Fujifilm GFX 50S II: lichtste middenformaat camera met beeldstabilisatie

De Fujifilm GFX 50S II is een lichte en betaalbare middenformaatcamera. Met een superieure beeldkwaliteit die fullframe camera’s aftroeft. Deze handzame systeemcamera heeft de krachtige X-Processor 4 aan boord plus 51.4 megapixel op z’n middenformaat sensor. Veelzijdige krachtpatser met een prachtig design. “Fuji’s voordeligste en meest verfijnde 50MP middenformaat camera tot nu toe.” Platina Award bij Digifoto Pro. Silver Award bij DPReview. Winnaar TIPA-award 2022. Alle belangrijke reviews!

Tot €1800 cashback op de GFX50S II >>

Fujifilm GFX 50S IISensor: middenformaat | Resolutie: 51.4 megapixel | Objectief: 35-70mm f/4.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28-55mm | Beelden per seconde: 3 | Video: Full HD: 23.976 / 24 / 25 / 29.97fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind september 2021 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 3.999 euro | Prijs inclusief lens: 4.499 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Fujifilm GFX 50S II

 • Handzaam: compact en lichtgewicht ontwerp
 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 51.4 megapixel middenformaat CMOS-sensor
 • Razendsnel en krachtig: X-Processor 4 beeldprocessor
 • Uitstekende beeldstabilisatie: IBIS biedt 6.5 stops winst
 • Superresolutie: Pixel Shift Multi-Shot-functie voor foto’s van 200 megapixel
 • Het gevoel van vroeger: 19 ingebouwde filmsimulaties waaronder Nostalgic Neg

Fujifilm GFX 50S IILichtgewicht, handzaam én voordelig

Ruim 3.5 jaar na de release van de Fujifilm GFX 50S, een zeer draagbare en voordelige middenformaat camera, komt Fujifilm met z’n opvolger: de Fujifilm GFX 50S II. En het zal niet verbazen dat dit weer een lichtgewicht, handzaam en voordelig model is met een joekel van een middenformaat sensor. Maar anders dan z’n voorganger heeft hij nu een uiterst effectieve beeldstabilisator aan boord. Ook de krachtige X-Processor 4 schuilt nu onder de motorkap.

Mijn review van de Fujifilm GFX 50S >>

Superieure beelden

De Fujifilm GFX 50S II levert een superieure beeldkwaliteit dankzij z’n enorme 51.4 megapixel sensor. Die heeft een zeer groot beeldoplossend vermogen: het vermogen om de allerkleinste details haarscherp vast te leggen. De middenformaat sensor levert niet alleen een zeer hoge resolutie, maar heeft ook een speciaal ontwerp dat zorgt voor een hogere lichtopbrengst per pixel. Daardoor ontstaat nóg meer beeldscherpte.

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 50S IIGroot dynamisch bereik

Het speciale sensorontwerp zorgt daarnaast voor een schitterende kleurweergave. Ook het dynamisch bereik is zeer groot. Daardoor bevatten ook felverlichte delen en donkere schaduwpartijen in je foto’s nog veel details, die je in de bewerking kunt terughalen. Dat dynamisch bereik is toch al groot, doordat de middenformaat sensor liefst 1.7 keer zo groot is als een fullframe sensor.

Grote stap: ingebouwde beeldstabilisatie

Grote stap voorwaarts ten opzichte van de originele GFX 50S: de Mark II heeft een 5-assig IBIS beeldstabilisatiesysteem ingebouwd. Dat zorgt voor winst tegen trillingen tot wel 6.5 stops. Voordeel is dat je veel langer uit de hand kunt fotograferen, zelfs als er weinig licht is, zoals bij schemering of binnenshuis.

Pixel Shift Multi-Shot: superresolutie

Dankzij die ingebouwde beeldstabilisatie heeft de GFX 50S II ook de Pixel Shift Multi-Shot-functie gekregen. Hiermee kun je beelden schieten met een resolutie van maar liefst 200 megapixels zonder valse kleurweergave.

Fujifilm GFX 50S IIAnaloog gevoel: 19 filmsimulaties

Over kleur gesproken: de GFX 50S II beschikt over liefst 19 verschillende filmsimulaties die de kleurweergave van de analoge filmrolletjes van Fujifilm simuleren. Ook de nieuwe filmsimulatie Nostalgic Neg. is van de partij. Die biedt beelden met hoge verzadiging en zachte tonaliteit en is speciaal ontwikkeld voor de grote broer GFX100S. Ook de 18 andere filmsimulaties zijn niet te versmaden en een echte verrijking van je fotografie.

Zeer krachtige X-Processor 4

De GFX 50S II is krachtiger dan ooit dankzij de snelle X-Processor 4. Samen met een verbetering van het autofocus-algoritme maakt die ook een snel en uiterst nauwkeurig autofocussysteem mogelijk. Voeg de ingebouwde beeldstabilisatie hierbij en je begrijpt dat de GFX 50S II een grote stap voorwaarts is in het creëren van haarscherpe beelden in elke situatie.

Fujifilm GFX 50S IISnel en precies scherpstellen

Dat komt uitstekend van pas als je snel en zeer precies wilt scherpstellen bij bijvoorbeeld portretfotografie terwijl je modellen bewegen. Denk aan bruidsfotografie. Omdat je bij dit soort fotografie vaak kiest voor een groot diafragma om een aantrekkelijke bokeh te creëren, is een extreem precieze autofocus van groot belang.

Kantelbaar touchscreen

Mooi is verder het grote en heldere 3.2 inch LCD-scherm op de achterzijde. Je kunt het touchscreen in drie richtingen kantelen, om opnames onder verschillende hoeken mogelijk te maken. Handig bij creatieve sessies waarbij je de elektronische zoeker niet makkelijk kunt gebruiken.

Comfortabel in je hand

De Fujifilm GFX 50S II is ook een aantrekkelijke camera omdat hij voor een middenformaat zeer lichtgewicht en handzaam is gebouwd. Aan de ergonomie is eveneens veel aandacht besteed. De handgreep is bijvoorbeeld zo vormgegeven dat de camera comfortabel in je hand ligt als je de hele dag fotografeert. Echt een camera met een fijne handligging én bediening, zelfs als je grotere objectieven monteert.

Robuust gebouwd én weerbestendig

De Fujifilm GFX 50S II is lekker robuust gebouwd. De body is gemaakt van een zeer lichte, sterke en harde magnesiumlegering. Omdat hij op 60 plaatsen is afgedicht, is de camera geheel weerbestendig.

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2022 voor de Fujifilm GFX 50S II

De Fujifilm GFX 50S II heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste middenformaatcamera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Professionele reviewers over de Fujifilm GFX 50S II

De Fujifilm GFX 50S II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Fujifilm GFX 50S II

 • Zeer krachtige camera voor studio- of landschapsfotografie
 • Voortreffelijke beeldkwaliteit met hoge resolutie en bijzondere kleurweergave
 • Indrukwekkend scherpe beelden boordevol details
 • Ook indrukwekkende jpg’s direct uit de camera
 • Hoge toonkwaliteit en extra dynamisch bereik ten opzichte van fullframers
 • Prettig kantelbaar LCD-scherm en haarscherpe elektronische zoeker
 • Effectieve beeldstabilisatie: uit de hand schieten bij weinig licht
 • Gebruiksvriendelijk, veel directe controle op de body
 • Solide bouwkwaliteit: uitstekend afgedicht tegen weer en stof
 • Uitstekende ergonomie: ligt robuust en zeer stevig in de hand
 • Indrukwekkende line-up aan GF-lenzen beschikbaar
 • Gunstig prijskaartje: voordeligste middenformaatcamera

Zwakke punten van de Fujifilm GFX 50S II

 • Actie/sportfotografie: minder geschikt door trage autofocus en burst
 • Gezichts/oogdetectie: minder goed dan fullframe concurrenten
 • Minder geschikt voor video dan high end fullframers

Awards voor de Fujifilm GFX 50S II

 • DPReview: Silver Award
 • Digifoto Pro: Platina Award

 

Fujifilm GFX 50S IIDPReview over de Fujifilm GFX 50S II

De GFX 50S II is de eerste 50-megapixel middenformaat van Fujifilm met ingebouwde beeldstabilisatie. Tegelijk is het de laagst geprijsde digitale middenformaatcamera ooit. Een verleidelijke camera voor wie van meer droomt dan schieten met fullframe, aldus Richard Butler van DPReview.

Zeer krachtige combinatie

De Fujifilm GFX 50S II is volgens Richard een zeer krachtige combinatie met de verrassend capabele Fujifilm 35-70mm f/4.5-5.6, die tegelijk met de 50S II is gereleased. De combi is niet groter dan sommige fullframe spiegelreflexen en vormt een uitstekende duo voor studio- of landschapsfotografie. De camera heeft een solide bouw en veel directe controle. Daardoor is het volgens Richard een zeer bevredigende camera om mee te fotograferen. En de beelden zijn voortreffelijk.

Trage autofocus

De autofocus is vrij traag en ook de gezichts- en oogdetectie is minder betrouwbaar dan bij sommige concurrenten. Daardoor is hij minder geschikt voor portretten. Ook voor actie- of sportfotografie is hij minder geschikt door de trage autofocus en de langzame burst van 3fps.

GFX 50S II versus fullframers

Hoewel de 70 procent grotere sensor dan een fullframe sensor een voordeel van ongeveer 2/3EV biedt, zijn er fullframe camera's die een deel van dat voordeel weer teniet doen. De nieuwste fullframers kunnen namelijk sneller scherpstellen, hebben snellere bursts en zijn veel beter in gezichts- en oogdetectie. En ze zijn bovendien voordeliger.

Indrukwekkende scherpte

Maar toch: de grotere objectieven die passen bij de grotere sensor zorgen ook voor een groter oplossend vermogen. Combineer dat met het speciale sensorontwerp van de 50S II, dat de scherpte verhoogt, en je krijgt werkelijk indrukwekkend scherpe beelden. En dit komt dan nog bovenop de toonkwaliteit en het extra dynamisch bereik ten opzichte van dat van een fullframe sensor.

Geen rationele keuze

Zelfs voor landschaps- en studiofotografen is de GFX 50S II niet de meest rationele keuze. Toch heeft z’n traagheid ook charme. En hij levert vaak zo’n geweldige beeldkwaliteit dat het begrijpelijk is dat je daar verzot op raakt. Heb je nog extra budget, dan is de GFX 100S een logischer keuze.

Concurrenten: GFX100S & Nikon Z7 II

De GFX 100S is dan ook een sterke concurrent. Dat geldt ook voor de Nikon Z7 II, die met z’n ISO 64-modus de grootste uitdaging vormt voor de GFX 50S II, want die laat daardoor meer belichting toe dan de Fuji. De beeldkwaliteit wordt daarmee vergelijkbaar, in termen van ruis, dynamisch bereik en toonkwaliteit. De Canon EOS R5 is een andere sterke concurrent, vooral door z’n betere AF-systeem.

Silver Award met 87% score

Kortom: de GFX 50S II is Fuji’s voordeligste en meest verfijnde 50MP middenformaat camera tot nu toe. Mede dankzij de beeldstabilisatie zorgt het voor ultieme beeldkwaliteit. Deze Fuji is in staat fotografie speciaal te maken. Eindoordeel: Silver Award met een score van 87%.

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 50S IIDigifoto Pro over de Fujifilm GFX 50S II

Voorganger Fujifilm GFX 50S had zich volgens reviewer Kevin Vervoort van Digifoto Pro (nr. 5 2021) al flink bewezen. Op papier ziet de upgrade er niet al te indrukwekkend uit. Dat maakt nieuwsgierig naar de verbeteringen. Kevin zet ze op een rij.

Lekker in de hand

Al lijkt het allemaal niet indrukwekkend, toch is er van binnen én van buiten flink wat op de schop gegaan en verbeterd. Wat direct opvalt als je de Mark II in je handen neemt: hij ligt lekker in die handen. “Hij voelt robuust en vooral zeer stevig in de hand. Het is duidelijk dat Fujfilm aandacht heeft besteed aan de ergonomie.”

Prettig LCD-scherm & haarscherp EVF

Nog meer wat opvalt aan de buitenkant: het prettig kantelbare LCD-scherm waarmee je vanuit alle hoeken en standen composities kunt maken. De elektronische zoeker is ook fijn in het gebruik, en het zoekerbeeld is haarscherp. Verder valt de uitstekende afdichting tegen weersomstandigheden en stof op. Daardoor zet je hem onder alle condities in, een betrouwbaar gevoel.

Superieure beeldkwaliteit

Nóg belangrijker is natuurlijk wat deze camera allemaal kan. Met z’n enorme sensor met 51.4 megapixel levert hij superieure beelden op. “Het allerkleinste detail wordt met deze camera haarscherp vastgelegd. De resolutie van de beelden is zeer hoog.” Daarbij zorgt de X-processor 4 voor “een speciale, maar vooral schitterende kleurweergave”. Ook het dynamisch bereik van de GFX 50S II is enorm, aldus Kevin. Daardoor kun je in de nabewerking veel details in schaduwpartijen en felverlichte delen terughalen.

Uren fotoplezier

Ook in de praktijk blijkt deze middenformaat erg fijn. Al is hij iets groter dan de gemiddelde systeemcamera, toch ligt hij lekker in de hand. Kevin heeft “uren fotoplezier” beleefd zonder last van schouders of armen. Daarbij is de bediening gebruiksvriendelijk. Nadelen van deze middenformaat zijn er ook. Verwacht geen supersnelle autofocus. Daardoor is hij minder in z’n element bij sport- en actiefotografie.

Effectieve beeldstabilisatie

Groot pluspunt is dan weer de effectieve in body beeldstabilisatie, waardoor je met deze Fuji ook uit de hand en bij weinig licht mooie beelden kunt schieten, zoals Kevin ondervond bij een fotografiesessie in avondlijk Rotterdam.

Platina Award

Kortom: dit is echt een camera “voor fotografen die prioriteit geven aan beeldkwaliteit boven opnamesnelheid”. Ook de prijs is (relatief) aantrekkelijk. Het is “een indrukwekkende camera die een genot is om te gebruiken”. En zelfs: “Op het moment dat je gaat fotograferen raak je vanzelf verliefd.” Eindoordeel: Platina Award.

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 50S IIAndere (professionele) reviewers over de Fujifilm GFX 50S II

Hieronder vind je andere belangrijke reviews van de Fujifilm GFX 50S II!

 • Focus Fotomagazine (Mich Buschman, full review): Mich vindt de Fujifilm GFX 50S II “in alle opzichten een geslaagde middenformaatcamera”. Onderscheidend ten opzichte van de concurrentie zijn volgens hem vooral de vijfassige IBIS-beeldstabilisatie, de verbeterde autofocus, het weerbestendige ontwerp en de 19 filmsimulaties.
  Mich vindt de Pixel Shift Multi-Shot functie “een wat omslachtige toevoeging”. Maar waar deze camera in excelleert is de beeldkwaliteit. “Dankzij de relatief grote photosites ontstaan opnames met veel belichtingsspeelruimte en een prachtige tonaliteit.” Mooi zijn ook de beschikbare objectieven (waaronder kitmodel 25-70mm) die “voor detaillering en briljance” zorgen. Eindoordeel: het cijfer 8.8.
 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 65 van 2022): Chip Fotomagazine heeft de Fujifilm GFX 50S II zowel in het lab als in de praktijk uitgebreid getest. Deze middenformaat is niet bepaald een sportcamera, aldus de reviewer. Maar dat probeert hij ook helemaal niet te zijn natuurlijk.
  “Helaas is het ook geen echte videocamera. Maar als je de camera gebruikt voor alledaagse fotografie, zul je onder de indruk zijn van de GFX 50S II.” Rijke details en een uitstekende beeldkwaliteit compenseren volgens Chip de genoemde tekortkomingen. En let daarbij eens op het prijskaartje: dat is vergeleken met de steeds duurder wordende fullframe systeemcamera’s bijzonder aantrekkelijk. Eindoordeel: 90/100 met een score voor beeldkwaliteit van 98/100. Voorganger GFX 50S krijgt van Chip het cijfer 86/100.
 • Fototijdschrift Shoot.be (full review): De reviewer van Shoot bespreekt de Fujifilm GFX 50S II in combinatie met de tegelijk uitgebrachte nieuwe GF 35-70mm f/4.5-5.6WR. Hij noemt ze in de kop ‘bedachtzame krachtpatsers’. Een duo dat de strijd moet aangaan met de vele fullframe camera’s die elkaar al de tent uit concurreren. Of dat gaat lukken is natuurlijk de vraag.
  Wat geen vraag is, volgens de reviewer: de Fujifilm GFX 50S II is een geweldige camera. Hij overtreft zijn voorganger op snelheid, ergonomie en compactheid. “De beeldkwaliteit blijft op het gekende hoge niveau. Dat alles met een tot voor kort ondenkbaar gunstig prijskaartje, zeker als kit samen met een GF 35-70.”
  Wie meer wil dan fullframe, kan goed terecht bij de GFX 50S II. Lang niet iedereen heeft de 100 megapixels van de grote broers (GFX 100 en 100S) nodig. Denk ook aan de vereiste extra opslagcapaciteit en computerkracht die je in dat geval nodig hebt.
  Snel is de GFX 50S II niet, maar ook niet iedereen is een actiefotograaf. “Wie op een eerder overwogen manier aan landschaps-, portret-, studio- of productfotografie doet, en beeldkwaliteit boven snelheid verkiest, kijkt best een goed naar de Fujifilm GFX 50S II. Ook als tot nu toe een fullframe camera gebruikt of beoogd werd: de stap naar middenformaat fotografie was nooit eerder zo aantrekkelijk en betaalbaar. Wordt het Sinterklaas of toch de Kerstman?”
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): Middenformaatcamera’s zijn met de GFX 50S II nu zo compact geworden, dat het volgens Andy niet gek is om hem in één adem te bespreken met high-end fullframers. “Deze middenformaat kan naadloos een fullframe DSLR-kit vervangen, in dezelfde tassen passen en gelukkig op dezelfde statieven zitten. En dat alles met die fantastische beeldkwaliteit.”
  Uiteraard is het verleidelijk om de GFX50S II af te wijzen omdat hij op bepaalde gebieden achterblijft bij fullframe concurrenten. Denk aan continu-opnamen, autofocus en video. Andy: “De realiteit is dat niet iedereen met eye-tracking AF moet fotograferen met 10 fps. Sommige fotografen focussen juist op de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Daar blinkt deze Fujifilm in uit, met prachtige kleuren, details en dynamisch bereik.”
  Foto’s schieten uit de hand gaat ook al uitstekend met deze Fujifilm, dankzij de effectieve beeldstabilisatie en de zachte, discrete sluiter met weinig trillingen. Daarnaast kan Fujifilm pronken met z’n GF-lenzen die fantastisch zijn, hoewel ze ook groot en duur zijn.
  Kortom: de GFX 50S II maakt dankzij z’n beeldkwaliteit én z’n prijskaartje middenformaat aantrekkelijk voor een algemeen publiek. “Een indrukwekkende camera, die een genot is om te gebruiken. Hij levert fantastische beelden in zowel jpeg als raw. Voor fotografen die prioriteit geven aan beeldkwaliteit boven opnamesnelheid is dit een geweldige camera.” Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Met de komst van de Fujifilm GFX 100S met 100 megapixel op de sensor schreef Mark dat middenformaatfotografie nog nooit zo compact, draagbaar, gebruiksvriendelijk of veelzijdig was geweest. En met de introductie van de 50S II is die uitspraak net zo waar. En aan het lijstje met superlatieven moet je nu toevoegen: ‘betaalbaar’.
  Fuji heeft dat volgens Mark erg slim aangepakt: ze hebben de beproefde 50 megapixel-sensor van de Fujifilm 50S/R gebundeld met dezelfde body en hetzelfde ontwerp als de Fujifilm 100S. Daardoor is een relatief kleine middenformaat-camera ontstaan die hetzelfde kost als een high-end fullframe camera. Hij heeft een sensor die 1.7 keer zo groot is én beeldstabilisatie.
  Bedenk wel dat de GF-lenzen groter en zwaarder zijn dan hun fullframe-tegenhangers. Dat maakt het gehele GFX-systeem sowieso zwaarder dan fullframe. Maar het blijft opmerkelijk dat we de twee systemen zelfs in dit opzicht gaan vergelijken.
  Op een ander punt gaat de vergelijking wel mank: de middenformaat is nog steeds niet de snelste camera. En ook voor video is hij minder geschikt dan high end fullframers. Aan de andere kant: de GFX 50S II levert de bewezen Fuji-beeldkwaliteit. Dat maakt deze camera zo waardevol.
  Al met al is dit een middenformaat die je zowel in de studio als in het veld kunt gebruiken, “dankzij het verbazingwekkend compacte ontwerp, de enorme resolutie, het zeer effectieve stabilisatiesysteem en de volledige weerbestendigheid.” En dankzij z’n even verbazingwekkend lage prijskaartje “is middenformaat ook financieel nog nooit zo verleidelijk geweest”. Echt een camera voor pure fotografen die beeldkwaliteit boven snelheid en video stellen. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Sharmishta Sarkar, full review): Deze upgrade van Fujifilm ziet er op papier niet indrukwekkend uit. Hij heeft geen 4K-video, slechts 3 fps continu-opnamesnelheid. Toch maken een aantal belangrijke veranderingen van binnen en van buiten de GFX 50S II tot de eerste gestabiliseerde camera van Fujifilm met 50 megapixel op de sensor. Hij heeft nóg een sterke troef: het is de middenformaatcamera met het voordeligste prijskaartje.
  De Fujifilm GFX 50S II heeft verder een onberispelijke beeldkwaliteit. Al met al een camera waar je gemakkelijk verliefd op wordt. Minpunten zijn er natuurlijk ook. Zo heeft hij een relatief trage autofocus (in vergelijking met andere systeemcamera's). Ook de magere burstsnelheid van 3 beelden per seconde en het ontbreken van 4K-video zullen sommige fotografen afschrikken. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): De GFX 50S II is volgens de reviewer een uitstekende aanvulling op Fujifilm's middenformaat line-up. Deze middenformaat is geen revolutie, maar wel een welkome evolutie ten opzichte van de voorganger. Mooi is z’n lage prijs: het is de voordeligste middenformaatcamera van dit moment.
  Het is echt een camera voor pure fotografen. Hij biedt vrijwel alle functies die je als fotograaf verlangt, een zeer goede beeldkwaliteit in een body die uitstekend te bedienen is. Uiteraard is hij minder geschikt voor videografen. Die zijn beter af met een camera met minder megapixels en met professionele 4K (of betere) video aan boord. Eindoordeel: 91/100.
 • Digitalcameraworld.com (Sharmishta Sarkar, full review): Fujifilm zet de traditie van draagbaarheid en betaalbaarheid voort in zijn middenformaat camera's, aldus Sharmishta. Daardoor is de GFX 50S II een van de meest verleidelijke middenformaten tot nu toe.
  Wellicht schrikt het ontbreken van 4K-video sommige kopers af. Maar als snelheid en video niet belangrijk voor je zijn, kun je profiteren van de voordelen van een middenformaatsensor voor een veel lagere prijs dan voorheen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Hoewel de GFX 50S indruk op haar maakte toen deze middenformaatcamera in september 2016 werd aangekondigd, is Angela enthousiaster over de Fujifilm GFX 50S II. Fujifilm heeft een aantal functies teruggeschroefd waardoor een minder gecompliceerde en meer betaalbare camera is ontstaan die aantrekkelijk is voor een groter publiek.
  De GFX 50S II is volgens Angela een camera die in staat is om zeer aantrekkelijke beelden van hoge kwaliteit te produceren. De bediening is ook erg goed en hij profiteert van een solide, weerbestendige constructie. “Plots lijkt middenformaat fotografie voor meer van ons een levensvatbaar alternatief voor fullframe fotografie.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): De Fujifilm GFX 50S II is een camera om van te houden en er valt maar heel weinig over te klagen, aldus de reviewer. “Een van de dingen die ik het leukst vind aan fotograferen met Fujifilm, is dat je vrijwel niet hoeft na te bewerken. De kleuraanpassingen en huidcorrecties die je moet doen, zijn minimaal. En dat betekent: meer tijd om te fotograferen.”
  De GFX 50S II heeft een prijskaartje waarmee hij concurreert met fullframe systeemcamera’s. Vergelijk je hem met de fullframers, dan is het een beetje geven en nemen. “De autofocus is van nature langzamer bij middenformaat. Je moet je tempo aanpassen als je fullframe gewend bent. Tegelijk betaalt de Fuji zich uit in beeldkwaliteit. Het indrukwekkende dynamische bereik, IBIS-functionaliteit en bracketing-functies maken het bijna onmogelijk om een slechte foto te maken.” Eindoordeel: 4 van de 5 ballen.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Uitzonderlijke camera. Het is een perfecte camera voor mij. Het is mijn eerste middenformaatcamera, maar ik kan zeggen dat dit de beste keuze is die ik heb gemaakt.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Razendsnel hebben Chris en Jordan van DPReview TV een prachtige videoreview van de Fujifilm GFX 50S II online gezet. In 12 minuten tijd praten ze je door de voordelen en nadelen van deze betaalbaarste middenformaat van dit moment. Zoals we van hen gewend zijn, vertellen ze humoristisch en onverbloemd wat zij vinden van de GFX 50S II. Ze vergelijken hem ook met de GFX 100S en onthullen belangrijke verschillen die verder gaan dan resolutie. Zeker kijken als je deze camera overweegt!
  Je vindt het filmpje onderaan deze pagina.

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 50S IIBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GFX 50S II

 • Handzame camera: compact en lichtgewicht ontwerp
 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 51.4 megapixel middenformaat CMOS-sensor
 • Razendsnel en krachtig: X-Processor 4 beeldprocessor
 • Uitstekende beeldstabilisatie: IBIS biedt 6.5 stops winst
 • Scherp in beeld: OLED elektronische zoeker met 3.690.000 pixels
 • Eenvoudige bediening: veel fysieke knoppen en draaischijven
 • Superresolutie: Pixel Shift Multi-Shot-functie voor foto’s van 200 megapixel
 • Snel en precies scherp: AF-systeem met 117 scherpstelpunten
 • Veelzijdig: kantelbaar 3.2 inch LCD-touchscreen
 • Lichtgevoelig: ISO-bereik van 100-12.800 uitbreidbaar tot 102.400
 • Het gevoel van vroeger: 19 ingebouwde filmsimulaties waaronder Nostalgic Neg
 • Prima video: Full HD 1080p video-opname met 30fps
 • Handig: opnamen maken met meerdere beeldverhoudingen

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Fujifilm GFX 50S II

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GFX 50S II door Chris en Jordan van DPReview TV (12 minuten). Zij vertellen – humoristisch en onverbloemd – wat zij vinden van de GFX 50S II. Ze vergelijken hem ook met de GFX 100S en onthullen belangrijke verschillen die verder gaan dan resolutie. Zeker kijken als je deze camera overweegt! Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GFX 50S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraMiddenformaat-camera's van Fujifilm

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit die geweldige reviews krijgen. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Beste compacte middenformaatcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compacte middenformaatcamera's van dit moment zijn? Ik heb de beste middenformaten voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste middenformaatcamera's >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy