De allerbeste Fujifilm-camera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Fujifilm? Over alle Fujifilm camera’s die ertoe doen heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder een handig overzicht van alle Fuji-camera's, met de belangrijkste specs van elke camera. Je kunt doorklikken naar mijn reviews.

Allerbeste Fujifilm-camera’s op een rij | Overzicht 2021 Op zoek naar een systeemcamera van Fujifilm? Bekijk mijn handige overzicht van Fujifilm-camera’s ✅Up-to-date 2021 ✅Alle specs ✅Alle reviews! De allerbeste Fujifilm-camera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Fujifilm? Over alle Fujifilm camera’s die ertoe doen heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder een handig overzicht van alle Fuji-camera's, met de belangrijkste specs van elke camera. Je kunt doorklikken naar mijn reviews.

Update-datum: 2 oktober 2021

Uitleg Frankwandelt-rating

NB: bij onderstaande camera’s staat een ‘Frankwandelt-rating’. Met deze score geef ik aan hoe goed de camera is. Die score is relatief ten opzichte van camera’s uit dezelfde (prijs)klasse.

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nl Fujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Fujifilm X-T4 Fujifilm X-T4: topcamera met beeldstabilisatie

De Fujifilm X-T4 heeft een volledig uitklapbaar en draaibaar touchscreen. Nog belangrijker: hij heeft beeldstabilisatie (IBIS) aan boord met tot 6.5 stops voordeel. En dat is GROOT NIEUWS: veel Fuji-objectieven missen namelijk IBIS. Topper van de bovenste plank!

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 20 fps met autofocus / 15fps met nieuwe mechanische sluiter | Beeldstabilisatie: (IBIS) tot 6.5 stops | Video: 4K DCI of UHD op 60fps / 1080 op 240fps | Scherm: volledig vari-angle touchscreen | Elektronische zoeker: 3.68 miljoen punten OLED | Gewicht body: 607gr | Objectief: Fujifilm 16-80 mm f/4 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Release datum: eind april 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief 16-80mm lens: 2.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Grootste nieuws is natuurlijk de langverwachte beeldstabilisatie die de X-T4 aan boord heeft. Dat is iets wat ik – als fervent Fuji-fan – erg mis in mijn huidige Fujifilm X-T3. Bijna even mooi: op nummer 2 van mijn wensenlijstje stond een veelzijdiger kantelbaar display. En ook op dit punt heeft Fujifilm mijn gebeden verhoord. Het nieuwe scherm is volledig ‘articulated’: je kunt het uitklappen en naar alle kanten draaien. Een van de toppers van dit moment.

Fujifilm X-T4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T4 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X-T4 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T4

De Fujifilm X-T4 heb ik uitgebreid beschreven, met alle belangrijke professionele reviews erbij.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T3 Fujifilm X-T3: razendsnelle systeemcamera, indrukwekkende specs

De Fujifilm X-T3 is de opvolger van de populaire X-T2. Met tal van nieuwe specs om van te watertanden. Zo heeft hij een elektronische zoeker zonder black-out-, een gloednieuwe back-illuminated X-Trans CMOS 4 sensor met 26 megapixel en een nieuwe beeldprocessor X-Processor 4.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 11/30 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 539gr | Objectief: Fujifilm 18-55 mm f/2.8-4 / fullframe-equivalent: 27-83mm | Release datum: oktober 2018 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief lens: 1.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

De Fujifilm X-T2 is al zo bejubeld (hij is helaas niet meer verkrijgbaar). Reviewers waren zonder uitzondering ontzettend lovend. Ook bij fotografen is het een razend populaire camera. Kan Fujifilm daar nog overheen? Ja dus, met de X-T3. De processor is nieuw, de sensor is nieuw, en de eerste indrukken jubelen opnieuw. Ook nu lijkt Fujifilm weer een megastap te zetten. En kijk eens naar die aantrekkelijke prijs van de body.

Fujifilm X-T3 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T3 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X-T3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T3

De Fujifilm X-T3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-Pro3 Fujifilm X-Pro3: dé camera voor reportage- en straatfotografie

Veel reportage-, documentaire en straatfotografen hebben met smart gewacht op de Fujifilm X-Pro3. Het is een van de twee vlaggenschepen van Fuji in de X-lijn. Een volstrekt unieke camera. Een camera waar je van houdt of die je verafschuwt. Met de best mogelijk beeldkwaliteit in een extreem duurzame titanium body.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Display: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Video: 4K (30fps) | Gewicht body: 497gr | Release datum: eind november 2019 | Frankwandelt-rating: 93/100 | Prijs body: 1.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Met een titanium body is de X-Pro3 een van de duurzaamste camera’s op de markt. Minstens evenveel kracht zit aan de binnenkant. Dankzij de nieuwe X-Trans CMOS 4 sensor en de X-Processor 4 beeldprocessor levert hij beelden om van te smullen en snelheid die je van je sokken blaast. De gloednieuwe hybride zoeker is de kers op de taart.

Fujifilm X-Pro3 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-Pro3 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-Pro3

De Fujifilm X-Pro3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-S10 Fujifilm X-S10: compacte systeemcamera met IBIS

Een fantastische systeemcamera van Fujifilm: de X-S10. Deze camera met professionele ambities is simpel in gebruik, uiterst compact en heerlijk licht. Met de X-S10 schiet je foto's en video's van professionele kwaliteit.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K/30fps | Scherm: vari-angle touchscreen (180 graden kantelbaar) | Gewicht body: 465gr | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 22-68mm | Release datum: eind november 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body + lens: 1.089 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

De X-S10 is Fujifilms nieuwste systeemcamera uit de volop bekroonde X-serie. Voor de X-S10 heeft Fuji alle excellente eigenschappen van z’n recente systeemcamera’s gebundeld in een gloednieuwe behuizing. De X-S10 heeft het compacte formaat van de X-T30, de techniek en beeldkwaliteit van de X-T4 en de grip en het comfort van de X-H1. Resultaat: een compacte camera die heerlijk in de hand ligt en is uitgerust met alle moderne snufjes.

Fujifilm X-S10 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-S10 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-S10 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X-S10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S10

De Fujifilm X-S10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T30 II Fujifilm X-T30 II: nóg beter dan de X-T30

De Fujifilm X-T30 II is een verbeterde versie van de X-T30, een van de populairste systeemcamera’s op de markt (hij staat hieronder in het lijstje). Het LCD-scherm heeft een hogere resolutie, de autofocus is krachtiger en de automatische stand is bijgewerkt.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 378gr | Release datum: oktober 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 899 euro | Prijs inclusief lens: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm heeft de publiekslieveling weer helemaal up to date gebracht. Alles wat goed was aan de X-T30 is gebleven: de compacte, lichte behuizing, de fantastische kleurweergave en de uitmuntende beeldkwaliteit. Op drie punten heeft Fujifilm verbeteringen aangebracht, waardoor hij de kracht heeft van de Fujifilm X-T4. Vooral de autofocus is veel sneller en preciezer geworden. Maar ook het scherpere LCD-display en de bijgewerkte auto-stand dragen bij aan een nóg betere en fijnere camera.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30 II

De Fujifilm X-T30 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T30 Fujifilm X-T30: bijna net zo goed als de X-T3

De Fujifilm X-T30 is de compactere en goedkopere versie van de professionele Fuji X-T3. En het mooie is: hij is op alle fronten bijna net zo goed. Heeft dezelfde sensor en processor voor perfecte beeldkwaliteit.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 8/30 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 383gr | Objectief: Fujifilm 18-55 mm f/2.8-4.0 / fullframe-equivalent: 27-83mm | Release datum: 20 maart 2019 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body + lens: 1.199 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Zijn voorganger, de Fujifilm X-T20 was jarenlang de bestseller van Fuji. De X-T30 pakt die glansrol ongetwijfeld moeiteloos over. De X-T30 neemt heel veel van de specs over van de X-T3, en heeft zelfs een nóg geavanceerdere autofocus aan boord. Dit zou best eens de allerbeste systeemcamera in het middensegment kunnen zijn.

Fujifilm X-T30 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X-T30 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30

De Fujifilm X-T30 heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-E4 Fujifilm X-E4: allerkleinste X-camera

De Fujifilm X-E4 is de kleinste camera met Fuji-X-vatting. Dankzij de professionele sensor en processor is de beeldkwaliteit uitmuntend. Echt een camera voor straat- en reisfotografen.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 27mm R WR | Beelden per seconde: 20fps met elektronische sluiter / 8fps met mechanische sluiter | Video: 4K/30p | Scherm: kantelbaar selfie touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 364gr | Release datum: eind februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body plus lens: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Het is een camera waar straat- en reisfotografen dol op zullen zijn. De camera is de perfecte onopvallende tool voor ‘storytelling’ door zowel fotografen als videografen. Ook deze kleinste Fuji X heeft de inmiddels befaamde 26 megapixel X-Trans 4 CMOS sensor en dezelfde X-Processor 4 aan boord als de topmodellen. Alleen in een veel kleinere en lichtere verpakking.

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-E4

De Fujifilm X-E4 heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet straks alle belangrijke professionele reviews weer voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X100V Fujifilm X100V: nieuwe lens, sensor en processor

De Fujifilm X100V is dé allerbeste compactcamera voor straatfotografen. Ideaal om straattaferelen vast te leggen en candid portretten te schieten. De X100V heeft een gloednieuwe 35mm-lens én een opklapbaar touchscreen. Nóg beter dan voorganger X100F (hieronder in het lijstje),

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K/30fps | Vaste primelens: 23mm f/2 Mark II / fullframe-equivalent: 35mm | Gewicht body: 469gr | Release datum: eind februari 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief vaste lens: 1.449 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Drie jaar na de populaire Fujifilm X100F vond Fuji het tijd voor een nieuwe versie. En de X100V is een GROTE upgrade. Er zijn over de hele linie grote verbeteringen en nieuwe features. Plus ontelbare kleine tweaks. Uiteraard krijgt hij de nieuwe sensor en processor die ook de grote broers Fujifilm X-Pro3 en Fujifilm X-T3 in huis hebben. Die bieden volgens toonaangevende reviewers de allerbeste beeldkwaliteit van alle aps-c camera’s.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

Fujifilm X100V op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100V

De Fujifilm X100V heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X100F Fujifilm X100F: dé compactcamera voor straatfotografen

Fujifilm X100F is een premium compactcamera voor straatfotografen. Ook populair bij reportage- en productfotografen. Vierde generatie in deze bejubelde 'rangefinder-serie'. Speelt tweede viool sinds de komst van opvolger X100V (hierboven in het lijstje).

Sensor: aps-c | 24.3 megapixel | Beelden per seconde: 8 | Display: vast, geen touchscreen | Video: Full HD | Gewicht body + lens: 419gr | Objectief: Fujifilm 23mm f/2.0 vaste primelens / fullframe-equivalent: 35mm | Release datum: 2017 | Frankwandelt-rating: 88/100 | Prijs body + vaste lens: 1.199 euro op Fotodevakman.nl

Wat is-ie mooi, de vierde versie van de beroemde en geliefde Fujifilm X100-serie. De X100F is zo'n camera waar ik enorm hebberig van word. Stijlvol, compact, retro, lekker. Maar uiteraard zijn het niet alleen de looks die tellen, maar vooral: de brains. En dat zit wel goed. Want hij bezit alle nieuwe technologie die het gerenommeerde Fujifilm in huis heeft.

Fujifilm X100F op Fotodevakman.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100F

De Fujifilm X100F heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T200 Fujifilm X-T200: grootse prestaties, kleine prijs

De Fujifilm X-T200 is de opvolger van de X-T100 (niet meer verkrijgbaar). De videoprestaties zijn sterk verbeterd, en hij heeft een nieuw kantelbaar scherm. De beeldkwaliteit is uitstekend. Ideale camera voor wie instapt in het befaamde Fuji X-systeem.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24 megapixel | Objectief: Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 8 | Video: 4K (30fps) | Scherm: kantelbaar touchscreen (vari-angle) | Gewicht body: 370gr | Release datum: 27 februari 2020 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

De Fujifilm X-T200 is de budgetvriendelijke systeemcamera van het gerenommeerde merk Fujifilm. Hij heeft veel in huis van wat de veel duurdere modellen van Fuji zo aantrekkelijk maakt. Een grote aps-c-sensor bijvoorbeeld plus de vermaarde filmsimulaties, waarmee je kleuren tevoorschijn tovert om van te watertanden.

Fujifilm X-T200 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T200 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T200 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm X-T200 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T200

De Fujifilm X-T200 heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm XP140 Fujifilm XP140: robuuste onderwatercamera

De Fujifilm XP140 neem je onderwater mee tot 25 meter zonder extra behuizing. Je kunt hem van 1.80 meter laten vallen. Schiet adembenemende foto’s en video’s.

Sensor: 1/2.3 inch | Resolutie: 16.4 megapixel | Objectief: 24-140mm | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K | Scherm: vast, geen touchscreen | Gewicht body: 190gr | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs: 189 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

De Finepix XP140 is de meest robuuste camera van Fujifilm. Uitstekend water-, stof- en schokbestendig. Je kunt hem zonder zorgen meenemen op al je actieve reizen. Je neemt hem gewoon mee in het zwembad. Of diep onderwater in zee. Heeft een krachtige 5x optische zoomlens. Voor mooie close-ups, portretten, natuur- en onderwaterfoto’s.

Fujifilm XP140 op CameraNU.nl >>

Fujifilm XP140 op Bol.com >>

Fujifilm XP140 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm XP140

De Fujifilm XP140 heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 50S II Fujifilm GFX 50S II: betaalbare middenformaat met beeldstabilisatie

De Fujifilm GFX 50S II is net als z’n voorganger een lichte en betaalbare middenformaatcamera. Maar z’n prestaties overstijgen elke fullframe camera. Veelzijdige krachtpatser met een prachtig design.

Fujifilm GFX 50S II Sensor: middenformaat | Resolutie: 51.4 megapixel | Objectief: 35-70mm f/4.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28-55mm | Beelden per seconde: 3 | Video: Full HD: 23.976 / 24 / 25 / 29.97fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind september 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 3.999 euro | Prijs inclusief lens: 4.499 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Ruim 3.5 jaar na de release van de Fujifilm GFX 50S, een zeer draagbare en voordelige middenformaat camera, komt Fujifilm met z’n opvolger: de Fujifilm GFX 50S II. Ook dit is weer een lichtgewicht, handzaam en voordelig model met een enorme middenformaat sensor aan boord. Anders dan z’n voorganger heeft hij nu een uiterst effectieve beeldstabilisator aan boord. Ook de krachtige X-Processor 4 schuilt onder de motorkap, waardoor hij een stuk sneller is.

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 50S II

De Fujifilm GFX 50S II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 50S Fujifilm GFX 50S: compacte middenformaat voor profs

De Fujifilm GFX 50S is een middenformaat camera en toch zeer draagbaar. Zowel de prestaties als het design zijn om van te watertanden.

Sensor: 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 51.4 megapixel | Beelden per seconde: 1.8 | Display: kantelbaar touchscreen | Video: Full HD | Gewicht body: 825gr | Release datum: 2017 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs body: 4.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

De GFX 50S is Fujifilms eerste stap terug in de wereld van middenformaat camera's. En er wordt direct met enorm tamtam uitgepakt: een sensor die 70% groter is dan de sensor van een fullframe camera. Plus maar liefst 51.4 megapixels onder de motorkap. Alom geroemd door de reviewers. Alleen geschikt voor profs met een goedgevulde beurs...

Fujifilm GFX 50S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm GFX 50S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 50S

De Fujifilm GFX 50S heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 50R Fujifilm GFX 50R: betaalbare middenformaatcamera

De Fujifilm GFX 50R heeft dezelfde sensor als z’n grote broer, de GFX 50S. Deze sensor levert “the best image quality we’ve ever seen“, aldus DPReview. De GFX 50R heeft het rangefinder-uiterlijk van de X-E4. En wat is-ie lekker compact!

Sensor: 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 51.4 megapixel | Beelden per seconde: 3 | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht body: 690gr | Release datum: december 2018 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs body: 3.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Voor een heuse middenformaatcamera is de gloednieuwe Fujifilm GFX 50R zeer compact en lichtgewicht. Dat maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld straatfotografie. Maar gewoon ook als allround camera voor elke dag. Nou ja ‘gewoon’: je hebt hier wel een topcamera in handen!

Fujifilm GFX 50R op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50R op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50R op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm GFX 50R op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 50R

De Fujifilm GFX 50R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S Fujifilm GFX 100S: ultracompacte middenformaat

De Fujifilm GFX 100S is de ‘kleine’ broer van de GFX 100 (hieronder). Hij schiet waanzinnig mooie beelden met een resolutie van 102 megapixel. Toch is hij niet groter dan een fullframe systeemcamera. Bovendien is hij weersbestendig en heeft hij beeldstabilisatie met 6 stops winst.

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 5.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

De beelden die je met de GFX 100S schiet, hebben een prachtig scherptediepteverloop en een hoge mate van kleurechtheid. De sensor is liefst 1.7x groter dan die van fullframe camera’s. Daardoor zijn het ISO-bereik en het dynamische bereik een stuk groter, evenals de lichtopbrengst. Dat zie je allemaal terug in de fenomenale beelden die eruitrollen. Om van te watertanden zo mooi!

Fujifilm GFX 100S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100S

De Fujifilm GFX 100S heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews straks weer voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 100 Fujifilm GFX 100: Megapixel Monster

De Fujifilm GFX 100 is de nieuwste middenformaatcamera van Fuji met extreem hoge resolutie. De resolutie van de GFX 50S was al een sensatie, met de GFX 100 verdubbelt Fuji dat aantal megapixels.

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: ja | Gewicht body: 1.400gr | Release datum: juni 2019 | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs body: 10.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Deze middenformaatcamera telt de krankzinnige resolutie van 102 megapixel. De prijs zullen velen ook krankzinnig vinden: ruim 10.000 euro. Let wel: dan heb je alleen de body in huis. Voor de prijzige (en waanzinnig goede) lenzen tel je ook duizenden euro’s per stuk neer. De echte experts noemen de GFX 100 echter een koopje: voor soortgelijke camera’s betaal je namelijk vaak het dubbele...

Fujifilm GFX 100 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 op Fotodevakman.nl >>

Fujifilm GFX 100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100

De Fujifilm GFX 100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nl Fujifilm cashback: €200!

Ontvang €200 cashback op de populaire Fujifilm X-T4 en geselecteerde objectieven. De actie loopt tot en met 31 oktober 2021. Benieuwd naar deze actie?

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (25 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy