deze camera overweegt! Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat camera Middenformaat-camera's van Fujifilm

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit die geweldige reviews krijgen. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy