EISA-awards 2021-2022: Beste Camera's & Objectieven

De EISA-awards 2021-2022 zijn uitgereikt aan de beste camera's en objectieven van dit moment. De European Imaging and Sound Association (EISA) reikt deze prestigieuze prijzen elk jaar op 15 augustus uit. Bekijk het beste van het beste op het gebied van camera’s en objectieven! De Sony A1 is Camera van het Jaar!

Alle winnaars van de EISA-awards 2022-2023 >>

Sony A1Camera’s & objectieven met de beste score

EISA is in de fotografiewereld een gerenommeerd instituut. De jury bestaat uit redacteuren van 60 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica uit 29 Europese landen zijn erbij aangesloten. De organisatie reikt jaarlijks de EISA-awards uit aan camera’s en objectieven die het beste scoren. Ook producten die de beste prijs/kwaliteit-verhouding hebben of een belangrijke innovatie hebben geïntroduceerd, komen in aanmerking voor een EISA-award.

EISA-awards: beste camera’s en objectieven 2021-2022

Alle winnaars van de EISA-awards 2021-2022 zijn op 15 augustus 2021 bekendgemaakt. Uiteraard zitten daar veel camera’s en objectieven bij die ik verwacht had, maar ook een handvol verrassingen. Onderstaande camera’s en objectieven mogen gebruikmaken van het felbegeerde ‘EISA Award: Best Product’ label. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Sony wint ‘Camera of the Year’ EISA-award

Vorig jaar kreeg de Fujifilm X-T4 de meest begeerde award: de Camera of the Year EISA-award. Dit jaar neemt Sony het stokje over: de Sony A1 is (niet verrassend) Camera van het Jaar geworden bij de EISA. De A1 is al aan alle kanten bewierookt, onder andere door DPReview die het de beste camera van dit moment noemde en de hoogste score toekende. Sony viel met nog een andere camera in de prijzen (ook niet verrassend): de Sony A7S III is de beste foto/video-camera van 2021-2022. Sony is sowieso de grote winnaar, want de firma pakt ook nog drie awards voor objectieven.

Canon, Nikon en Fujifilm in de prijzen

Nikon valt in de categorie camera’s twee keer in de prijzen: met de Nikon Z6 II en de Nikon Z5. Evenals Fuji, die met de middenformaatcamera Fujifilm GFX 100S en de Fujifilm X-S10 een stel lekkere awards binnensleept. Canon moet het met één award stellen, voor de Canon EOS R5.

Geen DSLR’s en compactcamera’s in de prijzen

Wat verder opvalt is dat dit jaar geen enkele spiegelreflexcamera een award heeft gekregen. Vorig jaar waren dit er nog liefst drie: Canon EOS 1D X Mark III, Nikon D780 en Canon EOS 90D. Ook compactcamera’s ontbreken dit jaar, terwijl vorig jaar de Fujifilm X100V en de Sony ZV-1 nog in de prijzen vielen. Een teken aan de wand dat systeemcamera’s de markt vrijwel helemaal aan het overnemen zijn.

Sony A1 Beste systeemcamera’s van 2021-2022

 • Camera van het Jaar: Sony A1
  Frankwandelt-rating: 98/100
  Bekijk mijn review >>
  Bekijk op Cameranu.nl >>
  Bekijk op Cameraland.nl >>
  Bekijk op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn Top 10 systeemcamera's >>

 

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD Beste objectieven van 2021-2022

Bekijk mijn objectieven-overzicht >>

 

Winnaars op de EISA-website

Alle winnaars van camera’s en objectieven staan overzichtelijk op een rij op de website van de EISA. Daar kun je ook lezen waarom ze een EISA-award in de wacht hebben gesleept.

Bekijk alle winnaars op EISA.eu >>

 

EISA-awards 2020-2021

Ben je benieuwd welke camera’s en objectieven de EISA-awards 2020-2021 hebben veroverd? Ik heb het overzichtelijk voor je op een rij gezet.

Bekijk de EISA-awards 2020-2021 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy