Fujifilm GFX 100S II: compacte middenformaat met 102MP

De Fujifilm GFX 100 II is een compacte én razendsnelle middenformaatcamera voor beeldmakers die verbluffende beelden vol details willen schieten. Aan boord is de vernieuwde 102 megapixel CMOS II sensor (1.7x groter dan een fullframe sensor) en de krachtige X-Processor 5. AI-technologie krikt de autofocus op en ook in video is dit een meesterlijke middenformaat. “Waarschijnlijk de beste middenformaatcamera voor de meeste beeldmakers.” Alle belangrijke reviews zet ik weer voor je op een rij!

Fujifilm GFX 100S IISensor: middenformaat | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 7 | Beeldstabilisatie: ja | Video: Ultra HD / 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 883gr | Release datum: juni 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 5.499 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Highlights van de Fujifilm GFX 100S II

 • Hoogste beeldkwaliteit: 102MP resolutie op z’n middenformaat sensor
 • Powerhouse: X-processor 5 voor krachtige autofocus en beeldkwaliteit
 • Tegen trillingen: 8-stop IBIS beeldstabilisatie
 • Fraaie video: 4K/30p-video, F-Log2 Gamma
 • Perfect scherp: nieuwste autofocussysteem met AI

Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 100S IINieuwe standaard in beeldkwaliteit

Een revolutie in beeldkwaliteit en veelzijdigheid: dát is de Fujifilm GFX 100S II middenformaatcamera in een notendop. Met zijn compacte body en indrukwekkende functies tilt Fujifilm de creativiteit van fotografen naar nieuwe hoogten. De camera beschikt over een nieuwe 102MP CMOS II-sensor en de krachtige X-processor 5. Het dynamisch bereik is ongekend groot en deze middenformaat heeft ook een groot gevoeligheidsbereik van ISO 80-12.800 (uitbreidbaar tot 40-25.600).

Compromisloze prestaties

Bij de GFX 100S II staan beeldkwaliteit en prestaties voorop. Fujifilm heeft geen compromissen gesloten op het gebied van resolutie, dynamisch bereik en beeldkwaliteit. De wereld om je heen leg je vast met verbluffende details. Daarom zal deze camera geliefd zijn bij architectuur-, landschaps- en modefotografen.

Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 100S IIX-processor 5: power en functionaliteit

De X-processor 5 is een echte krachtcentrale die geavanceerde functies naar de GFX 100S II brengt. Denk hierbij aan AI-onderwerpherkenning, AI Auto witbalans en verbeterde AF-algoritmes. Aan boord zijn ook 20 filmsimulaties, die de kleuren van beroemde analoge filmrolletjes nabootsen. Daaronder is ook de nieuwe Reala Ace. Hierdoor biedt deze camera een breed scala aan creatieve mogelijkheden.

Tot 8 stops beeldstabilisatie

De krachtige X-processor 5 maakt ook iets anders mogelijk: deze middenformaat biedt maar liefst 8 stops winst tegen trillingen: de In-Body Image Stabilization (IBIS). Daardoor schiet je met deze middenformaat verbluffende beelden gewoon uit de hand, zelfs als het licht minder is, zoals bij schemering of binnenshuis. De elektronische zoeker met hoge resolutie en het kantelbare LCD touchscreen bieden nieuwe perspectieven voor compositie en bediening.

Fujifilm GFX 100S IIUitgebreide functionaliteit voor profs

Met deze middenformaat mikt Fujifilm op professionals die een zeer uitgebreide functionaliteit nodig hebben voor hun vak. De camera biedt functies als IPTC metadata integratie, Pixel Shift Multishot voor nóg hogere resolutie, en 4K-video met 4:2:2 10-bits. Daarmee voldoet de GFX 100S II aan de eisen van professionele fotografen en videografen.

Ultieme camera voor beeldmakers

De Fujifilm GFS 100S II combineert hoge beeldkwaliteit met creatieve vrijheid, dankzij de high res-sensor, de geavanceerde functies en de compacte body. Daarmee is dit misschien wel de ultieme camera voor beeldmakers. Of ze nu alle details van landschappen vastleggen, superscherpe portretten met verfijnde bokeh schieten of vloeiende video’s produceren: deze camera staat garant voor de allerbeste resultaten.

Textuur en grip

Mooi aan deze middenformaat is ook z’n ontwerp. Met zijn nieuwe Bishamon-Tex patroon biedt de body niet alleen een luxueuze uitstraling, maar ook verbeterde grip. Dit, in combinatie met de klassieke camerariem-bevestiging, maakt de bediening comfortabel en intuïtief.

Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 100S IIProfessionele reviewers over de Fujifilm GFX 100S II

De Fujifilm GFX 100S II: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, de camera komt pas in juni 2024 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De GFX 100S II is weliswaar de kleinste en meest betaalbare Fujifilm GFX-camera met 102 megapixel, maar hij levert volgens Gordon in wezen dezelfde fotokwaliteit als z’n duurdere broer. “Hij biedt een enorme hoeveelheid details op de beelden en met pixelshift schroef je dat nog verder op tot 400 megapixels.”
  Door de sensoruitlezing te verbeteren en deze te koppelen aan de nieuwste beeldprocessor, profiteert de GFX 100S II volgens Gordon van verbeterde onderwerpdetectie, snellere bursts en effectievere stabilisatie. Ook de langere batterijduur en de REALA ACE-filmsimulatie zijn te danken aan die processor.
  Fysiek is de GFX 100S II vrijwel identiek aan z’n voorganger, maar hij heeft een grotere en gedetailleerdere elektronische zoeker “die prachtig is in gebruik”. Ook valt de stijlvolle afwerking van het vlaggenschip GFX 100 II op.
  De upgrades zijn weliswaar niet baanbrekend. En de snellere bursts worden beperkt door de SD-geheugenkaarten. “Maar het prijskaartje ligt lager dan dat van de originele GFX 100S, en het nieuwe model biedt daardoor een goede prijs/kwaliteit-verhouding.”
  De GFX 100S II is volgens Gordon de meest betaalbare instapper in Fujifilms 102 megapixel middenformaatsysteem, “met fantastische details uit een body die qua gewicht vergelijkbaar is met die van een professionele fullframer”. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Timothy Coleman, hands on): De belangrijkste kenmerken van de vlaggenschip middenformaatcamera GFX100 II zijn doorgesijpeld naar de meer betaalbare en op fotografie gerichte GFX100S II, schrijft Timothy. “Daardoor is voor de meeste mensen waarschijnlijk de beste middenformaatcamera ontstaan. Je krijgt de 102 MP-sensor met 8-stops beeldstabilisatie, een compacte en comfortabele vormfactor (ten opzichte van de sensorgrootte) en verbeterde prestaties, waaronder een fatsoenlijke autofocus voor onderwerpdetectie.” Z’n relatief bescheiden prijskaartje maken hem ook tot een aantrekkelijk alternatief voor professionele fullframe camera's, “vooral als je details boven regelrechte snelheid nodig hebt”.
 • Digitalcameraworld.com (Gareth Bevan, hands on): Misschien verlang je al sinds de lancering vorig jaar naar de GFX 100 II, maar schiet je budget tekort. Dan zou de GFX 100S II volgens Gareth wel eens jouw camera kunnen zijn. “De GFX 100S II is geen revolutie ten opzichte van het vorige model, maar verfijnt de toch al uitstekende GFX 100S door de nieuwste X-Processor 5 toe te voegen voor betere autofocus, opnamesnelheid en video.”
  Daarbij is ook de beeldstabilisatie (IBIS) verbeterd en biedt deze een correctie van liefst 8 stops. “De body blijft hetzelfde, al heeft hij iets meer gewicht en zorgt de toevoeging van Fuji’s Bishamon-Tex-materiaal ervoor dat de camera meer grip heeft.”
  Gelukkig heeft Fujifilm de prijs verleidelijk betaalbaar gehouden voor een middenformaat camera, schrijft Gareth. “Dat kan zeker professionals verleiden die twijfelen tussen fullframe en GFX.”
 • Sheclicks.net (Angela Nicholson, hands on): Angela schrijft: “De Fujifilm GFX100S II is kleiner, lichter en betaalbaarder dan grote broer GFX100 II. Hij heeft uitstekende specificaties en geweldige bediening. Hij reageert meer als een kleinformaatcamera dan wat we gewend waren van een middenformaatcamera, en hij is in staat fantastische beelden te produceren met details waarop je kunt blijven inzoomen.”
 • Fujifilm GFX 100S IIPetapixel.com (Chris Niccolls, hands on): De Fujifilm GFX 100S II is volgens Chris waarschijnlijk de beste middenformaatcamera voor de meeste beeldmakers. “Je kunt de GFX 100S II zien als een eenvoudige upgrade van de GFX 100S met betere autofocus, betere IBIS en verbeterde zoeker en display. Maar ik denk dat de veranderingen substantieel genoeg zijn om de GFX 100S II een aantrekkelijker product te maken vergeleken met de duurdere GFX 100 II.”
  Dat geldt niet als je de betere videomogelijkheden of de snelst mogelijke burst-snelheden nodig hebt, dan is de GFX 100 II nog een maatje groter. “Maar de GFX 100S II biedt dezelfde beeldkwaliteit en stabiliteit. En hij maakt nog steeds snel genoeg opnamen voor de meeste mensen. Hij is ook lichter en compacter, met een vormfactor waar ik de voorkeur aan geef als ik rondreis.”
  Kortom: “De GFX 100S II zal voor veel meer mensen praktischer zijn als middenformaatcamera dan welke andere optie dan ook.”
 • Fujifilm GFX 100S IIStuff.tv (Tom Morgan-Freelander, hands on): “Hoe leuk ik eerdere GFX-camera's ook vond, ik was er niet helemaal van overtuigd dat een middenformaatsensor zinvol was voor elke vorm van fotografie,” schrijft Tom. Maar de GFX100S II heeft hem misschien net van gedachten veranderd. “Hij is indrukwekkend capabel in de echte wereld, weg van statische onderwerpen en gecontroleerde verlichting, terwijl hij resolutie en helderheid biedt die zelfs fullframe rivalen moeilijk kunnen evenaren.”
  Dit is de instapper van Fujifilm in het middenformaatsegment. En deze camera heeft een echte ‘cross-over aantrekkingskracht’ voor wie nu met een fullframe camera schiet, stelt Tom: “Hij is kleiner en lichter dan de Nikon Z9 en Canon EOS R3, en met een meer traditionele vormfactor. Dat hij minder kost dan een Sony A1 is een ander groot pluspunt.”
  Als je een camera koopt moet je je ook altijd bewust zijn van de lenzen en in dit geval: van de prijs van die lenzen. “Aangezien de goedkoopste GF Mount-lens voldoende is om dit systeem boven de $ 6500 te brengen, zal het nooit een mainstream camera worden. Maar als je een fantastische foto definieert met pixelprecisie, is het onwaarschijnlijk dat je teleurgesteld zult zijn in de resultaten.”
  Kortom: de Fujifilm GFX100S II is volgens Tom zowel in de echte wereld als in de studio een capabele camera. Maar het is ook een levensvatbaar middenformaatalternatief voor veel meer fotografen.
 • Fujifilm GFX 100S IIPetaPixel (Chris Niccolls, video-review): Voorganger Fujifilm GFX 100S was moeilijk te verslaan als je keek naar de prijs/kwaliteit-verhouding. Nu is er de opvolger: de GFX 100S II. Die bevat volgens Chris veel kenmerken van vlaggenschip GFX 100 II. “Is dit de beste optie voor fotografen die klassieke middenformaatonderwerpen zoals landschap en portret fotograferen?” vraagt Chris zich af in deze video-review. Hij ging naar natuurpark Elbow Falls in Canada om het voor je uit te zoeken.
  Benieuwd naar deze video-review? Bekijk hem onderaan deze pagina.

Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S IIBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GFX 100S II

 • Hoogste beeldkwaliteit: 102MP resolutie op z’n middenformaat sensor
 • Powerhouse: X-processor 5 voor krachtige autofocus en beeldkwaliteit
 • Tegen trillingen: 8-stop IBIS beeldstabilisatie
 • Fraaie video: 4K/30p-video, F-Log2 Gamma
 • Snelle schieter: continu opnames tot 7fps
 • Perfect scherp: nieuwste autofocussysteem met AI
 • Fraaie kleuren: 20 filmsimulaties
 • Dynamisch bereik: 13+ stops bij fotograferen en filmen
 • Scherp in beeld: verbeterde High Resolution EVF
 • Uit moeilijke hoeken: 3.2 inch kantelbaar LCD-touchscreen
 • Professioneel: IPTC Metadata integreerbaar
 • Nog meer resolutie: Pixel Shift Multishot met 400MP beelden
 • Lichtgevoelig: ISO 80 minimale gevoeligheid
 • Meer shots met je accu: lager stroomverbruik (20% winst)
 • Goed verbonden: geïntegreerde Bluetooth 4.2 Low Energy en wifi
 • Meer grip: body voorzien van Bishamon-Tex materiaal

Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

 

PetaPixel: YouTube-review van de Fujifilm GFX 100S II

Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GFX 100S II door Chris Niccolls van PetaPixel (10:45 minuten). De GFX 100S II bevat volgens Chris veel kenmerken van vlaggenschip GFX 100 II. “Is dit de beste optie voor fotografen die klassieke middenformaatonderwerpen zoals landschap en portret fotograferen?” vraagt Chris zich af in deze video-review. Hij ging naar natuurpark Elbow Falls in Canada om het voor je uit te zoeken. Kijken!

Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraMiddenformaat-camera's van Fujifilm

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit die geweldige reviews krijgen. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

Review Fujifilm GFX 100S II >>

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 500mm f/5.6 R LM OIS WRFujifilm GFXNeeSupertele399995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm X-camera’s op een rij

Fujifilm X-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste compacte middenformaatcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compacte middenformaatcamera's van dit moment zijn? Ik heb de beste middenformaten voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste middenformaatcamera's >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy