De allerbeste Fujifilm-camera’s op een rij

Ben je op zoek naar een prachtige systeemcamera van Fujifilm? Over alle Fujifilm camera’s die ertoe doen heb ik uitgebreide reviews geschreven. Hieronder een handig overzicht van alle Fuji-camera's, met de belangrijkste specs van elke camera. Je kunt doorklikken naar mijn reviews.

Update-datum: 4 november 2022

Uitleg Frankwandelt-rating

NB: bij onderstaande camera’s staat een ‘Frankwandelt-rating’. Met deze score geef ik aan hoe goed de camera is. Die score is relatief ten opzichte van camera’s uit dezelfde (prijs)klasse.

Fujifilm X-H2Koning van aps c

Als je Sony, Nikon en Canon beschouwt als ‘Fullframe Reuzen’, dan kun je Fujifilm beschouwen als ‘Koning van de aps c-camera’s’. Al sinds 1988 rolt de ene na de andere digitale camera uit de fabrieken van deze van oorsprong Japanse firma. Niet alleen aps c-modellen overigens, ook in middenformaatcamera’s is Fuji groot.

Compacter, lichter, voordeliger

Eerst even terug naar die aps c-camera’s. Aps c staat voor Advanced Photo System type-C. Een hele mond vol die je liever direct vergeet. Belangrijker is dat die sensor een slag kleiner is dan z’n fullframe collega. Ongeveer een derde kleiner. En dat heeft gevolgen. Zeer aangename gevolgen: de aps c-camera’s zijn een stuk compacter, lichter én voordeliger dan fullframe camera’s. En datzelfde geldt voor het lenzenarsenaal.

Het onderste uit de kan

Fujifilm speelt daar als geen andere firma op in. Met steeds geavanceerdere modellen die ook bij professionele fotografen en filmers gretig aftrek vinden. De sensoren mogen wat kleiner zijn dan die van de fullframers, de beeldkwaliteit doet er eigenlijk niet voor onder. Fujifilm weet het onderste uit de aps c-kan te persen. En kan bogen op een veelgeprezen collectie toplenzen die de beeldkwaliteit tot grote hoogte opkrikken.

Kleurenexpert

Geen wonder dat Fuji kan bogen op een enorme schare doorgewinterde fans. Die vallen voor de combinatie van kwaliteit, snelheid, compactheid en prijs. En op de prachtige kleuren die van de beelden afspatten. Want in kleurenleer is Fuji misschien wel dé expert.

Bigger is better

Natuurlijk zijn er altijd fotografen voor wie aps c en zelfs fullframe te weinig te bieden hebben. Denk aan landschaps-, architectuur- en reclamefotografen die willen pronken met enorme afdrukken. Voor hen heeft Fujifilm een inmiddels rijk palet aan middenformaatcamera’s. Modellen met een enorme sensor, waarbij het fullframe-broertje net tot de schouder reikt. Soms geldt gewoon: bigger is better.

Overzichtelijke overzichten

Omdat ik van overzicht hou, en jij vast ook, heb ik alle systeemcamera’s van Fujifilm voor je op een rij gezet (en ik heb er stiekem één compactcamera onder gemoffeld). Je vindt ze hieronder, en je kunt daar doorklikken naar mijn uitvoerige reviews. Ook voor de andere cameramerken heb ik overzichten voor je klaar staan, die je bereikt via onderstaande buttons.

Sony >>

Canon >>

Nikon >>

Panasonic >>

Olympus >>

 

Fujifilm X-H2Fujifilm X-H2: hybride vlaggenschip met hoge resolutie

De Fujifilm X-H2 is Fujifilm vlaggenschip met een hoge resolutie-sensor van 40 megapixel en beeldstabilisatie met 7 stops winst tegen trillingen. Het is ook de allereerste aps c-camera die interne 8K ProRes-video biedt. Met 20 beelden per seconde is het een razendsnelle schutter. En dan is er nog de Pixel Shift Multi-Shot-functie waarmee je extreem gedetailleerde opnames van 160 megapixel schiet.

Sensor: aps c | Resolutie: 40.2 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 8K/30p / 4K/60p HQ met 8K oversampling | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: eind september 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 2.249 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

De X-H2S (hieronder in het lijstje) is het ‘high speed’ vlaggenschip van Fujifilm. Daarnaast staat dit tweede vlaggenschip: de X-H2, die vooral opvalt door z’n zeer hoge resolutie. Hij heeft de meeste megapixels van alle aps c-camera’s op de markt: 40MP. Bij dit topmodel staat alles in het teken van de beeldkwaliteit. Verrassend is dat dit ook de eerste aps c-camera is die interne 8K/30p ProRes-opname biedt. Dus het is ook een echte hybride camera: een topper in fotograferen én in filmen.

Fujifilm X-H2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-H2

De Fujifilm X-H2 heb ik uitgebreid beschreven, en ik hou alle belangrijke professionele reviews voor je bij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-H2SFujifilm X-H2S: hybride vlaggenschip met hoge snelheid

De Fujifilm X-H2S is het nieuwe topmodel van Fuji. Het is een echte hybride camera: professioneel inzetbaar voor fotografie én video. De volledig nieuwe ‘stacked’ aps-c sensor telt 26 megapixel en is gestabiliseerd. Deze snelheidsduivel schiet 40fps met volledige autofocus en supervloeiende 4K-video met liefst 120fps in een breed scala aan codecs.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 40 | Video: 4K/120p | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: juli 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De volledig nieuwe X-trans 5 sensor is een ‘stacked’ exemplaar: een gestapelde sensor. Zo’n stacked sensor heeft tal van voordelen, onder meer voor de burst-snelheid, de video-framerate, de prestaties van de autofocus en de elektronische zoeker. De X-H2S is dan ook een echte snelheidsduivel. En hij is uitermate geschikt voor professionals die filmen met fotografie combineren.

Fujifilm X-H2S op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2S op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-H2S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-H2S

De Fujifilm X-H2S heb ik uitgebreid beschreven, en ik hou alle belangrijke professionele reviews voor je bij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T5Fujifilm X-T5: hoge resolutie voor pure fotografen

Extreem goed nieuws voor Fuji X-fotografen is de snelle komst van de Fujifilm X-T5. Een camera waar ik enorm naar heb uitgekeken, omdat hij leentjebuur speelt bij topmodel Fujifilm X-H2. Hij heeft dezelfde 40MP-sensor en dezelfde krachtige processor. Een topcamera voor pure fotografen, met de hoogste resolutie van alle aps-c-camera’s.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40.2 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 16-55mm F/2.8 R LM WR / fullframe-equivalent: 24-83mm | Beelden per seconde: 15 | Video: 4K/60p / 6.2K/30p | Scherm: kantelbaar en draaibaar touchscreen | Gewicht body: 557gr | Release datum: eind november 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 1.999 | Prijs inclusief lens: 3.298 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Recent verschenen twee vlaggenschepen: het ‘high speed-model’ Fujifilm X-H2S en het ‘high resolution-model’ Fujifilm X-H2. Precies van die laatste leent de Fujifilm X-T5 de op fotografen georiënteerde features, zoals de hoge resolutie-sensor met 40 megapixel op de teller. Maar de Fujifilm X-T5 is toch weer een ander soort camera dan de Fujifilm X-H2. De X-T5 is veel meer op fotografie gericht, terwijl de X-H2 ook ijzersterke en professionele video-features in z’n pakket heeft.

Fujifilm X-T5 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T5

De Fujifilm X-T5 heb ik uitgebreid beschreven, met alle belangrijke professionele reviews erbij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T4 Fujifilm X-T4: topcamera met beeldstabilisatie

De Fujifilm X-T4 heeft een volledig uitklapbaar en draaibaar touchscreen. Nog belangrijker: hij heeft beeldstabilisatie (IBIS) aan boord met tot 6.5 stops voordeel. En dat is natuurlijk geweldig omdat veel Fuji-objectieven stabilisatie missen (bij Fuji OIS genoemd). Topper van de bovenste plank!

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 20 fps met autofocus / 15fps met nieuwe mechanische sluiter | Beeldstabilisatie: (IBIS) tot 6.5 stops | Video: 4K DCI of UHD op 60fps / 1080 op 240fps | Scherm: volledig vari-angle touchscreen | Elektronische zoeker: 3.68 miljoen punten OLED | Gewicht body: 607gr | Objectief: Fujifilm 16-80 mm f/4 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Release datum: eind april 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Grootste nieuws is natuurlijk de langverwachte beeldstabilisatie die de X-T4 aan boord heeft. Een sprong voorwaarts ten opzichte van de X-T4. Bijna even mooi: het display is vari-angle: je kunt het uitklappen en naar alle kanten draaien. Een van de toppers van dit moment.

Fujifilm X-T4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T4 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T4

De Fujifilm X-T4 heb ik uitgebreid beschreven, met alle belangrijke professionele reviews erbij.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T3 Fujifilm X-T3: razendsnelle systeemcamera, indrukwekkende specs

De Fujifilm X-T3 is de opvolger van de populaire X-T2. Met tal van specs om van te watertanden. Zo heeft hij een elektronische zoeker zonder black-outs, een back-illuminated X-Trans CMOS 4 sensor met 26 megapixel en de krachtige beeldprocessor X-Processor 4.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 11/30 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 539gr | Objectief: Fujifilm 18-55 mm f/2.8-4 / fullframe-equivalent: 27-83mm | Release datum: oktober 2018 | Frankwandelt-rating 92/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De Fujifilm X-T2 is al zo bejubeld. Reviewers waren zonder uitzondering ontzettend lovend. Ook bij fotografen is het een razend populaire camera. Kan Fujifilm daar nog overheen? Ja dus, met de X-T3. Met een nieuwe processor en sensor. En de eerste indrukken jubelen opnieuw. Ook nu lijkt Fujifilm weer een megastap te zetten. En met een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

Fujifilm X-T3 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T3 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T3

De Fujifilm X-T3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-Pro3 Fujifilm X-Pro3: dé camera voor reportage- en straatfotografie

Veel reportage-, documentaire en straatfotografen hebben met smart gewacht op de Fujifilm X-Pro3. Het is een van de twee vlaggenschepen van Fuji in de X-lijn. Een volstrekt unieke camera. Een camera waar je van houdt of die je verafschuwt. Met de best mogelijk beeldkwaliteit in een extreem duurzame titanium body.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Display: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Video: 4K (30fps) | Gewicht body: 497gr | Release datum: eind november 2019 | Frankwandelt-rating: 93/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Met een titanium body is de X-Pro3 een van de duurzaamste camera’s op de markt. Minstens evenveel kracht zit aan de binnenkant. Dankzij de nieuwe X-Trans CMOS 4 sensor en de X-Processor 4 beeldprocessor levert hij beelden om van te smullen en snelheid die je van je sokken blaast. De gloednieuwe hybride zoeker is de kers op de taart.

Fujifilm X-Pro3 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-Pro3 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-Pro3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-Pro3

De Fujifilm X-Pro3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-S10 Fujifilm X-S10: compacte systeemcamera met IBIS

Een fantastische systeemcamera van Fujifilm: de X-S10. Deze camera met professionele ambities is simpel in gebruik, uiterst compact en heerlijk licht. Met de X-S10 schiet je foto's en video's van professionele kwaliteit.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K/30fps | Scherm: vari-angle touchscreen (180 graden kantelbaar) | Gewicht body: 465gr | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 22-68mm | Release datum: eind november 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De X-S10 is Fujifilms nieuwste systeemcamera uit de volop bekroonde X-serie. Voor de X-S10 heeft Fuji alle excellente eigenschappen van z’n recente systeemcamera’s gebundeld in een gloednieuwe behuizing. De X-S10 heeft het compacte formaat van de X-T30, de techniek en beeldkwaliteit van de X-T4 en de grip en het comfort van de X-H1. Resultaat: een compacte camera die heerlijk in de hand ligt en is uitgerust met alle moderne snufjes.

Fujifilm X-S10 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-S10 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-S10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S10

De Fujifilm X-S10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T30 II Fujifilm X-T30 II: nóg beter dan de X-T30

De Fujifilm X-T30 II is een verbeterde versie van de X-T30, een van de populairste systeemcamera’s op de markt. Het LCD-scherm heeft een hogere resolutie, de autofocus is krachtiger en de automatische stand is bijgewerkt.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 378gr | Release datum: oktober 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm heeft de publiekslieveling weer helemaal up to date gebracht. Alles wat goed was aan de X-T30 is gebleven: de compacte, lichte behuizing, de fantastische kleurweergave en de uitmuntende beeldkwaliteit. Op drie punten heeft Fujifilm verbeteringen aangebracht, waardoor hij de kracht heeft van de Fujifilm X-T4. Vooral de autofocus is veel sneller en preciezer geworden. Maar ook het scherpere LCD-display en de bijgewerkte auto-stand dragen bij aan een nóg betere en fijnere camera.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30 II

De Fujifilm X-T30 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-E4 Fujifilm X-E4: allerkleinste X-camera

De Fujifilm X-E4 is de kleinste camera met Fuji-X-vatting. Dankzij de professionele sensor en processor is de beeldkwaliteit uitmuntend. Echt een camera voor straat- en reisfotografen.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 27mm R WR | Beelden per seconde: 20fps met elektronische sluiter / 8fps met mechanische sluiter | Video: 4K/30p | Scherm: kantelbaar selfie touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 364gr | Release datum: eind februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Het is een camera waar straat- en reisfotografen dol op zullen zijn. De camera is de perfecte onopvallende tool voor ‘storytelling’ door zowel fotografen als videografen. Ook deze kleinste Fuji X heeft de inmiddels befaamde 26 megapixel X-Trans 4 CMOS sensor en dezelfde X-Processor 4 aan boord als de topmodellen. Alleen in een veel kleinere en lichtere verpakking.

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-E4

De Fujifilm X-E4 heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet straks alle belangrijke professionele reviews weer voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X100V Fujifilm X100V: nieuwe lens, sensor en processor

De Fujifilm X100V is dé allerbeste compactcamera voor straatfotografen. Ideaal om straattaferelen vast te leggen en candid portretten te schieten. De X100V heeft een gloednieuwe 35mm-lens én een opklapbaar touchscreen. Nóg beter dan voorganger X100F.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K/30fps | Vaste primelens: 23mm f/2 Mark II / fullframe-equivalent: 35mm | Gewicht body: 469gr | Release datum: eind februari 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Drie jaar na de populaire Fujifilm X100F vond Fuji het tijd voor een nieuwe versie. En de X100V is een GROTE upgrade. Er zijn over de hele linie grote verbeteringen en nieuwe features. Plus ontelbare kleine tweaks. Uiteraard krijgt hij de nieuwe sensor en processor die ook de grote broers Fujifilm X-Pro3 en Fujifilm X-T3 in huis hebben. Die bieden volgens toonaangevende reviewers de allerbeste beeldkwaliteit van alle aps-c camera’s.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100V

De Fujifilm X100V heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 50S II Fujifilm GFX 50S II: betaalbare middenformaat met beeldstabilisatie

De Fujifilm GFX 50S II is net als z’n voorganger een lichte en betaalbare middenformaatcamera. Maar z’n prestaties overstijgen elke fullframe camera. Veelzijdige krachtpatser met een prachtig design.

Sensor: middenformaat | Resolutie: 51.4 megapixel | Objectief: 35-70mm f/4.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28-55mm | Beelden per seconde: 3 | Video: Full HD: 23.976 / 24 / 25 / 29.97fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind september 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs body: 3.999 euro | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Ruim 3.5 jaar na de release van de Fujifilm GFX 50S, een zeer draagbare en voordelige middenformaat camera, komt Fujifilm met z’n opvolger: de Fujifilm GFX 50S II. Ook dit is weer een lichtgewicht, handzaam en voordelig model met een enorme middenformaat sensor aan boord. Anders dan z’n voorganger heeft hij nu een uiterst effectieve beeldstabilisator aan boord. Ook de krachtige X-Processor 4 schuilt onder de motorkap, waardoor hij een stuk sneller is.

Fujifilm GFX 50S II op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50S II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 50S II

De Fujifilm GFX 50S II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 50R Fujifilm GFX 50R: betaalbare middenformaatcamera

De Fujifilm GFX 50R heeft dezelfde sensor als z’n grote broer, de GFX 50S. Deze sensor levert “the best image quality we’ve ever seen“, aldus DPReview. De GFX 50R heeft het rangefinder-uiterlijk van de X-E4. En wat is-ie lekker compact!

Sensor: 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 51.4 megapixel | Beelden per seconde: 3 | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht body: 690gr | Release datum: december 2018 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Voor een heuse middenformaatcamera is de gloednieuwe Fujifilm GFX 50R zeer compact en lichtgewicht. Dat maakt hem ideaal voor bijvoorbeeld straatfotografie. Maar gewoon ook als allround camera voor elke dag. Nou ja ‘gewoon’: je hebt hier wel een topcamera in handen!

Fujifilm GFX 50R op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 50R op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 50R op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 50R

De Fujifilm GFX 50R heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm GFX 100S Fujifilm GFX 100S: ultracompacte middenformaat

De Fujifilm GFX 100S is de ‘kleine’ broer van de GFX 100. Hij schiet waanzinnig mooie beelden met een resolutie van 102 megapixel. Toch is hij niet groter dan een fullframe systeemcamera. Bovendien is hij weerbestendig en heeft hij beeldstabilisatie met 6 stops winst.

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 900gr | Release datum: eind februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

De beelden die je met de GFX 100S schiet, hebben een prachtig scherptediepteverloop en een hoge mate van kleurechtheid. De sensor is liefst 1.7x groter dan die van fullframe camera’s. Daardoor zijn het ISO-bereik en het dynamische bereik een stuk groter, evenals de lichtopbrengst. Dat zie je allemaal terug in de fenomenale beelden die eruitrollen. Om van te watertanden zo mooi!

Fujifilm GFX 100S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100S

De Fujifilm GFX 100S heb ik uitgebreid beschreven. En ik zet alle belangrijke professionele reviews straks weer voor je op een rij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm GFX 100 Fujifilm GFX 100: Megapixel Monster

De Fujifilm GFX 100 is de nieuwste middenformaatcamera van Fuji met extreem hoge resolutie. De resolutie van de GFX 50S was al een sensatie, met de GFX 100 verdubbelt Fuji dat aantal megapixels.

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Elektronische zoeker: ja | Gewicht body: 1.400gr | Release datum: juni 2019 | Frankwandelt-rating 98/100 | Bekijk actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Deze middenformaatcamera telt de krankzinnige resolutie van 102 megapixel. De prijs zullen velen ook krankzinnig vinden: ruim 10.000 euro. Let wel: dan heb je alleen de body in huis. Voor de prijzige (en waanzinnig goede) lenzen tel je ook duizenden euro’s per stuk neer. De echte experts noemen de GFX 100 echter een koopje: voor soortgelijke camera’s betaal je namelijk vaak het dubbele...

Fujifilm GFX 100 op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100 op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100

De Fujifilm GFX 100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm cashback-actie van CameraNU.nlFujifilm Winter Promotie: tot €1000 kassakorting

Ontvang tijdens de Fujifilm Winter Promotie tot wel €1000 kassakorting op geselecteerde Fujifilm camera’s en objectieven! Deze actie geldt tot en met 22 januari 2023. Sla snel je slag!

Deze actie op CameraNU.nl >>

 

Alle Fujifilm-lenzen op een rij

Alle Fujifilm-lenzen heb ik overzichtelijk voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Fujifilm-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (35 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy