Nieuwe standaard in beeldkwaliteit
Een revolutie in beeldkwaliteit en veelzijdigheid: dát is de Fujifilm GFX 100S II middenformaatcamera in een notendop. Met zijn compacte body en indrukwekkende functies tilt Fujifilm de creativiteit van fotografen naar nieuwe hoogten. De camera beschikt over een nieuwe 102MP CMOS II-sensor en de krachtige X-processor 5. Het dynamisch bereik is ongekend groot en deze middenformaat heeft ook een groot gevoeligheidsbereik van ISO 80-12.800 (uitbreidbaar tot 40-25.600).
Compromisloze prestaties
Bij de GFX 100S II staan beeldkwaliteit en prestaties voorop. Fujifilm heeft geen compromissen gesloten op het gebied van resolutie, dynamisch bereik en beeldkwaliteit. De wereld om je heen leg je vast met verbluffende details. Daarom zal deze camera geliefd zijn bij architectuur-, landschaps- en modefotografen.
Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>
X-processor 5: power en functionaliteit
De X-processor 5 is een echte krachtcentrale die geavanceerde functies naar de GFX 100S II brengt. Denk hierbij aan AI-onderwerpherkenning, AI Auto witbalans en verbeterde AF-algoritmes. Aan boord zijn ook 20 filmsimulaties, die de kleuren van beroemde analoge filmrolletjes nabootsen. Daaronder is ook de nieuwe Reala Ace. Hierdoor biedt deze camera een breed scala aan creatieve mogelijkheden.
Tot 8 stops beeldstabilisatie
De krachtige X-processor 5 maakt ook iets anders mogelijk: deze middenformaat biedt maar liefst 8 stops winst tegen trillingen: de In-Body Image Stabilization (IBIS). Daardoor schiet je met deze middenformaat verbluffende beelden gewoon uit de hand, zelfs als het licht minder is, zoals bij schemering of binnenshuis. De elektronische zoeker met hoge resolutie en het kantelbare LCD touchscreen bieden nieuwe perspectieven voor compositie en bediening.
Uitgebreide functionaliteit voor profs
Met deze middenformaat mikt Fujifilm op professionals die een zeer uitgebreide functionaliteit nodig hebben voor hun vak. De camera biedt functies als IPTC metadata integratie, Pixel Shift Multishot voor nóg hogere resolutie, en 4K-video met 4:2:2 10-bits. Daarmee voldoet de GFX 100S II aan de eisen van professionele fotografen en videografen.
Ultieme camera voor beeldmakers
De Fujifilm GFS 100S II combineert hoge beeldkwaliteit met creatieve vrijheid, dankzij de high res-sensor, de geavanceerde functies en de compacte body. Daarmee is dit misschien wel de ultieme camera voor beeldmakers. Of ze nu alle details van landschappen vastleggen, superscherpe portretten met verfijnde bokeh schieten of vloeiende video’s produceren: deze camera staat garant voor de allerbeste resultaten.
Textuur en grip
Mooi aan deze middenformaat is ook z’n ontwerp. Met zijn nieuwe Bishamon-Tex patroon biedt de body niet alleen een luxueuze uitstraling, maar ook verbeterde grip. Dit, in combinatie met de klassieke camerariem-bevestiging, maakt de bediening comfortabel en intuïtief.
Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>
Professionele reviewers over de Fujifilm GFX 100S II
De Fujifilm GFX 100S II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!
Fotomagazine Zoom.nl over de Fujifilm GFX 100S II
Een ‘allround middenformaat werkpaard’ is de Fujifilm GFX 100S II volgens de kop boven de review van Michel Mulder van Zoom.nl (novembernummer 2024). Z’n voorganger was al “een prestatie van formaat”, de nieuweling is verbeterd en sneller.
Veel verbeteringen
De verbeteringen zitten op verschillende vlakken. Zo is de autofocus beter en is de maximale burst opgehoogd. De beeldstabilisatie biedt nu winst tegen trillingen tot 8 stops, de zoeker heeft een hogere resolutie en de video-features zijn uitgebreid.
Nieuwe sensor en processor
Maar de belangrijkste upgrade is volgens Michiel te vinden in de nieuwe 102MP sensor die een andere pixelindeling kent en nu gekoppeld is aan een nieuwe, snellere processor. Daardoor is de onderwerptracking van de autofocus preciezer en is ook de basis-ISO verlaagd tot ISO 80. De beeldkwaliteit, met name in de hoeken, is ook beter. De uitstekende IBIS maakt werken uit de hand goed mogelijk.
Nieuwe zoeker: een genot
De nieuwe zoeker noemt Michiel “een genot”. Met een vergroting van 0.84 heb je een goed overzicht en het beeld is zeer scherp. “Doordat dit ook vaker ververst, heb je een realtimebeeld van zeer hoge kwaliteit waarmee het prettig werken is.”
Natuurlijke stofweergave
De meeste fotografen zullen de camera kopen vanwege de grote sensor en de vele megapixels. De verwachting is dan dat de beeldkwaliteit excellent is. En gelukkig is dat ook zo, aldus Michiel. De jpegs en raws zijn zeer gedetailleerd en schoon, met een natuurlijke stofweergave. En in raw kun je gerust doorgaan tot ISO 12.800. De burst is snel voor een middenformaat, maar verwacht geen sportcamera.
Diamant Award
Kortom: “Met de GFX 100S II zet Fujifilm de puntjes op de i van een allround-werkpaard. In de praktijk is de camera snel en precies en de beeldkwaliteit is uitstekend.” Het prijskaartje noemt Michiel prima verdedigbaar “zeker afgezet tegen de fullframe-concurrenten in dezelfde prijskaartje die maar de helft van het aantal pixels halen.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.9.
Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>
Digifoto Pro over de Fujifilm GFX 100S II
De Fujifilm GFX 100S II houdt 100 megapixels aan boord, maar is weer beter en handiger dan de voorganger, schrijft reviewer Dré de Man van fotomagazine Digifoto Pro (2024 nr. 3). Hij lijkt gemaakt te zijn om ook buiten de studio gebruikt te worden. Hoe goed is hij?
Betere autofocus en stabilisatie
Het voordeel van middenformaat met meer megapixels voor de beeldkwaliteit is evident en de voorganger GFX 100S voegde daar hanteerbaarheid en een lagere prijs aan toe. Fujifilm GFX 100S II zet volgens Dré weer een stap vooruit, met een duidelijk betere autofocus en stabilisatie en een toegenomen burstsnelheid. Ook de zoeker zet een stap voorwaarts.
Goed hanteerbaar
In de praktijk komt deze middenformaat uitstekend uit de bus, merkt Dré. Hij is goed hanteerbaar, mits je zelf niet te klein en tenger bent. Het grote aantal knoppen gaat gepaard met een uitstekende configuratie, zodat je de camera helemaal naar je hand kunt zetten.
Goede onderwerpherkenning
De autofocus is duidelijk beter geworden. En ook de onderwerpherkenning werkt goed, al heeft hij geen stand waarbij hij het onderwerp automatisch herkent: je moet kiezen uit standen voor dier, vogel, auto etc. “Erg jammer” vindt Dré dat oog/gezichts-AF en onderwerpherkenning elkaar uitsluiten. Beide nadelen zou Fuji in de ogen van Dré in een firmware-udate kunnen en moeten oplossen. Gelukkig werkt de scherpstelling in het algemeen heel goed.
Goud Award
De beeldkwaliteit, reden nr. 1 waarom je deze camera koopt, blijft onovertroffen, met een zeer goed dynamisch bereik en vrijheid van ruis. Al met al noemt Dré deze camera een “zeer geslaagde combinatie van hanteerbaarheid en beeldkwaliteit”. Het is dan ook “waarschijnlijk de meest aantrekkelijke GFX-camera”. Eindoordeel: Goud Award.
Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>
Andere professionele reviewers over de Fujifilm GFX 100S II
De Fujifilm GFX 100S II: hoe scoort hij bij de andere (professionele) reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!
- Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De GFX 100S II is weliswaar de kleinste en meest betaalbare Fujifilm GFX-camera met 102 megapixel, maar hij levert volgens Gordon in wezen dezelfde fotokwaliteit als z’n duurdere broer. “Hij biedt een enorme hoeveelheid details op de beelden en met pixelshift schroef je dat nog verder op tot 400 megapixels.”
Door de sensoruitlezing te verbeteren en deze te koppelen aan de nieuwste beeldprocessor, profiteert de GFX 100S II volgens Gordon van verbeterde onderwerpdetectie, snellere bursts en effectievere stabilisatie. Ook de langere batterijduur en de REALA ACE-filmsimulatie zijn te danken aan die processor.
Fysiek is de GFX 100S II vrijwel identiek aan z’n voorganger, maar hij heeft een grotere en gedetailleerdere elektronische zoeker “die prachtig is in gebruik”. Ook valt de stijlvolle afwerking van het vlaggenschip Fujifilm GFX 100 II op.
De upgrades zijn weliswaar niet baanbrekend. En de snellere bursts worden beperkt door de SD-geheugenkaarten. “Maar het prijskaartje ligt lager dan dat van de originele GFX 100S, en het nieuwe model biedt daardoor een goede prijs/kwaliteit-verhouding.”
De GFX 100S II is volgens Gordon de meest betaalbare instapper in Fujifilms 102 megapixel middenformaatsysteem, “met fantastische details uit een body die qua gewicht vergelijkbaar is met die van een professionele fullframer”. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
- Amateurphotographer.com (Andy Westlake, full review): De Fujifilm GFX100S II brengt volgens Andy geen grote verrassingen met zich mee. Het fijne ontwerp van de voorganger blijft en daar komen een aantal welkome upgrades bij, vooral een betere zoeker en autofocus voor onderwerpdetectie. “Dus net als voorheen krijg je een camera die niet te groot is, prettig in de hand ligt en die elke fullframe camera verslaat wat betreft absolute beeldkwaliteit. Maar de camera is nu een stuk veelzijdiger.”
Ook niet verrassend is dat ook de GFX100S II het meest geschikt is voor onderwerpen waarbij resolutie belangrijker is dan snelheid, zoals landschappen of portretten. “Maar dankzij het bijgewerkte AF-systeem is hij veel beter voor het fotograferen van snel bewegende onderwerpen dan je zou denken. Het grootste nadeel in dit opzicht blijft echter de lage burstsnelheid bij livebeeld, van slechts 2 beelden per seconde.”
Waarom zou je nog voor de GFX100 II kiezen als je ook de capabele en voordeligere GFX100S II hebt? Het duurdere model biedt volgens Andy nog steeds enkele duidelijke voordelen, zoals snellere en langere burst-opnamen, 8K-video en een modulair bodyontwerp. Maar voor de meeste mensen zullen deze punten niet zo belangrijk zijn. “Voor landschapsfotografen is de kleinere en lichtere body van de ‘S’ waarschijnlijk waardevoller.”
De Fujifilm GFX100S II is volgens Andy al met al een uitstekende camera met superieure beeldkwaliteit in zowel jpeg als raw dankzij de 102MP sensor. Bediening en zoeker zijn uitstekend en de autofocus is zeer capabel. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
- Digitalcameraworld.com (Gareth Bevan, full review): Misschien verlang je al sinds de lancering vorig jaar naar de GFX 100 II, maar schiet je budget tekort. Dan zou de GFX 100S II volgens Gareth wel eens jouw camera kunnen zijn. “De GFX 100S II is geen revolutie ten opzichte van het vorige model, maar verfijnt de toch al uitstekende GFX 100S door de nieuwste X-Processor 5 toe te voegen voor betere autofocus, opnamesnelheid en video.”
Daarbij is ook de beeldstabilisatie (IBIS) verbeterd en biedt deze een correctie van liefst 8 stops. “De body blijft hetzelfde, al heeft hij iets meer gewicht en zorgt de toevoeging van Fuji’s Bishamon-Tex-materiaal ervoor dat de camera meer grip heeft.”
Gelukkig heeft Fujifilm de prijs verleidelijk betaalbaar gehouden voor een middenformaat camera, schrijft Gareth. “Dat kan zeker professionals verleiden die twijfelen tussen fullframe en GFX.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
- Engadget.com (Steve Dent, full review): De Fujifilm GFX 100S II biedt volgens Steve professionals uitstekende beeldkwaliteit tegen een aanzienlijk lagere prijs dan vlaggenschip Fujifilm GFX 100 II. “Het gaat zelfs verder dan wat kopers zouden verwachten door redelijk snelle burst-opnamen aan te bieden met autofocus die veel betrouwbaarder is dan op de originele GFX 100S. Video is geen sterk punt, maar dat zal voor de doelgroep niet belangrijk zijn.”
Steve kan deze middenformaat zeer aanbevelen voor portretten en andere soorten opnamen waarbij details cruciaal zijn. “De burst-snelheden en autofocus zijn echter nog steeds niet goed genoeg in snel bewegende scenario's.”
De GFX 100S II is de voordeligste middenformaatcamera op de markt. Belangrijkste concurrenten zijn volgens Steve de Fujifilm GFX 100 II en de Hasselblad X2D 100C.
Zoek je meer snelheid en betrouwbaarheid voor zaken als bruiloften of live-evenementen dan ben je in de ogen van Steve beter af met fullframe modellen met hoge resolutie, zoals de Nikon Z8, de Sony A1 of de Canon EOS R5 II. Eindoordeel: 89/100.
- Dustinabbott.net (Dustin Abbott, full review): De Fujifilm GFX 100S II zou wel eens de beslissende camera kunnen zijn die veel fotografen over de streep trekt voor het middenformaat-segment, denkt Dustin. “De 100S II heeft een aantal gebieden waar het een duidelijke upgrade is ten opzichte van de GFX 100S, en toch kost hij maar liefst €1000 minder.”
Op een paar duidelijke gebieden is grote broer GFX100 II superieur, maar Fujifilm heeft op smaakvolle wijze de twee modellen afgebakend, aldus Dustin. “De GFX 100 II is het superieure model dat alles kan. De GFX 100S II is een meer traditionele GFX-camera, dus niet zo veelzijdig voor zaken als sport of video, maar hij verpakt zowel het focussysteem als de sensor van de GFX 100 II in een veel betaalbaarder pakket.”
Mooie toevoeging aan het systeem is de tegelijk gereleasde Fujifilm GF 500mm f/5.6. Die vergroot het bereik van je middenformaat-Fuji dramatisch. “In combinatie met de Fujifilm GF 1.4x TC WR Teleconverter levert dit een bereik van maar liefst 700mm op (553mm fullframe-equivalent). Daardoor is het veel realistischer om ook vogels en wilde dieren te schieten.”
Topmodellen fullframe camera’s hebben absoluut nog voordelen, schrijft Dustin: betere autofocus, snellere burst, diepere buffers, betere videospecificaties, meer lensopties. “Maar geen van die topmodellen kan in de buurt komen van de beeldkwaliteit die de grote sensor van de GFX 100S II biedt. En geen van die camera’s kan zo’n enorme resolutie leveren. Als je een portret-, architectuur- of landschapsfotograaf bent die leeft voor ultieme beeldkwaliteit, is dit misschien het moment om de sprong te wagen in de GF-wereld.”
- Photoreview.com.au (full review): Net als zijn voorganger is de GFX100S II een uitstekende keuze voor commerciële fotografie en trouwfotografie, schrijft de reviewer. “Met een geschikte lens is hij ook goed voor landschappen, stadsgezichten, product- en foodfotografie en zelfs (in een mum van tijd) straatfotografie. Hij is lichter dan veel ‘fullframe’ spiegelloze camera’s en scherp geprijsd, gezien de sensorgrootte.” Eindoordeel: het cijfer 9.2.
- Ephotozine.com (Will Cheung, full review): Wie met een middenformaatcamera wil gaan schieten moet er volgens Will rekening mee houden dat het hier om serieuze fotografie gaat. En dan heeft hij het niet alleen over het geld dat je kwijt bent voor een dergelijk systeem van camerabody en lenzen. Want ook formaat en gewicht zijn serieus. “Hoewel de GFX100S II-body qua grootte vergelijkbaar is met een 35mm DSLR, zijn de lenzen groter en zwaarder.” Datzelfde geldt voor de bestanden, waarvoor je een krachtige computer en voldoende opslagruimte nodig hebt.
Maar daar staat tegenover dat de beeldkwaliteit ongelofelijk is. “Als die onovertroffen beeldkwaliteit je aanspreekt, is de GFX100S II een overtuigende camera. Hij is gebouwd om bestand te zijn tegen een zware werklast, is zeer soepel te bedienen dankzij de ergonomische lay-out en het bedieningsontwerp, en de resultaten die hij levert zijn uitstekend.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
- Photofacts.nl (Elja Trum, full review): Volgens Elja is de belangrijkste reden om deze camera aan te schaffen: de prachtige beeldkwaliteit die je met de sensor van 102 megapixel kunt schieten. “Heerlijk om mee te werken en het geeft je als fotograaf nog meer ruimte de beelden te maken die jij zoekt.”
Deze middenformaat van Fujifilm heeft een aantal mooie upgrades gekregen ten opzichte van zijn voorganger, schrijft Elja. Daarbij is hij ook nog eens in voordeliger. Die twee punten maken de Fujifilm GFX 100S II in de ogen van Elja de beste GFX camera die je zou kunnen aanschaffen momenteel. Elja is zo enthousiast dat hij serieus overweegt om hem zelf aan te schaffen. Alleen als je ook graag video schiet, kan de GFX 100 II de meerprijs waard zijn.
Als je geïnteresseerd bent in deze camera moet je volgens Elja er wel rekening mee houden dat het geen alleskunner is. Zo is hij minder interessant voor fotogenres als actiefotografie of evenementfotografie. “Maar zoek jij de beste beeldkwaliteit en de kleine scherptediepte (of 'specifieke look') die het middenformaatsysteem je kan bieden? Dan is de Fujifilm GFX in mijn ogen de beste en betaalbaarste camera.”
- Techradar.com (Timothy Coleman, hands on): De belangrijkste kenmerken van de vlaggenschip middenformaatcamera GFX100 II zijn doorgesijpeld naar de meer betaalbare en op fotografie gerichte GFX100S II, schrijft Timothy. “Daardoor is voor de meeste mensen waarschijnlijk de beste middenformaatcamera ontstaan. Je krijgt de 102 MP-sensor met 8-stops beeldstabilisatie, een compacte en comfortabele vormfactor (ten opzichte van de sensorgrootte) en verbeterde prestaties, waaronder een fatsoenlijke autofocus voor onderwerpdetectie.” Z’n relatief bescheiden prijskaartje maken hem ook tot een aantrekkelijk alternatief voor professionele fullframe camera's, “vooral als je details boven regelrechte snelheid nodig hebt”.
- Sheclicks.net (Angela Nicholson, hands on): Angela schrijft: “De Fujifilm GFX100S II is kleiner, lichter en betaalbaarder dan grote broer GFX100 II. Hij heeft uitstekende specificaties en geweldige bediening. Hij reageert meer als een kleinformaatcamera dan wat we gewend waren van een middenformaatcamera, en hij is in staat fantastische beelden te produceren met details waarop je kunt blijven inzoomen.”
- Petapixel.com (Chris Niccolls, hands on): De Fujifilm GFX 100S II is volgens Chris waarschijnlijk de beste middenformaatcamera voor de meeste beeldmakers. “Je kunt de GFX 100S II zien als een eenvoudige upgrade van de GFX 100S met betere autofocus, betere IBIS en verbeterde zoeker en display. Maar ik denk dat de veranderingen substantieel genoeg zijn om de GFX 100S II een aantrekkelijker product te maken vergeleken met de duurdere GFX 100 II.”
Dat geldt niet als je de betere videomogelijkheden of de snelst mogelijke burst-snelheden nodig hebt, dan is de GFX 100 II nog een maatje groter. “Maar de GFX 100S II biedt dezelfde beeldkwaliteit en stabiliteit. En hij maakt nog steeds snel genoeg opnamen voor de meeste mensen. Hij is ook lichter en compacter, met een vormfactor waar ik de voorkeur aan geef als ik rondreis.”
Kortom: “De GFX 100S II zal voor veel meer mensen praktischer zijn als middenformaatcamera dan welke andere optie dan ook.”
- Stuff.tv (Tom Morgan-Freelander, hands on): “Hoe leuk ik eerdere GFX-camera's ook vond, ik was er niet helemaal van overtuigd dat een middenformaatsensor zinvol was voor elke vorm van fotografie,” schrijft Tom. Maar de GFX100S II heeft hem misschien net van gedachten veranderd. “Hij is indrukwekkend capabel in de echte wereld, weg van statische onderwerpen en gecontroleerde verlichting, terwijl hij resolutie en helderheid biedt die zelfs fullframe rivalen moeilijk kunnen evenaren.”
Dit is de instapper van Fujifilm in het middenformaatsegment. En deze camera heeft een echte ‘cross-over aantrekkingskracht’ voor wie nu met een fullframe camera schiet, stelt Tom: “Hij is kleiner en lichter dan de Nikon Z9 en Canon EOS R3, en met een meer traditionele vormfactor. Dat hij minder kost dan een Sony A1 is een ander groot pluspunt.”
Als je een camera koopt moet je je ook altijd bewust zijn van de lenzen en in dit geval: van de prijs van die lenzen. “Aangezien de goedkoopste GF Mount-lens voldoende is om dit systeem boven de $ 6500 te brengen, zal het nooit een mainstream camera worden. Maar als je een fantastische foto definieert met pixelprecisie, is het onwaarschijnlijk dat je teleurgesteld zult zijn in de resultaten.”
Kortom: de Fujifilm GFX100S II is volgens Tom zowel in de echte wereld als in de studio een capabele camera. Maar het is ook een levensvatbaar middenformaatalternatief voor veel meer fotografen.
- PetaPixel (Chris Niccolls, video-review): Voorganger Fujifilm GFX 100S was moeilijk te verslaan als je keek naar de prijs/kwaliteit-verhouding. Nu is er de opvolger: de GFX 100S II. Die bevat volgens Chris veel kenmerken van vlaggenschip GFX 100 II. “Is dit de beste optie voor fotografen die klassieke middenformaatonderwerpen zoals landschap en portret fotograferen?” vraagt Chris zich af in deze video-review. Hij ging naar natuurpark Elbow Falls in Canada om het voor je uit te zoeken.
Benieuwd naar deze video-review? Bekijk hem onderaan deze pagina.
Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>
Belangrijkste kenmerken van de Fujifilm GFX 100S II
- Hoogste beeldkwaliteit: 102MP resolutie op z’n middenformaat sensor
- Powerhouse: X-processor 5 voor krachtige autofocus en beeldkwaliteit
- Tegen trillingen: 8-stop IBIS beeldstabilisatie
- Fraaie video: 4K/30p-video, F-Log2 Gamma
- Snelle schieter: continu opnames tot 7fps
- Perfect scherp: nieuwste autofocussysteem met AI
- Fraaie kleuren: 20 filmsimulaties
- Dynamisch bereik: 13+ stops bij fotograferen en filmen
- Scherp in beeld: verbeterde High Resolution EVF
- Uit moeilijke hoeken: 3.2 inch kantelbaar LCD-touchscreen
- Professioneel: IPTC Metadata integreerbaar
- Nog meer resolutie: Pixel Shift Multishot met 400MP beelden
- Lichtgevoelig: ISO 80 minimale gevoeligheid
- Meer shots met je accu: lager stroomverbruik (20% winst)
- Goed verbonden: geïntegreerde Bluetooth 4.2 Low Energy en wifi
- Meer grip: body voorzien van Bishamon-Tex materiaal
Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>
PetaPixel: YouTube-review van de Fujifilm GFX 100S II
Bekijk een mooie YouTube-review van de Fujifilm GFX 100S II door Chris Niccolls van PetaPixel (10:45 minuten). De GFX 100S II bevat volgens Chris veel kenmerken van vlaggenschip GFX 100 II. “Is dit de beste optie voor fotografen die klassieke middenformaatonderwerpen zoals landschap en portret fotograferen?” vraagt Chris zich af in deze video-review. Hij ging naar natuurpark Elbow Falls in Canada om het voor je uit te zoeken. Kijken!
Fujifilm GFX 100S II op Cameranu.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>
Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>
Alle resolutiemonsters op een rij
Voor fotografen die extreem veel details nodig hebben, was er nog nooit zoveel keuze. Hieronder kun je doorklikken naar mijn reviews van de belangrijkste resolutiemonsters op de markt (fullframe en middenformaat).
- Canon EOS R5 Mark II: fullframe, 45MP >>
- Fujifilm GFX 100 II: middenformaat, 100MP >>
- Fujifilm GFX 100S II: middenformaat, 100MP >>
- Hasselblad X2D 100C: middenformaat, 100MP >>
- Leica Q3: fullframe, 60MP >>
- Leica Q3 43: fullframe, 60MP >>
- Nikon Z9: fullframe, 46MP >>
- Nikon Z8: fullframe, 46MP >>
- Nikon Z7 II: fullframe, 46MP >>
- Panasonic S1R: fullframe, 47MP >>
- Sony A1: fullframe, 50MP >>
- Sony A7R V, fullframe, 61MP >>
- Sony A7C R, fullframe, 61MP >>
Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera
Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.
Beste compacte middenformaatcamera's
Ben je benieuwd wat de beste compacte middenformaatcamera's van dit moment zijn? Ik heb de beste middenformaten voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!
Beste middenformaatcamera's >>
De allerbeste systeemcamera's
Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!
De allerbeste systeemcamera's >>
Beste systeemcamera's tot €2.000
Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).
Beste systeemcamera's tot €2.000 >>
Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s
Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!
Beste aps-c- en mft-camera’s >>
Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!
Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!
Beste occasions >>
Beste webshop voor camera’s
Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.
Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.
De kracht van Cameranu:
- Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
- Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
- Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
- Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
- Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards
Alle camera’s op Cameranu.nl >>
Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!
Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!
Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>
Alle camera’s op een rij: handig overzicht
Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!
Alle camera's op een rij >>