EISA-awards 2022-2023: Beste Camera's & Objectieven

Sony, Nikon en Tamron zijn dit jaar de grote winnaars van de EISA-awards 2022-2023, die zijn uitgereikt aan de beste camera's en objectieven van dit moment. De European Imaging and Sound Association (EISA) reikt deze prestigieuze prijzen elk jaar op 15 augustus uit. De Nikon Z9 is Camera van het Jaar!

Alle winnaars van de EISA-awards 2023-2024 >>

Nikon Z9Camera’s & objectieven met de beste score

Het gerenommeerde instituut EISA – 60 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica uit 29 Europese landen zijn erbij aangesloten – reikt jaarlijks de EISA-awards uit aan camera’s en objectieven die het beste scoren. Ook producten die de beste prijs/kwaliteit-verhouding hebben of een belangrijke innovatie hebben geïntroduceerd, komen in aanmerking voor een EISA-award.

EISA-awards: beste camera’s en objectieven 2022-2023

Alle winnaars van de EISA-awards 2022-2023 zijn op 15 augustus 2022 bekendgemaakt. Uiteraard zitten daar veel camera’s en objectieven bij die ik verwacht had, maar ook een handvol verrassingen. Onderstaande camera’s en objectieven mogen het felbegeerde ‘EISA Award: Best Product’ label gebruiken. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Nikon wint ‘Camera of the Year’ EISA-award

Vorig jaar kreeg de Sony A1 de meest begeerde award: de Camera of the Year EISA-award. Dit jaar neemt Nikon het stokje over: de Nikon Z9 is (niet verrassend) Camera van het Jaar geworden bij de EISA. De Z9 is al aan alle kanten bewierookt, onder andere door DPReview die het de hoogste score ooit toekende. Nikon doet sowieso goede zaken, want de firma pakt ook nog drie awards voor objectieven.

Sony en Tamron in de prijzen

Sony volgt in de voetsporen, want de firma pakt mooie awards met z’n allrounder A7 IV en met de vlogcamera ZV-E10, drie objectieven en smartphone Xperia I IV. Ook lenzenbouwer Tamron doet goede zaken met awards voor drie objectieven. Canon moet het met twee awards stellen, voor de EOS R3 en EOS R7.

Geen DSLR’s en compactcamera’s in de prijzen

En voor de tweede keer op rij zijn er geen spiegelreflexcamera’s of compactcamera’s in de prijzen gevallen. Een teken aan de wand, maar ook niet heel onlogisch omdat er geen spraakmakende DSLR’s en compacten zijn verschenen het afgelopen jaar. De conclusie is in ieder geval helder: systeemcamera’s domineren de cameramarkt.

Nikon Z9 Beste systeemcamera’s van 2022-2023

 • Camera van het Jaar: Nikon Z9
  Frankwandelt-rating: 98/100
  Bekijk mijn review >>
  Bekijk op Cameranu.nl >>
  Bekijk op Cameraland.nl >>
  Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn Top 15 systeemcamera's >>

 

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II Beste objectieven van 2022-2023

Bekijk mijn objectieven-overzicht >>

 

Winnaars op de EISA-website

Alle winnaars van camera’s en objectieven staan overzichtelijk op een rij op de website van de EISA. Daar kun je ook lezen waarom ze een EISA-award in de wacht hebben gesleept.

Bekijk alle winnaars op Eisa.eu >>

 

EISA-awards 2021-2022

Ben je benieuwd welke camera’s en objectieven de EISA-awards 2021-2022 hebben veroverd? Ik heb het overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de EISA-awards 2021-2022 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy