Canon M6: compacte systeemcamera voor reizen & vloggen

De Canon EOS M6, kleine broer van de M5, is een heerlijk compacte systeemcamera. Zeer geschikt voor reisfotografie of vloggen. Lekker snel ook. Alle belangrijke reviews & tests!

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STMSensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: Full HD | Lens: Canon 18-150mm IS STM f/3.5-5.6 / fullframe equivalent: 29-240mm | Display: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 390gr | Frankwandelt-rating 80/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >>

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STMCompacte camera, high-end specs

Deze nieuwe telg van de EOS M-familie is een zeer compacte spiegelloze camera, met high-end eigenschappen. De Canon M6 is de handzaamste EOS ooit en daarom ideaal voor bijvoorbeeld reisfotografie en vloggen.

Grote sensor, Dual Pixel autofocus

In het hart van de M6 vind je de grote 24.2 megapixel sensor met Dual Pixel CMOS autofocus. Die heeft hij gemeen met een aantal spiegelreflexen die Canon recent op de markt heeft gebracht, zoals de Canon 80D, 77D en 800D.

Spiegelreflexkwaliteit in compacte body

De grote aps-c sensor levert uitmuntende beelden, zelfs als het schemert, of als er hoog contrast is (schaduwpartijen én felle zon). Met de M6 krijg je dus spiegelreflexkwaliteit in een uiterst compact formaat.

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STM DIGIC 7: razendsnelle processor

Net als de spiegelreflexen Canon 77D en 800D is de M6 uitgerust met de nieuwste razendsnelle processor van Canon, de DIGIC 7. De processor zorgt voor meer kleurnuances waardoor en meer details in de foto zichtbaar worden.

Klaar voor actiefotografie

De Dual Pixel CMOS autofocus is beproefd en bejubeld in andere Canons en biedt DSLR-snelheden en kwaliteiten. De M6 schiet snelheden van 7 beelden per seconde. En als je de autofocus vastzet op het eerste frame kun je zelfs met 9 beelden per seconde fotograferen. Daardoor is hij ook goed geschikt voor actiefotografie.

Kantelbaar touchscreen

Bediening is supersimpel, dankzij het grote 3 inch kantelbare touchscreen. Daarmee kun je onder allerlei hoeken fotograferen, of hoog of laag bij de grond. Denk aan concertfotografie, of macro-opnames van bloemetjes en paddenstoelen.

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STM Eén tik op je scherm

Fotograferen gaat sneller dan ooit: je compositie maken, je onderwerp focussen en met één tik op het scherm maak je je foto.

Excellente & stabiele video's

Ook excellente video's kun je met de Canon M6 maken. Filmen kan in Full HD-beeldkwaliteit met 60 beelden per seconde. Hierbij maakt de M6 gebruik van Dual Pixel CMOS autofocus, aangevuld met een digitale 5-assige beeldstabilisatie voor haarscherpe en stabiele opnames. Helaas kan de M6 niet in 4K filmen.

Hoge lichtgevoeligheid

De Canon M6 heeft een hoge lichtgevoeligheid van ISO 25.600. In combinatie met de DIGIC 7 beeldprocessor kun je onder iedere lichtomstandigheid heldere en scherpe platen schieten. Heb je toch extra licht nodig? Dan heeft hij een ingebouwde pop-up flitser. En mocht dit toch nog niet genoeg zijn: klik dan een reportageflitser op de hotshoe.

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STM Delen met je smartphone

Delen van beelden is voor veel mensen steeds belangrijker. De Canon M6 speelt daar uiteraard op in. Met NFC en wifi kun je foto’s en video’s gemakkelijk delen met je smartphone en op social media. Dankzij Bluetooth kun je je camera zelfs permanent in verbinding houden met je telefoon. Het mooie is: je kunt hierdoor zelfs foto’s bekijken zonder je camera uit je tas te halen.

Optionele elektronische zoeker (EVF)

Nadeel van de Canon M6 (vind ik): de camera is niet standaard uitgerust met een elektronische zoeker. Wil je die er toch bij hebben? Dan kun je optioneel de nieuwe elektronische zoeker Canon EVF-DC2 erbij aanschaffen. Mooie zoeker met 2.36 miljoen punten die ervoor zorgt dat elk detail zichtbaar wordt. Lekker licht ook: 29 gram. Wel aan de prijs: 280 euro.

Canon EOS M6 op Cameraland.nl >>

Update: opvolger Canon EOS M6 Mark II!

De Canon EOS M6 is niet meer leverbaar. Maar niet getreurd, want hij heeft een prachtige opvolger: de Canon EOS M6 Mark II. Een nog betere en snellere systeemcamera van Canon. Benieuwd naar deze geweldige camera?

Mijn review van de Canon EOS M6 Mark II >>

Canon EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >> 

 

Canon cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 trade-in korting bij Canon!

Ontvang tot €400 trade-in korting op geselecteerde Canon-producten. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera of lens wel heel voordelig. Je profiteert van deze actie tot en met 31 maart 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

Professionele reviewers over de Canon EOS M6

De Canon EOS M6: hoe scoort hij bij de reviewers? Hieronder vind je de kernpunten uit de belangrijkste reviews in vaktijdschriften en op internet.

 

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STMZoom.nl over de Canon EOS M6

De nieuwe Canon M6 is een uitgeklede versie van de Canon M5, constateert reviewer Cees de Jonge van Zoom.nl. “Misschien een slim idee als je niet alle opties nodig hebt maar wel wat goedkoper wil shoppen?”

EVF ontbreekt

De Jonge legt direct de vinger op de zere plek: het ontbreken van een elektronische zoeker. “En die is natuurlijk essentieel als je onder hele heldere lichtomstandigheden je compositie wil bepalen. Dan is een scherm op de achterzijde van je body vaak slecht zichtbaar.” Mij lijkt dat ook een flink gemis bij een camera in deze prijsklasse. Je kunt er wel een meer dan prima zoeker bij kopen, maar je moet dan flink in de buidel tasten.

Goed kantelbaar touchscreen

Gelukkig valt er ook zeer veel positiefs over de M6 te vertellen. Zoals het prima kantelbare touchscreen bijvoorbeeld, dat volgens Zoom.nl nog iets slimmer is dan dat van de M5. “We zijn erg te spreken over dit aanraakscherm, en vloggers zijn uiteraard met deze voor hun erg makkelijke kijk op de compositie ook erg tevreden.”

Hetzelfde hart als de M5

Dan het hart van de M6: dat is identiek aan dat van de M5: dezelfde 24 megapixel dual pixel aps-c sensor, “waardoor autofocus zowel tijdens het fotograferen als het filmen soepel en trefzeker verloopt”. Ook de Digic 7 processor is identiek. Daardoor krijg je de hoge beeldkwaliteit en de grote snelheid (9 beelden per seconde) van de M6.

Fijne compacte systeemcamera

Zoom.nl is dan ook flink positief over de Canon M6. “We vonden de M6 in het dagelijkse gebruik een fijne compacte en daardoor makkelijk mee te nemen en erg prettig te bedienen systeemcamera. De meningen op het testlab waren verdeeld of het ontbreken van de EVF voor ons een dealbreaker voor een koop zou zijn.” De M6 scoort een Gouden Award met als cijfer een 7.9.

Opvolger EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STM DPreview over de Canon EOS M6

Voor wie absoluut een kleine camera zoekt, is de Canon M6 een veelbelovende en krachtige camera, aldus reviewers Samuel Spencer, Carey Rose en Richard Butler van DPreview. De M6 is een goede backup of tweede body voor wie al een Canon DSLR bezit. “It's the company's smallest camera to feature its latest 24MP APS-C sensor with Dual Pixel AF, the controls and touchscreen interface are a joy and many smaller EF (and -S) lenses pair up very nicely.”

Vlog-capaciteiten?

Veel Canon camera’s zijn favoriet bij vloggers vanwege een uitstekende gezichtstracking en dito beeldkwaliteit. En ook de M6 biedt beide. Op de vlog-capaciteiten van de M6 is wel wat af te dingen, en bovendien zijn er systeemcamera’s die 4K-video schieten in plaats van Full HD. Maar toch: “None will offer the impressively reliable and easy-to-use continuous autofocus performance that Dual Pixel AF provides.”

Meer features voor minder

Voor wie nog geen Canon-lenzen bezit is de concurrentie niet te negeren. Die bieden vaak meer features voor minder geld en hebben een goed lenzen-assortiment. “But, in the end, if you do really want the EOS M6 you'll be very happy with it: it's a great camera in many respects. Even so, the lack of higher-end features combines with that premium price to keep the EOS M6 from earning our highest honors.”

Silver Award

Conclusie van DPreview: “The EOS M6 is a great camera for existing Canon enthusiasts and casual videographers alike. The autofocus performance continues to impress, and though many of its direct competitors offer 4K video and some form of viewfinder, the EOS M6 is a well-built camera capable of very good image quality.” DPreview kent een score toe van 80% plus een Silver Award.

Opvolger EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STMAndere reviewers over de Canon EOS M6

Chip Fotomagazine over de Canon M6

“Een degelijke systeemcamera met goede beeldkwaliteit”, concludeert Chip Fotomagazine (augustusnummer 2017). Om daar droogjes aan toe te voegen: “De prijs is alleen nog wat te hoog.” Volgens Chip is de M6 een prima middenklasser: een solide systeemcamera met een goede beeldkwaliteit. Zo levert de sensor van 24 megapixel scherpe beelden. Vreemd genoeg ligt de beeldkwaliteit lager dan die van de Canon 800D, een recent spiegelreflex die over dezelfde sensor beschikt.

Autofocus: snel en trefzeker

Het autofocussysteem van de Canon M6 werkt dankzij de dual pixel-techniek erg snel en trefzeker, aldus Chip. Dus de kritiek op vorige systeemcamera’s van Canon geldt niet voor deze M6. “Ook op andere terreinen is de M-serie een stuk beter geworden. De seriefotofunctie haalt bijvoorbeeld zeven foto’s per seconde met continu autofocus.” Al met al scoort de M6 bij Chip een puntentotaal van 74.2 van 100 punten en de kwalificatie ‘voldoende’.

Ephotozine over de Canon M6

Reviewsite Ephotozine.com merkt ook het ontbreken van de elektronische zoeker op, evenals het ontbreken van 4K: “Almost all of the competition has a built-in EVF, making the EOS M6 not feel like particularly good value for money at its current price. A number of competitors also offer 4K video recording.” Toch is het een goede camera, zeker voor wie al Canon-lenzen in huis heeft. “You will get the same image quality as an APS-C DSLR from Canon, and the layout of controls, menus, and options should be familiar, making the camera easy to use.”

Goede beeldkwaliteit

“The camera delivers good image quality, with good colour, and good skin tones and the camera has an easy to use design, with a clear touch-screen. Shooting speed has been improved, with the camera shooting at 9fps, as well as offering good focus speeds.” De Canon M6 krijgt het predicaat Recommended met 4 uit 5 sterren.

Photographyblog over de Canon M6

Ook de reviewer van Photographyblog.com is enthousiast over de M6. “It took me a while to warm to the Canon EOS M6, but the more I used it the more liked it. The camera sits in the hand nicely and a real strong point is its intuitive layout and controls that can be customised to suit one’s shooting preferences. All the key manual controls are quick to hand - aperture, shutter speed, ISO and focusing. And that is before we have even got to the responsive touchscreen, which is particularly useful for spot focusing.”

Zeer goede beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de M6 is zeer goed, aldus de reviewer van Photographyblog. “Canon has delivered when it comes to image quality. JPEGs straight out of the camera are crisp and vibrant, with faithful colour rendition. Overall, the EOS M6 tick a lot of boxes and sees Canon continue to move in the right direction with its EOS-M range of compact system cameras.”

Techradar over de Canon M6

Reviewsite Techradar.com schrijft dat de Canon M6 flink wat te bieden heeft. “It’s small and light, responsive in use and blessed with a focusing system that’s very capable across both stills and video capture.” Ook de kwaliteit van de beelden is prima, en zonder bewerking goed bruikbaar. Ook de bediening en het naar eigen believen aanpassen hiervan werkt goed.

De concurrentie ligt op de loer

Maar de M6 heeft zeker een flink aantal concurrenten die op verschillende vlakken meer te bieden hebben. Zoals 4K-video, een elektronische zoeker en een elektronische sluiter. En dus: “The M6 has a hard time justifying its asking price – and when you add in the separate viewfinder, this comes to a figure not far off the cost of the viewfinder-equipped EOS M5, which makes you wonder why you’d want to opt for the separate combination when you can just get everything in one.”

Amateurphotographer over de Canon M6

Reviewsite Amateurphotographer.co.uk is flink enthousiast over de Canon M6: “From our first hands-on time with the EOS M6, it joins the EOS M5 in providing a much better user experience. It takes the best bits of the EOS M3 – its neat design and user interface – and improves upon them further, while fixing its predecessor’s comparatively sluggish operation. Coupled with Canon’s traditionally fine image quality, this should make for a rather likeable little camera.”

Imaging-resource over de Canon M6

Reviewsite Imaging-resource heeft de M6 flink door de mangel gehaald in diverse ‘field tests’. Hun conclusie: “The Canon M6 is a compact but powerful mirrorless camera and is Canon's best combination of portability and performance to date in its M series. While the M5 has the nice built-in electronic viewfinder and larger body, for users looking for something more compact and lightweight, the M6 offers that without skimping on image quality and performance, making it a definite Dave's Pick for those that don't need advanced video features or 4K.”

Opvolger EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS M6 DSLR + 18-150mm IS STM Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS M6

 • Handzaam en compact ontwerp, ideaal voor reisfotografie en vloggen
 • 24.2 megapixel aps-c formaat CMOS-sensor + snelle DIGIC 7 processor
 • Razendsnel scherpstellen met Dual Pixel CMOS
 • Stabiele en scherpe video-opnames dankzij 5-assige digitale beeldstabilisatie
 • 3 inch groot helder en kantelbaar touchscreen
 • Fotograferen in RAW en filmen in Full HD
 • Ingebouwde flitser en hotshoe-aansluiting
 • Ingebouwde bluetooth, wifi en NFC

Opvolger EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon M6

Bekijk hieronder een mooi, kort filmpje over de nieuwe Canon M6.

Opvolger EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Opvolger EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy