Fujifilm GFX 100 II: razendsnelle middenformaatcamera

De Fujifilm GFX 100 II is een razendsnelle middenformaatcamera. Hij schiet liefst twee keer zo snel als z’n voorganger – 8fps – dankzij de vernieuwde 102MP sensor en processor. Ook autofocussnelheid en buffer zijn toegenomen. IJzersterk punt is de beeldstabilisatie met 8 stops winst tegen trillingen. En dan video: je schiet 4K/60p en 8K/30p in middenformaat kwaliteit. “Zelfs als je nooit video schiet, is de GFX 100 II een grote stap voorwaarts voor het systeem.” Alle belangrijke reviews hou ik weer voor je bij!

Fujifilm GFX 100 IISensor: middenformaat | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 8 | Beeldstabilisatie: ja, 8 stops | Video: 4K/60p / 8K/30p | Scherm: Kantelbaar (boven/onder) | Gewicht body: 1030gr (inclusief accu) | Release datum: eind september 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 7.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Fujifilm GFX 100 II

 • Extreme beeldkwaliteit: 102 megapixel middenformaat sensor
 • Powerhouse: X-Processor 5-beeldprocessor
 • Ragscherp in beeld: EVF met 9.44m beeldpunten
 • Top middenformaat video: 8K/30p en 4K/60p 4:2:2 10-bit
 • Stabiele beelden: verbeterde beeldstabilisatie met 8 stops winst
 • Snelle schieter: burst van 8 beelden per seconde

Fujifilm GFX 100 IIOp alle vlakken beter

Je kunt wel zeggen dat Fujifilm zijn middenformaat fors onder handen heeft genomen. Vlaggenschip GFX 100 II is op alle belangrijke vlakken beter dan z’n voorganger. De beeldkwaliteit was natuurlijk al ‘hors catégorie’, maar alle zwakke punten van middenformaatcamera’s zijn aangepakt: schietsnelheid, autofocussnelheid en video. Hierdoor wordt het voor veel fullframe-fotografen en -videografen aantrekkelijker om over te stappen naar middenformaat.

Ultieme beeldkwaliteit

De Fujifilm GFX 100 II is gebouwd rond een herziene 102 MP-sensor, de 102 MP CMOS II HS. Dankzij een nieuw ontworpen uitleescircuit is de uitleessnelheid twee keer zo snel als bij de voorganger. Ook het buffergeheugen is verdubbeld, naar maar liefst 128Gb. Continu-opnames nemen in snelheid toe van 5fps naar 8fps. Ook het dynamisch bereik is nog groter. Samen zorgen ze voor ultieme fotokwaliteit, zelfs bij hogere ISO-gevoeligheden

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm GFX 100 IISterk verbeterde autofocus

Ook de autofocus is een stuk sneller en trefzekerder dankzij de snellere sensor en de nieuwe krachtige X-Processor 5. De verbeterde autofocusalgoritmen en geüpdatete tracking zorgen er bovendien voor dat je onderwerp scherp blijft, ongeacht de bewegingen.

Krachtige beeldstabilisatie

Zo’n grote sensor als de GFX 100 II in huis heeft, maakt het minder makkelijk om trillingvrije beelden te maken. Fujifilm schiet te hulp met een zeer krachtige interne beeldstabilisatie, met wel 8 stops winst tegen trillingen van de camera (voorganger: 5.5 stops). Daardoor pak je veel meer scherpe beelden, ook als je uit de hand schiet bij minder licht.

Fujifilm GFX 100 IIKraakhelder zoekerbeeld

Mooi zijn ook de verbeteringen aan de elektronische zoeker. De snelheid van de EVF wordt namelijk eveneens verhoogd door de snellere uitlezing. Dat maakt 120fps livebeeld en 5fps black-outvrij sluitergebruik mogelijk. De EVF heeft ook een herzien paneel en optica. Alles bij elkaar levert dat een topresolutie op van 9,44 miljoen punten en een vergroting van 1,0x. Daarmee krijg je een zeer scherpe, heldere en actuele zoekerervaring dus.

Nieuwe filmsim: Reala ACE

Zoals altijd komt Fujifilm ook bij de GFX 100 II met een nieuwe filmsimulatie: Reala ACE, een van Fujifilms meest natuurgetrouwe filmsoorten. De hoge resolutie en het dynamische bereik van de GFX-sensor waren nodig waren om de prestaties van de film vrijwel één op één na te bootsen.

Fujifilm GFX 100 IIVideo: 4K/60p en 8K/30p

Ook voor videografen is er goed nieuws. Denk je eens in: vloeiende video schieten met middenformaat kwaliteit. Ook met de voorganger kon je al goed filmen. Nu zijn de videomogelijkheden van de GFX 100 II verder vergroot. Zo schiet hij 8K-video en raw-uitvoer, inclusief BlackMagic Raw en ProRes RAW via HDMI. Ook neemt hij intern ProRes-beelden op.

Variabele GF Cine Crop

En dat is nog niet alles. De GFX 100 II biedt gespecificeerde crops en beeldverhoudingen voor meerdere cinemaformaten, waaronder het GF-formaat over de volledige breedte, Fujinon Premista (Vista Vision) en 35mm. Met een GF- naar PL-adapter koppel je de 55mm grootformaatsensor van de camera aan 's werelds beste cinemalenzen, waaronder de Fujifilm Premista en Cabro zoomlens collectie. Daarnaast biedt de camera twee verschillende 35mm anamorfe opnamemodi met hoge resolutie die verschillende 'de-squeeze' bewakingsopties in de camera bieden.

Fujifilm GFX 100 IIProfessionele features

Ook aan andere features is veel aandacht besteed. Zo biedt de GFX 100 II zowel CFe Type B- als SD-slots. Hij neemt tevens het Camera-to-Cloud-systeem van de X-H2s en X-H2 over, waardoor verbinding met het Frame.io-platform of met FTP-servers mogelijk is. De camera krijgt ook de mogelijkheid om IPTC-standaardmetagegevens op te nemen in de beelden.

Welke awards gaat hij scoren?

De voorganger pakte award na award van de reviewers. Zo ontving hij de prestigieuze EISA-award ‘Beste camera innovatie’. En van het toonaangevende DPReview ontving hij de hoogste onderscheiding: Gold Award. Heel benieuwd hoe de GFX 100 II gaat scoren.

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €800 kassakorting op de Fujifilm X!

Ontvang nu tot €800 kassakorting op geselecteerde Fujifilm GF(X) camera’s en lenzen tijdens de Fujifilm GF(X) Herfstpromotie. Deze actie loopt tot en met 13 november 2023. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Fujifilm GFX 100 IIProfessionele reviewers over de Fujifilm GFX 100 II

De Fujifilm GFX 100 II: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, deze middenformaatcamera is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Fujifilm blijft zijn middenformaat GFX-systeem verbeteren en verfijnen, schrijft Mark. Met de lancering van de GFX 100 II concentreert de firma zich op het sneller en gebruiksvriendelijker maken van de camera. Daardoor neemt de veelzijdigheid toe om zowel bewegende als stilstaande onderwerpen vast te leggen.
  De GFX 100 II biedt de beste foto- en videokwaliteit, de snelste burst-opnamen en de meest geavanceerde AF van alle middenformaatcamera's die momenteel op de markt zijn. Tegelijk verkleint Fuji met deze camera enorm de kloof tussen vlaggenschip fullframe camera's zoals de Sony A1, Canon EOS R5 en Nikon Z9.
  Fujifilm GFX 100 IIUiteraard bieden de top-fullframers snellere bursts en geavanceerdere AF-systemen dan de GFX 100 II, zelfs met de vooruitgang die de GFX heeft geboekt. “Maar zowel de financiële als de prestatieverschillen tussen de GFX en de fullframers zijn zeker kleiner geworden. Zoveel zelfs dat sommige gebruikers zich kunnen laten verleiden door de 100 megapixels aan superieure beeldkwaliteit die de nieuwe GFX biedt.”
  Fujifilm heeft gelukkig ook de grootte en het gewicht van de GFX 100 II een stuk lager gehouden dan dat van z’n voorganger. Ook het prijskaartje is aangenamer dan dat van de voorganger: de lanceringsprijs is liefst 3.000 euro lager. Dat maakt deze camera opeens voor een veel grotere groep interessant.
  En dat geldt volgens Mark zeker ook voor “de veel snellere bursts, het veel capabelere AF-systeem, de ronduit geweldige zoeker en flink verbeterde IBIS, waardoor de GFX 100 II sneller bewegende onderwerpen kan vastleggen met een hoger trefpercentage dan eerdere GFX-modellen”. Misschien halen burst en AF niet het niveau van de top-fullframers, maar “het is toch opmerkelijk wat je nu uit de hand kunt vastleggen met een middenformaatcamera van 100 megapixels”.
  Ook belangrijk is de verbetering van de video: de Mark II maakt ook hier een enorme sprong voorwaarts. Dat maakt de GFX 100 II volgens Mark de meest capabele middenformaat van dit moment. Een camera waar zowel high-end fullframe fotografen als videografen naar zullen kijken. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Fujifilm GFX 100 IICameralabs.com (Gordon Laing, full review): Gordon heeft een paar dagen doorgebracht met de GFX 100 II. Zijn conclusie: “Het valt niet te ontkennen dat de GFX 100 II fantastisch gedetailleerde beelden kan leveren met de kleur en tonaliteit die je kent en waar je van houdt uit de X-serie, maar je kon dit al doen met de vorige 102 Megapixel-modellen in de serie.”
  Wat onderscheidt de Mark II dan van z’n voorganger? Dat is volgens Gordon heel duidelijk: de bediening. Gordon: “Natuurlijk is het nog steeds geen sportcamera – zo is hij ook niet bedoeld – maar door de behuizing te verkleinen, de IBIS te verbeteren, de autofocus te verbeteren en de burstsnelheid te verhogen, herdefinieert de GFX 100 II wat we van middenformaat kunnen verwachten op het gebied van bediening.”
  Gordon is blij dat de Mark II betaalbaarder is dan zijn voorganger. “Naarmate de GFX-prijzen dalen en die op de vlaggenschip fullframers omhoog kruipen, wordt het middenformaat van Fujifilm een haalbare optie die meer van ons serieus moeten overwegen.” Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Fujifilm GFX 100 IIDpreview.com (Richard Butler, first impressions): Richard is in de war: over een GFX-camera schrijven en gefocust zijn op video voelt vreemd. Daarom moet je veel breder kijken: “De hogere opnamesnelheid, de verbeterde beeldstabilisatie en het autofocussysteem met onderwerpherkenning helpen allemaal de camera aanzienlijk flexibeler te maken, waardoor de bruikbaarheid in de studio en daarbuiten nog verder wordt vergroot.”
  De GFX 100 II heeft een uitstekende ergonomie. Daarbij helpen de komst van een heldere standaardprime en tilt/shift-lenzen om het GF-systeem geschikter te maken voor meer soorten fotografie. “Zelfs als je nooit video schiet, is de GFX 100 II een grote stap voorwaarts voor het systeem.” Toch had Richard de grote verbeteringen aan de videokant niet verwacht. “Het zijn in wezen drie (misschien zelfs vier?) verschillende videocamera's, afhankelijk van de lenzen die je gebruikt.” En alle video-specs wijzen erop dat Fujifilm veel tijd en moeite heeft gestoken om een camera af te leveren waarmee je ultieme video’s voor professioneel gebruik schiet.
  Het echte testen bij DPreview moet nog gebeuren, maar nu al vindt Richard het moeilijk “om de ambitie niet als behoorlijk radicaal te zien”. En zelfs als video jou niet boeit, zou de komst van de 55mm f/1.7 en de 30mm en 110mm f/5.6 tilt/shift-lenzen “een breder scala aan fotografen onder de vlag van GF moeten brengen. Vive la révolution!”
 • Amateurphotographer.com (Andy Westlake, first impressions): Volgens Andy is het moeilijk om naar de Fujifilm GFX100 II te kijken en niet onder de indruk te zijn. “Het specificatieblad is een grote stap voorwaarts, de body voelt aan als een serieus professioneel hulpmiddel en de zoeker is absoluut sensationeel.”
  Grote vraag is volgens Andy: hoe succesvol heeft Fujifilm de kloof met professionele fullframe camera's gedicht op het gebied van snelheid en autofocus?
 • Fujifilm GFX 100 IITechradar.com (Timothy Coleman, hands on): Op papier is de GFX100 II volgens Timothy voor sommige fotografen misschien niet genoeg reden om te upgraden van een GFX100 of GFX100S. Die hebben immers een sensor met dezelfde resolutie van 102 megapixel. “Het is echter een allround snellere machine, die in staat is om te fotograferen met ongekende snelheden in dit formaat, en beschikt over toonaangevende autofocus en in-body beeldstabilisatie. Compatibiliteit met diverse accessoires, zoals een verticale grip, voldoet ook niet aan de eisen van de GX100S, waardoor de GFX100 II de meest veelzijdige middenformaatcamera ooit is.”
 • Trustedreviews.com (Hannah Davies, first impressions): “De GFX100 II introduceert een snellere burst-modus, geavanceerdere autofocus en video met hogere resolutie in de GFX-lijn van Fujifilm. Als je een spiegelloze camera van middenformaat nodig hebt met een breed scala aan functies, dan is de GFX100 II misschien wel camera waar je op hebt gewacht.”
 • Digitalcameraworld.com (Gareth Bevan, hands on): De Fujifilm GFX 100 II lijkt volgens Gareht de te kloppen middenformaatcamera. De camera met grote sensor wordt volgens hem door Fujifilm naar nieuwe hoogten getild. “Fujifilm heeft alles uit zijn gereedschapskist in deze camera gestopt, met een sensor die opnieuw is ontworpen om de snelste middenformaat camerasensor tot nu toe te zijn.”
  In combinatie met de X-Processor 5, die zichzelf al heeft bewezen in de nieuwste camera's uit de X-serie van Fujifilm, biedt de GFX 100 II volgens Gareth een ‘next level’ autofocus voor dit formaat sensor. Gezicht, ogen, dieren en voertuigen worden daarbij herkend en gevolgd. “Ook is het ontwerp verbeterd, waarbij de verticale grip van het vorige model verloren is gegaan, waardoor de camera niet veel groter is dan sommige van de beste fullframe camera's.”
 • Fujifilm GFX 100 IIFocus-review.com (Jan Paul Mioulet, hands on review): Jan Paul heeft de Fujifilm GFX100 II al even kunnen uitproberen. Zijn voorlopige conclusies: “De beeldkwaliteit is fantastisch, maar dat was bij het vorige model ook al het geval. Wat duidelijk veranderd is, is de bruikbaarheid en veelzijdigheid. De GFX100 II laat zich eigenlijk net zo makkelijk gebruiken als high end kleinbeeldcamera’s, maar heeft wel een 1,7 x grotere sensor. De prijs is iets hoger dan van de duurste kleinbeeldcamera’s, maar dat is de GFX100 II zeker waard, als je op zoek bent naar de hoogste beeldkwaliteit.”
 • Cameralabs (Gordon Laing, video-preview): De bekende reviewer Gordon Laing van Cameralabs.com heeft een mooie en uitgebreide video-preview van de Fujifilm GFX 100 II op YouTube gezet. Volgens Gordon is de GFX 100 II “de beste middenformaat van Fujifilm tot nog toe”. Benieuwd?
  Je vindt deze video-review onderaan deze pagina.

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100 IIBelangrijkste kenmerken van de Fujifilm GFX 100 II

 • Extreme beeldkwaliteit: 102 megapixel middenformaat sensor
 • Powerhouse: X-Processor 5-beeldprocessor
 • Ragscherp in beeld: EVF met 9.44m beeldpunten
 • Top middenformaat video: 8K/30p en 4K/60p 4:2:2 10-bit
 • Stabiele beelden: verbeterde beeldstabilisatie met 8 stops winst
 • Snelle schieter: burst van 8 beelden per seconde
 • Verbeterd dynamisch bereik: ISO 80-gevoeligheid
 • Multi-beeldverhoudingen
 • Uitstekend verbonden: uitgebreide connectiviteitsopties
 • 20 filmsimulaties: inclusief Reala ACE
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp: met sub-LCD
 • Professioneel: kaartslots voor CFExpress Type B en SD
 • Tijdcode-synchronisatie met ATOMOS AirGlu™

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie filmpje over de Fujifilm GFX 100 II

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Fujifilm GFX 100 II (2 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

 

Cameralabs: YouTube-preview van de Fujifilm GFX 100 II

Bekijk een mooie YouTube ‘first look’ van de Fujifilm GFX 100 II door de bekende reviewer Gordon Laing van Cameralabs.com (14:14 minuten). Volgens Gordon is de GFX 100 II “de beste middenformaat van Fujifilm tot nog toe”. Kijken!

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S middenformaat cameraMiddenformaat-camera's van Fujifilm

Fujifilm brengt verschillende compacte middenformaatcamera's uit die geweldige reviews krijgen. Inmiddels staan er vijf blinkende sterren aan het middenformaat-firmament van Fuji. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij gezet!

Review Fujifilm GFX 50S >>

Review Fujifilm GFX 50S II >>

Review Fujifilm GFX 50R >>

Review Fujifilm GFX 100 II >>

Review Fujifilm GFX 100 >>

Review Fujifilm GFX 100S >>

 

Alle Fuji-lenzen voor je GFX middenformaatcamera

Je hebt een geweldige, uitstekend besproken Fujifilm GFX middenformaatcamera aangeschaft. Welke lenzen zijn dan beschikbaar? Klik hieronder door naar mijn reviews van de geweldige (maar dure) lenzen in de groeiende GF-serie.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Fujifilm GF 110mm f/2.0Fujifilm GFXNeePortret299996/100Reviews>
Fujifilm GF 250mm f/4.0Fujifilm GFXNeeTele329996/100Reviews>
Fujifilm GF 23mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoek279995/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/5.6 Tilt-ShiftFujifilm GFXNeeGroothoek449995/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeeStandaard259995/100Reviews>
Fujifilm GF 110mm f/5.6 Tilt-Shift MacroFujifilm GFXNeeMacro399995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Fujifilm GF 80mm f/1.7 R WRFujifilm GFXNeePortret229995/100Reviews>
Fujifilm GF 120mm f/4.0Fujifilm GFXNeeMacro289994/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm GF 30mm f/3.5 R WRFujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 45mm f/2.8Fujifilm GFXNeeGroothoek179990/100Reviews>
Fujifilm GF 63mm f/2.8Fujifilm GFXNeeStandaard159990/100Reviews>
Fujifilm GF 50mm f/3.5Fujifilm GFXNeeStandaard104987/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>
Fujifilm GF 55mm f/1.7 (2023)Fujifilm GFXNee
Fujifilm GF Tilt / Shift-lens (2023)Fujifilm GFXNee

 

Fujifilm X-H2Alle Fujifilm-camera’s op een rij

Fujifilm-camera’s behoren tot de topcamera’s van dit moment. Maar welke moet je kiezen? Om je te helpen bij je keuze heb ik alle aps-c-camera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Beste compacte middenformaatcamera's

Ben je benieuwd wat de beste compacte middenformaatcamera's van dit moment zijn? Ik heb de beste middenformaten voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste middenformaatcamera's >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy