Canon EOS R7: razendsnelle topper in het middensegment

De Canon EOS R7 is de gloednieuwe systeemcamera van Canon in het middensegment van het EOS R-systeem. Deze systeemcamera heeft een nieuwe 32.5 megapixel aps-c sensor voor een geweldige beeldkwaliteit. Beeldstabilisatie (7 stops!) en excellente autofocus zorgen voor altijd scherpe beelden. Een snelle schieter is hij ook, met tot 30 foto’s per seconde. “Indrukwekkende alleskunner voor amateurfotografen en hybride fotografen.” Alle reviews hou ik weer voor je bij!

Canon EOS R7 Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Objectief: 18-150mm f/3.5.-6.3 / fullframe-equivalent: 29-240mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 30 (elektronisch) | Video: 4K/30p oversampled van 7K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 530gr | Release datum: eind juni 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.519 euro / Prijs inclusief lens: 1.919 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon EOS R7

 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 32.5 megapixel aps-c sensor
 • Powerhouse: krachtige DIGIC X-processor
 • Hybride camera: hoogwaardige foto’s én professionele video’s
 • Vloeiende video: 4K / 30p oversampled van 7K
 • Snel en precies scherp: Deep learning Dual Pixel CMOS AF II
 • Altijd trillingvrije beelden: interne beeldstabilisatie
 • Razendsnel schieten: tot 30 beelden per seconde

Canon EOS R7 Langverwachte aps-c camera’s

Eindelijk komt Canon met z’n langverwachte aps-c camera’s in het EOS R-systeem. Nikon, Sony en Panasonic waren Canon flink te snel af. Maar ook hier geldt de wet van de remmende voorsprong. Want wat een prachtige, rijkgevulde aps-c camera’s legt Canon op de mat. De Canon EOS R10 voor instappers en deze Canon EOS R7 voor enthousiaste hobbyisten en (semi-)profs.

Perfect voor actie en wildlife

Met een mechanische sluiter voor 15 beelden per seconde is de krachtige EOS R7 Canons meest geavanceerde aps-c. Hij bouwt voort op de essentie van de fameuze EOS 7D-serie, en biedt een 32.5 megapixel sensor, vloeiende 4K/60p video, beeldstabilisatie met 7 stops winst en een razendsnelle burst. De perfecte camera voor het schieten van snelle actie en wildlife. Tegelijk is het ook een echte allrounder.

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Canon EOS R7 Gedetailleerde beelden

In het hart van de EOS R7 vind je een volledig nieuw ontwikkelde 32.5 megapixel aps-c sensor. Een lekker hoge resolutie voor gedetailleerde beelden. Tegelijk heb je dankzij de aps-c cropfactor extra telebereik voor bijvoorbeeld sport-, wild- en vogelfotografie.

Razendsnelle autofocus

Wat hierbij enorm helpt is de razendsnelle autofocus die snel bewegende onderwerpen bij de lurven grijpt en niet meer loslaat. Canon zet daartoe z’n bekroonde Dual Pixel CMOS AF-technologie in. Die gebruikt elke pixel op de beeldsensor om te focussen, met een dekking van ongeveer 100% met maximaal 651 zones. Daarbij is onderwerpherkenning voor mensen, dieren en voertuigen een sterk punt.

Snelle bursts, high res video

De EOS R7 heeft ook een krachtige motor aan boord: de DIGIC X-beeldprocessor. Die heeft het vermogen om veel snelle taken tegelijk uit te voeren, variërend van snelle bursts tot video-opnames met hoge resolutie. Daarbij kun je met de R7 ook onder moeilijk of weinig licht goed uit de voeten. Hij heeft een breed ISO-bereik van 100-32.000 (uitbreidbaar tot ISO 51.200).

Canon EOS R7 Schiet het perfecte moment

Snelheid is een van de sterke punten van de EOS R7. En dat merk je als je razende auto’s, snelle sporten, wildlife fotografeert of filmt. Je schiet liefst 15 foto's per seconde met de mechanische sluiter en zelfs 30 foto's per seconde met de elektronische sluiter. En dan heb je ook nog de RAW Burst-modus tot je beschikking: die heeft een unieke vooropname van 0.5 seconde, waardoor je nooit meer het perfecte moment mist.

Filmster

Met de EOS R7 fotografeer je niet alleen de sterren van de hemel, hij is ook een echte filmster. De sensor biedt high-res UHD-4K 60p interne video die de volledige breedte van de sensor gebruikt. Je kunt daarbij werken met 10-bits sampling met Canon Log 3. En een 7K-opnamegebied kun je gebruiken voor oversampled 4K-opnamen met 30fps voor verbeterde scherpte, minder moiré en minder ruis. Prachtig zijn ook de mogelijkheden om slow motion-beelden te schieten met 120fps in Full HD.

Canon EOS R7 Helder EVF, scherp display

Helder en scherp is het beeld dat je ziet door de elektronische zoeker. Deze zoeker heeft een vergroting van 1.15x, vrijwel geen vertraging en een verversingssnelheid van 120fps. Daarmee krijg je een levendige en realistische weergave, vooral ook van snel bewegende beelden. Achterop vind je daarnaast een kantel- en draaibaar touchscreen, waardoor je ook uit moeilijke hoeken kunt fotograferen en filmen.

Compatibel met alle Canon-lenzen

De Canon EOS R7 is compatibel met het volledige assortiment Canon RF-S, RF, EF, EF-S objectieven. Dankzij de meegeleverde EF-EOS R Adapter kun je profiteren van Canons legendarische assortiment lenzen uit het verleden, maar ook die van het heden en de toekomst. Daarmee kies je met de EOS R7 voor toekomstbestendigheid. Bekijk mijn overzicht van alle Canon RF-lenzen.

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Canon EOS 10: high end instapper

Tegelijk met de Canon EOS R7 heeft Canon de EOS R10 gelanceerd, de instapper in de aps c-lijn van Canon met high end specificaties. Deze camera heeft een sensor van 24.2 megapixel en filmt met 4K / 60p. Benieuwd?

Mijn preview van de EOS R10 >>

 

Canon cashback-actie van CameraNU.nl Tot €175 cashback óf tot €350 Canon-tegoed

Prachtige actie: ontvang een Canon-tegoed tot €350 bij aankoop van een Canon R6, R of RP systeemcamera. Of kies voor een cashback tot €175. Profiteer van deze actie tot en met 16 juli 2022!

Deze Canon-actie bij CameraNU.nl >>

Deze Canon-actie bij Cameraland.nl >>

 

Canon EOS R7 Professionele reviewers over de Canon EOS R7

De Canon EOS R7: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen echte reviews, de camera komt pas eind juni 2022 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Dpreview.com (Richard Butler, initital review): Volgens Canon vervangt de EOS R7 de EOS 90D of EOS M6 II niet, maar toch zal het volgens Richard voor opvolgers van die camera’s lastig worden als de EOS R7 een succes blijkt te zijn. Een waar woord.
  De EOS R7 lijkt geschikt voor enthousiaste liefhebbers, aldus Richard. “Het herziene autofocussysteem is een belangrijke stap verder dan wat de EOS M6 II biedt, zowel qua kracht als eenvoud. Het gaat ook veel verder dan waar de centraal gerichte autofocussensor van een DSLR mee kan concurreren.”
  De specs van de zoeker vindt Richard wat tegenvallen. Ook zet Richard vraagtekens bij de ongebruikelijke achterste instelschijf die de AF-joystick rechtsboven in de camera omringt. Niet het hele DPReview-team is daar even enthousiast over. Daarnaast zal Canon hard aan de bak moeten met speciale lenzen voor aps-c. Want de kitzoom 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM ziet er wel capabel uit, maar het is niet de helderste lens ter wereld. Veel van de aantrekkingskracht van de R7 hangt af van het lenzenassortiment.
 • Techradar.com (Mark Wilson, hands on): De Canon EOS R7 is volgens Mark “een indrukwekkende alleskunner voor amateurfotografen en hybride fotografen”. Hij combineert geavanceerde autofocusvaardigheden, in-body stabilisatie en snelle bursts (zij het met een beperkte buffer). Die combi kan hem bovenaan de verlanglijsten van vooral natuur- en actiefotografen doen belanden. “Maar er zijn nog een paar native lenzen nodig voordat het het juweel kan worden van een volledig gerealiseerd aps-c-systeem.”
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, hands on): De Canon EOS R7 is volgens James “de eerste camera die je zult pakken als je de voordelen van aps-c wilt combineren met professionele snelheid en autofocus, met een geweldige beeldresolutie”. Volgens James is de R7 “een fantastische toevoeging aan het EOS R-ecosysteem en een waardige opvolger van de 90D- en 7D-lijnen, waardoor het een geweldige propositie is voor natuurliefhebbers en iedereen die het meeste uit fotografie wil halen”.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, first impressions): Canons vlaggenschip van de aps-c lijn is z’n prijskaartje waard, althans zo ziet het er volgens Angela naar uit. Hij heeft dezelfde Dual Pixel CMOS AF II-technologie als de veel duurdere Canon R3, R5 en R6. Heeft een weerbestendige behuizing die kleiner en lichter is dan de Canon 90D. En biedt niet gecropte 4K-video op 60p en C-Log. Bovendien heeft hij poorten om een externe microfoon en hoofdtelefoon aan te sluiten. “Onze opnames van een vroege sample van de camera laten ook zien dat hij een hoog detailniveau kan vastleggen en ruis zeer goed onder controle houdt bij hoge ISO-instellingen.”
 • Petapixel.com (Ryan Mense, first impressions): Over het algemeen is Ryan onder de indruk van wat de Canon EOS R7 in zijn zeer compacte behuizing verpakt. De camera heeft zoveel te bieden dat zelfs een professioneel fotograaf zou kunnen overwegen om hem als tweede camera aan te schaffen en het telebereik op te krikken met behoud van megapixels.
  Ryan: “De R7 heeft een snelle mechanische framesnelheid voor actie en een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij matig weinig licht. Hij bootst zelfs de autofocus-intelligentie na van de veel duurdere EOS R3.”
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, first impressions): De EOS R7 lijkt volgens Andy een opwindende camera te worden. “Hij overtreft niet alleen alle Canon APS-C DSLR's, laat staan de oudere spiegelloze modellen uit de EOS M-serie. Hij doet dit in een lichtgewicht body die ondanks zijn kleine formaat heel goed hanteerbaar is.” De EOS R7 is daarbij erg fijn te bedienen, ondanks zijn kleine formaat.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): Volgens Jan Paul is de Canon EOS R7 “een prima aps c-camera die de concurrentie met de topmodellen van Fujifilm en Sony best aan kan”. De EOS R7 heeft een sensor met een hoge resolutie, de camera is snel en de Dual Pixel AF en beeldstabilisatie zijn volgens Jan Paul ook goed. Mooi is dat zowel de camera als de nieuwe aps c-objectieven compact zijn. “Daarmee heeft de R7 veel te bieden aan fotografen die graag met een spiegelloze EOS werken, maar die niet per se full frame nodig hebben.”
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan van DPReview TV hebben weer een fantastische ‘first impressions review’ van de Canon EOS R7 en R10 op YouTube gezet. Ze laten mooi zien wat deze Canons allemaal in huis hebben. Tegelijk zetten ze deze aps-c camera’s in perspectief door ze te vergelijken met de belangrijkste concurrenten. Een must om te kijken als je een van deze camera’s overweegt!
  Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina.

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R7 Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R7

 • Uitmuntende beeldkwaliteit: 32,5 megapixel aps-c sensor
 • Powerhouse: DIGIC X-processor aan boord
 • Hybride camera: hoogwaardige foto’s én professionele video’s
 • Vloeiende video: 4K / 30p oversampled van 7K
 • High frame rate opties: 4K / 60p (zonder crop) en Full HD / 120p
 • Snel en precies scherp: Deep learning Dual Pixel CMOS AF II
 • Onderwerpherkenning: voor mensen, dieren en voertuigen
 • In het donker: scherpstellen bij weinig licht tot -5 EV
 • Altijd trillingvrije beelden: in-body beeldstabilisatie
 • Razendsnel schieten: 30fps met elektronische sluiter / 15fps met mechanische sluiter
 • Bijzonder: tot 30fps in speciale RAW-burst-mode zonder crop
 • Lichtgevoeling: ISO 100-32.000 (uitbreidbaar tot 51.200)
 • Hoog dynamisch bereik: Canon C-Log 3 en HDR PQ ondersteuning
 • Glashelder display: 2.95 inch LCD-scherm met 1.62 megapixel
 • Scherpe elektronische zoeker: 0.39 inch OLED-scherm met 2.36 megapixel
 • Professioneel: dual card slot (beide slots zijn UHS-II)

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie filmpje over de Canon EOS R7

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon EOS R7 (1:05 minuten). Ontzettend gave beelden. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EOS R7

Bekijk een mooie first impressions YouTube-review van de Canon EOS R7 en Canon EOS R10 door Chris en Jordan van DPReview TV (18:32 minuten). Daarna weet je echt alles over deze fantastische aps-c camera’s!

Canon EOS R7 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit moment Beste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Canon EOS R5 Canon EOS R: perfecte systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s?

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Alle Canon RF-lenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Canon RF-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2021

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy