Canon EOS R7: razendsnelle topper in het middensegment

De EOS R7 is de systeemcamera van Canon in het middensegment. De R7 heeft een nieuwe 32.5 megapixel aps-c sensor voor een geweldige beeldkwaliteit. Beeldstabilisatie (7 stops!) en excellente autofocus zorgen voor altijd scherpe beelden. Een snelle schieter is hij ook, met tot 30 foto’s per seconde. “Indrukwekkende alleskunner voor amateurfotografen en hybride fotografen.” EISA-award 2022-2023. Diamant Award bij Zoom.nl. Platina Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews!

Canon EOS R7Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Objectief: 18-150mm f/3.5.-6.3 / fullframe-equivalent: 29-240mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 30 (elektronisch) | Video: 4K/30p oversampled van 7K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 530gr | Release datum: eind juni 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.629 euro / Prijs inclusief lens: 1.999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon EOS R7

 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 32.5 megapixel aps-c sensor
 • Powerhouse: krachtige DIGIC X-processor
 • Hybride camera: hoogwaardige foto’s én professionele video’s
 • Vloeiende video: 4K / 30p oversampled van 7K
 • Snel en precies scherp: Deep learning Dual Pixel CMOS AF II
 • Altijd trillingvrije beelden: interne beeldstabilisatie
 • Razendsnel schieten: tot 30 beelden per seconde

Canon EOS R7Langverwachte aps-c camera’s

Eindelijk komt Canon met z’n langverwachte aps-c camera’s in het EOS R-systeem. Nikon, Sony en Panasonic waren Canon flink te snel af. Maar ook hier geldt de wet van de remmende voorsprong. Want wat een prachtige, rijkgevulde aps-c camera’s legt Canon op de mat. De Canon EOS R10 voor instappers en deze Canon EOS R7 voor enthousiaste hobbyisten en (semi-)profs.

Perfect voor actie en wildlife

Met een mechanische sluiter voor 15 beelden per seconde is de krachtige EOS R7 Canons meest geavanceerde aps-c. Hij bouwt voort op de essentie van de fameuze EOS 7D-serie, en biedt een 32.5 megapixel sensor, vloeiende 4K/60p video, beeldstabilisatie met 7 stops winst en een razendsnelle burst. De perfecte camera voor het schieten van snelle actie en wildlife. Tegelijk is het ook een echte allrounder.

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Canon EOS R7Gedetailleerde beelden

In het hart van de EOS R7 vind je een volledig nieuw ontwikkelde 32.5 megapixel aps-c sensor. Een lekker hoge resolutie voor gedetailleerde beelden. Tegelijk heb je dankzij de aps-c cropfactor extra telebereik voor bijvoorbeeld sport-, wild- en vogelfotografie.

Razendsnelle autofocus

Wat hierbij enorm helpt is de razendsnelle autofocus die snel bewegende onderwerpen bij de lurven grijpt en niet meer loslaat. Canon zet daartoe z’n bekroonde Dual Pixel CMOS AF-technologie in. Die gebruikt elke pixel op de beeldsensor om te focussen, met een dekking van ongeveer 100% met maximaal 651 zones. Daarbij is onderwerpherkenning voor mensen, dieren en voertuigen een sterk punt.

Snelle bursts, high res video

De EOS R7 heeft ook een krachtige motor aan boord: de DIGIC X-beeldprocessor. Die heeft het vermogen om veel snelle taken tegelijk uit te voeren, variërend van snelle bursts tot video-opnames met hoge resolutie. Daarbij kun je met de R7 ook onder moeilijk of weinig licht goed uit de voeten. Hij heeft een breed ISO-bereik van 100-32.000 (uitbreidbaar tot ISO 51.200).

Canon EOS R7Schiet het perfecte moment

Snelheid is een van de sterke punten van de EOS R7. En dat merk je als je razende auto’s, snelle sporten, wildlife fotografeert of filmt. Je schiet liefst 15 foto's per seconde met de mechanische sluiter en zelfs 30 foto's per seconde met de elektronische sluiter. En dan heb je ook nog de RAW Burst-modus tot je beschikking: die heeft een unieke vooropname van 0.5 seconde, waardoor je nooit meer het perfecte moment mist.

Filmster

Met de EOS R7 fotografeer je niet alleen de sterren van de hemel, hij is ook een echte filmster. De sensor biedt high-res UHD-4K 60p interne video die de volledige breedte van de sensor gebruikt. Je kunt daarbij werken met 10-bits sampling met Canon Log 3. En een 7K-opnamegebied kun je gebruiken voor oversampled 4K-opnamen met 30fps voor verbeterde scherpte, minder moiré en minder ruis. Prachtig zijn ook de mogelijkheden om slow motion-beelden te schieten met 120fps in Full HD.

Helder EVF, scherp display

Helder en scherp is het beeld dat je ziet door de elektronische zoeker. Deze zoeker heeft een vergroting van 1.15x, vrijwel geen vertraging en een verversingssnelheid van 120fps. Daarmee krijg je een levendige en realistische weergave, vooral ook van snel bewegende beelden. Achterop vind je daarnaast een kantel- en draaibaar touchscreen, waardoor je ook uit moeilijke hoeken kunt fotograferen en filmen.

Compatibel met alle Canon-lenzen

De Canon EOS R7 is compatibel met het volledige assortiment Canon RF-S, RF, EF, EF-S objectieven. Dankzij de meegeleverde EF-EOS R Adapter kun je profiteren van Canons legendarische assortiment lenzen uit het verleden, maar ook die van het heden en de toekomst. Daarmee kies je met de EOS R7 voor toekomstbestendigheid. Bekijk mijn overzicht van alle Canon RF-lenzen.

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Canon EOS 10: high end instapper

Tegelijk met de Canon EOS R7 heeft Canon de EOS R10 gelanceerd, de instapper in de aps c-lijn van Canon met high end specificaties. Deze camera heeft een sensor van 24.2 megapixel en filmt met 4K / 60p. Benieuwd?

Mijn preview van de EOS R10 >>

 

EISA-award 2022-2023 voor de Canon EOS R7

De Canon EOS R7 heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is de EOS R7 de ‘Beste aps-c camera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Canon EOS R7

De Canon EOS R7: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Canon EOS R7

 • Uitstekende beeldkwaliteit met veel details dankzij high res-sensor
 • Excellente beeldstabilisatie met 7 tot 8 stops winst voor low light-fotografie
 • Eersteklas resolutie en randscherpte, ook bij hoge ISO’s
 • Veel en flexibele video-mogelijkheden en uitstekende video-beeldkwaliteit
 • Indrukwekkende autofocus: snel en precies en uitmuntende tracking
 • Uitstekende onderwerpherkenning en Deep Learning AI bij autofocus
 • Snelle schieter: 30fps met elektronische sluiter
 • Camera voor sport- en dierfotografen dankzij AF en snelle burst
 • Interessante camera voor natuurfotografen vanwege aps c-crop
 • Voor vloggers: volledig uitklapbaar en roteerbaar touchscreen
 • Volledig verstelbaar aanraakscherm
 • Echte EOS-camera: flinke greep en complete set bedieningselementen
 • Uitstekende ergonomie: compact maar toch handzaam dankzij diepe grip
 • Gebruiksvriendelijk en handig menu

Zwakke punten van de Canon EOS R7

 • Lensaanbod voor EOS R aps-c-camera’s is nog zeer beperkt
 • Achterste commandowiel en joystick voor sommigen wat onhandig in gebruik
 • Voor sommige handen kan de R7 iets te klein zijn
 • Buffer zit vrij snel vol bij bursts

Awards voor de Canon EOS R7

 • EISA-award: Beste aps-c camera 2022-2023
 • DPReview: Silver Award
 • Zoom.nl: Diamant Award
 • Digifoto Pro: Platina Award
 • Pcmag.com: Editor’s Choice

 

Canon EOS R7Focus Magazine over de Canon EOS R7

Hoe goed is de eerste aps c-camera van Canon met RF-vatting? Reviewer Erick Derycke neemt de Canon EOS R7 stevig door de mangel (Focus Magazine, septembernummer 2022). Hoe scoort deze systeemcamera?

Overstap naar fullframe

Anders dan Nikon, die al snel met aps c-model Z50 kwam (in 2019), concentreerde Canon zich tot nog toe uitsluitend op fullframers. Met een indrukwekkende line-up tot gevolg. Erik vermoedt dat dit komt doordat Canon al aps c-systeemcamera’s had: de EOS M-camera’s. Anders dan met die camera’s kun je met de EOS R7 wél makkelijk overstappen naar de fullframe modellen, mocht je dat later willen. En alle fullframe RF-lenzen passen er gewoon op.

Met één hand bedienen

Doordat ook de EOS R7 de zeer grote RF-vatting gebruikt, met alle voordelen, betekent dit dat de camera niet al te klein kan zijn. En dat is de R7 dan ook niet. Met een flinke greep en een complete set bedieningselementen voelt de R7 aan als een echte EOS-camera, schrijft Erik. Mooi is dat vrijwel alle elementen binnen duimbereik zijn, zodat je de R7 met één hand kunt bedienen. Ook fraai is het volledig uitklapbare en roteerbare touchscreen, vloggers en selfie-lovers worden zo op hun wenken bediend.

Indrukwekkende autofocus

Met 32.5 megapixel op de sensor biedt de R7 een hoge resolutie, vergelijkbaar me de spiegelreflex EOS 90D. Maar dan mét beeldstabilisatie in z’n body, perfect voor opnames bij weinig licht. Snel is de R7 ook, met tot 30fps (met elektronische sluiter). De buffer zit dan wel al na 40 shots vol. De autofocus is snel en precies, met onderwerpherkenning voor dieren, mensen en voertuigen. “De focusprestaties met tracking waren heel indrukwekkend.

Puike prestaties

Het hoge aantal megapixels zorgt voor veel detail in je beelden, waarbij je ook nog kunt bijsnijden. De kleuren zijn “levendig en lichtjes gesatureerd – typische Canon-kleuren dus”. Ruis is daarbij goed onder controle. Kortom: “De Canon EOS R7 is een compacte camera met puike prestaties.” En volgens Erik interessant voor natuurfotografen vanwege de aps c-crop. Eindoordeel: het cijfer 8.6.

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R7Chip Fotomagazine over de Canon EOS R7

Het eerste aps c-model in de EOS R-serie is gelijk een voltreffer, aldus de reviewer van Chip Fotomagazine (septembernummer 2022). De beeldkwaliteit is zeer goed hij heeft een uitstekende uitrusting en heeft ook een snelle burst.

Onderwerpherkenning en Deep Learning AI

De EOS R7 doet qua resolutie weliswaar denken aan de Canon M6 Mark II, maar is in alles beter. Zo is het Dual Pixel CMOS AF II-systeem, verantwoordelijk voor de autofocus, een sterk verbeterde versie van het systeem in de M6 Mark II. Hoogtepunten van de nieuwe autofocus zijn de onderwerpherkenning en Deep Learning AI, geleend van topmodellen EOS R3 en R5. Het systeem herkent mensen, dieren en voertuigen “en stelt betrouwbaar scherp bij snelle bewegingen”, zo bleek uit de tests van Chip.

Camera voor sport- en dierfotografen

De EOS R7 is ook goed in het volgen van vogels in de lucht en van autocoureurs met helmen. Niet voor niets wordt de R7 gepositioneerd als camera voor sport- en dierfotografen. Daar wijst ook de snelle burst op, tot 30 beelden per seconde. Dat blijkt uitstekend te werken, blijkt uit de lab- en praktijktests van Chip.

Topresultaten in het testlab

Effectief is ook de interne beeldstabilisatie, die tot liefst 7 of 8 stops winst oplevert tegen trillingen. Dat levert veel meer scherpe beelden op. Die blinken ook nog eens uit door de beeldkwaliteit. De R7 “schittert met topresultaten in het testlab”, met een eersteklas resolutie en ook een “zeer goede randscherpte op een hoog niveau”. En dat niveau houdt de R7 ook vast bij hogere ISO’s. “Bij afdrukken op A3 tot ISO 12.800 speelt ruis geen rol.”

Mooie video

Ook op beeldkwaliteit scoort de R7 veel beter dan de EOS M6 Mark II, en dat heeft volgens de reviewer ongetwijfeld te maken met de nieuwste Digic-X beeldprocessor. Ook op videogebied staat de R7 z’n mannetje, met 4K-kwaliteit die is gecreëerd vanuit 7K-sensorgegevens.

Overtuigende aps-c debuut

De Canon EOS R7 is kortom “een overtuigende aps-c debuut in het R-systeem”. De scherpte is zeer goed, ook aan de randen en er is weinig beeldruis. Met z’n snelheid zet de R7 de nieuwe beste waarde in zijn sensorklasse neer. Daarnaast heeft hij een mooie set aan uitgebreide functies. Eindoordeel: 94/100. Daarmee komt de EOS R7 op plek 2 in de toplijst van Chip met camera’s met een aps c-sensor of kleiner, vlak na de Fujifilm X-H2S maar boven de Fujifilm X-T4.

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R7Fotomagazine Zoom.nl over de Canon EOS R7

Anders dan andere reviewers biedt fotomagazine Zoom.nl (septembernummer 2022) een fraaie vergelijkings-review van aps c-modellen EOS R7 en R10. Waarin verschillen beide camera’s?

Objectieven voor de R7 en R10

Volgens reviewer Maarten Jacobi is de EOS R7 de spiegelloze tegenhanger van de EOS 90D en de EOS R10 van de EOS 850D. Waren voor die DSLR’s veel objectieven beschikbaar, voor de R7 en R10 zijn dat er nog maar twee. Gelukkig gebruik je met de bijgeleverde adapter alle EF-S lenzen. En natuurlijk de groeiende collectie RF-lenzen die voor de fullframe R-modellen zijn gemaakt.

Uitstekende ergonomie

Ergonomisch zijn de R7 en R10 uitstekend, waarbij de R10 wat lichter en kleiner is. Ze liggen goed in de hand en zijn ook goed te bedienen, bijvoorbeeld met de joystick en instelring die in de praktijk snel en handig werken. Mooi is het volledig verstelbare aanraakscherm van beide camera’s. De R7 is het high end model, en dat blijkt vooral uit details zoals de twee kaartsloten en de sluiter die automatisch voor de sensor gaat als bescherming als je lenzen wisselt.

Goede prestaties bij weinig licht

Grote verschillen tussen de modellen zitten onder de motorkap. Bijvoorbeeld het verschil in resolutie: 32.5 versus 24 megapixel. Toch biedt ook de R10 in de praktijk voldoende ruimte om te croppen. De prestaties bij weinig licht zijn vergelijkbaar, schrijft Maarten, en dat is te danken aan de nieuwe Digic X-beeldprocessor die beide camera’s in huis hebben.

Gemaakt voor snelle actie

Beide camera’s zijn gemaakt voor snelle actie. Bijvoorbeeld om dieren of sporters fotografisch bij de lurven te grijpen. De mechanische sluiter haalt in beide modellen liefst 15 beelden per seconde met behoud van autofocus. De R7 heeft daarbij de grootste buffer en haalt met de elektronische sluiter snelheden tot 30fps. De autofocus is dan van levensbelang. “Deze is bij beide modellen spot on, betrouwbaar en razendsnel.”

Interne beeldstabilisatie

Groot verschil is de interne beeldstabilisatie die de R7 wel heeft en de R10 niet. Een voordeel voor de R7, zeker als je langere objectieven gebruikt. En ook voor videografen is beeldstabilisatie belangrijk om stabiel uit de hand te kunnen schieten, aldus Maarten. Video is een ander verschil: beide schieten oversampled 4K-video met 60fps, wat scherpe en ruisvrije beelden levert. Maar bij de R10 krijg je dan een crop in het beeld, bij de R10 niet.

Dubbele Diamant Award

Kortom: Canon zet twee aantrekkelijke camera’s in de markt. Snelheid, autofocus en beeldkwaliteit zijn dik in orde. De prijs/kwaliteit-verhouding ligt gunstig. Eindoordeel: Diamant Award voor beide camera’s, waarbij de R10 het cijfer 8 krijgt en de R7 het cijfer 8.4

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R7Andere (professionele) reviewers over de Canon EOS R7

De Canon EOS R7: hoe scoort hij bij andere (professionele) reviewers?

 • Dpreview.com (Dan Bracaglia en Richard Butler, full review): De Canon EOS R7 is volgens Dan en Richard de ‘natuurlijke opvolger’ van twee populaire camera's: de spiegelloze EOS M6 Mark II en de spiegelreflex EOS 90D. “Dat zijn hoekstenen van de markt voor enthousiaste camera's, deze modellen vertegenwoordigen een solide prijs/kwaliteit-verhouding voor heel veel fotografen. De EOS R7 zet de trend voort om serieus indrukwekkende, vaak professionele functies in een verstandige, goed geprijsde, meestal ergonomisch vriendelijke body te stoppen.”
  De beeldkwaliteit van de 32.5 MP-sensor is volgens de reviewers redelijk goed. Toch scoren aps-c-concurrenten van de R7, zoals de Fujifilm X-T5, beter met dynamisch bereik. Daar moet je echter niet alleen op afgaan, want de R7 biedt een fantastische beeldkwaliteit in het algemeen, vergelijkbaar met de leiders in deze klasse. Ook biedt deze Canon “enkele van de meest oogstrelende JPEG's die er zijn”.
  Kijk je naar de burstsnelheid met de mechanische sluiter dan evenaart alleen de Fuji X-T5 de EOS R7. De R7 doet hierbij goede zaken door een betere autofocus-hitrate en een diepere buffer dan de Fujifilm. Daardoor is de R7 volgens Dan en Richard “een solide keuze voor sport- en actiefotografie”. De X-T5 heeft weer de voorkeur met z’n elektronische zoeker met 3,69 megapixels. En de Sony A6600 heeft een algeheel betrouwbaarder autofocussysteem, vooral als het gaat om oogdetectie.
  Ook de 4K-video van de Canon R7 kan zich meten met de leiders in de aps-c-klasse, maar pas op voor rolling shutter. Beeldstabilisatie en gezichts-/oogdetectie werken redelijk goed.
  Zoom je uit naar het gehele plaatje dan vinden Dan en Richard de Canon EOS R7 – afgezien van het gebrek aan RF-S-lenzen – “een van de meest complete, veelzijdige en capabele aps-c-camera's voor deze prijs in 2023”. Voor de meeste mensen zal de R7 een ijzersterke hybride aps-c-camera zijn. Eindoordeel: Silver Award met een score van 87%.
 • Digifoto Pro (Meint Brookman, full review, novembernummer 2022): Digifoto ging niet zelf aan de slag met de Canon EOS R7, maar selecteerde een van hun lezers hiervoor: fotografieliefhebber en doorgewinterde Canon-fotograaf Meint Brookman.
  Volgens Meint komt de EOS R7 goed tot z’n recht bij sport- en vogelfotogafie, maar staat hij ook z’n mannetje in natuur- en landschapsfotografie. “Ik vond het een heel fijne camera om mee te fotograferen en heb veel plezier gehad tijdens het testen.”
  Meint roemt vele pluspunten van de EOS R7. Zo is het een lekker compacte en lichtgewicht camera, maar is hij toch handzaam dankzij z’n diepe grip. Ook is de autofocus enorm snel en accuraat. Gebruiksvriendelijk is het toestel ook, met een handig menu. Voordeel voor sport- en wildlife-fotografie is dat de lenzen een groter bereik hebben dankzij de cropfactor. Wel mist Meint een infoscherm bovenop de camera. En voor sommige handen kan de R7 iets te klein zijn.
  Dat de camera lekker snel is en een vastbijtende autofocus heeft, merkte Meint bij het fotograferen van snelle vogels. “Zelfs een wegvliegende buizerd werd moeiteloos herkend en haarscherp vastgelegd.”
  Een klein en handzaam toestel is de R7, een uitstekende aanvulling dus op de fullframe camera waarmee Meint tot nog toe fotografeert. De camera beviel Meint zo goed, dat hij hem direct zelf heeft aangeschaft. Eindoordeel: Platina Award.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake & Joshua Waller, full review): Goed nieuws: de Canon EOS R7 overtreft volgens Andy en Joshua alle Canon DSLR's met aps c-sensor en alle modellen uit de EOS M-serie. En mooi is ook dat je daarbij een lichtgewicht body krijgt, die klein van formaat is maar toch erg prettig in de hand ligt. “Met snelle opnamen, geavanceerde AF-tracking en een goede batterijduur is het een geweldige allround camera. Je moet dan het gebrek aan lenskeuzes door de vingers zien, of kunnen leven met het gebruik van fullframe lenzen.”
  De concurrentie in dit segment is volgens Andy en Joshua ijzersterk. Bijvoorbeeld in de vorm van de goedkopere Fujifilm X-T3. Beide camera’s leveren uitstekend werk door de combinatie van snelle prestaties en hoge beeldkwaliteit. Maar met de EOS R7 is je keuze beperkt tot slechts twee aps c-lenzen. Bij Fujifilm heb je een riante keuze uit ruim 40 lenzen. Koop je een Sony aps c-camera, dan kun je kiezen uit meer dan 22 aps c-lenzen. En kies je voor een microfourthirds-camera van Panasonic of Olympus, dan heb je zelfs de keuze uit ruim 100 MFT-lenzen. Ben je een fullframe Canon RF-fotograaf, dan kan de EOS R7 overigens dienen als uitstekende tweede body.
  Wat ergernissen zijn er wel bij de reviewers. Zo heeft Canon gekozen voor een achterste commandowiel dat vrij onhandig is in het gebruik, hoewel je er wel aan went. Ook de joystick levert bij gebruik wat ergernissen op.
  Het display ziet er juist weer geweldig uit. Maar de elektronische zoeker haalt niet de resolutie en vergroting die andere camera’s bieden, zoals de Fujifilm X-T3/T4. Geen groot probleem, want de EVF levert nog steeds goed werk.
  Dan de beeldkwaliteit. Die is zeer goed, maar de beste resultaten krijg je alleen als je een fullframe RF-lens of EF-lens met adapter gebruikt. “Echt jammer dat de enige RF-S-lenzen zoomlenzen zijn. Die zijn ontworpen om compact te zijn, en niet om optimale beeldkwaliteit te leveren.”
  Kortom: een zeer goed presterende camera, zowel voor fotografie als voor filmen. Waarbij het enige echte probleem op dit moment het gebrek aan lenzen is. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Jims favoriete camera’s in de line-up van Canon waren tot nog toe de dure fullframe modellen. En de EOS R7 heeft weliswaar geen instap-prijskaartje, maar het is een makkelijkere pil om te slikken dan bij de veel duurdere EOS R6.
  En de R7 is duidelijk een ander type camera, met een pixelrijke aps-c sensor die meer bereik uit telelenzen haalt dan welke andere R-camera dan ook. “Het autofocussysteem is hier de echte ster en maakt de R7 uitstekend geschikt voor natuur- en sportspecialisten die een camera willen die scherpstelt met nauwkeurigheid, snelheid en scherpzinnigheid.” Jammer dat de elektronische sluiter niet iets meer bruikbaar is voor actie, maar dat is dan ook het enige minpuntje.
  Al met al is dit een uitstekende camera. Zo uitstekend dat hij de hoogste waardering in deze prijsklasse krijgt van Jim: Editor’s Choice. “Zet alles bij elkaar en je begrijpt waarom we de Canon EOS R7 onze nieuwe Editors' Choice-winnaar in deze klasse noemen. Het concurreert met (en overtreft) vele soorten spiegelloze camera's voor liefhebbers, waaronder videospecialisten zoals de Panasonic GH5 II en de Fujifilm X-Pro3.”
  Het dichtst in de buurt qua vorm en functie komt de Fujifilm X-T4. “We vinden de EOS R7 wat beter. Zo is de autofocus een paar stappen verder dan de X-T4, iets dat er echt toe doet voor gebruik met lange lenzen en onderwerpen die niet poseren voor foto's.”
  Kortom: de Canon EOS R7 legt de concurrerende aps-c camera's het vuur na aan de schenen met zijn snelle en nauwkeurige autofocus en flexibele videotools. Daarmee is het volgens Jim een prima keuze is voor zowel fotografen als videografen. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Tipa.com (Alexandra Bosbeer, full review): Een bijzondere review, van de gerenommeerde organisatie TIPA, bekend van de jaarlijkse TIPA-awards. Deze organisatie beoordeelt en test camera’s, waaronder dus de Canon EOS R7. In dit geval door de Duitse fotografe Alexandra Bosbeer.
  Alexandra concludeert over de EOS R7: “De Canon EOS R7 is een uiterst comfortabele en goed hanteerbare camera met interessante creatieve mogelijkheden. De bedieningselementen zijn zeer toegankelijk, de MFn-knop geeft direct toegang tot de instellingen. Nuttige functies zoals focus bracketing met in-camera combinatie van sommige beelden zijn goed vertegenwoordigd. Het aanbod van zowel automatische als handmatige opties maakt dit tot een camera waarmee de gebruiker vaardigheden kan ontwikkelen. AF-tracking werkt goed, zelfs bij weinig licht.”
 • Techradar.com (Amy Davies, full review): Aan de Canon EOS R7 is volgens Amy “ontzettend veel leuks”. Hij voelt daardoor als “de middenklasse camera waar veel Canon-liefhebbers op hebben gewacht”. De EOS R7 is snel, heeft een krachtige autofocus die gelijke tred houdt met een scala aan onderwerpen. Ook de beelden die je ermee schiet zijn uitstekend. Daarbij bedient hij goed en is hij ook nog eens scherp geprijsd.
  Enige minpunt: omdat het systeem nog nieuw is, zijn er nog weinig native lenzen beschikbaar. Als Canon hier snel aan gaat werken, wordt het aps c-systeem van het bedrijf erg populair, schrijft Amy. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, full review): De Canon EOS R7 is volgens Chris een fantastische camera. “Canon pakte de autofocus van de EOS R3 en stopte deze in een camera met een aps-c sensor. Daardoor presteert hij min of meer beter dan de EOS R5 en EOS R6.”
  Daarmee is de EOS R7 een fantastische aanvulling op die camera's. Evenals op de originele EOS R. Chris: “Als de spirituele opvolger van de Canon 7D-serie, presteert de EOS R7 over de hele linie zeer goed. De veranderingen in de ergonomie zullen nieuwe klanten verwelkomen en mogelijk verdeeldheid zaaien onder de Canon-loyalisten. De bouwkwaliteit is uitstekend in combinatie met even weerbestendige lenzen.”
  De beeldkwaliteit noemt Chris “fascinerend”. De hoge ISO output is uitzonderlijk schoon voor een camera in deze prijsklasse. “In sommige gevallen overtreft het zelfs de Canon EOS R, een full-frame sensorcamera.”
  Perfect is ook deze camera niet. Zo zou Canon de EOS R7 kunnen laten profiteren van een echt black-out-vrije sluiter buiten de elektronische sluitermodus. Ook vertoont hij rolling shutter, die weliswaar niet uitgesproken was maar nog steeds zichtbaar is in sommige beelden. En de beeldstabilisatie detecteert ook niet automatisch dat je de camera op een statief zet.
  Dit zijn kleine punten. Grootste probleem is het ontbreken van een uitgebreid lensecosysteem. Daar moet Canon nog fors aan werken. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Engadget.com (Steve Dent, full review): Met de EOS R7 doet Canon zijn eerste poging om een aps c RF-camera op de markt te brengen. En het is volgens Steve een snelle camera, die nauwkeurige autofocus en solide videomogelijkheden biedt. Grootste probleem daarbij: rolling shutter vanwege de relatief lage uitleessnelheden van de sensor.
  Grote concurrenten zijn de Fujifilm X-T4 en de Sony A6600. De R7 is in de meeste opzichten volgens Steve beter dan de A6600 en komt in veel gevallen overeen met de X-T4 (de R7 heeft een betere autofocus maar slechtere rolling shutter). De Panasonic GH5-II heeft een kleinere sensor, maar is beter voor video. Je kunt zelfs verschillende fullframe camera's goedkoper vinden, zoals de Nikon Z5.
  Aantrekkelijk van de R7 is volgens Steve dat Canon de nieuwste technologie van modellen zoals de R3 heeft ingebouwd. “Daardoor is een snelle en betrouwbare camera ontstaan die verrassend gebruiksvriendelijk is. Eindoordeel: 89/100.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): De release van de Canon EOS R7 is in de beleving van Pieter een gedenkwaardige release.”De EOS R7 is namelijk niet zomaar een snelle aps-c camera in een EOS R-jasje, maar een heel serieuze poging van Canon om een grote groep EOS DSLR-fotografen te laten gaan genieten van de voordelen van het ondertussen veelgeprezen spiegelloze EOS R-systeem.”
  De EOS R7 is volgens Pieter natuurlijk niet de perfecte camera. Zo kent zijn beeldkwaliteit ‘grenzen’ en zijn er enkele kleine verbeterpuntjes. “Maar dankzij 1,6x crop (vogels, wildlife), 32 Mp (macro!!!), 30 fps (het beslissende moment), IBIS (minder statiefgebruik), intuïtieve bediening (betere timing) en een functie als RAW- Burstmodus (Pre-burst) zullen veel fotografen opnamen gaan maken, waar ze tot op heden alleen maar van gedroomd hebben. Voor 1500 euro heeft de EOS R7 voor een APS-C camera mijns inziens dan ook een zeer goede prijs-prestatieverhouding.”
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De Canon EOS R7 is volgens Ryan een van de beste camera’s die Canon heeft gemaakt. “Dat is een grote claim, maar ik denk dat dat verdiend is. We hebben het over een camera van $1.500 waarmee je vrijwel elk onderwerp kunt aanpakken op een hoog niveau.”
  De EOS R7 ligt lekker in de hand, is weerbestendig en bevat veel van de nieuwste softwarefuncties van Canon. De 32.5-megapixel aps-c sensor met in-body beeldstabilisatie is volgens Ryan in staat om schitterende foto's te maken, waarbij je ruimte hebt om te croppen en zo je compositie achteraf aan te passen. De camera is daarbij “schrikbarend snel in zowel frames per seconde als autofocus”. Daardoor neemt het aantal geslaagde beelden toe. Ook in video is hij goed, met 10-bits 4K 60p-beeldmateriaal.
  Toch zijn er ook nadelen. Zo zou de lay-out van de knoppen en wielen van de camera zo veel beter kunnen zijn. En 30fps klinkt ook erg leuk voor marketing, maar het zijn meestal de 15 frames per seconde die je echt wilt gebruiken.
 • Fotofacts.nl (fotograaf Nando Harmsen, full review): De Canon EOS R7 heeft Nando met gemengde gevoelens achtergelaten. “Het is een heel mooie camera met uitstekende prestaties. Met name op video gebied biedt deze camera professionele mogelijkheden, wat niet onderschat mag worden.”
  Kijk je naar de fotografische prestaties dan krijg je volgens Nando al snel het idee dat dit de spiegelloze versie van de befaamde EOS 7D mark II is. “Een actiecamera met een aps c-sensor die perfect is voor fotografie met langere brandpunten. Toch lijkt de camera ook erg gericht op de hobbyist. Met name de creatieve instelmogelijkheden, gericht op de JPEG fotograaf, versterkt dat gevoel.”
  De EOS R7 zal volgens Nando uitstekend presteren met elk RF L-objectief, bijvoorbeeld de RF 100-500L-objectief of RF 70-200L-objectief. Toch is de R7 meer geschikt voor ‘normale’ RF-objectieven, zoals de RF 100-400 of de RF-primes. En de EOS R7 met RF 18-150mm is klein en licht genoeg voor wandelingen.
  De Canon EOS R7 met een body-prijs van 1519 euro een camera die volgens Nando “een beetje tussen wal en schip in valt. De prijs is te hoog voor de creatieve jpeg-fotograaf, terwijl de fotograaf die dit bedrag uit wil geven waarschijnlijk niet zit te wachten op die creatieve functies.”
  De camera liep bij Nando ook regelmatig vast, waarbij het nodig was om de batterij te verwijderen om de camera weer aan de praat te krijgen. Dit kan volgens Nando gebeuren wanneer je na het maken van de foto direct op de play-knop drukt om de foto terug te kijken. Een firmware-update zal dit probleem oplossen. “In ieder geval iets om tot die tijd rekening mee te houden, want je kan er mooie momenten door missen.”
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon EOS R7 is volgens James “de eerste camera die je zult pakken als je de voordelen van aps-c wilt combineren met professionele snelheid en autofocus, met een geweldige beeldresolutie”. Volgens James is de R7 “een fantastische toevoeging aan het EOS R-ecosysteem en een waardige opvolger van de 90D- en 7D-lijnen, waardoor het een geweldige propositie is voor natuurliefhebbers en iedereen die het meeste uit fotografie wil halen”. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Met de Canon EOS R7 krijg je volgens Dustin veel camera voor een redelijk bedrag. “Hij heeft veel te bieden. Van de zinderende burst-snelheid tot de uitstekende 32.5 megapixel sensor met hoge resolutie. Deze tool maakt het gemakkelijk om beelden vast te leggen in een groot aantal verschillende situaties.”
  Het autofocussysteem is grotendeels ontleend aan de EOS R3. En dat betekent volgens Dustin dat je het beste van Canon in handen hebt. “De geweldige focus en zinderende framerate worden alleen tegengehouden door buffers die iets te snel vol raken.” De Canon EOS R7 is ook ergonomisch erg goed, ligt heerlijk in de hand en is intuïtief te bedienen.
  Met z’n prijskaartje en prestaties is de EOS R7 volgens Dustin de spirituele opvolger van de zeer populaire 7D-serie. “Die cameraserie wordt herboren in spiegelloze vorm en is er des te beter op geworden. De EOS R7 doet dingen waar de 7D alleen maar van kon dromen, en ondanks een decennium van inflatie sinds het laatste 7D-model, blijft de prijs hetzelfde.”
  Hoewel Canon zeer bekwaam in de spiegelloze aps c-camera’s is gesprongen “moet de firma zich nu volledig inzetten met een breed scala aan RF-S-lenzen die het hele systeem – en niet alleen de camera - concurrerend maken”.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De kracht en prestaties van de relatief betaalbare Canon EOS R7 zijn volgens Bryan indrukwekkend. “Deze camera kan de meeste uitdagingen met gemak aan, en het belangrijkste is dat de beelden die hij kan vastleggen uitstekend zijn. Vooral natuurfotografen (inclusief vogelaars) en sportfotografen (inclusief ouders) zullen door deze camera aangetrokken worden.”
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): Volgens Jan Paul is de Canon EOS R7 “een prima aps c-camera die de concurrentie met de topmodellen van Fujifilm en Sony best aan kan”. De EOS R7 heeft een sensor met een hoge resolutie, de camera is snel en de Dual Pixel AF en beeldstabilisatie zijn volgens Jan Paul ook goed. Mooi is dat zowel de camera als de nieuwe aps c-objectieven compact zijn. “Daarmee heeft de R7 veel te bieden aan fotografen die graag met een spiegelloze EOS werken, maar die niet per se full frame nodig hebben.”
 • Dpreview.com (Richard Butler, initital review): Volgens Canon vervangt de EOS R7 de EOS 90D of EOS M6 II niet, maar toch zal het volgens Richard voor opvolgers van die camera’s lastig worden als de EOS R7 een succes blijkt te zijn. Een waar woord.
  De EOS R7 lijkt geschikt voor enthousiaste liefhebbers, aldus Richard. “Het herziene autofocussysteem is een belangrijke stap verder dan wat de EOS M6 II biedt, zowel qua kracht als eenvoud. Het gaat ook veel verder dan waar de centraal gerichte autofocussensor van een DSLR mee kan concurreren.”
  De specs van de zoeker vindt Richard wat tegenvallen. Ook zet Richard vraagtekens bij de ongebruikelijke achterste instelschijf die de AF-joystick rechtsboven in de camera omringt. Niet het hele DPReview-team is daar even enthousiast over. Daarnaast zal Canon hard aan de bak moeten met speciale lenzen voor aps-c. Want de kitzoom 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM ziet er wel capabel uit, maar het is niet de helderste lens ter wereld. Veel van de aantrekkingskracht van de R7 hangt af van het lenzenassortiment.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, first impressions): Canons vlaggenschip van de aps-c lijn is z’n prijskaartje waard, althans zo ziet het er volgens Angela naar uit. Hij heeft dezelfde Dual Pixel CMOS AF II-technologie als de veel duurdere Canon R3, R5 en R6. Heeft een weerbestendige behuizing die kleiner en lichter is dan de Canon 90D. En biedt niet gecropte 4K-video op 60p en C-Log. Bovendien heeft hij poorten om een externe microfoon en hoofdtelefoon aan te sluiten. “Onze opnames van een vroege sample van de camera laten ook zien dat hij een hoog detailniveau kan vastleggen en ruis zeer goed onder controle houdt bij hoge ISO-instellingen.”
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Oké het is heel even wennen, toch iets anders dan mijn Canon 6D II. Zo lekker licht in gewicht en haarscherp. Voordelig geprijsd en toch een top toestel. Zo blij mee!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Uitstekende APS-C camera voor divers gebruik. Ik heb lang getwijfeld tussen een full-frame en APS-C camera. Uiteindelijk toch voor APS-C gekozen en de Canon R7 aangeschaft. En ik ben er heel tevreden mee. APS-C werkt geweldig voor verre zoom en ook voor macro. En door de hoge resolutie kun je ook gemakkelijk croppen. De Canon 100-400 mm lens wordt zo de facto vrijwel 1000mm en met diezelfde lens krijg je een macro vergrotingfactor van ongeveer 0.8. En met een echte macro lens nog veel meer. Mijn enige zorg was de low-light performance, maar deze is toch zeer goed. En door APS-C is het allemaal veel lichter en goedkoper. Een aanrader dus.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan van DPReview TV hebben weer een fantastische ‘first impressions review’ van de Canon EOS R7 en R10 op YouTube gezet. Ze laten mooi zien wat deze Canons allemaal in huis hebben. Tegelijk zetten ze deze aps-c camera’s in perspectief door ze te vergelijken met de belangrijkste concurrenten. Een must om te kijken als je een van deze camera’s overweegt!
  Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina.

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R7Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R7

 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 32,5 megapixel aps-c sensor
 • Powerhouse: DIGIC X-processor aan boord
 • Hybride camera: hoogwaardige foto’s én professionele video’s
 • Vloeiende video: 4K / 30p oversampled van 7K
 • High frame rate opties: 4K / 60p (zonder crop) en Full HD / 120p
 • Snel en precies scherp: Deep learning Dual Pixel CMOS AF II
 • Onderwerpherkenning: voor mensen, dieren en voertuigen
 • In het donker: scherpstellen bij weinig licht tot -5 EV
 • Altijd trillingvrije beelden: in-body beeldstabilisatie
 • Razendsnel schieten: 30fps met elektronische sluiter / 15fps met mechanische sluiter
 • Bijzonder: tot 30fps in speciale RAW-burst-mode zonder crop
 • Lichtgevoeling: ISO 100-32.000 (uitbreidbaar tot 51.200)
 • Hoog dynamisch bereik: Canon C-Log 3 en HDR PQ ondersteuning
 • Glashelder display: 2.95 inch LCD-scherm met 1.62 megapixel
 • Scherpe elektronische zoeker: 0.39 inch OLED-scherm met 2.36 megapixel
 • Professioneel: dual card slot (beide slots zijn UHS-II)

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie filmpje over de Canon EOS R7

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon EOS R7 (1:05 minuten). Ontzettend gave beelden. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EOS R7

Bekijk een mooie first impressions YouTube-review van de Canon EOS R7 en Canon EOS R10 door Chris en Jordan van DPReview TV (18:32 minuten). Daarna weet je echt alles over deze fantastische aps-c camera’s!

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Alle Canon RF-lenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Canon RF-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.7/5 Waardering (27 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy