De allerbeste Fujifilm-camera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Fujifilm? Over alle Fujifilm camera’s die ertoe doen heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder een handig overzicht, met de belangrijkste specs van elke camera. Je kunt doorklikken naar mijn reviews.

Update-datum: 16 mei 2024

Uitleg Frankwandelt-rating

NB: bij onderstaande camera’s staat een ‘Frankwandelt-rating’. Met deze score geef ik aan hoe goed de camera is. Die score is relatief ten opzichte van camera’s uit dezelfde (prijs)klasse.

Fujifilm X-H2Koning van aps-c

Als je Sony, Nikon en Canon beschouwt als ‘Fullframe Reuzen’, dan kun je Fujifilm beschouwen als ‘Koning van de aps-c-camera’s’. Al sinds 1988 rolt de ene na de andere digitale camera uit de fabrieken van deze van oorsprong Japanse firma. Niet alleen aps-c-modellen overigens, ook in middenformaatcamera’s is Fuji een grote speler.

Compacter, lichter, voordeliger

Eerst even terug naar die aps-c-camera’s. Aps-c staat voor Advanced Photo System type-C. Een hele mond vol die je liever direct vergeet. Belangrijker is dat die sensor een slag kleiner is dan z’n fullframe collega. Ongeveer een derde kleiner. En dat heeft gevolgen. Zeer aangename gevolgen: de aps-c-camera’s zijn een stuk compacter, lichter én voordeliger dan fullframe camera’s. En datzelfde geldt voor het lenzenarsenaal.

Het onderste uit de kan

Fujifilm speelt daar als geen andere firma op in. Met steeds geavanceerdere modellen die ook bij professionele fotografen en filmers gretig aftrek vinden. De sensoren mogen wat kleiner zijn dan die van de fullframers, de beeldkwaliteit doet er eigenlijk niet voor onder. Fujifilm weet het onderste uit de aps-c-kan te persen. En kan bogen op een veelgeprezen collectie toplenzen die de beeldkwaliteit tot grote hoogte opkrikken.

Kleurenexpert

Geen wonder dat Fuji een enorme schare doorgewinterde fans heeft. Die vallen voor de combinatie van kwaliteit, snelheid, compactheid en prijs. En op de prachtige kleuren die van de beelden afspatten. Want in kleurenleer is Fuji misschien wel dé expert.

Bigger is better

Natuurlijk zijn er altijd fotografen voor wie aps-c en zelfs fullframe te weinig te bieden hebben. Denk aan landschaps-, architectuur- en reclamefotografen die willen pronken met enorme afdrukken. Voor hen heeft Fujifilm een inmiddels rijk palet aan middenformaatcamera’s. Modellen met een enorme sensor, waarbij het fullframe-broertje net tot de schouder reikt. Soms geldt gewoon: bigger is better.

Overzichtelijke overzichten

Omdat ik van overzicht hou, en jij vast ook, heb ik alle systeemcamera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet (en ik heb er stiekem één bijzonder geliefde compactcamera onder gemoffeld). Je vindt ze hieronder, en je kunt daar doorklikken naar mijn uitvoerige reviews. Ook voor de andere cameramerken heb ik overzichten voor je klaar staan, die je bereikt via onderstaande buttons.

Sony >>

Canon >>

Nikon >>

Panasonic >>

Olympus >>

 

Fujifilm X-H2Fujifilm X-H2: hybride vlaggenschip met hoge resolutie

De Fujifilm X-H2 is Fujifilm vlaggenschip met een hoge resolutie-sensor van 40 megapixel en beeldstabilisatie met 7 stops winst tegen trillingen. Het is ook de allereerste aps-c-camera die interne 8K ProRes-video biedt. Met 20 beelden per seconde is het een razendsnelle schutter. En dan is er nog de Pixel Shift Multi-Shot-functie waarmee je extreem gedetailleerde opnames van 160 megapixel schiet.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40.2 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 8K/30p / 4K/60p HQ met 8K oversampling | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: eind september 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De X-H2S (hieronder in het lijstje) is het ‘high speed’ vlaggenschip van Fujifilm. Daarnaast staat dit tweede vlaggenschip: de X-H2, die vooral opvalt door z’n zeer hoge resolutie. Hij heeft de meeste megapixels van alle aps-c-camera’s op de markt: 40MP. Bij dit topmodel staat alles in het teken van de beeldkwaliteit. Verrassend is dat dit ook de eerste aps-c-camera is die interne 8K/30p ProRes-opname biedt. Dus het is ook een echte hybride camera: een topper in fotograferen én in filmen.

Fujifilm X-H2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-H2 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-H2

De Fujifilm X-H2 heb ik uitgebreid beschreven, en ik hou alle belangrijke professionele reviews voor je bij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-H2SFujifilm X-H2S: hybride vlaggenschip met hoge snelheid

De Fujifilm X-H2S is het nieuwe topmodel van Fuji. Het is een echte hybride camera: professioneel inzetbaar voor fotografie én video. De volledig nieuwe ‘stacked’ aps-c-sensor telt 26 megapixel en is gestabiliseerd. Deze snelheidsduivel schiet 40fps met volledige autofocus en supervloeiende 4K-video met liefst 120fps in een breed scala aan codecs.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 40 | Video: 4K/120p | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: juli 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De volledig nieuwe X-trans 5 sensor is een ‘stacked’ exemplaar: een gestapelde sensor. Zo’n stacked sensor heeft tal van voordelen, onder meer voor de burst-snelheid, de video-framerate, de prestaties van de autofocus en de elektronische zoeker. De X-H2S is dan ook een echte snelheidsduivel. En hij is uitermate geschikt voor professionals die filmen met fotografie combineren.

Fujifilm X-H2S op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2S op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-H2S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-H2S

De Fujifilm X-H2S heb ik uitgebreid beschreven, en ik hou alle belangrijke professionele reviews voor je bij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T5Fujifilm X-T5: hoge resolutie voor pure fotografen

Extreem goed nieuws voor Fuji X-fotografen is de snelle komst van de Fujifilm X-T5. Een camera waar ik enorm naar heb uitgekeken, omdat hij leentjebuur speelt bij topmodel Fujifilm X-H2. Hij heeft dezelfde 40MP-sensor en dezelfde krachtige processor. Een topcamera voor pure fotografen, met de hoogste resolutie van alle aps-c-camera’s.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40.2 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 16-55mm F/2.8 R LM WR / fullframe-equivalent: 24-83mm | Beelden per seconde: 15 | Video: 4K/60p / 6.2K/30p | Scherm: kantelbaar en draaibaar touchscreen | Gewicht body: 557gr | Release datum: eind november 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Recent verschenen twee vlaggenschepen: het ‘high speed-model’ Fujifilm X-H2S en het ‘high resolution-model’ Fujifilm X-H2. Precies van die laatste leent de Fujifilm X-T5 de op fotografen georiënteerde features, zoals de hoge resolutie-sensor met 40 megapixel op de teller. Maar de Fujifilm X-T5 is toch weer een ander soort camera dan de Fujifilm X-H2. De X-T5 is veel meer op fotografie gericht, terwijl de X-H2 ook ijzersterke en professionele video-features in z’n pakket heeft.

Fujifilm X-T5 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T5

De Fujifilm X-T5 heb ik uitgebreid beschreven, met alle belangrijke professionele reviews erbij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T4 Fujifilm X-T4: topcamera met beeldstabilisatie

De Fujifilm X-T4 heeft een volledig uitklapbaar en draaibaar touchscreen. Nog belangrijker: hij heeft beeldstabilisatie (IBIS) aan boord met tot 6.5 stops voordeel. En dat is natuurlijk geweldig omdat veel Fuji-objectieven stabilisatie missen (bij Fuji OIS genoemd). Topper van de bovenste plank!

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 20 fps met autofocus / 15fps met nieuwe mechanische sluiter | Beeldstabilisatie: (IBIS) tot 6.5 stops | Video: 4K DCI of UHD op 60fps / 1080 op 240fps | Scherm: volledig vari-angle touchscreen | Elektronische zoeker: 3.68 miljoen punten OLED | Gewicht body: 607gr | Objectief: Fujifilm 16-80 mm f/4 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Release datum: eind april 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Alleen nog als occasion verkrijgbaar, bekijk op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Grootste nieuws is natuurlijk de langverwachte beeldstabilisatie die de X-T4 aan boord heeft. Een sprong voorwaarts ten opzichte van de X-T4. Bijna even mooi: het display is vari-angle: je kunt het uitklappen en naar alle kanten draaien. Een van de toppers van dit moment.

Fujifilm occasions op CameraNU.nl >>

Fujifilm occasions op Cameraland.nl >>

Fujifilm occasions op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T4

De Fujifilm X-T4 heb ik uitgebreid beschreven, met alle belangrijke professionele reviews erbij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-Pro3 Fujifilm X-Pro3: dé camera voor reportage- en straatfotografie

Veel reportage-, documentaire en straatfotografen hebben met smart gewacht op de Fujifilm X-Pro3. Het is een van de twee vlaggenschepen van Fuji in de X-lijn. Een volstrekt unieke camera. Een camera waar je van houdt of die je verafschuwt. Met de best mogelijk beeldkwaliteit in een extreem duurzame titanium body.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Display: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Video: 4K (30fps) | Gewicht body: 497gr | Release datum: eind november 2019 | Frankwandelt-rating: 93/100 | Alleen nog als occasion verkrijgbaar, bekijk op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Met een titanium body is de X-Pro3 een van de duurzaamste camera’s op de markt. Minstens evenveel kracht zit aan de binnenkant. Dankzij de nieuwe X-Trans CMOS 4 sensor en de X-Processor 4 beeldprocessor levert hij beelden om van te smullen en snelheid die je van je sokken blaast. De gloednieuwe hybride zoeker is de kers op de taart.

Fujifilm occasions op CameraNU.nl >>

Fujifilm occasions op Cameraland.nl >>

Fujifilm occasions op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-Pro3

De Fujifilm X-Pro3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-S20Fujifilm X-S20: voor fotograferen én vloggen

De Fujifilm X-S20 volgt de populaire X-S10 (hieronder in het lijstje) op, maar is tegelijk een andere camera. Gebleven is z’n compacte formaat en z’n uitstekende beeldkwaliteit voor fotografie. Maar hij is veel aantrekkelijker voor vloggers en filmers dan z’n voorganger.

Sensor: aps-c | Objectief: XF 18-55mm f/2.8-4 | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 8 (mechanische sluiter) / 20 (elektronische sluiter) / 30 (met crop) | Beeldstabilisatie: ja (7 stops) | Video: 6K/30p / 4K/60p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 491gr | Presentatie datum: 24 mei 2023 | Release datum: 29 juni 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 1.399 euro | Prijs inclusief lens: 1.799 op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Dat de S20 grote videocapaciteiten heeft blijkt ook wel uit de excellente video-specs plus de hoogwaardige videokwaliteit. Met 6K-video, een speciale vlog-modus en een variangle touchscreen is het de droom van veel vloggers. DPReview noemt het ‘een mini X-H2’, en dat is een compliment. Ook heeft de camera een verbeterde batterij waarmee je veel langer kunt werken. Belangrijk voor fotografen: de nieuwe processor verbetert ook de autofocusprestaties én -mogelijkheden flink.

Fujifilm X-S20 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-S20 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-S20 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S20

De Fujifilm X-S20 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-S10Fujifilm X-S10: compacte systeemcamera met IBIS

Een fantastische systeemcamera van Fujifilm: de X-S10. Deze camera met professionele ambities is simpel in gebruik, uiterst compact en heerlijk licht. Met de X-S10 schiet je foto's en video's van professionele kwaliteit.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K/30fps | Scherm: vari-angle touchscreen (180 graden kantelbaar) | Gewicht body: 465gr | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 22-68mm | Release datum: eind november 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Alleen nog als occasion verkrijgbaar, bekijk op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De X-S10 is Fujifilms nieuwste systeemcamera uit de volop bekroonde X-serie. Voor de X-S10 heeft Fuji alle excellente eigenschappen van z’n recente systeemcamera’s gebundeld in een gloednieuwe behuizing. De X-S10 heeft het compacte formaat van de X-T30, de techniek en beeldkwaliteit van de X-T4 en de grip en het comfort van de X-H1. Resultaat: een compacte camera die heerlijk in de hand ligt en is uitgerust met alle moderne snufjes.

Fujifilm occasions op CameraNU.nl >>

Fujifilm occasions op Cameraland.nl >>

Fujifilm occasions op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S10

De Fujifilm X-S10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T50Fujifilm X-T50: compacte powerhouse

Na lang wachten is de Fujifilm X-T50 een feit. Een kleine powerhouse met liefst 40 megapixel op de hoge resolutie-sensor. De beeldstabilisatie is van topklasse en biedt tot 7 stops voordeel tegen trillingen. Ten opzichte van de voorganger is vrijwel alles nieuw en beter. “We hebben hier een echte winnaar,” schrijven de reviewers nu al.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40 megapixel | Objectief: 16-50mm f/2.8-4.8 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 8 (20 met elektronische sluiter) | Beeldstabilisatie: ja: 7 stops | Video: 4K / 60p, 6.2K / 30p, 4:2:2 10-bits | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 438gr | Release datum: mei 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.499 euro | Prijs inclusief lens: 1.899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Wonderbaarlijk dat het Fujifilm is gelukt zoveel kracht en mogelijkheden in zo’n kleine cameraatje te stoppen. Ga maar na: hij heeft dezelfde hoge resolutie-sensor met 40 megapixel op de teller als grote broer Fujifilm X-T5, die 120 gram zwaarder is. En dan is dát al geen grote camera. Ook deelt hij de krachtige X-Processor 5 en de fantastische beeldstabilisatie die tot 7 stops voordeel biedt tegen trillingen. Een kleine krachtpatser dus.

Fujifilm X-T50 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T50 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T50 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T50

De Fujifilm X-T50 heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T30 II Fujifilm X-T30 II: nóg beter dan de X-T30

De Fujifilm X-T30 II is een verbeterde versie van de X-T30, een van de populairste systeemcamera’s op de markt. Het LCD-scherm heeft een hogere resolutie, de autofocus is krachtiger en de automatische stand is bijgewerkt.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 378gr | Release datum: oktober 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm heeft de publiekslieveling weer helemaal up to date gebracht. Alles wat goed was aan de X-T30 is gebleven: de compacte, lichte behuizing, de fantastische kleurweergave en de uitmuntende beeldkwaliteit. Op drie punten heeft Fujifilm verbeteringen aangebracht, waardoor hij de kracht heeft van de Fujifilm X-T4. Vooral de autofocus is veel sneller en preciezer geworden. Maar ook het scherpere LCD-display en de bijgewerkte auto-stand dragen bij aan een nóg betere en fijnere camera.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30 II

De Fujifilm X-T30 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X100VIIFujifilm X100VI: high res compactcamera voor straatfotografen

Bij straatfotografen is de Fujifilm X100-serie immens geliefd. En op de socials ging de Fujifilm X100V compleet viraal. Opvolger X100VI heeft de nieuwste processor en 40MP sensor aan boord. Met de lichtsterke primelens schiet je iconische straatfoto’s en candid portretten. Ook voor reportage- en productfotografen is dit de ideale compactcamera.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40 megapixel | Vaste primelens: 23mm f/2 / fullframe-equivalent: 35mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 6K/30fps | Gewicht body: 521gr | Release datum: 28 februari 2024 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs inclusief vaste lens: 1.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Met de Fujifilm X100VI geniet je van fotografie in zijn puurste vorm. Deze geavanceerde compactcamera combineert een tijdloos en compact ontwerp met indrukwekkende specificaties. Met z’n hoge resolutie aps-c sensor en zeer krachtige X-processor 5 biedt deze camera een ongeëvenaarde beeldkwaliteit.

Fujifilm X100VI op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100VI op Cameraland.nl >>

Fujifilm X100VI op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100VI

De Fujifilm X100VI heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X100V Fujifilm X100V: nieuwe lens, sensor en processor

De Fujifilm X100V is dé allerbeste compactcamera voor straatfotografen. Ideaal om straattaferelen vast te leggen en candid portretten te schieten. De X100V heeft een gloednieuwe 35mm-lens én een opklapbaar touchscreen. Nóg beter dan voorganger X100F.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K/30fps | Vaste primelens: 23mm f/2 Mark II / fullframe-equivalent: 35mm | Gewicht body: 469gr | Release datum: eind februari 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Drie jaar na de populaire Fujifilm X100F vond Fuji het tijd voor een nieuwe versie. En de X100V is een GROTE upgrade. Er zijn over de hele linie grote verbeteringen en nieuwe features. Plus ontelbare kleine tweaks. Uiteraard krijgt hij de nieuwe sensor en processor die ook de grote broers Fujifilm X-Pro3 en Fujifilm X-T3 in huis hebben. Die bieden volgens toonaangevende reviewers de allerbeste beeldkwaliteit van alle aps-c-camera’s.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100V

De Fujifilm X100V heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100 IIFujifilm GFX 100 II: razendsnelle middenformaatcamera

De Fujifilm GFX 100 II is een razendsnelle middenformaatcamera. Hij schiet liefst twee keer zo snel als z’n voorganger – 8fps – dankzij de vernieuwde 102MP sensor en processor. Ook autofocussnelheid en buffer zijn toegenomen. IJzersterk punt is de beeldstabilisatie met 8 stops winst tegen trillingen. En dan video: je schiet 4K/60p en 8K/30p in middenformaat kwaliteit.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 8 | Beeldstabilisatie: ja, 8 stops | Video: 4K/60p / 8K/30p | Scherm: Kantelbaar (boven/onder) | Gewicht body: 1030gr (inclusief accu) | Release datum: eind september 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 7.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Je kunt wel zeggen dat Fujifilm zijn middenformaat fors onder handen heeft genomen. Vlaggenschip GFX 100 II is op alle belangrijke vlakken beter dan z’n voorganger. De beeldkwaliteit was natuurlijk al ‘hors catégorie’, maar alle zwakke punten van middenformaatcamera’s zijn aangepakt: schietsnelheid, autofocussnelheid en video. Hierdoor wordt het voor veel fullframe-fotografen en -videografen aantrekkelijker om over te stappen naar middenformaat.

Fujifilm GFX 100 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100 II

De Fujifilm GFX 100 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews straks weer voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 100S II IIFujifilm GFX 100S II: compacte middenformaat met 102MP

De Fujifilm GFX 100 II is een compacte én razendsnelle middenformaatcamera voor beeldmakers die verbluffende beelden vol details willen schieten. Aan boord is de vernieuwde 102 megapixel CMOS II sensor (1.7x groter dan een fullframe sensor) en de krachtige X-Processor 5. AI-technologie krikt de autofocus op en ook in video is dit een meesterlijke middenformaat.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 7 | Beeldstabilisatie: ja | Video: Ultra HD / 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 883gr | Release datum: juni 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 5.499 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Een revolutie in beeldkwaliteit en veelzijdigheid: dát is de Fujifilm GFX 100S II middenformaatcamera in een notendop. Met zijn compacte body en indrukwekkende functies tilt Fujifilm de creativiteit van fotografen naar nieuwe hoogten. De camera beschikt over een nieuwe 102MP CMOS II-sensor en de krachtige X-processor 5. Het dynamisch bereik is ongekend groot en deze middenformaat heeft ook een groot gevoeligheidsbereik van ISO 80-12.800 (uitbreidbaar tot 40-25.600).

Fujifilm GFX 100S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100S II

De Fujifilm GFX 100S II heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews straks weer voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 100S Fujifilm GFX 100S: ultracompacte middenformaat

De Fujifilm GFX 100S is de ‘kleine’ broer van de GFX 100. Hij schiet waanzinnig mooie beelden met een resolutie van 102 megapixel. Toch is hij niet groter dan een fullframe systeemcamera. Bovendien is hij weerbestendig en heeft hij beeldstabilisatie met 6 stops winst.

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De beelden die je met de GFX 100S schiet, hebben een prachtig scherptediepteverloop en een hoge mate van kleurechtheid. De sensor is liefst 1.7x groter dan die van fullframe camera’s. Daardoor zijn het ISO-bereik en het dynamische bereik een stuk groter, evenals de lichtopbrengst. Dat zie je allemaal terug in de fenomenale beelden die eruitrollen. Om van te watertanden zo mooi!

Fujifilm GFX 100S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100S

De Fujifilm GFX 100S heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews straks weer voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 100 Fujifilm GFX 100: Megapixel Monster

De Fujifilm GFX 100 is de middenformaatcamera van Fuji met extreem hoge resolutie. De resolutie van de GFX 50S was al een sensatie, met de GFX 100 verdubbelt Fuji dat aantal megapixels.

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: ja | Gewicht body: 1.400gr | Release datum: juni 2019 | Frankwandelt-rating 98/100 | Alleen nog als occasion verkrijgbaar, bekijk op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze middenformaatcamera telt de krankzinnige resolutie van 102 megapixel. De prijs zullen velen ook krankzinnig vinden: ruim 10.000 euro. Let wel: dan heb je alleen de body in huis. Voor de prijzige (en waanzinnig goede) lenzen tel je ook duizenden euro’s per stuk neer. De echte experts noemen de GFX 100 echter een koopje: voor soortgelijke camera’s betaal je namelijk vaak het dubbele...

Fujifilm occasions op CameraNU.nl >>

Fujifilm occasions op Cameraland.nl >>

Fujifilm occasions op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100

De Fujifilm GFX 100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 50S II Fujifilm GFX 50S II: betaalbare middenformaat met beeldstabilisatie

De Fujifilm GFX 50S II is net als z’n voorganger een lichte en betaalbare middenformaatcamera. Maar z’n prestaties overstijgen elke fullframe camera. Veelzijdige krachtpatser met een prachtig design.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 51.4 megapixel | Objectief: 35-70mm f/4.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28-55mm | Beelden per seconde: 3 | Video: Full HD: 23.976 / 24 / 25 / 29.97fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind september 2021 | Frankwandelt-rating 92/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Ruim 3.5 jaar na de release van de Fujifilm GFX 50S, een zeer draagbare en voordelige middenformaat camera, komt Fujifilm met z’n opvolger: de Fujifilm GFX 50S II. Ook dit is weer een lichtgewicht, handzaam en voordelig model met een enorme middenformaat sensor aan boord. Anders dan z’n voorganger heeft hij nu een uiterst effectieve beeldstabilisator aan boord. Ook de krachtige X-Processor 4 schuilt onder de motorkap, waardoor hij een stuk sneller is.

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 50S II

De Fujifilm GFX 50S II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op de Fujifilm X-serie!

Ontvang tot wel €400 cashback op Fujifilm X-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm X Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlTot €1600 cashback op de Fujifilm GFX-serie!

Ontvang tot wel €1600 cashback op Fujifilm GFX-serie camera's en objectieven tijdens deze Fujifilm GFX Cashback promotie. Je profiteert van deze actie tot en met 30 juni 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (43 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy